Jump to content
Juoksufoorumi.fi


RistoT

Jäsenet
 • Content Count

  2 164
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  94

RistoT last won the day on June 20

RistoT had the most liked content!

Community Reputation

6 271 Excellent

About RistoT

 • Syntymäpäivä 04.09.1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Nilsiä

Converted

 • Coopperi
  3023 m /2017, 2000 m 7.35 min/ 2019, 5 km 19.57 min/2019
 • 10km
  43.13 min / v.2018
 • Puolimaraton
  1.41.34 h/ v.2018
 • Maraton
  3.50.57 h / v.2017
 • Tavoite
  v.2017 1/1 alle 4 h, 1/2 alle 1.45 h, 10 km alle 45 min

Recent Profile Visitors

2 612 profile views
 1. RistoT

  Pyöräilykunto

  Onnittelut @Spica hienosta suorituksesta!
 2. RistoT

  Yleisurheilukausi 2019

  On varmasti täällä foorumilla olevien myönnettävä, että me olemme aika paljon enemmän kiinnostuneita Kalevan Kisojen juoksuista, kuin keskimäärin Suomalaiset. Varsinkaan, kun siellä ei ole juoksemassa ketään kansainvälisen tason juoksijoita kestävyysmatkoilla. Suomalaiset innostuu (samoin YLE), kun joku saavuttaa riittävän tason ja omaa edellytykset menestymiseen myös kansainvälisissä kisoissa..riippumatta lajista.
 3. Kiitokset hyvistä kommenteista ja omista kokemuksista. Tämmöiselle myöhäisheränneelle veteraanilenkkeilijälle aika on tietenkin yksi tavoite, mutta lähinnä haen Vantaalta onnistunutta suoritusta. Ja jos semmoisen sieltä saisi, niin ehkä jatkossa voisi maratoneista enemmänkin innostua. Vähän olen nyt suunnitellut, että juoksisin puolikkaan 7.9.2019 Kuopiossa maratonin mahdollisella tavoitevauhdilla( n. 5 min/km ) ja se korvaisi yhden viikon VK treenistä.. Siitä olisi Vantaalle aikaa 5 vk, joten ei pitäisi sotkea valmistautumista. Tuon puolikkaan perusteella pystyisi jo miettimään, että onko tuo realistinen vauhti maratonille. Lisäksi jonkun sopivan lyhyen kisan voisi käydä juoksemassa, kun niistä kuitenkin palautuu suht nopeasti.
 4. Lupasin keväällä itselleni, että juoksen maratonin Vantaalla lokakuun puolivälissä. Tämän hetkinen harjoittelu tähtää sinne ja tarkoitus olisi olla maratonilla mahdollisimman hyvässä kunossa omaan potentiaaliin nähden eli " kuntohuippu " olisi silloin. Haluaisin kuitenkin tällekin kesälle 10 km:lle ja puolikkaalle mahdollisimman hyvät ajat itselle, joita matkoja en ole vielä tänä vuonna juossut. Minkälaisia kokemuksia ( hyviä/huonoja) teillä on lyhyen matkojen kisoista maratonille valmistavalla kaudella???
 5. RistoT

  Päivän kevennys

  Kuulento on ajankohtainen!
 6. Vuosi sitten keväällä Terwamaratonilla juoksin 1.41.30 h ja viime syksynä piti juosta Vantaalla alle 1.40 h, mutta vituiks män. Sen jälkeen säännöllistä hölkkäilyä aika mukavasti ja kevään aikana 1- 5 km matkoilla omat ennätykset. Puolikkaita ei ole tullut Vantaan yritelmän jälkeen juostua. Syksyllä on tarkoitus juosta maraton Vantaalla, niin sinne valmistavana ja tasotestinä aion juosta 1- 2 puolikasta. Toinen voisi olla maratonin tavoitevauhdin hakemista ja toinen vaikka tuohon alle 1.40 h tähtäävä. Itsellä vauhtikestävyys on tällä hetkellä "pullonkaula", niin siihen on tarkoitus nyt syksyä kohti panostaa. Siihen aion ottaa lääkkeeksi peruslenkkeilyn lisäksi 2 krt/ vk vauhtikestävyysharjoituksen, niin eiköhän se alle 1.40 puolikas lipsahda.
 7. Eilen ekaa kertaa 30 km pitkälenkki ja keskisyke oli 141 eli jäi vähän alle alakynnyksen ( 144 ), kun vauhtia oli 5.33 min/km. En osaa sanoa, että olisiko ollut matalampi viileämmällä säällä, mutta ei tuo lämmin sää niin hirveästi hölkkää haitannut, kun juoksi suht maltillisilla tehoilla. Ainut asia, että juomaa meni enemmän ja joutui tekemään täydennyksen R kioskilta.
 8. RistoT

  Cooper

  Aika monella tuo 3000 m menisi coopperissa, jos treenaisi myös MK alueella. Itse juoksin puolitoista vuotta sitten vähän yli 3000 m ja edellisen kerran juoksin saman 30 v. aiemmin armeijassa. Viimeisemmässä juoksussa oli takana pari vuotta säännöllistä lenkkeilyä, kun innostuin hölkkäilystä. Edelleen mennään pikku hiljaa eteenpäin ja nyt coopperissa menisi ekä joku 3100- 3150 m ja ikää pian 52 v.
 9. RistoT

  Päivän kevennys

  Muistakaa kaikki sitten tämä!
 10. RistoT

  Hyvä biisi

  Siinäpä kansainvälistä musiikkia Suomeksi.
 11. Tämän päivän Savon Sanomissa juttu.Ei muuta kuin foorumilaiset porukalla Iivon päänahka ottamaan.
 12. Noin 5-6 v. sitten alkoi pikku hiljaa kunto laskea ja tuntui ,että hengästyy helposti ja ei saa kunnolla happea. Vaimo patisteli varmaan vuoden verran lääkäriin... onneksi menin ja infarktia ei kerennyt tulemaan. Saman tien varjoainekuvaus,sepelvavaltimotauti diagnoosi,tukos ja pallolaajennus. Beetasalpaajat puoli vuotta ja nykyään jatkuu muu lääkitys. Lääkäri suositteli matalatehoista kuntoilua esim.hölkkää ja siitä alkoi pikku hiljaa tämä hölkkäharrastus joka on jatkunut säännöllisenä noin 3.5 vuotta. Operaation aikaan olin 46 v. ja välillä on tullut reippaampiakin juoksuaskelia otettua, kun on tuntunut sille että ei ahdista!
 13. Tuolla kyllä alkuun pääsee!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy