Jump to content
Juoksufoorumi.fi

mannaniemi

Jäsenet
 • Posts

  74
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mannaniemi's Achievements

 1. Osteitis pubis, eli häpyluuliitoksen steriili tulehdus. Oireet alkaneet 2018, diagnoosi saatu 2019. Kokeiltu fysioterapiaa, OMT-fysioterapiaa, lepoa, särkylääkkeitä, kortisonia piikitettynä sekä tablettina. Edelleen vaivaa. Uusi fysioterapiakierros alkamassa parin viikon päästä. Mutta sen verran parempaan suuntaan on menty, että maltillisia lenkkejä pystyy tällä hetkellä tekemään. (Alle 5km, rauhallisesti). Eli ehkä toivoa vielä on.
 2. Osteitis pubis tosiaan on vaiva, joka löytyy vain magneettikuvassa. Sitä ei löydetä röntgenillä tai ultraamalla, joten olisiko sulla Tuffty mahdollisuus päästä magneettikuvaan? Vielä jos fysiatrin kanssa voisi käydä kuvat läpi? Minulla OP tuntuu selvimmin häpyluuta painellessa, erityisesti oikea sekä vasen "reuna", (olikohan lääketieteellinen termi ramus kulma), tuntuvat kipeiltä painellessa. Juostessa kipu heijastuu etenkin sisäreisiin aivan nivusen alle. Jalan nosto esim sukkaa laittaessa jalkaan aiheuttaa voimakkaan kivun. Tästä vaivasta harva ns. normifysioterapeutti tietää juuri mitään. Minullekin etsittiin aiheeseen perehtynyt fyisoterapeutti naapurikunnasta. Kannattaa vaatia lisätutkimuksia, jos on selkeitä tuntemuksia! Särkylääkkeillä ja levolla ei ole ollut minulle ainakaan mitään hyötyä, päinvastoin, tuhlattu vain viikkokaupalla aikaa ja kivut ovat tulleet heti takaisin.
 3. Taas on otettu takapakkia, vaikka olen kuinka rauhallisesti yrittänyt olla. Hölkkäämässä olen käynyt sen max 5 km kerta, ja korkeintaan joka toinen päivä, mutta tämäkin rasitus on liikaa. Lääkäristä neuvottiin välttämään rasitusta ja pistettiin uudestaan fysioterapiaan. Vielä ei kuulemma lähdetä niin radikaalille linjalle, että leikattaisiin. Jokseenkin turhauttaa, kun tämä vaiva on ollut vuodesta 2018 olemassa, mutta ehkä tämän fysioterapiarupeaman jälkeen sitten harkitaan leikkausta🤷 Ja siis ei mitään fysioterapiaa vastaan, sehän on ihan huippua ja mielelläni sinne menen, mutta en vain tiedä mitä niin uutta sieltä voisi tulla, että tämä vaiva sillä paranisi.
 4. Vihdoinkin jotain positiivista päivitettävää! Olen nyt noin kuukauden ajan pystynyt käymään lenkillä (kevyellä ja lyhyellä) noin joka toinen päivä. Välillä on tuntunut jonkin verran kipuja, mutta joukkoon mahtuu myös lähes kivuttomia lenkkejä! Jonkin verran lantio oireilee hölkkäilyn jälkeen, mutta nämäkin oireet ovat menneet yllättävän nopeasti ohi. Ristiriitaiset fiilikset, tekisi mieli iloita ja aloittaa treeniohjelmien suunnittelu ja asettaa tavoitteita ja toisaalta muistan jatkuvasti sen miten kivut voivat vain ilmestyä takaisin ja tämä edistys oli taas tässä.... Mutta toivotaan nyt ainakin parasta! Lenkkeily on ollut minulla hyvin maltillista, aloitin ihan reilun kilometrin hölkkäämisestä, lisäten aina noin 500m. Nyt olen juossut (ehkä paremmin hölkännyt) jo useamman 5 kilometrin matkan! Kyllä sitä tulee pienistä kilometreistä iloiseksi tällaisen vuosien taistelun jälkeen! 😄
 5. Minulla sattuu häpyluun oikealle puolelle painamalla, ei mitään järkyttävää yhtäkkistä kipua, mutta selkeästi painamalla kipeytyy. Sinne oikealle puolelle pistettiin kortisoni viimeksi, kun on tämä selkeästi kipeämpi puoli. Ei minultakaan löydetty ennen magneettikuvaa oikeaa diagnoosia. Meni siihen asti diagnooseilla lihaskipu, nivuskipu sekä meralgia paresthetica. Ja hoidettiin turhaan väärin pitkän aikaa🤷 Harjoittelin OMT-fyssarin johdolla monta kuukautta, lantion nostoja ja reiden loitontajia vahvistavia liikkeitä. Eivät auttaneet juuri mitään. Juoksuasentoakin tarkistettiin, mutta ei auttanut. Minulle lääkäri sanoi, että missään tapauksessa ei saa lenkkeillä tai harrastaa lajeja, missä nivusseutu kipeytyy ennen kuin saadaan vaiva kuriin.
 6. Hassua, miten sitä joka kerta haluaa uskoa parasta, ja pään sisällä alkaa se "kyllä tämä vielä tästä paranee" keskustelu. Kortisonipiikin jälkeen oli pari päivää melko kivutonta, mutta nyt vaiva on aivan entisellään. Jo kevyellä kävelyllä huomaa, että siellä se outo tuntuma on, vaikka ei varsinaisesti kipeäksi sitä lenkkeilisikään. Harmi. Ehdin jo tosiaan pari päivää toivoa, että pääsisi niinkin helpolla, kuin muutamalla kortisonipiikillä. Lääkäri pyysi ottamaan yhteyttä kahden viikon kuluttua piikistä, joten täytyy ensi viikolla päivitellä hänelle kuulumisia. Onhan siellä mahdollisuutena vielä se leikkaus, mutta kun ei sekään ilmeisesti kaikkia tästä vaivasta kärsiviä paranna. Mutta noh, loppuun asti katsotaan tämä tie, jos sitä vielä joskus juoksemaan pääsisi.
 7. Pitkästä aikaa päivitän tätäkin ketjua. Tilanne on entisellään. Reippaamalla kävelylenkillä / 100-200 metrin juoksupätkällä lantion saa edelleen niin kipeäksi, ettei käveleminen meinaa onnistua. Mutta on tässä tarinassa positiivinenkin käänne tällä kertaa. Kävin eilen ensimmäisen kerran Mikkelin Ikioma lääkärikeskuksessa. Oli todella hyvä päästä puhumaan kerrankin lääkärille joka tietää osteitis pubiksen olemassaolosta ja miten outo vaiva se voi olla. Laitettiin kortisonia lantion oikealle puolelle. Nyt odotellaan auttaako, jos auttaa, tulee 1-2 kortisonipiikkiä vielä lisää ja toivotaan vaivan vihdoin paranevan. Jos kortisoni ei auta voidaan leikkausta harkita jo huhtikuulle. Minun tapaisessa tilanteessa sen pitäisi viimeistään auttaa hyvin. Joten vielä täytyy jokunen kuukausi - puoli vuotta sinnitellä, mutta josko sitten kuntoutuminen viimeistään olisi jo alkanut.
 8. Isosti onnea @tmai! Minä se olen aina näköjään katsomassa, kun pääset maaliin😄
 9. Maisala voitti, Lepistö toisena, kolmantena todennäköisesti Aspegren, lähin uhkaaja kolmannelle sijalle taitaa olla Yli-Maunula. Naisten sarjassa voi tapahtua enemmän muuttujia. Määriä en ole itsekään seurannut sen tarkemmin.
 10. Vieläkin jännittää, vaikka perusmatkan voittajakolmikko näyttäisi olevan jo selvillä😃 Ehkä pitäisi lopettaa koko yön pallerovalvojaiset...
 11. Ensimmäinen kierros miehellä meni nastareilla, mutta vaihtoi puolivälin huollossa Hokan maastokengät. Ei ollu kuulemma yhtään niin paha mitä aluksi luultiin.
 12. Kerrankin kisa, kun ei harmita yhtään, ettei pääse itse juoksemaan... Tsemppiä vain kaikille perusmatkalaisille, hullua hommaa.
 13. https://lihastohtori.wordpress.com/2016/12/17/energiansaatavuus-heikura/ Omasta mielestäni termin "ylipaino" käyttäminen Vainion kohdalla ei ole kovin korrektia. Juoksikin hyvin. Mutta tosiaan, tuossa linkissä ainakin tietoa miksi on haitallista pitää koko ajan tiukkaa kisapainoa. Siitäkin aiheutuu usein vain ongelmia. Juoksukaan ei ole pelkkää jalkojen iskunkestävyyttä, vaan juoksija on kokonaisuus hormonitoimintaa ja luuntiheyttä myöten.
 14. Maisala on maalissa! Aika 18:55!💪 Noita lähtöaikoja täytyy kohta alkaa säätämään, että maaliin tullessa on edes joku vastassa😃
 15. Toimiiko pallukoitten seuranta muilla?😓 Vai enkö vain saa tällä puhelimella auki...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy