Jump to content
Juoksufoorumi.fi


liukasluikku2

Jäsenet
 • Content Count

  694
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  21

liukasluikku2 last won the day on October 9 2018

liukasluikku2 had the most liked content!

Community Reputation

1 453 Excellent

About liukasluikku2

 • Syntymäpäivä 11.06.1970

Converted

 • Coopperi
  3645
 • 10km
  34.40
 • Puolimaraton
  1.14.59
 • Maraton
  2.42.18

Recent Profile Visitors

2 442 profile views
 1. Ihmeet eivät aina vaadi suuria tekoja 😃 Onnittelut hienosta tuloksesta! Sinulla on edessä hyvä kesä... Oma juoksu oli myös hyvä. Edelliseen kertaan paransin 18 sekunttia ja ehdinpä sitoa matkalla myös kengännauhat. Seuraavalla kerralla sitten 37 minuutin kimppuun, joskin helmikuussa reitti lienee luminen? Yhdeksi tämän talven Aktia-cup tavoitteeksi voisi ottaa sen, että kympin aika paranee jokaisessa osakilpailussa. Taitaa minulla olla menossa 15. Aktia talvi ja koskaan en tuossa onnistunut.
 2. Turussa ainakaan kukaan ei voi verhoutua sen taakse, ettei kovia treenejä jaksa juosta yksinään. Hienoa työtä, jota käy kateeksi 😁
 3. Oma Vantaalle paluuni sujui hienosti ja hyvissä merkeissä. Ihan ensimmäiseksi täytyy kiittää järjestävää organisaatiota hienosta kilpailusta sekä toimivista ratkaisuista. Kaikki tarpeellinen oli lähellä ja missään vaiheessa en joutunut jonottamaan mihinkään. Kisan jälkeinen pullakahvi hieronnan sekä saunan ohella kruunasi kaiken. Kiitos! Oma juoksuni sekä tehtäväni oli toimia jäniksenä kaverille, joka tavoitteli alle 3.10 aikaa. Toki luotettava kaveri hommansa hoitaa ja sainkin kunnian toimia puskurina liian innokkaille koirille sekä aukoa bajamajan ovea sekä vastatuuliosuuksilla tuulta. Loppumatkasta tehtävääni kuului toki piiskurina toimiminen sekä (jopa) kannustaminen. Loppuaika olikin himppu alle 3.08, joten maalissa oli kaksi tyytyväistä juoksijaa. Oma juoksu oli eilen vaivatonta ja kun ei tarvinnut puristaa aivan kaikkea ulos, oli aikaa seurailla maisemia sekä (oikeasti) kannustaa muita juoksijoita. Eilinen menikin hyvästä treenistä. Tällä hetkellä jalat ovat hieman kankeat, mutta illalla ehkä pieni lenkki ja kevyen alkuviikon jälkeen keskiviikkona sitten jotain kuormittavampaa. Eilinen juoksu toimi myös starttina uuteen harjoituskauteen, jossa ensin keskitytään Aktia-cupiin (kymppi alle 36 minuutin) ja keväämmällä sitten johonkin muuhun. Onnittelut kaikille eilen juosseille sekä toki erityisonnittelut vielä ennätyksistä!
 4. Nämä on tietenkin hyvin henkilökohtaisia asioita (kuka palelee, kuka ei), mutta en lisäisi pitkähihaisen paidan päälle enää mitään. Nyt ennuste lupailee n. +8 astetta ja kun juostessa tulee lämmin, voi ylimääräinen vaatetus olla liikaa. Korkeintaan miettisin sitä, että päällimmäinen paita olisi päällä (tarvittaessa) ensimmäisen kierroksen eli tarvittaessa sen voisi heittää pois kesken matkan. Itse kaivelin aamulla esiin lyhyet juoksuhousut sekä paidan, mutta katsotaan vielä lähempänä tarkka pukeutuminen. Oma tankkaus on edennyt loppusuoralle. Mitenkään yltiöpäisesti en ole puuroa ahminut, mutta tähän pajuun on tarttunut reilu kilo lisäpainoa. Kaikki siis ok.
 5. Tavallaan Vantaalle pukeutuminen on helppoa, sillä kisan lähdössä on lähes aina ollut vakio sääolosuhteet eli aurinkoinen sää ja n. +7 astetta. Oma kisa-asuni onkin useimmiten ollut pitkähihainen paita, shortsit ja pitkät kompressiosukat sekä huonokuntoiset hanskat, jotka ovat jääneet toisen huollon roskikseen. Koska tänä vuonna en tavoittele ennätystä ja vauhti tuskin on ihan omaa maksimia, tulen ehkä korvaamaan shortsit puolipitkillä capreilla ja pitkät kompressiosukat lyhyillä sukilla. Näin "tuuletus ja viilennys" toimivat ja (oma heikko kohtani) reisissä pysyy lämpö päällä. Minusta hyvä ohje on se, että lisää päivän lämpötilaan +10 astetta ja pukeutuu sen mukaisesti. Ja jos lähdössä on viluinen olo, on kaikki ok. Jos lähdössä taas sataa vettä tai haluaa nauttia lähtökarsinasta hieman pidempään, perinteinen musta jätesäkki on oiva lähtötakki. Huomenna vielä pieni vauhtikiristelyä ja tiistaina tankkauksen aloitus... Kaikille hyvää juoksua!
 6. Olen jo mennyt laskuissa sekaisin, mutta itselle tämä taitaa olla noin 10. Vantaan maraton. Hyvät järjestelyt sekä nopea reitti yhdistettynä aika täydellisiin keliolosuhteisiin ovat motivoineet juoksemaan Vantaalla vuosi vuoden perään ja ensimmäisen Vantaani taisin juosta v. 2001 vanhan reitin aikoihin. Edellisen kerran juoksin Vantaalla v. 2015, joten on tuhlaajapojan kotiinpaluun aika 😀 Tämän vuoden kilpailun teemana on jänistellä kaverille, tosin kaverini on sen verran kovassa vedossa, joten voi olla, että jänis hyytyy jo ennen viimeisiä kilometrejä. Siksikin joudun ja saan valmistautua jänistelyyn huolella viimeisiä harjoituksia sekä tankkausta miettien. Tämä tuo kuitenkin mukavan oman jännityksen tulevaan juoksuun ja siksikin on mukava taas päästä viivalle juuri Vantaalla.
 7. Kysytyynpä vielä sellainen asia, että voidaanko Halosen aikaa pitää teoriassa kauden kotimaisena kärkiaikana? Arvatenkaan ei varmasti ainakaan ns. virallisissa tilastoissa?
 8. Juoksin kolme viikkoa sitten Nivalassa 57 km ja sen jälkeen harjoituksissa pari kovempi tehoista treeniä tietoisella riskillä. Niinpä tänään muutaman kilometrin juoksun jälkeen tajusin, etten ole palautunut henkisesti ja fyysisesti Nivalasta ja näistä treeneistä. Annoinkin itselleni armoa ja päätin juosta puolivauhdikkaan harjoituksen välittämättä sijoituksista tai loppuajasta. Ja lähes koko matkan tämä onnistuikin hienosti Nuuksion hienoilla poluilla ja komeissa maisemissa! Ikävä tosiasia on kuitenkin se, että jos päivän kunto ei ole 100 prosenttinen näin pitkällä matkalla, osuu se omaan nilkkaan jossakin vaiheessa. Viimeiset kilometrit olivatkin sitten totisempaa vääntöä... Mutta selittelyt selittelyinä ja päivän aika löytyy järjestäjien sivulta ja on se mikä on kuten urheiluun kuuluukin. Nyt sitten (pakko)lepoa ennen tulevaa harjoitusvuotta. Näitä Suomen kisoja on tullut kierrettyä siellä täällä ja harvoin olen törmännyt täydelliseen pohjanoteeraukseen. On kuitenkin pakko kiittää Nuuksio Classicia todella hyvin järjestetystä kisasta. Reitti, maisemat, ystävälliset kisajärjestäjät, kisakeskus jne. Kaikki toimi hienosti! Päivän Valokuvaajan onneksi joukossamme on myös meitä tavallisia tallaajia Simpasten rinnalla. Itse pääsin bongaamaan nopea liikkeisen kuvaajan kaikissa kolmessa tyylillä valitussa kuvauspisteessä.
 9. Omasta naamasta otettuja juoksukuvia on aina mukava katsoa. Niissä on usein sitä kuuluisaa "nautintoa" sekä "juoksun tuomaa riemua" 😁 Kiitos siis kuvista jo nyt @ErAh!
 10. Ja hyvä sellainen olikin. Toisena tarkoituksena tuolla "kaikki tai ei mitään" tempulla taisi olla se, että voittaja voisi tuolla potilla harjoitella tuleviin Helsingin MM-kisoihin täysipainoisesti. Muistankin Yrjön tuon juoksun jälkeen hieman pahoitelleen ohi mennyttä virkavapautta.
 11. Kun vuosi sitten päätin osallistua vuoden 2019 Karhunkierrokselle, en tajunnut että se vuosi kuluu näin nopeasti. Huomenna pääsemme kuitenkin mittaamaan kuluneen talven harjoittelua ja sitä, mihin se riittää. Kulunut talvi on omalla kohdallani sujunut harjoituksellisesti hyvin. Tunteja on kertynyt suunnitellusti ja ne muutokset, mitä harjoitteluun tein syksyllä, ovat tuottaneet tulosta. Sairaspäiviä kuluneen talven aikana kertyi nolla. Tulevassa kisassa oma tavoitteeni on parantaa viime vuoden tulosta. Jos mitään erityistä ei matkalla tapahdu, tämän tavoitteen pitäisi olla hyvinkin saavutettavissa. Kisavalmistautumistani on helpottanut todella paljon se, että tänä vuonna kisareitti on jo vanha tuttu. Sää asettanee omat pienet haasteensa, mutta lähtökohtaisesti viileä sää sopii minulle hyvin. Toki tarvittaessa täytyy olla valmis tekemään myös nopeita ratkaisuja. Viimeiset päivät ennen starttia ovat aina omanlaisia sekä vatsanpohjassa tuntuvia. Yleisfiilikseni on kuitenkin rauhallinen: kaikki on valmista tämän vuoden kisaan. Tsemppiä pallukoiden seuraajille sekä erityisesti niiden liikuttajille!
 12. En minäkään, mutta sama täällä. Mutta toisaalta siksi noita treenejä myös odottaa ja arvostaa...
 13. Tuntematta sinua tai sinun harjoitteluasi voi toki vaihtoehtona olla se, että juokset intervallit turhan kuormittavina (esim. harjoituksen vauhti ja pituus). Ainakin itse silloin joskus (aikojen alussa) juoksin intervallit aivan liian lujaa. Usein virheeni oli se, että juoksin jo ensimmäiset pari vetoa aivan liian lujaa ja tällä pilasin harjoitukseni sekä juoksun nautinnon. Hyvä muistisääntö on se, että "pikkuisen liian vähän on enemmän". Kokemuksen ja tiedon kautta olen oppinut oman tasoni sekä sen, että vielä harjoituksen lopussa olen kohtuu hyvä voimainen. Toisaalta kun muistaa juosta palauttavat ja peruslenkit riittävän rauhallisesti, palautuu edellisistä harjoituksista sekä alkaa (jopa) kaivata niitä kovempia harjoituksia. Itsekin liputan vauhtileikittelyiden puolesta. Tsemppiä harjoitteluun!
 14. Koska tämä asia on välillä mietityttänyt myös itseäni, kävin kokeilemassa Tandan arviota. Lopputulos oli se, että ennuste on n. 25 minuuttia hitaampi kuin ns. oikeassa elämässä juoksin. Nyt ei Tanda vakuuttanut... Ontrailin laskuri oli entuudestaan tuttu ja ennuste (+ 2min) oli huomattavasti luotettavampi kuin Tandan. Tuo kaksi minuuttinen on niin lähellä sitä oikeaa tulosta, että ennusteaika voitanee laskea virhemarginaalin sisälle. Omalla kohdallani parhaan ennusteen olen saanut puolikkaan ajasta. Puolikkaan ajan kun kertoo 2.11-2.15 (ja paino numerosarjalla 2.11), niin ollaan hyvin lähellä maratonin perustasoa. Ja nämä kertoimet n. 20 maratonin ja puolikkaan kokemuksella.
 15. Ei tuuli onneksi vauhtia älyttömästi hidastanut tämän päivän Aktiassa tai sitten onnistuin löytämään oikeat selät eteeni. Nousujohteinen kilpailu ja toinen puolisko oli nopeampi kuin ensimmäinen. Vielä suuremman ilon aiheutti se, että onnistuin parantamaan talven parasta aikaani 13 sekunnilla. Tästä onkin hyvä suunnata tulevan kesän kilpailuihin. Järjestävälle seuralle täytyy taas lähettää kiitos tästä talvesta sekä hienoista ja hyvin järjestetyistä kilpailuista. Tämä talvi oli minulle 14. ja osakilpailuita on näinä vuosina kertynyt jokunen kymmenen. Näihin kisoihin ei kuitenkaan leipäänny, sillä enpä tiedä, missä muualla pystyisin keskellä talvea samanlaiseen raastoon kuin Sotungissa. Tänäänkin kisailijaa riitti edessä ja takana, joten loppuun saakka jouduin juoksemaan ns. punaisella.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy