Jump to content
Juoksufoorumi.fi

cokekola

Jäsenet
 • Posts

  1 965
 • Liittyi

 • Last visited

About cokekola

 • Syntymäpäivä 22.09.1960

Converted

 • Tavoite
  10. maraton 10.10.-10 (täytetty Vantaalla, nyt uusia tavoitteita miettimään)

Recent Profile Visitors

1 156 profile views

cokekola's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Reputation

 1. Olen koettanut hakea kohtuullisen hintaista otsalamppua, jossa olisi kaukosäädin. Ts. johdoton tai johdollinen kytkin, josta saisi valon ainakin päälle/pois, jotta ei tarvitse hamuilla sokkona otsaa. Enpä ole itse onnistunut löytämään kuin >400 euron vempaimia, joka on selkeästi yli budjetin. Onko tietoa?
 2. Asiaa hieman sivuava artikkeli sattui muussa yhteydessä silmiin: https://www.firstbeat.com/wp-content/uploads/2015/10/smolander_et_al_2007.pdf Firtbeatilla on ollutkin käsittääkseni samankaltaisia tekniikoita joskus kuin Polarin s725X:ssä oli VO2maxin arviointtiin. Kun tämän yhdistää siihen, että Polarin tuotteista tekniikat hävisivät vähin äänin, tulee hakematta mieleen, että kyse voi olla patenttikiistasta.
 3. Viime perjantaina Keski-Suomessa hiihtelin Rexin pitoteipeillä todella tyytyväisenä. Latu oli jäinen ja lämpötila -1...-2 astetta, pito todella hyvä ja luisto samoin. Seuraavana päivänä oli lämpötila nollan vaiheilla ja taivaalta tuprusi lämpotiln mukaista himpun vetistä tuprulunta. Sehän jämähti heti kättelyssä teippeihin kiinni kuin piru. Ei auttanut, että sukset oli jäähdytetty. Onko tuohon mitään lääkettä? En tiedä voitelusta oikein mitään, joten Googlella löytämäni neuvot ovat sekavia ja keskenään ristiriitaisiakin. Rexin ohjeissa jossain sanotaan, että teipin päälle voi vetäistä liisteriä tai voidetta. Olisiko plus-kelin liisteristä apua tässä? Startilla näkyy olevan neuvona, että teipin päälle voisi jäätyvissä oloissa laittaa Startin pakkaskelin universal-voidetta. Onkohan tämä vain Startin teipille sopiva ohje? Olen oikeasti täysin ummikko voitelun kanssa, joten saa selittää rautalangasta vääntämälläkin.
 4. Juu, en siis kaipaa maksimisykelaskureita, ne on kaikki kovasti tuttuja, vaan hean tuota Polarin s725x:ssä olevaa tai vastaavaa menetelmää maksimisykkeen arvioimiseksi. (Kuten tuossa alloitusviestissä jo selitin.) Oletin, että algoritmi olisi jo vuosien kuluessa siirretty appiinkin.
 5. Vanha uskollinen, Polar s725x, arpoi sekä kuntoindeksin että maksimisykkeen. Tekisi kai vieläkin sen, jos jaksaisi/viitsisi/raaskisi kiikuttaa sen pariston vaihtoon. Ajattelin, että joku nörtti olisi jo siirtänyt saman algoritmin johonkin appiinkin.
 6. En hetken ähellyksenkään jälkeen ymmärrä, miten kuntotestin pystyisi tekemään Beatilla ja H10 -sykevyöllä. Sivulla polar.com/fi/tuotteet/polar_beat on kyllä kohta "kuntotesti", jossa mainitaan: "Ota selvää, kuinka hyvässä kunnossa olet tekemällä Polar Beatin helppo viisi minuuttia kestävä kuntotesti - Kiinnitä vain Polar H10-sykesensori ja renoudu". Vaikka yhdistän H10: ja syke näkyy Beatissa, en löydä mistään valikkoa tms., mistä testin voisi aloittaa. Kaiken lisäksi support.polar.com/beat -sivulla mainitaan kuntotesti vain OH1 -rannekkeella?? Onko Polar mennyt itse sekaisin H10 ja OH1 -vehkeidensä kanssa, kun niiden nimet ovat kovin samankaltaiset? EDIT: löytyihän se lopulta sieltä sivuvalikosta kohdan "päivitykset" takaa. Mielestäni kohtuullisen outo paikka, tai ainakin otsikko... Maksimisykelaskentaa tässä ei näemmä ole. Mahtaako olla jossain muussa appissa?
 7. Ainakin Polarilla on jo pitkään ollut joissain malleissa "kuntotesti", jossa paikoillaan makaamalla laite laskee sykkeestä (sykevälivaihtelusta?) mystisesti maksimisykkeen ja "kuntoindeksin", jonka ilmeisesti pitäisi vastata kutakuinkin VO2max-arvoa. Huuhaata tai ei, kiinnostaisi tietää, onko tuo laskenta-algoritmi jokin Polarin patentti vai yleistä tietoa. LÖytyykö esim. Androidiin appia, joka pystyisi laskemaan vastaavalla algoritmilla max HR:n ja VO2max:in? (Nykyiset omat Polarit (M600 ja V650) eivät tuota laskentaa ossaa, joten tuli mieleen, että sykevyön H10 voisi yhdistää suoraan kännykkään ja tuollaisella sovelluksella leikitellä.)
 8. Hommasin pitkän tauon jälkeen uuden lelun Polarin M600. Polarin Flow -palvelu on uusi kokemus, pääasiassa myönteinen. Teinpä sinne harjoitusohjelman maartonillekin, joka ainakin päällisin puolin vaikuttaa ihan mukiinmenevältä. JOS kuitenkin haluaisin kesken ohjelman vaikkapa vähän rankentaa sitä, tai mahdollisesti keventää, niin onnistuuko se mitenkään? Yksittäisiä harjoituksia voi siirtää ja "tavoitteita" lisätä, mutta jos haluan vaikka yhden harjoitupäivän lisää viikkoon, niin onko muuta mahdollisuutta kuin poistaa ohjelma je tehdä uusi? (Ilmeisesti useampia ohjelmia ei voi olla? :-( ) Sittenhän flow ei suostu enää tekemään uutta ohjelmaa, jos on sen mielestä liian vähän aikaa tapahtumaan :-(
 9. Neuvomisen harjoittelun voi aloittaa varovaisesti vaikka omasta puolisosta. Voin kokemuksesta kertoa, että se avartaa ymmärrystä ihmisten vastaanottokyvystä huomattavasti, hetkessä.
 10. Älkää nyt ihmeessä alkako tuntemattomia neuvoa pyytämättä, ainakaan lenkkipolulla! Tyypillähän on saattanut olla täysin kettumainen päivä, asiakkaat ovat valittaneet ja opastaneet, miten hommat pitää hoitaa, sitten duunikaverit ovat kettuilleet epäonnistuisesta ja pomo vielä antanut "hyviä neuvoja" ja uhannut potkuilla. Sen jälkeen, kun lähtee tuulettamaan tunteita lenkille saadakseen muuta ajateltavaa, niin tulee joku perkeleen besserwisseri vielä juoksussakin neuvomaan. Kannattaa varautaua itkuun tai siihen että lätty lätisee, sukupuolesta ja henkisestä tilasta riippuen. Jossain radalla tilanne voi olla toinen, kun harjoittelu on selvästi tavoitteellista. Silloin (jos oikeasti osaa asiansa), niin varmaan voi mennä keskustelemaan juoksutekniikoista, mutta ei ehkä sormi pystyssä neuvomaan silloinkaan.
 11. Täysin järjetön hinta estää ainakin oman osallistumiseni, joten ainakin yksi potentiaalinen juoksija puuttuu osallistujamäärästä sen vuoksi.
 12. Käytän fillaroidessa Androidluurissa samaan aikaan sekä Sports Trackeria että endomondoa. Molemmissa matka on yleensä hyvin yhtäpitävä, samoin esim korkeuskäyrä näyttää melko samankaltaiselta ja korkeuslukemat ovat kutakuinkin samat. Silti esim. viime viikonlopun 50 km lenkillä ST laski noususummaksi 450 m, mutta endomondo sai tulokseksi vain 270 m. Silmämääräisestikin jopa endomondon käyrästä voi todeta, että se laskee väärin. Merkillinen puute muuten mainiossa softassa.
 13. Onko sitten parempi postailla jotain masturbardinoiden maisteluita, enpä tiedä... ;-) Itse viimeksi kuluneen vrk aikana, ohjeiden mukaisesti: ainakin 10 x stor stark, muutama viskipaukku, ja lopuksi muutama hörppy kotimaasta kuljetettua minttuviinaa, unen varmistamiseksi. Aamulla vielä pari tasoittavaa ööliä ja viskiä. P.S. Kaksi viikkoa flunssaa teettää tälläisiä itsetuhoisia tekoja. Pääsisipä jo lenkille.
 14. Hähä, mulla nimetön on ainakin sentin etusormea pidempi, molemissä käsissä. Nyt voi siis lopettaa kokonaan turhan juoksentelun, kun homma on tällä selvä.
 15. Juoksijat pois ladulta heti! Kuva pilaa sekä meidän juoksijoiden mainetta ja antaa väärän esimerkin!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy