Jump to content
Juoksufoorumi.fiSeppo

Ylläpitäjä
 • Content Count

  7 216
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  123

Seppo last won the day on July 8

Seppo had the most liked content!

Community Reputation

7 754 Excellent

3 Followers

About Seppo

 • Rank
  Perusterve
 • Syntymäpäivä 04.02.1978

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/Sporttinen-sohvaperuna-Seppo-Moilanen-104692384331833/

Recent Profile Visitors

16 682 profile views
 1. Siis jos puhutaan tästä että vedon jälkeen hengittämisestä niin kyllä mäkin uskon että suun kautta saan enemmän happea sisään kuin nenän kautta. Vaikka mulla ehkä hieman iso nenä onkin, niin suu on edelleen isompi (Huumoria). Toki jos vedon jälkeen on kaksinkerroin ja pintahengittää nopeasti niin silloin toki jos keskittyy hengittämään nenän kautta niin se parantaa varmaan luonnostaan ryhtiä. Mikä taas tekee siitä nenähengityksestä paremman vaihtoehdon. Tämän teorian mäkin uskon. Etkä varmasti ollut ainoa joka asiaa testasi tämän ketjun innoittamana. Jos joku lyö tutkimuksen eteen että suun kautta liikkuu enemmän ilmaa kuin nenän kautta niin uskotko? Toki näistä asioista voi inttää, mutta näkisin tämän myös niin että se on aina mahdollisuus myös sille että joku innostuu asiasta. Ei välttämättä tänne kirjoita mitään, mutta innostuu testaamaan ja huomaa että siitä on itselle apua. Innostuu tekemään vaikka Polarin mittareiden hengitysharjoituksia tms. Että ei se väittely aina turhaa ole vaikka siltä joskus näyttää. Tämä alusta on erilainen kuin fb tai instagram niin sitä ei niin helposti näe kuinka joku voi innostua asiasta. Ja vanhoja jääriä riittää ketkä ei vaihda mielipidettä. Joskus ne kuitenkin vaihtaa, mutta ei ne sitä tule jälkikäteen sanomaan.
 2. Se olisi kuulkaa tämän vuoden kesälomat nyt vietetty. Viikoksi jätin meilit yms. lukematta, kävin pahennusta aiheuttavalla kesälomalla ja rikoin GoProni. Treenasin liian vähän ja toivon että myös Vaarat perutaan 🙂 Selkä on ihan ok. Kyllä tuolla pakarassa joku vielä kiukuttelee ja pistää oikeaa etureittä jumittelemaan, mutta eipä nämä lihakset koskaan ole hyvässä kunnossa. Seuraavat pari viikkoa sitten näyttää olenko tyhmä vai todella tyhmä. Toivottavasti koivet tokenee. Treenejä, no ne on helppo kirjottaa tähän: Ti Lepo Ke Lepo To Lepo Pe Lepo -Eikö vaikutakkin hyvältä 🙂 La 13,6km 6:01/km s151 Su 11,5km 7:01/km s143 Yhteensä 29,9km Ma 13,8km 6:21/km s141 Ti Lepo Ke Lepo Ai niin, paino jotain 78kg. About 5kg tullu lisää kesäkuun alusta... Toivottavasti vaa´alla oli vain tänään huono päivä. 🙈
 3. No jos yksi tai kaksi on jostain asiasta eri mieltä niin ei se nyt tarkoita että pitää poistua takavasemmalle. Onhan tämä taas yksi asia mistä kaikki ei tule vaihtamaan mielipidettänsä vaikka millaista aineistoa esittäisi, mutta ehkä joku innostuu koittamaan asiaa. Ei muuta kuin eteenpäin, ei pidä ottaa niin vakavasti. Omat tiedot ja käyttäjätunnuksen tiedot voi muokata oman profiilin kautta.
 4. En ole kyllä pahemmin seurannut Stravan kehitystä. On vain sellainen mielikuva että se on raikkaamman oloinen ja sosiaalisempi alusta kuin GC. Olen myös siinä uskossa, että rahahanat voisi olla sulkeutumassa mikä varmaan vaikuttaa tuohon intoon kehittää mitään. Toivottavasti nyt tekevät muutakin kuin istuvat sormiensa päällä.
 5. Seppo

  Garmin Connect

  Ehkä tämä Garminin sähläys pistää myös vauhtia GS:n kehitykseen. Varmasti miettivät miten tämä voidaan jatkossa estää. GS on muutenkin niin aikansa eläneen näköinen että päivitys olisi ihan suotavaa.
 6. ITRA julkaisi tilastoja juoksijoista. Kyseinen PDF löytyy alta: https://itra.run/documents/Infographics/EN-ITRA-Trail-Running-Infographics-2020.pdf Näin ikääntyessä on lohdullista, että 50 vuotiaat on keskimäärin paremmassa kunnossa kuin 17 vuotiaat 🙂 56v jälkeen kyyti on kylläkin kylmää...
 7. Ma 4,8km 6:37/km s122 -Selkä tuntui paremmalta niin kävin pikku lenkin koittelemassa kestääkö juosta. Mukaan lähti yksi pieni pyöräilijä pitämään vauhdin rauhallisena. Kipu tuntuu antaneen periksi syvemmistä lihaksista ja siirtyneen jumiksi ulompiin lihaksiin. Tämmöistä täsmällistä lääketieteellistä termiä käyttääkseni 🙂 Sirdaludi tuntuu toimivan, mutta Vimovoa ja Panacod on ollu pettymyksiä. Juoksu meni jotenkuten, mutta tänään kun on taas tehny etätöitä ja istunu paikallaan niin johan vetää lihaksia herkästi jumiin. Tosin nyt on ollut kahtena aamuna mukava herätä ilman kipuja. Tämäkin viikko menee varmaan vielä treenien puolesta pieleen, mutta koitetaan edes päästä nyt liikkumaan. Autoa käytin huollossa ja jälleen kerran tuli todistettua että se on perhanan kallis liikkumismuoto. Onneksi oli selkä jumissa kun tuli puhelu korjaamolta ja istuin jo valmiiksi tuolilla kun kerrottiin korjauksen hinta. Toki jos on pitkä huoltoväli niin se tarkoittaa vaan sitä että niin on isommat korjauslaskutkin kun auton vie lopulta huoltoon. Jätetään summa mainitsematta koska teen jatkuvasti töitä sen eteen että unohtaisin sen. Jotta ei olisi liian helppoa niin samaan syssyyn hajosi myös uuni. Takuu on tietysti jo loppunut. Vika sama kuin viimeksi, eli kiertoilmavastus. Taas vaan lieskat löi uunin takaosasta. Huoltoliike mietti sopivaa korjaushintaa pari päivää. Tuumailivat että pitänee vaihtaa vastus ja kiertoilman moottori. Operaatio kustantaisi 200-250e. Varmaankin lähemmäs 250e. Halvemmaksi tulee hakea uusi uuni kaupasta ja nauttia taas takuun tuomista huolettomista vuosista. Noiden osien ei pitäisi kuulemma mennä rikki, mutta niin ne on vaan hajonnu nyt kaks kertaa 6 vuoden aikana. Elämä on.
 8. Jos käsissä olisi koronaa niin siitä pääsee eroon kun pesee käsiä ja laulaa Hyvää syntymäpäivää Seppo x 2. Jos koronaa on maskissa niin se pitää pestä 90 asteessa pesukoneessa Miksi se ei lähde kankaasta samalla tavalla kuin käsistä. Omituista. Ja jos sitä koronaa on maskissa niin sitten se ei kuitenkaan tartu sun muihin vaatteisiin eikä muihin ruumiinosiin kuin käsiin. Sekin on jännää. Ei ole omasta mielestä kovin loogista. Ja jos se idea on estää ettei itse oireettomana levitä virusta eteenpäin niin miksi sitä maskia pitää olla jatkuvasti vaihtamassa. Jos itse on jo sairas niin sillä ei liene kovasti väliä käyttääkö samaa maskia ennen ja jälkeen kahvin juonnin. Toki kun niitä myydään eteenpäin 1-2e hinnalla per kappale niin totta hemmetissa maski on hyvä vaihtaa myyjän mielestä uuteen todella usein.
 9. Seppo

  Garmin Connect

  Varmaan haluttu rajata muistia muille toiminnoille. Kuitenkin normaalissa tilanteessa käyttäjä yhdistää kellon GC:iin viikoittain niin mitään ongelmaa ei pääse syntymään. Ja jos syntyy ongelmatilanne niin 200 harjoitusta on kyllä ihan riittävä puskuri.
 10. Niin tässä ei ollu erillistä maratonvauhtista pätkää? Hyvin kyllä kulki vedotkin tämän jälkeen.
 11. Juuri näin tämä hoituu mullakin normaalisti. Päivän tai pari kestää terävin kipu ja sen jälkeen aika nopeasti antaa periksi. Nyt vaan ei tunnu hellittävän kuten aikaisemmin. Edellisestä kerrasta mulla oli säästössä Norgesic 35mg jota oon syöny 6 tablettia päivässä. Siitä tulee sellainen hieman uninen olo, että ruuan jälkeen tekee mieli nukahtaa sohvalle. Kyllä ne myös vähän väsyttää kun tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi. Tänään kävin sitten lääkärissä hakemassa parempia rohtoja. Mukaan laitto Sirdaludia 4mg, Vimovoa 20mg ja Panacodia jos tuntuu voimakasta kipua. Tänään aamulla pystyin jo muutaman metrin juoksemaan vaikka vähän sattuikin. Tietysti miehenä olin aivan vakuuttunu että turha mennä lääkäriin, että pitikin varata aika. No nyt alkaa taas selkä olemaan siinä kunnossa että oon ihan tyytyväinen että kävin hakemassa reseptit. Eiköhän tuo tule ensi viikon alussa taas juoksukuntoon. Sohvalle ei saa jäädä vaan pitää liikkua niin sillä se aukeaa.
 12. Seppo

  Garmin Connect

  Jahas, vaativat 10 miljoonaa koodin purkamisesta.
 13. La Lepo -Koitin roskapussin viennin yhteydessä vähän hölkkää, ei tullu mitään. Huomenna lääkäriin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy