Jump to content
Juoksufoorumi.fi


RistoT

Jäsenet
 • Content Count

  2 010
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  93

RistoT last won the day on April 20

RistoT had the most liked content!

Community Reputation

5 433 Excellent

About RistoT

 • Syntymäpäivä 04.09.1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Nilsiä

Converted

 • Coopperi
  3023 m /v.2017 ja 5 km 20.33 min / v.2018
 • 10km
  43.13 min / v.2018
 • Puolimaraton
  1.41.34 h/ v.2018
 • Maraton
  3.50.57 h / v.2017
 • Tavoite
  v.2017 1/1 alle 4 h, 1/2 alle 1.45 h, 10 km alle 45 min

Recent Profile Visitors

2 371 profile views
 1. Noin 5-6 v. sitten alkoi pikku hiljaa kunto laskea ja tuntui ,että hengästyy helposti ja ei saa kunnolla happea. Vaimo patisteli varmaan vuoden verran lääkäriin... onneksi menin ja infarktia ei kerennyt tulemaan. Saman tien varjoainekuvaus,sepelvavaltimotauti diagnoosi,tukos ja pallolaajennus. Beetasalpaajat puoli vuotta ja nykyään jatkuu muu lääkitys. Lääkäri suositteli matalatehoista kuntoilua esim.hölkkää ja siitä alkoi pikku hiljaa tämä hölkkäharrastus joka on jatkunut säännöllisenä noin 3.5 vuotta. Operaation aikaan olin 46 v. ja välillä on tullut reippaampiakin juoksuaskelia otettua, kun on tuntunut sille että ei ahdista!
 2. Tuolla kyllä alkuun pääsee!
 3. Kansanedustajissakin on aikojen saatossa ollut ihan hyvätasoisia juoksijoita ja esim. edellämainitun Anssi Joutsenlahden maratonennätys on 2.26.23 h, joten rimaa hipoen ilmeisesti pääsisi juoksufoorumin jäseneksi.
 4. RistoT

  Tunnin juoksu

  On se ihan oikeasti kova tulos. Naapurin mies kyllä juoksi aikanaan maratonin 2.15.15 h.
 5. RistoT

  Tunnin juoksu

  En tiedä missä nykyään semmoisia juostaan, mutta meidän pikku kylän ennätys on 19 976 m. Harva juoksija taitaa Suomessa nykyään enempää juosta.
 6. Asialistalla mm.yksityisautoilun kieltäminen.
 7. RistoT

  Nimmari-/selfieketju

  Taisin joskus tämän kuvan tänne foorumille laittaa, mutta kerran tuli tämmöinen selfie ketju,niin laitetaan uudestaan. Kuvassa minä,isä, serkku ja Emil Zatopek,joka voitti Helsingin Olympialaisissa 5000 m, 10 000 m ja maratonin. Eemeli oli käymässä maailman navalla 1970-80 lukujen vaihteessa.
 8. Ettei vaan kusi nousis päähän!
 9. Minä juoksen matolla 200 m:n vetoja 20 km/h vauhdilla, kun matolla ei kovempaa pääse ja tämmöiselle vanhalle ukolle se useinmiten rittää, kun lisää vetojen määrää. Itse kiihdytän juosten hölkkävauhdista max. nopeuteen, joka ottaa aikaa n. 10- 12 s ja sen jälkeen 36 s veto ja sitten hyppy reunojen päälle. Yksi veto siis reilut 45 s. 100m:n vetoihin pitäisi saada lisää nopeutta.
 10. Vaikka monella poliittiset päätökset "ottavat päähän ", johtuen esim puoluekannasta, niin kyllä kannattaa kuitenkin yrittää pysyä asiassa. Itsellä on jonkin verran kokemusta sähkömarkkinoista, kun vuosittain tulee sähköä käytettyä 5- 8 000 000 kWh. Sähkön hintahan muodostuu yhteispohjosmaisessa Nord Poolin ( Nasdaq) sähköpörssissä. Kuluttajalle sähkönhinta koostuu monesta tekijästä esim. profiili, sopimuksen ajankohta, sopimuksen laatu jne... Sähkön hintahan on siis kilpailutettavissa ja säästöjä siitä kuluttaja voi saada. Sähkön hintaan ei poliittiset päättäjät vaikuta. Sähkölaskun loppusummaan vaikuttaa myös verot ja riippuen kulutuksesta verojen osuus on n. 1/3 ( alv 24 % ja sähkövero ), joihin poliittiset päättäjät voivat vaikuttaa. Sähkön siirtohinnat ovat varmaankin eniten esillä ollut sähköön liittyvä asia, eikä vähiten Carunan myynnin ansiosta. Sähköverkkoyhtiöt ovat alueellisia monopoleja, joten ne hinnoittelevat sähkön siirron itsenäisesti. Carunalla ei muuten ole lähelläkään Suomen kallein sähkönsiirto hinta, niin kuin julkisuuden perusteella voisi kuvitella. Valtio asettaa verkkoyhtiöille max. tuoton, jonka he voivat ottaa sijoitukselleen. Eniten sähkön siirtohintoja menneinä vuosina ja tulevaisuudessa nostaa sähkömarkkinalaki v. 2013, jossa määritellään säävarman sähköverkon krtieerit tulevaisuudessa. Sähkön siirtohintaan poliittiset päättäjät voivat vaikuttaa laskemalla verkkoyhtiöiden max. tuotto % ja lykkäämällä säävarman sähköverkon valmistumisen takarajaa. Seuraavalla hallituksella( todennäköisesti mukana myös vasemmistopuolueita) on siihen mahdollisuus, niin halutessaan. Itseä eniten vituttaa tuo siirtohinta, kun siihen ei voi käytännössä vaikuttaa ja omassa sähkälaskussa se on noussut v. 2012- 2018 n. 300 %
 11. Nyt täytyy muistaa ottaa huomioon hiilidioksidista puhuttaessa, että puhutaanko ilmastonmuutoksesta vai kasveista. Kasvit tarvitsevat yhteyttämiseen (fotosynteesi) valoa, hilidioksidia ja vettä, josta syntyy hiilihydraatteja ja happea. Valoa tulee joko auringosta tai esim. kasvihuoneissa valoista. Hiilidioksidia on luonnossa n. 350- 400 ppm(miljoonasosa) ja se on tietyillä kasveilla minimitekijä kasvihuoneissa ja se nostetaan optimi kasvun saavuttamiseksi 1000- 1200 ppm eli kolminkertaiseksi. Luonnossa se ei ole mahdollista ja monesti se on minimitekijä kasville, jotka hyötyisivät korkeammasta CO 2 pitoisuudesta. Ilmastonmuutoksen kannalta varmaan pitoisuus ei tarvitsisi enää nousta.
 12. Mutta, jos "veteraani" on innostunut lajista vasta myöhemmällä iällä ja ei ole vielä edes olemassa hankittuja juoksuominaisuuksia, niin mitenhän sitä sitten pitäisi edetä?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy