Jump to content
Juoksufoorumi.fi


LKPT

Jäsenet
 • Content Count

  155
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About LKPT

 • Syntymäpäivä 24.11.1978

Converted

 • 10km
  47.31 (2008), 42.48 PyynikkiJuoksu (2009)
 • Puolimaraton
  1.41.53 (2008), 1.35.51 (2009), 1.32.18 (2010)
 • Maraton
  3.28.48 (2009)
 • Tavoite
  Puolimaraton alle 1.30
 1. Nopea lenkura, kun kiirusta. 12.1km 42min ks152
 2. Kovalla alustalla tärkeä, että suksesta löytyy suuri loppujäykkyys, jotta suksi ei karkaa alta. Painealueet pitkähköt, mutta kevyet (tarkoitus on saada kitkaa suksen painealueeseen tasaisesti ja vesipatjaa suksen pohjaan pitkällä painealueella).
 3. Ensimmäinen puolimatkan triathlon kilpailu takana Nokialla ja positiivinen kokemus kahden sprinttikisan kokemuksen jälkeen. Uinti sujui hieman yli odotuksen 35 minuutin pintaan ja pyörään päälle pääsin hyvävoimaisena. Pyörä alkoi hieman turhankin innokkaasti adrenaliini höyryissä, kun keskari hipo 37,5km/h lukemia ekan 45km kiekan jälkeen ja tokalla kiekalla oli pakko himmata hieman ja säästelllä juoksua varten. Pyörä aika vaihtojen kanssa oli 2h30min, joka oli positiivinen yllätys, ennakkoon odottelin 34km/h keskinopeutta ja nyt keskinopeus meni selvästi yli 36km/h jos vaihtoajat otetaan pois ajasta. Juoksu vaihtoon tupeksin melkein 4 minuuttia, vaihtoja täytyy selkeästi harjoitella seuraavaan kilpailuun. Juoksu lähti yllättävän hyvin liikkeelle ja alussa Garmin infosi ekat kilometrit 4.30min/km pintaan ja sykkeet vain hieman yli aerobisen kynnyksen. Sitten alkoi kilometri vauhti tasaantua 4.40-4.45min/km tasolla. Eka kierros sujui hyvin eikä ongelmia ollut, toisen kierroksen alussa alkoi tossu painaan jaloissa ja vauhti tippui jo 5min/km tasolle ja muutama ylämäki voittoinen kilsa tais mennä 5.10-5.15min/km tasolle. Puolimaran aika oli omalla kellotuksella 1h41min ja osia. Kokonaisaika, jossa vaihdot mukana 1h45min ja osia. Loppuaika 4h51min31sek.
 4. LKPT

  Forssan Suvi-ilta

  Täällä kanssa yksi ennätyksen tekijä puolikkaalta 1.32.18 oli virallinen "skannaus" aika. Tais olla tuo keli vaikutukseltaan +-0. Eka kymppi Tammelaan mukava myötäinen ja takaspäin hieman vastainen sivusta sekä välillä rajumpia puuskia sivulta. Mulla ainakin tippu n. 10 sekkaa kilometri vauhti takaspäin tullessa, mutta myötäinen ehkä toi saman edun menomatkalla.
 5. No niin tässä sitä taas ollaan. Syksyllä kärsitty juoksijan polvi tekee komeaa paluuta. Voi p****les just päässyt hyvään kuntoon ja kesä vasta tulossa. Tässä on nyt jo melkein vuosi taisteltu tämän vaivan kanssa. Nyt on jo kokeiltu 5kk juoksutauko, kortisonit, kylmät, venyttelyt yms. Ens viikolla magneettiin makso mitä makso.
 6. Viikko sitten sunnuntaina oli mulla kanssa vatsatauti. Torstaina tein ekan juoksulenkin. Juoksulenkin jälkeen jalat meni iha tukkoon ja nyt on jalat ihan jumissa. Eli mulla ainakin toipuminen taitaa vieläkin olla vähän kesken. Mut omien tuntemuksien mukaan kannattaa mennä.
 7. LKPT

  Vuokatti Hiihto 2010

  Mukava tapahtuma ja hyvin järjestetty. Tällä kertaa olin ottanut oppia aikaisemmista massahiihto yhteislähdöstä ja tuuppasin itseni kärkiryhmän taakse kolmanteen riviin. Tämä auttoi heti alusta löytämään hyvän letkan, jonka mukana matka taittui aina 35km asti, josta lähtien yksin tultiin viimeiset 25 kilometriä. Melkoinen vastatuuli oli Sapsojärven jäällä, joka tyhjensi kyllä takin suhteellisen hyvin ja siitä eteenpäin tultiin tahdon voimalla eteenpäin. Lopulta maalisuora häämötti edessä ja jos olisin tullut 39 minuuttia aikaisemmin, olisin päässyt Jukka Hartosen kanssa loppukiri taistoon:)
 8. LKPT

  Hiihto km kaudella 09 - 10

  1500km suurinpiirtein suksittu. Vielä pitäs jaksaa Vuokatti hiihtoon asti hiihdellä ja sit otetaan kesälajit taas ohjelmaan.
 9. LKPT

  Finnit

  Eye Q tuote vois olla varteenotettava vaihtoehto. Joskus itse sitä kokeilin ja tuntu toimivan, mut perävalo takuu mun suosituksella
 10. LKPT

  Liian löysä suksi???

  Jos suksi lähtee alta potkun aikana kantapään alta, niin kyllä jäykempää suksea kannattaa harkita. Tänä talvena olen keskittynyt enemmän hiihtoon ja panostin jopa 4 luistelusuksiparin verran kalustoonkin. Mulla on 2 paria kovalle alustalle, 1 pari pehmeälle alustalle, 1 vesikelille. Jos kokeilen tuota pehmeän alustan suksea kovalla baanalla niin altahan se lähtee kun kunnolla potkaisee. Tosin alustan kovuuskin on suhteellinen käsite, eilisillä julkujärven betonialusta baanoilla olisi tarvinut teräskanttia ja superjäykkää suksea..:)
 11. Narina/rutina ja naksuminen voi olla kaksi eri asiaa. Pikainen konsti millä itse testasin narinan/rutinan. Laita etusormi polven ulkosyrjälle jänteen kohdalle, koukista polvea ja suorista hitaasti. Jos tunnet tasaista narinaa/rutinaa niin todennäköisesti tulehdus kyseessä. Lekurilta tietty saa tarkemmat analyysit, multa lekuri kielsi myös crossarit ja pyöräilyn, koska myös se rasittaa ulkosyrjän jännettä ja ei edes auta paranemista. Ainoat lajit mitä pystyi tekemään ilman tuntemuksia oli vapaa hiihtotyyli ja uinti (jaloilla ainoastaan kevyttä kaks tahti potkua).
 12. Pariin otteeseen kävin lääkärin pakeilla jalasta ja muutama kortisoni pistos polven jänteeseen laitettiin sekä kassi kaupalla tulehduskipulääkkeitä. Piikillä vaiva meni hetkeksi pois ja vamma tuli muutaman viikon jälkeen takas. Toi narina johtu urheilulääkärin mukaan polven sivussa olevan jänteen (ITB) pahasta tulehduksesta eli pahaks oli sit loppujen lopuks päässyt vamma eteneen. Lääkärin sanojen mukaan jänteen 'narina' polvea liikuttaessa on jänteen viimeinen hätähuuto rauhoittaa tilanne.
 13. Minulla meni polvi todella pahaan kuntoon Amsterdamin maratonin jälkeen viime lokakuussa. Kun laittoi sormen polven ulkosyrjälle ja liikutteli polvea, selvää narinaa kuului polvesta ja juosta ei voinut ollenkaan. Päätin, että nyt annetaan polven kunnolla parantua ja otin harjoitusohjelmaan pelkästään hiihtoa sekä uintia alkuun ja myöhemmin myös spinningiä. Näillä harjoitusmetodeilla on nyt menty viime lokakuun puolivälistä eiliseen päivään asti. Eilen tein ensimmäisen 10km juoksulenkin Amsterdamin maratonin jälkeen ja yllätys oli melkoinen kun juoksuvauhti on kasvanut verrattuna viime kevääseen todella positiiviseen suuntaan (toki harjoitusmääriäkin on nostettu). Nyt vaan sormet ristiin, ettei vaiva uusiudu.
 14. LKPT

  Pirkan Hiihto 2010

  Uran tähän saakka nopein....starttiviivalle bussista suoriutuminen tapahtui 2010 Pirkassa. Oli järjestäjä tilannut liian vähän busseja kuljetusta varten Teivon raviradalta Niinisaloon ja loppujen lopuksi olimme Niinisalossa klo 11 ja starttia viivytettiin ruhtinaalliset 10 minuuttia. Sinne meni kaikki lämmittelyt ja valmistautumiset, suoraan bussista lähtöviivalle ja tietty porukkaa kun pipoo odottomassa jo lähtöä. Vähän meni fiilikset, mut loppujen lopuksi se raviradan loppulasku tuli mutkan takaa esiin. Mitä tästä opimme, älä käytä ihmisakvaarioita.
 15. LKPT

  121. Tervahiihto 13.3.2010

  Millainen latuprofiili tuolla tervahiihdossa on?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy