Jump to content
Juoksufoorumi.fi

MikaV

Jäsenet
 • Posts

  29
 • Liittyi

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  MikaV got a reaction from Milson in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 2. Like
  MikaV got a reaction from Spica in Maailman paras reppu pidempään maastoultraan   
  Päivitystä vanhaan ketjuun. Oma 2017 hommattu Ultimate Direction SJ Vest 3.0 alkaa olla elinkaarensa päässä: Reikä isossa takataskussa, etukengurutaskun joustavuus ratkennut, etutaskun vetoketjun lenkki irronnut. Liivi ollut kovalla käytöllä 4 vuotta ja päässyt pesukoneen pyöritykseen varmaan sata kertaa, eli hyvin on kestänyt. Tykkään kovasti UD:n keveydestä ja hyvästä hengittävyydestä. Olisin kaivannut lähinnä isompaa kengurutaskua eteen, jotta saisin pidempien (40-55km) kisojen energiat kuljetettua helposti saatavilla ilman tarvetta käyttää takataskua. Liivi jatkaa elämäänsä vielä lyhyempien lenkkien juomankantojärjestelmänä.
   
  Uutta liiviä katselin hetken. UD:ta ei saa enää Suomesta, eikä Ultra Vest 4.0:n arvostelut vakuuttaneet. Tästä syystä hyppäsin Salomon Advanced Skin 12 kelkaan, kun niitä XXL tarjouksesta sai ja kyseinen liivi saa (pelkästään?) kehuja joka foorumilla.
   
  Sovittelin liikkeessä sekä L että XL kokoa, ja molemmat tuntuivat tyhjänä yhtä hyvältä. Olen melko isokokoinen juoksijaksi (>90kg ja 190 cm) ja vaatekokoni on XL, joten otin isomman. Virhe! Kotona paljastui että kun liiviin lataa kuormaa ja täydet pullot eteen, niin juostessa varsinkin vesipullot pomppivat aika lailla. Onneksi sain liivin vaihdettua pienempään (L), ja etupullot pysyvät paremmin paikallaan kehoa vasten.
   
  Ensilenkkien perusteella tämä Adv Skin 12 on hyvä, tavaraa mahtuu etutaskuihin vaikka kuinka ja se pysyy siellä huomaamatta/pomppimatta. Näin lämpimällä kelillä huomasin heti, että liivi tosin on melkoisesti hiostavampi kuin vanha UD, varsinkin selästä.
   
   
   
 3. Like
  MikaV reacted to niilos_mc in NUTS 300 2021   
  Tunnelmia videon välityksellä.. vaikka mainosta 2022 menijöille, kuinka hienoa on elää koko matka ja taistella itsensä maaliin!
   
 4. Like
  MikaV reacted to TeroYK in TeroYK (VM 130km 2021 ja sitten UTTF uusiksi 2022)   
  @Seppo viitsitkö vaihtaa otsikoksi: Vaarojen perusmatka 2021 -> uusi yritys UTTF:ään 2022?
   
  PIkku kisarapsaa omalta kohdalta YPH:ta koskien. KK:n jälkeen treenailua siivittänyt siis tuo tibialis anterior -jänteen tenosynoviitti. Järkevää olisi ollut ohjelmoida 2-3vko totaalilepo juoksusta kisojen väliin. Järkevästihän keski-ikäinen kuntoilija ei toki toimi joten tuli vedettyä juoksutreenejä kun "ei se kipuoireilu nyt täysin juoksua estänyt". 
   
  Lähtö Hetasta asfalttitietä pitkin toi pikku jänneoireen heti esille mutta kisan edetessä selvisi että se ei tulisi häiritsemään suoritukseen loppuunvientiä. Etuosan jännehän kuormittuu ennenkaikkea alamäissä ja Pallakselle asti pystyin niitä laskettelemaan mulle erinomaisen hyvin. Muutenkin Pallakselle asti kaikki sujui vähän turhankin lennokkaasti, tulin huoltoon n 7h23min ajassa, olin pystynyt syömään kaiken mukana olevan energian ja fiilis oli hyvä. Pallaksen jälkeen reitti oli mulle "ei-tuttu" ja teknisyydessään&pienimuotoisuudessaan vähän yllätyskin. Edelleenkään ei energian ja vedenoton kanssa ongelmia. Heti Pallaksen jälkeen lämpimän päivän jälkeen oli vähän olo että onkohan kone vähän kuuma mutta illan vähän viiletessä sekin helpotti. Enkä liiaksi ollut kuivunutkaan kun piti kusellakin käydä. Äkäskero oli odotetunlaisesti järjettömän hieno aamuyön auringossa ja odottelin tuossa hyvillä mielin Peurakaltion jälkeisiä hiihtolatupohjia.
   
  Peurakaltion jälkeen alkoi sitten kuitenkin homma pikkuhiljaa hyytymään. Helpoilla poluilla kyllä juoksin mutta tietty väkinäisyys siinä oli jo mukana. Ja sitten kun Kotamajaa lähestyttiin niin alkoi juoksuaskeleet olla jo aika vähissä. Eteenpäin mentiin mutta lähinnä kävellen. Mielikin alkoi olla jo aika maassa. Vielä Kesänkijärvellä ajatus kuitenkin oli että kun eteenpäin mennään niin eiköhän sitä jotenkin taistella maaliin. Jos ei alle vuorokaudessa niin sitten yli vuorokaudessa. 
   
  Varkaankuruun nousu olikin sitten ihan järkyttävä sokki kun ylämäki ei tahtonut taittua, ei sitten millään. Laavulle päästyäni tuijottelin Yllästä ja mietin sitä edeltävää Kellostapulinkurua ja sen jälkeen seuraavaa Pirunkurua. Aika lyhyellä päättelyllä tajusin että ei irtoa. Ei sitten millään. Yritin hetken lepoa kodassa mutta ei toiminut sekään. Niinpä tästä tuli mun eka DNF missään kisassa.
   
  Reilun vuorokauden analyysillä olen tullut siihen tulokseen että aiemmin sileän maratoneita vetäneenä mulla on ollut typerän kovat aloitukset kaikilla kolmella >100km polku-ultralla. Kaksi ekaa olen saanut taisteltua maaliin, ehkä osin sen ansiosta että niiden lopussa olleet vuoristoradat ovat olleet Yllästä kevyempiä.
   
  UTTF tavoite siis tältä vuodelta meni roskakoppaan ja SAUL-kisoihin en kyllä itseäni maratonkuntoon saa. Nyt aion parannella rauhassa säären jänneongelman (voi olla että tää kisa kyllä sen saattoi resetoida sikäli että jänteen alueella nätti verenpurkauma->joskushan rasitusvamman konvertoituminen traumaattiseksi voi olla hyväkin asia) ja sen jälkeen tähtäin kohti Kolia. Siellä ainoa tavoite on oppia sellainen vauhdinjako jolla pitkän polku-ultran loppu ei olisi pelkkää tuskaa.
 5. Haha
  MikaV reacted to Foggy in NUTS Ylläs-Pallas 9.-10.7.2021   
  Minä kävin hölköttelemässä tuon Hetan semipikamatkan. Ketomellaan asti kulki kivasti aikaan 3,5h ja risat, mutta jossain neljänkympin kohdalla leipoivat jalat kiinni niin jämäkästi, että lähes kaikki loput kivikko-osuudet joutui kävelemään. Ja niitähän siellä tunnetusti riitti. Vähän alle yhdeksään tuntiin selvisin kuitenkin maaliin.
   
  Lämpötilat nousivat alkuillasta kohtuuttomiin lukemiin ja tuulenvirekään ei käynyt edes puuttomilla tunturipätkillä. Oma suoritukseni ei tästä suoranaisesti suuremmin kärsinyt, mutta epäsuorasti kyllä, Klamydian Huipulla Tuulee -rallatuksen soitua aiheen tiimoilta päässäni viimeiset neljä tuntia. Epäilen tämän kognitiivisen lisäkuorman rokottaneen ainakin vartin loppuaikaani.
   
  Muutama (onneksi takanani pysynyt) kaveri lähti jatkamaan vielä kohti Äkäslompoloa, joten pääsen huoltohommiinkin aamulla. Jos siis pääsen sängystä ylös.
   
  Pro tip: Juoksemista kannattaa treenata juoksemalla, ei pyörää polkemalla.
 6. Like
  MikaV got a reaction from T-W in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 7. Like
  MikaV got a reaction from vipe in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 8. Like
  MikaV got a reaction from DrZipzoke in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 9. Like
  MikaV got a reaction from Tumpelo in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 10. Thanks
  MikaV reacted to Prefontane in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Juu, yhdessä juostiin, MikaV.
  Hienosti taistelit haasteista huolimatta.
   
  Aika hyvin kyllä pystyit peittämään harmistuksen hetkesi.
  Hyvinhän se juttu luisti koko matkan 🙂 
 11. Like
  MikaV got a reaction from riopentti in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 12. Like
  MikaV got a reaction from Prefontane in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 13. Like
  MikaV got a reaction from halfways in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 14. Like
  MikaV got a reaction from mml in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 15. Like
  MikaV got a reaction from SteveEller in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 16. Like
  MikaV got a reaction from Zola Buddin vasen kenkä in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 17. Like
  MikaV got a reaction from PaHa in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 18. Like
  MikaV got a reaction from Umpimähkä in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Itse kävin myös juoksemassa ensimmäisen ultramatkani (55km) Hossassa.
   
  Ensinnäkin ne maisemat olivat kyllä polkujuoksijan postikorteista: Kauniita kirkasvetisiä hiekkapohjaisia järviä joka puolella, harjuja järvien välissä, purojen ja jokien ylityksiä ja jopa riippusilta Julma-Ölkyn kanjonijärveä ylittäessä!
   
  Lähtö oli kello 8, jolloin lämpötila oli miellyttävän viileä. Ekalle huoltopisteelle asti tuli juostua varsin vauhdikkaasti letkassa. Sen jälkeen letka hajosi ja sai tehdä enemmän yksilösuoritusta. Tosin onnekseni seuraani sattui samanvauhtinen kaveri (mahdollisesti ylemmän tarinan kirjoittaja... 😅) jonka hyvässä seurassa menikin sitten loput 40 km.
   
  Päivän edetessä lämpötila nousi hellelukemiin ja aurinko paahtoi varsin voimakkaasti. Join jokaisella juomapisteellä 0.5 litraa urheilujuomaa ja täytin litran juomapullot. Tämä riitti melko hyvin, tosin ennen kolmatta huoltopistettä loppui juominen kesken ja huollossa piti juoda senkin edestä. Kokonaisuudessaan juomaa meni alun ja maalin nestetankkaus mukaan lukien n. 10 litraa. Suolaa nautin juoksun aikana tableteista yhteensä 5 grammaa. Mutta kuuma oli ja se kyllä söi miehestä mehuja. Pari kertaa kävin iltapäivän aikana järvessä jäähdyttelemässä ja se auttoi hyvin jatkamaan matkantekoa.
   
  Se täytyy mainita, että huoltopisteitä oli riittävän tiheässä ja niissä oli upea palvelu: urheilujuomaa, vettä, kuivattuja mustikoita, banaania, suolakurkkuja, perunalastuja. Viimeisellä myös suklaata ja vihreitä kuulia. Sekä paarmoja, joita tuli ainakin yksi nieltyä huollon lomassa. 😝
   
  Mulla on yleensä ongelmia kramppien kanssa lämpimässä kelissä. Nyt suolan ansiosta krampit eivät rajoittaneet matkantekoa. Tosin, kun muutaman kerran potkaisi jalalla juurakkoon ja oli kompastumassa, pystyssäpysymisrefleksin siivittämänä iskivät krampit pohkeisiin. Kaaduin kerran tästä syystä melko ikävään paikkaan, mutta onneksi selvisin siitä mustelmilla.
   
  Alla oli VJ Sportin XTRM kengät. Ohut vaimennus alkoi kyllä tuntumaan loppumatkasta jaloissa. Asiaa ei auttanut yhtään että järvessä käydessä kenkiin oli ajautunut lusikallinen hiekkaa joka tuntui päkiän alla joka askeleella...
   
  Kisäjärjestäjän mukaan reitillä piti olla nousua 1900 metriä. Totuus oli että nousua oli Garminin mukaan 950 metriä. Samansuuntaisia lukemia tuli myös kanssajuoksijoiden kelloista kun maalin jälkeen asiasta keskusteltiin. Paljon mäkisempään reittiin varautuneena minulla oli sauvat mukana, kun ne olivat myös suositeltujen varusteiden joukossa. Mutta jälkiviisaana ei niistä sauvoista mainittavaa hyötyä ollut. Reitillä oli yksi pidempi nousu viimeisellä kympillä, jolloin otin sauvat esiin. Isoin hyöty niistä oli hyvä henkinen boosti; sauvojen kanssa oli kiva nousta kun niitä oli ensin raahannut 45 kilometriä...
   
  Jännä oli huomata matkan aikana miten energiat ja mielialat vaihtelivat: Välillä jalka nousi ripeästi ja juttu luisti hyvin, puoli tuntia myöhemmin kaikki harmitti eikä juoksukaan tuntunut kivalta. Ja tätä vaihteli oikeastaan puolesta matkasta maaliin saakka. Vaikeimmat hetket oli jossain 40km kohdalla. Viimeiset 500 metriä hymyilytti jo kovasti, varsinkin kun juuri ennen maalia reitti kulki vielä yhden korkeamman nyppylän yli, mikä oli hyvä syy ottaa sauvat taas esiin ja tehdä sitten näyttävä maaliintulo sauvat kädessä!
 19. Like
  MikaV reacted to Prefontane in Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021   
  Olin ekaa kertaa ultralla ( 55 km ) ja oli mukava reissu 🙂 
   
  Otin tosi varman päälle eikä hyytymistä tapahtunut. Viikon päästä kisasta olisi tarkoitus rallatella Ylläksellä 37 km.
   
  Sää ei haitannut turistiretkeilijää. Kahden puolenlitran lötkön tyhjennys huoltovälillä ei millään onnistunut eli hyvin riitti liemet mulla.
   
  Juoksin varmaan loput 40 kilometriä erään toisen juoksijan kanssa, jolla pohkeet alkoivat krampailla aika ikävästi. Vauhti oli mulle kuitenkin juuri sopiva ja jutut mukavia, joten kiitos vielä kerran matkaseurasta. 
   
  Reitti vaikutti aika nopealta. Järjestäjät taisivat ilmoittaa nousumetreiksi jotain hirveää ( 1700 ? ), mutta Polarini näytti 749, joka lienee aika totuudenmukainen.
   
  Maasto oli pääosin kuivaa kangasmetsää. Pieni pätkä oli märempää suota, mutta niissä kohdin oli pitkospuut. Kengät ei siis kastuneet ellei tarkoituksella käynyt järvien tai purojen puolella kastelemassa. Vähän oli myös lyhyitä kalliokiipeilypätkiä, mutta ne eivät ehkä loppuaikaa juuri venytä.
   
  Kiva tapahtuma ja enköhän lähde ensi vuonna parantamaan aikaa.
   
 20. Haha
  MikaV reacted to juusok in Uusi kello - paras mahdollinen GPS   
  Fenix 6 Ultimate Champion Carbon Race Edition on vielä Prota parempi - samat sisuskalut mutta viimeisen päälle kevennetty kisamalli, jolla juoksunopeus paranee vähintään n. 5-10s kilometrillä ja menestys muillakin elämänalueilla on taattu.
   
  Tunnetaan myös nimellä FR945.
 21. Like
  MikaV got a reaction from Moroder in Lähes uusi sauva poikki, (kokemuksia / saako uuden tilalle ?)   
  Kokemus vastaavasta tilanteesta vuodelta 2016: Itselläni katkesi uudehko hiilikuitusauva hiihtolenkillä ylämäessä. Sauvat myynyt liike (iso urheiluvälineketju) kieltäytyi korvaamasta mitään. Olin kuulemma rullahiihdossa tms asfaltilla sen katkaissut, eikä tuotteessa ollut mitään vikaa. Jäi paha fiilis.
   
  Laitoin sitten sähköpostireklamaation suoraan valmistajalle. Sieltä kyselivät vaan mihin osoitteeseen voivat uuden sauvan lähettää. Tarina päättyi onnellisesti ja samoilla sauvoilla hiihtelen edelleen.
 22. Like
  MikaV got a reaction from riopentti in Lähes uusi sauva poikki, (kokemuksia / saako uuden tilalle ?)   
  Kokemus vastaavasta tilanteesta vuodelta 2016: Itselläni katkesi uudehko hiilikuitusauva hiihtolenkillä ylämäessä. Sauvat myynyt liike (iso urheiluvälineketju) kieltäytyi korvaamasta mitään. Olin kuulemma rullahiihdossa tms asfaltilla sen katkaissut, eikä tuotteessa ollut mitään vikaa. Jäi paha fiilis.
   
  Laitoin sitten sähköpostireklamaation suoraan valmistajalle. Sieltä kyselivät vaan mihin osoitteeseen voivat uuden sauvan lähettää. Tarina päättyi onnellisesti ja samoilla sauvoilla hiihtelen edelleen.
 23. Like
  MikaV reacted to Miska in Garmin Fenix 6   
  No ni, nyt tuli Garminilta hiihtotehon mittaus, mutta vain jos on Garminin oma HRM-PRO sykevyo:
  https://www.dcrainmaker.com/2020/10/garmin-quietly-rolls-out-cross-country-skiing-power.html
   
   
 24. Like
  MikaV reacted to Seppo in Garmin Fenix 6   
  Oon kyllä huomannu että palvelut heikkenee iän myötä. 
   
   
  Jonkun pitää se sykekkin mitata. 
   
  Jos se navigointi on kovin zoomattu niin silloin lähtee ainakin akku kulumaan. Nuo muutkin kuluttaa akkua, mutta ei niin paljon että siihen kiinnittäisi erityisesti huomiota. 
   
  Mun piti nyt mennä ihan erikseen ulos testaamaan miten nopesti tuo paikannus löytyy. Seisoin tuossa pihalla normi paikassa. Täällä on pilvistä ja satelee vähän vettä. Noin 10 testikertaa joista pisimmässä kesti 40sek, 2 x 20sek ja loput sinne 2-15sek väliin. Useimmiten kesti 10sek. GPS ja Glonass käytössä. 
   
  Tuo näyttö saattaa olla viallinen jos siitä ei oikeasti näe mitään. Että sitä kannattaa verrata liikkeessä toiseen kelloon tai jos joltain tutulta löytyis Fenix tai Garmin yleensäkkin. Sama kirkkaus kai noissa on kaikissa. Mulla on parissa testikellossa ollu safiirilasi ja mua häiritsee se kuinka se heijastaa valoa. Jos näytölle sataa vettä ne sen luettavuus heikkenee mun mielestä. Sama voi olla jos on hämärää. Muistaakseni kello oli kesäseen aikaan kyllä testissä. Mutta jos siinäkin laittaa kirkkauden 100% niin kyllä sen valossa jo lehteä lukee. 
 25. Like
  MikaV reacted to juusok in Garmin Fenix 6   
  Näillä asetuksilla 945:
   
  - GPS+Glonass (*), 1Hz tallennus
  - WHR päällä
  - kolme neljän lukeman datakenttää. Perusdataa, aikoja, matkoja, nousuja, ei mitään ihmeellisyyksiä
  - ei muita IQ-sovelluksia kuin Battery Up Down. Tämä ensimmäisellä datasivulla, niin lähtee heti "käyntiin"
  - kaikki ulkoiset anturit poistettu
  - kartta pois
  - navigointi pois (reitti varalta valmiina kellossa, jos eksyy)
  - activity tracking, pulseOx, bluetooth, autowifi, jne pois
  - kaikki muu mitä keksin sammutettu
  - värinä pois
  - taustavalo minimiin, gesture pois
  - startista napit lukkoon, ohjelmoin lap/back-buttonin lukitus hotkeyksi, seuraan 99% ajasta datanäkymää missä matka, HR, ET, keskivauhti. Muuta en tarvitse, nousuissa ehkä näkyviin sivu jossa ELE, TA, HR, matka jos tuntuu että kaipaa
  - laitoin lopulta backlight gesture during activity -> off. Varmuuden vuoksi.
   
  Tässä noilla asetuksilla battery up down:n plotti:
   

   
  Kestää luvatun 36h. F6 oletettavasti samoilla saman, koska sama kello.
   
   
  Kyllä ne wlanin yli tippuu kaikki?
   
   
  Ok.
   
  Minusta Garminin mallinimet on ihan selkeitä, Fenix 6 Ultimate Race Carbon Limited on yksinkertaisesti 945 🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy