Jump to content
Juoksufoorumi.fi


jussikiv

Jäsenet
 • Content Count

  32
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

31 Excellent

Converted

 • 10km
  39:51 Kankaanpää maraton 2017

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jussikiv

  Garmin Fenix 5

  Minullakin rannemittauksen perusteella määritetty koko päivän keskimääräinen stressitaso on vaihdellut välillä 15-50. Kuitenkin sykevyön kanssa tehtävän "SV-stressi" -widgetin lukemat ovat olleet yleensä 90-100. Eli mielestäni nämä ovat melkoisessa ristiriidassa keskenään ja siten johtopäätöksien tekeminen on hankalaa. Olen tosin tehnyt "SV-stressi" -testiä vasta viikon päivät ja sehän perustuu aina vain sen yhden kolmen minuutin hetken sykevälivaihteluun. Garmin voisi yleisestikin enemmän helpata käyttäjää testien ja mittausarvojen tulkinnoissa.
 2. jussikiv

  Garmin Fenix 5

  Onko joku käyttänyt Garminin stressinmittausta (sykevälin vaihtelu) menestyksekkäästi palautumisen seurantaan? Jos on, miten? Rannesykemittaushan seuraa stressitasoa 24/7, ja lisäksi kellosta löytyy erillinen "SV-stressi" -widget, joka tehdään sykevyön kanssa. Oletin, että tuo sykevyön kanssa tehtävä testi olisi jotenkin tarkka, mutta tuntuu että se antaa melko villejä lukemia. Lukemat eivät ole missään linjassa rannemittaukseen perustuvan yleisen stressitason kanssa. Tutkimusten perusteella sykevälin vaihtelun pitäisi kertoa melko luotettavasti palautumisen tilasta, joten olisi hienoa jos tätä ominaisuutta pystyisi hyödyntymään.
 3. jussikiv

  Garmin Fenix 5

  Itselläni oli aika saman tyyppistä pohdintaa, kun päivitin urheilukelloa reilu viikko sitten. Vantagea kohtaan oli kovat odotukset ja sitä hieman kyttäsinkin, mutta netistä luetut raportit ja kommentit saivat unohtamaan ko. laitteen hankinnan. Päädyin lopulta valitsemaan Fenix 5 Sapphire Performer Bundlen, kun oli hyvässä rabatissa. Toistaiseksi ei kaduta yhtään, vaikka mikään laite ei olekaan täydellinen kaikille.
 4. Fyssarilla käyty ja paras yhteinen arvaus vaivan aiheuttajasta olisi kireät lihakset yhdistettynä liian suureen kokonaisrasitukseen. Lähiviikkojen kuntoutussuunnitelma olisi seuraava: Vko 1 - tulehduskipulääkekuuri 7pv - kylmähoitoa polveen 3-5krt/pv - joka päivä venyttelyt etureisi/takareisi/pakarat/pohkeet (+putkirullailua) - täyslepo jaloille: erityisesti ei kyykkyyn eikä iskutusta/rasitusta Vko 2-3 - Venyttelyt jatkuu - Mukaan etureiden isometriset lihasharjoitteet sekä takareiden/pakaran ja lonkan/ulkokiertäjien jumppaa - Kevyttä liikuntaa voi aloittaa tuntemuksien mukaan, ei kipua aiheuttavaa, iskuttavaa tai kyykkyä. Esim. kevyt pyöräily voisi toimia. Nelosviikon alussa sitten uusi käynti, jossa tehdään jatkosuunnitelma kehityksen perusteella (vaihdetaan isometriset harjoitteet patellajänteen eksentrisiin voimaharjoitteisiin?).
 5. Ilmoittaudun tähän ketjuun. Viime talvena ensimmäiset hienoiset tuntemukset polvessa pitkien vapaan tyylin hiihtolenkkien jälkeen. Hiihdin hyvän lumitalven ansiosta omaan tasoon nähden reilusti, ja kehnosta tekniikasta johtuen kuokalla sen 80% matkoista. Muistan ihmetelleeni jo tuolloin, kuinka karseassa asennossa polvet kuokassa työskentelevät. Keväällä polvi alkoi antaa merkkejä itsestään kyykätessä, mutta ei muutoin. Ja kipu hävisi heti treenin jälkeen. Pikkuhiljaa kipuilu lisääntyi. Söin kuurin tulehduskipulääkkeitä ja pari viikkoa taukoa kyykyistä. Ei mitään apua, kipu vain lisääntyi. Juoksussa polvi ei juuri oireillut, joten juoksin koko ajan entiseen malliin. Viimeinen pisara polvelle oli, kun kävin pelaamassa sählyä ja päälle tietysti vielä kyykkyä. Sen jälkeen ei enää juoksukaan onnistunut ja rappuset piti mennä pakilla. Tämän jälkeen petti pokka ja kävin kuvauttamassa polven magneetissa. Tuomiona hyppääjän polvi ja lähete fyssarille tulevalle perjantaille. Nyt sitten odotellaan epävarmuudessa mitä tämän polven kanssa mahtaa tapahtua. Huoli on kova että vieläkö tässä joskus saa kyykätä ja koska pääsee juoksemaan. Kuinka kauan teillä muilla on kuntoutus kestänyt, ja oletteko päässeet vaivasta lopullisesti eroon vai onko jäänyt jotain rajoitteita?
 6. jussikiv

  Garmin Fenix 5

  Juuri tällaista tarkoitin, kiitos! Fenix 3:ssa ei vielä ole hotkeys -vaihtoehtona "change sport"". Olen harkinnut päivitystä vitoseen, mutta mm. tämä itselleni tärkeä ominaisuus on ollut hämärän peitossa.
 7. jussikiv

  Garmin Fenix 5

  Kiitoksia, vaikka ihan tätä en tarkoittanutkaan. Esimerkiksi seikkailu- ja multisport -kisoissa lajien järjestystä ei etukäteen tiedä, joten myöskään ei voi etukäteen luoda multisport -suoritusta. Tähän oli kätevä 310XT:n ominaisuus, jossa voi milloin tahansa vaihtaa mihin tahansa toiseen lajiin, yhden suorituksen sisällä.
 8. jussikiv

  Garmin Fenix 5

  Voiko Fenix 5:ssa vaihtaa lajia yhden suorituksen sisällä, esim. pyöräily/juoksu/pyöräily/uinti, vai pitääkö edellinen lajisuoritus päättää ennen uuden lajin aloitusta? Olin kovin yllättynyt, että nykyisessä Fenix 3:ssa tällainen lajinvaihto lennosta ei onnistu (tai en ole osannut). Wanhassa kunnon 310XT:ssä tämä vielä onnistui :)
 9. Kokemukseni mukaan mikä tahansa laite käy, minkään olematta erityisesti parempi kuin toiset nimenomaan suunnistuksen näkökulmasta. Tärkein ominaisuus lienee laadukas gps -jälki (mikä löytyy myös edullisista malleista) sekä gpx -reitin saaminen helposti ulos esimerkiksi Quickroute -jälkianalyysia varten. Itse käytän mittaria samassa kädessä kuin kompassia, enkä voi eksymisistäni syyttää mittaria taikka kompassia.
 10. jussikiv

  Garmin Fenix3

  Moi, Olen melko tuore Fenix 3 -käyttäjä. Aiemmin käytössä oli 310XT. Onko tosi, että Fenixissä lajia ei voi vaihtaa kesken suorituksen, kuten oli mahdollista 310XT:ssä? Eli esimerkiksi multisport- tai seikkailukilpailussa, jonka lajeja tai niiden järjestystä ei etukäteen tiedä, niin ymmärtääkseni jokainen laji pitää tällöin tallentaa omana suorituksenaan. Olen yrittänyt löytää tähän konstia, toistaiseksi tuloksetta. t: Jussi
 11. Kyllähän se meni vaikka itse hieman epäilin, koska vedot tuntuivat tosi kovilta. Mutta on se vaan eri tilanne, kun laitetaan lappu rintaan ja pääsee porukassa juoksemaan. Kankaanpäässä viime lauantaina siis 10k @ 39:51! Lopussa meinasi tulla kiire, kun Garmin mittasi matkaa 120m enemmän kuin virallinen mitta :)
 12. Otin neuvosta vaarin ja kävin kokeilemassa kympin kisakuntoa. Kymppi meni tänään Kankaanpäässä hyvällä juoksulla aikaan 39:51. Peruskunnosta tuo ei taida vielä paljon kertoa, mutta jos saisi hyvin tehtyä peekoota loppuvuoden, niin tuo 3:30 luulisi olevan tehtävissä.
 13. Ainakaan kokemuksesi ei poissulje onnistumisen mahdollisuutta :)
 14. Onko kukaan testannut onko tämän harjoituksen lupaus totta? https://www.mcmillanrunning.com/the-best-10k-workout/ Tein tuon ohjelman läpi 4min/km kisavauhdilla ja tiukkaa teki, mutta selvisin :) Kisakokemusta ei juuri ole, mutta reilun viikon päästä olisi kympin kisa tarjolla, ja mietin pystyisikö sitä todella juoksemaan tuota vauhtia koko 10k.
 15. Pohdiskelin vielä tätä projektiani. Mikä olisi tapauksessani paras tapa käyttää loppuvuosi hyödyksi, kun suunnitelmana on aloittaa Holmenin ohjelma vuodenvaihteessa? Ykköstavoitteena lienee valmistaa kroppa kestämään tuon harjoitusohjelman ja maratonin rasitukset. Koska olen ensikertalainen, en ihan tiedä mitä minulla on vastassa. Peruskunto ja voimatasot minulla on mielestäni kohtalaisessa kunnossa, joten lähtökohdat juoksukestävyyden rakentamiselle ovat olemassa. Suurin puutteeni lienee juoksukilometrien vähyys, niitä kun on kertynyt kesällä vain n. 10-20km per viikko ja talvella vielä vähemmän. Kannattaisiko nyt vain nostaa juoksumääriä maltillisesti mutta progressiivisesti joulua kohti, ottaa pitkiksiä mukaan harjoitteluun ja pitää tehot alhaalla?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy