Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Castor

Jäsenet
 • Content Count

  273
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Castor

 • Syntymäpäivä 01.01.1974

Converted

 • Maraton
  PB 3:26, 2007 4:12
 1. Castor

  3 mm märkäpuku

  Lidlissä oli muuten jotain 3mm pukuja parilla kympillä. Siis sellaisia lyhythihaisia ja puoleen reiteen ulottuvia. Sopii varmaan hyvin johonkin vähemmän tavoitteelliseen vesileikkiin.
 2. Jos olet tätä mieltä, niin sinä ilmeisesti kuulut siihen promilleen pyöräilijöistä, joka aina taluttaa pyöränsä suojatiellä ja ei ikinä aja kävelytiellä polkupyörällä? Samoin sinä aina väistät autoilijaa tässä tilanteessa: http://www2.ake.fi/TOT/vaarin3.html Ja tässäkin aina jäät odottamaan, että se auto pääse eteesi: http://www2.ake.fi/TOT/vaarin4.html Onnittelut siitä. Minä en ratin takana aivan joka tilanteessa kykene toimimaan aivan täsmälleen kaikkien lakien ja määräyksien mukaisesti.
 3. Osuipa silmiin oikein sopiva testi tähän topikkiin. Suosittelen lämpimästi sen suorittamista ja suosittelen sen suorittamista varsinkin niille pyöräilijöille, jotka kokevat tulevansa liikenteessä väärin kohdelluiksi. Tämä ottaa aikaa noin kaksi minuuttia: http://www2.ake.fi/TOT/
 4. Googlasin pikaiseen yhden kuvan ja se on tässä: http://www.saunalahti.fi/~mvestola/kuvia/vaistamismerkki.jpg Kolmiot selkeästi osoittavat, että pyöräilijä on väistämisvelvollinen. Mutta pointti on se, että vaikka siinä ei olisi ainuttakaan kolmiota, niin pyöräilijä on edelleen väistämisvelvollinen.
 5. Olet aivan oikeassa, mutta itse voin myöntää, että joskus minulle tulee tilanteita vastaan, missä syyllistyn pyöräilijän eteen kääntymiseen. Vaikka kuinka yrittää katsoa peilistä ja kääntää päätä, niin joskus niitä pyöriä ilmestyy siihen repsikan oven viereen kuin tyhjältä taivaalta. Väärässähän minä olen ja otan kansainväliset tyynesti vastaan, mutta joskus ne pyörät ovat esim Manskulta ruuhkassa kääntyessä niin kuolleessa kulmassa ja vauhtia riittävästi, että inhimillisiä erehdyksiä sattuu. Vilkku ajoissa päälle, pari vilkaisua peilistä ja lopussa pään kääntö, niin ei siinä paljoa enempää voi tehdä. Joku saattaa tokaista, että pysähdy siihen suojatien eteen, mutta ei se reaalimaailmassa ainakaan Helsingin ruuhkaliikenteessä toimi. Koko liikenne halvaantuisi, jos jokainen auto pysähtyisi aina suojatien eteen, kun kääntyy oikealle.
 6. Tässä tilanteessa keskustelun luonteeseen olisi vaikuttanut merkittävästi kolmion paikka. Jos se kolmio oli mersukuskin näkökulmasta katsottuna ennen suojatietä, niin sinä olet oikeassa. Jos se kolmio oli vasta suojatien jälkeen, niin mersun kuski tööttäsi hyvällä syyllä.
 7. Itse ajan todella paljon PK-seudulla ja minullekin on useamman kerran pyöräilijä näytänyt kansainvälistä. Ja erittäin usein täysin syyttä. Jos kaikki pyöräilijät ymmärtäisivät tämän esitteen sivulla seitsemän olevan alimman kuvan, niin elämä olisi meille kaikille merkittävästi helpompaa: http://www.liikenneturva.fi/fi/liitetiedostot/turvatieto/Pyorailyesite_suomi.pdf
 8. "Poliisin mukaan ne eivät aiemmin ole käyttäytyneet aggressiivisesti ihmisiä kohtaan." Siis ihan kilttejä olivat tähän asti olleet, nyt vaan päättivät pistää muksun poskeen... http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/03/624414
 9. Hiihtohousut ovat ainakin minulle loistavia juoksuhousuja. Housujen etupuoli on tuulta pitävää ja takaosa joustavaa hyvin hengittävää materiaalia. Ei tule liian hiki, mutta ei ole reidet tuulelle altiina. Lisäksi ne ovat usein sellaisia trikoiden ja housujen välimalleja, joten tarvittaesssa alle mahtuu pitkätkin alushousut ongelmitta. Takkiosastolla olen mennyt kehityksessä hiukan takapakkia ja siirtynyt takaisin useampaan vaatekertaan ja vähemmän tiiiviseen takkiin. Käytin yhden talven Niken hienoa juoksutakkia, mikä oli kyllä vikaostos. Se on yksinkertaisesti liian tiivis minun hikoilulleni. Tulee samperin kylmä, kun lähes kaikki hiki jää takin sisälle. Vanha takki ei ole absoluuttisen tuulenpitävä, mutta lisäämällä yhden ohuen paidan alle, tulee siitä yhdistelmästä merkittävästi parempi.
 10. Minulle soitettiin viime viikolla ja tarjotiin Tieteen kuvalehteä ihan ilmaiseksi viideksi kuukaudeksi. Ei edes mitään jatkopakkoja, kunhan vaan muistaa perua ennen ensimmäisen maksullisen numeron tuloa. Appiukolla olen tuota lehteä lueskellut ja ihan hyvältähän se vaikutti, joten päätin tarjouksen hyväksyä. Nainen puhelimessa sitten kertasi osoitetiedot ja puolihuomaamattomasti tokaisi, että tämän ilmaisen lehden toimituskulut on 4,90 euroa per lehti. Sanoin tädille suoraan, että te kuule nyt minun mielestäni valehtelitte ihan suoraan minulle. Joku voisi jopa väittää, että yrititte kusettaa. En tilaa tätä ilmaista lehteä, joka maksaa viisi euroa per numero. Kiitos ja näkemiin. Kyllä ne kaikkea yrittää. Yksi asia on varma. En varmasti ikinä tilaa Tieteen kuvalehteä.
 11. Vaimon kanssa alkuviikosta puhuttiin, että taitaa olla harvoissa auki olevissa alkoissa melkoinen ruuhka, jos lakko alkaa. Puhuttiin vähän siihen malliin, että ei moni kykene olemaan käymättä ja siellä sitten jonotetaan satojen asiakkaiden seassa. Mutta nyt osui pilkka omaan nilkkaan. Tänään aamulla vasta tajusin, että tänäänhän tulee Beaujolais myyntiin. On sitä niin monta vuotta haettu torilta ja alkosta samana torstaina, että pakko se on jonoon mennä. Itsekkäästi voi ajatella, että piti nyt suatana just tänään sen lakon alkaa, kun itsellä on kerrankin perusteltu syy tutustua Alkon valikoimiin :censored:
 12. Kyllä alkoholi moneen tilaisuuteen sopii kuin nenä päähän. Miesten saunailta ei olisi omansa, jos mukana ei olisi olutta. Hyvä ruoka ilman viiniä tuntuisi jotenkin vajaalta. Maailman parantaminen olisi aika ankeata ilman hyvää ja täyteläistä punkkua. Miinuksina on sitten tilaisuudet, missä joutuu olemaan henkilöiden kanssa, jotka eivät ole sinut viinan kanssa. Lähiesimerkkinä nyt vaikka firman pikkujoulut. Siellä on muutama henkilö, jotka eivät yksinkertaisesti hallitse itseään, kun kuningas alkoholi pääsee vereen. Sinänsä hauska tilaisuus muuttuu vastenmieliseksi, kun itseään hävettää niin s**tanasti toisten puolesta. Ystäväpiirin voi valita niin, että mopot pysyvät käsissä, mutta työ on sitten toinen asia ja muut satunnaiset ihmiset samassa anniskelupaikassa. Kyllä itse voisin sanoa, että absolutistina olisin jäänyt luultavasti paljosta paitsi. Vaimokin olisi jäänyt tapaamatta Toisaalta viina on petollista ja se on vienyt tuttuja sellaisiin elämäntilanteisiin, että ei kateeksi käy.
 13. Castor

  Pariisin maraton 2008

  Lue se 2007-ketju läpi, siellä on vastauksia kysymyksiisi. Muista, että tarvitset englanninkielisen lääkärintodistuksen ilmoittautumiseen mukaan. Sen voi lähettä etukäteen tai näyttää numeroa hakiessa. Hyvä tapahtuma, joten uskallan suositella.
 14. Kestävyysurheilua harrastaa niin moni, että on luonnollista, että aina silloin tällöin joku siirtyy pykälää kevyemmille lenkkipoluille. Kyllähän tuosta jo pitää tilastot huolta, ei se itse akti ole siihen syynä. Tai on joskus, mutta erittäin suunnattoman harvoin. Itse olen menettänyt yhden tuttavan kevyemmille lenkkipoluille (tai oikeastaan taivaallisille pyöräteille), mutta ei se mitenkään muuttanut suhtautumistani kestävyysurheiluun. Kyseessä oli täysin terve ja aktiivinen liikkuja, jonka sydän petti kesken rauhallisen, mutta pitkän matka-ajon. Sama sydän olisi saattanut pettää enemmin tai myöhemmin, riippumatta ulkoilun määrästä. Yksi tuttu ja toinen tutun tuttu putosi kesken kiipeilykeikan ja henki läks, mutta ei sekään tarkoita sitä, että minä sen harrastuksen lopettaisin. Harrastus antaa ja ottaa. Tilastollinen todennäköisyys hengen lähdölle on hiukan korkeampi kuin pitsin nypläyksessä, mutta uskoisin, että harrastus myös antaa jollain mittarilla mitattuna enemmän kuin nypläys. Itsekästä? Ehkä. Riippuu lähinnä siitä, että kenen silmin asiaa katsoo. Mutta fakta lienee se, että kestävyyskuntoilua ei kannata lopettaa sen takia, että pelkää saavansa sykärin. Kyllä se laakin saamisen todennäköisyys kasvaa sen lopettamisen myötä.
 15. Tämähän on varsin mielenkiintoinen kanta. Tukholman maratonilla on kuitenkin enemmän suomalaisia juoksijoita kuin Helsingissä, joten kyseessä on suomalaisten suosituin maraton. Ja tästä ei suomalainen juoksulehti viitsi kirjoittaa, kun on muitakin aiheita tarjolla. On todellakin mielenkiintoinen kanta. Vähän sama kuin Tekniikan Maailma ei ikinä testaisi Toyota Corollaa. Jostain syystä Tekniinkan Maailma edelleenkin testaa Corollaa, vaikka on niin tehnyt viimeiset 20 vuotta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy