Jump to content
Juoksufoorumi.fiSeppo

Ylläpitäjä
 • Content Count

  6 652
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  91

Seppo last won the day on November 9

Seppo had the most liked content!

Community Reputation

5 636 Excellent

About Seppo

 • Rank
  Perusterve
 • Syntymäpäivä 04.02.1978

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

15 050 profile views
 1. Ja Marianne Zaikova.
 2. Ei nyt oikein toimi tuo noston linkki oikein niin laitetaan Kalevan uutinen vielä kertaalleen: https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kempelelainen-sykemittariyhtio-polar-electro-aloitti-yt-neuvottelut-toimitusjohtajan-mukaan-toita-tulee-loppumaan-ja-uusia-aukeaa/829500/ Koko Polarin paketti on niin sekaisin että toivottavasti Tomi Saario saa tuohon toimintaan jotain järkeä. Ilmeisesti jouluksi ei ole tulossa mittareita. Seuraavaksi jännätään tuleeko ulos mitään ennen kesää. En jaksa edes aloittaa enää koko aiheesta.
 3. Eipä ole vielä tullu käytyä Kouvolan jäähallissa. Ehkä joku päivä, mutta silloinkin varmaan jääkiekon merkeissä.
 4. Samalla ajatuksella ostin aikanaan sen Nokian ensimmäisen windows puhelimen, Lumian. Sen kanssa oli sama fiilis kuin Polarin mittareiden, että jäin innolla odottamaan tulevia päivityksiä ja voittokulkua. Ei tullu kumpaakaan.
 5. Onhan tuossa se pointti, että jos lähdet juoksemaan maratonia vaikka New Yorkiin niin onhan se mahtava elämys ja samalla myös jonkinlainen status juttu, että oot käyny kyseisellä isolla kirkolla. Pitäisin nyt kuitenkin kiinni siitä ettei se porukka ole mennyt triathlonin pariin enkä ole niin varma siitäkään että massa olisi siirtynyt polkujuoksuun. Kattokaa esimerkiksi Sipoonkorpi Trailia. Ei siellä ollu tänä vuonna kuin 264 juoksijaa. Onhan se enemmän kuin pikku maratoneilla, mutta esimerkiksi Aktia Cupin marraskuun osakilpailu keräsi pelkästään 10km:lla melkein 100 juoksijaa enemmän. Polkujuoksunkin suurin buumi taitaa olla jo taittunut, että mitäs sen jälkeen. Toki tuota isompaa notkahdusta saadaan odottaa jos pikku hiljaa porukka käy koluamassa läpi nämä isoimmat kisat. Mennäänkö sinne sitten massana toista kertaa? Hyvä kysymys. Voihan tilanne muuttua niinkin että kun on juostu läpi polut, lähellä olevat ulkomaan kisat niin sitten taas kiinnostaa kotimaan kilpailut. Toki kun on nähty hyvin järjestettyjä tapahtumia niin pakko näiden meidän kotimaistenkin tapahtumien on kehittyä. Osa tippuu pois, osa jättää maratonin pois ohjelmasta ja toiset kehittyy. Ehkä tätäkin asiaa pitäisi kysyä naisilta. Kattokaa paljonko naisten kymppi vetää porukkaa. Ehkä tuo Midnight Run on myös sellainen tapahtuma jonne osallistuu paljon naisia. Kyllähän nykyään moni asia juoksussakin pyörii naisten ympärillä. Vaatteet myydään naisille ja kaikki hyvinvointikeskustelu pyörii naisten ympärillä. Naiset valitsee jonkun trendikkäämmän vaihtoehdon kuin maratonin niin se näkyy kyllä siinä hypessä mitä media luo. Äkkiä keskustellaan hyvinvoinnista ja siitä ettei ole pakko liikkua jos ei halua. Miksi maraton ei ole enää naisten mielestä kiinnostava tapahtuma? Nuorten urheilulajina juoksu on hävinnyt kisan jo aikoja sitten, mutta helppouden takia taidetaan vielä pärjätä keski-ikäisissä. Se on sitten meistä jokaisesta kiinni, että millainen tunnelma sinne kisoihin luodaan. Onko siellä semmoinen meininki että sinne on mukava tulla vai ollaanko tiukkapipoisia. Vai luodaanko juoksusta semmoista kuvaa ettei se kiinnosta edes kokeilemaan. Mielikuvissa pyörii edelleen tuulipuvut ja hikipannat. Sinänsä ihan sama minne se porukkaa on menny kunhan nyt vain liikkuisivat. On se laji sitten maraton, lyhyemmät matka, triathlon, suunnistus tai polkujuoksu.
 6. Seppo

  Rannesykemittaus uinnissa

  Sieltä se sitten tuli. Alla olevat Garminin mittarit tukee rannesykemittausta uinnissa: " Mitkä kellot voivat hyödyntää optista sykemittausta uidessa? Seuraavien laitemallien optista sykemittaria voidaan pitää päällä käytettäessä uinti-suoritusprofiilia: fenix 6 -sarja Forerunner 245/245 Music Forerunner 945 Legacy Hero -sarja vivoactive 4/4S venu " Ei muuta kuin päivittämään mittari ja sitten altaaseen.
 7. En mä nyt ole samaa mieltä tämän sun ajatuksen kanssa, että me kaikki haetaan kaikella toiminnalla vain muiden hyväksyntää. En mä juokse sen takia että työkaverit hyväksyisi mut tai että saisin heiltä jotain. En tietenkään kiistä sitä että tietysti se tuntuu hyvältä kun joku noteeraa hyvin menneen suorituksen. Mä haluan liikkua ja mun pää räjähtää jos en liikkuisi. Voin kestää sitä tovin, mutta aina siellä taustalla on se ajatus että jotain pitäisi tehdä. Oon myös vahvasti sitä mieltä, että jos kerran on juossu maratonin ja ollu hyvässä kunnossa niin se tila jää muistiin. Ennemmin tai myöhemmin se alkaa siellä takaraivossa kolkuttelemaan, että ei perhana, jotain pitää alkaa taas tekemään. Sitten se ihminen alkaa liikkumaan, mutta tarjoaako tapahtumat sellaista lisäarvoa että niihin halutaan osallistua. Siinäpä se kysymys. Toivottavasti kukaan ei ole niin vietävissä että muiden mielipiteet vaikuttaa kaikkeen tekemiseen.
 8. Status hakuisuus? Ei ne ihmiset ole lopettanut täysin liikkumista sen maratonin jälkeen. Enkä sanois että maratonin suorittaminen on semmoinen meriitti että sen jälkeen voi maata jäljellä olevat kesät sohvalla. Kyllä tuolla ihmiset liikkuu, kävellen tai juosten. Vai onko joku tavannut keski-ikäisen miehen joka lopetti kaiken liikunnan kun juoksi maratonin buumivuosina?
 9. Mutta onko triathlon suosittua? Onko meillä montaa kisaa jossa on tuhansia osallistujia? Onko meillä yli 10 000 osallistujan kisaa? Olosuhteet pakottaa nuo kisat pieniksi. Eikä tämä maraton buumi loppunu siihen että lapset liikkuu vähemmän. Se loppu siihen että aikuiset ei jaksa nyt innostua maratonista. Miten saada aikuiset ja perheet paikalle? Ei sillon lenkkareiden hinnalla ole merkitystä. Onko pakko juosta sitä maratonia päämatkana? Voisko juosta vitosta tai kymppiä? Kattokaa midnight runia tai vastaavia tapahtumia. Pitäskö muuttaa hinnoittelua? Lähdettäskö sohvan pohjalta juoksemaan 10km jos se iso tapahtuma maksais 20e eikä 40e? Kyllä tapahtumanjärjestäjät sais miettiä näitä asioita uusiksi elleivät halua keskenään istua kisakeskuksessa. Lähtisinkö esimerkiksi nyt itse juoksemaan maratonia? Jos en halua parantaa aikaa niin harjoituslenkkinä Vantaan maraton 75e, puolikas 70e ja kymppi 40e. Kovia hintoja ihan treenilenkiksi tai Juostaan nyt se maraton kerran vuodessa -ajatuksella. Sama homma kesällä. Voisin tehdä reissun vaikka Turkuun ja sään perusteella päättää minkä matkan juoksen. Nyt se päätös pitää tehdä aikaisin eikä silloin edes tiedä nappaako lähteä reissuun. Ehkä tää ennakkoilmoittautuminen ei ole tätä päivää. Saapa nähdä meneekö maratonilla 10v päästä yhtä hyvin kuin vantaalaisella jääpallolla tai pesäpallolla.
 10. Maraton on kyllä hieman keski-ikäisten harrastus. Sellainen sopiva matka josta voi selvitä jos haluaa. Aikaisemmin porukka ei ollu juossu maratoneja ja sitten se innostus lähti käsistä. Vähän jokainen halusi koittaa. Sitten tuli paljon kisoja ja nyt innostus meni ohi. Ottaa varmaan sen 10-15v että taas on iso määrä ihmisiä jotka ei ole juossu maratonia ja sitten herää taas kiinnostus. Kyllähän tässä on meneillään muutos myös lajien suhteen. Ei ole pakko harrastaa jotain tiettyä. Ei löydy omia tähtiä jotka vetäisi lajin pariin porukkaa. Yksilölajien Suomesta on tulossa joukkuelajien Suomi. Nuoret elää tällä hetkellä ihan erillaista arkea kuin mitä me ollaan eletty. Liikunta ei ole enää siinä samassa asemassa ajanvietteenä kuin ennen. Tässäkin jutussa mainittiin että ihmiset haluaa elämyksiä. Mitä tavalliset maratonit tarjoaa? Monen maratonin kohdalla se tarkoittaa että ilmoitetaan juoksun olevan päivänä xx.xx.xxxx. Siihen ympärille ei koiteta rakentaa mitään ihmeellistä. Maalissa mitalli + paita ja mehua. Kyllähän se meille aktiivisemmin liikkujille voi riittää, mutta ei se saa sieltä sohvan pohjalta porukkaa innostumaan tästä elämyksestä. Varsinkaan jos se maraton on jo kertaalleen juostu 5 vuotta sitten. Aika monena vuotena oon koittanu ehdottaa muutamille tapahtumille aktiivisempaa mainostamista. Ei ole kiinnostanut. Eikä todellakaan ole ollut hinnasta kiinni. Suomen mittakaavassa eräälle isolle maratonille laitoin viestiä niin sieltä tuli takaisin viestiketju että lupaavat tutustua tähän Juoksufoorumi systeemiin. Harmi kun siihen samaan viestiin oli jäänyt sisäistä pohdintaa että tietääkö kukaan mikä tämä Juoksufoorumi on. Ja ei, eivät olleet panostaneet niin kovasti someen että eivät pitäneet foorumia vain ajankohtaisena. Eli siellä vaan toistetaan samaa kaavaa vuodesta toiseen eikä panoste someen millään tavalla. En tiedä miten kuvittelevat että osallistujat löytävät tapahtuman jos sitä ei mainosteta missään. Pitäisi tajuta että mainostaminen oli ennen sitä että kerrottiin milloin tapahtuma on. Nyt mainostaminen on sitä että pitäisi myydä se elämys ihmisille. Ja se ei näytä onnistuvan sitten millään. Kattokaa mitä NUTS tekee ja verratkaa sitä katumaratooneihin. Ei tarvi ihmetellä sitä laskevaa osallistujamäärää. Totuus on kuitenkin se, että kyllä tuolla riittää keski-ikäisiä jotka liikkuu. Ei ne ole minnekkään hävinneet.
 11. Turha. Älä turhaan perehdy ellet erityisemmin halua rentoutua ohjatusti.
 12. Seppo

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Se on hyvä merkki! Tsemppiä kaikille huomiseen. Hyvä että tuo isompi vesisade tulee yöllä. Pidetään huomenna hauskaa koko rahan edestä! Kisapäivä on juhlapäivä!
 13. Nooh, toisissa mittareissa näyttö toimii paremmin kuin toisissa. Ei pitäs olla yllätys kenellekkään joka Vantagen hankkii.
 14. Baltsuhan oli moderointijonossa, eli kuten tuossa ylhäälläkin lukee niin viestit eivät tule heti näkyviin. Pitää myös sisällään sen, että jos viesteissä haukutaan muita niin ne osat olen poistanut. Tämä ei ilmeisesti missään vaiheessa hänelle auennut. Toinen suuri salaliitto näyttää olevan tuo yksityisviestien määrä joka on kaikilla sama. Kun postilaatikko on täynnä niin vanhoja viestejä pitää poistaa jotta voi lähettää uusia. Juoksufoorumi on tavallaan facessa, mutta ryhmän nimi on Juoksu. En seuraa sitä aktiivisesti ja siksi siellä on omat ylläpitäjät. Nimi ei ole sama koska en huolehdi sen ylläpidosta. " Kaikki tuo perustui kaiken lisäksi kuulopuheisiin tai vaihtoehtoisesti kyse oli puhtaasta epävakaan, herkkähipiäisen henkilön mielivallasta, joka voisi tapahtua kenelle hyvänsä milloin tahansa eli myös silloin, jos en olisi kaverini kanssa asiasta edes keskustellut." Yllä oleva eiliseltä. Tätä tämä on ollut viime kuukaudet. Mielestäni mun ei tarvi sietää tämmöistä.
 15. Siihen ei kauan menny. Tunnukset suljettu. Ei tulla enää koskaan näkemään täällä. @Baltsu
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy