Jump to content
Juoksufoorumi.fikloss

Jäsenet
 • Content Count

  17
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ostin myös juuri saman mallin. Mulla löytyy pilli rinnalla olevasta verkkotaskusta. Vasemmalla juomapuollon yläpuolellla.
 2. Kiitos kaikista vinkeistä! Olen myös lukenut joitain kisaraportteja joten vaikuttaa siltä että omalla perustreenillä voi pärjätä. Siis ylä- ja alamäkeä, kapeita polkuja ja tarpeeksi vietettyjä tunteja jaloilla. Viimeinen tulee olemaan suurin haaste. Pitkospuita täällä päin ei ole.
 3. Pian ensi vuoden kisaan voi ilmoittautua. Olen juossut muutaman ultran, joista tähän mennessä pisin on kesällä juostu 87km +4600m Lavaredossa. Ensi vuonna haluaisin juosta hieman pidemmälle ja Ylläs-Pallas 160km voisi olla sopiva. Sen voisi sopivasti yhdistää kesälomaan. Asun Sveitsissä, joten en juurikaan tunne Suomen polkuja, varsinkaan pohjoisen reittejä. Millanen alusta siellä on? Kuinka teknisiä polut ovat verrattuna Keski-Euroopan vuoristopolkuihin? Nousut ja laskut lienee joka tapauksessa lyhyemmät. Harjoittelu tapahtuu tällä Alpeilla eli hieman tasaisempien po
 4. kloss

  Suunto Ambit3

  Useampi Suunnon vyö ollut käytössä ja on aina mennyt huonompaan suuntaan. Viimeisin kesti vain noin 2kk jonka jälkeen lenkkien aikana oli joko viivaa tai sykkeet yli 200. Otin sitten 4v vanhan Polar H7 vyön käyttöön ja hyvin on toiminut ambit3 peakin kanssa.
 5. kloss

  Suunto Ambit3

  Minullakin on samanlaisia ongelmia. Aluksi pelkkää viivaa ja sitten usein sykkeet muka yli 200. Uusi vyö on hankittu pari kuukautta sitten, smart sensor viime vuonna ja Ambit3 3.5 vuotta sitten. Miten tuo kello buutataan?
 6. Ilmoittaudun nyt tähän ketjuun kun ensimmäinen maraton tuli juostua viime syksynä aikaan 3:31. Juoksu kulki silloin ihan mukavasti joten tämän vuoden tavoite on juosta elämäni toinen maraton ja samalla alle 3:30.
 7. Hieman enemmän analyysia ekasta maratonista. Taustasta sen verran että viimeisten 12kk:n aikana on tullut juostua 1150km (mara mukaan lukien) joiden aikana nousumetrejä on ollut 15505m. Nämä on tullut pääosin keväällä kun tuli juostua vuorilla hieman enemmän. Puolikkaan juoksin vuosi sitten aikaan 1:40 ja syyskuun alussa aikaan 1:33. 28-30km lenkkejä olen juossut 5kpl. Maran juoksin Luzernissa ja olin lopulta päättänyt että lähden juoksemaan fiililksen mukaan, eli juoksu ei saa tuntua rankalta mutta en halua hidastella likaa. Lähdin vajaan 5min/km vauhtia ja ensimmäisten 5km vauhdit oli 4:47-
 8. Ensimmäinen maraton on nyt takana. Juoksu kulki rennosti ja aikakin oli positiivinen yllätys, 3:31. Tästä on hyvä siirtyä 3:30 ketjun.
 9. Onnittelut! Sehän meni reippaasti alle. Ensi vuonna 3:30 alittuu kevyesti.
 10. Tällä hetkellä yritän tosiaan arpoa aloitusvauhtia. 5:40 tuntuu liian hitaalta mutta en tiedä kuinka kovaa uskaltaisi lähteä. Kyseessä on siis ensimmäinen maraton ja pisin lenkki tähän mennessä on 30km. 28-30km lenkkejä olen juossut 4kpl ja 2 olisi vielä tarkoitus juosta ennen maratonia (25.10). Kilsoja tänä vuonna on tullut yhteensä vain reilut 800, joten vaikka kunto tuntuu omasta mielestä "hyvältä" en tiedä kuinka pitkälle se kestää varsinkin kun mennän 30km:n yli. Pitkät lenkit sujuvat ihan mukavasti 5:40-6:00/km ja lopussa olen jaksanut nostaa vauhtia 5:00-5:20 tasolle. Eilen juoksin 16km
 11. Kiitos kannustamisesta! Toivotaan että olet oikeassa. Ja kyllähän sinunkin kunto lupaa hyvää.
 12. Tänään tuli juostua puolikas aikaan 1:33. Viime syksynä meni 1:40 ja aika parani yllättävän paljon, varsinkin kun nopeustreeniä en ole harrastanut juuri ollenkaan. Oli tarkoitus ilmoittautua myös puolikkaan alle 1:40 tavoiteketjuun mutta sitä ei nyt tarvita. Puolikas alle 1:30 voisi joskus vielä nousta tavoitteeksi mutta nyt tavoite on kuitenkin läpäistä eka maraton tänä syksynä. Eli enemmän pitkiä lenkkejä. Mutta näinkin hyvä tulos (minulle) puolikkaalla antaa uskoa että alle neljän voisi mennäkin, kunhan jaksan maaliin asti.
 13. Romahdusta tosiaan hieman pelkään kun ei ole aikaisempaa kokemusta, joten tuo 5:30 voisi olla sopiva vauhti. Viimeisin pitkä oli 28km @5:50 joista viimeiset 7km @5:30. Tämä sujui ihan mukavasti ja sykkeetkään ei nousseet turhan korkealle.
 14. Ilmoittaudun myös tähän ketjuun ja tämä on samalla eka postaus foorumille. Tilanne on hyvin samanlainen kuin masapi:lla tuossa yläpuolella. Puolimaraton tuli juostua viime syksynä aikaan 1:40 ja nyt olisi tarkoitus juosta ensimmäinen maraton lokakuussa. Tavoite on päästä maaliin kun kyseessä on eka mara mutta tekisi kuitenkin mieli päästä alle 4h. Harjoituskymppi (epävirallinen mutta gps:llä mitattu) meni pari viikkoa sitten aikaan 43min. McMillan-laskuri antaa aika kovia tavoiteaikoja mutta ajattelin kuitenkin aloittaa rauhallisesti ja katsoa rauhassa jaksaako maaliin asti. Tähän asti pisin l
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy