Jump to content
Juoksufoorumi.fi


MikaV

Jäsenet
 • Posts

  25
 • Liittyi

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Haha
  MikaV reacted to juusok in Uusi kello - paras mahdollinen GPS   
  Fenix 6 Ultimate Champion Carbon Race Edition on vielä Prota parempi - samat sisuskalut mutta viimeisen päälle kevennetty kisamalli, jolla juoksunopeus paranee vähintään n. 5-10s kilometrillä ja menestys muillakin elämänalueilla on taattu.
   
  Tunnetaan myös nimellä FR945.
 2. Like
  MikaV got a reaction from Moroder in Lähes uusi sauva poikki, (kokemuksia / saako uuden tilalle ?)   
  Kokemus vastaavasta tilanteesta vuodelta 2016: Itselläni katkesi uudehko hiilikuitusauva hiihtolenkillä ylämäessä. Sauvat myynyt liike (iso urheiluvälineketju) kieltäytyi korvaamasta mitään. Olin kuulemma rullahiihdossa tms asfaltilla sen katkaissut, eikä tuotteessa ollut mitään vikaa. Jäi paha fiilis.
   
  Laitoin sitten sähköpostireklamaation suoraan valmistajalle. Sieltä kyselivät vaan mihin osoitteeseen voivat uuden sauvan lähettää. Tarina päättyi onnellisesti ja samoilla sauvoilla hiihtelen edelleen.
 3. Like
  MikaV got a reaction from riopentti in Lähes uusi sauva poikki, (kokemuksia / saako uuden tilalle ?)   
  Kokemus vastaavasta tilanteesta vuodelta 2016: Itselläni katkesi uudehko hiilikuitusauva hiihtolenkillä ylämäessä. Sauvat myynyt liike (iso urheiluvälineketju) kieltäytyi korvaamasta mitään. Olin kuulemma rullahiihdossa tms asfaltilla sen katkaissut, eikä tuotteessa ollut mitään vikaa. Jäi paha fiilis.
   
  Laitoin sitten sähköpostireklamaation suoraan valmistajalle. Sieltä kyselivät vaan mihin osoitteeseen voivat uuden sauvan lähettää. Tarina päättyi onnellisesti ja samoilla sauvoilla hiihtelen edelleen.
 4. Like
  MikaV reacted to Miska in Garmin Fenix 6   
  No ni, nyt tuli Garminilta hiihtotehon mittaus, mutta vain jos on Garminin oma HRM-PRO sykevyo:
  https://www.dcrainmaker.com/2020/10/garmin-quietly-rolls-out-cross-country-skiing-power.html
   
   
 5. Like
  MikaV reacted to Seppo in Garmin Fenix 6   
  Oon kyllä huomannu että palvelut heikkenee iän myötä. 
   
   
  Jonkun pitää se sykekkin mitata. 
   
  Jos se navigointi on kovin zoomattu niin silloin lähtee ainakin akku kulumaan. Nuo muutkin kuluttaa akkua, mutta ei niin paljon että siihen kiinnittäisi erityisesti huomiota. 
   
  Mun piti nyt mennä ihan erikseen ulos testaamaan miten nopesti tuo paikannus löytyy. Seisoin tuossa pihalla normi paikassa. Täällä on pilvistä ja satelee vähän vettä. Noin 10 testikertaa joista pisimmässä kesti 40sek, 2 x 20sek ja loput sinne 2-15sek väliin. Useimmiten kesti 10sek. GPS ja Glonass käytössä. 
   
  Tuo näyttö saattaa olla viallinen jos siitä ei oikeasti näe mitään. Että sitä kannattaa verrata liikkeessä toiseen kelloon tai jos joltain tutulta löytyis Fenix tai Garmin yleensäkkin. Sama kirkkaus kai noissa on kaikissa. Mulla on parissa testikellossa ollu safiirilasi ja mua häiritsee se kuinka se heijastaa valoa. Jos näytölle sataa vettä ne sen luettavuus heikkenee mun mielestä. Sama voi olla jos on hämärää. Muistaakseni kello oli kesäseen aikaan kyllä testissä. Mutta jos siinäkin laittaa kirkkauden 100% niin kyllä sen valossa jo lehteä lukee. 
 6. Like
  MikaV reacted to juusok in Garmin Fenix 6   
  Näillä asetuksilla 945:
   
  - GPS+Glonass (*), 1Hz tallennus
  - WHR päällä
  - kolme neljän lukeman datakenttää. Perusdataa, aikoja, matkoja, nousuja, ei mitään ihmeellisyyksiä
  - ei muita IQ-sovelluksia kuin Battery Up Down. Tämä ensimmäisellä datasivulla, niin lähtee heti "käyntiin"
  - kaikki ulkoiset anturit poistettu
  - kartta pois
  - navigointi pois (reitti varalta valmiina kellossa, jos eksyy)
  - activity tracking, pulseOx, bluetooth, autowifi, jne pois
  - kaikki muu mitä keksin sammutettu
  - värinä pois
  - taustavalo minimiin, gesture pois
  - startista napit lukkoon, ohjelmoin lap/back-buttonin lukitus hotkeyksi, seuraan 99% ajasta datanäkymää missä matka, HR, ET, keskivauhti. Muuta en tarvitse, nousuissa ehkä näkyviin sivu jossa ELE, TA, HR, matka jos tuntuu että kaipaa
  - laitoin lopulta backlight gesture during activity -> off. Varmuuden vuoksi.
   
  Tässä noilla asetuksilla battery up down:n plotti:
   

   
  Kestää luvatun 36h. F6 oletettavasti samoilla saman, koska sama kello.
   
   
  Kyllä ne wlanin yli tippuu kaikki?
   
   
  Ok.
   
  Minusta Garminin mallinimet on ihan selkeitä, Fenix 6 Ultimate Race Carbon Limited on yksinkertaisesti 945 🙂
 7. Like
  MikaV got a reaction from juusok in Garmin Fenix 6   
  Räplätty on, se täytyy tunnustaa! Varsinkin kun harjoitusnäyttöjä ei voi säätää puhelimella, vaan ne täytyy virittää kellosta käsin. Pulssioksimetri (punainen ledi) on päällä vain öisin, musiikkia en kellosta kuuntele. Harjoituksen aikana ei taustavalo ole päällä kuin silloin kun jotain tapahtuu tai kun rannetta nostaa kelloa katsoakseen. Esim tuolla polkujuoksulenkillä reittinavigointi (gpx jälki) oli kyllä päällä (ja karttanäkymässä suurimman osan aikaa). Mutta akun kulutuskin oli luokkaa 10% / h!
   
  Onko noilla hätätilailmoituksilla (tai siis valmiudella niihin) merkitystä akun kannalta, vai meneekö ne samalla kuin muukin yhteys puhelimen? Tai voiko puhelimen yhteyttä jotenkin optimoida että notifikaatiot tulisivat läpi, mutta synkat yms tehtäisiin vasta harjoituksen jälkeen maalissa?
   
   
  Tarkistin Sepon vinkin ja kyllä siellä "CPE: Current" oli (tai suomeksi "Nykyinen"). Eli siitä ei pitäisi olla kiinni. Vissiin se Movescount App osasi puhelimesta kertoa kellolle suurin piirtein missä päin maailmaa ollaan, sen verran nopeasti Ambit nappasi kiinni satelliiteista vieraissakin maissa. Olen selvästi kärsimätön, kun olet tuttunut liian hyvään. 😀
  Opin varmasti elämään tämänkin kanssa.
   
   
  Paketista avattuna kirkkaus oli 30% ja heti piti sekä harjoituksen aikainen että normaali tilan taustavalo laittaa 100%:iin. Ja ekat fiilikset oli tosiaan että "eikö sitä saa tämän kirkkaammaksi". Ihan pilkkopimeässäkään näyttö ei häikäise, kuten esim puhelimen näyttö voi tehdä. Kuinka kirkas se 100% teillä muilla on, kun pidätte näyttöä pienemmällä teholla? Voiko olla että safiirilasi himmentää tuota taustavaloa merkittävästi?
   
  Softa on päivittynyt kelloon jo kaksi kertaa viikon aikana. En ole tosin kytkenyt kelloa vielä läppäriin kaapelilla. Ehkä kaikki päivitykset eivät tule langattomasti?
   
  Malli on "Garmin Fenix 6 Sapphire Titanium". Kyllä tässä kartat on. "Sapphire" == "Pro" + Safiirilasi. Minunkin mielestäni Garmin voisi selkeyttää mallinimiään. 😂
 8. Like
  MikaV got a reaction from ToniT in Suunto Ambit3   
  Täytyy kehua Ambit3:n GPSn herkkyyttä. Kävin viikonloppuna hiihtämässä Paimion hiihtoputkessa. GPS sai signaalin betoniseinän ja finnfoamin läpi moiteetta. Jopa kartalla hiihdetty reitti näytti järkevältä:

 9. Like
  MikaV got a reaction from yksvesku in Suunto Ambit3   
  Täytyy kehua Ambit3:n GPSn herkkyyttä. Kävin viikonloppuna hiihtämässä Paimion hiihtoputkessa. GPS sai signaalin betoniseinän ja finnfoamin läpi moiteetta. Jopa kartalla hiihdetty reitti näytti järkevältä:

 10. Like
  MikaV got a reaction from MarttiM in 8. Espoo Rantamaraton 19.9.2015   
  Rantamaraton takana ja oma ensimmäinen maratonkokemus samalla hankittu. Viimeiset pari viikkoa tuli kevenneltyä flunssa kourissa, joten hieman jännitti mitä kisasta tulee ja pääseekö edes maaliin asti.
  Lähdin 3:45 jäniksen perään. Ensimmäinen puolikas oli mäkisempi. Jäniksen perässä juoksu meni autopilotilla ja tuntui keveältä. Jostain syystä kuitenkin sykkeet olivat reilut 10 lyöntiä kovemmat kuin normaalisti tuota vauhtia mentäessä. 
  Vähän ennen puoltaväliä päästiin meren rantaan ja reitti muuttui tasaisemmaksi. Koska juoksu tuntui kevyeltä, kiitin jäniksiä vetoavusta ja tein irtioton. Juoksin kymmenisen kilometria vähän nopeampaa, noin 5min/km vauhtia. Sitten ahnehtiminen kostautui ja pohkeet alkoivat kramppailemaan. Alkuun se oli vain epämiellyttävää, mutta jossain 35km kohdilla kramppailu alkoi tuntua todella pahalta ja välillä oli pysähdyttävä kävelemään.
  35km eteenpäin alkoi varsinainen tuskien taival. Välillä pohkeet kramppailivat niin, että tuntui kuin alien olisi yrittänyt tunkeutua ulos pohjelihaksesta. Kolmella viimeisellä juomapisteellä join tuplamäärät juomaa ja imeskelin etikkakurkkujakin, mutta ne vain lievästi helpottivat kramppeja. Vauhti hyytyi kramppien takia ja aloin miettimään milloin 3:45 jänikset juoksevat ohi. Fiilikset eivät olleet tässä vaiheessa enää kauhean hyvät mutta jatkoin silti eteenpäin. Opin kuitenkin joten kuten hallitsemaan kramppeja ja jatkamaan juoksua niistä huolimatta. Viimeiset pari kilometria menivät vähän helpommin. Ohittelin siinä samalla muutaman muun krampeista kärsivän, joten en ollut yksin tuskani kanssa. Viimeiset sadat metrit tuntuivat pitkiltä, enkä saanut itsestäni irti minkään sortin loppukiriä. Mutta kyllä oli hienoa päästä maaliin.  Ajaksi tuli 3:43, joten liian aikaisen irtiottoni hyöty oli kutistunut kahteen minuuttiin. 
  Maalissa huolto oli hyvällä mallilla ja muutaman vesimukin, palautusjuoman ja patukan jälkeen olo alkoi normalisoitumaan. Tosin vielä automatkalla kotiin sain pari mojovaa kramppia ja suonenvetoa jalkoihin. Ne toivat kivasti haastetta kaasun ja jarrun annosteluun. :)
  Kisan järjestelyt olivat kaikin puolin hyvät. Ainoastaan suolaa olisin kaivannut viimeisille juomapisteille, jos se olisi vaikka auttanut kramppeihin. Nyt siellä oli tarjolla "suolakurkkuja", jotka taisivat kuitenkin olla vain etikalla maustettuja kurkkuja.
  Kisassa oli ranteessa Suunto Ambit3. Sen dataa purkaessa huomasin, että ambitin laskema matka oli 42,14km, eli hieman virallista mitattua matkaa lyhyempi. En mielestäni oikonut reitillä mistään enkä myöskään juossut täysin optimaalista reittiä. Ambit paljasti myös sen, että sykkeeni olivat todella kovat verrattuna siihen mitä ne ovat olleet harjoittelulenkeillä. Ekalla puolikkaalla sykkeet olivat 162 ja toisella 179. Eli melko lailla täysillä olen lopussa mennyt, kun kuukauden takaisen täysillä vedetyn kympin kisan keskisykkeet olivat 185. Ilmeisesti flunssa oli vienyt kunnosta parhaan terän pois ja sykkeet olivat vauhteihin nähden 10-20 lyöntiä korkeammalla. 
  Fiilikset nyt jälkikäteen ovat hyvät ja mietin jo miten parantaa suoritusta seuraavaan kisaan. Ainakin suolaa tai muuta elektrolyyttipastillia täytyy varata mukaan kramppeja ehkäisemään. Ja kirimisenkin taidan seuraavan kerran aloittaa vasta 30 tai 35km paikkeilla, jos silloin vielä juoksu tuntuu kevyeltä.
 11. Like
  MikaV got a reaction from Jaaba in 8. Espoo Rantamaraton 19.9.2015   
  Rantamaraton takana ja oma ensimmäinen maratonkokemus samalla hankittu. Viimeiset pari viikkoa tuli kevenneltyä flunssa kourissa, joten hieman jännitti mitä kisasta tulee ja pääseekö edes maaliin asti.
  Lähdin 3:45 jäniksen perään. Ensimmäinen puolikas oli mäkisempi. Jäniksen perässä juoksu meni autopilotilla ja tuntui keveältä. Jostain syystä kuitenkin sykkeet olivat reilut 10 lyöntiä kovemmat kuin normaalisti tuota vauhtia mentäessä. 
  Vähän ennen puoltaväliä päästiin meren rantaan ja reitti muuttui tasaisemmaksi. Koska juoksu tuntui kevyeltä, kiitin jäniksiä vetoavusta ja tein irtioton. Juoksin kymmenisen kilometria vähän nopeampaa, noin 5min/km vauhtia. Sitten ahnehtiminen kostautui ja pohkeet alkoivat kramppailemaan. Alkuun se oli vain epämiellyttävää, mutta jossain 35km kohdilla kramppailu alkoi tuntua todella pahalta ja välillä oli pysähdyttävä kävelemään.
  35km eteenpäin alkoi varsinainen tuskien taival. Välillä pohkeet kramppailivat niin, että tuntui kuin alien olisi yrittänyt tunkeutua ulos pohjelihaksesta. Kolmella viimeisellä juomapisteellä join tuplamäärät juomaa ja imeskelin etikkakurkkujakin, mutta ne vain lievästi helpottivat kramppeja. Vauhti hyytyi kramppien takia ja aloin miettimään milloin 3:45 jänikset juoksevat ohi. Fiilikset eivät olleet tässä vaiheessa enää kauhean hyvät mutta jatkoin silti eteenpäin. Opin kuitenkin joten kuten hallitsemaan kramppeja ja jatkamaan juoksua niistä huolimatta. Viimeiset pari kilometria menivät vähän helpommin. Ohittelin siinä samalla muutaman muun krampeista kärsivän, joten en ollut yksin tuskani kanssa. Viimeiset sadat metrit tuntuivat pitkiltä, enkä saanut itsestäni irti minkään sortin loppukiriä. Mutta kyllä oli hienoa päästä maaliin.  Ajaksi tuli 3:43, joten liian aikaisen irtiottoni hyöty oli kutistunut kahteen minuuttiin. 
  Maalissa huolto oli hyvällä mallilla ja muutaman vesimukin, palautusjuoman ja patukan jälkeen olo alkoi normalisoitumaan. Tosin vielä automatkalla kotiin sain pari mojovaa kramppia ja suonenvetoa jalkoihin. Ne toivat kivasti haastetta kaasun ja jarrun annosteluun. :)
  Kisan järjestelyt olivat kaikin puolin hyvät. Ainoastaan suolaa olisin kaivannut viimeisille juomapisteille, jos se olisi vaikka auttanut kramppeihin. Nyt siellä oli tarjolla "suolakurkkuja", jotka taisivat kuitenkin olla vain etikalla maustettuja kurkkuja.
  Kisassa oli ranteessa Suunto Ambit3. Sen dataa purkaessa huomasin, että ambitin laskema matka oli 42,14km, eli hieman virallista mitattua matkaa lyhyempi. En mielestäni oikonut reitillä mistään enkä myöskään juossut täysin optimaalista reittiä. Ambit paljasti myös sen, että sykkeeni olivat todella kovat verrattuna siihen mitä ne ovat olleet harjoittelulenkeillä. Ekalla puolikkaalla sykkeet olivat 162 ja toisella 179. Eli melko lailla täysillä olen lopussa mennyt, kun kuukauden takaisen täysillä vedetyn kympin kisan keskisykkeet olivat 185. Ilmeisesti flunssa oli vienyt kunnosta parhaan terän pois ja sykkeet olivat vauhteihin nähden 10-20 lyöntiä korkeammalla. 
  Fiilikset nyt jälkikäteen ovat hyvät ja mietin jo miten parantaa suoritusta seuraavaan kisaan. Ainakin suolaa tai muuta elektrolyyttipastillia täytyy varata mukaan kramppeja ehkäisemään. Ja kirimisenkin taidan seuraavan kerran aloittaa vasta 30 tai 35km paikkeilla, jos silloin vielä juoksu tuntuu kevyeltä.
 12. Like
  MikaV reacted to Racehair in 8. Espoo Rantamaraton 19.9.2015   
  Tähän sopii sanonta "kun kaikki onnistuu". Taustoitusta sen verran että keväällä päätin tehdä välillä vähän nopeuspainotteisempaa treeniä utranylkkäyksen sijaan ja heinäkuussa kävinkin radalla poistamassa sen 40 min apinan olkapäältä. Jossain kohtaa kesää tulikin sitten ajatus maratonin juoksemisesta, olin jo aikoinaan 3.30 alle mennyt, mutta siitä oli muutama vuosi, niin lähinnä tilanteen päivitys oli ajatuksissa että missä mennään, ja onnistuuhan se vielä. Aikataulutus sitten meni niin että paras vaihtoehto oli juurikin espoo, vaikka reitti ei mikään ennätystehdas ole. Mutta toisaalta, jos espoossa menee alle 3.30, niin se ei ole mikään onnenkantamoinen.
  Espoota kohti siis. Treenit hiukan enemmän marapainotteiseksi, ja parin viimeisen viikon juoksut vielä fiilispohjaisia "maravauhtisia" jolla hiukan hahmottelin tulevaa juoksuvauhtia. Ja ne meni sen verran sujuvasti että mielen perukoilla syntyi ajatus 3.20 alituksesta. Espoon reitti on kuitenkin aika ilkeä profiililtaan, puoleenväliin saakka melko mäkistä, ja loppumatka vasta varsinaista tasaisempaa rantaa. Plääni muodostui sitten siitä että 48 min kymppejä sinne kolmeenkymppiin asti ja loppu täysiä.
  Keskiviikon-torstain tankkaus meni ihan hyvin, perjantai-ilta oli jo melkoista sähköjänistelyä kotona että jokojoko... ja lauantaiaamuna vaan kamat kasaan ja Otaniemeen. Fiilis oli hyvä, keli oli hyvä... tästä tulee hyvä päivä. Lähtökarsinassa oli vähän outoa kun kuitenkin viitisensataa juoksijaa, ja 3.30 jänikset oli 6 metriä lähtöportista, ja heidän eteen siinä sitten ryhmityin. Ikinä ennen noin keulilta lähtenyt, mutta näin se sitten vaan menee. Paukusta liikkeelle, ja suurinpiirtein sitä omaa vauhtia. Hiukan ympärillä oli perinteistä höntyilyä ja oman tasaisen juoksuvauhdin pitämiseen piti vähän kiinnittää huomiota, että kilsavauhdit pysyy siellä 4.45-4.50 haarukassa.
  Tätä tää nyt sit olis... alussa mentiin vielä suht tasasta, jalat oli vähän tukkosen oloset eikä oikein kroppa halunnut alkaa toimimaan. Tää on silti ihan normijuttu mulla tankkauksen jälkeen, kroppa ihmeissään että mitä sillä kaikella hiilarilla tekis. Tankkauksessa mulla paino oli noussu sen just vähän päälle kilon kuiteskin, toki nestettä tuossa on suuri osa. Muutama avoimempi vastatuulipätkä oli alkumatkasta, mutta muuten tuuli ei juuri haitannut ja lämpötilakin oli just passelia. Kroppa sitten siinä 8-10km välillä alkoi olemaan herännyt ja alkoi toimimaan parahultasesti ihan kunnolla kun päästiin puisto-osuuden mäkipätkille.
  Alkumatkan kymppi oli mennyt tasan 48 min, ja jälestäpäin kattelin enkelmanin videolta että 4 km kohilla olin ollut reippaana sijoituksella 33 tai jotain. Aika pitkiä pätkiä sai juosta ihan yksin, yleisiöä oli siellä täällä yksittäisiä ihmisiä ja pieniä ryhmiä, reippaasti kaikki kannusti ja tsemppasi. Ne muutamat isommat lakanat olit osi piristäviä, ja kilikelloista tuli fiilis ihan kuin isommassakin maailmassa olisi juoksemassa. Tuossa oli ekan kympin aikana hyvin saatu vauhti kalibroitua kohdilleen ja vaikka kroppa oli tässä kohtaa sitä mieltä että antaa mennä vaan kun kulkee, niin järki pysyi päässä että mennään nyt mäkipätkät sitten tällä "helpolla" fiiliksellä. Juomapisteillä vedin perinteisesti geeli/vesi-linjalla, se kun tuntuu mulla toimivan. Väliaikaa katselin tarkemmin 14 km kohdalla ja kello näytti 1.07. Ihan jees. Kivenlahden paikkeilla sitten oli isommat mäet vielä ja siitä tiesi että reitti alkaa pikkuhiljaa tasottumaan. Samaa tahtia fiiliksellä kohti puolikkaan väliaikapistettä mikä oli 1.40.31. Ihan perfect 3.20 aikatauluun tällä reittiprofiililla.
  Tässä kohtaa olikin sitten oikeastaan otettu ne "löysät pois" ja juoksu oli jo muotoutunut siihen malliin että enää ei voinut jarrutella, vaan vauhdin ylläpitämiseksi piti ihan jo juosta. Mutta hyvällä fiiliksellä, jonkunverran oli selkiä tullut vastaan ja puolikkaan kohalla olinkin kokonaiskisassa sijalla 24. Tätä nyt vielä jatketaan, ei höntyillä, mutta juostaan kuitenkin. Nyt on tasasempaa, vauhtia voi jo hiukan työntää. Seuraava tarkempi väliaika sitten katsotaan 28 km kohalla, sinne saakka nyt tällä työntämisen tasolla. Juoksu oli jo jossain määrin tuossa 25km kohilla sellaista, ei nyt rajoja päin juoksemista, mutta työntämään kyllä joutui, ei tuo itsellään pysynyt enää. Jalat oli vielä ihan ok kuosissa, ei kummempaa kremppaa tai mitään epänormaalia, muutakuin normaaleja tuntemuksia siellä täällä. Huomasi että alkumatkan viileä keli oli vähän lämmennyt ja myötätuulipätkillä tuli jo vähän lämminkin että nyt pitää nestettä ottaa mukin sijasta kaks.
  28 km kertoi omassa kellossa 2.13, eli pikkusen nopeampi oli ollut tämä toinen kolmannes kuin eka. Laskenta on helppoa, hitusen ehkä lisää vauhtia tai ei ainakaan yhtään löysää, niin 3.20 alittuu. Komenkympin kohdilla juoksu oli jo ihan työntämistä rajoja päin. Sikäli että mitään yksittäistä rajottavaa ei ollut, vaan hiukan tilanteen mukaan mentiin hapotusta ja hengitystä päin (ylämäet), lihaksia päin (tasasella), jumeja päin (alamäet), kramppeja päin (epätasaiset kohdat, kantit jne). Tää on nyt ihan juoksukilpailua. Isolla J:llä. Ei mitään helppoa, koko ajan jotain rajaa päin...
  Seuraava virallinen väliaikapiste oli 31,7 km (siis puolikkaan väliaikapiste), jossa olin just alle 2.30. 10,5km maaliin, 50 minuuttia aikaa alle 3.20 aikaan. Tää on mahdollista, nyt pitää antaa mennä... Sijotuskin oli taas parantunut, kokonaiskisan 16. Enää kymppi jälellä. Sinänsä lohduttavaa, mutta kun jo reilu kolmekymppiä takana eikä juoksuvauhdissa vaan ole enää släkkiä. Työntöä, läähätystä.. kuitenkin energiaa vielä on, nyt ei saa himmata. Pari kertaa käväisi vanha tuttu "karvat pystyyn kananliha", josta tiesin että mennään nesteissä aika limitillä, lopuilla juomapisteillä on pakko juoda enemmän. Toki tuo nestetilanne tuntui lihaksissakin sellaisena "krampin sukulaisena", mutta eipä hengityksen/hapotuksen puolesta juuri lujempaa voisi työntääkään. 35km kyltti, edelleen mennään aikataulussa. 37 km... enää vitonen, kello näyttää jotain 2.55. Tän on nyt pakko onnistua. Mikään ei ollut enää muutamaan kilsaan ollut helppoa, koko kroppa on rassattu tasasesti sinne kohti rasituksen rajoja.
  Vielä viimeinen juottopiste, vajaa kolme kilsaa maaliin... Tässä kohtaa oli jo energiat syöty, lihaksille annettiin se kaikki mitä oli jäljellä. Koko kroppa oli iskutettu äärirajoille, vielä viiminen 2 km. Nyt ihan kaikki peliin... ainoa mikä esti tässä kohtaa oksentamasta oli se että itki... Se koko kropan epämukavuus, se minne kroppa oli työnnetty, ei mikään yksittäinen kipu minkä voi ohittaa vaan kaiken kattava totaalinen epämukavuus. Kun ei enää ole energiaa, mutta kuitenkin joku pitää liikkeellä, joku osa itseä mikä ei anna löysätä vaan käskee jatkamaan. Samalla tieto siitä että kohta tämä loppuu, vielä viimeinen ylämäki ja sitten laskettelua maalia kohti. Hapotus, paha olo, itku, epämukavuus, helpotus... maali. 3.19.52.
  Tuo oli ihan maksimisuoritus. Ei mitään jossiteltavaa missään kohtaa. Negatiivinen splitti, jälkimmäinen puolisko minuutin nopeampi kuin eka, ihan täydellinen vauhdinjako, ihan täydellinen kaiken radalle jättäminen. Maaliviivan yli tuli pelkkä mies, kaikki muu jäi reitille.
 13. Like
  MikaV got a reaction from jklaukka in 8. Espoo Rantamaraton 19.9.2015   
  Rantamaraton takana ja oma ensimmäinen maratonkokemus samalla hankittu. Viimeiset pari viikkoa tuli kevenneltyä flunssa kourissa, joten hieman jännitti mitä kisasta tulee ja pääseekö edes maaliin asti.
  Lähdin 3:45 jäniksen perään. Ensimmäinen puolikas oli mäkisempi. Jäniksen perässä juoksu meni autopilotilla ja tuntui keveältä. Jostain syystä kuitenkin sykkeet olivat reilut 10 lyöntiä kovemmat kuin normaalisti tuota vauhtia mentäessä. 
  Vähän ennen puoltaväliä päästiin meren rantaan ja reitti muuttui tasaisemmaksi. Koska juoksu tuntui kevyeltä, kiitin jäniksiä vetoavusta ja tein irtioton. Juoksin kymmenisen kilometria vähän nopeampaa, noin 5min/km vauhtia. Sitten ahnehtiminen kostautui ja pohkeet alkoivat kramppailemaan. Alkuun se oli vain epämiellyttävää, mutta jossain 35km kohdilla kramppailu alkoi tuntua todella pahalta ja välillä oli pysähdyttävä kävelemään.
  35km eteenpäin alkoi varsinainen tuskien taival. Välillä pohkeet kramppailivat niin, että tuntui kuin alien olisi yrittänyt tunkeutua ulos pohjelihaksesta. Kolmella viimeisellä juomapisteellä join tuplamäärät juomaa ja imeskelin etikkakurkkujakin, mutta ne vain lievästi helpottivat kramppeja. Vauhti hyytyi kramppien takia ja aloin miettimään milloin 3:45 jänikset juoksevat ohi. Fiilikset eivät olleet tässä vaiheessa enää kauhean hyvät mutta jatkoin silti eteenpäin. Opin kuitenkin joten kuten hallitsemaan kramppeja ja jatkamaan juoksua niistä huolimatta. Viimeiset pari kilometria menivät vähän helpommin. Ohittelin siinä samalla muutaman muun krampeista kärsivän, joten en ollut yksin tuskani kanssa. Viimeiset sadat metrit tuntuivat pitkiltä, enkä saanut itsestäni irti minkään sortin loppukiriä. Mutta kyllä oli hienoa päästä maaliin.  Ajaksi tuli 3:43, joten liian aikaisen irtiottoni hyöty oli kutistunut kahteen minuuttiin. 
  Maalissa huolto oli hyvällä mallilla ja muutaman vesimukin, palautusjuoman ja patukan jälkeen olo alkoi normalisoitumaan. Tosin vielä automatkalla kotiin sain pari mojovaa kramppia ja suonenvetoa jalkoihin. Ne toivat kivasti haastetta kaasun ja jarrun annosteluun. :)
  Kisan järjestelyt olivat kaikin puolin hyvät. Ainoastaan suolaa olisin kaivannut viimeisille juomapisteille, jos se olisi vaikka auttanut kramppeihin. Nyt siellä oli tarjolla "suolakurkkuja", jotka taisivat kuitenkin olla vain etikalla maustettuja kurkkuja.
  Kisassa oli ranteessa Suunto Ambit3. Sen dataa purkaessa huomasin, että ambitin laskema matka oli 42,14km, eli hieman virallista mitattua matkaa lyhyempi. En mielestäni oikonut reitillä mistään enkä myöskään juossut täysin optimaalista reittiä. Ambit paljasti myös sen, että sykkeeni olivat todella kovat verrattuna siihen mitä ne ovat olleet harjoittelulenkeillä. Ekalla puolikkaalla sykkeet olivat 162 ja toisella 179. Eli melko lailla täysillä olen lopussa mennyt, kun kuukauden takaisen täysillä vedetyn kympin kisan keskisykkeet olivat 185. Ilmeisesti flunssa oli vienyt kunnosta parhaan terän pois ja sykkeet olivat vauhteihin nähden 10-20 lyöntiä korkeammalla. 
  Fiilikset nyt jälkikäteen ovat hyvät ja mietin jo miten parantaa suoritusta seuraavaan kisaan. Ainakin suolaa tai muuta elektrolyyttipastillia täytyy varata mukaan kramppeja ehkäisemään. Ja kirimisenkin taidan seuraavan kerran aloittaa vasta 30 tai 35km paikkeilla, jos silloin vielä juoksu tuntuu kevyeltä.
 14. Like
  MikaV got a reaction from ruiskarhu in Maastojuoksukengät   
  Kieltämättä oireet vastasivat tuota linkin kuvausta. Onneksi vaiva poistui heti kun siitä julkisesti valitin. :) Eilen meni nimittäin X-taloneilla 18km lenkki todella hyvin ja jaloissa ei tunnu mitään jomotuksia. Eli kyse taisi olla vaan jalkojen totuttamisesta uusiin kenkiin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy