Jump to content
Juoksufoorumi.fi


janttu

Jäsenet
 • Content Count

  1 207
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  7

janttu last won the day on March 17

janttu had the most liked content!

Community Reputation

1 862 Excellent

About janttu

 • Syntymäpäivä 04.01.1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Turku

Converted

 • Coopperi
  3070
 • 10km
  39:10
 • Puolimaraton
  1:28:12
 • Maraton
  3:07:27
 • Tavoite
  10k alle 40min. 21k alle 1.30, 42k alle 3 tuntia.

Recent Profile Visitors

2 149 profile views
 1. Hehe, olisko vähän hienoa jos tämän foorumin nimeksi vaihdettaisiin ”sählyfoorumi” 🤩
 2. Mä en kyllä ole koskaan törmännyt Baltsun blogiin vaikka olen googlaillut tässä vuosien varrella vaikka mitä kaikkea juoksuun liittyvää...
 3. Itse olen kokenut asian, niin että varsinkin somen ihmeellisessä maailmassa sen eron tekee ”polkujuoksijat” kommenteilla, mä en juokse kuin metsässä ja tasaisella on tappavan tylsää kommenteilla. Tylsä erottelu suuntaan ja toiseen. Laji on kuitenkin sama juostaan sitten Dubaissa katuja pitkin auringon paisteessa tai sitten Kuusamossa poluilla räntäsateessa. Alusta vain on eri. Myönnän, että varsinkin instagramissa on välillä ärsyttävää seurailla trendikkäitä polkutykkejä hyvin hoidettuine partoineen, mutta joillakin taustalla on sponsoreita tai mahdollisesti tavoitellaan sellaisia jolloin trendikkäät kuvat ovat varmasti tarkoitushakuisia. Tässä meidänkin kylällä (turku) on jos jonkin näköistä ”ambassadoria” suunnon, salomonin, la sportivan, hokan ja ties vielä minkä muun merkin, näistä ”lähettiläistä” osa ei juurikaan muistuta urheilijaa ei edes polkuatleettia, mutta kuitenkin someen ilmestyy tuotetestejä ja tavaroiden kuvia ja hymyileviä naamoja ja tsemppipostauksia. Veikkaan, että tällä hetkellä näiden polkujuoksu välineiden markkinat vetävät, niin hyvin, että keskinkertaisen ulkonaliikkujan on helpompi saada itselleen tavarasponssi kuin vaikkapa nuoren lupaavan urheilijan alun. Edyllättäen tietenkin, että on valakuvauksellinen naama ja että pystyy tuottamaan someen jotenkin ymmärrettäviä postauksia mielellään 2-3 eri kielellä. Tai ainakin semmoisen kuvan olen saanut. Mutta kaikki tämä vie lajia eteenpäin siinä mielessä, että nykyään täältä saa lähes kaikkia kuviteltavissa olevia kenkämerkkejä ja pikkuhiljaa muitakin varusteita, ei olla enää niin marginaalissa, että joka kenkäparia ostettaessa joutuu jännittämään tuleeko yhtään oikeankokoista jalkinetta. Suunnistajat löytävät varmasti polkujuoksuihin tulevaisuudessa enenevissä määrin, varsinkin jos esim buff trail tourin matkojen lyhentäminen on pysyvä suunta. Lyhyemmät kilpailumatkat mahdollistavat kovakuntoisten suunnistajien osallistumisen, kun palautumisajat mahdollistavat myös omassa lajissa kilpailemisen polkujuoksun ohessa. Toki varmasti polkujuoksijat antavat edelleen kovan vastuksen näille kavereille myös tulevaisuudessa. Loppujen lopuksi se mitä haluan sanoa, että eipä tuo kahtiajako minua haittaa ja eniten sitä kohtaan somessa. Edustan juoksuseuraa jossa on moni tasaisen taitureita ja kansainvälisesti menestyneitä urheilijoita, kuin myös polkuspesialisteja eikä siellä kukaan tee eroa näiden eri juoksualustojen välillä.
 4. Tällä hetkellä meidän perhe ajelee 2.2 litrasella diisseli mondeolla. Joten ilmastonlämpeneminen on isolta osalta meidän perheen vastuulla. Samalla autolla hoidetaan mun työajot joita kertyy n. 20 000 km/vuosi ja vaimon harrastukset joista kertyy lähemmäs 10 000km. Oikeastaan maasturi olisi vaimolle parempi, kun noissa vapaaehtoisissa pelastuspalveluhommissa pyörii nuoremman koiran kansaa. Tällä autolla mennään toivottavasti ainakin vielä 4-vuotta. Kallistahan tuolla ajelu on, mutta onneksi osa kuluista menee mun firman piikkiin 👍
 5. janttu

  NUTS Ylläs-Pallas 12-13.7.2019

  Tämä taitaa olla minulle ensi kauden päätavoite. Maratonhaaveet kevään osalta alkaa käydä mahdottomaksi toteuttaa jos jalka ei tule pikapuolin kuntoon.
 6. Tässä yks ilmainen tykkäys, mä tunnustan lueskelevani sinunkin juttuja jos niitä ilmestyy polkujuoksuaiheinen profiilikuv nääs 🙂
 7. janttu

  Vinkkejä uintiin

  En oikein tiedä, onko mulla mitään ajatusta tässä uimisessa. Jalkakin tuntuu olevan jo huomattavasti parempi, eli alunperin tämän oli olla tarkoitus korvaavaa aerobistaliikuntaa juoksulle. Sen verran mukavasti uinti tuntuu kuitenkin ottavan yläkroppaan, että taidan pitää sitä tässä sivussa mukana sitten, kun juoksu taas alkaa. Haaveenahan minulla on triathlonilla puolimatka joskus, eli siihen vaadittavan uintikunnon hankkiminen on varmaan se ykkös prioriteetti treenaamisessa. Tuo tekniikkakurssi olisi varmasti hyvä.
 8. Täysin samaa mieltä, mutta kyllä tuosta joku "jääräpäisyyden huippu/sinnikkyys" partiolaiskunniamerkki pitäisi antaa.
 9. janttu

  Garmin Connect

  Sama täällä, onpa kökkö bugi.
 10. janttu

  Garmin Connect

  Mulla on nyt pari päivää Garmin Connect kaatuillut. Onko muilla ollut ongelmia puhelinaplikaation kanssa? Tuo pysyy päällä n. 10-20 sekuntia ja kaatuu. Kyseessä ios versio.
 11. janttu

  Vinkkejä uintiin

  Laitanpa tänne vähän kyssäriä uimisesta, kun en hakutoiminnolla oikein löytänyt haluamaani vastausta. Olen tässä olosuhteiden pakosta aloittellut uintiharrastusta, kun jalka on vähän kipuillut. Olen nyt pari kertaa käynyt uimassa ja hieman yllätyksekseni jaksoin jo ensimmäisellä kerralla kauhoa 2000m ja aikaa kului noin 50 minuuttia. Toisella kertaa samanlainen treeni. Uintien jälkeen en ole ollut mitenkään erityisemmin "kuollut" vaan treenit ovat tuntuneet varsin kohtuullisilta. Vauhtiahan minulla ei ole, mutta ehkä sekin joskus tulee jos on tullakseen. Sykkeitä en ole vielä saanut mitattua, mutta ensi kerralla on käytössä garminin swim sykevyö. Mitä mieltä arvon raati on kuinka paljon olisi riittävästi uintireeniä tälläiselle kokemattomalle harrastajalle, eli montako kertaa viikossa olisi hyvä uida? Entäpä onko tapana uida joku tietty aika tai matka mikä olisi sopiva? Menenkö tasavauhtia matkaa vai olisiko järkevää tehdä muunlaisia harjoituksia? Mites nuo sykerajat uimisessa? Ovatko kynnykset samat, kuin juoksussa?
 12. janttu

  Uintikunto

  Joo, se tuli huomattua, olin perjantaina ja tänään uimassa siellä. Tässä saattoi käydä, niin että meikäläinen hurahti vähän tuohon uintiin. Onneksi olen niin huono uimari, että juoksu taitaa kuitenkin pysyä ainakin vielä ykköslajina.
 13. janttu

  Uintikunto

  Olivatko ne kisat impivaarassa? Hitto, että siellä oli paljon porukkaa perjantaista asti.
 14. janttu

  Garmin Connect

  Poista se vaimon käyttämä laite sun connectista?
 15. janttu

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  En missään tapauksessa ollut kärkipään juoksija, eikä jonottaa tarvinnut mihinkään muualle, kuin riippusillalle. Siinäkin ainoastaan sen takia, kun toiselta puolelta tuli muutama eläkeläinen yli. Huolloissa sai syödä ja juoda ihan rauhassa.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy