Jump to content
Juoksufoorumi.fi


RistoT

Jäsenet
 • Content Count

  1 938
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  90

RistoT last won the day on January 8

RistoT had the most liked content!

Community Reputation

5 081 Excellent

About RistoT

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Nilsiä

Converted

 • Coopperi
  3023 m /v.2017 ja 5 km 20.33 min / v.2018
 • 10km
  43.13 min / v.2018
 • Puolimaraton
  1.41.34 h/ v.2018
 • Maraton
  3.50.57 h / v.2017
 • Tavoite
  v.2017 1/1 alle 4 h, 1/2 alle 1.45 h, 10 km alle 45 min

Recent Profile Visitors

2 294 profile views
 1. Asialistalla mm.yksityisautoilun kieltäminen.
 2. RistoT

  Nimmari-/selfieketju

  Taisin joskus tämän kuvan tänne foorumille laittaa, mutta kerran tuli tämmöinen selfie ketju,niin laitetaan uudestaan. Kuvassa minä,isä, serkku ja Emil Zatopek,joka voitti Helsingin Olympialaisissa 5000 m, 10 000 m ja maratonin. Eemeli oli käymässä maailman navalla 1970-80 lukujen vaihteessa.
 3. Ettei vaan kusi nousis päähän!
 4. Minä juoksen matolla 200 m:n vetoja 20 km/h vauhdilla, kun matolla ei kovempaa pääse ja tämmöiselle vanhalle ukolle se useinmiten rittää, kun lisää vetojen määrää. Itse kiihdytän juosten hölkkävauhdista max. nopeuteen, joka ottaa aikaa n. 10- 12 s ja sen jälkeen 36 s veto ja sitten hyppy reunojen päälle. Yksi veto siis reilut 45 s. 100m:n vetoihin pitäisi saada lisää nopeutta.
 5. Vaikka monella poliittiset päätökset "ottavat päähän ", johtuen esim puoluekannasta, niin kyllä kannattaa kuitenkin yrittää pysyä asiassa. Itsellä on jonkin verran kokemusta sähkömarkkinoista, kun vuosittain tulee sähköä käytettyä 5- 8 000 000 kWh. Sähkön hintahan muodostuu yhteispohjosmaisessa Nord Poolin ( Nasdaq) sähköpörssissä. Kuluttajalle sähkönhinta koostuu monesta tekijästä esim. profiili, sopimuksen ajankohta, sopimuksen laatu jne... Sähkön hintahan on siis kilpailutettavissa ja säästöjä siitä kuluttaja voi saada. Sähkön hintaan ei poliittiset päättäjät vaikuta. Sähkölaskun loppusummaan vaikuttaa myös verot ja riippuen kulutuksesta verojen osuus on n. 1/3 ( alv 24 % ja sähkövero ), joihin poliittiset päättäjät voivat vaikuttaa. Sähkön siirtohinnat ovat varmaankin eniten esillä ollut sähköön liittyvä asia, eikä vähiten Carunan myynnin ansiosta. Sähköverkkoyhtiöt ovat alueellisia monopoleja, joten ne hinnoittelevat sähkön siirron itsenäisesti. Carunalla ei muuten ole lähelläkään Suomen kallein sähkönsiirto hinta, niin kuin julkisuuden perusteella voisi kuvitella. Valtio asettaa verkkoyhtiöille max. tuoton, jonka he voivat ottaa sijoitukselleen. Eniten sähkön siirtohintoja menneinä vuosina ja tulevaisuudessa nostaa sähkömarkkinalaki v. 2013, jossa määritellään säävarman sähköverkon krtieerit tulevaisuudessa. Sähkön siirtohintaan poliittiset päättäjät voivat vaikuttaa laskemalla verkkoyhtiöiden max. tuotto % ja lykkäämällä säävarman sähköverkon valmistumisen takarajaa. Seuraavalla hallituksella( todennäköisesti mukana myös vasemmistopuolueita) on siihen mahdollisuus, niin halutessaan. Itseä eniten vituttaa tuo siirtohinta, kun siihen ei voi käytännössä vaikuttaa ja omassa sähkälaskussa se on noussut v. 2012- 2018 n. 300 %
 6. Nyt täytyy muistaa ottaa huomioon hiilidioksidista puhuttaessa, että puhutaanko ilmastonmuutoksesta vai kasveista. Kasvit tarvitsevat yhteyttämiseen (fotosynteesi) valoa, hilidioksidia ja vettä, josta syntyy hiilihydraatteja ja happea. Valoa tulee joko auringosta tai esim. kasvihuoneissa valoista. Hiilidioksidia on luonnossa n. 350- 400 ppm(miljoonasosa) ja se on tietyillä kasveilla minimitekijä kasvihuoneissa ja se nostetaan optimi kasvun saavuttamiseksi 1000- 1200 ppm eli kolminkertaiseksi. Luonnossa se ei ole mahdollista ja monesti se on minimitekijä kasville, jotka hyötyisivät korkeammasta CO 2 pitoisuudesta. Ilmastonmuutoksen kannalta varmaan pitoisuus ei tarvitsisi enää nousta.
 7. Mutta, jos "veteraani" on innostunut lajista vasta myöhemmällä iällä ja ei ole vielä edes olemassa hankittuja juoksuominaisuuksia, niin mitenhän sitä sitten pitäisi edetä?
 8. 😂 Sen kyllä huomaa! 😰
 9. Tämän ketjun perusteella alkoholistilta hyvää Joulun jatkoa kaikille selväpäisille!
 10. Kävinpä syksyllä tämmöisenä varttuneempana lenkkeilyn harrastajana juoksemassa ensimmäistä kertaa maastossa. Osallistuin Tahkon vuorijuoksuun 12 km:llä. Vaikka otin muutaman kävelyaskeleen yhdessä mäessä, niin mulle jäi semmoinen tunne, että osallistuin juoksukilpailuun. Tuttu osallistui puolikkaalle ja aika oli jotakin 1.31 h ja hän juoksee puolikkaan sileällä 1.16,joten kohtuu haastava reitti. Maratonin ( 2 x puolikkaan reitti) voitti minulle tuntematon Jere Pajunen, jonka aika oli muistaakseni about 2.55 h. Minusta se oli kova veto ja polkujuoksijoiden arvostus nousi ainakin minun silmissä.
 11. Eikös tuohon harjoittelun sisältöön vaikuta aika paljon, että mille matkalle treenataan... 100 m, 3000 m, 10 000 m, maraton jne.
 12. Kun täällä hevonperseessä ( @Baltsu:n sanoin) maalaisena asuu, niin auto on välttämätön. Lähin kauppa meillä 13 km:n päässä ja eipä ohi busseja kulje.Se on taas makuasia, että mikälaisella kulkuneuvolla itse kukin kulkee. Itse aloitin autoilu-uran Datsun 120 Y:llä, kun opettelin työntekoa metsurina. Sen jälkeen tuli vähän kouluja käytyä ja perustettua ensimmäinen yritys ja tuli myös käytyä samaan aikaa opetustehtävissä vajaat 10 vuotta , joten auto oli pakollinen, kun työpaikalle ei ollut julkista yhteyttä. Autot ovat vaihtuneet matkan varrella ja parikymmentä vuotta ollut Audeja ja yleensä edes hieman urheilullisia. Viimeisimpänä A7 urheiluauto tyyppinen. Muutama viikko sitten tuli ostettua BMW X6, joka on kieltämättä aika iso auto( maasturin ja coupen risteytys), jossa tehoa reilut 300 hv ja neliveto, joita on ollutkin viimeiset 15 v. Aika pitkälle autot on tullut vaihdettua sen hetkisten fiilisten mukaan ja järki(en tiedä onko) ei ole aina ollut mukana päätöksen teossa.
 13. Eikös Ramadan = pätkäpaasto. Wikipedian mukaan silloin pimeään aikaan saa syödä, juoda ja harrastaa itsetyydytystä. Koskaan en ole paastonnut, joten en osaa ottaa aiheeseen kantaa. Jos se jollekin toimii, niin ok. Itse edustan toista ääripäätä eli syön aamu viidestä ilta kahdeksaan jotakin vähintään kahden tunnin välein. Syön ja juon silloin kun sille tuntuu ja ei ole kyllä aina nautitut aineet terveellisimmästä päästä. Silti paino on pysynyt viimeiset 10 v. suunnilleen samalla tasolla ja ei ole ylipainoa.
 14. Onnittelut hienosta suorituksesta!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy