Jump to content
Juoksufoorumi.fi

parek

Jäsenet
 • Content Count

  313
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

102 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. parek

  Paastoaminen

  Moneen kertaan luin ton artikkelin läpi ja en oikein vieläkään hahmota mitä siinä yritettiin sanoa. "mitä enemmän syömisessä on rajoittamista sitä varmemmin paastovaihe kasvattaa nälän hallitsemattomaksi ja kaikki teoreettinen laihdutushyöty menetetään. " Siksipä ei kannata rajoittaakaan paljoa syömistä. Rajoita vain aikaa milloin syöt. "pätkäpaastot sopivat keskimäärin heikommin väsyneille, reilusti ylipainoisille (alussa toimii, 10-20 kg painonlaskun jälkeen ei), vähemmän liikkuville, naisille ja henkilöille joilla on syömisen säätelyn kanssa ongelmia (ahmimistaipumus, makeanhimo jne.)." Ei tue kyllä lainkaan sitä käsitystä minkä minä olen saanut. Esim. makeanhimon katoaminen on yksi yleisimmistä asioista mitä paastoa kokeilleet raportoivat. Ja en muista missään törmänneeni kommentteihin, että paasto olisi epäonnistunut koska kokeilija oli "reilusti ylipainoinen". Pikemminkin täysin päinvastoin. "Siksi käytännössä pätkäpaastosta hyviä kokemukset saavat ovatkin usein varsin liikunnallisia ja hyväkuntoisia miehiä. " No kappas. Ei tietty sovi varmaan kenellekään juoksua tai voimalajeja harrastaville. "fysiologisten seikkojen lisäksi käytännössä pitää arjessa ottaa huomioon myös sosiaalisen joustavuuden kaltaiset tekijät." Mikäpä sen helpompaa nimenomaan arjen kannalta kuin syödä vaikka kaikki päivän ruoat parin tunnin aikaikkunan sisällä? Onko se helpompaa olla ruoan kanssa tekemisissä (hankkimalla / valmistamalla / syömällä sitä) kolmen tunnin välein? Paastoavan elämäntyylin isoimpia etuja on nimenomaan sosiaalinen joustavuus. Jos nyt tässä ton termin ymmärsin oikein. "Kalorivaje" Ton termin sijaan olisin halunnut artikkelissa puhuttavan siitä erittäin oleellisesta painonhallinnan palasesta: insuliinista. "1) Pysyvä laihtuminen ja painonhallinta ei vaadi kalorilaskentaa tai syömisen tietoista vähentämistä" Täysin samaa mieltä. En tiedä lainkaan paljonko tarvin kaloreita ja paljonko päivittäin niitä syön. Enkä varsinkaan ole tietoisesti vähentänyt yhtään syömisiäni. Enemmänkin päinvastoin. 4) Voit kokeilla erilaisia pätkäpaastoja, mutta harvalle ne pysyvämpi ratkaisu ovat. Mutta lyhyistäkin kokeiluista voi oppia jotakin omista nälänhallinnan rajoista. Nälänhallinnan rajoista? En ole nälissäni vaikka paastoankin joka päivä keskimäärin n. 18 tuntia. Tai no tosiaan kyllähän se paastokokeilu minulle nimenomaan opetti nälänhallinnan rajojani. Ennen nälkä tuli kolmen tunnin välein ja nykyään se tulee n. 17-26 tunnin välein, riippuen päivästä. Mun mielestä tossa artikkelissa puhuttiin loppujen lopuksi tosi vähän paastosta. Jotta ei menisi liikaa aikaa kirjoitteluun, niin tämän enempää en artikkelia kommentoi (enkä liioin mahdollisia vastauksia tähän viestiini).
 2. parek

  M: Inov-8 Terraclaw 250

  Nosto. Hintaa laskettu.
 3. Noin 6-8 lenkkiä takana. Kunnossa ei mitään huomautettavaa, ei ole edes muotoutunut jalkani muotoiseksi. Ainoa mainitsemisen arvoinen seikka on nauhalenkkien ympäriltä poistamani metalliset rinkulat, jotka painoivat jalkapöytää hyvin ikävästi. Mukaan kuvien leveät nauhat ja myös Hokan alkuperäiset nauhat. Kengät on siistit, en vain muistanut pyyhkiä roskia/mutaa pois kun otin kuvat. Ostin alkusyksystä saksasta muistaakseni 120€ hintaan. Myyn pois 50€ + mahd. lähetys pakettiautomaatilla. Rovaniemellä sijaitsee.
 4. parek

  Paastoaminen

  Tätä mietin vielä. Kumpikohan antais paremmat tulokset: se että aminohapot ja hiilarit saa optimaaliseen aikaan ilman paaston etuja, vai toisinpäin? Niihin paaston raportoituihin etuihinhan kuului mm. ne isommat kasvuhormitasot (asiaa on tutkittu ja linkkejäkin laitoin) ja yleinen paastoa kokelleiden raportointi nopeammasta palautumisesta rasituksesta (esim. GSP ja monet normitreenaajat, myös minä). Sekun itsekseni asiaa mietin vaikka lainaustasi käytinkin.
 5. parek

  Paastoaminen

  Kiitos tästä tulkinnasta / selvennyksestä. Siteerasin Noakes kommentissa miehen itsensä sanomaa versiota siitä mitä tapahtui. Voi toki olla värittynyt kanta. Siksipä onkin mielestäni tärkeää tutustua esim. ruokavalioasioiden suhteen molempien osapuolten kantoihin ja tehdä päätelmänsä itse. Itsekin olen lueskellut ja kokeillut omassa elämässä kaikkea vegaanisen ja nykyisen paastoavan ja semi-vähähiilihydraattisen ruokavalion väliltä. Minä luotan hyvin vahvasti omiin kokemuksiin esim. näissä paastoasioissa. Olen kokenut vain ja ainoastaan positiivisia muutoksia elämässäni sen vuoksi, joten ei tämä voi olla huono juttu ainakaan minulle. Kyllä keho jollain lailla osaa kertoa, jos jokin ei ole kunnossa. Kertoihan se sitä minulle ainakin 30 vuoden ajan, mutta en osannut vain tulkita mitä keho yritti sanoa. Nyt on mennyt elämässä muutama kuukausi niin etten tunne henkisessä ja fyysisessä hyvinvoinnissani mitään asiaa mikä vaivaisi tai askarruttaisi jollain tavalla. Tai no ehkä se vaivaa, että miksi en osaa jättää tätä ketjua rauhaa. Jos olo muuttuu jossain vaiheessa, niin tottakai olen avoin katsomaan voiko se johtua ruokavaliosta tai paastoamisesta.
 6. parek

  Paastoaminen

  Tim Noakesista vielä sen verran, että muutama päivä sitten kuuntelin jonkin tuoreen haastattelun ja Etelä- Afrikassa mikään asia ei ole muuttunut oikeudenkäynnin ja julkisuuden myötä vaikka hän todisti olleensa oikeassa tossa asiassa. Kyse siis oikeudenkäynnissä oli siitä sisällöstäkin, ei vain siitä toimiko Noakes oikein vai ei antaessaan neuvon. Viralliset tahot vastustavat edelleen vaikka todisteet sanovat muuta mikä olisi terveellisintä kansalle. Noakes kertoi, että vastustajat vain ohittavat todistusaineiston. Sanovat vain etteivät pidä todisteista. Tätä hän kritisoi: jotkut ovat niin jumiutuneet omaan kantaansa, että kun todisteet sanovat muuta niin silloin he tuomitsevat todisteet huonoiksi / vääriksi, kun oikea tapa olisi muuttaa omaa mielipidettä. Perk@le, mä kyllä nyt olen yrittänyt aika huolella joka kantilta vastailla kaikkeen, että antakaa nyt piru vie mulle jo edes yksi tykkäys!!
 7. parek

  Paastoaminen

  Minä kirjoitin sivulla 5 näin: En muista lukeneeni kilpajuoksijoista jotka tekevät noin, mutta voimailulajeissa kilpailevia kyllä. Ihan samalailla hekin tarvitsevat palautumista ja ravintoaineita kun treenaavat kovaa. Huomaatko, minähän kirjoitin vain ja ainoastaan muistavani lukeneeni voimailulajeissa kisaavista paastoajista. En ole missään väittänyt tietäväni ketään huippumenestynyttä voimailijapaastoajaa saatikaan sanonut tietäväni mitään voimalulajeista tai niiden parissa pyörivistä kisailijoista. Sinä yksinkertaisesti nyt väännät taas minun kanssa sellaisesta asiasta minkä olet itse tulkinnut väärin. Minä en tiedä nimeltä yhtä ainuttakaan voimannostajaa, bodaria tms. Ei kiinnosta, en seuraa, mutta ei se poista sitä faktaa, että muistan lukeneeni paastoavista voimailulajien harrastajista.
 8. parek

  Paastoaminen

  1. Tim Noakes joutui oikeudenkäynnissä seikkaperäisesti erittäin monelta kannalta perustella miksi hän pitää vähähiilihydraattista ruokavaliota terveellisempänä ja miksi ei pidä rasvoja niin pahoina mitä niiden maine on ollut vuosikymmenten ajan. Tim Noakes itse selitti jossain haastattelussa (youtubessa, en muista mikä video se oli), että ongelma oli siinä, että Etelä-Afrikassa lääkäreiden ohjeisiin kuuluu sääntö ettei potilaita saa neuvoa esim. sosiaalisen median kautta antaen henkilökohtaisia neuvoja näkemättä potilasta. Sen sijaan jos asiaa kommentoi yleisellä tasolla mikä pätee kaikkiin ihmisiin tiedon jakaminen näkemättä "potilasta", eli tässä tapauksessa twiitillä kysynyttä naista, vastauksen voi antaa. Noakesin oikeudenkäynnissä täytyi käsitellä siis erittäin kattavasti näitä asioita ja hänen täytyi perustella kohta kohdalta miksi oli asiasta eri mieltä mitä viralliset suositukset sanovat. Oikeudenkäynnin lopputuloksena Noakes todisti tieteellisellä aineistolla hänen lääkärin ominaisuudessa antamansa kommentin olleen yleispätevää ja virkavirhettä ei sen vuoksi tapahtunut. 2. Yksinkertainen syy: autophagiaa tapahtuu jo kyllä hieman lyhyemmillä paastoilla, mutta pidemmillä paastoilla erittäin paljon enemmän ja tehokkaammin. Esim. moni lähde (ikävä kyllä toisten referoimiaa tietoa, ei ole antaa tekstilinkkiä) kertoo 24h kuivapaastoa puhdistavan kehoa saman verran mitä kolme päivää tavallista vesipaastoa. Yleisisti kaikki lähteet sanovat, että autofagia alkaa "oikeasti" tapahtua vasta n. vuorokauden normaalin paaston jälkeen. Autofagiaa voi myös nopeuttaa fyysisellä aktiivisuudella (tyhjentämällä glykogeenivarastot nopeammin) jolloin autofagia alkaa toimia aikaisemmin. EDIT: Monessa asiaa käsittelevässä youtube videossa on listattuna lähteet videon alla. Oli eka kerta muuten kun kuulen autofagia termin suomenkielisen version. Pasi_P, en ikävä kyllä osaa tuohonkaan kysymykseen tältä istumalta mitään sanoa. Noakes käsitteli oikeudenkäynnissä asiaa yleisen terveyden kannalta, ei urheilijan optimaalisen ruokavalion kannalta. Niitä oikeudenkäyntivideoita taisi olla 82 kpl, eli materiaalia on tosi paljon. Ne täytyisi kuunnella ja katsoa varmaan kymmeniä kertoja, että osaisin tavallisena tallaajana jäsentää jotain spesifistä tietoa. Nyt minun päässäni on enemmänkin valtavan iso möykky tietoa mikä on osittain jäsentynyt ja suurimmaksi osaksi ei. Sen verran osaan sanoa, että vielä puoli vuotta sitten ajattelin: kolesteroli ja rasvat = huono, hiilarit = hyvä. Nyt asetelma on kääntynyt toisinpäin. Itse syön kyllä hiilihydraattia, mutta yhdistänkin omat syömiseni paastoon. Noakes ei juurikaan puhu paastosta mitään. Tämä perustelu vie jo tosi paljon aikaa ja energiaani. Ihan pakko nyt vähän hellittää tätä kirjoittelua.
 9. parek

  Paastoaminen

  En muista kertoiko se tollaista asiaa kestävyysurheilun näkökulmasta? Sen muistan, että vuosi taisi olla siirtymäjakso kestävyysurheilussa jos siirtyy hiilareista rasvankäyttäjäksi, että keho alkaa toimia optimaalisesti.
 10. parek

  Paastoaminen

  Kirjoitin jo aikoja sitten mielestäni aika selventävästi: En minä seuraa muita lajeja niin, että osaisin nimetä ketään. Äkkiseltään tulee mieleen Rhonda Rousey, ei muita. Olen pääasiassa päntännyt paastoon liittyvää tietoa, en sitä miten sitä käytetään kilpaurheilussa ja kuka sitä käyttää. Kaiken infon lomassa kylläkin todella usein törmää kommentteihin miten se toimii positiivisesti eri tasoisilla treenaajillakin eri lajeissa. Lisäksi tämän linkin sisältö sivuutettiin täysin: https://primedlifestyle.com/2018/01/07/why-top-athletes-only-eat-one-meal-a-day/ Ja edelleen: voimaurheilija saa tarvittavan määrän kaloreita JOS SE VAIN SYÖ NE. Ei paastoaminen rajoita kaloreita mitenkään. Ruoan määrä voi tuntua isolta tavalliselle syöjälle, mutta se johtuu vain ja ainoastaan siltä siksi koska vatsalaukku on tottunut syömään liian pieniä annoksia. Katsomalla eilen linkkaamani McDonalds videon näkisit omin silmin millaisen määrän ruokaa reipas 170cm pitkä voimannostaja syö kerralla kun syö kahden päivän kalorit yhdeltä istumalta. En nyt ehdi ja jaksa hakea videosta oikeaa kohtaa.
 11. parek

  Paastoaminen

  Suosittelen googlaamaan asiaa ja lukemaan tekstejä joissa kerrotaan päinvastaista mihin tällä hetkellä uskot. Odotan muuten edelleen milloin uudelleenpostaat niitä minun kirjoittamia tekstejä missä sanojesi mukaan dumaan muut paitsi paaston pask@ksi. Unohdit eilen laittaa ne.
 12. parek

  Paastoaminen

  Mikäli käsitykseni on oikea niin et ole koskaan paastoa itse edes kokeillut (eli omat kokemukset puhdas nolla) ja et ole paastoasioita itseksesikään opiskellut, mutta silti osaat poimia karkeat virheet vähän kaikessa mitä tänne aiheesta kirjoitan. Huikeaa.
 13. parek

  Paastoaminen

  Hyvää jatkoa sinullekin. Seuraan esim. twitterissä miten Noakes ja muut vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhujat kinaavat niiden kanssa joiden mielestä totuus on erilainen. Altistun kyllä kommenteille puolesta ja vastaan, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan Noakes on mielestäni selvästi voitolla. Yhtä totuutta ei ravintoasioissa tiedä kukaan varmaan koskaan. Voihan sitä tietysti opiskella aihetta X ja jos se mitä oppii ei sovi omaan maailmankuvaan niin löydökset voi ohittaa toteamalla ettei ole olemassa vain yhtä ainoaa totuutta.
 14. parek

  Paastoaminen

  Tarkennetaan. En ole opiskellut vaan olen tutkinut asiaa lukemalla ja kuuntelemalla toisten tekemiä tutkimuksi. Esim. vähähiilihydraattisen ruokavalion suhteen olen katsonut jo kahteen kertaan kaikki linkkaamani Tim Noakes oikeudenkäynnin videot. Senkin esityksen takana on vuosien tutkimustyö ja neljän vuoden oikeudenkäynti totesi Noakesin olevan oikeassa. Nobel ei kelpaa eikä kelpaa yllä oleva oikeudenkäynnin lopputuloskaan?
 15. parek

  Paastoaminen

  Eli lyhyesti kerrottuna minun pitää kaivaa sinulle vastaukset kaikkiin vastakysymyksiisi koska et usko sitä mitä alunperin sinulle kerron. Jos aihe ei sinua kiinnosta, niin eihän sinun ole pakko tähän keskusteluun osallistua. Sinä tivaat vastauksia ja mollaat minun sanomisia muttet itse vauvaudu tekemään mitään asian eteen. Vähän sama kuin nälissäsi kävelisit buffet pöydän ääreen mutta vaadit, että minun pitää laittaa ruoka lusikalla sinun suuhun.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy