Jump to content
Juoksufoorumi.fistaM

Jäsenet
 • Content Count

  873
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

About staM

 • Syntymäpäivä 15.10.1978

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hatunnosto Alisalle ja tiimille, ehdottomasti hyvä päätös rauhoittaa tilanne ja päästä treenaamaan tulevaisuutta varten.
 2. Jotenkin ihmetyttää eksymiset tuolla reitillä. Ikinä en oo eksynyt, mutta enpä oo täysiä koskaan juossutkaan.
 3. staM

  Ratamatkat

  Ymmärrän että tälläinen johonkin yhteisöön kuuluminen (mihin etunimes Guest myös viittaa) ei ole kaikille mieluisaa. Järjestelmä valitettavasti toimii näin. Ajatuksesi siitä että avaamalla ratajuoksut kaikille halukkaille, koska suunnistuksen kuntorasteilla on toimittu niin on mielenkiintoinen, mutta osittain väärä. Tuskin aloitteleva harrastaja viihtyy radalla mies miestä vastaan tai nainen naista vastaan, vain siksi että se on mahdollista ilman jäsenyyttä tai lisenssiä. Radalla riisutaan kaikki turha ja siellä juostaan vain sen minkä jaksaa, eli epämiellyttävän kovaa. Kuntorasteilla voi kävellä, kuunnella lintujen laulua ja nauttia luonnosta. Se on eri touhua se. Kysymys siitä kannattaisiko esim taloudellisen edun nimissä houkutella ihmisiä radalle sankoin joukoin ja näin tukevoittaa seurojen taloutta on validi ja mielenkiintoinen, mutta niin kuin kuntorastit ovat suunnistusliitolle, niin ovat myös piirikunnalliset yleisurheilulle täysin mitätön tulonlähde. Lisenssiä ei voi käsittääkseni saada ilman jäsenyyttä. Halvimmillaan jäsenyys maksaa varmaan pari kymppiä vuodesa + lisenssi (jos sen haluaa).
 4. staM

  Ratamatkat

  Joo ei se yhtä starttia kohti ole erityisen halpaa, mutta esim ku-58:n piirikunnallisiin pääsee ilman lisenssiä. Jos katsot tarkemmin, niin ratajuoksut eivät ole viime vuosina houkutelleet osanottajia tai järjestäjiä. Esim 5000m juoksuja ei vuodessa ole montaa Pääkaupunkiseudulla.
 5. staM

  Ratamatkat

  Niin kuin tuossa kirjoitin niin joihinkin kisoihin voi osallistua ilman lisenssiä, mutta että noin vaan voisi tulla sähläämään satasen starttiin tai hyppäämään seivästä, niin ei ehkä kuitenkaan. Triathlonissa on lisenssi, pyöräilyssä on usempi lisenssitaso ja suunnistuksessa on lisenssi kansallisiin kisoihin ja vielä aika kallis sellainen. Sääntöjä tarvitaan, niin kuin helposti saatavaa lajiopetusta ja helposti lunastettavia lisenssejä. Yu seurat saavat päättää toimivatko sul:n tai saul:n alaisuudessa, vain toisen tai ei kummankaan. Onhan se helpompaa jos kuuluu molempiin.
 6. staM

  Ratamatkat

  Perimmäinen syy on ratakisojen ilmoittautumisjärjestelmän kustannusten kattaminen, seurat saavat myös tukea lisenssiurheiljoiden mukaan eli taloudelliset syyt. Lisenssittä voi joissakin kisoissa juosta, mutta jos on esim valmis maksamaan 50€ jostain puolikkaasta ei 27€ lisenssistä ole kovin kallista, etenkin kun ratakisat ovat kohtalaisen edullisia. Aika monessa lajissa vaaditaan lisenssi (lähes kaikissa?), joten ei se vaatimus ole kohtuuton. Ainakin itse kuulun mielelläni yu-seuraan.
 7. Jos ostaisin jotain kilpailutapahtumassa, niin se olisi a. Kunnon ruokaa tai b. Pullaa, kahvia sekä makkaraa. Jos kilpailusuoritus olisi yli 10km, haluaisin todennäköisesti roskaruokaa. Musat ovat kaikissa tapahtumissa niin huonoja, että en usko että juoksutapahtuma olisi poikkeus.
 8. Juuri ennen kumpuvaaraa (eli lämmittelynyppylää ennen Konttaista ja valtavaaraa) saa juomatäydennystä Porontimajoelta (siinä on myös autiotupa).
 9. Melkoista riskinottokykyä. No, ehtii sitä sitten EM-kisoissa.
 10. Jos tämä olympiarajaksi kelpaamattomuus pitää paikkansa ihmettelen vähän miten kartalla Josu ja äiti ovat. Meno on kuin Maaninkavaarassa, mutta kai nyt säännöistä ollaan tietoisia.
 11. Helsinki city trail:n Facebook sivuilla sanotaan: "Näin Bodom Trailin kisapäivän kunniaksi meillä on ilo kertoa, että Helsinki City Trail järjestetään syksyllä toistamiseen. Tapahtumapäivä on 15.10. Ilmoittautuminen avautuu lähiaikoina. Lisätietoa tapahtumasta päivitetään myöhemmin tänne sekä verkkosivuille www.helsinkicitytrail.fi " Jos liikkuu paljon Keskuspuistossa kannattaa lähteä tutkimaan niitä polkuja, jos hetkellisesti eksyy kohtaa viimeistään kilometrin jälkeen hiekkatien.
 12. staM

  Cooper

  Lankku on urheilua jos tavoitteena on kisata että kenen leukaan sattuu ensimmäisenä.
 13. staM

  Cooper

  Pääsee paljon helpommalla kun hyväksyy että shakki on urheilua, kukaan ei ole kuitenkaan väittänyt että shakki olisi liikuntaa.
 14. Nöyryydestä en osaa sanoa, mutta hyvin hoiti mut aikonaan juoksukuntoon. Suunnilleen samat ohjeet löytyvät Duodecimin terveykirjastosta: "Pelkällä vedenjuonnilla ei hyponatremiaa yleensä synny. Terve henkilö voi juoda 5-10 litraa vettä päivässä, jos juominen jakautuu usealle tunnille ja mikäli munuaiset toimivat normaalisti ja poistavat ylimääräisen veden. Mutta nopea suurten vesimäärien tai oluen juonti voi aiheuttaa vaarallisen vesimyrkytyksen, johon liittyy vaarallinen hyponatremia. Hitaampikin runsas juominen voi johtaa hyponatremiaan silloin, jos samanaikaisesti runsaan vedenjuonnin kanssa on vaikuttamassa vesihormonin eritystä lisäävä sairaus tai lääke."
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy