Jump to content
Juoksufoorumi.fivillea

Jäsenet
 • Content Count

  826
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

940 Excellent

About villea

 • Syntymäpäivä 10.08.1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Espoo

Converted

 • Puolimaraton
  1.29.27 (2015), 1.29.37 (2013)
 • Maraton
  3.15.06 (2015), 3.19.00 (2013)
 • Tavoite
  2016: maraennätys

Recent Profile Visitors

1 504 profile views
 1. Ai-ai tuota sanaa "työläinen" niin harvoin enää käytetään... Tuon "älykön" tilalle olisikin sopinut paljon paremmin "herrat". Mitenkähän asiaa on tarkemmin selvitetty? Tuo "olen seurannut esim. kahviloissa työläisiä" on myös mainio, kun sillä ei edes viitata kahvilan henkilökuntaan!
 2. Sama minua tuossa hämmentää. En saa millään päähäni, miksi toimitus / kunnanjohtajalle kertominen olisi jonkinlainen pelote. Ajattellaanpa vaikka jotain moottoripyöräjengiä, joka tulee perimään velkoja: "rahat olisi parasta nyt maksaa, tai operoimme seuraavaksi kunnanjohtajan kanssa."
 3. Concept 2:n sivuilta löytyy teholle kaava : watts = 2.8/(split/500)³ eli teho nousee hyvin nopeasti kun vauhti kasvaa (kolmanteen potenssiin), samoin kuin uidessa tai fillarilla tasamaalla kun vauhti on jo kova. Juostessa ei mene samoin.
 4. Tämä voisi olla ensi vuodeksi sopiva tavoite. Nykyinen ennätys 3:15 neljän vuoden takaa, tänä vuonna meni 3:20. Katsotaan miten asiat lähtevät kehittymään. Jos saisi vähän enemmän juoksua alle niin ei pitäisi olla mahdoton rasti vaikka vuoden päästä Vantaalla. Tänä vuonna ensimmäinen 1000 km juoksua paukahti rikki vasta toissapäivänä maratonin aikana.
 5. Jos olisi päässyt parempaan uintiporukkaan (kakkosryhmä), niin olisi se podiumpaikkakin ollut taas aika lähellä, 5 min näytti jääneen heistä. Pyörä ja juoksu ilmeisesti ihan oman tason mukaan. Ryf oli kyllä hämmästyttävän vaisu varsinkin juoksussa, eikä Charlesinkaan juoksu sitten ollut ihan se huippuvahvuus niin kuin hän oli kai uhonnut ennen kisaa. Vähän sen oloinen on tuo Kaisa, että jossain muodossa saattaa näkyä vielä nimi ja/tai naama jatkossakin mediassa.
 6. Nyt kun katsoo tuloksia, Lucy on uinnin jälkeen ollut koko ajan johdossa ja kasvattanut sitä. Kasvattanut eroa jopa Ryfiin ensimmäisen 23 km aikana melkein minuutilla.
 7. villea

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Kerro nyt kaikkia kiinnostava asia, eli miten vatsa toimi?
 8. Kaisa jäi näköjään taas uinnissa väärään ryhmään. Aika outoa, jos vaikeuksia tulee jo tässä vaiheessa... Ainakin miesten puoella tulosseuranta sekoilee, Amberger ilmestyi pyöräilyssä listoille vasta jälkikäteen. Ihmettelinkin, mihin hän katosi.
 9. villea

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Onnea Soilille selvästä voitosta! Naisten puolella ei tainnut tänään oikein kunnon kisailua syntyä kärjessä. Tuo miesten ykkönen Halonen on kyllä melkoinen kone. Mikähän siinä on tavoite, jos vetää noin kovia maratoneja melko tiheään? Luulisi, että jos haluaa vielä tasohyppäyksen kohti kv aikoja, ei kannattaisi ihan noin tiheään kisailla kovia kisoja. Tai sitten pyritään maraton 100 kerhoon alle 2:30 ajoilla. Juoksu kulkee kovaa, kun nimikin on imperatiivi.
 10. Ainakin täältä löytyy livelähetys: https://www.tri247.com/kona/kona-2019/how-to-watch-ironman-world-championship-2019
 11. Tässä on siis Itävallassa juostu parin kreikkalaisen kaupungin välimatka alle sen ajan, joka menee kun maapallo pyörähtää 1/12 kierroksen. Kova temppu joka tapauksessa. Tuo kysymys ajan virallisuudesta on aika mielenkiintoinen pohtia. Minkälaisilla edellytyksillä tämä olisi ollut virallinen kisa? Joitain "antijäniksiä" ainakin juoksemaan mukaan, niin että kyseessä on kilpailu. He voivat keskeyttää milloin vain. Oikeat jäniksetkin voivat olla kisassa virallisesti mukana, mutta heitä rupeaa yllättäen väsyttämään. Jäniksiä ilmeisesti tuli matkan varrelta lisää, mutta olisiko tämä korjattavissa? Riittävän paljon, vaikka 50, todella kovatasoista maratoonaria, jotka vaikka doupataan kunnolla, jotta pystyvät vetämään lähelle 40 km tuota vauhtia. Heidän ura tässä tietysti uhrattaisiin koska oikean kisan jälkeen tehdään testit, mutta sopivalla sponsorirahalla se ei ehkä haittaa heitä. Itse ennätyksen tekijä on tietysti (?) puhdas. Jäniksetkin toki toimivat niin, että alussa on omat jänikset jotka pudottautuvat pois ja sitä mukaa uudet lähtevät vetämään kuten usean jäniksen kanssa on tapana. Näin sama juoksu jonka Kipchoge teki nyt olisikin virallinen ennätys?
 12. villea

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Oi kyllä Sepolta hieno juoksu. Saimme todistaa toista haamurajan alitusta samana päivänä. Oma juoksuni meni näin: Lähdin suhteellisen rauhallisesti liikkeelle jonkinmoisessa ruuhkassa. Ensimmäinen kilometri vähän yli 5 min, siitä pikku hiljaa kiristäen. Ensimmäinen kierros kokonaisuutena tunnustellen 51:28. Yritin pitää sykkeet vielä alhaalla ja se onnistuikin. Toinen kierros olikin sitten jo vähän kovempaa, ja ehkä hauskin osuus juoksussa. Kulki hyvin eikä vielä painanut missään. Puoliväliin ajassa 1:40:28 eli toinen kierros 49:00. Puolimatkan aika oli pari minuuttia kovempaa kuin olin kuvitellut. Tuossa vaiheessa heräsi ajatus, että tänään menee alle 3:20. Jossain vaiheessa vatsassa vähän väänteli, ja tuli mieleen tämän ketjun aiemmat keskustelut. Söin noin 1,5 h ennen lähtöä pari kananmunaa ja ennen lähtöä vielä banaanin ja kesällä vanhaksi menneen geelin. Ehkä ne siellä muuttuivat juoksukunnoksi. Pienen vauhdin rauhottamisen jälkeen pääsin taas hyvään vauhtiin eikä stoppia tarvittu. Kolmannella kierroksella alkoi matka vähitellen tuntua, mutta jalat toimivat hyvin kun käskytystä hieman lisäsi. Kierrosaika 50:08 hieman nousseella sykkeellä. Viimeiselle kierrokselle lähdin nostamaan sykettä kohti anakynnystä (ts. kohti raastoa), ja sekin sujui aika suunnitellusti. Puuskutus lisääntyi, syke nousi, ja vauhtikin vielä aavistuksen. Viimeisen kierroksen aika 49:52, kokonaisaika 3:20:28 ja siis hieman negatiivinen splitti. Keskisyke oli 158 ja maksimi 170. Syketason hallittu nousu onnistui juuri niin kuin kuvittelin, vaikka keskisyke jäi pari pykälää siitä mitä arvelin sen voivan olla. Ehkä ikä alkaa näkyä siinä. Kaikki jäi matkalle tänään. Tuntui siltä, että kaikki juoksukunnon osa-alueet sai käytettyä samaan aikaan ennen juuri ennen maaliviivaa. Ei ihan mennyt alle 3:20, mutta pari kertaa aiemmin on mennyt joten eipä tuo niin pahalta tuntunut. Juoksun aikana raja motivoi, ja se riittää. Matkamittari näytti 42,51 km, joten kilometrivauhti oli sen mukaan jonkin verran kovempaa kuin tuo 3:20 taso. Hieno kisa taas, vaikka olikin aika paljon lätäköitä matkalla. Ensi vuonna sitten ehkä ennätyksen kimppuun.
 13. villea

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Paraneminen alkaa siitä, kun liittyy Juoksufoorumille.
 14. Huomenna olisi taas oman urheiluviihteen lisäksi penkkiurheilua, eli nuokkumista tietokoneen ääressä. 220triahtlon -sivun arveluissa Kaisa on kymmenes: http://www.220triathlon.com/news/ironman/2019-ironman-world-championships-predictions-who-will-be-crowned-queen-of-kona/13040.html Mitenkähän lähelle osuvat? Ryf taitaa olla ylivoimainen jos ei ole isompia ongelmia kuin meduusat.
 15. villea

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Tänään sushibuffetissa Vantaan maratonin valmistautumisen loppuvaiheen spesiaalitankkaus eli max mättö. Täytyy kyllä sanoa, että olen valmistautunut Vantaan maratonille noin kerran viikossa jo pidempään. Tiistaina oli vielä muutama tonnin veto aika reipasta vauhtia, eilen rauhallinen 9 km höntsäjuoksu. Tänään taidan käydä uintitreeneissä ja huomenna en varmaan tee juuri mitään.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy