Jump to content
Juoksufoorumi.fi


karvakorva

Jäsenet
 • Content Count

  134
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About karvakorva

 • Syntymäpäivä 16.03.1979
 1. karvakorva

  Finlandiamarathon 2011

  yksvesku, Jep, olin katsonut tänäänkin. Samat ajat olivat ensin kuin eilenkin. Viestisi jälkeen katsoin vielä uudelleen ja aikaa on sen jälkeen muutettu jo kahdesti. Ensin nettoaikaan lisättiin 3 sek. ja sen jälkeen vähennettiin n. 35 sek vastaten aika tarkasti sitä, miksi sen itse arvioin. Bruttoaika on edelleen alkuperäinen ja varsinkin se on pielessä (edelleen n. puolen minuutin heitto kellottamaani _bruttoaikaan_). No: tuosta päättelen vain, että aikoja on korjailtu ja todennäköisesti korjailu on edelleen kesken. Eli asia on varmaan ihan kunnossa. Ei pidä näiden kommenttien antaa häiritä. FM on erittäin hyvä ja sopivan kokoinentapahtuma nopealla ja hyvällä reitillä. Yleensä säätkin tuntuvat suosivan. Kiitän.
 2. karvakorva

  Finlandiamarathon 2011

  Luulisi, että nimenomaan nettoajan suhteen ei esille tullutta ongelmaa olisi. Siksi ihmetyttää oma huomattava ero myös nettoajan ja oman ajanmittauksen välillä. Jospa asia selviää.
 3. karvakorva

  Finlandiamarathon 2011

  Lähdin heti 3.30-jäniksen edestä enkä varmasti ollut brutto/netto tulosten mukaisesti 3 sekunnissa lähtöviivalla, vaikka eihän tuossa isoa ruuhkaa ollut. Oman kellon ja ajanoton (nettoaika!) mukainen ero minullakin n. 30 sekunttia. Ensin soimasin omaa kelloani, että miten se tuollaisen virheen voi edes tehdä ajanoton kanssa. Ennen starttia kiinnitin kiinnitin muuten huomiota siihen, että gps-järjestelmästä päivittyvä kello näytti jo 12.00 sillä hetkellä, kun pilli puhalsi, että starttiin on minuutti. Tällä hetkellä on vielä epäselvää, mikä se ennätysaikani on, toivottavasti selviää joskus. Onneksi ei ollut mistään "pyöreistä" alituksista kyse eli ei juuri merkitystä minulle.
 4. Kiitoksia valaisevista vastauksista. Pitää suunnitella vielä tarkemmin vinkkien perusteella. Ilmaisin itseäni vähän huolimattomasti. Eli tällä viikolla (huomenna) oli ajatus vielä juosta kymppi täysiä tai kymppi puolimaran tavoitevauhtia. Puolimaraan taas reilu viikko aikaa (ei vielä tulevana viikonloppuna).
 5. En ole koskaan juossut puolimaratonia, kokonaisia puolenkymmentä. Puolitotisena tai jopa totisena juoksuna ajattelin puolentoista viikon päästä juosta puolikkaan keskeisenä tavoitteena se että tämä solahtaisi mukavasti muuhun harjoitusohjelmaan. Tehokkaasta viimeistelystä minulla ei ole oikein mitään käsitystä. Erikoisesti en ole mitään muuttamassa tuon juoksun kanssa, mutta mietin miten paljon puolikkaalle kannattaa kevennellä. Meneekö liioitteluksi jos tällä viikolla kevyiden lenkkien lisäksi juoksee kympin täysillä tai puolimaran tavoitevauhtia? Muuten tavalliset pk-lenkit määriä vähän alentaen. Viikonlopulle tulee kylläkin parin päivän juoksutauko ja ensi viikolla normaalit pk-lenkit määrää vähän keventäen, mutta tiistaina viikottainen pitkis n. 2:15 h. Puolikas lauantaina. Puolimaraa seuraavan viikon pitkis pois (olen tehnyt pitkät alkuviikosta). Viikkokilometrit ovat pyörineet 70-90 km:ssa. Tavoite puolimaralle jotain välillä 1:30-1:35. Maralla ennätys jonkin verran alle 3:20, jonka rikkominen tavoitteena syksyllä.
 6. karvakorva

  Forerunner 310XT

  Minun kokemusteni mukaan (FR 305) smart recording tuottaa paremman tuloksen kuin tuo joka sekuntin tallettava vaihtoehto. Nimittäin viimeksi mainittu tekee suoran juoksun hiukan mutkaiseksi todennäköisesti gps:n luontaisen mittavirheen johdosta, mikä näyttää rumalta ja virheellisesti lisää juostua matkaa. Smart recording on yleensä toiminut ihan ok, kunhan satelliitit on löydetty kunnolla jne. En usko, että smart recording alunperin tallettaisi dataa harvemmin. Eiköhän kyse ole siitä, että se ohjelmallisesti pakkaa dataa vain tiukempaan poistamalla turhia pisteitä ym? Eli jos mutkat smart recordinging vuoksi menevät suoraksi kyse on tuon toiminnon huonosta toimimisesta?
 7. Siinä kohta jo legendaarisessa numerolapun raiskauskeskustelussahan (jota olen onneksi vissiin vain lueskellut, en kommentoinut) keskustelu minun mielestäni jo alkupään kommenteista kovasti sivuraiteille. Hetkessä löytyi valtavirta, joka aivan tarpeettomasti tykitti Baldinin kommentteja aiheen vierestäkin. Laajalti on syyllistytty ns. olkinuken käyttörikkomukseen? Kai Baldini nämä rikkomukset kestää, kun kerran vähän provokatiivisesti itsekin kirjoitti. Jatkuvat syytökset ylimielisyydestä ja samaan asiaan viittaaminen lukuisissa viestiketjuissa alkaa saada kohta jo huvittavia piirteitä (miksi muuten itsekään kommentoin?). Minulla ei ainakaan tullut mielikuvaa, että em. keskustelunavaus aikanaan olisi ottanut kantaa "huonoihin" aikoihin absoluuttisina lukuina, vaan riittävään yritykseen suhteessa kunkin juoksijan henkilökohtaisiin mahdollisuuksiin. Tai että Baldini olisi kehunut olevansa jotenkin poikkeuksellisen kova juoksija? Maratonin juokseminen esim. neljään tuntiinhan voi tunnetusti olla äärimmäisen kovaa hommaa. Joko olisi aika palata normaaliin päiväjärjestykseen? Tällä palstalla muuten on todella poikkeuksellisen hyvä henki, kun vertaa nettisaitteihin keskimäärin.
 8. Ympäri maata ja etenkin ulkomailla kun käy lenkillä, saa muiden graafisten nautintojen lisäksi kartalle punaisen pisteen juostuihin paikkoihin :D
 9. Onkohan tuota aihetta levitelty jo kyllästyksiin asti useaan eri ketjuun?
 10. karvakorva

  Wiha 2009

  Niin se onkin. Tervemenoa! Suosittelen.
 11. Pari vuotta sitten jouduin lyhyen ajan käyttämään noita lääkkeitä. Kerran otin ennen lenkkiä mielestäni vähäisen määrän enkä tykännyt. Kyseessä oli äärimmäisen kevyt pk-lenkki, joka jäi 4 km:n mittaiseksi. Parin kilometrin jälkeen alkoi hyytymään. Syke ei noussut millään. Keskisyke 56 % maksimista, kun normaalisti n. 70 %-luokkaa. Paha happivaje taisi tulla. Lopussa hyydyin aivan täysin ja lenkin jälkeen saunassa melkein nukahdin istumaan, mikä on aivan poikkeuksellista. Kyllä olo siitä parani aika pian. Selvittäisin lääkäriltä.
 12. karvakorva

  Finlandia 2009

  Perun puheeni ainakin tässä vaiheessa, kun asiaa tarkemmin ajattelee. Erot syntyvät käytännössä kaarteissa, joten seuraa esimerkki havainnollistaa: Maapallon ympäri metrin korkeudelle vedetty lanka on vain n. 6,28 m pitempi kuin maapallon ympärysmitta.
 13. karvakorva

  Finlandia 2009

  Yllättävän isoista eroista puhutaan! Selittääköhän tuo osittain, miksi gps-mittaus (Garmin FR 305) näyttää aina himpun verran liikaa... Olen aiemmin epäillyt, ettei johtuisi juoksulinjoista, vaan mittausepätarkkuudesta.
 14. karvakorva

  Finlandia 2009

  Joo mulla on tavoitteeksi muodostunut suunilleen sama, 4.30 min/km keskivauhti, jonka arvaan jo nyt liian kovaksi. Tyhmää ratkaisuahan tässä ollaan tekemässä. Yleensä olen tavoitellut alkuvauhtia, jonka pitäisi pitää koko matkan.
 15. Jep. Minun kommenteistani ei suoraan käynyt ilmi, mutta omat mielihaluni suuntautuvat siis maratonille. Jonkin verran painotuseroa tietenki tulee, jos päätavoite on esim. 10 km.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy