Jump to content
Juoksufoorumi.fi


cokekola

Jäsenet
 • Content Count

  1 958
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About cokekola

 • Syntymäpäivä 22.09.1960

Converted

 • Puolimaraton
  1:51:21 HCR 2003
 • Maraton
  3:44:41 Vantaa 2004
 • Tavoite
  10. maraton 10.10.-10 (täytetty Vantaalla, nyt uusia tavoitteita miettimään)

Recent Profile Visitors

805 profile views
 1. Hommasin pitkän tauon jälkeen uuden lelun Polarin M600. Polarin Flow -palvelu on uusi kokemus, pääasiassa myönteinen. Teinpä sinne harjoitusohjelman maartonillekin, joka ainakin päällisin puolin vaikuttaa ihan mukiinmenevältä. JOS kuitenkin haluaisin kesken ohjelman vaikkapa vähän rankentaa sitä, tai mahdollisesti keventää, niin onnistuuko se mitenkään? Yksittäisiä harjoituksia voi siirtää ja "tavoitteita" lisätä, mutta jos haluan vaikka yhden harjoitupäivän lisää viikkoon, niin onko muuta mahdollisuutta kuin poistaa ohjelma je tehdä uusi? (Ilmeisesti useampia ohjelmia ei voi olla? :-( ) Sittenhän flow ei suostu enää tekemään uutta ohjelmaa, jos on sen mielestä liian vähän aikaa tapahtumaan :-(
 2. Neuvomisen harjoittelun voi aloittaa varovaisesti vaikka omasta puolisosta. Voin kokemuksesta kertoa, että se avartaa ymmärrystä ihmisten vastaanottokyvystä huomattavasti, hetkessä.
 3. Älkää nyt ihmeessä alkako tuntemattomia neuvoa pyytämättä, ainakaan lenkkipolulla! Tyypillähän on saattanut olla täysin kettumainen päivä, asiakkaat ovat valittaneet ja opastaneet, miten hommat pitää hoitaa, sitten duunikaverit ovat kettuilleet epäonnistuisesta ja pomo vielä antanut "hyviä neuvoja" ja uhannut potkuilla. Sen jälkeen, kun lähtee tuulettamaan tunteita lenkille saadakseen muuta ajateltavaa, niin tulee joku perkeleen besserwisseri vielä juoksussakin neuvomaan. Kannattaa varautaua itkuun tai siihen että lätty lätisee, sukupuolesta ja henkisestä tilasta riippuen. Jossain radalla tilanne voi olla toinen, kun harjoittelu on selvästi tavoitteellista. Silloin (jos oikeasti osaa asiansa), niin varmaan voi mennä keskustelemaan juoksutekniikoista, mutta ei ehkä sormi pystyssä neuvomaan silloinkaan.
 4. Täysin järjetön hinta estää ainakin oman osallistumiseni, joten ainakin yksi potentiaalinen juoksija puuttuu osallistujamäärästä sen vuoksi.
 5. Käytän fillaroidessa Androidluurissa samaan aikaan sekä Sports Trackeria että endomondoa. Molemmissa matka on yleensä hyvin yhtäpitävä, samoin esim korkeuskäyrä näyttää melko samankaltaiselta ja korkeuslukemat ovat kutakuinkin samat. Silti esim. viime viikonlopun 50 km lenkillä ST laski noususummaksi 450 m, mutta endomondo sai tulokseksi vain 270 m. Silmämääräisestikin jopa endomondon käyrästä voi todeta, että se laskee väärin. Merkillinen puute muuten mainiossa softassa.
 6. Onko sitten parempi postailla jotain masturbardinoiden maisteluita, enpä tiedä... ;-) Itse viimeksi kuluneen vrk aikana, ohjeiden mukaisesti: ainakin 10 x stor stark, muutama viskipaukku, ja lopuksi muutama hörppy kotimaasta kuljetettua minttuviinaa, unen varmistamiseksi. Aamulla vielä pari tasoittavaa ööliä ja viskiä. P.S. Kaksi viikkoa flunssaa teettää tälläisiä itsetuhoisia tekoja. Pääsisipä jo lenkille.
 7. Hähä, mulla nimetön on ainakin sentin etusormea pidempi, molemissä käsissä. Nyt voi siis lopettaa kokonaan turhan juoksentelun, kun homma on tällä selvä.
 8. Juoksijat pois ladulta heti! Kuva pilaa sekä meidän juoksijoiden mainetta ja antaa väärän esimerkin!
 9. Ei ilmeisesti ole lonkan limapussin tulehduksesta kyse, sillä kyykkyynkiin pääsee kivutta, eikä painelukaan aiheuta kipua. Ylipäätään kipua en saa tarkoituksella "provosoitua" aikaiseksi millään liikkeellä tai muullakaan. Kipu yllättää aina yhtäkkiä, enkä osaa yhdistää sitä mihinkään liikkeeseen tai asentoon. No, huomiseksi on varattuna aika lääkärille; saa nähdä, tuleeko mitään selvyyttä asiaan.
 10. Mikähän mahtaa vaivata lonkkaa? Oireet ovat seuraavat: - keskimäärin ei ole kipuja - juoksukin onnistuu - Kuitenkin toissapäivänä kävellessä alkoi lonkkaan sattua aika ajoin ja lopulta kipu säteili reisilihaksiinkin niin, että kävely oli lopulta lähes mahdotonta. Tämä sattui n. 200 metrin matkalla työpaikalta autolle. Kun lopulta kuitenkin olin autossa, kipu lievitti heti ja puolen tunnin kotimatkan jälkeen kävelinkin taas normaalisti. - Tänään lähdin vaimokkeen kanssa kävelylenkille. Alkuun ei ollut mitään vaivoja, mutta n. tunnin kävelyn jälkeen, kun nostettiin hieman vauhtia, tuli aivan yhtäkkiä sietämätön kipu lonkassa parin askeleen ajan. Muutaman sekunnin odottelun jälkeen taas mentiin kivutta, kun vauhtia oli vähemmän, mutta heti vauhdin kasvaessa tuli uudellen sama kipu. Vauhtia elentamalla, varovasti etenemällä päästiin jatkamaan kivutta kotiinpäin. - Puolen tunnin kävelyn jälkeen sama toistui. Onneksi oltiin jo melkein kotona, joten hitaasti kävelemällä päästiin kivutta kotiin. - Kotona ei taas mitään oireita, eikä kauppareissulla. Nytkin tuntuu kuin voisi tältä istumalta lähteä lenkille. Aika pahasti ärsyttää, kun ei ole mitään käsitystä, mistä voisi olla kysymys. Onko mitään ideoita? (Veikkaan, että työterveyslääkärin arvaukset eivät ainakaan alkuun juuri asiaa selvennä...)
 11. cokekola

  Falun 2015

  ?? Kallan numero oli 49. Ei kyllä ollut pienimmästä päästä.
 12. Ei toimi tiukimilla lentoyhtiöillä, ainakaan jos on mies. Jostain syystä naisille sallitaan helpommin kaikenlaisia pussukoita yli säännösten.
 13. Itse käytän maksimikokoista lentolaukkua. Siihen mahtuu hyvin kaikki normikokoisetkin lenkkikamat, lisäksi läppäri ja vaihtovaatteetkin. Mutta mä en ole muutenkaan koskaan ymmärtänyt repun etua lentokäytössä, selässä se on vaan hankalasti tiellä kääntyillessä kapeilla käytävillä: aina tönii kanssamatkustajia ja saa pyydellä anteeksi. Kädessä roikottaessa puolestaan ei ole mitään etua laukkuun nähden, päinvastoin: laukussa on sentään pyörät ja vetosanka.
 14. Kansantaloudessa velan vaikutusten arviointi ei ole ihan yhtä yksinkertaista kuin yksityistaloudessa. Valtio ei ole samassa mielessä taloudellinen entiteetti kuin yksilö tai yritys, joiden velka tulee aina niiden oman talouden ulkopuolelta. Valtion valka tulee yleensä osittain sen omassa piirissä olevasta taloudesta. Valtiohan ottaa velkaa yleensä pääasiassa kotimarkkinoilta, jolloin valtion maksamat korot tulevat pääomatuottoina verotettavaksi valtionverotuksessa, joten korosta osa palutuu suoraan valtiolle. Korkojen ajatellaan usein myös tehostavan taloudellist toimintaa, jolloin myös muut verotuotot kasvavat. Valtio käyttää itse velkapääomaakin menoihin, joista suuri osa on suoraan verotettavaa saajalleen ja palaa siten verotuottoine jälleen valtion talouteen. Lisäksi erinäiset talousteoriat laskevat näillä olevan taloudellista toimeliaisuutta edistävä vaikutus, jolloin valtion varotulot kasvaisivat myös välillisesti. (Tämä siis kai velkaelvytyksen taustalla oleva näkemys.) Mutta näistähän riittää eri näkemyksiä joka junaan. Joka tapauksessa ei ehkä pitäisi rinnastaa valtion velkaa yksityistalouden velkaan, se johtanee helposti liian yksinkertaistettuun näkemykseen.
 15. Ei ole Motonetin asu samaa luokkaa ainakaan Smartwoolin kanssa. Ostin sellaisen kokeeksi ja se venyi heti ensimmäsiessä käytössä hieman pussittamaan sieltä täältä, kun Smartwool istuu napakasti kerta toisen jälkeen. Motonet tuntuu ikään kuin pehmeämmältä, mikä kyllä tuntuu mukavalta arkikäyttöä ajatellen, mutta vastaavasti tietty löysyys on haitta juoksukäyttössä, ainakin omasta mielestäni. Pidän Motonetin siis kylmien ilmojen päiväkäytössä, lumitöissä, retkillä yms. ja juoksuun säästelen Smartwoolin asua.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy