Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Apua enää 12 viikkoa maratoniin
Olen juossut viimeksi maratonin 10 v sitten ja nyt olisi tarkoitus osallistua Helsingissä 18.5. juostavaan maraan. Olen lasketellut tässä henkisesti, että mitään kiirettähän ei ole. Sitten harhauduin tapahtuman sivuille ja siellä oli uhkaavanoloinen laskuri, joka sanookin maratoniini olevan enää 12 viikkoa ja 4 päivää. Jaiks! 

Mitä nyt kannattaisi tehdä? Mistä tiedä, missä kunnossa olen? Kannattaisiko käydä joku kuntotesti tekemässä vai juosta testijuoksu? Kympin? Millä ilveellä voisin näin harrastelijajuoksijana, jonka aktiivivuodet ovat kaukana takana, lukea omaa juoksukuntoani?

Onko muita HCM:lle tulijoita? Onko tavoiteikaa? Itselläni oli ainakin ajatuksissa juosta alle neljään tuntiin, mutta voi olla että ihan haaveilua. Enkkani takavuosilta on 3.40.
 • 22 vastausta

Testissä Fasciawear –juoksuasu
Fasciawear on kotimainen uusi juoksuasu joka aktivoi lihaksia, ohjaa liikettä oikeaan suuntaan, parantaa asento- ja liiketuntemusta, lisää harjoituksen kuormittavuutta, tehostaa energiankulutusta ja parantaa suorituskykyä. Paljon lupauksia. Puvun testijuttu löytyy täältä.
 
 
 
 
 
 
  • Like
 • 0 vastausta

Juoksija päihitti kimppuun hyökänneen puuman
Ihan oikea puuma siis uutisen mukaan kyseessä... https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/f9e5477f-095e-4824-9223-835160683ad6
 • 8 vastausta

Suunto lopettaa Movescount -palvelun
Sieltähän se sähköposti tuli Movescountin sulkemisesta:
 
"
Hyvä Suunto-yhteisön jäsen
 
Meillä on tärkeitä uutisia digitaalisista palveluistamme
 
Huhtikuussa 2018 julkaisimme Suunto-mobiilisovelluksen, uuden palvelumme, jolla pyrimme parantamaan koko Suunto-yhteisön käyttökokemusta. Jos et ole vielä tutustunut Suunto-mobiilisovellukseen, nyt on aika tehdä se! Voit ladata sovelluksen iOS- tai Android-version jo tänään....
  • Sad
  • Confused

Polar Vantage V:n testi videon muodossa!
Jos et jaksa lukea mitään Vantagesta niin kuuntele mitä pitää tietää mittarista:
 
Tänään Juoksufoorumin YouTube kanavan tilanneiden kesken arvotaan hyvä lenkkisää huomiselle pitkälle lenkille. 
 
 
 
 
 
  • Like
 • 0 vastausta

Testissä Polar Vantage - Paljon yhden kortin varassa
Polar julkaisi syksyllä 2018 pitkään odotetun V800 mallin seuraajan Polar Vantagen. Pitkään ehdittiin jo pohtia onko Polarilta enää edes tulossa ns. premium kelloa tai V800:n seuraajaa. Lopulta Polar esitteli Vantage V ja Vantage M -mallit. Vantage V:n ominaisuudet keskittyy palautumisen mittaamiseen, juoksutehoon, keveyteen ja pitkään toiminta-aikaan. Vantagen kahdesta mallista V-sarja on suunnattu ammattilaisille tai aktiivisesti harjoitteleville kun taas M-sarja on enemmän kuntoilijalle suunnattu mittari. V-sarjan mittarin saa omakseen hieman alle 500e hinnalla ja M-sarjan mittarin n. 250 eurolla. 
 
Lue lisää
 
  • Like
 • 4 vastausta

Testissä BackBeat FIT 3100 kuulokkeet
Vuoden ensimmäinen kuuloketesti... 
 
"Kuulokkeiden testaaminen jatkuu tällä erää BackBeat Fit 3100 kuulokkeilla. Syyskuussa 2018 Plantronicsin julkaisemat langattomat FIT 3100 kuulokkeet jatkavat Plantronicsin urheilukuulokkeiden sarjaa. Aikaisemminhan täällä on testattu sarjan sangallisia FIT -kuulokkeita ja vuosi sitten FIT 300 -kuulokkeita. Sarjasta puuttui oikeastaan nykyisin muodissa olevat pelkät nappikuulokkeet. Nappikuulokkeilla päästään eroon niskan taakse tulevasta sangasta (FIT) tai kuulokkeiden narusta (FIT 300). Hintana on tavallisesti lyhyempi akun kesto. Mutta tutustutaampa nyt näihin FIT 3100 -kuulokkeisiin. 
 
Lue lisää
 
 • 2 vastausta

USA:n hallimestaruuskilpailut, pojat 90 - 100 v, 60 m
Joillakin jalka nousee kevyesti vielä yli 90 vuotiaanakin. (video)
 
 
  • Like
 • 7 vastausta

Ryan Hallin haastattelua lukiessa mietin, että aika monen harrastajan perusresepti kunnon parantamiseen on määrän lisääminen. Ja myönnän, että itsekin sorrun siihen ajatusmalliin helposti. Parempia tuloksia voisi tulla pienemmillä kilometrimäärillä, mutta huolehtimalla, että on kovissa harjoituksissa täysin levännyt. Että jos pitää valita nopeuden ja määrän välillä, nopeus voittaa aina. Toinen juttu on harjoittelun intensiteetin kasvattaminen mieluummin kuin määrän kasvattaminen. Kevyet päivät kevyinä ja kovat kovina, mutta samalla kokonaisintensiteettiä ylös.
http://www.outsideonline.com/2050226/ryan-hall-doing-too-much-too-soon
 • 58 vastausta

Polkuporinat podcast-sarja
Tänään on julkaistu viimeisin Polkuporinoiden jakso, jossa Virpi Sarasvuo kertoo oman tarinasta. Se olis yhteensä 20 julkaistua jaksoa ja lisää on tulossa. Matka on mennyt nopeasti ja tarinat ovat vieneet mennessään ainakin haastattelijat.
 
Tässä vielä lista julkaistuista jaksoista: Tarja Virolainen, Janne Marin, Maija Oravamäki, Tomi Savolainen, Jukka Viljanen, Noora Pinola, Henri Ansio, Tero Hyppölä, Mammuttimarssi, Kai Langel, Arto Ahola, Annele Aarni-Wiklund - NLP, Terho Lahtinen, Heljä-Ora - Mindfulness, Visa-Pekka Larivaara, Noora Honkala, Mårten Boström, Lotta Kupiainen - kehonhuolto, Juha Jumisko sekä Virpi Sarasvuo.
 
Kiitos kuuntelijoille menneestä syksystä.
  • Like

Onko polkujuoksu juoksua?
Olin täällä foorumilla tunnuksella vuonna 2013, ja olen sen jälkeen silloin tällöin käynyt lukemassa juttuja, koska tykkään edelleen juoksennella. En ainakaan muista, että 2013 olisi ollut kovinkaan räikeää erottelua juoksun ja polkujuoksun välillä, mutta täällä ja muualla erottelu on alkanut viime vuosina selkeästi kasvamaan.
 
Kävin aikoinani muutamissa yhteislähdöissä ajatuksena osallistua mm. Nuuksio Classiciin, mutta en tuntenut yhteislähdöissä oloani kotoisaksi. Suurin osa yhteislähdön juoksijoista oli ikäisiäni lähemmäs kolmekymmentä tai reippaasti yli, mutta meno oli minun silmiini kuin innostuneiden teini-ikäisten tyttöjen luokkaretkellä, vaikka seassa oli yli puolet miehiä.
 
Itse juoksen sekä luonnossa että kaduilla siellä missä kulloinkin sattuu huvittamaan. En kuitenkaan profiloi itseäni juoksijaksi saati sitten polkujuoksijaksi. Minulla ei ole polkujuoksijan someprofiilia, joka olisi täynnä selfietä, varustekuvia tai kehityskuvia parran kasvusta. En profiloi itseäni edes juoksijaksi.
 
Kenties tuttavapiirini on rajoittunut tai katson uutisia ja foorumeita puolueellisesti, mutta näkemykseni on vahvasti siihen kallellaan, että polkujuoksulle ja –juoksijoille naureskellaan. Syyllistyn siihen itsekin. Mediaseksikkyys ja somekulttuuri ovat vieneet huomion pois itse juoksemisesta ja urheilusta, ja jäljelle on jäänyt geneerinen luonnossa liikkuminen, mikä on toki hienoa. Mutta onko kyse enää juoksemisesta tai urheilusta?
 
Polkujuoksu on muoti- ja trendilaji, ja naisten- ja miestenlehtien vakiokamaa. Miehillä on hipsteriparrat ja päässä lakit, jossa on ylöspäin käännetty lippa. Naisilla on saparot ja seksikäs pylly. Polkujuoksijan univormuun kuuluu ehdottomasti edellä mainittujen yksityiskohtien lisäksi polvisukat, isot kellot, juomareppuliivit ja ”Tunkkaa-tonni-tykimmin” –puheet, töröhuuliselfiet Malminkartanon nyppylän huipulla, ”Katsokaa-tässä-on-polku-OMG”- ja ”Katsokaa-on-talvi-ja-partani-on-jäässä-HAUSKAA-OLEN-EXTREME-URHEILIJA.” -Instakuvat.
 
Polkujuoksu on silti täynnä kovia urheilijoita, joista kaksi heti mieleen tulevaa ovat kotimaamme oma Hena Ansio ja jo legendaksi muodostunut Kilian Jornet. Mutta ovatko kovan kärjen takana tulevat vain kuntoilijoita, retkeilijöitä ja elämysmatkailijoita tai... hipstereitä?
 
Onko polkujuoksu juoksuun verrattuna kuin salibandy verrattuna jääkiekkoon tai työmatka/harrastepyöräily verrattuna kilpapyöräilyyn?
 
Tässä muutamia lainauksia foorumilta yhdestä ketjusta:
 
 
 
Herättääkö mitään ajatuksia?
 • 189 vastausta

Sykemittareiden litiumioniakun lataus
Tuli mieleeni uutta Suunto 9 Baroa käyttäessä, että toteutuukohan näiden masiinoiden litiumioniakuissa samat periaatteet kuin esim. puhelimien litiumioniakuissa. Tässä pohjustusta aiheeseen Applen sivuilta:
 
Voit ladata Applen litiumioniakkua milloin vain. Sen ei tarvitse olla täysin tyhjä ennen lataamista. Applen litiumioniakut toimivat lataussykleissä. Yhden lataussyklin suorittaminen tarkoittaa akun koko kapasiteetin käyttämistä, mutta ei välttämättä tarkoita yhtä latausta. Voit esimerkiksi käyttää 75 % akun kapasiteetista päivän aikana ja ladata sen täyteen yöllä. Jos käytät seuraavana päivänä 25 %, olet käyttänyt yhteensä 100 %, ja nämä kaksi päivää lasketaan yhdeksi lataussykliksi. Yhteen sykliin voi kulua useita päiviä. Kaikentyyppisten akkujen kapasiteetti pienenee tietyn latausmäärän jälkeen. Litiumioniakkujen kapasiteetti pienenee hieman jokaisen kokonaisen lataussyklin jälkeen. Applen litiumioniakut on suunniteltu säilyttämään vähintään 80 % alkuperäisestä kapasiteetistaan lukuisien lataussyklien ajan tuotteesta riippuen.
 
Eli onko tuo yleistä käytäntöä litiumioniakuissa ja näin ollen myös sykemittareissa? Eli voi toisin sanoen latailla huoletta täyteen tai muutama kymmenen prosenttia silloin kun siltä tuntuu tai jättää yöksi latautumaan ilman pelkoa, että akku kuluu yms.? Muistan vuosia sitten, kun oli muotia pelotella akkujen lataajia siitä, että jos jättää yöksi latautumaan, akku kuluu nopeammin jne. Mutta tuo on Applen(kin) ohjeen mukaan täyttä skeidaa ja ilmeisesti päti vain vanhaan akkutekniikkaan.
 
Onko kenelläkään aiheeseen liittyen mitään tietoa? Käyttäessäni Ambit 3 Peakia latasin sen vasta täyteen kun akku oli melkein tyhjä, mutta esim. iPhonea latailen fiilisten mukaan vaikka vähän kerrallaan ja annan olla yön latauksessa jne.
 
Nimim. Optimoidaan näitä vehkeitä porukalla, p*rkele!
 • 20 vastausta

Vauhti hiipunut, mitä tehdä?
Itsellä on pikku pulma juoksun kanssa. Jotenkin sellainen fiilis että täältähän voisin saada neuvoja. Tai ainakin reippaan potkun perseelle jos ei muuta.
 
Olen juoksua harrastellut noin 2.5 vuotta. Lähdin ihan nollasta. Alkuun oli saavutus, jos pari kilometriä jaksoin hölkätä.
 
Sitten kunto paranikin vähitellen. Nyt matkat vaihtelee 5 - 10 km välillä.
 
Mutta tuo vauhti mietityttää. Siitä on nyt reilu vuosi, kun kulki ihan hyvin. Pääsin silloin noin 5.20 vauhtia 10km suht kivutta.
 
Sen jälkeen suorituskyky on heikentynyt. Nyt juoksen sellaista 5.45 vauhtia ja keskisyke jotain 170. Tuntuu todella raskaalta.
 
Sama määrä on aina ollut, 2 - 3 kertaa viikossa ja matka 5-10km.
 
Mistähän tuo voisi johtua?
 
Sellainen lisäys vielä että hankin sykemittarin vuosi sitten. Sen jälkeen on tuntunut vaikealta. Onkohan tämä nyt joku psykologinen juttu, kun sykkeestä näen ettei kunto olekaan kauhean hyvä.
 
Ehkä pitäisi vain malttaa nyt ja juostua hiljempaa muutama vuosi eteenpäin jotain 140 sykkeellä ja harrastaa jotain muutakin. Hankala kyllä niin hiljaa mennä, meikäläisen kunnolla se menee melkein kävelyksi.
 
 
 • 22 vastausta

Aki Nummela juoksi sunnuntaina uuden ennätyksensä Valencian maratonilla:
https://etusuora.com/uutiset/aki-nummela-juoksi-ennatyksena-valencian-maratonilla
  • Like

Pitkät lenkit, onko pakko?
Tähtään maratonille ensi toukokuussa. Edellisestä on aikaa kymmenen vuotta. Olen lenkkeillyt ja urheillut kuitenkin kaiken aikaa, mutta en ajanpuutteen (tähän vaihtuva syy) vuoksi ole tehnyt pitkiä lenkkejä. Lenkkeilen yleensä kovavauhtisia 5 - 7 km lenkkejä ja rauhallisempia 12 km lenkkejä. Riittääkö tämä tässä vaiheessa, vai onko jo otettava ne mielestäni tylsät ja aikaavievät 20 - 30 km lenkit repetuaariin, mitä olette mieltä?

Syy miksi välttelen noita pitkiä lenkkejä ei ole se, etten jaksaisi juosta. Luulen, että  jaksan, mutta pitkien lenkkien järjestely vaatii vain jotenkin niin paljon vaivannäköä, että jätän väliin. Pitäisi syödä kunnolla (olen aina nälkäinen), ottaa vettä mukaan (lyhyillä lenkeillä en koskaan ota) ja muutenkin järjestää elämänsä paremmin. Nukkuakin enemmän.

Voisikohan sitä jatkaa peruskuntokautta tuonne helmikuulle asti ja vasta silloin aloittaa pitkät lenkit? Miten toimisitte tai toimitte? 
 • 21 vastausta

Hokalta uusi kisakenkä
Hokalta on tulossa myös todella vaimennettu kisakenkä nyt kaudelle 2019.
Hoka Rincon, painoa 218 grammaa, mutta todella hyvin vaimennettu.
Luulen, että se on tämä kenkä, mistä kuulin isolta amerikkalaiselta urheilukauppaketjulta, että kolme ensimmäistä väriä on kaikki hyviä.
Hinta jenkeissä 115 dollaria eli 15 halvempi kuin Clifton.

Eikö mikään riitä!
 
Tämä oli ajatukseni, kun kuulin Iina Puskalan projektista, joka saa päätöksen huomenna. 42,2 kilometrin lenkki vuoden ajan joka päivä.
 
Mitä mieltä olette tästä tempauksesta?
 
Aiheesta on kirjoittanut niin YLE kuin HS uutissivuillaan. Myös YLE Puheen Nostossa haastateltiin Iina Puskalaan tänään:
https://areena.yle.fi/1-4561368
(kohdasta 4:20)
 
Mielenkiintoista Iina Puskalan projektissa on parikin seikkaa:
 
- Iinan ennätys on suhteellisen vaatimaton 3:51:risat
- Iina selvisi tavoitteistaan ilman urheiluvammoja (johtuuko siitä, että ei kilpaile kelloa vastaan, vaan juoksee maltilla?)
sekä (älyttömin)
- Iina tahkosi päivittäin 42,2 kilometriä juosten kahden kilometrin lenkkiä talonsa ympäri
 
Tämä viimeinen on jotain aivan käsittämätöntä. 
 
Minulle pitkien lenkkien nautinto on siinä, että pääsee pitkälle ja kauas. Välillä olen jopa körötellyt bussilla etapin alkuun ja sitten juossut kotiin. Tuntuu hyvin oudolta, että ihminen ei pääse lenkillään pihaansa kauemmaksi.
 
Mitä tästä kaikesta opimme? Fyysisesti paljonkin on mahdollista.
 
 • 190 vastausta

Polar Vantage V ennakko
Nyt on mahdollisuus kysyä Polar Vantage V mittarista. Tästä on tulossa videota yms. Jos herää kysymyksiä niin laita niitä tähän ketjuun, Vantagen omaan ketjuun tai tulevaan ennakko videoon. 
 • 17 vastausta

Ylimielinen suhtautuminen hitaampiin juoksijoihin
Oletteko havainneet (kestävyys)juoksun piirissä tiettyä ylimielistä asennetta aloittelevia ja hitaampia juoksijoita kohtaan?

Ensin on sanottava, että ylivoimaisesti suurin osa tapaamistani juoksun harrastajista (livenä ja netissä) on erittäin ystävällisiä ja avuliaita. 
Mutta välillä myös tulee tunne, että omia henkilökohtaisia saavutuksia ei saisi jakaa, jos on ihmisiä, jotka tekevät saman paljon paremmin.
Muita lajeja harrastavilla tuttavillani ei ollut samanlaisia kokemuksia kuin minulla kestävyysjuoksun parista.
 
Kerron muutaman kuvaavan omakohtaisen esimerkin.
 
1. Törmäsin hetki sitten erään kokeneen kestävyysjuoksijan blogiin, jossa hän puhui neljän tunnin maratoonareista "heikkotasoisina" ja tyrmäsi hitaat pitkät juoksulenkit turhina, koska on ihan yhtä helppoa tuijottaa Netflixiä ja vetää irtokarkkia sohvalla. Olinpa juuri silloin tullut hyvin nautinnolliselta hitaalta kolmen tunnin juoksulenkiltä ja söin onnellisena isoa ja hyvää ateriaa. Ilmeisesti olisi pitänyt lähteä toiselle lenkille, enhän ollut käytännössä oikeasti edes treenannut, kun olin juossut hitaasti.
 
2. Kesällä kysyin eräässä juoksuun liittyvässä yhteydessä neuvoja, kun kesän hellejakso vei yöunet ja halusin silti juosta ohjelman mukaan. Olin aloittanut juoksutreenit pidemmän tauon jälkeen, ja juoksin sillä hetkellä n. 50 kilometriä viikossa. Sain kokeneelta juoksijalta neuvoja, että minun pitäisi juosta enemmän – hän oli itse itse nukkunut kuin tukki kun juoksi 200 km viikossa. Kun sitten vastasin, että olen aina ollut huono nukkuja ja silloinkin kun juoksin 80 km viikossa maratonia varten, en nukkunut tämän paremmin, eli en uskoisi määrien lisäyksen auttavan. Juoksija vastasi, että kokeilematta ei voi tietää – paitsi että kai minä sitten olen kokeillut, jos kerran oma rajani tuli jo niin alhaalla vastaan kuin 80 viikkokilometrissä.
 
3. Kun jaoin eräässä paikassa kuvan itsestäni onnellisena erään juoksutapahtuman maaliviivalla, ainoa kommentti kuvaan tuli eräältä vanhemmalta juoksijalta, joka totesi, että hän on juossut tuon saman tapahtuman tuntia minua nopeammin. 
 
Tämä on ollut mielessäni jatkuvasti viime aikoina. Pohjautuu pääosin omiin havaintoihini, mutta myös keskusteluihin juoksua harrastavien tuttujen kesken. Kiinnostaisi kuulla keskustelua ja mielipiteitä. 
 
  • Sad
  • Confused
 • 110 vastausta

Testissä Lumonite Compass r
Syksyn ja talven koittaessa aina ajankohtainen lampputesti. Olkaapa hyvä:
 
Valoa pimeyteen - LUMONITE Compass R
 
  • Like
 • 8 vastausta

SPARTATHLON 28-29.9.2018
Spartathlonin seuranta taas Juoksufoorumilla.
  • Like
 • 97 vastausta

100 km MM-kilpailu 8.9.2018
Noora Honkala juoksi 100km Suomen ennätyksen 7.52,04!

100 km MM-kilpailu juostaan 8.9.2018 Kroatiassa, Sveti Martin na Murissa. Paikka sijaitsee Zagrebista pohjoiseen. 
 • 116 vastausta

Amer Sports harkitsee Suunnon myyntiä?
Torstaina järjestettiin Helsingissä Amer Sportsin pääomamarkkinapäivä. Yhtiö kävi läpi taloudellisia tavoitteita kuluvalle vuodelle ja ohjeistusta loppuvuodesta. Inderesin raportin mukaan samalla yhtiö otti kantaa sen omistuksessa olevaan brändiportfolioon. Jatkossa tarkoitus on panostaa niihin alueisiin joissa kasvunäkymät ovat nopeimmat, kannattavuus parhaalla tasolla ja pääomatehokkuus korkea. Näitä osa-alueita on ollut vuodesta 2010 lähtien asusteet ja jalkineet, oma vähittäiskauppa ja Kiina. Amer on tunnistanut ne alueet joissa se haluaa olla mukana ja kaikkia muita toimintoja näiden ulkopuolella tarkastellaan kriittisesti. Esimerkiksi pyöräilysegmentin Mavic -brändi on asetettu strategiseen arviointiin joka tarkoittanee sen myyntiä jos vain ostaja löytyy. Inderesin mukaan hieman yllättäen Amer kertoi myös Suunto ja Precor -brändien joutuvan keskipitkän aikavälillä strategisten vaihtoehtojen tarkkailuun. Keskipitkä aikaväli tarkoittanee vuosia 2018-2021. Ilmeisesti asusteet ja jalkineet on se alue jossa yhtiö pystyy hyödyntämään synergia etuja kun taas tuotekehitystä enemmän vaativat alueet ovat enemmän painolastina Amerin veneessä. 
 

 
Amerin näkökulmasta Suunto brändin tilanne alkaa siis olemaan tulos tai ulos. Amer osti Suunnon vuonna 1999 ja ilmeisesti nyt n. 20v jälkeen tiet saattavat erota. Rannesykemittauksen kehitys viime vuosina kuin myös muu urheilukellojen kehitys on varmasti vaatinut paljon tuotekehitystä. Kuten Suunnon mittareiden testijutuista on ollut luettavissa niin kaikki ei ole mennyt putkeen viime vuosina. Syystä tai toisesti rannesykemittausta ei otettu tosissaan ennen kuin oli liian myöhäistä. Sen jälkeen takamatkalta on ollut hankala kiriä. Suunto on toki tuottanut laadukkaita mittareita, mutta kilpailu on kovaa ja tuotekehitys on vienyt varmasti ison siivun viime vuosien tuloksesta. 

Suunnon mittareiden suurin ongelma on ollut muita heikompi rannesykemittauksen tarkkuus ja bugiset tuotteet. Tilanne on parantunut, mutta silti Suunto smart sensorin taso ei riitä kilpailijoihin verrattuna. Tavallinen kuntoilija ei toki välitä niin paljon tarkkuudesta, mutta eri malleista se välittää. Suunto ei ole pystynyt tuomaan markkinoille riittävän nopeasti laajaa kattausta kelloja eri hintaluokille. Tuntuu kuin Suunto tulisi jatkuvasti muita perässä. Mitä vaihtoehtoja Suunnolla sitten on? Jos Amer myy Suunto brändin niin mistä löytyy ostaja joka haluaa panostaa isolla rahalla tuotekehitykseen markkinalla jossa katteet jää pieneksi? Tuleeko Suunnosta taas oma yhtiö jolloin se voisi listautua taas pörssiin? Tuskin löytyy yksityistä omistajaa joka haluaa panostaa miljoonia tuotekehitykseen. Vai loppuuko tarina siihen että lappu laitetaan luukulle kun ostajaa ei löydy?
 
 • 20 vastausta

Uusi Flyrun juoksusovellus Play Kaupassa
Noniin, nyt olisi julkaistu vähän erilainen juoksusovellus android -käyttäjille. Kyseessä olisi Flyrun -niminen mobiilisovellus, joka mittaa ja antaa palautetta juoksutekniikasta (Tässä tapauksessa askeleen kontakti/lentoaika ja tasapaino) ja antaa vinkkejä juoksutekniikan kehittämiseen. Lisäksi mittaa juoksumatkaa, aikaa, nopeutta ja askeltiheyttä. Sovellus on ilmainen ja sopii kaiken tasoisille juoksijoille. Sovellus käyttää siis mobiilin omaa kiihtyvyysanturia, jotenka parhaimman mittatarkkuuden saa pitämällä puhelinta juoksuvyössä. Sisältää myös suomenkielisen kielivalinnan englannin lisäksi.
 
Linkistä pääset Flyrunin sivuille Play Kaupassa:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.application.runapp.flyruntracker
Tulossa olisi muitakin hienoja tekoälyyn liittyviä ominaisuuksia, jos tämän hetkinen versio näyttää olevan käyttäjille hyödyllinen. Lisäksi kehitteillä olisi juoksutekniikan- ja liikkuvuuden harjoitteluun ohjeistettuja harjoitteita.
 
Ja jos päätät kokeilla sovellusta, niin olisi hienoa, jos saisi vielä jotain palautetta tai ideoita ja kokemuksia verrattuna muihin juoksu Appeihin. 
Palautetta voi antaa vaikka PALAUTE -osiosta tai saku.p.sourulahti@student.jyu.fi tai vaikka tänne 🙂


 
  • Thanks
  • Like
 • 16 vastausta

Testissä Suunto 9 - Vanha mittari uusissa kuorissa
Suunnon uutuuden testijuttu löytyy täältä:
 
http://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-suunto-9/
 
 
  • Thanks
  • Like
 • 3 vastausta

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy