Jump to content
Juoksufoorumi.fi


ene

Jäsenet
 • Posts

  193
 • Liittyi

 • Last visited

About ene

 • Syntymäpäivä 22.04.1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ene's Achievements

 1. ene

  Kangasala-Jukola 2019

  Suosittelen myös laittamaan emittiin sen pahvisen tarkastuslapun tärkeämmissä kisoissa. Mun suoritus on pari kertaa hyväksytty sen perusteella, myös kerran Jukolan ankkuriosuudella. Hyytymässä olevat leimasimet tuntuvat välillä aloittavan oireilunsa siten, että vähän heikommassa hapessa olevien korttien leimaukset epäonnistuvat. Tai välillä joko leimasin tai kortti alkaa käydä sen verran hitaalla, että pian toisen perässä leimatessa leima jää uupumaan. Jos jossain Jukolassa leimasin hyytyy täysin kesken kisan, huomataan se luultavasti melko pian. Toisaalta Jukolankin rasteilla joku leimasin saattaa olla paljon vähäisemmällä käytöllä hankalamman sijainnin takia, ja silloin voi mennä aikaa, ennen kuin leimantarkastuksessa osataan epäillä leimasinvikaa.
 2. ene

  Kangasala-Jukola 2019

  Mä olen neljä kertaa juossut tuplan, yhteensä takana 25 venlojen ja 5 jukolan viestiä. Venlat+aamun tai aamuyön osuudet ei ole olleet mikään ongelma. Tai jukolassa en ole vielä saanut suoritusta, johon olisin tyytyväinen, mutta venloissakin se vaati 20 yritystä. Mutta tällainen keski-ikäinen peruskuntoilija ei jaksa juosta niin puhki itseään venloissa, etteikö jukolaa pystyisi menemään. Enossa teki vähän tiukkaa, kun juoksin venloissa väliosuuden ja metsästä tultua kysyttiin, suostunko lähtemään pitkälle yölle (siellä 2. Osuus) sairaustapausten takia. Mulla oli sinä vuonna se valmistautuminen ja suunnittelu muutenkin vähän heikkoa (kuopus reilun vuoden eli kohtalainen univelkaa, elänyt salaatilla edelliset päivät ja samalla imettänyt muksua yms.) Ilta meinasi käydä lyhyeksi, kun juoksun jälkeen aloin miettiä ravinto- ja uniasioita. Alkumatka yöllä meni kyllä pää ihan poissa pelistä. Jos lähtisin nyt samaan touhuun, niin teltalla valmiiksi enemmän sapuskaa, vähän tuhdimpaa syötävää edellisenä päivänä ja kohtuullisesti unta edellisinä öinä.
 3. Täällä myös yksi punkkien vieroksuma. Suunnistusta 30+ vuotta, marjastusta ja aika huoletonta ulkoilua niin metsässä kuin heinikossakin. Eikä punkkeja. Rokotuksia otimme pari annosta joitain vuosia sitten, kun lomailimme Ahvenanmaan saaristossa, mutta vahvistukset jääneet sittemmin ottamatta, kun ei ole tullut vietettyä aikaa tbe-riskialueilla.
 4. ene

  Suunnistus

  Osallistumissaldot kasvoivat suunnitellusti, mutta lyhyt jukola-osuus vaihtui vielä illalla pitkään yöhön. Omaan venla-suoritukseen olen suht tyytyväinen, jukola sen sijaan otti ajoittain aika koville. Jos olisin tiennyt aikaisemmin kakkososuudesta, olisin tehnyt syömisasiat vähän eri tavalla ja muutenkin suunnitellut tekemiseni niin, että väliajan olisi voinut paremmin levätä. Radat olivat ihan kivat ja maastokin paljon ennakkopelkoja miellyttävämpää.
 5. ene

  Suunnistus

  Viikonlopun ohjelmassa tällä kertaa lyhyt osuus molemmissa viesteissä. Tähän mennessä 22 Venlojen ja 3 Jukolan viestiä juostuna, ja joka kerta koko joukkue hyväksytysti läpi. Sen sarjan jatkaminen onkin ykköstavoite. Mun eka viesti oli 16-vuotiaana Vehkalahdella. Tampere jäi väliin, kun olin niin tukevasti raskaana ja kerran olen ollut vain talkoolaisena, kun silloiset säännöt eivät sallineet yhteisöjoukkueita ja siten järjestävän seuran jäsenten osallistumista.
 6. ene

  Suunnistus

  Mulla käytössä yhä vihreä-oranssi emit. Tilattu seuran kautta silloin kun emitit käyttöön tulivat. Numerotarrassa lukee 9906 eli olisko sitten ollut 99 tai 2000 kun tulivat käyttöön. Käyttö ei ole mitään hirmuisen suurta, mutta kuitenkin enemmän kuin edellisellä kirjoittajalla. Ihan muutaman kerran on leima jäänyt syyttä uupumaan ja arvelen, että vika voi olla yhdistelmässä vanha kortti + hiipumassa oleva leimasin, koska samalla rastilla on silloin ollut porukalla poikkeuksellisen paljon puuttuvia leimauksia. Perheeltä löytyy useampaa väriä olevia emittejä. Joku vuosikerta hajosi ihan parissa vuodessa vähäisellä käytöllä. Yhden sellaisen elektroniikan kanssa puuhaava mies avasikin, ja siinä oli kuulemma selviä kosteusvaurioita eli lieneekö ollut sekundaerää. Paha vaan mennä reklamoimaan siinä vaiheessa kun kortti on leviänä.
 7. Olin liikkeellä sen verran kisan jälkeen, että oli varmaan joku muu. Eilen lenkillä näkyi ainakin pari muuta kärryä.
 8. Iltapäivästä olin samalla reitillä hiihdettyäni ensin vastatuulessa Pallakselta Palkaskurun kautta Vuontisjärvelle. Matkassa mukana vielä taapero peräkärryssä ja tuntemukset palautumisesta samanlaiset. Nousu siis tuntui vaikka vauhti olikin tosi hidasta. Eilen kiersin yksinäni Keimiötunturia ja ehdin juuri pois Lapponia-hiihtäjien alta.
 9. Jossain tuolla kolmenkympin kieppeillä tuli itsekin upottua. Oli aika kurainen kohta, mutta huomasin sellaisen hyvän sammalmättään, johon päätin astua, ja sitten olinkin nivusia myöten suossa. Saattoi kyllä olla eri kohtakin kuin tuo yllä mainittu, koska muuten ei tuntomerkit ihan täsmää. Johonkin sellaiseen metrin levyiseen puromaiseen hetteikkköön tuli kanssa upottua, mutta ei ihan niin syvälle. Muuten vähän kaksijakoinen fiilis juoksusta. Mahani meni sekaisin jo ennen juoksua, perjantain vastaisen yön vietin käytännössä vessassa ja perjantaiaamuna olo oli tosi heikko. Vointi onneksi koheni päivän aikana ja uskalsin lähteä matkaan. Muutama puskareissu tarvittiin matkan aikana ja matkan aikana piti syömisten kanssa vähän varoa. Ihan hyvin jaksoin kuitenkin maaliin asti. Kuusi tuntia alittui, aikaa meni muutama minuutti enemmän kuin muutaman vuoden takaisella aikaisemmalla yrityksellä. Alle puoli vuotta sitten synnyttäneenä pitää olla ihan tyytyväinen tuohon tulokseen ja siihen, että ylipäänsä tuollaisen matkan pääsee läpi, mutta vähän jäi kaihertamaan, että ilman tuota mahan temppuilua olisi voinut mennä paremminkin. Ilmeisesti vaunujen lykkiminen on ihan hyvää treeniä tällaiseen koitokseen, koska vuoden ensimmäiset varovaiset juoksulenkit tein vapun jälkeen ja juoksukilometrejä ei järin suurta määrää ole ehtinyt kesän aikana kertyä.
 10. Täällä alkaa neljännen lapsen odotus olla loppusuoralla, vanhin muksu on ehtinyt jo teini-ikään. Lueskelin kesällä neuvolan antamia liikuntasuosituksia ja myös syksyn aikana lääkärien yms. kanssa juteltuani olen huomannut, että liikuntasuositukset ovat muuttuneet reilussa vuosikymmenessä. Nyt ohjeena oli jatkaa mahdollisuuksien mukaan samaa liikuntaa kuin ennenkin ja neuvolalääkärikin suhtautui varsin myönteisesti juoksuun vielä puolenvälin jälkeenkin. Sykerajoista ei enää puhuttu vuosituhannen alun tapaan ja ylipäänsä liikkumista tunnutaan pitävän tärkeämpänä kuin ennen. Itse tulkitsinkin liikuntasuosituksia niin, että kun kerran olen ennen raskautta juossut maastomaratoneja, voin sellaiselle lähteä alkuraskauden aikanakin :) Vauhtia raskaus kyllä hieman laski, menin matkan silleen varman päälle. Aikaisemminkin olen kyllä liikkunut raskauksien aikana. Mm. yhden kohdalla olin venlojen viestissä rv 27 eikä sitä nyt ainakaan minun kuulleni kukaan paheksunut, vaikka mahan kyllä näki hyvin. Omalla kohdallani liikkumattomuus tuntuu ylipäänsä olevan huono juttu, esimerkiksi pidemmät automatkat saavat supistuksia aikaan ja liikkumattoman päivän jälkeen jalkoja yöllä särkee yms. Tällä hetkellä hiihto tuntuu vielä ihan mukavalta, rv 35 menossa. Tosin lenkit ovat olleet aika lyhkäisiä, olen uskaltautunut tänä talvena vain suurin piirtein tasamaalle, joten lumitilanteen takia nuokin lenkit ovat menneet aika lyhyen pätkän kiertämiseksi. Tuollainen hiihtotapahtuma ei sinänsä kuulosta pahalta viikolla 26, jos sinne suosiolla lähtee lähinnä läpäisymielellä eikä koettelemaan äärirajoja. Lähinnä kaatumisriski alamäissä on se, mikä saisi minut epäröimään. Tervan reittiä ja laskujen vaativuutta en tunne. Toki voinnin mukaan, mutta jos voimat olisivat vähissä tai hiihto aiheuttaisi epämiellyttäviä oireita, niin tuskin varmaan miettisitkään lähtöä.
 11. Vantaa oli ja meni, mutta vastataan nyt silti otsikon kysymykseen. Jos keli on lähempänä kymmentä kuin nollaa astetta, pitkähihainen juoksupaita+pitkät tai ainakin polven alle olevat trikoot + jälkimmäisessä tapauksessa mahdollisesti pitkät sukat/säärystimet. Kun lämpötila menee lähemmäs nollaa, lyhythihainen paita pitkähihaisen päälle. Tämä siis kuivalla kelillä, kovin märällä tai tuulisella juoksutakki saattaa houkutella jo plussakeleilläkin. Putkihuivi lähtee matkaan mukaan jossain vaiheessa lämpötilan lähestyessä nollaa, hanskat yleensä vasta pakkasen puolella ja pikkupakkasella joudun riisumaan hanskat aika pian.
 12. Minä luulin Tukholmassa tehneeni jonkun suuremmankin liikennemokan, kun olin aikeissa ylittää keskikorokkeella varustettua katua, ja astuessani suojatielle oikealta tulevat eli keskikorokkeen toisella puolella ajavat autot pysähtyivät. Aika äkkiä selvisi, että siellä tosiaan autot antavat tietä. Tuohon aikaan tuli liikuttua paljon rattaiden ja/tai kävelevien pienten lasten kanssa, ja täällä kotopuolessa olin tottunut lähinnä sovittelemaan itseäni ja lapsia ahtaille keskikorokkeille, kun autoilijat ilmeisesti kuvittelevat niiden olevan tavanomainen pikkulapsiperheiden ajanviettopaikka ja eivätkä tule ajatelleeksi, että siellä olevilla saattaisi olla aikeita jatkaa matkaa toiselle puolelle.
 13. ene

  Pariisin maraton 12.4.2015

  Käsittääkseni Ranskan laki vaatii todistusta. Sikäläisiin hölkkätapahtumiin osallistuneen työkaverini mukaan lääkärintodistus vaaditaan myös maratonia lyhyemmissä juoksutapahtumissa. Toivottavasti ihan kaikki lait eivät rantaudu Suomeen...
 14. Katsopa tuota, sieltä löytyy malli: http://www.schneiderelectricparismarathon.com/us/registration/medical-certificate Ainakin aikaisemmin suositeltiin käyttämään järjestäjän valmista pohjaa. Teksti on aika yksinkertainen, mutta siinä on joku pakollinen sanamuoto. Hankkimispaikkaa en osaa suositella, minulle lääkärikaverini allekirjoitti paperin, kun tarvitsin sellaista aikaisempaan Pariisin maratoniin.
 15. Jep, karseaa rakkaa oli ihan riittävästi. Oma juoksuni oli viime vuonna sen verran vaikeaa, että pakkohan se oli laittaa ilmo sisään, jotta pääsee varmasti kokeilemaan, sujuuko tänä vuonna yhtään paremmin :)
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy