Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Reissujuoksija

Jäsenet
 • Content Count

  422
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reissujuoksija last won the day on September 17 2017

Reissujuoksija had the most liked content!

Community Reputation

418 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Coopperi
  3270 6/16
 • 10km
  37:44 8/17
 • Puolimaraton
  1:21:00 4/18
 • Maraton
  2:55 9/18

Recent Profile Visitors

1 032 profile views
 1. Reissujuoksija

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Täältäkin lähdetään täydelle matkalle nelinkertaistamaan elämän pisintä kuljettua matkaa, ja kuusinkertaistamaan elämän pisintä kuljettua aikaa. Tekemättömältä paikalta tällä hetkellä tuntuu, mutta siinä on ainakin talven pimeille motivaatiota.
 2. Reissujuoksija

  Nousumetrit lenkillä

  Nostetaas tähän vanhan ketjun perään. Nousumetrit tulivat mieleen, kun ajattelin mitä se vaatisi, että olisi mitään mahdollisuutta läpäistä ensi keväänä karhunkierroksen perusmatka. Ilmeisesti näillä Garminin forerunnerkelloilla ei ole mitään käyttöä nousumetrien mittaamisessa? Joka ainakin pääosin näyttää liian vähän. Stravakin näyttää nousumetrit, mutta olen vähän ymmälläni kuinka se toimii. Jostain pyöräilyfoorumilta bongasin, että strava vastaavasti näyttäisi arvionsa reilusti yläkanttiin? Stravan kaavioissa näyttäisi kuitenkin olevan maastonmuodot edes sielä päin, toisin kuin garminin arpakuvioissa. Tässä esimerkkinä viimeviikkoisen lenkin kuvaajat. Eihän noi käppyrät ole lähelläkään toisiaan. Vaikkakin toinen on suhteessa aikaan, ja toinen matkaan. Garmin antoi lenkin nousuksi 58 metriä. Yleensäkin strava antaa aina nousuksi noin viisinkertaisen määrän garminiin nähden. Tämä nyt meni turhaksi jaaritteluksi, kun alunperin oli vain tarkoitus kysyä, että onko stravan antamissa lukemissa mitään totuuspohjaa? Onko kellään tietoa?
 3. Reissujuoksija

  Garmin Connect

  Ihan pakko laittaa vielä yksi esimerkki, kun ovat näköjään taas päivittäneet parempaan. Siitä kaavioiden skaalauksista on ennemminkin täällä ollut keskustelua. Eli tällä kertaa kyseessä kellon arpoma anaerobinen kynnys. Itse lukemaahan voi rinnastaa horoskoopin luotettavuuteen, mutta uskoisin, että suunnat näyttävät, onko menty eteenpäin. 1.kuva Aikaisemmin otettu kaappaus mobiiliversiosta. Siis ennen päivitystä. Kyseessä siis viimeisen 12 kuukauden kaavio. Itselle kaavio kertoo, että edelliskesän sai vedettyä hyvin nousujohteisesti, kunnes syksyn tauon aikana otettiin takapakkia, joka on kuitenkin kutakuinkin saavutettu takaisin. Kuva 2. Connectin päivityksen jälkeen otettu kaappaus samasta kaaviosta. Uuden kaavion oikealla oleva vauhdin skaalaus on muuttunut niin, että vain huhtikuun noteeraus osu kaavion sisälle. Ja jos vielä tarkempia ollaan, niin sekin piste näyttää olevan sekunnin verran väärässä kohdassa. Vaikka ei saisi sanoa, että ennen oli kaikki paremmin, niin kyllä edellinen silti informatiivisempi oli. Kuva 3. Vielä kuva desktopversion vastaavasta kaaviosta. Tässähän lyhyen keskittymisen jälkeen pääsee vähän jyvälle, mitä kaaviolla yritetään sanoa. Mutta toi vauhdin skaalaus on kyllä taas sitä tuttua desktopversiota. Tämä tuskin on edes yksilöllistä, ja en usko kenelläkään anaerobisen kynnysvauhdin seilaavan 8:20 ja 1:40 kilometrivauhdin välillä. Tai itse asiassa, tässä skaalauksessa tuo 0-vauhti vähän hämää. Tarkoittaakohan se niitä joilla anaerobinen raja menee nukkuessa rikki? Olen myös ihmetellyt niitä desktopversion korkeuskaavioita. Kaaviothan on siis piirretty -100m ja 200 metrin välille. Lenkissä pitää siis olla jo aika paljon korkeuseroa, että kaavioon piirtyy muutakin, kuin suora viiva. Toisaalta, tänä tasa-arvon aikana on ihan kiva, että on otettu huomioon nekin, jotka juoksevat 100 metriä merenpinnan alapuolella. Nyt lupaan, etten hetkeen valita näistä epäolennaisuuksista.
 4. Reissujuoksija

  Garmin Connect

  Olen jo luovuttanut tuon Connect-palvelun epäloogisuuksien kanssa, enkä jaksa niitä enää listata. Olen niihin jo tottunut. Pidän raportoinnissa omia exceleitä yllä, mutta tiedot niihin pitää silti hakea Connectista. Nyt on taas joku aika sitten raportointi-osio päivitetty "parempaan". Päivitys on taas osoitus, että Garminin it-osastolla ei ole mitään käsitystä hyödyllisistä tiedoista, kunhan saadaan vaan teknisesti jotain laskettua yhteen. Tässä hyvä esimerkki tämän vuoden yhteenvedosta. Keskivauhtini on ollut 211.8km/h, keskisyke 2678, askeleita minuutissa 2980 ja askeleen pituus keskimäärin 21,09m. Tiedän, että siinä on vain laskettu kaikki viikot yhteen, eikä siitä tarvi välittää. Mutta kenenkä kuningasidea tuollainen yhteenlasku on ollut, onko olemassa sellainen käyttäjä jolle noista on hyötyä? Vastaavia idioottimaisi ratkaisuja on Connect täynnä, jotka eivät siis ole varmastikaan teknisestä osaamattomuudesta kiinni. On vaan tilattu joltain koodarilta joku ratkaisu, joka lyödään sitten käyttöön yhtään sen kummemmin ajattelematta. Tämä ei ole se mikä tässä uudistuksessa ottaa aivoon. Aivoon ottaa se, että ennen piti kerran mukauttaa tarvittavat tiedot taulukkoon, ja ne kyseiset tiedot oli aukesi aina, kun raportit-osion avasi. Nyt joka kerta, kun avaan raportit, niin siellä on tietokenttinä oletuksena mm. keskimääräinen pyöräilynopeus. Sitten kun tietokentät mukauttaa, ja vaihtaa esimerkiksi kuukausinäkymään, niin mukautus nollaantuu oletusasetuksiin. Ja tarvittavat tietokentät muuttuvat taas oletusasetuksiin. On tämä juokseminen vaikeaa..
 5. Reissujuoksija

  GPS "bounce"/sekoaminen, kesken suorituksen.

  Joo, olen ne korkeat rakennukset ja radiohäiriöt tajunnut, mutta niistä ei täällä maaseudulla pitäisi olla kiinni. Juoksen aika lailla samoja muutamaa reittiä, ja häiriö on aina tullut eri paikassa. Laskin tarkemmin, että viimeisellä 20llä lenkillä, bounce on tullut 11 kertaa. On tuota satunnaisesti tapahtunut ennemminkin, ehkä pari kertaa vuodessa. Äkkiseltään en keksi kesään verrattuna lähiaikoina muuttuneita tekijöitä, kuin helvetin kylmä, kello aina monen vaatekerroksen alla piilossa ja olen ottanut langattomat bluetooth-kuulokkeet käyttöön. Pitäänee kysyä Garminiltakin asiasta.
 6. Reissujuoksija

  GPS "bounce"/sekoaminen, kesken suorituksen.

  Tapahtuuko kellään muulla kesken lenkin ylimääräisiä hetkellisiä siirtymiä satakin metriä sivuun, joka lisää ylimääräistä matkaa? (Reitti mennyt suoraan) (Toisen ja seitsemännen kilometrimerkin välisestä risteyksestä, samaa reittiä suoraan kohti ensimmäistä kilometrimerkkiä.) Eli laitoin screenshottina pari esimerkkiä "haamusiirtymistä". Näihinhän voi olla monta syytä, ja onhan noita aina joskus tullut. Nyt talven aikana, tälläinen on tullut ehkä joka kolmas/neljäs lenkki. Nyt, pari viikkoa tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta joka lenkillä. Vaikka olen "hieman" neuroottinen datasta, olen tämän onnistunut sivuuttamaan olankohautuksella. Nyt kuitenkin kun olisi tarkoitus alkaa juosta vähän nopeusohjatusti/vetoja, niin eihän siitä tule mitään kun kello näyttää peruslenkeilläkin alle kolmen minuutin kilometrejä, ja vetojen vauhdit ja pituudet menee ihan sekaisin. Kellonani on siis Garminin forerunner 630. Toivomuksenani olisi, että nämä johtuisi kylmistä ilmoista, joten ilmojen lämmetessä ongelma poistuisi. Mutta silloin ongelman pitäisi olla muillakin. Vai voiko olla että kellossa on joku gps-palikka mennyt huonoksi, tuskin niillä siruilla merkkikohtaisesti suuria eroja on?
 7. Reissujuoksija

  syke nousee liian korkeelle

  Itselläkin oli viime talvena forerunner 610 mittarilla lähes joka lenkin sykekäyrä tämän näköinen. Ensimmäisillä kerroilla aina mietin, että ehdinkö juosta sairaalaan, ennen kuin pumppu pettää. Sykevyön patterikin voi olla lopussa. Senkin vaihto voisi auttaa.
 8. Reissujuoksija

  Juoksija -lehden tarpeellisuus

  Tekstihän on kuin futisforumin oppikirjasta. Uskomuksen mukaan noilla teksteillä saadaan suomifutis nousuun. Samalla kun odotellaan, missä kunnossa Roman Eremenko tulee maajoukkueeseen takaisin kokaiinikärynsä jälkeen. Best, Maradona ja Gasgoine ovat varmasti hienoja esikuvia, kun ne oli niin helvetin hyviä pelaajia. Kirjathan myy silloin jos niissä on skandaaleja. Käsittääkseni pääosin Jantusta ja Karalahtea (päihteiden käyttöä) ei niinkään ihannoida, lähinnä säälitään. Theoren Fleurynkin kirja myi aika hyvin, eikä se tarkoita sitä, että lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ihainnoitaisiin. Itsensä hengiltä juoneen Arto Tolsan elämänkertakin varmasti myisi aika hyvin, jos hän olisi täällä elämästään kertomassa. Sen verran häntäkin kuitenkin ihannoidaan, että hänet valittiin suomalaisen jalkapallon Hall of fameen, ja nimettiin stadion hänen mukaansa. Vahingoittamisyrityksiksi ei varmaan lasketa napit edellä säären katkomisia, tai kyynärpäällä huitomisia. Väkivallasta voisi sanoa sen verran, että se on makuasia, onko sen väkivallan parempi olla kentällä vai katsomossa. Muistitko muuten kummipojalle ohjeistaa paikat, missä ei kannata väärän joukkueen paita päällä kulkea? Nuorisobändin sanoituksiin en osaa sanoa mitään, ehkä ne sitten pilaa lajin lapsilta. Toisaalta, ovat he tainneet laulaa itse Litmasestakin. Näiden kärjistämisien päälle voisin mainita itsekin llevani jalkapallon suurkuluttaja, jääkiekon en niinkään. Mutta en vain ymmärrä jeesustelua jonkin lajin lieveilmiöistä, kun samalla sulkee silmät toisen lajin vastaavista.
 9. Reissujuoksija

  Garmin Connect

  Tämän aika liikkeellä- kohdan olin jo unohtanut, kun en ole siihen enää kiinnittänyt huomiota. Olen pikkuhiljaa kirjoitellut ylös näitä Connectin järjettömyyksiä, mitkä voisin jossain vaiheessa kasata tänne. Mutta hyvä tämä on esimerkki siitä, että mitä ihmettä tekee sellaisella tiedolla, minkä jo voi lähes varmaksi sanoa, että se ei pidä paikkaansa. Silloin olisi parempi jättää koko kenttä pois. Näitä löytyy Connectista tosiaan paljon muitakin. 1. 3:55.7 3:48 2. 3:57.8 3:55 3. 3:55.2 3:50 4. 3:48.4 3:43 5. 3:48.6 3:48.6 Tässä esimerkkinä vitosen "kisan" tiedot. Olen kyllä saanut surkean lähdön, jos ensimmäisellä kilometrillä olen ollut 8 sekuntia pysähdyksissä. Ja muutenkin taktiikka on epäonnistunut, kun olen epähuomisossa pysähdellyt kesken matkan. Kolmannen kilsan noista jotenkin ymmärtää, kun puolessa välissä oli 180 asteen käännös, mutta tokkopa siinäkään on viittä sekuntia mennyt..
 10. Reissujuoksija

  Adidas Boston ja/tai Adios

  Itsekin sitä AKTIVia joskus hämmästelin, eikä sillä taida olla muuta käytännön eroa, kuin värit/logo. Hyvällä asialla toki. http://www.aktivagainstcancer.org/ http://news.adidas.com/us/Latest-News/adidas-and-AKTIV-Accelerate-Cancer-Research-Inspired-by-Nine-Time-NYC-Marathon-Winner-Grete-Waitz/s/44daa3ff-6794-41ef-8594-42e795c036e7
 11. Reissujuoksija

  Sony NW-WS625 kuulokkeiden arvonta

  Mustien arvonnassa mukana.
 12. Reissujuoksija

  Finlandia Maraton Jyväskylä 16.9.2017

  Täältä myös mukana. Kävin pari muutama viikko sitten lomareissulla lätäkön kiertämässä, ja jo vähän huolestuin, että tuleeko siihen sillalle nousun päälle vielä lisänousu seuraavalle sillalle. Mutta hieno kuulla, että sillan olos ainakin tarkoitus olla pelissä mukana.
 13. Reissujuoksija

  1/2 maraton Italiassa

  Esimerkiksi Rooman maratonin sivuilla on pohja lääkärintodistuksesta, jos vain se tarvitaan. Eli käytännössä pitää siis vain sisällään lääkärin leimalla olevan paperin, jonka mukaan olet riittävän terve suoritukseen. https://www.maratonadiroma.it/?!a/=/rules/
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy