Jump to content
Juoksufoorumi.fimage

Jäsenet
 • Content Count

  1 587
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by mage

 1. mage

  Lenkkarit naulasta

  Eilen meni eka yli 10 km lenkki hyvin. 15 km ja tänään vain pieniä tuntemuksia polvessa.
 2. mage

  Lenkkarit naulasta

  Viime postauksesta vuosi ja ei mitään käsitystä, onko tämä palsta edelleen aktiivinen vai ei....saati onko täällä vielä tuttuja. No, kirjataan asioita ainakin oman muistin tueksi. - 2015 elämäni kunnossa ja polvi alkoi oireilemaan - 2016 tähystys - mitään ongelmaa ei löytynyt. Elokuussa pääsin aloittamaan treenauksen ja meno tyssäsi bakerin kystaan - 2017 kesällä polvi kestänyt juoksu kuin pari sataa metriä, vaikka olisi pitänyt miten pitkän tauon tahansa - valmis laittamaan lenkkarit naulaan - 2017 syksyllä polvi vääntyi jäällä - magneetti - kierukka revennyt - leikkaus marraskuussa Toiveet pilvissä, koska leikkaus meni tosi hyvin ja toivuin jäälle 3 viikossa....liian nopeasti. Polvi ei kestänyt pelaamista peräkkäisinä iltoina ja vasta huhtikuussa 2018 alkoi kestää juoksua enemmän kuin yhden 3 km lenkin viikossa. Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että treenata voi nippanappa 5 kertaa viikkossa, josta juoksua saa olla 3 kertaa. Muutoin polveen tulee tuntemuksia. Nyt mennään ihan puhtaasti polven ehdoilla. Huomenna kokeillaan uutta rajaa eli 15 km lenkki. Tähän mennessä pisin ollut 10 km (vetänyt sen 3 kertaa ilman ongelmaa). Odottelen, että polvi kestää sen 4-5 juoksukertaa viikossa ja vasta sitten otan 25 km lenkin takaisin ohjelmaan. Kunto on aivan pohjilla, kuten 3 vuoden juoksutauosta voi arvata. Kokeilin 7 km maksimin ja olin vaatimattomasti 5min30sek ennätystä perässä. Pohjalta lähdetään, mutta väliäkö sillä, kun voi taas juosta. Katsotaan, jos kaikki menisi nappiin, niin ensi vuonna voisi miettiä maratonia.
 3. mage

  Päkijäjuoksijaksi w2

  Toisella viikolla tuli ongelmia. Viikko sitten sunnuntaina vedetty "lenkki" (300 m juoksu - 700 m kävely, yht. 3.5 km) antoi vähän ikävää signaalia lopussa: polvessa tuntui samaa tunnetta kuin normijuoksussa. Seuravaana päivänä portaissa huomasi kipua polvessa joka askeleella. Viikkoa juoksutaukoa välissä ja suurin toivein valmistauduin juoksemaan 800 m - kävelyä 200 m, yht. 4 km). Ehdin juosta 240 m, kun pohkeessa vihlaisi. Vaikka stoppasin heti, loppuilta meni luukatessa. Ilmeisesti pohkeessa oli sitten jokin jumi, joka kinnasi kiinni ilman varoitusta. Siirrän aloitusta varovaisemmalle pohjalle eli asfaltilta pururadalle. Katsotaan, jos päkijäjuoksua voisi tehdä edes pehmeällä alustalla.
 4. mage

  Päkijäjuoksijaksi w1

  Kun olen nyt siinä pisteessä, että juosta ei voi kuin 900 m (ihan sama, miten monta viikkoa pitää juoksujen välissä), päätin kokeille uutta tapaa. Toki siinä menee varmaan vuosi, että paikat kestävät juoksua, mutta eipä tässä paljoa ole menetettävää.Lekurien viimeisin arvaus oli, että pieni särö polvessa ja askellukseni sekoittavat solujen aineenvaihdon ja siitä tulee bakerin kysta jne. Keräilen blogiini viikkoraporttia, miten homma edistyy. Muutaman päivän tutkin ja arvalla valitsin Feelmaxin Osma 5:n. Jos jalka kestää päkiällä juoksemista, Adidas Azero on varalla, jos vähän vaimennusta kaipaan. Jokaisesta tuutista tulee varoitusta kevyestä aloittamisesta, joten yritän sitä. Ensimmäiseki kävelin 3 km Feelmaxi jalassa. Oli ihan kokemus. Pari isompaa hiekoitussepelin kiveä tuntuivat ihan raikkaasta pohjasta läpi. Toiseksi jouduin lyhentämään askeltani. Pidemmällä askeleella kantapää iski liian reippaasi maahan. Ensimmäinen lenkki oli tosi varovainen. 900m kävelyä, 100 m juoksu. Yhteensä 3.5 km. Seuraavana aamuna ei tuntunut jaloissa miltään. Suunnitelma on - w1: 100/900, 3.5 km - w2: 300/700 3.5 km - W3 800/200 3.5 km - w4 : 3.5 km Isoin juttu tässä on, että mulla on taas jotain toivoa, mitä kokeilla. Tämä viimeinen 8 kk on ollut synkitelyä juoksun osalta.
 5. mage

  Lenkkarit naulaan?

  Polvi tähystysleikattiin siis huhtikuussa viime vuonna ja toipuminen oli hidasta. Heinäkuussa ei vielä juostu, joten Magen Cooper jäi väliin elokuussa. Elokuun puolella jalka alkoi kestää juoksua ja maltillisella nostoilla luulin pääseväni jo takaisin juoksemaan. Kuukauden treenattuani olin jo 4 krt/viikossa rytmissä, kun iski "uusi vaiva". Vähänkin istumisen jälkeen nousetessa ylös polveen sattui ikäänkuin paineena sisältä. Sitä ihmeteltiin muutamankin lääkärin toimesta, kunnes fyssari asian pointtasi: bakerin kysta. Se ei tule koskaan terveeseen polveen. Erilaisia kuntouksia kokeiltiin syksyn mittaan, mutta tilanne ei muuttunut. Jalka ei sietänyt juoksua. Tai siis näin asian linjasin, koska 2*3 km lenkin viikossa pystyi juoksemaan. Helmikuussa tilanne paheni eli jalka ei kestänyt juoksua lainkaan. Nyt ihan kirjaimellisesti. Kokeilut 2-3 viikon välein päättyvät aina samaan: alle kilometri, polveen vihlaisee ja sen jälkeen liikutaan vain ontuen seuraavat 10 minuuttia. Jalka kipeä 2-3 päivää. Toukokuussa kokeilin pehmeällä alustalla juoksua ja ehdin jo riemastua. Pystyin juoksemaan 7 km lenkin ilman kipuja. No, seuravaat 2 viikkoa ei sitten jalalla tehtykään mitään, ei edes fillarointia kestänyt. Hassuinta tai hauskinta asiassa on se, että jäällä voi tehdä mitä vain. Polvi kestää hyvin 3 peliäkin vuorokauden sisään. Ei mitään oiretta. Yleinen ohje lekureilta on ollut, että vaihda lajia. Helpommin sanottu kuin tehty. Nyt mietin, jos barefoot voisi olla ratkaisu. Tässä ei ole mitään menetettävää. kop.kop. Tokihan siinä menee ainakin vuosi kaikenlaisten pohje- ja akillesvaivojen kanssa, kun jalat yrittävät tottua juoksemaan ilman kenkien tukea.
 6. mage

  Hidasta toipumista

  Mystinen polvivaiva tähystysleikkattiin huhtikuun lopussa ja ei sieltä mitään merkittävää löytynyt. Vähän siloteltiin sileitä rustopintoja ja poistettiin kudosta. Odotusarvo oli, että 2 viikon treenitauko. No, taukoa oli ennen operaatiota kertynyt jo 2 kuukautta eli helmikuussa olin pystynyt juoksemaan ennen tätä operaatiota. Operaatio meni hyvin ja toipuminenkin edistyi parin ekan päivän aikana odotetusti, mutta sitten tyssäsi. Kuntoutusohjelmassa luki, että viikon päästä operaatiosta voi kuntopyörällä kevyesti polkea. Mulla ei kuntopyörää, mutta kilpafillari kylläkin. Operaatiosta oli kulunut 6 päivää, joten 1+1 ja olin fillarilenkillä. Poljin kevyellä välityksellä 12 km ja polvi taipui paljon paremmin. Muutaman tunnin olin tyytyväinen. Yöllä iski kramppi, kipeä sellainen, polveen 8 kertaa. Tätä kramppailua jatkui viikon ajan sekä öisin, että päivällä, jos istuin pidempään kuin 10 minuuttia eli 20+ kertaa päivässä. Siperia opetti ja odotin ja odotin kiltisti, että neste poistuisi polvesta ja voisin olla kyykyssä pidempään kuin 2 sekuntia. Sitä odottelu keskitin sitten 6 viikkoa eli kesäkuun puolessa välissä uskaltauduin fillarilenkille. Polvi on ollut siinä hapessa, että sillä kestää vetää viikossa 3 km juoksun ja yhden pyörälenkin. Kokeilin vetää kaksi juoksulenkkiä ja sen seurauksena fillarointikin sattui liikaa useamman päivän ajan. Portaita ei pysyt kulkemaan ylös eikä alas irvistelemättä. Tällä viikolla on vihdoin menty eteenpäin eli alkuviikon juoksulenkki ei turvottanut enää polvea ihmeellisemmin, joten kokeilin vetää toisen lenkin. Järkevää se ei välttämättä ollut eikä varsinkaan juosta hana auki, mutta tässä ei ole pystynyt vetämään kovaa kuin kerran fillarilla sitten tammikuun. Aika oli juuri niin huono kuin oletinkin, kun treenitaukoa on 4 kuukautta, josta 1.5 kk täyslepoa, Olen ennätyksestä 3 minuuttia 7 kilsalla perässä. Viimeksi olen ollut yhtä huonossa kunnossa 2008. Huvittavaa kyllä 3:29 maraennätys on edelleen siltä vuodelta, koska olen pystynyt vammojen vuoksi yrittämään maratonia tasan kerran näiden 8 "paremman" vuoden aikana ja silloinkin jännekalvo hajosi kesken juoksun. Nyt istutaan jäät polvessa ja kädet ristissä pyytäen, että jalka ei olisi ottanut osumaa revityksestä, vaan tässä voisi treenata normaalisti heinäkuun ja juosta Magen Cooperissa 6.8.
 7. mage

  Ongelmat poistukoon

  Lyhyt kertaus: viime keväänä olin elämäni kunnossa, kunnes polveen iski mystinen kipu varoittamatta: ei kestänyt askeltakaan kesken lenkin, jalkaa heilutteli minuutin ja taas pystyi juoksemaan. Kaikki olivat samaa mieltä, että siellä meni jotain väliin : magneetti ja mitään ei näkynyt. 6 viikkoa juoksematta, feilaus Forssassa ja kesä oli taputeltu. Talvi meni vähän hankalasti : 2 * 2 viikon kuumeflussa totaalilevolla, toipumista räkätaudista perään 2*2 viikkoa. Kun välissä olin juoksukunnossa, tammikuun pakkaset terrosoivat juoksua aika pahasti. Helmikuussa pääsin juoksun makuun ja poks: sama polvivaiva kuin viime keväänä iski. Nyt se tuli vielä pahempana eli jäälläkään ei välillä pystynyt käymään. Tosi omituinen vaiva polven yläosassa, mutta siellä sisällä. Kävin uudestaan magneetissa ja ei mitään. 5 viikon breikin jälkeen kokeilin juosta ja pari lenkkiä meni, kunnes tuli taas kipusignaali. Juoksu ei kestä, mutta kakkosdivari voi vetää jäällä usein ongelmitta. Pari peliä on jäänyt kesken. Yläkerran ihmeenä työpaikan vakuutus maksaa tähystyksen, joten siihen nyt tulevana maanantaina. Mielenkiinnolla odotan, löytyykö sieltä mitään. Ainakin rustopintoja silotellaan ja rasvakudosta poistetaan, koska arvaus on, että sinne tulee tulehdus, jotakin paisuu ja menee väliin. Ja juu, tulehtuskipulääkkeillä yritettiin, mutta ilman tulosta. Viimeksi tähystyksestä ei tullut kuin parin viikon breikki treeniin. Jos toukokuun puolivälistä pääsisi treenaamaan täysipainoisesti, syksyllä voisi vielä suunnata kisoihin.
 8. Lontoossa istuin bussissa kakkoskerroksessa. Vierellä penkillä oli pari teinityttöä, selvästi alle 18 v. Olivat juttelevinaan keskenään suomeksi, mutta sanat oli suunnattu mulle (kuvasivat vaatteeni jne.). Tarinaa tuli tyyliin "Sano nyt vaan ihan rohkesti, sun tekee kuitenkin mieli **** mun kanssa". Tätä tarinaa jatkui koko ajan rivompana 10 minuuttia, jonka bussissa olin. Vahingossakaan en ilmeelläni paljastanut, että ymmärrän toki suomea. Jäädessäni bussista pois ennen alakertaan menoa, totesin vain "On sulla jutut". Tyttöjen ilmeet ja kasvojen tulipunainen väri on piirtynyt elävästi mieleen...
 9. mage

  Hyviä kympin kisoja?

  Nyt tuli mulle uutta tietoa. Valaisetko, mistä tuo lukema oikein tulee ? Itsekin olin (tai olen) käsityksessä, että 21097,5 on puolikkaan pituus.
 10. Kieltäydyn uskomasta laskureita ja tavoittelen 45-v uusia ennätyksiä. Ei ole ennätyksiä viime vuosina näkynyt ja paikat eivät meinaa kestää haluamaani treeniä, mutta laskuriin en usko Kohti omia huippuaioja
 11. mage

  Forssan Suvi-ilta 13.06.2015

  ​Voi sitä kai hellimiseksikin sanoa.... Luit varmaan hellimiseen "tyytyväisten" kommentit tästä ketjusta ?
 12. mage

  Forssa 2015

  ​Haastan aina nuorempia, koska heiltä saa oletusarvoisesti pataan. Kun olet vielä nainen ja vetänyt maralla tuloksen tiskiin, johon en ikinä ole enkä tule pystymään, voitto sinusta missä tahansa juoksua etäisesti muistuttavassa lajissa (esim. pussihyppely) oikeuttaa henkiseen kunniakirjaan. Kun vielä lisää listaan faktan, että viime vuonna Cooperissa et karannut omille teillesi --> aivan täydellinen haastokohde: nuorempi, mua parempi ja nainen, mutta silti pienen pieni mahdollisuus yllättää riittävän lyhyellä matkalla. Zemppiä telakalle. Â
 13. Missä otamme revannssin Forssasta ? Lähdetkö Jyväskylään ?
 14. Kuulostaa kovasti, että olit Forssassa. Jos katsot Forssan ketjua (en ole varma näetkö ilman rekisteröitymistä), siellä meistä suurin osa epäonnistui suhteessa tavoitteisiin. Jos nyt oikein reippaasti yleistää parista kommentista: puolikkaalla 7 min tavoiteajasta nenuun ja olotila huono kisan jälkeen, maralla tuplat. Nestevajauksen oireita kuvailit, joten se meni pieleen. Kokeneitakin juoksijoita sama vaivasti, vaikka nestettä oli nautittu etukäteen. Tuollainen eka lämpöisempi keli verrattuna treenijaksoon tekee vain helposti tepposet.   Â
 15. mage

  Forssa 2015

  Vuorokausi mennyt ja olotila tasaantunut. Lukiessani Forssan keskustelupalstaa näki kyllä selvästi, että keli vei montaa muutakin kuin minua eilen. Hannulan kanssa oli kiva heittää läppää ennen kisaa, joten ei eilinen mennyt hukkaan. Aamulla heräilin normisti kuudelta, käytin koiran ulkona ja nykäisin lenkkarit jalkaan. Oli pakko kokeilla eilisen uusintaa eli ensimmäisiä kilometrejä. Nyt oli +15 ja tihkusade. Homma rullasi normaalisti ja vaikka eilen tuli vedettyä sen päivän puolimaravauhdilla vajaa kymppi, ei 4 minuutin vauhdilla vajaa vitonen tuntunut pahalta. Toki hengitys oli raskaampaa kuin puolikkaalla saisi olla, mutta toisaalta puolikkaalla juoksisinkin reilu 10 sekuntia hiljempaa kilsaa kohti. Keskeytys tuntuu nyt fiksulta ratkaisulta. Sydärin jälkeen noiden lämpöisten juoksujen kanssa on täysin käsittämättömän isoja ongelmia verratuna aikaan ennen tälliä. Enempi tässä on miettynyt, mistä raju reaktio yhden kisan keskeytyksestä johtui. Vuonna 2012 olin silloin parhaassa kunnossa ikinä ja keli teki Forssassa eilisen kaltaisen tempun. Heinäkuussa silloin iski PF ja juoksu oli 6 kk:ksi taputeltu. Ennätyskunnosta ei jäänyt käteen kuin ratakympin ennätys, ei puolikasta tai maratonia. Viime vuonna Forssa meni jostain syystä pieleen ja sain sieltä tuliaisena PF uusiutuneena. Taas jäi mara väliin. Nyt olen vielä paremmassa kunnossa kuin 2012 ja jäin ilman tulosta. Nyt ei ole PF:ää (kop,kop) jaloissa, mutta jotenkin putki tuntui väistämättömältä: Forssa pieleen ja kausi on taputeltu. Muta eihän se noin ole. Nyt jäädään jälki-ilmona kyttäämään, jos Paavoon tai Hämeenlinnaan iskisi vain +20 keli. Siihen saakka pyrin juoksemaan kuumalla ja pitämään jalat kunnossa (en ylitä 200 km/kk juosten, vaan käytän fillarointia). Syyskuussa Jyväskylässä mara ja viimeistään lokakuussa puolikas Vantaalla. Ja välissä yritän pestä Soilin Cooperissa.   Â
 16. mage

  Forssa 2015

  Luuseri. DNF.  Kun ekalla kilsalla ei lähtenyt mopo keulimaan, vaan juoksin 4:15 tahtiin, tiesin, että illasta tulee vaikea. No, eka kilsa meni potkimalla 4:12. Tokalla kilsalla sama tarina eli potkia piti, kun kroppa ei tykännyt vauhdista lainkaan: 4:14. Kolmannella kllsalla huomasin, että suu täysin kuiva ja kauhukseni meno alkoi hiipua. 4:17. Elävästi pamahti mieleen vuosi 2012, jolloin meno alkoi yskiä jo 3 kilsan kohdalla. Kun seuraaava kellotti jo 4:25, tiesin, että peli on menetetty. Mutta minähän en puolikasta keskeytä. Juostaan sitten vaikka joku luuseri 1:35 aika. Jostain takaa vasemmalta iski junnuni viimeinen heitto ennen lähtöäni: tule tällä kertaa kotiin käymättä sairaalaan kautta....viitaten 2012 kisaan ja sen nestevakauksesta lähteneeseen episodiin. Joitakuita kilsoja siinä asiaa puntaroin kilsojen madellessa päälle 4:20 ja päätin niellä ylpeyteni. Vedin sivuun, vaikka mitään hidasta menoa kummenpaa syytä ei vielä ilmaantunut. Autolla maalipaikalle,reppu hallista, pää sauhuten autoon ja kovaa kohti kotia. Monenlaista tunneskaalaa tässä on ehtinyt käydä läpi: välillä olen lopettamassa juoksemisen tähän paikkaan, välillä taas ampaisemassa tänään illalla 30 km lenkille vain kokeillakseni, miten pahasti meno hyytyy ja testatakseni, onko kyse oikeasti lämmöstä. Yksi asia on varma: siirryn jälki-ilmoittautumisiin, jos vielä kisoihin suuntaan.
 17. mage

  Nopeuden kehittäminen

  ​Kestävyysongelmaltahan tuo haiskahtaa, mutta tuossa my asics -ohjelmassa oli kuitenkin 17 km lenkkejäkin 6:50/km vauhdilla (kun tähtäin oli 2:07 / puolikas). Jos ohjelmalla on juossut, perustiedot eivät käy järkeen, jonka vuoksi lähtötaso pitäisi saada selville. Samaa mieltä, että pyramidin alaosaa leventämällä (=peruskestävyyttä) tämä parhaiten ratkeaa plus nostamalla halukkuutta juosta epämiellyttävällä alueella. - 4 viikkolenkki mukaan - nopeampi (minimi kerran kuussa) lenkki ja maksimilla (kerran kuussa) Päivi, peruskestävyyden näppi on: ensin treenikerrat ylös (4-5 krt/viikko). Kun se on saavutettu, pidennetään kaikki matkoja (=kilsat ylös) ja vasta sen jälkeen nostetaan tehoja.
 18. mage

  Forssa 2015 ennakko

  Sori, vuodet vierii vilkkaasti. 2012 oli sama setti.
 19. mage

  Nopeuden kehittäminen

  Vilkaisin tuota my asicsia ja aika leppoisilla vauhdeilla siinä ohjeistetaan, kun laittaa lähtötiedoksi puolikas 2:27 (7 min/km). Peruslenkit 8:50/km vauhdilla.Toisaalta ohjelma oli ihan realistinen eli ei se olettanutkaan isoa parannusta tapahtuvan 3 kk treenillä. Sun lähtöyhtälö on jotenkin ristiriitainen: pari vuotta juossut, joten rutiinia löytyy jo. Puolikas kulkee 7 min/km vauhdilla, mutta treenaat kolme kertaa viikossa ja keskivauhti on  kovempaa kuin puolikkaan kisavauhti ? Normaalimpi yhtälö - 10 km kisavauhti : siihen lisätään 5-10 s/km päälle = puolikkaan kisavauhti : siihen lisätään 15-30 s/km päälle = maratonin kisavauhti Ja maratonin kisavauhti on kuitenkin sen 20-40 s/km nopeampaa kuin peruslenkin vauhti. Lisäksi heität vielä kommenttina, että puolikkaan kisavauhti on tunteena "tosi hidas hölkkä". Kokeilisin ihan suosiolla vetää maksimilla testilenkin min 5 km, jos mahdollista 10 km. Sen jälkeen tiedät enempi, mikä on lähtötasosi, koska tuo puolikkaan 7 min/km ei kuulosta siltä, että kisassa on ulosmitattu kaikkea potentiaalia. Kun tiedät tuon lähtötason, siitä voi alkaa säätämään harjoitusten vauhteja. Kuten edellä jo todettiin, se neljäs treenikerta olisi hyvä saada mukaan ja viikkokilsat enempi nelosella alkaviksi kuin kolmosella. Edit: Kuten ruiskarhu jo opasti, puolikkaan paras täsmätreeni on kovaa vedetty lenkki (mulla kova kymppi). Sitä ei vedetä maksilimilla edes joka toinen viikko, mutta kerran kuussa toimii mulla hyvin. Â
 20. mage

  Forssa 2015 ennakko

  Joo, mutta mä olen sokerista. Lämpö on aina ollut paha ja kaksi vuotta sitten oli samanlainen lähtötilanne: vähän viileä kevät, +18 maksimit ja kisaan +24. Kisa meni keskeytykseen, mikä tuntui ihan käsittämättömältä, kun kyseessä oli vain puolikas. Mutta juu, onhan se vähän tippumassa ja vielä tässä ehtii ennuste ukkosmyrskyksikin muuttua ;-> Â
 21. mage

  Nopeuden kehittäminen

  Valaisetko treeniohjelmaasi vähän: - monko kertaa juokset viikossa ja lenkkien pituudet - millaisia treenejä ja jos voit vielä lisätä millaisilla vauhdeilla teet noita treenejä. Kuten edellä arvailtaan, todennäkköisesti vaatimus on nostaa treenikertoja ylöspäin ja lisätä mukaan ikävämmältä tuntuvia harjoituksia = vauhdikkaita.  Â
 22. mage

  Forssa 2015 ennakko

  Kun katsoo ilmatieteen ennustusta: +24, pilvetön, tuntuu +29, tuo taulukkoni alkaa hieman hirvittämään. Tuollaista keliä ei ole vielä ollut ja se on pahin juttu. Jos takana olisi noita +25 kelejä, puolikkaalla tuo +24 ei vielä hirmuista hidastusta toisi. Â Â Â
 23. mage

  Forssan Suvi-ilta 13.06.2015

  Näinhän se on ja ei tuo +23 tyylinen olisi muutoin mikään isompi juttu, jos takana olisi +25 kelien treenejä. Tuollainen lämpöisempi kuin treenatessa -keli aiheuttaa vain liikkuvan tekijän lisää. Pari vuotta sitten oli samanlainen juttu (+15-17 kelejä alla, +24 kisassa) ja silloin oma suoritus sakkasi päätyen käsittämättömään nestehukkaan, mitä on ja oli vaikea uskoa puolikkaan matkalla. Forssan oikea ainoa riesa on tuuli, joka voi ryssiä muutoin nopean reitin. Huomio, Forssa : Lauantaina klo 16:00, +18 ja 3 m/s. Saa toimia.  Asiasta viidenteen: Miten olisi seppolan tapaaminen klo 15:00 vasemman ulko-oven (ulkoa katsottuna) paikkeilla (ulkona jos/kun keli ok, muutoin sisällä)  Â
 24. mage

  Forssan Suvi-ilta 13.06.2015

  ​Mieluummin saisi tiputtaa noita molempia lukuja alaspäin. Puolipilvinen +16 olisi kiva ja tuulikin voisi olla 3 m/s. Nämä tilaukseen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy