Jump to content
Juoksufoorumi.fi


villea

Jäsenet
 • Content Count

  1 012
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by villea

 1. Aika lailla noin olen pyörää treenannutkin. Neljää pyöritystä ei oikein viikkoon saa mahtumaan. Pitkiksiä olen tehnyt säästeliäästi pyörällä sisällä, jos on ollut muita vaihtoehtoja (juoksu tai hiihto ulkona). Kesällä tulee kuitenkin pidempiä ulkopyöräilyjä, pitää saada muutamia pääosin aeroasennossa tehtyjä reilusti yli 3h lenkkejä. Siinä 3-4 h jälkeen aeroasennossa jyystäminen alkaa yleensä tuntua jo tukalalta, varsinkin alkukesästä. Tänään kolmen kovatehoisen treenipäivän jälkeen oli tarkoitus pitää välipäivä, mikä tarkoitti 7,6 km kevyttä lenkkiä koiran kanssa. Muutaman kerran pysähdyttiin asioille ja muutaman kerran haistelemaan muiden asioita. Vauhdista ei oikein voi sanoa siis mitään, mutta keskisyke 124 ja max 148 eli kevyesti mentiin. Toivottavasti yöllä myös palautuminen hyvää. Päälle sauna.
 2. Pitäisi tosiaan enemmän viettää aikaa ja tehdä kovempia tehoja pyörällä, samoin juosten ja uiden. Lisäksi pitäisi palautua paremmin. Enpä taida itsekään tehdä tuollaista treeniä enää. Kovin ripeää kehitystä en oikeastaan odotakaan, mutta olisi hyvä ettei tarvitse lähteä ihan pohjalta kun saa pyörän ulos. FTP olisi hyvä saada vähän nousemaan mieluiten jo nyt, ja erityisesti kesällä sitten ajoasennon sietoa pidemmillä lenkeillä. Koitan päästä muutaman kerran ajelemaan tietä 51 pari kertaa välin Kirkkonummi-Karjaa. Siinä on tylsähköä suoraa baanaa eikä mitään tekosyytä juuri nousta yläasentoon. Lyhyempänä lenkkinä standardi n. 53 km reitti, jossa puolessa välissä 17 km testipätkä, jonka usein vedän SS tehoilla. Kun on aina sama edestakainen pätkä, niin voi seurata hyvin syke/vauhti suhdetta ja muutakin tuntumaa. Tuon alle olen joskus tehnyt matalan kadenssin mäkivetoja muutamia (5-10). Kesää odotellessa siis... Tänään juoksuklubi, juoksua noin 10 km, lisäksi koordinaatioita ja corea noin 20 min yhteensä. Juoksussa teema oli mailin vedot. Kolme ensimmäistä meni OK, neljännessä tuntui meno hyytyvän ja mahaakin väänsi. Jätin viimeisen (5.) tekemättä ja liityin joukkoon loppuverraan ja core settiin. Toivottavasti ei ole flunssa tulossa. Italian reissu ainakin on peruuntumassa ensi viikolta, hoidetaan asiat Skypellä. Miksei aina?
 3. Treeni oli reippaampi kuin kuvittelin. Kokonaisuutena TSS vain vähän yli 100, mutta toteutus jotenkin raskaahko. Alussa olisi voinut olla vähän enemmän verraa, loppuun otinkin sitä sitten omatoimisesti. Tuossa oli paljon sellaisia jaksoja, että tehoa nostettiin ja laskettiin edes takaisin FTP:n ylä- ja alapuolelle. Yleensä olen kaikki vedot tehnyt niin, että vedon jälkeen teho putoaa heti kevyeksi ja veto lähtee suoraan kevyestä pyörityksestä. Trainerin päällä tuli tammikuussa 14 tuntia ja tässä kuussa on tullut eilinen mukaan lukien 8,5 h. Aika paljon rauhallista, mutta myös sweet spotteja ja lyhyempiä tehovetoja. Tehojen määrä ei kuitenkaan ole kovin suuri yleensä, saattaa olla esim. 1,5 h treenissä alussa 3*1 min 130% ja sen jälkeen 3*10 min 90% tehoilla, muuten hyvin kevyttä (ehkä 50%). Joulukuussa tuli tavallista pyöräilyä Lanzarotella noin 350 km ja viitisen tuntia traineria päälle. Volyymi varmaan kasvaa kun pääsee ulos, ja toivottavasti tehojakin saa sopivasti mukaan. Tänään uintia 3 km, seuran treenit. Pääsetti 5*(150m L 2:30, 100m L1:45, 50m L 1:00), eli noin kakkos- tai CSS vauhtia menivät nuo vedot, eli vähän alle 1:30/100m. Aika mukava tri painotteinen setti tuo. Koitan tässä tasapainoilla treenien määrän ja intensiteetin kanssa. Kello herjaa taas, että harjoittelun tila tuottamaton, pitäisi levätä, mutta taidan silti jäädä vähän tämän kuun tuntitavoitteista. Ehkä viikonloppuun voisi ottaa hyvin kevyellä intensiteetillä enemmän volyymia. Reilun viikon päästä sitten pitäisi lähteä työmatkalle pohjois-Italiaan, saapa nähdä toteutuuko tuo.
 4. Tänään annoin Flux apille uuden mahdollisuuden, ja kokeilin sieltä löytyvää valmista harjoitusta. Trainerilla siis 1,5 h vaihtelevilla tehoilla. Tehot vaihtelivat tosin niin, että hetki välillä oli palauttavaa ja loppu oli joko raskasta tai tosi raskasta. Puolessa välissä tuntui jo, että olisi syytä lopettaa, mutta lopulta tein vain vähän pidemmän loppuverran kun ohjelmassa ei lopussa ollut kevyttä juuri ollenkaan. Keskiteho oli 184 W, NP 197 W, keskisyke 148 ja max 169. Eli ei tuon maksimisykkeenkään pitäisi olla anakynnyksen yläpuolella, mutta raskaalta nyt vain tuntui. Ehkä kuormaa on nyt vain kertynyt ja pitäisi keventää vähän, ainakin Garmin herjaa taas niin. Edge laski, että FTP olisi 234 eikä 244 W. Ero voi johtua tuosta kertyneestä kuormasta, tai siitä että olen laskenut itse arvon liian korkeaksi arvioidulla (vanhalla) kynnyssykkeellä. Saisi tuo nyt joka tapauksessa kesään mennessä yli 250 W:iin nousta. Aika tiukassa nuo watit tuntuvat kyllä olevan.
 5. Kuulostaa aivan omalta äidiltäni. Joskus nuorena lapsuudenkodissa asuessani vedin leukoja, niin äiti tuli siihen voivottelemaan juuri kun kädet täristen yritin saada viimeisiä vetoja, että älä nyt vain liikaa.
 6. Tätä on spekuloitu foorumilla aiemminkin. Ei vuorokautta voi keskeyttää.
 7. Taisin käydä katsomassa meininkiä hyvinkin lähellä tuon tavoitteen ohituskohtaa. Hyvä, että jatkoit, olisi nimittäin ihan varmasti jäänyt kaivelemaan jos olisit jättänyt siinä kohdassa kesken. Aika pitkään pitää taivaltaa että pääsee tekemään sen viimeisen tunnin seuraavan kerran.
 8. Lauantaina matkustusta. Illalla puoli tuntia lihashuoltoa. Autossa paikallaan istuminen sai taas jotain jumeja aikaan takareisiin ja pakaroihin. Ei ole hyväksi ihmiselle sellainen touhu. Tänään aamulla hölkkäsin ensin Areenalle katsomaan hetkeksi E24 kisaa. Siitä Espoon keskuspuistoon sattumanvaraisia reittejä hölkkäämään. Yhteensä 15,7 km, keskivauhti 6:01/km, ks 136 ja ms 149. Jalkojen jumit tuntuivat vähän hellittävän. Areenan atmosfääri mukavasti kannustaa omaakin juoksua. Illalla tarkoitus oli polkea trainerilla 45 min sisältäen 3*4 min VO2max vedot. Fluxilta oli näköjään tullut päivitys kännykkä-appiin, jolla ohjaan traineria. Ensimmäinen huomio oli, että siinä ei saanut (tai en löytänyt) suoraan tapaa asettaa tavoiteteho, vaan teho muuttuu vain + ja - napeista 5 W kynnyksin. Tuo on ärsyttävää jos tekee lyhyitä tehovetoja ja väliin kevyttä, kun noita nappeja saa painella koko ajan. Seuraava huomio olikin sitten se, että asetettu teho itse vedossa ei pysynyt ollenkaan, vaan vastus pomppi koko ajan. Räpläsin sitten kännykkää jonkin aikaa. Yritin kalibroida trainerin mikä johti siihen, ettei teho säätynyt enää ollenkaan. Sen jälkeen ensin poistin bluetooth yhteyden ja koitin sitten saada sen takaisin. Yhteensä puolen tunnin pyörittelyn jälkeen luovutin, ja nousin pois pyörän selästä asiaa tarkemmin ihmettelemään. Ilmeisesti yhteys palautuikin sen jälkeen, mutta en enää aloittanut varsinaista treeniä uudestaan. Tuo apin päivitys on taas niitä typeryyksiä, kun lähdetään korjaamaan jotain mikä ei ole rikki. Täytyy ensi kerralla polkiessa henkisesti varautua siihen ettei mikään heti toimi eikä ehkä vähän myöhemminkään.
 9. Kävin äsken (noin 23 h kohdalla) Areenalla katsomassa meininkiä oman sunnuntaihölkän aluksi. Soikkeli oli juuri 240 km tienoilla, ja täytyy sanoa, että jos joku olisi kysynyt että mitä herra on tehnyt edelliset 23 tuntia, niin en olisi arvannut. Sen verran kevyen näköistä oli meno, ryhti hyvä ja askelkontakti lyhyttä. Monilla muilla näytti jo matka painavan, vaikka tuossa kohtaa taitaa jo henkisesti vähän helpottaa kun maali on lähellä. Aika harva enää juoksi. @MikkoVe ohitti juuri 160 km, ja vaihdettiin muutama sana. Hyvin oli voimat jaettu, hieno suoritus! Vähän jossain mielen syövereissä Areenan ympärikierto vuorokauden ajan houkuttaisi, mutta sen verran on realismia että sen järkevä toteuttaminen vaatisi kyllä aika intensiivistä keskittymistä jalkojen kestävyyteen ja kompromisseja muista harrastuksista.
 10. Torstaina ensin mäkeen, 10 laskua ja noin puoli tuntia aktiiviaikaa. Iltapäivällä hiihtämään. Viikon ainoa päivä kun sää oikeasti suosi. Kiersin normikierroksen lisäksi pienen ekstralenkin tästä syystä. Matkaa yhteensä 32,2 km, aikaa kului 2.14, ks 137 ja ms 160. Kuormittavuus 158. Sunnuntaina meni 26 km lenkkiin suurin piirtein sama aika, ja silloin sykkeet olivat selvästi korkeammat. Keli auttoi nyt, mutta myös tekniikka alkoi pikku hiljaa tuntumaan luontevalta ja rennommalta. Ehdin jopa miettiä painopistettä jalalla, päkiän käyttöä ja suksen painealueita säärikulman lisäksi, sekä ylävartalon liikettä. Tänään oli aamulla aika veltto olo, ja käytin sen hyväksi nukkumalla pitkään ja lisäksi päikkärit. Sen jälkeen lähdettiin perheen kanssa (ml. koira) "aurinkoladulle", jossa koirat sallittu. Aurinkoa ei näkynyt, mutta märkää lunta tuiskusi naamalle kovan tuulen avustuksella. Luistelusuksilla pääsi vähän eteenpäin, mutta muun perheen pertsat olivat paksujen ja tiiviiden lumipaakkujen pohjustamat, eli eteenpäin ei päässyt kuin kävellen. Koira ryntäili innoissaan, tai sitten paniikissa. Ihmeesti tuollainen 8 kg puudelikin jaksaa vetää suksilla olevaa. Kokonaismatkaa kertyi 1 km, keskisyke 90. Harjoituksen kuormittavuus 4. Tuo saattoi olla tämän talven viimeinen hiihto. Hiihdon jälkeen ruokailu ja vähän sen jälkeen uimaan. Kolmesta uintikelpoisesta radasta oli kaksi varattu kilpauimareille, joita oli 3. Jennalla oli oma rata ja kaksi nuorempaa oli toisella radalla. Olihan se silmälle ilo katsoa tasokasta tekemistä. Jäisin kuin tikku paskaan kaikilla matkoilla. Uin yhteensä 2 km, jossa alkuverra, vähän tekniikkaa, joitain maksimivauhtisia vetoja (naapuriradat ehkä vähän innostivat) ja lopuksi kevyttä kelailua. Keskisyke 135, max 163 ja maksimivauhtikin näytti järkevältä, 52 s / 100m, eli noin 13 s 25 m maksimivedossa. Äsken käytiin vielä keilaamassa. Kello ei tunnista sitä urheiluksi, mikä lienee totta. Nyt kello näyttää 7 päivän kuormaksi 1174, ja optimialueen rajat ovat nousseet jo arvoihin 559-1258. Huomenna kohti kotia ja välipäivä urheilusta.
 11. Laitetaan harkintaan. Jos pari tehotreeniä uinnissa menee vielä kellon sekoilua ihmetellessä, niin ehkä se innostaa kokeilemaan. Vaikuttavatko X ja Y toisiinsa? Tällaiseen laskelmaan helposti eks yy.
 12. Minä sain viikon saikkua pari vuotta sitten kun solisluu murtui (sunnuntaina), mutta piti päästä työmatkalle sen viikon torstaina. Viikon kolmas lääkärikäynti oli siis se, kun kävin kertomassa lääkärille että olen ihan OK ja saikku katkaistiin. Muuten ei vakuutukset ole voimassa.
 13. Maanantaina enemmän perhepäivä, ensin rinteeseen, jossa kellon mukaan 9 laskua ja tehollinen kokonaisaika 34 min. Ilmeisesti tuo on kellon mittaama aika laskuissa. Tämän harjoituksen kuormittavuus 2, eli sunnuntain hiihto oli 150 kertaa kuormittavampi. En ihan osta tuota, kyllä jalkoja saa laskiessakin väsymään ja samalla tasapaino ja koordinaatio paranee (tai pysyy yllä). Ei tuolla ihan IM kuntoon pääse, mutta ihan hyvä lisä muun päälle. Myöhemmin maanantaina lähdettiin vielä hiihtelemään xc:tä perheen kanssa, tosin kääntyivät vähän aikaisemmin takaisin ja minä tein vielä pienen lisälenkuran. Yhteensä 14,6 km keskisykkeellä 126. Tiistaina lähdettiin uintivalkun kanssa hiihtämään tuo sama 26 km lenkura. Keli oli taas "haastava", mutta nyt onnistuin pitämään sykkeet aisoissa (keskisyke 137, max 162). Kuormittavuus 165. Kaakao ja laskiaispulla samassa paikassa kuin sunnuntaina (Rekikesti). Tiistaina iltapäivällä taas mäkeen, 9 laskua ja noin 30 min tehollista aikaa. Harjoituksen kuormittavuus 4. Tänään aamulla olikin vähän pakkasta, ja keli luistavampi. Lumitilanne on tosin vähän heikko, paikoitellen latu oli umpijäässä. Sama lenkura hiihtäen, keskisyke 136 ja max 163. Kuormittavuus 145. Sen verran oli nopeampi keli, että aikaa kului 25 min vähemmän kuin eilen. Tänään kävin kaakaolla ja voisilmäpullalla Heikkilässä. Kaakaotaukoa ei siis mukana ajanotossa tai sykkeissä. Lounaan jälkeen menin vielä mäkeen vanhemman tytön kanssa. Rinteet olivat jo vähän huonossa kunnossa, joten tyydyttiin viiteen laskuun. Tehollista laskuaikaa 15 min. Mäen jälkeen menin vielä tutustumaan Vuokatin uimahalliin. Ajatus oli uida sen mittainen pätkä mikä huvittaa; jos ruuhkaa eikä kulje niin lyhyt, jos tyhjää ja hyvä meno niin pitkä. Menin uimaan vesijuoksijoille varatulle radalle, kun siinä oli vain yksi nuorehko kilpauimarin oloinen tyttö. Ajattelin, että uinnin dynamiikka ja päätykäytös toimivat hyvin. Näin kävikin. Verrat, pieni tekniikkasetti ja sen jälkeen 10*100m 1:45 lähdöllä, mikä ei vaadi ihan maksimeita. Uinnit noin 1:26-1:30 väliin melko helposti. Tuon radan toisessa päässä oli pulteilla kiinnitetty joku ihme levy, ja niitä pultteja piti varoa käännöksissä. Vesijuoksussa ei tehdä volttikäännöksiä joten ei taida siinä haitata. Ennen sarjan viimeistä vetoa radalle tuli joku oikea vesijuoksija, joten siirryin viereiselle radalle. Siinäkin oli joku nuorehko kilpauimari, joten homma toimi hyvin. Tosin aika pian siihen tuli pari hitaampaa äijää, joilla tosin päätyetiketti oli hyvin hallussa, eivät siis lähteneet väkisin juuri eteen kun nopeampi tulee käännökseen. Koko matkaa tuli 3 km, keskisyke 139 ja max 162. Maksimivauhdiksikin kello ilmoitti 1:24/100m, mikä pitää varmaan paikkaansa. Garminin 7 päivän kuormittavuus nyt 1228. Optimialueen rajat ovat nousseet myös aika paljon, tällä hetkellä kello väittää niiden olevan 446-988. Kello varmaan nostaa rajoja niin, että ne vastaavat todellista kuormitusta, niin tulee asiakkaalle hyvä mieli. Palautusajaksi arvotaan nyt 69 tuntia. Kiitoksia tarjouksesta. Voisihan tuota sykevyötä testata, mutta en varmaan sitä tulisi kuitenkaan uinnissa käyttämään. Jonkinmoista henkistä vastustusta on jo siihen, että kello on altaassa uidessa kädessä. Nyt tuo kello on myös jostain syystä näyttänyt järkeviä. Tosin voisi olla kiinnostavaa testata joskus kovan uintisetin aikana, mihin syke oikeasti nousee, niissä taitaa sekoiluja tulla eniten. Onko pilkkahinta ovh:ta selvästi alempi vai korkeampi?
 14. Lauantai matkapäivä, ja mökkiin pääsyn jälkeen huvitti enemmän ottaa olut kuin lähteä etsimään latua. Tänään sitten hiihtämään aamusta. Kartan mukaan sopiva 26 km kierros oli tarjolla, joten lähdin sille. Ei varsinaisesti mikään lentokeli, mutta ei myöskään vielä räntää tullut aamulla. Alussa meni hetki, että sain jo aiemmin tänä vuonna löytyneen hiihtotuntuman takaisin, mutta hyvin se löytyi. Vaikeaa kyllä oli pitää sykkeitä tarpeeksi alhaalla. Keskisykkeeksi tuli 149 ja vauhdiksi 12,6 km/h sisältäen erinäisiä lyhyempiä pysähdyksiä. Yhden pidemmän pysähdyksen (kaakao + laskiaispulla) ajaksi sammutin ajanoton. Garmin ilmoitti lenkin jälkeen, että palautumisaika 66 tuntia. Lounaan ja päikkäreiden jälkeen mentiin kylpylään, jossa oli myös 25 m allas. Uin siinä palauttavan kilometrin tasaista kelausta. Nyt kellokin näytti järkeviä, kun en vaihdellut lajeja enkä paljoa pysähdellyt. Keskisykkeeksi tuli 133, max 151 ja ajaksi 16:22, eli keskivauhti 1:38 /100m. Tuo vauhti lienee suurin piirtein sellainen, mitä voisi IM matkan kesällä yrittää kauhoa, ja tuntumakin oli siihen sopiva. Huomenna varmaan rinteeseen joko suoraan tai hiihdon kautta.
 15. Nyt on uitukin. Harjoitusohjelmassa lukeneesta " 12 x 50 III lepo 20 " tulee kyllä mieleen 12 isoa tuoppia, mikä 20 s tauoilla olisikin kova perjantai-illan setti. Nyt vedettiin 1:05 lähdöllä, joten pääsi kauhomaan ihan reippaasti kun välillä ehti hengitys tasaantua, ainakin vielä setin alkupuolella. Garmin sekoili kyllä ihan kunnolla, se väitti matkaksi 3,5 km (piti olla siis 2,3), maksimisykkeeksi 193, mikä on yli maksimin, ja useamman vedon jälkeen sykkeeksi muutenkin yli 180. Matkan sekoilu tulee siitä, jos vaihtaa lajia keskellä allasta, ja sellaisia pätkiä oli myös tänään paljon. Paras tahti kellon mukaan 24 s / 100m. Näiden sekoilujen perusteella sitten kello laskee että olipa kuormittava harjoitus, nyt lepoa koko viikonlopun. Muuten kello on alkanut kalibroitua tekemisiini, optimi kuormitusalue on noussut jo välille 360-794 ja kello kehuu että on tuottavaa tekemistä ja ylitän tavoitteet. Täytyy ottaa esille töissä. Huomenna aamusta sitten kohti Vuokattia. Lupaavasti nuoremmalla tytöllä olikin äsken kuumetta. Samoilla seuduilla ensi viikon ajan sattumalta myös meidän ryhmän uintivalmentaja perheineen ja koiran sisarpuoli vaimon työkaverin perheen kanssa.
 16. Tämän nimimerkin takana olikin takavuosien arvokisahiihtäjä?
 17. Keskiviikkona ennen aamupalaa hotellin kuntosalilla oli molemmat juoksumatot yllättäen varattu, joten menin crosstrainerille. Ihan mukavaa pk jyystöä sillä, jatkoin vaikka matot vapautuivat. 40 min, ks 123, ms 138 (ranteesta). Eilen trainerilla 1,5 h keskiteholla 171W ja -sykkeellä 140. Muuten pk:ta, mutta alussa 3*1 min 320 W (set point), ja sen jälkeen 3*10 min SS vedot tehoilla 227, 227 ja 219 W. Viimeisessä tuli katko kesken, kun piti vaihtaa Yle Areenan ohjelmaa. FTP ennuste kahdesta ensimmäisestä 244 W molemmista. Tänään aamulla 45 min kuntosalia, mm. kyykyt 2*10*80 kg ja penkki 2*10*60kg sekä muuta lähinnä jaloille. Kohta voisi kokeilla noissa sarjoissa vähän isompia painoja. Leukojakin vedin kyykkysarjojen välillä, ensin lämmittelynä 10. Toisessa välissä ajattelin siinä vetäessä että vedetäänkin 15, sitten että vedetään vielä 3 ja sen jälkeen vielä 2, eli yhteensä tuli 20 leukaa mikä oli jo aika lailla tämän hetken maksimi. Kohta vielä uimaan, taidan tällä kerralla tyytyä normi seuratreeniin joka näyttäisi olevan 2,3 km, pääsettinä 12*50m reippaahkoa.
 18. Maanantaina aamulla viitisen vatsalihasliikettä kahvia juodessa. Iltapäivällä kuntosalia 45 min ennen työmatkalle lähtöä. Kyykkyä tein ensin askelkyykkynä ja siitä siirryin tavalliseen. 2*10*80 kg pääsetti. Lisäksi mm. mave 10*(60, 80, 100kg) ja kaikenlaista muuta lähinnä koipi-reisi osastolle. Tänään hotellin juoksumatolla 30 min tehotreeni. Pk vauhdilla (10 km/h) ensin 5 min verraa, sitten minuutin välein puolen asteen kulman nosto 10 asteeseen saakka, ja lopuksi 5 min verraa. Noilla isoimmilla kulmilla alkaa olla jo aika hapokasta. Max syke 178. Keskisykkeeseen en luota, kun rannesyke näytti välillä laahaavan vähän perässä. Eilinen jalkatreeni tuntuu jonkin verran, mutta ei haittaa harjoittelua. Eli oikein sopiva oli. Nyt Garminin optimaalinen harjoituskuorma on jo vähän muuttunut, ilmoittaa sen olevan 281-640, toteutuma viikon ajalta 740 ja harjoittelun tila "tuottamaton". Ehkä se tuosta tokenee ajan kanssa.
 19. Kirjaa tulokset vain vähemmillä desimaaleilla.
 20. Eipä hirveästi palautumista yön aikana tullut. Löhöilin sängyssä aika pitkään, ja välillä vähän mitattu stressitaso laski ja kello sanoi palautumista tapahtuneen. Aika hyvin nuo osuivat tuntemusten mukaan yksiin. Iltapäivällä 7,5 km koiran ulkoilutushölkkää, keskivauhdit 8:17/km, liikkeellä ollessa 6:30. Luonnollisia pysähdyksiä tuli siis muutamia. Keskisyke 133 ja maksimi 153, mitkä vaikuttavat aika korkeilta tuohon. Illalla seuran GP uintikisat, matkana 400 m. Oli vähän epävarma olo, että mitähän tuosta tulee. Suoritus oli kuitenkin ihan kohtalainen, aika 5:12.11. On se vähän kovempaakin mennyt, mutta ei paha näinkään. 400 m on siitä kiusallinen matka, että se on pisin matka jossa ei vielä näytetä altaan päädystä taululla että missä kohtaa on menossa. Sekoilun vaara on siis suuri. Yritin siristellä tulostaululta matkaa, ja sieltä se vähän näkyikin. 350 m kohdalla katselin taululle että kai se on nyt lopussa, mutta jostain syystä ihan viimeinen loppukiri jäi piippuun tuota miettiessä. Eipä sillä loppukirillä paljoa olisi tuosta nipistänyt. Tämmöisessä kohdassa tulee aina mieleen, että olisikohan voinut mennä alle 5 min, jos olisi keskittynyt juuri tähän kisaan ja ollut 100% kunnossa. Tätä voi sitten pohtia seuraavaan kisaan, joka menee taas läpi samalla tavalla. Ongelma tässä on se, ettei tällaisiin pikkukisoihin voi mitään keventelyä joka kerta tehdä, tai harjoitusvolyymi laskee selvästi. Nyt mennään kuitenkin triathlon edellä kesään asti.
 21. villea

  Hyvää kahvia

  Pientä vatsalihasliikettä pitää tehdä kupin lähestyessä huulia.
 22. Ehkä kello tietää paremmin. En tosin ihan osta sitä 65 h palautumisaikaa. Aiempina öinä on lataus palautunut 100%:iin tai lähelle, paitsi keskiviikon kovan treenin jälkeen jäi vähän alemmas vaikka silloin treeni loppui jo hyvissä ajoin, ennen klo 20. Nyt oli poikkeus, kun ei tuntunut palautuvan yhtään. Katsotaanpa, jos ensi yönä palautuminen taas toimisi.
 23. villea

  Hyvää kahvia

  Ostin kahvimyllyn Verkkokaupasta, taisi olla noin 50 €. Lidlistä extra tummapaahtoista espressopapua myös melko edulliseen hintaan kilon pusseissa. Pannuna mutteripannu, joka on helppo ja halpa, mutta ei ehkä kuitenkaan paras. Paremmat olisivat sitten jo kalliita. Laitan melko paljon vettä, joten kahvi ei ole varsinainen espressoshotti, vaan lähempänä perinteistä kupillista. Näillä syntyy aamukahvi, jota juon kun luen paperihesaria sohvalla selällään maaten käytännössä joka aamu. Hapokkuuteen liittyen, tuosta espressopaahdosta tehtyyn kahviin en laita koskaan maitoa, mutta jos juon kokous- tai muita kahveja perinteisestä vaaleasta paahdosta, niin lisään aina maitoa taittamaan hapokkuutta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy