Jump to content
Juoksufoorumi.fi

KSNDR

Jäsenet
 • Posts

  267
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  6

KSNDR last won the day on September 22

KSNDR had the most liked content!

About KSNDR

 • Syntymäpäivä 09.04.1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KSNDR's Achievements

 1. LA 16.10. 8,05km @5:22 Kevyttä kevyttä. SU 17.10. 19,60km @4:54 Tuntui hyvältä juosta vähän pidempään, hieno syyspäivä taas. Kisan jälkeiseen viikkoon kilometrejä 55,60. Tärkeintä viikossa oli että puolikkaalta tuntui palautuvan hyvin. Ensi viikko olisikin taas kisaviikko. Vaikka se onkin vähän sellainen bonus-kisa, täytyy silti toki yrittää tosissaan jos kerran mukaan lähtee.
 2. KE 13.10. 12,09km @5:06 Perus. TO 14.10. Lepo Sairaan lapsen kanssa kotona iltapäivään asti, sitten lennosta vaihto vaimon kanssa ja iltavuoroon töihin. PE 15.10. 8,96km sis. 5x1k/2" @3:33 Olin jo henkisesti varautunut kirjoittamaan tälle päivälle samaa kuin eilen mutta kas, ihmeparantuminen oli tapahtunut. Piti nyt liikutella jalkoja välillä taas reippaammin kun meinaa sen kympin vielä ensi viikolla juosta. Rento kulku oli kyllä, sai nauttia tästä tämänhetkisestä hyvästä kunnosta. Ei siitä ole kauaa kun tuollainen tahti olisi ollut itselle ihan utopistinen mutta nyt sai vaan nauttia kyydistä, ei tarvinnut väkisin puskea eikä tuskassa haukkoa henkeä.
 3. MA 11.10. 7,29km @5:26 Kyllähän se nopeasti helpotti onneksi. Tämä vastasi yleistuntumaltaan ehkä kympin kisan jälkeistä päivää. TI 12.10. Lepo Aivan kujalla aamuvuoropätkän päätteeksi. Futisviihde voitti oman urheilun. Onneksi pelissä kävi hyvin. Olen itseni kanssa sopinut että tämän lokakuun ajan tällainen on vielä ookoo... lisäksi ilmoittauduin kuitenkin vielä yhteen kilpailuun vaikka olin ajatellut että kausi on tässä. Olin joka tapauksessa lähdössä pistäytymään mummolaan ensi viikolla kun on lasten syysloma ja siellähän on tuollainen kympin mittainen Pärnu Beach Run-kisa. Nimi kuulostaa melko kesäiseltä, mutta todellisuus taitaa olla toisenlainen. Reitillä näyttää olevan vähän erikoiskäänteitä taas ja on todella arka tuulelle. Tasokin näyttää viime vuosina olleen aika hyvä mutta +/- 38min-tuloksella voisi oman sarjan pronssipaikka olla tähtäimessä.
 4. LA 9.10. 22,05km sis. Vantaan Maraton 1/2 1:20:50 (3:49/km) Mitähän tästä nyt sanoisi. Tavallaan vähän jopa harmittaa, rohkeammalla taktiikalla olisi 1:20 alitus ja sen myötä oman sarjan kolmospaikka voinut olla mahdollinen.. mutta kun en ollut kolmeen ja puoleen vuoteen kisannut tällä matkalla, niin silleen kohtalaisen kiitollisena otan tämän kolmen ja puolen minuutin ennätysparannuksen vastaan! Ja onhan se tavallaan hyväkin jäädä vähän nälkäiseksi, tiedän että tämä voi mennä vielä jonkun verrankin paremmin. Toki tiedän myös että olen 45-vuotias. Mutta vielä paranee! No niin. Jalat olivat kerrankin tuntuneet koko viikon hyviltä ja olo kisapäivän aamuna oli kaikin puolin valmis. Menin paikalle taas kerran aika viime tipassa ettei tarvitse siellä hermoilla ja palella. Siinä vaiheessa meinasin kyllä jo pelästyä, kun olin vielä auton takaluukussa vaihtamassa vaatteita ja tajusin lähtöön olevan alle neljä minuuttia. Mutta ei se mitään, 20 sekuntia ennen paukkua olin viivalla. Siitä sitten liikenteeseen, meno tuntui rauhalliselta. Oli pieni shokki kun ensimmäinen kilometri piippasi ajassa 3:41. Petollista?! Oli pakko kevyesti himmata tahtia, toinen kilometri 3:48. Tuntui todella helpolta mutta kun ei ollut oikein luottoa omaan kestävyyteen tällä matkalla, oli pakko pitää rajoitinta päällä. Näissä merkeissä meni ensimmäinen kierros, välillä oli joitain 3:45 kilsojakin mutta hyvin tasaisena kokonaisuudessaan pysyi tahti. Puolivälissä jalat edelleen tuoreet. 15 kilometriä täyttyi kun saavuttiin toisen kerran Teboilille eli Downtown65-bailupisteelle, silloin uskalsin laittaa seuraavan pykälän silmään ja ohitin muutaman edellä menneen juoksijan. Sitten ne loppuivatkin kesken, olin yksin eikä edes horisontissa näkynyt ketään samaa kisaa juoksevaa, ohiteltavia maratoonareita kyllä riitti. Jossain 18 kilometrissä kapulat olivat jo aika puutuneet mutta ei sillä vauhtiin ollut vaikutusta ja hengityskoneiston puolesta olin todella hyvissä voimissa. Tämän puolesta olisi ehkä voinut antaa mennä kovempaa jo aikaisemminkin. Mutta sainpahan nousevan fiiliksen loppuun. Hieno kisa kyllä. SU 10.10. 7,04km @5:53 Vuoden kankeimmat jalat. Mitään muuta ei tietenkään ollut odotettavissakaan. Eipä ole kiire minnekään hetkeen. Olin etukäteen ajatellut että voin olla tämän päivän juoksematta ja vaikka useammankin jos tarve vaatii, mutta kun se ei vaatinut niin miksi olisin. Kun oli aamusta myöhäiseen iltapäivään istunut töissä, kyllä ulkoilu maistui. Kilometrejä kisaviikolla 63,10.
 5. KE 6.10. 7,07km @5:22 sis. 3x10s TO 7.10. Lepo 8.10. 5,08km @5:22 sis. 3x10s Kisaan valmistautuminen perinteisellä kaavalla, mitäpä sitä muuttamaan kun on toiminut. Koska on puolikas tulossa, olen yrittänyt tässä pari päivää kiinnittää juomisiin huomiota. En tiedä onko silti eronnut mitenkään normaalista. Mutta varmaan kehon varastot ovat tarpeeksi täynnä nestettä ja hiilareita ihan tämän normaalia vähemmän liikunnan myötä, kun on jatkanut syömistä normaalilla tavalla. Edellisestä puolikkaasta on niin monta vuotta etten edes muista mitä olen tehnyt ja jättänyt tekemättä ennen niitä. Startti on kello 14 joten pitää varmaan yrittää syödä kevyt lounas ajoissa aamupäivällä. Muistaakseni olen ottanut puolikkaalla geelin ennen lähtöä ja sitten taas noin 6-7 ja 12-13 kilometrin kohdilla. Ehkä vähän siinä ja siinä miten tuo myöhemmin otettu ehtii imeytyä tai onko noista muutenkaan puolikkaalla varsinaista hyötyä, mutta ainakin mentaalista energiaa on loppumatkalle saanut. Juomapisteillä sitten vettä sen mukaan miten saa suuhun osumaan. Näillä mennään.
 6. TI 5.10. 7,20km sis. 3x1600/2" @3:52 Hyvin kulki. Paljon paremmin kuin tasan sama setti viikko sitten, mutta eipä silloinen nihkeä kulku kyllä enää lauantain kisassa tuntunut. Saa nähdä sitten miten nyt käy.. mutta joo kyllä tuo 3:52 voisi olla tavoitetahti Vantaalla. Uskon että sellainen 15km tulee helposti jos kaikki muuten kunnossa, mutta sitten nähdään riittävätkö pohjat loppuun asti. No sehän selviää vain yhdellä tavalla. On tässä jo jonkun aikaa tullut mietittyä ensi vuotta. Että mitähän seuraavaksi tämän harrastuksen kanssa, lisää samaa vai jotain uutta. Pääpaino takaisin pidemmille matkoille niin kuin harrastuksen alussa, vai sittenkin painotusta vielä lyhyemmille. Eilen töissä selasin foorumia ja @iisakin palstalla oli juttua ensi kesänä Tampereella järjestettävistä aikuisten MM-kisoista. Olen jotenkin todella innostunut nyt, siinä voisi olla upea tavoite itsellekin, kiitos inspiraatiosta!
 7. SU 3.10. 9,23km @5:14 Jälkikasvun kanssa mummolassa ja kevyt kierros lapsuuden maisemissa. Hieno huomata ettei taaskaan onneksi mitään kolotuksia tai muutakaan kisan jäljiltä. MA 4.10. 14,67km @5:01 Kansallinen korvapuustipäivä. Kyllä tällä lenkillä tuli pään kokoinen Kanniston puusti ansaittua.
 8. PE 1.10. 4,89km @5:30 sis. 3x10s Perinteinen kisaa edeltävä hissuttelu parilla kevyellä kiihdytyksellä. LA 2.10. 6,20km sis. 5k 17:39 Toisin kuin ennen edellistä kisaa, heräsin aamulla terveenä, raittiina ja reippaana.. mitä nyt nukkuminen epäonnistui suunnilleen täysin mutta se ei ole mitään uutta, pikemminkin hyvä merkki siis. Monesti olen tärkeän kisan aamuna käynyt pienellä lenkillä herättelemässä kroppaa mutta nyt olin lähdössä joka tapauksessa lasten kanssa Minimaratonille pyörimään niin jätin väliin. Se olikin hauska reissu jonka jälkeen takaisin kotiin ottamaan vähän lepoa ja välipalaa. Sitten fillarilla pelipaikoille ja lyhyt verryttely Eltsussa. Kiire meinasi tulla taas kerran. Kansaa olikin yllättävän paljon tulossa kisaamaan, sai ihan ryysiä että pääsi lähelle eturiviä lähtöön. Sitten vaan alamäkeen rynnimään ja sen jälkeen yritys asettua tavoitevauhtiin. Ensimmäinen kilometri täyttyi ajassa 3:30. No siinä oli se alamäki.. jatkoin samaa tahtia, toinen kilometri 3:31. Siinä kohtaa vähän hirvitti mutta eipä ollut oikein muuta tehtävissä kuin yrittää pitää tuollaista tahtia yllä ja toivoa parasta. Tahti oli kuitenkin ehkä 3-5s/km kovempaa kuin mihin olin toivonut pystyväni. Kolmosella ja nelosella oli vähän mäkeä ja vastatuulta, kilometrit 3:36 ja 3:34. Silti niistä selvittiin. Oli huikea tunne kyllä neljännen kilsan täyttyessä, tiesin etten enää kanttaa ja viimeisessä nousussa Stadionille on varaa vaikka ottaa huolella takkiin ja silti menee alle 18min. Eipä se edes kauheasti hyytynyt ja oli hieno päästä loppuvetoon Stadikan radalle. Loppuaika 17:39. Juhlafiilis kyllä. Vitosta ja kymppiä oli tarkoitus treenata tänä vuonna ja ennätys parani yli minuutin molemmilla matkoilla, joka varsinkin tällä vitosella on erittäin ookoo. Nyt maha täynnä sushia ja kohta saunaan.
 9. KE 29.9. Lepo Aamuvuoroviikko ja todella kuormittunut olo, jätin lenkin väliin. Arkiliikuntaa kyllä tuli työmatkojen ja lasten harrastuskimpoilujen kanssa ihan tarpeeksi.. illan päälle vielä vähän foam rolleria. TO 30.9. 6,97km @5:30 sis. 5x10s Todella kevyttä juoksua ja muutama terävä kiihdytys.. hyvältä tuntui. Syyskuu näyttäisi olevan taputeltu. Kilometrejä tuli 283,20. Melkein ookoo, pari flunssapäivää ja pari musatreenipäivää vähän verotti. Kohokohtina Lassen Hölkkä ja Kaisaniemen Juoksu ja varsinkin molempien loppumatkat.
 10. LA 25.9. 8,18km @5:15 Taas yksi lenkki josta ei jälkeenpäin muistikuvaa. Teki varmaan silti tehtävänsä. SU 26.9. 14,40km @5:07 Viikko kevyesti pakettiin. Kilometrejä tälle väliviikolle kertyi noin suunniteltu määrä eli 73,10. MA 27.9. 12,16km @5:01 Perus. TI 28.9. 8,86km sis. 3x1600/2" T Niin tämähän on kisaviikko, tähän kohtaan pieni kynnysvetosetti kuten isossa kirjassa ohjeistetaan. Tuntuma vähän raskaampi kuin olisin toivonut mutta onhan tässä vielä aikaa piristyä, nyt kolme päivää todella kevyesti. Tuntuu tämä kisaviikko jotenkin erilaiselta kuin aiemmat tänä vuonna. Eihän tässä pitäisi mitään olla, treenit on vedetty ja nyt nautitaan. Ja sitä paitsi tuloksiakin on jo tullut, ei ole mikään yksittäinen paikka tehdä tuskassa ennätystä. Mutta silti jännittää.. aiemmat kisat ovat olleet etappeja matkalla jonnekin, mutta nyt olisi se kauden viimeinen vitonen jossa pitäisi mielellään tehdä se paras aika. Reitti on hyvä ja sääennustekin lupaa sopivaa. Tiedän sentään että vitosen jaksan kyllä juosta huonoimmillaankin jotenkin. Viikon päästä varmasti vasta jännittääkin kun on puolikas tulossa. Edellinen kun oli juuri tuossa äsken eli HHM 2018. Toisaalta juuri siksi ei pitäisikään stressata, se menee niin kuin menee. Olen ajatellut lähteä reippaasti ja katsoa mihin asti sitä jaksaa, ennätys paranee sitten hyvin tai ei ollenkaan. No, tähän ehtii vielä palaamaan.
 11. TO 23.9. 12,26km @5:07 Melko kankeaa menoa, edellisen päivän pidempi lenkki nostoineen tuntui alkuun enemmän kuin olin toivonut.. loppua kohti vertyi kuitenkin. Yksi merkkipaalu tämän myötä tuli saavutettua: vuosi sitten kun aloin pitkän tauon jälkeen taas treenaamaan suunnitelmallisemmin, ajattelin että keskimäärin 300km/kk olisi sellainen perusraja joka olisi hyvä saada määrällisesti kasaan. Sen myötä olisi pohjaa kovempien vauhtien tavoittelulle. No, tämän jälkeen mittarissa oli edelliselle 12 kuukaudelle 3600,20km joten tuo tavoite tuli ensimmäisen kerran täyteen nyt. Vielä kun saisi sen tuolla pidettyäkin, mielellään myös vähän vielä nostettua. PE 24.9. 9,03km sis. 5x1k/2" @3:34 Siinä taisi olla tämän treenikauden viimeinen kovempi setti. Rennosti kyllä tuli, kuten suotavaa olikin koska toivoisin viikon päästä pääseväni saman matkan suunnilleen samaa tahtia ilman taukoja.. tai jos ei ihan tätä kyytiä niin 3:36-3:37/km olisi vähintään tavoitteena.
 12. SU 19.9. 12,21km @4:58 Ei paljon kisa tuntunut jaloissa eikä missään joten perusvauhtinen peruslenkki näköjään tuli. MA 20.9. "Lepo" Taas suoraan aamuvuorosta Tampereelle soittamaan kitaraa, ja yöllä kotiin. Kaikenlainen musiikin parissa puuhaaminen on siis ollut mun työ 20 vuotta, onneksi ei enää. Mutta tärkeä harrastus se on edelleen.. viimeiset puolitoista vuotta toki ollut hiljaisempaa ja sen vuoksi on ollut helppo keskittyä näin paljon juoksuun mitä olen nyt tehnyt. Saapa nähdä miten käy kun hommat alkavat taas avautumaan. Olen kyllä oikeasti alkanut pitää tästä tästä hölkkä- ja perhekeskeisestä elämäntyylistä aika paljon esim. autossa istumiseen, odottamiseen ja kaljanjuontiin verrattuna, että eiköhän tämä elämä aika samaan malliin jatkukin. TI 21.9. 7,00km @5:19 Kevyt saunalenkki. Välipäivän jälkeen taas kroppa niin kankea ettei olisi kovempaa huvittanut juostakaan. KE 22.9. 22,28km @4:43 sis. 3km M+3km T Pidempi lenkki vaihteeksi, hieno kirkas syksyinen keli joten mikäs siinä. Loppuun pieni nosto, ensin kolme kilsaa maratahtia josta kiihdytys kynnysvauhtiin. Näihin vauhteihin on nyt loppukesän mittaan saanut jonkunlaista tuntumaa aikaiseksi, ihan lennosta lähti aika tarkasti vähän alle 4:10 ja sen perään vähän päälle 3:50.
 13. PE 17.9. Lepo Aamulla vielä flunssaisempi olo kuin edellispäivänä ja iltapäivään asti olin lähinnä vaakatasossa sängyssä. Sitten pitikin lähteä Paloheinään pojan futisturnaukseen palelemaan muutamaksi tunniksi. Tässä kohtaa harmituskäyrä oli jo sen verran korkealla että päätin käsitellä asiaa sillä parhaalla tavalla jonka mies osaa: ottamalla parit futisreissusta selvittyäni. Turnaus meni onneksi hyvin ja olokin parani siinä illan mittaan, mutta arvelin silti juoksun olevan mahdotonta vielä seuraavanakin päivänä. Siispä suunnitelma pysyi ja muutama juoma siinä meni illan mittaan, hauskaa oli kyllä. LA 18.9. 6,1km sis. 5k 18:23 (3:40/km) No niin, ennätyshän sieltä tuli! Optimaalinen valmistautuminen heh.. en voi suositella kenellekään mutta nyt kävi näköjään näin. Sain nukuttua myöhään ja havaitsin olon paremmaksi kuin odotin kaikin puolin. Aamupalan syötyäni ajattelin että sama kai se on lähteä kokeilemaan miten juoksu onnistuu. Voisihan sitä sitten vaikka vaihtaa hölkälle jos käy liian rankaksi, ei ole niin vakavaa. Menin paikalle aika täsmäiskulla ja tein lyhyen verryttelyn jonka perusteella oli vielä mahdoton sanoa päivän kunnosta mitään suuntaan tai toiseen. Lähdin liikkeelle tavallista vauhtia ja se myös tuntui onneksi aika tavalliselta. Heti ensimmäisen kilometrin aikana olleesta pitkästä nousustakin selvisin, kilometri 3:40. Seuraava oli sitten alamäkeä alkuun, sitten päästiin tasaiselle pätkälle Töölönlahden rantaan. Minut ohitti tässä kohtaa juoksija jonka perään onnistuin kuitenkin jäämään roikkumaan. Kilometri 3:36. Sain hyvin rytmin päälle ja meno maistui, kolmas kilometri 3:37. Sitten kisan pahin pätkä, jyrkkä nousu ensin Siniselle Huvilalle ja sitten vielä mutka ja nousu rautatiesillalle. Voimia onneksi jäi kun niitä säästeli, mutta kilometriin meni aikaa 3:51. Viimeisellä kilometrillä sain hiukan karkuun päässeen matkakaverini kiinni ja ajattelin että voisin vielä lopussa yrittää iskeä ja ohittaa. Tämä onnistuikin, yllättävän tuoreesti lähti loppuveto. Sijoitus maalissa viides, nelosmies lähes minuutin edellä joten maksimisaavutus tämä oli kaikkiaan. Huh! Hämmentävä päivä, eihän tällaisen pitänyt olla mahdollista. Kunto on piikissä nyt kyllä.. ellei seuraavan parin viikon aikana tapahdu mitään mystistä tai ellei keli ole sitten ihan mahdoton, kyllä tästä ajasta pitäisi pystyä lohkaisemaan HCRD:n vitosella vielä hyvä siivu pois.
 14. KE 15.9. 12,17km @4:54 Aamulla heräsin kurkku kipeänä ja muutenkin tukkoisena.. menoon tämä ei kyllä vaikuttanut mitenkään, todella kevyttä oli. TO 16.9. Lepo Nyt on sitten rehellinen nuha. Ehkä olisin käynyt kevyellä lenkillä jos olisi tavallinen viikko menossa, mutta kun tässä olisi vielä toiveena päästä kisaan lauantaina.. ei auta kuin toivoa että totaalinen lepopäivä jotenkin auttaisi. Voi olla toki turha toivo. Harmittaa kyllä ellen tästä parane, Kaisaniemen Juoksu on jotenkin spesiaali juttu itselle. Se oli itse asiassa juuri tällä päivämäärällä 8 vuotta sitten ensimmäinen kisani ikinä, kiitos Facebook tästä muistosta. Tuon jälkeen olen käynyt siellä joka vuosi, ellen ole ollut loukkaantuneena. On jotenkin mahtavaa että keskellä Helsinkiä on tuollainen kyläkisa, en käsitä miksei se ole suositumpi. Eihän se reitti toki helpommasta päästä ole, mutta onhan se.. mielenkiintoinen. Ja viime sunnuntain kisan jälkeen ajattelin jo kunnon olevan niin hyvä että voisin haastaa vitosen ennätykseni jopa tuolla. No, huominen olo kai kertoo miten käy. Tässä on lähitulevaisuudessa vielä jäljellä lisäksi HCRD 5k ja Vantaan puolikas joten ei varmaankaan kannata flunssaisena lähteä raastamaan.
 15. MA 13.9. 8,20km @5:13 Kevyttä menoa piti ollakin mutta siihen nähden että oli kisan jälkeinen päivä, kulki oikein yllättävän kevyesti. TI 14.9. 17,97km @4:53 Sama teema jatkui. Perus puolipitkis Töölönlahden-Meilahden-Munkan-Lehtisaaren-Kuusisaaren-Lauttasaaren kautta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy