Jump to content
Juoksufoorumi.fi


liukasluikku2

Jäsenet
 • Posts

  709
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  21

liukasluikku2 last won the day on October 9 2018

liukasluikku2 had the most liked content!

About liukasluikku2

 • Syntymäpäivä 11.06.1970

Recent Profile Visitors

3 026 profile views

liukasluikku2's Achievements

 1. Täytynee itsekin poiketa "viihdekaupassa" samoilla ajatuksilla ensi vuodesta... 😁
 2. Helteisestä kisasta taitaa olla aikaa noin 3½ viikkoa ja ainakin itse olisin hyvin hämmästynyt, jos olisin tuossa ajassa palautunut 100 mailiselta. Nyt vain malttia sekä kevyttä treeniä, niin joku päivä se jalka alkaa taas nousta kevyen helposti. Tsemppiä palautumiseen!
 3. Onnittelut @PaHa sitkeästä suorituksestasi! Kiitos myös tarkasta raportista. Tämän reitin juokseminen työnimellä "Hossa Kuivajärvi" on vielä hengissä, mutta rapsasi lukemisen jälkeen hieman henkitoreissaan. Kun oma tarkoitukseni on kuitenkin juosta, ei suunnistaa keskellä jotain lepikkoa, ei tämän reitin pisteet oikein nousseet. Asioita täytyy kuitenkin vielä miettiä sekä rapsaasi tarkemmin (kera kartta) lueskella. Sen verran olen jo ymmärtänyt, että tuolle reitille on turha lähteä ilman hyvää etukäteistyötä. Siksikään omalla reissullani (jos sellaisen joskus teen) ei ole kiirettä, vaan pikku hiljaa maastotyötä tehden ehkä joku päivä vielä... Katsotaan, joko muutaman viikon päästä ottaisin ensimmäisen askeleen noille poluille? Kiitos paljon sekä hyvää palautumista @PaHa!
 4. Näinhän se menee. Ongelmana monella on kuitenkin se, että aika ei meinaa enää riittää kunnolla reitin kiertoon ja tätä kautta huoltoon. Ja pitkässä juoksussa tämä on huono asia. Lisäksi monella juoksijalla on muunlaisia.lajiin kuuluvia ns. perusongelmia. Kuten @vmaksi edellä totesi, en itsekään jaksa uskoa 48 kierrokseen jo vallitsevan lämpötilan takia. Mielelläni olen kuitenkin väärässä ja joka tapauksessa käynnissä on hieno kilpailu. Jos siis liikutte täällä päin, paikan päällä kannattaa piipahtaa.
 5. Syksyllä 2018 Garminin mittari laski nousuksi hieman reilu 5100 metriä.
 6. Näin etätyön aikana aamu on mukava aloittaa lukemalla sinun positiivisia päivityksiä aamulenkkeilyn maailmasta. Hyvälle mielellehän näistä sinun jutuista tulee ja tekemisissäsi on tervettä asennetta ja realismia omiin hönkäilyihini verrattuna. Joutsenon seudulla on jokusen kerran tullut käytyä sekä juostua, joten "kirkonmäen nollan" tunsin poskipäissäni ja näin silmissäni... Suomi on pitkä ja leveä maa! Hyviä juoksuja ja kiitos näistä päivityksistä kuvineen ja sääraportteineen... Kesä se sieltä tulee ja hyvä niin!
 7. Olen juossut Kuivajärveltä pohjoiseen joitain vuosia sitten ja silloin polulla oli säännöllisesti kaatuneita puita yms. Eteneminen oli siis hidasta ja paikoin vaivalloista. Toisaalta kun rettiä katsoo kartalta, niin täysin totta se, että kyllä tuolla jotain sellaista on, mikä kiehtoo ajatuksen tasolla. Toki toinen asia on sitten, mikä kiehtoo, kun matkaa on takana 15 tuntia... Ei nyt kuitenkaan toivota, että YPH jouduttaisiin perumaan 😉...
 8. Tämän ketjun kautta tämä reitti alkoi kiinnostaa sen verran paljon, että eilen onnistuin luomaan jonkinlaisen gpx-tiedoston reitistä välille Hossa-Kuivajärvi. Täytyykin pitää tämä vaellusreitti mielessä ja ehkä joskus se täytyy myös juosta. Se ainakin on tullut selväksi, ettei mahdollinen juoksu toteudu omilla aikatauluillani vielä pariin vuoteen, sillä reitti vaatinee jonkinlaista etukäteistiedustelua ennen kuin uskallan lähteä sitä juoksemaan. Takki auki ja hyvä ei tule... Mutta kunhan olet juossut @PaHa oman juoksusi, niin laitahan tänne hieman raporttia itse reitistä sekä omista kokemuksista. Kiinnostuneena niitä odottelen... 😃
 9. Kuinka pitkä kilometreissä reissusi on @PaHa? Itse juoksen tulevana kesänä hieman etelämpänä reilun 110 kilometrin "oma ultran" ja tarkoitus on ottaa vedet purosta sekä kantaa syötävät mukana. Tuon reissun pituus on kuitenkin sen verran kohtuullinen, että tämä tulee onnistumaan, vaikka reissun alussa reppu varmasti pullisteleekin naposteltavaa. Itse olen katsellut Hossa-Kuivajärvi väliä, mutta reitin pohjoisosa tai sen kunto on kysymysmerkkejä. Omalla kokemuksella merkkaus etelässä on kohdillaan.
 10. Kiitos @PaHa tämän ketjun avaamisesta! Itse olen vastaavanlaista reissua suunnitellut jo jonkun vuoden ja viimeksi pari viikkoa sitten yritin tehdä reitistä jonkinlaista gpx-jälkeä, tässä kuitenkaan onnistumatta. Käsittääkseni (ja niin kuin varmasti hyvin tiedät) reitti on osin huonokuntoinen sekä sitä ei enää kunnosteta tietyiltä pätkiltä (?). Toisaalta olen juossut reittiä pitkin pienin pätkin ja nämä pätkät ovat olleet hyvässä kunnossa sekä merkattuja. Paljoa en siis reitistä tiedä ja itseäni kiinnostaisikin tietää (jos joku tietäisi) reitin kunnosta sekä merkkauksesta. Joka tapauksessa kartta lähtee mukaan, mutta olisi mukavaa, jos ainakin valtaosan reittiä voisi juosta ilman karttaa komeista maisemista nauttien. Aikanaan (7-8 vuotta sitten?) jäsen @jamaatta juoski osan reittiä ja kirjoitti aiheesta hienon blogitekstin. Tiedätkö @akik (paljon tiedät kuitenkin tämän alueen poluista 😃) jotain reitistä ja sen kunnosta? Jään mielenkiinnolla seuraamaan tätä ketjua!
 11. Tiedätkö missä tai millaisessa mäessä tuo maailmanennätys on tehty?
 12. Jos et ole koskaan käynyt tasotestissä, suosittelen sellaista. Omalla kohdallani tasotesti (sekä juoksukoulun harjoitusohjelma) toi järkevyyttä siihen "epämääräiseen poukkoiluun", mitä siihen saakka olin harrastanut. Tasotestin suurin ansio oli (yllätys yllätys) siinä, että aloin oikeasti juosta rauhalliset lenkit rauhallisina. Tämän sekä harjoitusohjelman ansiosta myös oma tulostasoni lähti nousuun, joka toki ruokki omaa kunnianhimoa omien rajojen tavoittelussa. Tokikin ilman tasotestiäkin pärjää ja esimerkiksi 10 kilometrin kilpailusta pystyy haarukoimaan sopivat harjoitusvauhdit. Toki testi on aina testi ja sikäli luotettavampi kuin mikään testijuoksu tai "valmis kaava".
 13. Tässä asiassa on aika helppo peesata @silkkiapinaa eli näillä numeroilla tunti heilahtaa rikki. Ja samaa mieltä myös juoksutapahtumien mukavuudesta, joten rohkeasti vaan viivalle. Ja jos ei tunti rikkoonnu (ja silloin on sitten tapahtunut jotain hyvin eriskummallista), niin kisojahan Suomessa riittää... Kymppi on vielä sikäli mukava kisa juosta, että niistä palautuu nopeasti seuraavaan starttiin. Ja hyvästä harjoituksesta ne käy aina! Samaa olen itse huomannut eli kyllä se hiekka vie vauhtia juoksusta. Jopa rauhallisilla lenkeillä meno asfaltilla on helpompaa ja vaivattomampaa. Toisaalta kun olen viimeisen viikon aikana juossut paljon, tämän aamuinen palauttelulenkki hiekka-alustalla tuntui jaloista mukavan pehmeälle.
 14. Ihmeet eivät aina vaadi suuria tekoja 😃 Onnittelut hienosta tuloksesta! Sinulla on edessä hyvä kesä... Oma juoksu oli myös hyvä. Edelliseen kertaan paransin 18 sekunttia ja ehdinpä sitoa matkalla myös kengännauhat. Seuraavalla kerralla sitten 37 minuutin kimppuun, joskin helmikuussa reitti lienee luminen? Yhdeksi tämän talven Aktia-cup tavoitteeksi voisi ottaa sen, että kympin aika paranee jokaisessa osakilpailussa. Taitaa minulla olla menossa 15. Aktia talvi ja koskaan en tuossa onnistunut.
 15. Siitä se lähtee... 😁 Takuulla helpottaa päästä normijuoksun pariin ja vauhdit kyllä paranevat nopeasti!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy