Jump to content
Juoksufoorumi.fij98

Jäsenet
 • Content Count

  9
 • Liittyi

Community Reputation

12 Good

About j98

 • Syntymäpäivä 19.05.1998

Converted

 • Coopperi
  3200 (2013)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. j98

  Juoksijan polvi

  Juu, oikeanlaiset venytykset ja lihaskuntoliikkeet toimivat hyvin eikä ole kyseinen ongelma onneksi enää vaivannut.
 2. Jos sitä päivittäis tilanteen tänne taas. Tänään siis sain vihdoin aikaiseksi koittaa saada maksimisykkeen tauluun, juoksin testikympin jonka lopussa juoksin niin kovaa kuin jaloista lähti kohtuulliseen n. 400m ylämäkeen. 191 oli korkein lukema juuri ennen loppua, tosin nyt jälkeenpäin ajateltuna olis voinu vielä jonkin verran kauemmin puristaa, koska pystyin vielä kävelemään kun lopetin juoksemisen, enkä vain rojahtanut maahan kuten aina esim. cooperin jälkeen. Muutaman viikon päästä kokeilen vielä cooperin juosta, koska uskon että maksimi on tosiaan muutaman lyönnin korkeampi kuin tuo 191.
 3. Kiitos vastauksesta! Näinhän se on, juokseminen on kehon kuuntelemista ja sen mukaan toimimista. Kevennän torstaita vähän ja pyrin perjantain lenkillä juoksemaan kevyesti niin kauan kuin se tuntuu rennolta ja helpolta. Jospa se kunto tästä lähtis tällä kertaa kunnolla nousemaan, kunhan saa terveenä juosta muutaman kuukauden ja pyrkii mahdollisimman järkevästi harjoittelemaan eikä joka kerta runttaa väkisin kovavauhtista lenkkiä liian korkeilla sykkeillä niin kuin pari vuotta sitten innokkaana 15-v juoksijanalkuna tuli tehtyä...
 4. Taas kerran foorumille kyselemään vanhemmilta ja viisaammilta, että miten olis järkevintä edetä. Tosiaan pari kuukautta polvivaivojen selättämisen jälkeen juostuani olinkin sitten noin 2kk oikeen kunnollisessa sairastelukierteessä ja urheilemaan en päässyt muutamaa kevyttä kävelylenkkiä lukuun ottamatta ollenkaan. Nyt on vihdoinki sairastelut ohi ja muutaman lenkin päässyt taas juoksemaan. Ekojen lenkkien jälkeen on paljastunut karu totuus: kaikki edistys mitä ehdin ennen sairastelua saada on taas mennyttä ja nyt on "uuden alun" aika eli aika nollista pitää taas lähteä treenaamaan. Ite olen vähän harjoitusohjelmaa itselleni miettinyt ja ajattelin kysellä mielipiteitä, että onko järkevä tapa lähteä kyseisellä ohjelmalla kuntoa taas rakentamaan vai kannattaisiko muuttaa jotenkin. Seuraavanlaista viikko-ohjelmaa olen miettinyt: Ma: 2 h PK yhdistelmä reipasta kävelyä ja hidasta hölkkää, syke n. 60-65% maksimista Ti: 45 min VK syke n. 80% maksimista Ke: Lepo To: n. 1 h juoksua kunnes syke on 80% maksimista, kävelyä kunnes laskenut alle 65% maksimista Pe: 1,5-2 h PK yhdistelmä reipasta kävelyä ja hidasta hölkkää, syke n. 60-65% maksimista La: n. 30 min lyhyitä vetoja kevyellä hölkkäpalautuksella Su: Lepo Syke siis nousee todella nopeasti sinne 80% maksimista kieppeille kun vaihtaa kävelyn hölkälle, joten suosiolla teen PK-lenkit alussa suurilta osin reippaasti (n. 9 min/km) kävellen ja välillä hölkäten, kunnon lähtiessä parantumaan tarkoitus asteittain lisätä juoksun osuutta. Joka neljäs viikko tarkoitus pitää kevyenä ja jättää pari kovavauhtisempaa lenkkiä pois. Tottakai tuntemusten mukaan mennään eli jos jonakin päivänä tuntuu ettei vaan jaksa niin ylimääräinen lepopäivä siihen väliin. Mielipiteitä siis kaipaisin ja arvostaisin, jospa tällä kertaa sais treenata ilman että joutuu moneksi kuukaudeksi sivuun jonkinlaisen vaivan takia...
 5. Kiitos kaikille vastauksista, täytyy käydä coopperia kokeilemassa parin viikon päästä. Nyt olen mukavasti flunssassa, joten täytyy sitten hakea muuttaman välipäivän jälkeen vähän juoksutuntumaa ennen kuin lähtee tosissaan rykimään.
 6. Taas on aika kääntyä asioista enemmän tietävien puoleen, kun en itse oikeen tiedä mitä pitäisi tehdä. Keväällä kärsimäni polviongelmat ovat nyt ohitse ja juoksemisen taas aloitettuani olen huomannut jälleen asian, joka mietityttää minua kovasti. Kyseessä on siis liian korkea syke kohtuullisen hidasvauhtisilla lenkeillä. Lenkit ovat vielä kohtuullisen lyhyitä, noin 6 - 12 km, koska olen vasta "sisäänajovaiheessa" muutaman kuukauden juoksemattomuuden takia. Tyypillinen lenkkivauhti on viimeaikoina ollut noin 6 - 6.30 min/km, mutta syke nousee nopeasti lenkin alussa 170 tuntumaan ja jää pyörimään välille 165-180, joka taitaa olla tuonvauhtisella lenkillä liikaa. Syke on samaa luokkaa, ehkä vähän alhaisempi, myös tuota hitaammilla lenkeillä. Kovavauhtisia lenkkejä en ole vielä juoksupoluille palaamisen jälkeen juossut yhtään, joten niiden sykkeistä en osaa vielä sanoa mitään. Toki syke nousee myös jyrkkien mäkien takia väkisinkin vähän korkeammalle (parhaillaan juoksentelen Uudessa-Seelannissa, joten tasaisia lenkkireittejä on kohtuullisen vaikea löytää ), mutta eivät mäet voi olla suurin syyllinen tähän, koska samaan vaivaan olen törmännyt myös koti-Suomessa. Taustatietona voin vielä kertoa, että ikää on 17 ja maksimisyke liikuskelee 200 pinnassa, tarkkaa lukua en tiedä. Koko elämäni olen ollut todella urheilullinen (pelasin jalkapalloa 9 vuotta, mutta polviongelmien takia vaihdoin juoksuun 2 vuotta sitten) ja peruskunto on hyvä, eikä korkean sykkeen siis pitäisi johtua siitäkään, että väkisin runttaisin menemään täysillä. Vaikka syke on korkea, tuntuu juokseminen silti hyvälle ja jaksamisen kanssa ei ole mitään ongelmia. Korkeita sykkeitä olen kuitenkin ihmetellyt jo viime syksystä lähtien, kun ostin kunnollisen urheilukellon ja sykevyön. Ei pitäisi olla sykevyössä vikaa, samanlaiset sykkeet saan mitattua myös sormella kaulasta. Toivon mukaan joku osaisi antaa jonkinnäköistä vinkkiä, mitä pitäisi tehdä, ja millä tasolla sykkeiden kuuluisi olla. Kiitokset jo etukäteen!
 7. j98

  Juoksijan polvi

  Jooh, elikkäs pientä päivitystä tilanteeseen. Nyt on muutama fyssarikäynti takana (yksityinen ja todella ammattitaitoinen fyssari). Meinasi, että kireä kalvo hankaa polven limapussia, mikä taas aiheuttaa turpoamisen. Fyssari hieroi kalvoa ja jonkinlaisella paineilmanaputtimella myös teki taikojaan. Antoi erilaisia venytyksiä ja lihaskuntoliikkeitä, kuukauden päästä saan koittaa juoksua. Toivon mukaan olis oikea diagnoosi, toiveikas olo kyllä ainakin on. Armotonta jumppaamista siis edessä, ehkä tästä vielä noustaan voiton puolelle ja juoksupoluille ennen kesää.
 8. j98

  Juoksijan polvi

  Jalkapallon lopetin, kun vääntyi polvi pelissä ja siitä alkoi jatkuva kipuilu, kun potki palloa. Ortopedillä kävin ja otettiin myös magneetit polvesta, muttei mitään syytä löytynyt. Nykyään ei enää pahemmin häiritse, ellen palloa potki kovaa. Ja eri jalka siis kyseessä kuin missä nykyinen vaiva on. Itsekin mietin, että voimakas turpoaminen ja se ettei juostessa satu, eivät ehkä olisi aivan normaaleja oireita juoksijan polvessa. Mitä siis pitäis nyt tehdä, käynkö eka fyssarilta kysymässä mitä mieltä on vai pitäiskö hakeutua urheilulääkärille/ortopedille? Lääkäri sanoi, että minulla on länkisääret, joten voisiko esimerkiksi vääränlaiset kengät ja huono lihastasapaino aiheuttaa vastaavanlaiset oireet vai viittaako johonkin pahempaan vammaan polvessa?
 9. j98

  Juoksijan polvi

  Joo, elikkäs tuli tässä viikolla käytyä lääkärissä epämääräisten pitkään jatkuneiden polvivaivojen takia. Lekuri totesi, että olis juoksijan polvi kyseessä ja antoi lähetteen fyssarille. Itselläni on kuitenkin vähän kysymyksiä kyseisestä vaivasta ja josko joku samasta vaivasta kärsivä osaisi kertoa. Ensimmäisenä täytyy kysyä oireista. Itse hakeuduin lääkäriin, koska polvi turposi aina juoksulenkkien jälkeen oikeen kunnolla ja seuraavat 3 päivää mentiinkin polvi umpeen turvonneena. Kipua ei tuntunut juoksun aikana olleenkaan, mikä on mielestäni vähän outoa? Miten muilla? Kaiken muun urheilun kuitenkin kestänyt ilman kipuja ja turpoamista. Toinen kysymys koskee parantumisaikaa, kauanko olette joutuneet olemaan juoksematta? Itsellä ei nyt ole mitään hirvittävää hengenhätää päästä takasin juoksemaan, mutta tietysti juokseminen houkuttelis kovasti. Tosin heinäkuussa lähden vuodeksi vaihto-oppilaaksi, joten olis se ihan kiva päästä siellä urheilemaan kunnolla... Lopuksi vielä kysymys harjoittelusta. Millaista harjoittelua olette tehneet kyseisestä vaivasta kärsiessänne? Lääkäri sanoi, että pitkiä lenkkejä ei ollenkaan, mutta lyhyitä kovatehoisia intervallilenkkejä voi juosta huoletta. Pyöräilyä oon attellu tehä pari kolme kertaa viikossa ja uimassa käyn kerran viikossa. Siihen vielä jos päälle ottaa sen yhden intervallilenkin viikkoon niin pitäis kai olla sopiva määrä treeniä. Fyssarilta sitten vielä erilaiset venyttelyohjeet päälle. Saas nähä miten käy polven kanssa tällä kertaa, koko tähänastisen lyhyen ikäni oon saanu erilaisista polvivaivoista kärsiä ja jalkapallonpeluukin niiden takia loppui. Tekis vaan mieli painella huoletta menemään, mutta ei kun ei. Kiitos, jos viitsit vastata!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy