Jump to content
Juoksufoorumi.fi


villea

Jäsenet
 • Content Count

  736
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

701 Excellent

About villea

 • Syntymäpäivä 10.08.1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Espoo

Converted

 • Puolimaraton
  1.29.27 (2015), 1.29.37 (2013)
 • Maraton
  3.15.06 (2015), 3.19.00 (2013)
 • Tavoite
  2016: maraennätys

Recent Profile Visitors

1 444 profile views
 1. villea

  Cooper

  Ilmeisesti vastatuulta "menomatkalla" eli 3 km asti. Muitakin selityksiä löytyisi varmaan tarvittaessa.
 2. Mikä meininki noissa pyöräilyissä on sykkeen suhteen ollut?
 3. villea

  Pyöräpohdintaa

  Jos motivaatiota ja likviditeettiä löytyy, siitä vain!
 4. villea

  Pyöräpohdintaa

  Noilla varsinaisilla pyöräharrastajilla, joita liikkeissä on yleensä töissä, on aika vahva veto perus maantiepyöriin. Aikoinaan joku minullekkin tokaisi, ettei aerokahvat niin paljoa eroa maantiepyörän alaotteesta. Samaa mieltä kuin edellä LauriH, eli cyclo+maantie on vähän turha kombo ellei pyöriä ala olla useampia. Tri viritetyllä cyclolla aika pitkälle pääsee. Pistä vaikka itsellesi tavoite, että kun puolikas menee johonkin tavoitteeseen, vaikka alle 5h30, tri pyörä olisi paikallaan hankkia. Kannustaa mukavasti ja testaa että harrastus on sen verran vakavaa että rahallinen satsaus on ok.
 5. villea

  Pyöräilykunto

  Pyöräily on kestoltaan pisin ja uinti lyhyin (1/5 ehkä pyöräilystä), mikä kertoo paljon. Juoksu on pyörää lyhyempi, mutta siinä voi tulla yllättäviä eroja osittain aiemmin mainituista vastuksista johtuen ja koska se on viimeinen laji. Kaikissa lajeissa voi kehittyä loputtomasti, mutta panostukseen nähden on tietysti helpointa parantaa aikaa siinä lajissa mikä on heikoin. Jos on tasavahva kaikissa, aika paranee helpoiten juoksussa ja pyöräilyssä. Toisaalta uinti ei kuormita samalla tavalla kuin juoksu joten siihen voi käyttää "ylimääräistä" treeniaikaa. Uinnissa teho on aina verrannollinen nopeuden kolmanteen potenssiin jos tekniikka on kohdillaan, pyörällä silloin jos vauhti on riittävän kova jolloin vierintävastuksen merkitys on melko pieni (alle 20% tri kilpavauhdeissa). Juoksu on tässä suhteessa erilainen koska ilmanvastus juoksuvauhdeissa ei ole ihan niin iso kuin pyörällä, vaan kehon oma toiminta on merkittävämpää. Eli kannattaa treenata sopivasti kaikkia lajeja niin kehittyy kaikissa enemmän tai vähemmän.
 6. Juuri näin. Tuossa backuppina compeedista leikatut pikkurillin kynnen kokoiset suojat nännien päällä, joten asia oli sikäli hoidossa.
 7. Ironman -organisaation kisoissa pitää myös muistaa ettei triasun etuvetoketjua saa avata nännien tasoa alemmas, ettei miehinen nänni vain vilahda. Se on ilmeisesti vakava sääntörikkomus myös. Jos Tahko siirtyy tuon organisaation alle, se on nännien vilauttelulle heti tiukka stoppi.
 8. Toinen kilpailija ei ole ulkopuolinen apu. Tämä oli vielä kiinnostavampi tapaus: http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/37406430/did-the-brownlee-brothers-break-the-rules
 9. Voi aavistuksen rassata tuollainen.
 10. villea

  Pyöräpohdintaa

  Minä olen aina yrittänyt mennä pyörälläkin muna asennossa. Kerrotko referenssin, olisi hauska vilkaista.
 11. villea

  Pyöräpohdintaa

  Minulla on nyt ollut 5 vuotta Feltin b12 Ultegran osilla, enkä ole tainnut kertaakaan säätää vaihteita itse. Noin kerran vuodessa olen käyttänyt pyörän huollossa jossa säätävät nuo kuitenkin tarvittaessa samalla kun vaihtavat kuluneita osia. Pari viikkoa sitten oli huolto viimeiksi, ja sitä ennen oli ehkä ensimmäisen kerran sellaista välillä, että vaihde ei mennyt ihan kohdallaan päälle vaan joutui vipua jonkun vaihteen kohdalla painamaan pikkuisen "yli" välillä. Niin vähän haittasi, etten viitsinyt edes säätää itse kun oli huolto tulossa. Noissa tri pyörissä vaihdevivut ovat aerokahvojen päässä ja toimivat yksinkertaisemmin kuin jarruihin integroidut. Ehkä säädön tarpeen vähäisyys johtuu siitä, tai sitten ajan vain niin vähän. Jatkuvasti niitä ei kuitenkaan tarvitse rassata.
 12. villea

  Pyöräilykunto

  Tässä on näköjään juostu TripSockzeilla. Jotain outoa niissä on kun jalat liikkuvat noin.
 13. Veikkaisin että FG on näin projektin alkuvaiheessakin jo alle 10 h mies, voi olla että aika reilustikin jos vammat eivät vaivaa ja saa sopivan pyörän alle. Ensi kesänä ainakin sub 9. Eri osallistujille kisassa tulee aiheesta erilaiset selostukset.
 14. villea

  Tahkon täysimatka 2018

  Ei tullut kylmä ilman uimalakkiakaan?
 15. Äärimmäisellä sukurutsalla synnytettyjä ideoita...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy