Jump to content
Juoksufoorumi.fiVogon

Jäsenet
 • Content Count

  1 433
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  15

Vogon last won the day on September 10 2018

Vogon had the most liked content!

Community Reputation

2 214 Excellent

About Vogon

 • Syntymäpäivä 26.02.1976

Converted

 • Coopperi
  2810(5/2018)
 • 10km
  PB48:00(2017)
 • Puolimaraton
  HSM 2016 1:48:30
 • Maraton
  HCM 5/2018 4:10:xx
 • Tavoite
  Vaarojen Maraton 65km yö läpi

Recent Profile Visitors

3 995 profile views
 1. Taas "levätty" viikonloppu takana kun 2/3 lapsista mahataudissa. Sit vaan odotellaan milloin se iskee vanhempiin..vaikka toivon että ei iskisi. Sunnuntaina sain kuitenkin suoritettua jonkin sortin kävely-pitkiksen sillä heti juostessa sykkeet nousi luvattoman korkealle. Tuntui vähän siltä kuin olisi juossut armottomassa krapulassa. Kyllä näkyi muutaman yön valvomiset aika selkeesti - 15km 2h@124 Viikon juoksu kilometrit hilattu maltillisesti 33.5km. Muuten sitten 2krt salia ja 1 kerran sisäpyöräilyä. Tälle viikolle suunnitteilla uintia 1-2krt ja loput luultavasti juoksua + salia.
 2. Vogon

  Pe 7.2

  Herätys 5:30 ja 6:00 startti. Perjantai aamun hölkät siis suoritettu 52min@128 7.3km. Ekat 6km@123 7:20min/km kävely-hölkkää ja viimeinen kilometri sit sellasta sopivan vauhdikasta vauhtia jota voi jo kutsua mun tasolla reippaaksi juoksuksi eli 5:15min/km. Pakkasta oli ilmeisesti n. -9c joka hieman sormenpäissä alkuun tuntui mut loppua kohden alkoi oleen jo hyvinkin vetree olo. Perillä otin vielä työpaikan salilla hieman lihashuoltoa 17min.
 3. Vogon

  To 6.2

  Edellisen päivänä olin pakannut uintikamat valmiiksi, mut siinä aamulla tulin siihen tulokseen, että aloitan uinnit ensi viikolla tai viikonloppuna. No onpahan valmiina sitten. Päädyin salille sisäpyöräilyyn jota kesti 1h@114 rpm +85 ja loppun vielä lisäbonuksena Core 10min + 18min lihashuoltoa.
 4. Vogon

  Ke 5.2

  Salilla selkä ja jalkapäivä. 50min@131 Yhdistelmänä ehkä turhan raju mut kun tekee kevyillä painoilla niin hyvin menee. Mavesta sain kuin ihmeen kaupalla tehtyä 3x10 130kg sarjat joka piristi heti alkuun. Loput menikin vähän sinne päin, mut tulipahan tehtyä. Hyvä treeni se silti oli.
 5. Vogon

  Ti 4/2

  Aamusta herätys 5:15 ja siitä vähin äänin juoksumatolla hölkkäillen 1:10@125. Keli ulkona oli oikein houkutteleva mutta kun tiesin että täytyy tehdä lihashuoltoa niin salille vaan. Loppuun 20min lonkka-, nilkka, sekäkeskivartalon jumppaa.
 6. Loppu viikolle iski joku flunssa joka tuntui vievän mehut. Toisekseen, vaimolla yövuoroja koko pitkän viikonlopun(päättyi tänään ma-aamulla) joten oli aika selkeetä ettei siinä pahemmin pystynyt treenaamaan. Tänään saatan kyllä pikkasen jo juosta jos vaan olot helpottaa.. Hommasin lopulta itselleni Polar Vangage V:n joka olkoon itselleni syntymäpäivälahja. Vanha V800 kesti n.5 vuotta. Tai onhan se vieläkin ehjä ja toimiva. Ainoastaan akunkesto alkoi olemaan jo niin huono että akku saattoi loppua kesken pidemmän lenkin. Vaikka näyttikin että virtaa on niin todellisuudessa saattoi olla aika tyhjä. Viikon kilometrit vaatimattomat 18km. Tästä 2 hölkkää matolla. Lisäksi tullut nyt tehtyä paljon nilkan/lonkan treeniä. Hommasin itselleni Vahava.fi (Performance-rehab) valmennuksen jossa on lonkka jumppailua. Ihan mielenkiintoisia juttuja tuntuu jotenkin että se olisi jotenkin vahvistanut jalkoja tai korjannut asentoa. Eka viikko takana ja aktiivisesti on treenailtu sen suhteen ainakin.
 7. 2020 Tavoitteita 4/2020 Averian maraton 8.5 Bodom night 10k(mietinnässä) 9.5 Bodom trail 6km(7v pojan kanssa) 16.5 2020 HCR tai HCM 11.7 Oittaa Triathlon 3.10 Vaarojen maraton (65km päivä) Treenejä ei kauheasti ole takana mut se hyvä puoli tässä on että selkeesti lonkan vaivat on kadonneet tyystin. Muutama päivä sitten testilenkki 10km josta 5km vähän kovempaa. Ei sinänsä vauhti ollut kova mut sykkeet sitäkin korkeammalla. Minkään sortin jalkavaivoja ei tuntunut eikä myöskään lenkin jälkeen tullut. Tässä tapauksessa tämä monien kuukausien hiljaiselo(tai ainakin on tuntunut siltä) on ollut varmasti ihan hyvä vaihtoehto. Jatkossa taas vähän rennommin kun tuntuu ihan hyvältä. Elämässä myös ollut myllerrystä kun vaimo on taas vakkariduunissaan joten ei ihan joka aamu pääsekkään treenailemaan vaan ne pitää sovittaa muuten arkeen. Lisäksi näiden verenpaine-asioiden kanssa on saanut taistella aika paljon että saa itsensä kuntoon, tai sanottaisiinko että sille on edes edellytyksiä. Lisäksi tässä on todettu myös adhd-diagnoosi joka osaltaan vaikuttanut moneen asiaan, niin urheilussa kuin arjessa, kotona ja töissä. Tälläisiin asioihin voi näköjään herätä vasta keski-iälläkin. Kahdella lapsella sellainen on ja kyllä se on vähän pistänyt ajattelemaan ja selvittelemään omiakin asioita. Sieltähän se omakohtainen diagnoosi lopulta paukahti tutkimusten jälkeen. Kaikenlaisia lääkeasioita on senkin puolesta joutunut pohtimaan. Muuten sitten pitkän matkan tavoitteena on lisätä portaittan taas juoksutreenejä siinä määrin et kilometrit lähentelis 60km+ /viikko. + jokaviikkoinen pk-pitkis joita on onneksi tullut tehtyä nykyään enemmän. Ei muuta kuin hyvillä mielin eteenpäin.
 8. La 7.12 Kävely 8km Terapia kävely vanhimman tyttären kanssa. Su 8.12 Juoksua 1:16 11km Pojan kanssa kävin lamppulenkin poluilla. Poika pyörällä ja itse juosten. Räntää tuli ja oli aika viileetä, mut silti molemmat nautti. Matkan lopulla suunniteltiin jo pidempää lenkkiä vähän paremmalle kelille.
 9. Ke 4.12 Juoksumatto 30min + Sali 40min PK2-tahtista jolkottelua matolla. Hieman vielä jaloissa tais tuntua viikonlopun juoksentelut. Muuten ihan ok tuntemus. Salilla Mave 3x15 90kg, 3x15 Etukyykky 50kg, Yläselkää vipulaitteessa tms. 3x20,15,15 60kg, Pohkeet smithissä 30,25,20 x 40kg sekä loppuun vielä kevyesti hauista ja ojentajia.
 10. 3.12 Sisäpyöräily 1h + Core 20min Sykemittari jäi näköjään kotiin joten ihan tuntemusten mukaan meni. Kevyttä polkemista jossa koetin kadenssin pitää 90+ paikkeilla. Mielestäni siinä aika hyvin onnistuin. Kyllä tuo sisällä istuminen voi olla puuduttavaa hommaa. Loppuun otin vielä Fustrasta oppimiani core asioita + muutamia muitakin keskivartaloa vahvistavia liikkeitä. Jospa yrittäis jälleen aloittaa treenipäivitykset tänne kun tuli vähän sellainen tunne. Paino oli tänä aamuna 78.4kg joka oli kyllä aikamoinen yllätys. 75kiloa ei niin kauheen kaukana oo.
 11. 30.11 Juoksu 29.2km 3:38 Pj´s Byr - Seuran pj:n oma tapahtuma jossa tuli juoksenneltua vähän. Vedettiin sellaista 7.3km:in lenkkiä ympäri joka koostui osittain maastosta ja asfaltista. 2 Kierrosta meni ihan mainiosti ilman mitään sen kummempia ongelmia. Olin vähän ihmeissäni sillä en ole juossut oikeastaan yhtään muuta kuin matolla(vähän). 2.kierrokselle lähtiessä aattelin etten kyllä ota mitään eväitä huoltopisteellä, vaikka kyllä se olis voinu olla sittenkin ihan järkevää. Eli leimasin itseni huoltoon ja kierrokselle. Se meni kuitenki ihan hyvin lopulta. 3.kierrokselle lähtiessä otin evästä jo vähän enemmän sekä muutenkin otin rauhallisemmin. Taisin tilkan kahviakin ottaa joka oli virhe. Jossain välissä oli maha aika kipeä mut sekin meni ohi kun otti kävelyä mukaan. Jossain hieman yli puolen välin alkoi polvi ilmoittelemaan jonkun sortin ongelmasta. No se tiesi sitä ettei ylä- tai alamäkiä voinut enää kunnolla juosta. Otin siis kävelyä ja oottelin pitkään et joku ohittaa. Tiesin et edellä menee 1-2 ihmistä ja perässä tulee useampi. 3.kierros taputeltu ja mietin siinä et onko järkee lähteä enää 4. kierrokselle. Lähdin kuitenkin sillä aattelin et kyllä mä sen yhden kierroksen helposti vaikka kävelen. Niin se menikin. Vähän hölkkää sinne tänne mut polvi välittömästi reagoi joten annoin olla. Perässä olleista 3 tuli ohi ja tuli siinä hetki turistua ja ilmoitettua siitäkin että matka päättyy huoltoon. Viimeiselle kahdelle kilometrille sain hyvän ja sopivan vauhdin Möttösen Minnasta Palokankaan Laurista ja tulikin siinä perässä hiivittyä sen mitä polvelta pystyi. Ongelmaksi siis lopulta muodostui se, ettei jalat ole oikeen tottuneet kovaan pohjaan. Sillä nyt maasto oli lähes kivikovaa pakkasen jäljiltä ja asfaltti jäätynyt. Jos lunta olisi ollut enemmän niin ehkä olisin päässyt 5-6 kierrosta mut se on vain ehkä. Nytkin aikaa jäi suorittamiseen vielä 2.5h mut fiksuna miehenä lopetin ajoissa. Eli tässähän juostiin 6h ja tavoitteena tietenkin mahdollisimman monta kierrosta. Oli mukavaa pitkästä aikaa. Jokainen kierros ~7.3km 1.kierros 46.24 2.kierros 45.12 3.kierros 59.34 4.kierros 1:04:xx
 12. 8.11 Perjantai Juoksumatto 45min + Core20min . Juoksu tuntui kulkevan ihan hyvin. Toki vauhtikin oli hidastempoinen. Loppuun vielä Corea johon bonuksena lantionnostot yhdellä jalalla. 10.11. Isänpäivä lenkki 7km 38.xx Hyvältä tuntui juoksu ja oli vähän sellainen fiilis et olis voinu vielä hetken jatkaa matkaa. Kiire kuitenkin kun oli isänpäivän rientoihin niin kotiinkin piti palautua. Tästäkin lenkistä oikeanpuolen lonkka kipeytyi. Pirullinen vaiva.. Liekkö tauko kaikesta aktiivisemmasta liikkumisesta ym. tehnyt tehtävänsä. Onneksi tällä viikolla on Fustraa jossa pääsee vähän omia ongelma-alueita selvittämään. Ehkäpä sieltä sais tehokkaat jumppailuohjeet tähänkin vaivaan.
 13. Tässä kun on jo toista viikkoa kulkenut vaihteeksi pyörällä töihin niin huomaa sen että sehän alkaa taas kulkemaan ihan eritavalla mitä alussa. Melkein tekis mieli jo lähteä vähän pidempiäkin pätkiä maastoon tai vaikka poluille. Nastarenkaita ei vielä alla ole mut kohta alkais olemaan aika niille. Ainakin tänä aamuna oli jo lunta hieman maassa ja joku alitajunta puskee päälle ettei uskalla ihan mutkiin kovin kovaa ajaa. Muuten tääkin viikko todella vaisu. 1 salitreeni + juoksumatto sekä työmatkapyöräilyt aamuin/illoin. Huomenna tarkoitus tehdä joko salitreeni tai sitten sisäpyöräily..ehkä teen molemmat.
 14. Palataan taas hetkeksi päivittämään tuntemuksia. Lokakuu oli aika vaisu kuukausi treenien suhteen. Motivaatio ongelma jatkuu yhä mut jotain tässä koko ajan koettaa aina vähän tehdä. Sanoinkin tuossa aamulla salilla @Outrunner lle ettei oo mitään kerrottavaa tänne. Lisäksi vanha Polar V800 alkaa vetelemään viimeisiään. Pitäis kait uusi kello ostaa. Luultavasti Polar Vantage V. Tällä hetkellä hinta on ~400€ monessa paikassa, mut oottelen vielä black-fridayta. Viime viikolla vanha lonkkavaiva muistuttelin olemassaolostaan ja kiukutteli yhden 12km-lenkin jälkeen muutaman päivän. Mysteeri vaiva kyllä kun välillä ei oo mitään ja välillä taas on. Luultavasti joku jumi jossain lonkassa/selässä tai jossain. Hieroja vois olla ihan hyvä ottaa välillä.
 15. Hieman motivaation puutetta on ilmoilla ollut nyt viime viikkoina. Pahemmin ei oo napannut juoksentelu, eikä mikään muukaan harrastelu. Tänä aamuna kuitenkin jaksoi jo intoutua vähän juoksemaan. Ensi kesäksi on jo toinen varma reissu tiedossa ja se on nimittäin Oittaa Triathlon(perusmatka) heinäkuussa. Onpahan nyt edes jotain tuon Vaarojen lisäksi. Tässä vois pikkuhiljaa aloitella uimaan tai sisäpyöräileen. Ma 21.10 Juoksu 7km 42min Reppu mukaan vaihtovaatteineen ja ulos. Laiton taas liikaa kamaa päälle sillä ulkonahan oli melko lämmin. 4kilometrin jälkeen oli jo aika tukalan lämmin. Ei oo eka kerta kun näin käy. Luulis et tällä kokemuksella ja iällä osais pukeutua oikein mut tuntuu olevan aika vaikeeta. Noh..juoksu meni ihan hyvin silti. Muutaman mäen kävelin mut muuten hölkkäilin sellaista sopivaa tahtia 5:50-5:30min/km. I
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy