Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Reissujuoksija

Jäsenet
 • Content Count

  517
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

Reissujuoksija last won the day on May 29

Reissujuoksija had the most liked content!

Community Reputation

780 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Coopperi
  3270 6/16
 • 10km
  37:44 8/17
 • Puolimaraton
  1:21:00 4/18
 • Maraton
  2:55 9/18

Recent Profile Visitors

1 259 profile views
 1. Täällä tuli pari viikkoa sitten spartan ultralla sama vika. Puhelimena galaxy S10. Itse käytin sen vesilintukortin, kun sain vanhan garminini toimintakuntoon. En siis ole edes tarkistanut, onko ongelma vielä voimassa. Mielestäni synkkaus loppui, kun pakotti puhelimesta Movescountin lopetuksen. Ongelma tosin öalasi heti jos avasi Movescountin uudelleen. Joten ratkaisu sekään ei ole, mutta ensiapu kumminkin. Twitterissä kysyin Suunnolta asiasta. Lähinnä kysyin, että onko ongelma yleinen. Ilmeisesti eivät oikein ymmärtäneet ongelmaa, kun antoivat vain ohjeita virransäästöön 🙂 They depend hugely on settings and, especially, *conditions*. 1 - actions that affect battery life among others - Backlight luminosity - Use of backlight - BT connection (to HR belt and/or phone) - Use of compass - In spartan ultra => use (or lack thereof) of the 2 power saving options (low color and display timeout) 2- conditions that affect battery life - Difficult GPS conditions => less battery life. Typical is when you run in a forest, or weather is bad, or you are moving slowly/not moving => more demanding for GPS, hence more battery used. Thank you for your patience. -Sani
 2. Joo reenimäärä riitti, mutta ensi vuodeksi pitää kerta viikkoon käskeä vaimon hakata vasaralla jalkapohjia.
 3. Itsestä ilmeiseti paisto amatöörimäisyys Etelä-Pohjanmaalle saakka. Alun pari tuntia tulin varmaan aika lailla hännänhuippuna. Tämän jälkeen aloin hölkkäilemään helpot osat sellaista perusvauhtia. Ohituksia tuli koko ajan. Aloin jo jossain vaiheessa ihmettelemään, että ohituksien määrän perusteella tässä aletaan olla top kympissä. Se johtui tietysti siitä, että sähläsin niiden kamojen kanssa koko ajan jotain, ja aika monta kertaa pysähdyin repusta kaivamaan jotain kamaa. Huoltopisteillä olin niinkuin peura ajovaloissa. Pyörin vaan päämäärättömästi ympyrää miettien, et mitä tekisi. Droppackit oli vaan sullottu täyteen tavaraa ilman minkäälaista järjestystä. Oulangasta varmaan puolen tunnin pysäkin jälkeen lähtiessä oli kello hukassa. Kaivelin liivin kaikki taskut läpi eikä löytynyt. Lopulta olin jostain syystä ylipäätään ottanut sen ranteesta pois ja tunkenut droppackiin. Eli varmaan sadasta ohituksesta olin ohittanut samaa väkeä varmaan viidettä kertaa. Yritin matkan varrella jutella ihmisten kanssa ja yhdistrllä palstan kirjoittajiin. Ja mikäli yhtään osasin lankoja yhdistää yhteen, niin sain @Elwood ilta vähän palautettakin jojoliikkeistäni😂
 4. Kesken jäi sinne basecampiin 24 tunnin kohdilla. Kaikki muuten ok, mutta jalkapohjat petti.
 5. No nyt tein taas itsestäni idiootin. Onko se siis ultrassa mahdollista? Jostain jäänyt sellainen ajatus, että kesken suoritusta ei pysty lataamaan. Sehän olisi se paras tapa.
 6. Onko spartan ultran käyttäjillä kokemuksia akun kestosta. Spekseissä luvataan akun kestot täysi gps 18h, hyvä 35h ja OK 120h. Uskaltaako hyvällä tarkkuudella luottaa akun kestävän yli 30h? Ostin kyseisen härvelin vuodenvaihteessa karhunkierroksellemurupolkunavigoinnin ja akun keston takia. Ajoissa olen asialla, mutta nyt ohjekirjaa lukiessa sanotaan, että navigointi laittaa automaattisesti parhaan gps-tarkkuuden päälle. Eli sen navigoinnin voin unohtaa. Mutta olisi kiva jos uskaltaisin laittaa hyvän tarkkuuden päälle. Ja luottaa sen kestävän ainakin 30 tuntia.
 7. Kannattaa tuo ketju parin vuoden takaa lukasta läpi. En tiedä onko muutamassa vuodessa systeemit tiukentunut, mutta ennemmin tosiaan todistuspohja ollut ihan rasti ruutuun ja leima perään.
 8. Reissujuoksija

  Hoka One One

  Mitäs hokan lähettiläät @vmaksi ja @Don_Valido meinaa oman kokemuksen mukaan. Lähtisittekö Torrenteilla karhunkierroksen täydelle matkalle, vai onko tarkoitettu huomattavasti lyhyemmälle matkalle?
 9. Joissain toisessakin ketjussa asiasta oli. Mutta siis garminin ennusteet tulee suoraan kellon arpomasta vo2max-arvosta.
 10. Reissujuoksija

  Movescount

  iPäivitetääs vähän omaa kokemusta. Eli katkaisin kellon yhteyden suunto appiin, ja poistin sen. Tämä ei kuitenkaan auttanut, ja kello ei saanut yhteyttä Movescountiin. Yhteyden kuitenkin sai, kun kellon palautti tehdas asetuksiin. Siinä samassa tosin katosi bittiavaruuteen siihen mennessä tekemäni harjoitukset. Movescount sovellus on ihan turha. Mutta, sentään synccaa harjoitukset ilman pöytäkonejohtohässäköintiä. Ensituntumalla kännykän selaimella desktopversioksi muutettuna movescountissa näyttäisi välttävästi olevan tarvittavat toiminnot. Movescountin puolella sai näköjään valita sovellukset, mistä halusi ilmoitukset kelloon. Ainut vaan, että valinnoilla ei ollut mitään vaikutusta, vaan ilmoitukset tuli vähän mistä sattuu. Stravakin tuntui toimivan vähän miten sattuu, jotkut harjoitukset ei siirry stravaan ollenkaan, ja ainut mikä meni, niin sekin ilmestyi usean tunnin viiveellä. No, stravakaan ei minua juuri haittaa, koska sitä en juurikaan käytä. Toki, olisi kiva jos olisi joku paikka mistä löytyisi kaikki harjoitukset.
 11. Reissujuoksija

  Movescount

  Tietysti kaikilla on eri asioita mitkä on itselle OK, mutta minulle ei ole enää tänä päivänä OK, että saadakseni kellon ominaisuuksia käyttöön, pitää räplätä kaapelin ja pöytäkoneen kanssa, vaikka itse laitteesta bluetooth löytyy. Varsinkin kun kellon mainospuheessa sanotaan näin. Tänään vielä räplään kellon kanssa, ja jos en sitä saa langattomasti synkkaamaan movescountiin, jää yhteistyöni suunnon kanssa hyvin lyhyeksi. Toivottavasti löytyy vielä joku aasi, joka suostuu lähes käyttämättömän kellon ostamaan.
 12. Reissujuoksija

  Movescount

  Otetaas pieni yhteenveto. Eli ihan aluksi uutena Suuntokäyttäjänä latasin puhelimeen ehdotetun Movescount-sovelluksen. ->Sovellus kuitenkin ehdotti, että siirry Spartan Ultran kanssa suoraan Suunto Appiin. ->Latasin Suunto Appin, jossa kovasti varoiteltin jotain, että Movescount pitää tässä vaiheessa liittää, tai tiedot katoaa tjsp. Minullahan ei ollut edes movescountia ollut käytössä, joten eteenpäin. ->Appi käski ensi töiksi päivittää puhelimen. Hieman huvitti, kun totesin, että "uudessa" kellossa ei ole wifiä, ja aloin pöytäkoneesta puhaltelemaan pölyjä, että saan "uuteen" kelloon johdolla(!) ladattua päivityksen. No, onneksi meiltä vielä pöytäkone sattui löytymään, ja päivitykset voin kyllä silloin tällöin ladata tuolla 90-luvun tyylillä. ->Appihan oli ihan susi. Heti tuli 15 vanha sports tracker mieleen (joka se sitten ilmeisesti olikin) ->Ehdotusten perusteella sitten menin siihen movescountiin, johon ei kuitenkaan päässyt samoilla tunnuksilla, mitkä tein suunto appia varten. ->Tein movescountia varten uudet tunnukset. Avasin mobiiliversion ja meinasin liittää kellon siihen, mutta Movescount ei sitä ainakaan bluetoothilla löytänyt. ->Suunto appillekkin löytyi muuten joku foorumi, mitä en päässyt edes lukemaan ilman kirjautumista. Tietenkään tekemilläni suunto-app tunnuksilla eikä movescount-tunnuksilla ei päässyt kirjautumaan, vaan tarvittaisiin MYsuunto-tunnukset. Niitä en vielä tehnyt. Ja jos nyt palataan nykyhetkeen. Olenko ymmärtänyt nyt seuraavat askeleeni oikein? Eli nyt minun pitäisi pakottaa kelloon joku vanhempi firmis, että saisin kellon liitettyä movescountiin. Ja tämän jälkeen, jokainen harjoitus siirrettäisin johdolla pöytäkoneelle, että saan ne harjoitukset movescountissa näkymään? Älä huoli, kyllä meitä idiootteja riittää. Ilmoitat vaan oikein ison alennusprosentin ovh:hon nähden, niin menee niinkuin kuumille kiville.
 13. Reissujuoksija

  Movescount

  Hihan alla oli joo, ja ehkä ton lämpötilan osalta meni valittaminen jo keksimisen puolelle. Sillä ei juurikaan ole väliä. Spartan ultran ostin verkkokaupan poistomyynnistä. Olisi varmaan pitänyt olla säästämättä ja laittaa pari sataa lisää Fenixiä varten.
 14. Reissujuoksija

  Movescount

  Garmin on nyt tullut vaihdettua Suuntoon. Ensivaikutelma on, että tutustuttuani tähän Suunto Appiin, oikein hävettää kuinka paljon on tullut valitettua tuonne Garmin Connectin ketjuun. Olen kuvitellut että Connect on ihan paska, mutta tässä Suunnon vastaavassa ei ole sitäkään vähää toimintoja. Latasin kyllä Movescountin, mutta kun olin sinne rekisteröitymässä, se käski ladata Spartania varten Suunto Appin. Tässä muutaman ensimmäisen päivän perusteella, mitä tullut vastaan. -Manuaalisia väliaikoja tuli naputeltua kelloja porrasreenin yhteydessä. Niitä manuaalisia napautuksia ei kyllä koko suunto appista harjoituksen tiedoissa löydy. Toisaalta ne tiedot näkyy kyllä kellossa, kun sen väliajan painaa. Siitä kellosta pitää varmaan aina nappia painaessa ottaa kuva. -Aamupainon olen tottunut ottamaan joka aamu heräämisen päälle, ja syöttämään connectiin. Tähän on vain tottunut, ja voin kyllä jatkaa vielä connectiin, kun sitä ei kerran Suunnolla ole. -Onko tosiaan niin, että Suunnolla ei ole varusteille laskuria, että voi seurata helposti kenkien ikää? Connectissa liitetään suoraan harjoitukselle varuste, jolloin se lisää kengille harjoituksen kilometrit. Näitä ei vaan pysty connectiin syöttämään, kun pitäisi manuaalisesti syöttää se Suunnolla tehty harjoituskin. -Mitään noita kehittyneempiä tietoja App ei näytä. Käsittääkseni Spartan ultrassa on valmius esimerkiksi kadenssilaskuriin, mutta ei sitä kyllä missään näy. Pitääköhän se aktivoida jostain? Lisäksi on lukemattomia muita askeleen pituus yms. tietoja, jotka loistaa poissaololla, millä nyt ei Connectissakaan mitään tehnyt. -Harjoitukselle tuli eilen muutaman asteen pakkasessa lämpötilatiedoksi +8 astetta. Mistähän se tuon kaivaa? Eikö toikin kannattaisi jättää pois, jos ei se tuon lähemmäs arvauksessa pääse. -Mobiili-ilmoitukset on ilmeisesti joko päällä tai pois päältä. Connectissa pystyy kaikista puhelimen sovelluksista valitsemaan, mitkä ilmoitukset tulee läpi kelloon. Suunnolla vaan ilmeisesti jotkut tulee, ja jotkut ei. Toisaalta, seon ihan se ja sama, mitkä ilmoitukset kelloon tulee. Kun kellon värinä on niin onneton, että sen ilmoituksen missaa joka tapauksessa. -Yksi syy uuden kellon ostoon oli siis korkeusmittari. Noustujen metrien summa kyllä näkyy harjoituksessa. Mikä on eteenpäin menoa vanhaan. Toki yksittäistä nousua ei tietenkään näe, kun manuaalikierroksia ei näy mistään. Kellostakaan en nousumetrejä harjoituksen aikana löytänyt, mutta toki en ollut asiaan etukäteen tutustunut. Eli varmaan ne sieltää löytää, kun vain osaa. -Connectin mobiiliversiossa oli paljon puutteita. Joitain puutteita pystyttiin paikkaamaan, jos jaksoi vääntäytyä pöytäkonelle, niin desktop-versio oli hieman laajempi. Suunnolla ei ole ilmeisesti vaivauduttu tälläistä desktopversiota tekemään. Suunnon sivuilta löytyy ilmeisesti vielä movescount, mutta minun olisi pitänyt rekisteröityä sinne erikseen, ja mitä minulla olisi siellä edes katsottavaa, kun harjoitukset menevät jonnekin perkeleen suunto appiin. En tiedä onko se movescount sen kummempi, kun en ole ikinä käynyt. Tuskin kun Suunnolla on nähty tarpeelliseksi tähän Appiin siirtyä. -Suunto appistä löytyy erilaisia 30 päivän yhteenvetoja. Mutta en löydä millään vaikka esimerkiksi tämän vuoden tai viimeise 12 kuukauden kilometrimääriä, tai edes harjoitustunteja. Tai ylipäätään mitään itse määriteltyjä raportteja. -Toinen syy kellon ostoon oli pitkä akunkesto ja reittitoiminto karhunkierrosta varten. Tällä hetkellä näyttää että Suunnon systeemit olivat jopa Garminista niin paljon taaksepäin menoa, että taisin maksaa 300 euroa siitä, että saan kellon kertaalleen Kuusamossa käyttöön. Toinen missä voin kelloa tarvita on, jos lähden nousumetrejä harjoituksessa hakemaan. Edellyttäen, että kellosta nousumetrit löydän. Mobiili-ilmoituksista on tullut töissäkin sähköpostin ja puheluiden osalta niin tärkeitä, että se ruma Garminin FR630 rimpula kyllä taitaa muuten pysyä kädessä. -Yhteenvetona sovellus on kuin alkuvuosituhannesta kännykällä käyttämäni Sports Tracker. Kännykkä minulla on kuitenkin aina mukana, niin enhän kelloa tarvi ollenkaan, jos käyttäisin vain Sports Trackeriä taskussa. Etenkin kun Suunnon sykevyökin näytti ihan mitä sattuu. Katsotaan myöhemmin uudestaa, jos löytyisi jotain positiivista sanottavaa.n
 15. Täältäkin lähdetään täydelle matkalle nelinkertaistamaan elämän pisintä kuljettua matkaa, ja kuusinkertaistamaan elämän pisintä kuljettua aikaa. Tekemättömältä paikalta tällä hetkellä tuntuu, mutta siinä on ainakin talven pimeille motivaatiota.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy