Jump to content
Juoksufoorumi.fi


villea

Jäsenet
 • Content Count

  961
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

1 155 Excellent

About villea

 • Syntymäpäivä 10.08.1971

Converted

 • Puolimaraton
  1.29.27 (2015), 1.29.37 (2013)
 • Maraton
  3.15.06 (2015), 3.19.00 (2013)
 • Tavoite
  2016: maraennätys

Recent Profile Visitors

1 578 profile views
 1. Tämä onkin sitten peruttu...
 2. Trainerin alle voi hankkia kumisen maton joka hien keräämisen lisäksi vaimentaa aika mukavasti ääntä: https://www.biketrainerworld.com/bike-trainer-mats/ "Bike trainer mats help to dampen those vibrations so that you don’t get in trouble with your neighbors or roommates or #upouusivegaanityttöystävä" Saman asian varmaan ajaa mikä tahansa vähän pehmeämpi ja paksumpi ja kumisempi matto.
 3. Aika kallista taitaa vielä olla. Periaatteessa tosiaan tehokas tapa tuottaa proteiinia, toivottavasti saadaan hinta vastaamaan noita laskennallisia hyötyjä. Maistoin viime vuoden lopulla sirkka-pähkinä-chiliseosta, ihan hyvää naposteltavaa jossa maistuivat chili ja pähkinät. Joskus ostin myös sirkkalakua, mutta sitä sirkkaa oli siinä aika nimellisesti.
 4. villea

  Treenien erilaiset pituudet?

  Tuossa rasvanpoltossa on myös aika vahvasti mentaalipuoli mukana, tuntuu pahalta kun ei olekaan enää helppoja hiilareita kulutettavaksi. Siihenkin voi tottua vain jos sitä rajaa ylittelee, eli riittävän pitkällä kertasuorituksella ilman lisäenergiaa. Fysiologinen rasvan käyttö energiaksi tulee sitten sen lisäksi. Tässä kohtaa voi olla oleellista myös se, onko aamulenkki tehty ennen vai jälkeen aamupalan.
 5. villea

  Treenien erilaiset pituudet?

  12 km on vielä sellainen, että menee hyvin kehon glykogeenivarastoilla, joten 2*6 tai 12 on siinä suhteessa lähellä toisiaan. Samaan taitaa viitata myös nuo aiemmat pohdinnat pitkiksistä ja rasvan poltoista. Jos kysymys olisi ollut 2*12 km vai 1*24 km, niin ehkä tilanne olisi jo toinen. Laitetaan tähän vielä pari lisäpointtia omien muutaman 3*päivä treenien myötä. Käytännössä ovat olleet sellaisia, että olen juossut työmatkat 2*6 km ja illalla mennyt vielä uimaan. Hyötynä on se, että pääsee töihin ja takaisin samalla kun juoksee. Häiritsevänä tekijänä voi olla 3 kertaa päivässä suihkussa käyminen ja vaatteiden vaihto.
 6. Mutta olisiko tehnyt tiukkaa jos olisi kuulunut koko ajan tuo tunnusmusiikki ja näkynyt vain tuo logo? Tässähän on vielä erityisen mielenkiintoista se, että suomeksi tuo logon supersankari viittaa samaan kuin triathlonkisojen nimi, mutta englanniksi ei.
 7. villea

  Uintikunto

  On kyllä nuo molemmat videoiden altaanpohjat tuleet jotakuinkin tutuiksi.
 8. villea

  Uintikunto

  Minkälaisella vauhdilla tuo tämän vuotinen video on uitu? Aika vähänlaista on potkiminen tuossa vauhdissa. Oliko kelluntahousut päällä kuvauksessa? Otteen saamista ei oikein edestä kuvatessa näe, sivusta olisi parempi kuvakulma siihen. Vartalon kääntö silloin kun ei hengitä voisi olla voimakkaampaa, nyt yläkroppa kääntyy oikeastaan vain ilmaa otettaessa. Voit ajatella sitä kääntöä vielä niin, että painat suorana olevan käden puolella ylävartaloa alaspäin, eikä niin että nostat toista puolta. Vartalo ei kokonaisuutena kuitenkaan mene syvemmälle. Tuo on kyllä sellainen seikka, joka ainakin itsellä märkäpuku päällä menee helposti sekaisin vaikka altaassa siihen kuinka keskittyisi. Jopa altaan pohjamateriaali on vuodessa vaihtunut!
 9. villea

  Garmin 945

  Nyt on tämä laitettu tilaukseen. Halvin näytti löytyvän tällä hetkellä ihan kotimaasta, varuste.net:istä. Kello oli 500€ ja tri sykevyö 102€. Bundle olisi ollut 720€, ja vyöt joko yhdessä tai erikseenkin kellon lisäksi halvemmat kuin tuo bundle. Kun en ajatellut sitä uintivyötä juuri käyttää, en siis ostanut. Aika outo hinnoittelupolitiikka sinällään, kun bundlen mukana ei ilmeisesti mitään kovin oleellista lisämateriaalia kuitenkaan tule. Oston jälkeen tuli mainos, että kun ostos oli yli 100€, olen oikeutettu VIP -asiakkaan 5% alennukseen. Tämänpä kun olisin tiennyt (jaksanut lukea heidän sivujaan), olisin ostanut ensin pelkän sykevyön ja sitten erikseen kellon vielä 25€ halvemmalla!
 10. Miltä näyttäisi tilasto, jossa katsottaisiin sijoitus maan väkiluvun mukaan, vaikka suomesta viides kun on reilu 5 miljoonaa ihmistä, briteistä 64:s jne?
 11. Pitipä taas mitata tämän ketjun aktivoiduttua. Alapaine yllättävänkin alhainen, kahdella mittauksella keskiarvo 80. Yläpaine tällä kerralla vähän yli 150, mikä on kyllä aika yläkanttiin. Joulupäivän ateria juomineen oli tosin juuri takana, joten ehkä kroppa joutui tekemään ylimääräistä työtä.
 12. Hävettää kun ei malta juosta tarpeeksi hitaasti. Usein aloitan pk lenkin omasta mielestäni rauhallisesti, mutta tuoreilla jaloilla kovempaa kuin olisi pitänyt. Sitten ei pysty hidastamaan siihen vauhtiin mitä piti juosta vaan väkisin yritän pitää sitä alkuvauhtia. Samalla mietin, että onhan tämä pk vauhtia monille (mutta ei itselle). Matka jää lyhyemmäksi kuin olisi voinut, eikä harjoitus palvele sitä tarkoitusta kuin piti. Ehkä pientä kehitystä tässä on tullut, mutta vielä on tekemistä.
 13. villea

  Garmin 945

  Osaako joku kertoa, mitä lisäarvoa saa noilla uusilla sykevöillä? Tri bundle versio näyttää olevan n. pari sataa kalliimpi kuin ilman vöitä. Minulla olisi vanhasta 910 versiosta sykevyö jos sitä haluaa vielä varmuudeksi käyttää. Uidessa se ei tallenna, mutta rannemittaus ilmeisesti toimii? Uusissa sykevöissä on jotain spesiaali ominaisuuksia, mutta ovatko hyödyllisiä? Vähän ihmetyttää myös se, miksi pitää myydä kaksi erillistä sykevyötä jos sellaisen haluaa mukaan.
 14. villea

  IM Tallinna

  Jotain spesiaalia usein haetaan, onhan niitä "maailman rankimpiakin" sitten toisessa päässä. Onhan tuo Ironman niin brändätty kaikkine oheismateriaaleineen, että jollain tapaa pitää jokaisen kisan yrittää erottua ja mainostaa itseään. Suomi on nyt maailman pohjoisin. Jos pyöräily on kovasti alimittainen, se jää jurppimaan osallistujia joilla käytännössä kaikilla on gps. Peesaamissäännön tiukkuus lienee enemmän kulttuurikysymys, missä päin maailmaa sattuu kisa olemaan.
 15. villea

  IM Tallinna

  Mentiin auton kanssa ja pyörä oli siellä. Monet näyttivät taluttavan pyörän autokannelle, eli sille pitää tehdä joku varaus.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy