Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Pille

Jäsenet
 • Content Count

  98
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About Pille

 • Syntymäpäivä 09.02.1983

Converted

 • Puolimaraton
  1.54
 • Maraton
  3.43
 1. Aika jännä retki oli. Ajatuksena oli alittaa siskon kanssa neljä tuntia ja viettää mukavaa ulkoilupäivää. Ensimmäinen kymppi menikin suunniteltua vauhtia, mutta sitten alkoi seuralaisella olla sellaisia imeytymis- ja muita vaikeuksia, että meno muuttui hitaaksi kävelyksi ja pysähtelyksi. Ilmeisesti vitutukseen ei kuitenkaan voi kuolla - otti hieman päähän ne kaksi matelu- ja ruikutustuntia, mutta vielä henki pihisee. 27 kilometrissä eli reilun kolmen tunnin kohdalla sain luvan lähteä omaa tahtia. Loppumatkaan meni noin 1.20. On kyllä mukavaa ohitella niin paljon ihmisiä ja kerätä kannustajilta läpsyjä. Jossain 35 kilometrin jälkeen aloin jo ajatella, että ei tämä nyt täysin p*ska reissu ollutkaan. Ja sitten tapahtui jotain AIVAN UPEAA: vastaan tuli pyörällä suurin idolini ja guruni ja fanitukseni kohde eli STUBB, joka tsemppasi ja kehui ja jolta sain läpsyn. (Se käsi on valitettavasti jo pesty.) Loppujen lopuksi oli siis ihan mukava tapahtuma. Ehkä muistan kuitenkin taas pari vuotta, ettei siskojen kanssa kannata juosta maratoneja.
 2. Olisiko Kuopiosta tai Sulkavalta lähdössä joku, jonka kyytiin pääsisi liftaamaan?
 3. Voitin ja vein pikkusiskon reittiennätyksen, eli hieno oli päivä. Ei tosin ihan suunnitelmien mukaan: ajattelin käyttää aikaa reilut seitsemän tuntia, mutta menikin vain 6.04. Tästä ajasta suuri kiitos ja kunnia menee kyllä sille kanssajuoksijalle, joka ei antanut jäädä ylämäkiin itkemään jossain 8. - 10. kierroksella, vaikka minä kovasti halusin. Omasta takaa kun tuota luonteenlujuutta ei oikein ole. Yllättävän helposti ja ilman maha- tai muita vaivoja tuo koko matka kuitenkin lopulta meni. Jos toinen naistensarjalainen lukee tätä, niin onnittelut maaliinpääsystä! Se Vaajakoskella paljon kuultu Vammalan murre muuten on tosi viehättävää. :)
 4. Mitenkähän pitkään järjestäjät jaksaa olla paikalla? Ja saako suklaata?
 5. Pille

  Finlandia 2010

  Kolmastoista kerta toden sanoi, eli eilen meni ensimmäistä kertaa alle neljän tunnin. Himpun alle 3.55. Hehee. Eikä voi edes kertoa suurta sankari- ja selviytymistarinaa siitä, miten puolet matkasta kramppasi reidet ja puolet maha, vaan oli aika miellyttävä retki. Sääkin oli täydellinen. Lähdin neljän tunnin jäniksen takaa ja juoksin kolmisen kilometriä kamalassa ruuhkassa. Sen joukon edessä kuitenkin oli tilaa vaikka kuinka, joten puikkelehdin sitten edelle ja juoksin aika tasaista vauhtia koko matkan. Täällä olen tottunut siihen, että missään ei ole tasaista, joten tasainen reitti tuntui kevyeltä. Viimeisen kierroksen loppupuolella sapetti kyllä se 12 kilometrin (?) juoksijoiden virta. Tie oli aika tukossa, koska siihen aikaan siinä oli sellaisia ei niin nopeita juoksijoita. Kyllähän minä vielä siitä pääsin, mutta puolikkaan nopeimmilla näytti rytmi kärsivän aika paljon. Jäi myös mietityttämään, miten se neljän tunnin pääjoukko pääsi läpi. Minulla kun on tapana juosta sellaisessa maailmantuskassa ja itku kurkussa viimeiset kilometrit, että jos eilenkin olisi ollut sellaista, joku edessä oleva kaksikko olisi aiheuttanut melkoiset itkuraivarit. Ajattelin siis laittaa palautteeseen jotakin noista aikatauluista. Minusta tuo lyhinkin matka kannattaa olla toki mukana ja juosta saa sitä tahtia kuin haluaa. Ja vierekkäin kaverin kanssa. Ruoka- ja tuotekassi maalissa oli huippu. Olisin tosin ottanut tavarat mieluummin muovikassissa - missä tuollaista huonoa reppua voi käyttää? Myös (naisten) pukeutumis- ja suihkutilat olivat tilavat ja siistit. Hyvin järjestetty tapahtuma siis! Onnittelut varsinkin ensikertalaisille!
 6. Vautsi Helmi, onnittelut! Ensimmäisellä puolimatkalla olin minäkin, ja melkoisen hämmentynyt olen siitä, miten loistavasti meni. 5.47!! Aloitin uimalla aivan huimaa vauhtia reiluun 37 minuuttiin. Talvella uin kerran (kunnassa ei ole uimahallia eikä minulla ajokorttia) ja kroolia aloin opetella noin kuukausi sitten, kun huomasin, ettei märkäpuvussa pääse uimaan kunnolla rintaa. Pyöräilykin oli kauniissa ja tasaisessa maisemassa tosi helppoa. Täällä Sulkava-Puumala-Juva-seudulla ei oikein tasaista paikkaa ole; on ilmeisesti ollut hyvää harjoitusta. Seuraavaksi voisi kai opetella ajamaan kovaa. (Voisin tulla Pepin kanssa sinne pyöräilykouluun!) Juoksu oli kamalaa. Noin neljä ensimmäistä kilometriä en oikein tuntenut jalkoja omikseni, sitten kulki ehkä pari kilometriä hyvin, ja koko toinen kierros oli hyvin piinallinen. Nestehukka taisi olla melkoinen, koska palelin varsinkin toisella kierroksella. Mutta juoksussakin meni vain jotain 2.04. Ennen kisaa arvioin, että uintiin menisi vajaa tunti, pyöräilyyn 3.20 ja juoksuun 2.30. Päätavoitteena oli päästä maaliin ja kakkostavoitteena alle seitsemän tunnin, joten olen tänään vähän leijunut. :party0002:
 7. Siskon kanssa ollaan lähdössä maratonille ehkä. Ongelmana on (huonon kunnon lisäksi) se, ettei kummallakaan ole ajokorttia, ja Sokos Hotel Koli näkyy olevan jo täynnä. Julkisilla tuonne ei taida aamulla päästä. Jos siis joku lupaisi ottaa kaksi naisihmistä kyytiin aamulla Joensuusta ja tuoda mielellään takaisinkin, olisi kiva.
 8. Saako puolimatkan kisaan käyttää oikeasti aikaa tuon aika monta tuntia alun kello 7.30 ja maaliportin sulkemisen kello 23.00 välillä? Kuulostaa niin kohtuulliselta, että huonokuntoinenkin voisi uskaltautua mukaan :D
 9. Pille

  Märkäpuku

  Ajattelin ostaa Blue Seventy Reaction -puvun naisten mallin. MS-koon mitat on 152-165 cm / 53-60 kg, M:n 160-175 cm / 56-64 kg. Omat mitat on noin 165 cm / 57-58 kg. Massa on lähinnä tuolla reisi-ahteriosastolla. Kannattaisko hankkia MS- vai M-koko?
 10. Pille

  Itsenäisyysmaraton

  Hienoa, lennokas askeleeni on ikuistettu edelliselle sivulle. Liehuvasta huivista voi sentään päätellä, että olen liikkeessä. Tunnistin kuvaamassa olleen ja liikennettä ohjanneen Kalmanin, mutta koska olen niin ujo ja kaino, tervehdin pelkkää kameraa. Osallistuin kuntosarjaan, koska piti ehtiä 15.40 lähtevään linja-autoon. Lähdin siis matkaan jo yhdeksältä. Ensimmäisen väliajan näin kahden kierroksen jälkeen - maalissa ollut kello käynnistyi vasta kymmeneltä - ja aikaa oli mennyt noin 1.03. Siihen asti olin elätellyt toiveita päästä lähelle ennätystä (4.00.40), mutta sen jälkeen en. Maaliin tulin ajassa 4.17.58. Ei ollut mitään suurempia ongelmia, mitä nyt noin 25 kilometriin oli oikea takareisi ja nilkka aika kipeinä ja sen jälkeen väsytti muuten vaan. Tonttu oli oikein herttainen. Huoltajatädit olivat kivoja ja juoma aina lämmintä. Huvitti muuten lopussa, kun äitini tuli ensimmäistä kertaa tutustumaan pukuhuoneeseen maratonin jälkeen. (Tuli etsimään tytärtään, jonka luuli pyörtyneen. Tyttärellä oli vain liikuntakyky vähän heikentynyt, joten vaatteidenvaihto kesti.) Siellä eräs erittäin hyvin juossut naishenkilö avautui aika värikkäästi suolensa toiminnasta kisan aikana. Selvisi, että pukuhuoneessa tabuaiheet ovat vähän toisia kuin monessa muussa paikassa.
 11. Pille

  Kuopio Triathlon

  Minun ja Ursan Nopsa-Tunturi-talli on nyt ilmotettu taistelemaan mummopyöräsarjan kärkisijoista. Tänä vuonna ajattelin panostaa varustukseen eli hankkia uimalasit. Kahtena edellisenä vuonna meni kyllä ihan hyvin ilmankin, mutta jos nyt siirtyis vähän välineurheilun suuntaan, kun jollakin kai pitää tuota harjottelemattomuutta kompensoida.
 12. Pille

  Hiekkaharjun 6h

  Oli muuten jännä viime vuonna huomata, miten ei ruvennut kentän kiertäminen tympimään missään vaiheessa, vaikka ei mitään poppikonetta viihdykkeenä ollutkaan. Toivottavasti on hyvä huoltoporukka tänäkin vuonna. Ja lähtekääs kaikki reippaat helsinki-vantaalaiset kannustamaan. Täältäkin!
 13. "Lyriikan modernismi plaa plaa - - " "Mitä sä muuten harrastat?" "No, juoksua jonkin verran." "Joo, mä aattelin, että kun sulla on vähän isot pohkeet." Uskaltauduin sitten viime keväänä hame päällä kouluun eli töihin, ja tämä kaunis toteamus tuli sieltä ysiluokkalaisen lapsen / imeväisen suusta. En tiedä, johtuuko vain sairaan hyvistä geeneistä vai mistä, mutta pohkeet on aika ulkonevat.
 14. Mahtavia selityksiä Eskolla, täydestä menee Ekassa viestissä mainitulle "yrittänyttä ei laiteta" -sanonnalle lienee yksinkertaisempi selitys, eli laittaa tarkoitti ennen moittimista. Tarkoittaa muuten nykyvirossakin. Tuossa pitkässä fraasilistassa suurin osa taitaa olla pelkkiä metaforia (vertauksia ilman kuin-sanaa) tai muuten ihan selviä tapauksia. Joissakin on sanoja, joita ei nykykielessä käytetä: Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla - pivo on koura. Ojasta allikkoon - allikko on lampi. Ja olla pulassa - muistaakseni pula on avanto? Mistähän muuten tulee tuo viisaus "Parempi pipo taskussa kuin oksalla"? :conf:
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy