Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Maileri

Jäsenet
 • Content Count

  733
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Maileri

 • Syntymäpäivä 29.08.1978

Converted

 • Coopperi
  3920
 • 10km
  33.57
 • Puolimaraton
  1.14.01

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Maileri

  Maratoonarin punttitreeni

  Tuosta maksimivoiman hyödyistä kestävyysjuoksijalle on ollut juttua jo muutaman vuoden ajan, mutta en kyllä ole vielä törmännyt kehenkään huippujuoksijaan, joka oikeasti sitä harrastaisi. Vai onko huippujuoksijoiden lihaksisto todella niin kovassa tikissä, että maksimivoimaharjoittelusta ei saa enää lisää hyötyä kestävyysmatkoilla? Johtuuko tämä kaikki heidän lahjakkuustekijöistä vai kehittääkö muu harjoittelu siinä sivussa myös voimaominaisuuksia, kun sitä on tarpeeksi ja se on tehokasta? Tässä erään entisen 3.26 1500m:n juoksijan voimaharjoittelua, joka on harjoituskaudella ohjelmassa 2-3 kertaa viikossa. Ei ole kovin maksimaalista. Strength work. He works on the main muscle groups, but the coach believes in working the small ones as well, those that have major influence in the posture, in varied ways, through the utilization of free weights and special gym apparatus. During this stage he has done the following exercises: Half-squat 6 x 20 reps with 25 kg bar Half-squat 4 x 16 reps with 30 kg bar Squat 4 x 16 reps with 20 kg bar In machines/apparatus: Hamstrings 4 x 16 reps Quadriceps 4 x 16 reps Abductors 4 x 16 reps Lunges 4 x 20 reps with 25 kg bar Step-up 1 x 20 reps with 30 kg bar with each leg Abdominal 300-400 reps Back 300-400 reps
 2. No joo, yritin vain saada aikaiseksi pari ylimääräistä sydämenlyöntiä, mutta vaikutus ei tainnut olla ihan toivottu. Eipä taida tänään kisoja mistään löytyä ja tuskin lähtisin vaikka olisikin. Maileri vetelee tänään tosiaan viimeisiä. Pitäisiköhän yrittää saada 800 viestiä täyteen...
 3. Veto päättyy tänään! Pitäisiköhän illalla juosta vielä yksi kisa...
 4. Ei tuo 6:40 kuulosta täysin mahdottomalta 34 min juoksijalle, mutta on se kuitenkin kova harjoitus. Niin sen varmasti pitääkin olla. En silti ymmärrä miksi muut harjoitukset taas ovat niin paljon kevyempiä. Palautuksistahan tuossa ei puhuttu mitään, joten se kyllä voi selittää aika paljon. Joka tapauksessa 400m:n vetojen kilsavauhti on hitaampi kuin toneissa ja kakstonnisissa.
 5. Erittäin lohdullista tietää, että olet ollut vielä äsken hereillä. Nimim. Muutaman tunnin päästä Montrailille.
 6. Tämän voi ymmärtää näin ja saatat olla hyvin lähellä lopullista totuutta. Ultra-Maileri itse varmaankin vielä varmistaa tämän lähiaikoina.
 7. Mammuttimarssikutsu on valitettavasti nyt lopullisesti hylätty, koska oma ultrajuoksukalenteri tahtoo olla jo niin täynnä. Kyllähän te tiedätte, että me ultraajat emme kuitenkaan ihan joka viikko ultria juokse, vaikka muuten ollaan kovia jätkiä.
 8. Löytyy todella paljon hölkkätapahtumia, joissa nämä matkanmittaukset ovat pielessä. Kyllä on välillä tehnyt mieli käydä hakemassa rahat takaisin kun juoksumatka on ollut ihan jotain muuta mitä on luvattu. Testijuoksuna tuollainen ei toimi yhtään varsinkin jos ei ole koskaan aikaisemmin ollut mukana. Kilometritolppia on aika harvassa tapahtumassa tai ainakin monesta pienestä tapahtumasta ne puuttuvat. Mieluummin kuitenkin jätetään kilometritolpat pois kuin laitetaan ne vääriin paikkoihin. Reittimerkinnät lienee tärkein juttu ja sen suhteen ei ole koskaan ollut valittamista. Juoksualusta saa olla sellaista kuin se on, vaikka pystymetsää jos järjestäjä niin haluaa. Ainoastaan hiukan toivoisin joskus leveämpää väylää isommissa tapahtumissa, jotta kaikki mahtuvat hyvin juoksemaan.
 9. Tsemppiä ja loistavia tuloksia koko porukalle! Jos ei muuta niin kärsikää ja pitäkää hauskaa!
 10. En oikein malta odottaa ensi vuotta kun JH häviää 800m:llä jollekin ultrajuoksijalle. :party0021:
 11. Viime yönä klo 00:25 syntyi perheeseen uusi poika. Painoa pojalla oli syntyessään 75 kg ja pituutta 192 cm. Tällä hetkellä sekä isä, että poika voivat hyvin. Lapsi tuntuukin hyvin energiseltä, tiedä vaikka siitä joskus juoksija tulisi. Toistaiseksi hän ei osaa puhua eikä kirjoittaa, ei ainakaan ennen lokakuuta.
 12. Päiväreissu aurinkoiseen Turkuun toi tuloksen 2:08,28. Ihmettä, jota en edes odottanut, ei siis tapahtanut. Olosuhteet olivat kyllä ihanteelliset hyvään tulokseen ja sain melko hyvää vetoapua 600m. Ensimmäinen kierros taittui 61 sekuntia, mutta aika oli liian hidas siihen nähden, että ensimmäinen kierros meni taas lähes nappi laudassa. Viimeisellä 200m:llä karistin vetojuhdan useiden sekuntien päähän, joten taisi muuten tulla kauden ensimmäinen voitto 800m:n kisassa. Luultavasti M17-sarjalla oli jotain tekemistä asian kanssa. Nuorekas olemukseni teki kilpailunjärjestäjiin myös vaikutuksen, koska lopullisissa tuloksissa minua ei ole merkitty kilpailun ulkopuolella juosseeksi. Olin hieman pettynyt kun heti kotiin päästyäni avasin sepon sivut eikä JH:n hehkutuksia näkynyt missään! Olin toki raportoinut hänelle tulokseni niin nopeasti kuin kykenin, jotta sampanjapullojen avaamista ei olisi tarvinnut pitkittää. Luultavasti pullo jos toinenkin valahti kurkusta alas, sillä loppuillasta JH kyseli jo mua parikseen Mammuttimarssiin. Toisaalta, koska olen nyt todistetusti niin hidas, että häviän harjoittelemattomille veteraaneillekin, niin mun on pakko olla ainakin kestävä. Hitauteni konkretisoituu esimerkiksi siinä, että en vielä ehtinyt vastata JH:n asialliseen kyselyyn mitään. Vielä julkiset onnentoivotukset vedon voittajalle, JH:lle! Terveisin, Ultra-Maileri
 13. Ennakkotiedoista poiketen mun viimeinen kisa ei suinkaan ole vielä tänään vaan vasta huomenna klo 15.45. JH yrittää rakentaa vielä jotain draamaa tähän loppuun uskomalla mulla olevan jotain mahdollisuuksia 2.03 aikoihin. Ei ole. Kunhan käyn juoksemassa kisan pois alta kun kerran Turkuun olisin joka tapauksessa menossa. Valmistautuminen kisaan on kyllä ollut aivan poikkeuksellista tai siis sitä ei ole ollut. Lepopäiviä on tainnut olla syyskuussa enemmän kuin treenipäiviä ja treenipäivätkin olleet satunnaista ulkoilua tai sählyä. Toki sekaan mahtuu pari perinteisen jumittavaa nopeusharjoitusta, mutta edellisestä taitaa olla jo yli viikko. Tänään käyn vielä tekemässä viimeistelytreenin uimahallissa eli kellumista vedessä ja pitkä saunominen päälle. Olotila on kuitenkin yhtä hidas kuin aina ennenkin höystettynä vielä raskaalla laskukunnolla. Laskukunto on jopa kauheampi tila kuin laskuhumala. En oikein malta odottaa milloin pääsisin jo siivoomaan. Oonkin katsellut sillä silmällä syksyn kuuminta essumuotia. Ja kun kerran leikkiin on lähdetty, niin en oo ollenkaan tarkka tuon 8 tunnin aikarajan kanssa - JH saa ylibuukata mielensä mukaan kunhan vaan päivän treeni ei jää väliin.
 14. Mulla on tietty hypoteesi asiasta, mutta en kerro sitä vielä ettei se vaikuta tutkimuksen tulokseen. Tässä vielä ajankohtaista musiikkia viikonlopuksi:
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy