Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Post in The Barkley Marathons 2019
The Barkley Marathon on startannut!

Videota ja kuvia lähdöstä (Mikael @StanleyPark siellä vasemmalla puolella, tulee kameran ohi Jamil Couryn perässä)
 
 
  • Like

Tulossa Garmin 245 - Julkistus 27.5.
Garmin 235 on päivittymässä parin kuukauden sisällä. Ilmeisesti tarjolle tulee 245 malli ja musiikilla varustettu 245 Music. Julkaisu ilmeisesti viimeistään 6.6. 
 
Mittarissa on uusi ELEVATE sykesensori. Uusi ELEVATE nähtiin ensimmäisen kerran MARQ mittareissa ja ilmeisesti se tulee myös kaikkiin uusiin Garminin mittareihin.  Saman kokoinen kuin 645 ja sama latauskaapeli kuin Fenix -sarjassa.  Ehkä 240 x 240 näyttö Olettaisin että MediaTekin GPS siru olisi korvattu uudella Sonyn vähän virtaa vievällä GPS sirulla. Jossain vaiheessahan sitä pitää alkaa tunkemaan mukaan kaikkiin mittareihin. Siru vie vähemmän virtaa ja siten mahdollistaa pidemmän toiminta-ajan. Polar ja Suunto käyttää myös uusissa mittareissa Sonyn sirua (Sonyn valmistama, ei tietoa mitä mallia kukin valmistaja sirusta käyttää) ja sehän on tuonut ongelmia GPS:n tarkkuuden kanssa. Muovisessa 245:ssa GPS:n antennin sijoittelu ei varmaankaan aiheuta yhtä paljon harmaita hiuksia kuin tulevassa Fenix 6:ssa. Kesän ja syksyn aikana on siis hyvin aikaa säätää sirun asetukset kuntoon ennen uuden Fenixin julkaisua.   

 
 
Onko kukaan nähnyt kuvaa uudesta ELEVATE sensorista jossa palaa valo kaikissa ledeissä? Ilmeisesti Garmin ei ole tuomassa punaista lediä vielä mittareihin tai sitten sitä ei ole vain aktivoitu. Edelleen siis mahdollista että Polar Vantage olisi jatkossa tarkin sykkeenmittauksessa kun saavat homman toimimaan. 
 
Todennäiköisesti 245:ssa ei tulla näkemään uutta Garminin softaa/valikkoja ja kuvia jotka näkyi MARQ -sarjan mittareissa. 
 
Mittarin hinta varmaankin alussa 250e ja 300e musiikilla. Tulee varmaan laskemaan loppuvuoden aikana 200e & 250 euroon. 
 
Jäädään odottamaan lisätietoja ja tarkennuksia. 
 • 3 vastausta

Juoksuharrastuksen muuttuminen sydäninfarktin jälkeen?
Nyt, kun itse siirryin infarktin saaneiden joukkoon viikko sitten niin ajattelin tehdä aiheesta oman alueensa. 
Eli jos olet kokenut infarktin tai sydämen jotain muutakin toimintahäiriöitä, niin olisi hyvä jakaa treeni kokemuksia ja vinkkejä. 
Itselle määrättiin todella kevyttä 4-6vkoa.
Harjoitussyke määritetään niin, että seisomasyke + 20. Eli mulla ei saa mennä yli 100.
Lääke jota määrättiin 3kk Bisoproact estää sykkeen liiallisen nousun. 
Onko niin, että 3kk jälkeen sitten palaillaan entiseen treeniin ? 
Mites muut olette tehneet? 
 
  • Like
 • 17 vastausta

Polar OH1 -sykesensori on uudistettu ANT+-tuella ja uimalasikiinnikkeellä
Polarin lehdistötiedote:
 
"Polar OH1 -sykesensoria pidetään joko kyynär- tai olkavarressa. Uidessa sensorin saa kiinnitettyä uimalaseihin, jolloin sykkeenmittaus tapahtuu ohimolta.
 
Polar – puettavan urheilu- ja fitnessteknologian edelläkävijä 40 vuoden ajalta, on julkistanut uudistetun Polar OH1 -sensorin. Polar OH1 on päivitetty ANT+-yhteydellä sekä uintiin tarkoitetulla uimalasikiinnikkeellä, jonka avulla sensorin saa tukevasti ohimoa vasten ja käyttäjä saa tarkkaa sykedataa myös uidessa. Polarin sykemittareiden lisäksi Polar OH1 on yhdistettävissä kuntosalilaitteisiin sekä ANT+-yhteyttä käyttäviin pyöräilytietokoneisiin. Optista sykesensoria voi käyttää joko rannelaitteen kanssa tai ilman. Sen sisäiseen muistiin mahtuu 200 tuntia syketietoja ja ladattava akku kestää 12 tuntia.
 
 • 8 vastausta

Sokea mies juoksi opaskoirien avustuksella New Yorkin puolimaratonin
Thomas Panek juoksi kolmen opaskoiran avustuksella puolimaratonin New Yorkissa. Koirat vaihtui miehen rinnalla 7km välein. Mitenköhän nuo koirat tiesi tuon reitin? Tuota kun koittaa jossain pienemmässä tapahtumassa niin voi tulla pidempi reissu 🙂
 

 
https://twitter.com/ABC/status/1107394938092900352
  • Like
 • 2 vastausta

Garmin MARQ
Garmin julkaisi uuden Garmin MARQ sykemittarisarjan.
  • Like
 • 8 vastausta

Testissä Jaybird Tarah Pro -kuulokkeet
Vaihteeksi taas kuulokkeiden testausta. 
 
 
Tällä kertaa testausvuorossa oli Jaybirdin Tarah Pro -kuulokkeet. Tarah Pro -kuulokkeet ovat langattomat kuulokkeet joissa nappikuulokkeet on yhdistetty johdolla. Kuulokkeissa on panostettu akun kestoon joka on peräti 14h. Värivaihtoehtoja on kolme (mustansävyinen Flash, sinertävänvihreä Jade ja metallinhohtoinen Glacier) ja hintaa kuulokkeilla on 169e. 
 
Lue lisää...
 
  • Like
 • 3 vastausta

Nopein mahdollinen maratonaika on 1:58.05, kertoo tutkimus – Kahden tunnin haamuaika rikkoutuu vuonna 2032
Tämän uutisen meille tarjoaa Tekniikan Maailma ja pähkäilijänä on taloustieteen apulaisprofessori Simon Angus. Ilmeisesti aihe kiinnostaa häntä. Juttu löytyy täätlä.
 • 5 vastausta

Henri Ansio ja Teija Honkonen vuoden 2018 suomalaiset ultrajuoksijat
Henri Ansio ja Teija Honkonen on valittu Ultrajuoksu.fi sivuston äänestyksessä vuoden 2018 suomalaisiksi ultrajuoksijoiksi. 
 
Ansio on hallinnut viime vuosina Buff Trail Touria voittamalla sen neljänä vuonna peräkkäin. Vuoden 2018 saavutuksiin kuului myös 6h juoksun Suomen ennätys ja 19. sija 100km MM-kilpailuissa. 
 
Teija Honkonen juoksi mm. syyskuussa kolmanneksi Kreikassa järjestettävässä legendaarisessa Spartathlonissa.
 
Onnittelut Henrille ja Teijalle!
 

Kuvassa Jari Tomppo (Ultrajuoksu.fi), Seppo Leinonen ja Henri Ansio. 
 
Kuvassa Teijan puolesta palkinnon otti vastaan Teijan valmentaja Seppo Leinonen. Kuva: Seppo Leinonen
 
  • Thanks
  • Like
 • 37 vastausta

Apua enää 12 viikkoa maratoniin
Olen juossut viimeksi maratonin 10 v sitten ja nyt olisi tarkoitus osallistua Helsingissä 18.5. juostavaan maraan. Olen lasketellut tässä henkisesti, että mitään kiirettähän ei ole. Sitten harhauduin tapahtuman sivuille ja siellä oli uhkaavanoloinen laskuri, joka sanookin maratoniini olevan enää 12 viikkoa ja 4 päivää. Jaiks! 

Mitä nyt kannattaisi tehdä? Mistä tiedä, missä kunnossa olen? Kannattaisiko käydä joku kuntotesti tekemässä vai juosta testijuoksu? Kympin? Millä ilveellä voisin näin harrastelijajuoksijana, jonka aktiivivuodet ovat kaukana takana, lukea omaa juoksukuntoani?

Onko muita HCM:lle tulijoita? Onko tavoiteikaa? Itselläni oli ainakin ajatuksissa juosta alle neljään tuntiin, mutta voi olla että ihan haaveilua. Enkkani takavuosilta on 3.40.
 • 27 vastausta

Testissä Fasciawear –juoksuasu
Fasciawear on kotimainen uusi juoksuasu joka aktivoi lihaksia, ohjaa liikettä oikeaan suuntaan, parantaa asento- ja liiketuntemusta, lisää harjoituksen kuormittavuutta, tehostaa energiankulutusta ja parantaa suorituskykyä. Paljon lupauksia. Puvun testijuttu löytyy täältä.
 
 
 
 
 
 
  • Like
 • 0 vastausta

Juoksija päihitti kimppuun hyökänneen puuman
Ihan oikea puuma siis uutisen mukaan kyseessä... https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/f9e5477f-095e-4824-9223-835160683ad6
 • 8 vastausta

Suunto lopettaa Movescount -palvelun
Sieltähän se sähköposti tuli Movescountin sulkemisesta:
 
"
Hyvä Suunto-yhteisön jäsen
 
Meillä on tärkeitä uutisia digitaalisista palveluistamme
 
Huhtikuussa 2018 julkaisimme Suunto-mobiilisovelluksen, uuden palvelumme, jolla pyrimme parantamaan koko Suunto-yhteisön käyttökokemusta. Jos et ole vielä tutustunut Suunto-mobiilisovellukseen, nyt on aika tehdä se! Voit ladata sovelluksen iOS- tai Android-version jo tänään....
  • Sad
  • Confused

Polar Vantage V:n testi videon muodossa!
Jos et jaksa lukea mitään Vantagesta niin kuuntele mitä pitää tietää mittarista:
 
Tänään Juoksufoorumin YouTube kanavan tilanneiden kesken arvotaan hyvä lenkkisää huomiselle pitkälle lenkille. 
 
 
 
 
 
  • Like
 • 0 vastausta

Testissä Polar Vantage - Paljon yhden kortin varassa
Polar julkaisi syksyllä 2018 pitkään odotetun V800 mallin seuraajan Polar Vantagen. Pitkään ehdittiin jo pohtia onko Polarilta enää edes tulossa ns. premium kelloa tai V800:n seuraajaa. Lopulta Polar esitteli Vantage V ja Vantage M -mallit. Vantage V:n ominaisuudet keskittyy palautumisen mittaamiseen, juoksutehoon, keveyteen ja pitkään toiminta-aikaan. Vantagen kahdesta mallista V-sarja on suunnattu ammattilaisille tai aktiivisesti harjoitteleville kun taas M-sarja on enemmän kuntoilijalle suunnattu mittari. V-sarjan mittarin saa omakseen hieman alle 500e hinnalla ja M-sarjan mittarin n. 250 eurolla. 
 
Lue lisää
 
  • Like
 • 4 vastausta

Testissä BackBeat FIT 3100 kuulokkeet
Vuoden ensimmäinen kuuloketesti... 
 
"Kuulokkeiden testaaminen jatkuu tällä erää BackBeat Fit 3100 kuulokkeilla. Syyskuussa 2018 Plantronicsin julkaisemat langattomat FIT 3100 kuulokkeet jatkavat Plantronicsin urheilukuulokkeiden sarjaa. Aikaisemminhan täällä on testattu sarjan sangallisia FIT -kuulokkeita ja vuosi sitten FIT 300 -kuulokkeita. Sarjasta puuttui oikeastaan nykyisin muodissa olevat pelkät nappikuulokkeet. Nappikuulokkeilla päästään eroon niskan taakse tulevasta sangasta (FIT) tai kuulokkeiden narusta (FIT 300). Hintana on tavallisesti lyhyempi akun kesto. Mutta tutustutaampa nyt näihin FIT 3100 -kuulokkeisiin. 
 
Lue lisää
 
 • 2 vastausta

USA:n hallimestaruuskilpailut, pojat 90 - 100 v, 60 m
Joillakin jalka nousee kevyesti vielä yli 90 vuotiaanakin. (video)
 
 
  • Like
 • 7 vastausta

Ryan Hallin haastattelua lukiessa mietin, että aika monen harrastajan perusresepti kunnon parantamiseen on määrän lisääminen. Ja myönnän, että itsekin sorrun siihen ajatusmalliin helposti. Parempia tuloksia voisi tulla pienemmillä kilometrimäärillä, mutta huolehtimalla, että on kovissa harjoituksissa täysin levännyt. Että jos pitää valita nopeuden ja määrän välillä, nopeus voittaa aina. Toinen juttu on harjoittelun intensiteetin kasvattaminen mieluummin kuin määrän kasvattaminen. Kevyet päivät kevyinä ja kovat kovina, mutta samalla kokonaisintensiteettiä ylös.
http://www.outsideonline.com/2050226/ryan-hall-doing-too-much-too-soon
 • 72 vastausta

Polkuporinat podcast-sarja
Tänään on julkaistu viimeisin Polkuporinoiden jakso, jossa Virpi Sarasvuo kertoo oman tarinasta. Se olis yhteensä 20 julkaistua jaksoa ja lisää on tulossa. Matka on mennyt nopeasti ja tarinat ovat vieneet mennessään ainakin haastattelijat.
 
Tässä vielä lista julkaistuista jaksoista: Tarja Virolainen, Janne Marin, Maija Oravamäki, Tomi Savolainen, Jukka Viljanen, Noora Pinola, Henri Ansio, Tero Hyppölä, Mammuttimarssi, Kai Langel, Arto Ahola, Annele Aarni-Wiklund - NLP, Terho Lahtinen, Heljä-Ora - Mindfulness, Visa-Pekka Larivaara, Noora Honkala, Mårten Boström, Lotta Kupiainen - kehonhuolto, Juha Jumisko sekä Virpi Sarasvuo.
 
Kiitos kuuntelijoille menneestä syksystä.
  • Like

Onko polkujuoksu juoksua?
Olin täällä foorumilla tunnuksella vuonna 2013, ja olen sen jälkeen silloin tällöin käynyt lukemassa juttuja, koska tykkään edelleen juoksennella. En ainakaan muista, että 2013 olisi ollut kovinkaan räikeää erottelua juoksun ja polkujuoksun välillä, mutta täällä ja muualla erottelu on alkanut viime vuosina selkeästi kasvamaan.
 
Kävin aikoinani muutamissa yhteislähdöissä ajatuksena osallistua mm. Nuuksio Classiciin, mutta en tuntenut yhteislähdöissä oloani kotoisaksi. Suurin osa yhteislähdön juoksijoista oli ikäisiäni lähemmäs kolmekymmentä tai reippaasti yli, mutta meno oli minun silmiini kuin innostuneiden teini-ikäisten tyttöjen luokkaretkellä, vaikka seassa oli yli puolet miehiä.
 
Itse juoksen sekä luonnossa että kaduilla siellä missä kulloinkin sattuu huvittamaan. En kuitenkaan profiloi itseäni juoksijaksi saati sitten polkujuoksijaksi. Minulla ei ole polkujuoksijan someprofiilia, joka olisi täynnä selfietä, varustekuvia tai kehityskuvia parran kasvusta. En profiloi itseäni edes juoksijaksi.
 
Kenties tuttavapiirini on rajoittunut tai katson uutisia ja foorumeita puolueellisesti, mutta näkemykseni on vahvasti siihen kallellaan, että polkujuoksulle ja –juoksijoille naureskellaan. Syyllistyn siihen itsekin. Mediaseksikkyys ja somekulttuuri ovat vieneet huomion pois itse juoksemisesta ja urheilusta, ja jäljelle on jäänyt geneerinen luonnossa liikkuminen, mikä on toki hienoa. Mutta onko kyse enää juoksemisesta tai urheilusta?
 
Polkujuoksu on muoti- ja trendilaji, ja naisten- ja miestenlehtien vakiokamaa. Miehillä on hipsteriparrat ja päässä lakit, jossa on ylöspäin käännetty lippa. Naisilla on saparot ja seksikäs pylly. Polkujuoksijan univormuun kuuluu ehdottomasti edellä mainittujen yksityiskohtien lisäksi polvisukat, isot kellot, juomareppuliivit ja ”Tunkkaa-tonni-tykimmin” –puheet, töröhuuliselfiet Malminkartanon nyppylän huipulla, ”Katsokaa-tässä-on-polku-OMG”- ja ”Katsokaa-on-talvi-ja-partani-on-jäässä-HAUSKAA-OLEN-EXTREME-URHEILIJA.” -Instakuvat.
 
Polkujuoksu on silti täynnä kovia urheilijoita, joista kaksi heti mieleen tulevaa ovat kotimaamme oma Hena Ansio ja jo legendaksi muodostunut Kilian Jornet. Mutta ovatko kovan kärjen takana tulevat vain kuntoilijoita, retkeilijöitä ja elämysmatkailijoita tai... hipstereitä?
 
Onko polkujuoksu juoksuun verrattuna kuin salibandy verrattuna jääkiekkoon tai työmatka/harrastepyöräily verrattuna kilpapyöräilyyn?
 
Tässä muutamia lainauksia foorumilta yhdestä ketjusta:
 
 
 
Herättääkö mitään ajatuksia?
 • 189 vastausta

Sykemittareiden litiumioniakun lataus
Tuli mieleeni uutta Suunto 9 Baroa käyttäessä, että toteutuukohan näiden masiinoiden litiumioniakuissa samat periaatteet kuin esim. puhelimien litiumioniakuissa. Tässä pohjustusta aiheeseen Applen sivuilta:
 
Voit ladata Applen litiumioniakkua milloin vain. Sen ei tarvitse olla täysin tyhjä ennen lataamista. Applen litiumioniakut toimivat lataussykleissä. Yhden lataussyklin suorittaminen tarkoittaa akun koko kapasiteetin käyttämistä, mutta ei välttämättä tarkoita yhtä latausta. Voit esimerkiksi käyttää 75 % akun kapasiteetista päivän aikana ja ladata sen täyteen yöllä. Jos käytät seuraavana päivänä 25 %, olet käyttänyt yhteensä 100 %, ja nämä kaksi päivää lasketaan yhdeksi lataussykliksi. Yhteen sykliin voi kulua useita päiviä. Kaikentyyppisten akkujen kapasiteetti pienenee tietyn latausmäärän jälkeen. Litiumioniakkujen kapasiteetti pienenee hieman jokaisen kokonaisen lataussyklin jälkeen. Applen litiumioniakut on suunniteltu säilyttämään vähintään 80 % alkuperäisestä kapasiteetistaan lukuisien lataussyklien ajan tuotteesta riippuen.
 
Eli onko tuo yleistä käytäntöä litiumioniakuissa ja näin ollen myös sykemittareissa? Eli voi toisin sanoen latailla huoletta täyteen tai muutama kymmenen prosenttia silloin kun siltä tuntuu tai jättää yöksi latautumaan ilman pelkoa, että akku kuluu yms.? Muistan vuosia sitten, kun oli muotia pelotella akkujen lataajia siitä, että jos jättää yöksi latautumaan, akku kuluu nopeammin jne. Mutta tuo on Applen(kin) ohjeen mukaan täyttä skeidaa ja ilmeisesti päti vain vanhaan akkutekniikkaan.
 
Onko kenelläkään aiheeseen liittyen mitään tietoa? Käyttäessäni Ambit 3 Peakia latasin sen vasta täyteen kun akku oli melkein tyhjä, mutta esim. iPhonea latailen fiilisten mukaan vaikka vähän kerrallaan ja annan olla yön latauksessa jne.
 
Nimim. Optimoidaan näitä vehkeitä porukalla, p*rkele!
 • 25 vastausta

Vauhti hiipunut, mitä tehdä?
Itsellä on pikku pulma juoksun kanssa. Jotenkin sellainen fiilis että täältähän voisin saada neuvoja. Tai ainakin reippaan potkun perseelle jos ei muuta.
 
Olen juoksua harrastellut noin 2.5 vuotta. Lähdin ihan nollasta. Alkuun oli saavutus, jos pari kilometriä jaksoin hölkätä.
 
Sitten kunto paranikin vähitellen. Nyt matkat vaihtelee 5 - 10 km välillä.
 
Mutta tuo vauhti mietityttää. Siitä on nyt reilu vuosi, kun kulki ihan hyvin. Pääsin silloin noin 5.20 vauhtia 10km suht kivutta.
 
Sen jälkeen suorituskyky on heikentynyt. Nyt juoksen sellaista 5.45 vauhtia ja keskisyke jotain 170. Tuntuu todella raskaalta.
 
Sama määrä on aina ollut, 2 - 3 kertaa viikossa ja matka 5-10km.
 
Mistähän tuo voisi johtua?
 
Sellainen lisäys vielä että hankin sykemittarin vuosi sitten. Sen jälkeen on tuntunut vaikealta. Onkohan tämä nyt joku psykologinen juttu, kun sykkeestä näen ettei kunto olekaan kauhean hyvä.
 
Ehkä pitäisi vain malttaa nyt ja juostua hiljempaa muutama vuosi eteenpäin jotain 140 sykkeellä ja harrastaa jotain muutakin. Hankala kyllä niin hiljaa mennä, meikäläisen kunnolla se menee melkein kävelyksi.
 
 
 • 22 vastausta

Aki Nummela juoksi sunnuntaina uuden ennätyksensä Valencian maratonilla:
https://etusuora.com/uutiset/aki-nummela-juoksi-ennatyksena-valencian-maratonilla
  • Like

Pitkät lenkit, onko pakko?
Tähtään maratonille ensi toukokuussa. Edellisestä on aikaa kymmenen vuotta. Olen lenkkeillyt ja urheillut kuitenkin kaiken aikaa, mutta en ajanpuutteen (tähän vaihtuva syy) vuoksi ole tehnyt pitkiä lenkkejä. Lenkkeilen yleensä kovavauhtisia 5 - 7 km lenkkejä ja rauhallisempia 12 km lenkkejä. Riittääkö tämä tässä vaiheessa, vai onko jo otettava ne mielestäni tylsät ja aikaavievät 20 - 30 km lenkit repetuaariin, mitä olette mieltä?

Syy miksi välttelen noita pitkiä lenkkejä ei ole se, etten jaksaisi juosta. Luulen, että  jaksan, mutta pitkien lenkkien järjestely vaatii vain jotenkin niin paljon vaivannäköä, että jätän väliin. Pitäisi syödä kunnolla (olen aina nälkäinen), ottaa vettä mukaan (lyhyillä lenkeillä en koskaan ota) ja muutenkin järjestää elämänsä paremmin. Nukkuakin enemmän.

Voisikohan sitä jatkaa peruskuntokautta tuonne helmikuulle asti ja vasta silloin aloittaa pitkät lenkit? Miten toimisitte tai toimitte? 
 • 21 vastausta

Hokalta uusi kisakenkä
Hokalta on tulossa myös todella vaimennettu kisakenkä nyt kaudelle 2019.
Hoka Rincon, painoa 218 grammaa, mutta todella hyvin vaimennettu.
Luulen, että se on tämä kenkä, mistä kuulin isolta amerikkalaiselta urheilukauppaketjulta, että kolme ensimmäistä väriä on kaikki hyviä.
Hinta jenkeissä 115 dollaria eli 15 halvempi kuin Clifton.

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy