Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Parempaa kuunneltavaa lenkeille:

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia
HCRD julkaisi tänään ensi vuoden kisan lähettiläät. Näin tasa-arvon aikana kaikki 11 lähettilästä ovat naisia. 
 
https://www.instagram.com/p/CIAL1uFA3BB/?utm_source=ig_web_copy_link

⭐HCRD Ambassadors 2021⭐<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Katju @katjuruns<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Merituuli @juoksujalkavipattaa<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Annika ja Iiris @juoksuterapiaa<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Katja @optimismia_katja<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Suski @suskir<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Lotta @lottahanski<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Laura P. @endorphinist<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Elina @lenkillablogi<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Amanda @amtsi<br style="color:#262626; font-size:14px; text-align:left">Pia @runforfunpia
 
Missä miehet? Asiaa alettiin ihmettelemään niin nyt mukaan mahtuisi myös 1 tai ehkä jopa 2 miestä. 
 
Miksi kaikki ovat naisia? Ei kuulemma löydy somessa aktiivisia miehiä... Pakko myöntää että menee hieman tunteisiin tämä meininki. Laitoin tästä aamulla insta tarinaan muutaman rivin:
 


 
Itse kyllä lähtisin hakemaan mahdollisimman monipuolisia lähettiläitä jotta voitaisiin viestiä sitä mielikuvaa että tapahtuma on nuorille, vanhoille, kunnosta tai tausta huolimatta. No nyt viestitään että tapahtuma on naisille. Tavoitteena varmaan luoda tästä naistenkympin kaltainen tapahtuma... Mutta hakekaa nyt miehet tuonne lähettiläiksi. Siellä olisi kiintiöpaikka tarjolla. 
 • 13 vastausta

Post in UTMB 2021 - Loputtomia arvontoja vai kivien metsästystä?
Ja sitten tuli uutta tietoa vuoden 2021 ja 2022 kisasta:
 
2020 was unfortunately marked by the cancellation of the UTMB® Mont-Blanc, but it now is time to look ahead to the next edition of the event.
 
The 2021 UTMB® Mont-Blanc will take place from August 23 to 29 and will include all 7 races: UTMB® (170km 10 000m D+), CCC® (101km 6100m D+), TDS® (145km 9100m D+), OCC (56km 3500m D+), PTL® (300km 25 000m D+), MCC (40km 2300m D+) and YCC (15km 1200m D+). Given the current health context, registration will not open in December as usual; instead, it will take place over several phases from January through February 2021.
"We are looking forward to 2021. This past year left a bitter taste in everyone's mouth; it was a difficult moment for organizers and athletes but also for service providers, volunteers, and locals. Although we were able to create the virtual race experience with UTMB® for the Planet and deliver Thailand by UTMB® and soon Panda Trail by UTMB® in China, it is now time to think about next year in an even more responsible and lucid way. Of course, we hope to be able to stage the UTMB® Mont-Blanc, to rediscover all these faces, emotions and energy that we experience during the last week of August all around the Mont-Blanc. By communicating about the entry process, we provide runners with essential information. In this sense, registration is a crucial moment in the organization of the event and for all those who are willing to commit", says Catherine Poletti, President of the UTMB® Group.
Registration dates
Phase 1: 7-17 January 2021 – registration for:
- UTMB®, CCC®, TDS®, OCC and PTL® runners registered in 2020
- Runners who have collected enough Running Stones in 2020 Phase 2: 21-28 January 2021 - Pre-registration for the lottery for:
- UTMB®, CCC®, TDS® and OCC runners not selected in the 2019 and 2020 lottery for the same race Phase 3: 4-11 February 2021 - Pre-registration for the lottery for:

Varas kiinni juoksemalla
Kyllähän tällainen juttu pitää linkata Juoksufoorumille:
 
Rosvo nappasi kalliin kultaketjun ja otti äkkilähdön - sitten asiaan puuttui vikkeläkinttuinen porvoolainen kelloseppä
 
Olikohan se Pariisissa 2003 vai missä, kun jollakin varkaalla sattui huono tuuri lentokentällä. Nappasi naiselta laukun ja lähti juoksemaan karkuun, mutta perään sattui lähtemään maailman nopein ihminen: Maurice Greene. USA:n joukkue oli tulossa kisoihin.
 
Onhan tuota joskus tullut mietittyä, että rikolliset taitaa olla vähän huonokuntoista porukkaa. Monesti saa lukea lehdestä tai internetistä, miten poliisi juoksi tekijän kiinni. Vaikka poliiseilla on varmaan haalarit ja maihinnousukengät, eivätkä mitään kestävyysjuoksutyyppejä taida olla muutenkaan. Joskus Poliisit-ohjelmassakin joku lähti juoksemaan karkuun kun poliisiauto tuli, mutta otettiin kiinni.
Miks sä lähdit karkuun? "Kai sä nyt juokset jos joku niinku jahtaa sua."
 • 9 vastausta

Lotta Hintsa aikoo juosta Karhunkierrosta 24h - Lähtö ke aamulla
Hintsa aikoo kerätä rahaa syöpätutkimukseen starttaamalla huomenna aamulla Karhunkierrokselle. Tarkoitus juosta 24h. 
 
Ohessa Iltasanomien juttu: https://www.is.fi/viihde/art-2000006675459.html
 
Taustalla isän ja ex-aviomiehen syöpätaistelu. Tempaukseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Roosanauha syöpäsäätiölle. 
 

 
Kyllähän Lotalla kuntoa riittää, mutta nuo kelit ei ole mitä parhaimmat. Rukallahan on jo mukavasti lunta maassa.
 

 
Kyllä varmaan 100km menee 🤔 Tuolla on vähän huonosti paikkoja keskeyttää juuri silloin kun 24h on täynnä. Tuohon 53km huoltopaikkaan paluumatkalla? Saa siinä juosta tuossa kelissä jos vetää vaikka Juumaan asti. 
 • 17 vastausta

Post in 2020 Big's Backyard Ultra MM-kisat - Finland Satellite 17.10. ->
Nytkö tämä loppu? Karel Sabbe voitti. 75 kierrosta eli 502,5km. Mitäs tässä nyt pitäisi muka tehdä kun ei ole kisaa mitä seurata 😂
 

Kati Ahokas voittoon Big´s Backyard ultran Suomen osakilpailussa
Tähän väliin Hesarin juttu Kati Ahokkaasta niin on jotain luettavaa kierroksen loppumista odotellessa:
 
"Alussa etoi, lopussa olisi jaksanut pidempäänkin – ultrajuoksija Kati Ahokas kertoi, miten 40 tunnin voittosuoritus sujui läpi kahden yön"
 
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006674960.html
 

Treenaaminen hijabissa - Najmo tähtää maratoniin ja kannustaa muita
"Kohti kisoja
Lenkkarit, juoksuhame, trikoot ja hijab päälle. Najmo hurahti juoksuun, koska se on niin helppoa: kenellekään ei tarvitse maksaa mitään eikä keneltäkään kysyä mitään.
 
Usein hän juoksee yksin, mutta on myös mukana työpaikan juoksuryhmässä, jossa tsempataan toisia ja jaetaan ajatuksia. Lisäksi hän käy taekwondo-treeneissä siskojensa kanssa.
 
–Juoksussa on parasta tunne. Jos jokin stressaa tai ärsyttää, saan mielenrauhan. Ajatukset jäsentyvät.
Välillä hän juoksee omissa aatoksissaan, välillä hän kuuntelee koraania.
 
–Etenkin metsässä juostessa on ihana kuunnella koraanin osia, joissa puhutaan luonnosta. Juoksu tekee minut niin onnelliseksi, että joskus nauran samalla.
 
Helsingin Twilight Run & Walk, Espoon Rantamaraton ja Vantaan Maraton. Najmolla on monta kisaa mielessä, joihin hän aikoo osallistua ensi vuonna. Vuoden 2020 Vantaan maratonin hän joutui jättämään välistä hiljattain, sillä polvi on alkanut taas temppuilla, mutta ensi vuonna hän aikoo mennä."
 
https://www.iltalehti.fi/treeni/a/b12ddaea-1279-4c3c-8562-02f918d3fe5a?fbclid=IwAR1gEPFZoKT0OJzKDaLNxrNdVdts0AAqwbw4kflF2OGUyrs6vR30oox2Hvo
 
 • 0 vastausta

2020 Big's Backyard Ultra MM-kisat - Finland Satellite 17.10. ->
Vuoden 2020 kovin Backyard Ultra!
 
Lauantaina 17. päivä lokakuuta starttaa vuoden kovatasoisin Backyard ultra kisa yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailman. Covid-19 viruksesta johtuen tämän vuoden MM-kisat järjestetään hajautetusti ympäri maailman. Jokainen halukas maa on koonnut oman maajoukkueensa taistelemaan kisan voitosta. Myös Suomi on tässä mukana ja olemme saaneet koottua timanttisen kovan tiimin vastaamaan tähän haasteeseen. Tällä hetkellä vahvistetut juoksijaesittelyt löytyvät kotisivuiltamme: https://nuuksiobackyardultra.blogspot.com
 
Kyseessä ei ole virtuaalikilpailu vaan jokainen maa järjestää erillisen Backyard kilpailun. Siinä vaiheessa kun jossakin maakohtaisessa kilpailussa on jäljellä enää yksi kilpailija niin heidän osaltaan kilpailu päättyy siihen. Tämä vaatii, että useampi juoksija jaksaa haastaa toisiaan yhä pidemmälle epämukavuusalueelle, myös Suomen kisassa. Backyard ultran yksi perimmäinen  ajatus "mies miestä vastaan" tai "juoksija juoksijaa vastaan" toteutuu ainoastaan, kun ollaan fyysisesti samassa paikassa, "olkapää olkapäässä". Siksi tällä kertaa kilpaillaan erikseen eri maajoukkueiden kesken.
 
Kilpailussa on yksilökisan lisäksi joukkuekisa, jossa kaikkien viidentoista juoksijan juoksemat kierrokset lasketaan yhteen. Tämä määrittää sijoituksen joukkuekisassa. Näin jokaisen juoksijan panos vaikuttaa lopputulokseen. Tämä laittaa jokaisen juoksijan miettimään myös joukkueen parasta ja uhrautumista joukkueen eteen.
 
Suomen osalta kilpailu käydään Espoossa uudella reitillä. Emme käytä NBUsta tuttua reittiä Solvallassa vaan reitti kulkee tietä pitkin polkujen sijaan. Noin 4 kilometriä reitistä on hiekkatietä ja loput asfalttia. Noususumma on noin 60 metriä per kierros.
 
 • 162 vastausta

HS:n juttu Ultrajuoksija Kati Ahokkaasta: Toiveissa mikrotorkut kesken kisan
Kuinka juoksuharrastus alkoi ja juttua viikonlopun Big´s Backyard Satellite Race 2020 -kisasta. 
 
Linkki: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006670869.html
 
Itse kisasta, Suomen joukkue löytyy täältä:https://nuuksiobackyardultra.blogspot.com/2020/09/1710-kisajoukkue.html 
Kisasivuilla myös esittelyitä juoksijoista: https://nuuksiobackyardultra.blogspot.com/2020/
 • 2 vastausta

Videolinkki: Ari Suhosen KIHU-luento Sara Kuiviston harjoittelusta
Näköjään mm. KIHU ja Olympiajoukkue on tuottanut Youtubeen vaikka millä mitalla kiinnostavaa matskua. Ari Suhonen kertoo Sara Kuiviston harjoittelusta ja luulisin että tuosta voi moni mailerihommista kiinnostunut saada paljonkin irti.
 • 4 vastausta

Aloitellaan ketjua tästä uudesta 200 mailin kisasta. Reitti  Lemmenjoki - Kalmankaltio - Pöyrisjärvi - Hetta - Pallas - Ylläs ja ajankohta 12.-17.7. 
 
Ajattelin että tämä olisi ollut luontevasti NUTS Ylläs Pallaksen kanssa samaan aikaan. Että maaliintuloa olisi ajoiteltu tuolle viikonlopulle kun siellä on muutenkin paljon porukkaa, mutta onkin vasta seuraavalla viikolla. 
 • 97 vastausta

Nuuksio Classic seuranta
Ja sitten olisi taas live seurantaa tarjolla:
 
http://www.tulospalvelu.fi/gps/NuuksioClassic2020/
Ja Simpasellahan oli mielessä 6h alitus 70km matkalla. Miehissä mukana myös Lari Koivu ja Tuomas Maisala. Naisissa ehkä mielenkiintoisin nimi Nuuksio Backyard Ultralla Jumiskon haastanut Kati Ahokas. 
 • 22 vastausta

Mo Farah juoksi uuden tunnin juoksun ME:n
Brysselin pimenevässä illassa syntyi uusi ME 21 330m. Vanha Hailen ennätys parani 45m. Sifan Hassan juoksi puolestaan naisten ennätykseksi 18 930m.
 
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mo-farah-teki-sen-legenda-painoi-ensimmaisen-maailmanennatyksensa/7917608
 • 8 vastausta

Ruotsi-ottelu järjestetään sittenkin
Tätä päätöstä on varmasti väännetty kulisseissa ihan urakalla. Lopputulos kuitenkin se, että kisat pidetään.
 
-Ruotsin joukkue lentää päiväkohtaisesti kisailemaan ja sen jälkeen takaisin. 
-Lentokentältä suoraan stadionille. 
-Koronatesti enintään 72h ennen Suomeen saapumista.
-Hengitystie- tai muita flunssaoireita niin ei saa osallistua.
-Turvavälit ja omissa tiloissa suorituksen ulkopuolisen ajan. 
 
https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/suln-hallitus-ruotsi-ottelu-jarjestetaan-tiukkojen-turvaohjeiden-puitteissa/
 • 5 vastausta

Nyt irtoaa helpolla kauden kärkitulokset
Nyt ei vaadita ihmeitä että pääsee tilastoissa top 20 -sijoille kauden kärkituloksissa. 
 
Maratonilla riittää miehissä 3:10 alitus ja naisilla 4:02.
 

 

 
Jos jostain löytyy kävelykisa niin sinne kannattaa mennä. Ilmeisesti nuo kadulla järjestettävät kävelykisa on aika vähissä koska miehissä ja naisissa ei löydy yhtään tulosta 10km, 20km tai 50km matkoilta. Olisko miten kova muistella kiikkustuolissa, että dominoi vuonna 2020 kotimaista kävelyskeneä ja hallussa oli kauden kotimainen kärkiaika edellä mainituilla matkoilla 😂
 
https://www.tilastopaja.eu/fi/

- ratapiikkarin pohja yli 800 m matkoille max 25 mm
- maantiekisakengän pohja max 40 mm
- kengät ei saa olla prototyyppejä, vaan pitää olla kenen tahansa ostettavissa
 
Linkin takaa lisätietoja
https://www.worldathletics.org/news/press-releases/shoe-technology-rules-tokyo-qualification-roa
 
Olisi mielenkiintoista tietää, onko noita hyväksyttyjä kenkiä listattu jossakin. En oikein itse osaa tehdä tarvittavia mittauksia varmistaakseni sääntöjen mukaisuutta.
 • 75 vastausta

NBU kisan toiseksi kovimmasta tuloksesta vastannut Kati Ahokas oli mukana Polkuporinoiden vieraana. Haastattelu on nyt kuunneltavissa: https://radioplay.fi/podcast/polkuporinat/listen/2031765/
 

Noora Honkala juoksi Vilnan kansainvälisessä ultrajuoksussa 100 kilometrin Suomen ennätyksen. Honkala oli kilpailussa toinen ajalla 7.46.57. Honkalan väliaika maratonilla oli 3.06.40.
Kova suoritus!

Suomen nopein mies ei tahdo saada sponsoreita kun ei ole IG:ssä seuraajia
Pikajuoksija Samuli Samuelsson juoksi viikko sitten ensimmäisen suomalaismiehen 10,30 alituksen 100 metrillä lähes kymmeneen vuoteen. Nopein suomalaismies ei saa kuitenkaan sponsoreita kun Instagramissa on kuulemma liian vähän seuraajia:
 
"– Laitoin sähköpostia tällä viikolla firmalle, jonka tuotteita olen käyttänyt monen vuoden ajan ja kysyin, olisiko mahdollista tehdä jonkinlaista yhteistyötä. Vastaus oli, että minimivaatimuksena on vähintään kymmenentuhatta aktiivista seuraajaa Instagram-tilillä, jos edes lähdetään sopimusta miettimään, Samuelssonin päivitys jatkuu."
 
Kertoo aika paljon tästä ajasta, että se on ihan sama mitä teet kunhan on somessa seuraajia. Mutta toimii se toisinkinpäin, jos kaverin sponssit on IG tilistä kiinni niin käy ottamassa tili seurantaan niin saa mies tukea harjoitteluun. 
 
Korjataan ongelma, Samulin IG tili: samulisamuelsson
 
Nyt Samulilla on jo 4300 seuraajaa. Ota seurantaan niin saadaan miehelle sponsori!
 
IS:n juttu aiheesta:
https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000006573609.html
 • 25 vastausta

Garmin osti Firstbeatin dataosaamista ja dataa
Garmin osti Firstbeat Analytics Oy:n, joka keskittyy lisensoimaan analytiikkaohjelmistoja. Emoyhtiö Firstbeat Technologies Oy jatkaa itsenäisenä yhtiönä.

https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2020/06/30/garmin-osti-firstbeat-analytics
 • 11 vastausta

Polar Unite - julkistus tänään klo 17
Tämä fitness kello Polar Unite julkaistaan tänään. Kokosin yhteen mitä kellosta tällä hetkellä tiedetään:
 
Katotaan mitä sieltä illalla tulee. 
 

Nuuksio Backyard Ultra 2020
Onnittelut molemmille hienosta kisasta! Toki pitää myös onnitella kaikkia muitakin 57 juoksijaa ketkä rohkeni lähteä kisailemaan noihin olosuhteisiin. Se on raakaa peliä kun mittarissa on +30. Siinä käynnistyy äkkiä kierre joka päättyy keskeyttämiseen. 
 
Se on kyllä hienoa kun juoksuun tupsahtelee aina välillä mukaan tällaisiä nimiä kuten Kati Ahokas. Nainen tulee ihan puskista ja parissa vuodessa ollaan Suomen huippuja. Juoksija-lehden maratontilastot löysi ensimmäisen maraton tuloksen vasta 14.10. -17 Vantaalta 3.59.21. Ennätys seuraavalta keväältä 3.40.04. Ennätysjuoksun jälkeen Karhunkierros 80km ja loppuvuodesta pari muuta maratonia. 
 
Vuonna 2019 UTTF läpi ja ilmeisesti siinä sivussa yksi maraton treeninä. 2020 24h 204km ja sitten tämä eilinen juoksu. Onko tämä juoksuharrastus alkanut oikeasti vasta 4-5 vuotta sitten? Kyllä on kova nainen ja kuten on nähty niin pää näyttää kestävän hyvin. Millasia tuloksia tässä vielä nähdäänkään tulevina vuosina. 
 
 

Post in Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
Tänään tuo tuore ennätys yritetään rikkoa huippusuunnistaja Matthias Kyburzin toimesta klo 18:30 alkaen: 
 
 

Testissä Jaybird Vista -kuulokkeet
Uutta testiä pukkaa. Tällä kertaa Jaybird Vista -kuulokkeet. Omasta mielestä parhaat kuulokkeet mitä on tullu tähän mennessä testattua. 
 
https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-jaybird-vista/
 

 
 • 0 vastausta

Lindgren & Sihvonen: Vieraana hiihtäjä Matti Heikkinen
Areenasta löytyy podcastina alla oleva:
 
"Nelinkertainen arvokisamitalisti ja vuoden 2011 maastohiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen päätti pitkän uransa keväällä 2019. Kivikasvoinen ”Happo” Heikkinen tunnettiin kestävyysurheilijana poikkeuksellisesta maitohapon sietokyvystään ja lukuisista hämärän rajamaille päättyneistä kilpailusuorituksistaan.
 
Uransa aikana harvasanaisesti julkisuudessa esiintynyt Heikkinen on nyt omien sanojensa mukaan ”herännyt talviuniltaan” osallistuakseen ministeri Lauri Tarastin selvitystyöhön erillisen huippu-urheilulain tarpeesta. Miksi Heikkisen mielestä Suomeen tarvittaisiin huippu-urheilulakia ja mistä siinä säädettäisiin? Minkä takia kauppatieteiden kandidaatintyötään Jyväskylän yliopistossa valmisteleva ex-hiihtäjä on kokenut asian itselleen tärkeäksi? Millaisin toimin Heikkisen mukaan huippu-urheilijoiden taloudelliset resurssit tulisi turvata?
 
Väittelyissä ampumahiihdon menestysnäkymät, 8-vuotiaan Kalle Rovanperän rallikokemukset sekä maastohiihdon massalähdöt."
 
https://areena.yle.fi/1-50463816
 • 0 vastausta

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy