Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Juoksufoorumin testissä Polar Ignite
Testijuttu löytyy täältä:
 
https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-polar-ignite/
 
Lisäksi perinteinen video:
 
 
  • Thanks
  • Like
 • 2 vastausta

Polar Ignite -ennakko
Polar Ignite -ennakko nyt Juoksufoorumin YouTubessa.
  • Like
 • 1 vastaus

Suomi-Juoksu 100km - Reittiä edetty autolla?
Reittiä edetty autolla? Kaikille saattaa sattua virhearvioita siitä mikä on oikeudenmukaista ja mikä ei, mutta mielellään kuulisi kuljettajan ja juoksijan näkökulman asiaan. Säännöt luulisi olevan tiedossa? Ilmeisesti vasta Strava-jälkeä tulkiten on tämä tullut tietoon eikä juoksijalta itseltään?   
Kilpailukieltoa. 
  • Sad
  • Confused
  • Like

Testissä Suunto 5 rannesykemittari
Suunto 5 on nyt testailtu ja testijuttu löytyy alta.
 
 
 
 • 1 vastaus

Suunto 5
Suunto julkaisi tänään uuden Suunto 5 -sykemittarin:
 
https://www.suunto.com/fi-fi/Tuotteet/Urheilulaitteet-ulkoiluun/suunto-5/suunto-5-burgundy-copper/
 
Hinta 349e ja saatavilla 4.6. lähtien. 
 
-Mukana uusi Sonyn GPS siru joka säästää virtaa
-Suunto 9:stä tuttu Endurance mode mukana jolla toiminta-aika jopa 40h
 

 
  • Like
 • 20 vastausta

Garmin Connect IQ Store -sovellus
Garmin julkaisi uuden Connect IQ Store -sovelluksen jolla pääset helposti lataamaan sovelluksia puhelimeesi. Aikasemminhan noiden sovellusten päivittäminen on ollu aika tuskasta touhua.
 
 • 0 vastausta

Testissä JoyActorin TinyMate kuulokkeet
Se olisi taas aika testata kuulokkeita. Tällä kertaa meillä on testissä JoyActorin TinyMate kuulokkeet. Itse törmäsin JoyActor merkkiin kun Iivo Niskanen alkoi JoyActorin Sound of Victory kuulokkeiden mannekiiniksi. Ne kuulokkeethan on enemmän sellaiset vapaa-aikaan sopivat. Urheilun näkökulmasta JoyActorilta löytyy pienin varauksin 29e maksavat StreetMate kuulokkeet, 59e maksavat SportMate kuulokkeet ja nämä 119e maksavat TinyMate kuulokkeet. Noiden SportMate kuulokkeiden toiminta-aika on 4-5h kun taas TinyMate kuulokkeilla voi päästä jopa 15h toiminta-aikaa. Tai siis kuulokkeissa riittää virtaa 3h musiikin kuunteluun, mutta latauskotelo lataa ne neljä kertaa. Pidemmän toiminta-ajan perusteella testiin valikoitui TinyMate kuulokkeet. 
 

 
Heti alkuun täytyy rehellisyyden nimissä mainita, että 3h toiminta-ajalla kaikkein kovimmat käyttäjät voi katsella muita kuulokkeita. Onhan se ikävää jos treeni kestää yli 3h ja kuulokkeista loppuu aina virta kesken. Aika monen lenkit mahtuu kuitenkin tuohon kolmeen tuntiin joten kuulokkeet ajaa hyvin asiansa. TinyMate kuulokkeet ei toki ole ne hyllyn halvimmat, mutta mitä näitä saman tyyppisiä kuulokkeita on tullut testattua niin hinnat on tyypillisesti n. 150e tuntumassa. Siihen verrattuna hinta on maltillinen. Mitä sillä rahalla sitten saa? 
 
Lue lisää:
https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-joyactorin-tinymate-kuulokkeet/
  • Like
 • 0 vastausta

Juoksija-lehti alkaa julkaisemaan Polkujuoksija -lehteä.
Juoksija-lehti alkaa julkaisemaan Polkujuoksija -lehteä. Julkistus tapahtuu Bodom Traililla toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lehti jaetaan Juoksijan 4/2019 ja Hiihdon liitteenä.
 
 
 

 
 
 
  • Confused
  • Haha
  • Like
 • 16 vastausta

Hoka Carbon X
Jos ootte ihmetelleet niitä Hoka Carbon X -mainoksia niin se on uusi kenkä, jolla Hoka juoksijat yrittävät nyt lauantaina uutta 100 km maailmanennätystä. Tänään tuli lehdistötiedote ulos. Mm. Jim Walmsley mukana. En tiedä ovatko @vmaksija muut täällä niillä kengillä jo juosseet mutta jos pitäisi heittää lonkalta, niin tossa voisi olla optimaalinen kovavauhtisten pitkisten ja puolipitkien treenikenkä. Hitosti vaimennusta, 5mm droppi, carbon levy. Lisäksi toi tossu on älyttömän hieno ulospäin. Se tulee myyntiin 15.5 Hokan sivuilla Jenkeissä ja 1.6 globaalisti kaupoissa. Minusta mielenkiintoisimpia uusia kenkiä mitä on tullut miltään merkeiltä. 
 
Tuolta voi lukea lisää missä ennätysyrityskisa järjestetään, keitä mukana jne. 
https://www.prnewswire.com/news-releases/hoka-one-one-announces-project-carbon-x-a-100k-world-record-attempt-in-brand-new-carbon-x-shoe-300841571.html
 
 
  • Like

Olen 4kk nyt harrastanut juoksua, lähinnä hölkkää. Lähdin nollasta, eli maannu sohvalla viimeiset vuodet syöden pikaruokaa näin kärjistettynä. Kunto kasvanut sen verran, että tammikuun 2 minuutin hölkästä puolen tunnin yhtäjaksoiseen juoksuun. 5km taittuu aikaan 36min.
Lenkin aikana tuntuu suht hyvältä, eli ei veren makua suussa tai silmissä sumene. Kuitenkin syke huitelee viimeiset pari km 180 tai yli. Muutoin syke on pitkälti 150-170
Teen pari krt viikossa intervalli tyyppistä treeniä minuutti kävelyä-minuutti juoksua systeemillä, tai juoksen ylämäet niin kovaa kun pystyn ja kävelen alas. Miksi kuitenkin pidemmällä rupeamalla syke nousee noihin lukemiin? Onko mittari rikki, vai voisinko tehdä jotain toisin?
Olen 44 vuotias nainen, jolla ei aikaisempaa kuntoilutaustaa. Syön monipuolisesti, enkä ole millään ruokavaliolla. 
  • Like
 • 31 vastausta

Post in Lontoon maraton 2019
Naisten eliittiryhmän lähtö 10:25 ja miesten 11:10.
 
Saapa nähdä kumpi vie: https://www.virginmoneylondonmarathon.com/en-gb/news-media/latest-news/item/stage-set-for-kipchoge-farah-head-to-head/
 

Italiassa järjestettävälle puolimaratonille ei kelpuuteta afrikkalaisia juoksijoita, rajaus sai rasismisyytöksen
"TRIESTESSÄ Italiassa järjestetään 5. toukokuuta puolimaraton-kilpailu, johon ei kelpuuteta afrikkalaisia juoksijoita. Nyt kilpailun järjestäjiä syytetään rasismista, kertoo uutistoimisto AFP.

Kilpailun manageri Fabio Carini perusteli lauantaina La Repubblica -lehdelle vain eurooppalaisten juoksijoiden hyväksymisen sillä, että tempauksella kiinnitetään huomiota afrikkalaisten juoksijoiden riistämiseen.

”Emme voi enää hyväksyä sellaista”, Carini totesi."
 
Hesarista: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006086247.html?ref=rss
 
 

 
 • 13 vastausta

Tulossa Garmin 945
Tämä on nyt vähän epävarmaa, mutta ilmeisesti 945 julkaistaan kesään mennessä. Kyseessä on multisport mittari eli käytännössä 935:n seuraaja. Fenix 5 -sarja ja 935 oli hyvin lähellä toisiaan. Fenix Plus -sarja toi mukanaan kartat jotka oli sitten suurin ero näiden mittareiden välillä. Nyt on ilmeisesti tarkoituksena tuoda enemmän ero 945 ja Fenix 6 -mallistojen välille kuin mitä oli 935 ja Fenix 5 -malliston kohdalla. 
 
Ominaisuuksia:
 
-Luultavasti mittari tulee Garminin uudella ELEVATE sykesensorilla.
-Ja Sonyn uudella GPS sirulla. 
 
Fenix 6 julkaistaan ilmeisesti tammikuussa 2020 joten 245 & 945 mittareiden hankkijat pääsee ilmeisesti testaamaan miten hyvin uusi sykesensori ja GPS siru toimii. Uuden ohjelmistoversion Garmin taitaa jättää Fenix 6:n julkaisuun. 
 • 34 vastausta

Post in The Barkley Marathons 2019
The Barkley Marathon on startannut!

Videota ja kuvia lähdöstä (Mikael @StanleyPark siellä vasemmalla puolella, tulee kameran ohi Jamil Couryn perässä)
 
 
  • Like

Tulossa Garmin 245 - Julkistus 27.5.
Garmin 235 on päivittymässä parin kuukauden sisällä. Ilmeisesti tarjolle tulee 245 malli ja musiikilla varustettu 245 Music. Julkaisu ilmeisesti viimeistään 6.6. 
 
Mittarissa on uusi ELEVATE sykesensori. Uusi ELEVATE nähtiin ensimmäisen kerran MARQ mittareissa ja ilmeisesti se tulee myös kaikkiin uusiin Garminin mittareihin.  Saman kokoinen kuin 645 ja sama latauskaapeli kuin Fenix -sarjassa.  Ehkä 240 x 240 näyttö Olettaisin että MediaTekin GPS siru olisi korvattu uudella Sonyn vähän virtaa vievällä GPS sirulla. Jossain vaiheessahan sitä pitää alkaa tunkemaan mukaan kaikkiin mittareihin. Siru vie vähemmän virtaa ja siten mahdollistaa pidemmän toiminta-ajan. Polar ja Suunto käyttää myös uusissa mittareissa Sonyn sirua (Sonyn valmistama, ei tietoa mitä mallia kukin valmistaja sirusta käyttää) ja sehän on tuonut ongelmia GPS:n tarkkuuden kanssa. Muovisessa 245:ssa GPS:n antennin sijoittelu ei varmaankaan aiheuta yhtä paljon harmaita hiuksia kuin tulevassa Fenix 6:ssa. Kesän ja syksyn aikana on siis hyvin aikaa säätää sirun asetukset kuntoon ennen uuden Fenixin julkaisua.   

 
 
Onko kukaan nähnyt kuvaa uudesta ELEVATE sensorista jossa palaa valo kaikissa ledeissä? Ilmeisesti Garmin ei ole tuomassa punaista lediä vielä mittareihin tai sitten sitä ei ole vain aktivoitu. Edelleen siis mahdollista että Polar Vantage olisi jatkossa tarkin sykkeenmittauksessa kun saavat homman toimimaan. 
 
Todennäiköisesti 245:ssa ei tulla näkemään uutta Garminin softaa/valikkoja ja kuvia jotka näkyi MARQ -sarjan mittareissa. 
 
Mittarin hinta varmaankin alussa 250e ja 300e musiikilla. Tulee varmaan laskemaan loppuvuoden aikana 200e & 250 euroon. 
 
Jäädään odottamaan lisätietoja ja tarkennuksia. 
 • 3 vastausta

Juoksuharrastuksen muuttuminen sydäninfarktin jälkeen?
Nyt, kun itse siirryin infarktin saaneiden joukkoon viikko sitten niin ajattelin tehdä aiheesta oman alueensa. 
Eli jos olet kokenut infarktin tai sydämen jotain muutakin toimintahäiriöitä, niin olisi hyvä jakaa treeni kokemuksia ja vinkkejä. 
Itselle määrättiin todella kevyttä 4-6vkoa.
Harjoitussyke määritetään niin, että seisomasyke + 20. Eli mulla ei saa mennä yli 100.
Lääke jota määrättiin 3kk Bisoproact estää sykkeen liiallisen nousun. 
Onko niin, että 3kk jälkeen sitten palaillaan entiseen treeniin ? 
Mites muut olette tehneet? 
 
  • Like
 • 25 vastausta

Polar OH1 -sykesensori on uudistettu ANT+-tuella ja uimalasikiinnikkeellä
Polarin lehdistötiedote:
 
"Polar OH1 -sykesensoria pidetään joko kyynär- tai olkavarressa. Uidessa sensorin saa kiinnitettyä uimalaseihin, jolloin sykkeenmittaus tapahtuu ohimolta.
 
Polar – puettavan urheilu- ja fitnessteknologian edelläkävijä 40 vuoden ajalta, on julkistanut uudistetun Polar OH1 -sensorin. Polar OH1 on päivitetty ANT+-yhteydellä sekä uintiin tarkoitetulla uimalasikiinnikkeellä, jonka avulla sensorin saa tukevasti ohimoa vasten ja käyttäjä saa tarkkaa sykedataa myös uidessa. Polarin sykemittareiden lisäksi Polar OH1 on yhdistettävissä kuntosalilaitteisiin sekä ANT+-yhteyttä käyttäviin pyöräilytietokoneisiin. Optista sykesensoria voi käyttää joko rannelaitteen kanssa tai ilman. Sen sisäiseen muistiin mahtuu 200 tuntia syketietoja ja ladattava akku kestää 12 tuntia.
 
 • 8 vastausta

Sokea mies juoksi opaskoirien avustuksella New Yorkin puolimaratonin
Thomas Panek juoksi kolmen opaskoiran avustuksella puolimaratonin New Yorkissa. Koirat vaihtui miehen rinnalla 7km välein. Mitenköhän nuo koirat tiesi tuon reitin? Tuota kun koittaa jossain pienemmässä tapahtumassa niin voi tulla pidempi reissu 🙂
 

 
https://twitter.com/ABC/status/1107394938092900352
  • Like
 • 2 vastausta

Garmin MARQ
Garmin julkaisi uuden Garmin MARQ sykemittarisarjan.
  • Like
 • 10 vastausta

Testissä Jaybird Tarah Pro -kuulokkeet
Vaihteeksi taas kuulokkeiden testausta. 
 
 
Tällä kertaa testausvuorossa oli Jaybirdin Tarah Pro -kuulokkeet. Tarah Pro -kuulokkeet ovat langattomat kuulokkeet joissa nappikuulokkeet on yhdistetty johdolla. Kuulokkeissa on panostettu akun kestoon joka on peräti 14h. Värivaihtoehtoja on kolme (mustansävyinen Flash, sinertävänvihreä Jade ja metallinhohtoinen Glacier) ja hintaa kuulokkeilla on 169e. 
 
Lue lisää...
 
  • Like
 • 3 vastausta

Nopein mahdollinen maratonaika on 1:58.05, kertoo tutkimus – Kahden tunnin haamuaika rikkoutuu vuonna 2032
Tämän uutisen meille tarjoaa Tekniikan Maailma ja pähkäilijänä on taloustieteen apulaisprofessori Simon Angus. Ilmeisesti aihe kiinnostaa häntä. Juttu löytyy täätlä.
 • 5 vastausta

Henri Ansio ja Teija Honkonen vuoden 2018 suomalaiset ultrajuoksijat
Henri Ansio ja Teija Honkonen on valittu Ultrajuoksu.fi sivuston äänestyksessä vuoden 2018 suomalaisiksi ultrajuoksijoiksi. 
 
Ansio on hallinnut viime vuosina Buff Trail Touria voittamalla sen neljänä vuonna peräkkäin. Vuoden 2018 saavutuksiin kuului myös 6h juoksun Suomen ennätys ja 19. sija 100km MM-kilpailuissa. 
 
Teija Honkonen juoksi mm. syyskuussa kolmanneksi Kreikassa järjestettävässä legendaarisessa Spartathlonissa.
 
Onnittelut Henrille ja Teijalle!
 

Kuvassa Jari Tomppo (Ultrajuoksu.fi), Seppo Leinonen ja Henri Ansio. 
 
Kuvassa Teijan puolesta palkinnon otti vastaan Teijan valmentaja Seppo Leinonen. Kuva: Seppo Leinonen
 
  • Thanks
  • Like
 • 37 vastausta

Apua enää 12 viikkoa maratoniin
Olen juossut viimeksi maratonin 10 v sitten ja nyt olisi tarkoitus osallistua Helsingissä 18.5. juostavaan maraan. Olen lasketellut tässä henkisesti, että mitään kiirettähän ei ole. Sitten harhauduin tapahtuman sivuille ja siellä oli uhkaavanoloinen laskuri, joka sanookin maratoniini olevan enää 12 viikkoa ja 4 päivää. Jaiks! 

Mitä nyt kannattaisi tehdä? Mistä tiedä, missä kunnossa olen? Kannattaisiko käydä joku kuntotesti tekemässä vai juosta testijuoksu? Kympin? Millä ilveellä voisin näin harrastelijajuoksijana, jonka aktiivivuodet ovat kaukana takana, lukea omaa juoksukuntoani?

Onko muita HCM:lle tulijoita? Onko tavoiteikaa? Itselläni oli ainakin ajatuksissa juosta alle neljään tuntiin, mutta voi olla että ihan haaveilua. Enkkani takavuosilta on 3.40.
 • 27 vastausta

Testissä Fasciawear –juoksuasu
Fasciawear on kotimainen uusi juoksuasu joka aktivoi lihaksia, ohjaa liikettä oikeaan suuntaan, parantaa asento- ja liiketuntemusta, lisää harjoituksen kuormittavuutta, tehostaa energiankulutusta ja parantaa suorituskykyä. Paljon lupauksia. Puvun testijuttu löytyy täältä.
 
 
 
 
 
 
  • Like
 • 0 vastausta

Juoksija päihitti kimppuun hyökänneen puuman
Ihan oikea puuma siis uutisen mukaan kyseessä... https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/f9e5477f-095e-4824-9223-835160683ad6
 • 8 vastausta

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy