Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11.10.2021 in all areas

 1. Pohdin että jaksanko alkaa treenaaamaan tällä viikolla ensi kesää varten ja totesin että en. Ma Lepo Ti Lepo Ke Lepo To Lepo Pe Lepo La Lepo Su Lepo Ensi viikosta lähtien raippa kalkattaa ja maisemat vaihtuu. Pistä seurantaan. Ei sieltä ole tulossa kuin helmikuussa 24h, Karhunkierroksen 100 mailinen, YPH perusmatka ja Vaarojen maratatonin perusmatka. Eli ihan perus kesä.
  28 points
 2. ZeroDiesel

  ZeroDiesel (TBD)

  Salille menin suunnitellusti. Pieni mutta toimiva sali ja paikalla yksi nuorehko naisihminen. Reippaana hyppäsin matolle ja hihna päälle. Tuntuma hyvä ja ajattelin josko nousevan kympin ottaiskin ja päälle vähän voimaa. Kilometrin jälkeen kiusallisen voimakasta, Hitlerillekin vaivaa aiheuttanutta, puhkuisuutta. Littein pakaroin hipuloin vauhdinsäätönappia kohti koillista huomatakseni keikkumiseni fyysisen kiusan ja henkisen häpeän keinulaudalla. Taistellen 2,5 km täyteen, matto seis ja painojen kimppuun. Nuorehko naisihminen rupatteli mukavia. Tuskin olis tehnyt näin jos olisin maton vauhtia nostanut. Maine säilyi, jalkojen lihasmassa kasvoi ja kyllä; puhkuisuus on siirtynyt osaksi stratosfääriä.
  18 points
 3. To 14.10.2021 12,1km@5:29 - 1h06m - HR 138 Peruspeekoo työpäivän jälkeen. Eiliset harrastukset tuntuivat vielä aika kivasti keskikropassa ja reisissä, joten juoksu ei kaikkein irtonaisinta. Jatkossa rytmityksessä lienee parempi pyrkiä siihen, etteivät salitreeni ja pilates osu samalle päivälle. Kiva muuten huomata että treenimotivaatio on korkealla. Samalla tämä tarkoittaa sitä, että syytä olla erityisen huolellinen ettei homma lähde saman tien keulimaan. Lähtökohdat ens kauteen ois hyvät, mutta näin 43-vuotiaana tässä on myös erinomainen tilaisuus innostua liikaa ja löytää oikoreitti telakalle.
  16 points
 4. Ha. Puoliso varmaan huomannut, kun pari viikkoa on tuntunut menevän varsin kankein jaloin kodissa ja puutarhassa. Sanoi viikonloppuna, että oonko käyttänyt lihashuoltovasaraa hetkeen. No en ole, kun en oo treenannut niin paljoa, ja vähän unohtunut. Aloin vkl aikana käyttämään ja jalat on olleet, syystä tai toisesta, taas paljon nopeammin kunnossa ja paremmat ja vetreämmät. Ei viikonlopun juoksuista pahentuneet koivet myöskään. Eilisen pyörän jälkeen jalat tuntuneet tänään tosi hyviltä. Pohdin jopa, että pitäisin hyvin kevyen päivän - en siksi, että olisi rankkaa, vaan siksi että yleensä jos tuntuu liian hyvältä, on hyvä vetää jarrua ajoissa 😄 No, kai pari päivää saa mennä kovempaa eikä se ole pahasta. Eilen oli sykkeet hieman matalahkoja kisassa (rasitus vai muu?), ja sama trendi jatkui tänään juoksussa. Toki tänään juostessa hengityskin tuntui tosi helpolta loppuun asti, joten olisin veikannutkin, että alhaisemmat sykkeet olisi kuin viime viikonloppuna. Ei vaikuttanut rasittuneelta kroppa. Leposykkeet normaaleja toistaiseksi. Juoksin siis samana "tunnin reippaan kovaa" kuin viikonloppuna. Nyt aloitusvauhti oli reippaampi ja se tuntui heti ihan hyvältä, joten annoin mennä mikä tuntui hyvältä. Jalat oli toki paremmat kuin viime viikonloppuna juostessa muutenkin. Tuli avg. 3.37/km pienellä loppunostolla, ja sykkeet jäi pari pykälää alemmas kuin viime viikonloppuna. Yhteensä tuli juostua 1h45min, reilu 25km. Kovemman juoksun lopussa jotenkin ihmeellisesti onnistuin oikean jalan polven potkaisemaan vasemman polven sisäsyrjään, ja ihan kunnon puujalka siihen. No, alkanut vasta kotona nyt tuntua että joku mustelma sinne kehittyy... Muuten jalat jäi tuostakin hyvin "kevyiksi" tällä kertaa, kop kop!
  16 points
 5. mml

  mml (KK83 11h; YPH160 debyytti)

  Ti 12.10.2021 2,4km vr + 10,0km@4:19, hr 160 + 1,5km vr (Yht 13,9km@4:40 - 1h05m - HR 152) Jaahas. Tällä viikolla piti käydä vähän kokeilemassa vk-vauhteja. Tihkusateeseen työpäivän jälkeen (unohtaen kokonaan KAZ-FIN -matsin). Lyhyet trikoot, t-paita, ohuet hanskat, Rinconit, villasäärystimet. Suunnaksi hiekkapohjainen ulkoilureitti, ajatuksena kiihtyvä PK2/VK1/VK2. Noh, reitti ja pituus pysyi samana, mutta toteutus lähti lapasesta heti alkuverran jälkeen, kun askel vei saman tien laukalle. Päätin aika nopeasti siinä että menkööt nyt, ja jos tuntuu pahalta niin pätkin sitten vaikka 2x4km -osioihin. Ei tuntunut pahalta, oikeastaan lähinnä hyvältä ja endorfiinipöllyiseltä, vaikka sykkeet olivatkin aika ylhäällä ja kutittelivat välillä yläkynnystä. Lopputuloksena ihan rehti kympin TV-kova, joka tuntui tosiaan oikein hyvältä, kun himmailun jälkeen pääsi taas vetämään kovemmilla sykkeillä. Pienenä varjona pientä tuntemusta oikeassa lonkassa, oli tosin jo päivällä, joten tää lenkki ei sitä aiheuttanut. Lisätään seurattavien kehonosien listaan.
  16 points
 6. Syyskuu oli ja meni, loppukuusta tuli hölkkäiltyä TORrin jälkeen 50km ja tässä kuussa on edelleen hölkätty kevyesti ja vähän kävelty Synkän Syysunelman rasteja tarkistellessa. Mutta marraskussa laitetaan taas rähinä päälle ja aletaan maratontreenit kohti Milanoa, joten @Seppo, jos saisi tuon otsikon vaihdettua, kts. edellinen viesti. Ja koska sanoin, että tähän tähdätään all in, niin olen palkannut projektiin valmentajan.
  16 points
 7. vmaksi

  vmaksi (Spine Race 2022)

  Su 17.10.2021: Polkujuoksu 1 h 27 min 19 sek, 11.56 km@7:33 min/km, keskisyke 130, nousumetrit 341 Sykkeet ylhäällä ja vauhti alhaalla, mutta silti eka lenkki SP:n jälkeen, joka edes etäisesti tuntui polkujuoksulta 😉 Kun tyhmä pää ei kerrasta opi, niin tänään meni sisään ilmoittautuminen Valaisin vuorten sauvakävelyretkelle myös ensi vuodelle. Kevään ja kesän treenien ainoa tavoite on nyt tiedossa...
  15 points
 8. No olihan se reissu, aikalailla sellainen mitä voi odottaa kun ei ole kunnolla palautunut etc. Eka kilsa tietenkin hyvin yläkanttiin 3:42. Sitten sain vauhdin hidastumaan sinne 3:50-4:00 väliin ja pysymään siellä tuonne 17kilsaan asti. Sitten alkoi tehdä tehtäväänsä tuo lopun kova vastainen tuuli. Luulin jo saavani yhden edellä menevän lopussa kiinni, mutta ei. Kellon kanssakin sähläsin, unohdin senkin ladata ja akku loppui muutama sata metriä ennen maalia ja ekalla kilsalla jotenkin sain sen painettua paussille vähäksi aikaakin. Alkuun verkkaakin 6km, siihen tein kevyen avausvedon. Entiä onko tuo aviovuode hyvä paikka nukkua, nyt siinä ollut useamman yön pitkästä aikaa ja alaselkä on kipeäksi tullut. Yritin kyllä panna sen kuntoon aamulla, mutta pitänee varmaan siirtyä takasin sohvaeläimeksi. Tuo alaselkä kyllä vaikuttaa pakaroihin ja takareisiä heikentävästi. Vatsakin oli vähän omituinen mutta en sitten ottanut matkalla mitään juomista tai geeliä, yhden ennen verkkaa ja yhden verkan jälkeen. Toki sen jälkimmäisen olisi voinut jättää välistä ja ottaa sen vasta lopun kilsoille. Loppuun kellottamatonta verkkaa varmaan 1km. Tästä lähes kaikki tapahtui 16 päivänä lokakuuta kankaanpäässä, jossa digitaalit pysähtyivät aikaan 1:25:03 puolimaratonilla. 159/169bpm ja Keskivauhti 4:02 Tyytymätön olen aikaan, tyytyväinen taas suoritukseen joka oli oikeastaan hyvin nousu johteinen ja mitään varsinaisia ylilyöntejä ei tullut vauhdin kanssa. Hyvä reeni jos ei muuta.
  15 points
 9. ZeroDiesel

  ZeroDiesel (TBD)

  PK@13km@1h16min46sek@5min54sek@118 Semiraskain jaloin lampsin Nordnetin rahapodista J.Sarasvuota kuunnellen. Hänen YLEn monologeja en jaksanut yhtään kuunnella vaan tällä kertaa hänen kuunteleminen oli virkistävää. Mielenkiintoisesti kertoi oman yrittäjätaipaleensa vaiheista sopivalla namedroppailulla höystettynä ja itselleen nauraen. Huomenna kuntosalilla jotain jaloilla/jaloille. Siis mattojuoksua ja/tai jerkkua reisiin ja pohkeisiin. Joka välissä katson peiliin. Mitä olen saliniiloja katsellut niin tuolla tavalla pitää tehdä. Saliniinat ottaa lisäksi selfiet. Tuota vielä mietin🤓
  15 points
 10. Ti 12.10 Tänäänkin menotti. 👌 11,58km@5:15@128/158bpm Alkuun ~5km kevyttä, sitten piti tehdä kilsan veto, no eipä onnistunut tuo mittarin käyttö ja painoin sen vahingossa paussille. Erheen huomasin n. 300m juostuani. Eli siitä sitten kilsa, yhteensä 1,3km@3:46 tai vähemmän. Sitten palautus seisten ja kävelen ja pari juoksu askeltakin puhelimen kanssa säätäessä ~10,5min Veto nro 2. Nyt kilsa meni vauhdilla 3:52. Ihan ok sekin. Loppuun kevyehköä vielä 3,4km Yht. 11,58km Huomennakin yritän juosta jossain maan ja taivaan välissä, ehkä. Aika on kyllä kortilla ja pahasti.
  15 points
 11. No niin ei ilmoittauduttu Kankaanpäähän, vaan vietettiin eräänlaista ylimenokautta koko syyskuu. Saldona ajalle 28.8.-3.10.2021 laiskottelua, pari lenssua, vässyköintiä, juopottelua jalkapalloa katsellen, polkujuoksukenkien (ja vedenpitävien sukkien) hankinta ja lenkkiä asfaltilla, sekä metsän siimeksessä yhteensä vaatimattomat 46,08 km. Viime viikolla loppui tekosyyt ja palasin arkeen. Vko 40 Ma: TV PK2 ylämäki loppukirillä 8.21 km 5.52 min/km 143 bpm (177) Ti: Nouseva PK 9.57 km 6.51 min/km 133 bpm (149) Ke: Nouseva PK kunnon loppukirillä 8.17 km 6.58 min/km 134 bpm (168) To: verkkaa 1.98 km + nouseva VK2/MK 7.09 km 5.14 min/km 161 bpm (184) Pe: TV PK2 poluilla 10.15 km 6.54 min/km 137 bpm (157) La: 50/50 TV PK2 poluilla + VK1 kaduilla (otsalamppu jäi kotiin ja pimeys yllätti) 9.52 km 6.33 min/km 144 bpm (180) Su: lepo Yhteensä kuusi lenkkiä ja 54,69 km viikkoon. Pitkis jäi tekemättä, mutta muuten olen tyytyväinen viikkoon, pääsipä taas juoksemisen syrjään kiinni. Treeniohjelma elää edelleen, mutta rungoksi on hahmottunut nyt jonkinlainen aluksi peruskunnon kasvattamiseen tähtäävä suunnitelma jossa välimaalina on keväällä HCR ja loppukesästä/syksystä joku maraton + toivottavasti muutama muukin kisa. Danielsin VDOT on viimeisimmän puolikkaan perusteella 43 ja perustan nyt tasavauhtisten ja intervallien tavoitevauhdit, sekä maksimikestot Running Formulan 4. painoksen specseihin ainakin jossain määrin, katsotaan sitten miten käy. Sivuohuomiona, että VDOT 43:n M- ja T-vauhdit onnistuivat ihan hyvin jo tämän kauden loppupuolella, mutta E ei kyllä PK-lenkeillä ollut yleensä siinä taulukon 5.35-6.16 min/km haarukassa eikä tämän "ylimenokauden" jälkeen ole vielä ollut lähelläkään. Reeniexceliäni kun selasin niin tälle kaudelle osui tasan yksi TV PK1/2-lenkki joka meni alle 6 min/km keskarilla ja se oli heinäkuun lopussa kolmen lepopäivän jälkeen juostu vajaa kymppi tasaisella asfaltilla. Viime viikon maanantain reenikauden aloitus meni nipin napin PK2-reenistä 5.52 min/km keskarilla, mutta lenkistä yli puolet mentiin aerobisen kynnyksen yläpuolella eikä tuntuma ollut helppo. Nyt kun vaatetta joutuu laittamaan koko ajan enemmän ja enemmän päälle tienpintojen liukastuessa niin veikkaanpa, että E-vauhtiset lenkit mennään edelleen hitaammin sykeohjatusti kuten tähänkin asti eikä olla lähelläkään 6.16 min/km vauhtia. Vkot 40/2021 - 3/2022 juoksen enenevissä määrin pääosin PK:ta ja palauttavaa ml. stridet jos lenkillä siltä tuntuu ja höystettynä suurin piirtein kerta viikkoon juostavalla vauhdikkaammalla harjoituksella. Maravauhtiset varmaan pitkiksen lomassa, merkittävä osa pitkiksistä todennäköisesti poluilla kun se alkoi maistua, intervalleja ehkä kerran pari kuussa ja näiden sekaan voimaharjoittelua, sekä toivottavasti jonkin verran myös futsalia ja uintia. Sunnuntai lähtökohtaisesti viikon lepopäivä kuten tälläkin kaudella, harrastefutsalia tosin pelattaneen joinain sunnuntaina talven aikana. Tärkeintä kasvattaa PK:n kilometrimääriä verrattuna tähän vuoteen, sekä pysyä poissa telakalta. Vkot 4/2022 - 7/2022 nostan vauhdikkaamman juoksun määrää ja todennäköisesti oheislajit jäävät syrjään pl. voimareeni, mutta tämäkin sillä oletuksella et ylipäänsä jaksan talven aikana punttia tehdä. Se vaatii ylivoimaisesti eniten itseltäni niskasta kiinni ottamista. Tavoitteena tälle jaksolle tehdä siirtymästä vauhtijuoksuun mahdollisimman iisi ja turvallinen, sekä kuulostella sen hetkistä kuntoa ja vauhteja. Todennäköisesti käyn kynnystestissä seuraavan kerran tämän jakson aikana. Vkot 8/2022 - 19/2022 kovempi reenikausi HCR:n puolimaralle sis. 2-3 M/T/I juoksua, yhden pitkiksen ja yhden salireenin per viikko ml. yksi testijuoksu puolivälissä ja kolme kevyempää viikkoa sis. hieronnan. Tavoitteena parantaa päättyneeseen kauteen verrattuna vauhtikestävyyttä ja alittaa 1.40. Sen jälkeen jos kaikki on mennyt edes auttavasti em. sapluunalla nostan kilometrejä ja reenaan kesällä ekalle maratonille.
  15 points
 12. villea

  villea (IM < 11h)

  11.10. Trainerilla puoli tuntia kevyttä, sen jälkeen lihashuoltoa puoli tuntia. Pohdin vielä syitä, miksi tänä vuonna kaikissa kisoissa juoksussa ovat jalat pettäneet. Liian vähän juoksukilometrejä on tietysti yksi luonnollinen selitys, mutta kilometrit ovat kuitenkin samaa luokkaa kuin aiemminkin. Ns. jalkojen takuuajan umpeutuminen voi olla yksi syy, mutta ehkä myös kenkävalintoja voisi miettiä. Keväällä vaihdoin Hokan Carbon X2:een, jolla olen juossut käytännössä kaikki lenkit ja kisat sen jälkeen. Mitään ihmeempää ongelmaa ei ole treenilenkeillä ollut tai vaivoja tuntunut, mutta ehkä kenkämallin vaihto kuitenkin vaikuttaa, eri droppi, hiilikuitulevy ym. Täytyy varmaan varustautua useammalla eri kenkämallilla jotta tulee vaihtelua, ja juosta eri kengillä myös lähtökohtaisesti erityyppiset lenkit. Ensi kesäksi voisi ottaa myös polkulenkin ainakin kerran viikkoon ohjelmaan ihan vaihtelun vuoksi. Talvella saattaa juoksu olla vähäisempää, ehkä jotain hupilenkkejä hyvällä säällä ja jotain lyhyempiä settejä matolla jos/kun kuntosali tulee ohjelmaan marraskuussa. Garmin ja Stryd ehdottelevat vieläkin maratonajoiksi 3:19 ja 3:18. Melkeinpä vittuilun makua minusta noissa.
  15 points
 13. Jos vihdoin. Vantaan maraton 9.10.2021 Kisaviikko ei mennyt kovin oppikirjamaisesti. Töitä oli paljon ja pohje oli kipeä kuin mikä. Sain tehtyä vain yhden lenkin kisaa edeltävällä viikolla. Lisäksi vielä lensin vasta melko myöhään edeltävänä iltana Helsinkiin. Fiilis oli kuitenkin ihan luottavainen. Kisa-aamuna ahdisti. Vaikka stressaan tapahtumia aina, niin nyt ihan poikkeuksellisen paljon. Oksetti. Aamun aikana söin tutulla kaavalla corn flakeseja soijamaidolla ja banaanilla parissa erässä. Litran verran urkkajuomaa ja imodiumit tuntia ja kahta ennen starttia. Kisapaikalle tultiin vasta n. 40min ennen starttia. Tuossa ajassa ehti juuri sopivasti käydä kahdesti vessassa ja tehdä verkat. Verkoissa pohje oli tosi kipeä ja mietin mitähän se nyt tästäkin sitten tulee ja onko järkevää harrastelijana startata tässä tilanteessa. Hengityskin kulki huonosti ja avaavat lääkkeet oli kotona. Just ennen lähtöä söin vielä piristykseksi yhden vihreän kuulan. Ja sitten matkaan. Tämähän sujuukin. Jarrua sai painaa kovasti, vauhti meinasi nousta vitosen pintaan. Jarruttelin kuitenkin suunnitelmien mukaisesti 5:25-5:30 väliin. Pohjekipu unohtui ja juoksu rullasi. Muutaman kilsan jälkeen kroppa alkoi kyllä jo muistutella, ettei tässä ihan helppoa pk-vauhtia mennä. Jaksaminen oli kuitenkin ihan hyvää, muistelen että puolikkailla on välillä ollut alusta asti paljon vaikeampaakin. Menoa haittasivat tässä kohtaa vain vatsakrampit. Jotka muuten ovat haitanneet menoa varmaan lähes kaikissa kisoissani. Onneksi nekin olivat kuitenkin siedettävämpiä kuin vaikka Helsinki10:llä elokuussa. Oli virhe pitää kellossa näkyvillä vain koko juoksun keskitahti, eikä kunkin kilometrin keskitahtia. Ensimmäisen kierroksen loppua kohden meinasi nimittäin huomaamatta jo vähän hyytyä (kilsa 9 5:37) ja välillä lähteä keulimaan (kilsa 10 5:23). Ensimmäisen kierroksen kohdalla fiilis oli ihan hyvä. Raskasta oli, mutta ajattelin että eiköhän tässä hyvin riitä voimat samalla tahdilla toiseen mokomaan. Puolivälissä bruttoaika virallisten tulosten mukaan 58:08 mikä vastasi ihan hyvin omaa käsitystäni siitä missä mennään. Pienellä loppukirillä ajattelin, että mennään hyvinkin alle 1:56. (Kuva puolivälissä, kuvaaja Petteri Jokelainen. En muuten tiedä miksi vetää laadun näin huonoksi kun lyö tänne, aiemmin ovat musta tulleet ihan hyvälaatuisina?) Vaikeudet alkoi jossain 12-13km välillä. Reidet veti samanlaiseen jumiin, kuin oltaisiin maratonissa jossain kilometreillä 30+. Pohjekin alkoi aika ikävästi ilmoitella itsestään. 15-16km kohdilla käyrissä näkyy aika selvä muutos. Syke ylös ja tahti alas. Kilsat 17-20 5:40, 5:42, 5:42 ja 5:43. En myöskään muista näistä kilometreistä muuta kuin kivun ja sen, että tajusin, etten voi tälle hyytymiselle mitään. Otti päähän. Loppukirikin jäi tosi heikoksi (kilsa 21 5:24) ja tämä kuva verrattuna puolivälin kuvaan taitaa aika hyvin kertoa jaksamisen romahtaneen tason: Ennätys parani reilulla kahdella minuutilla, mutta ei voi mitään, että päällimmäinen fiilis oli ja on silti jonkinasteinen pettymys. Olin selvästi huonommassa kunnossa kuin luulin. En ole myöskään koskaan ollut niin kipeä puolikkaan jälkeen. Kaksi seuraavaa päivää käveleminen oli ihan tuskaa, istuessa piti ottaa tukea ja portaita nousin kaiteesta kiskoen. Kolmantena päivänä uskalsin tehdä 2km erittäin hitaan kävelylenkin. Mummot rollaattorilla meni oikeasti ohi. Olen edelleen ihmeissäni tästä. Olin näin kipeä useamman päivän ehkä ensimmäisen maratonin jälkeen. Kroppa tuntuu nyt kuitenkin onneksi sentään tässä viikossa muuten palautuneen ihan hyvin, mutta pohje on ei niin yllättäen kovin kipeä. Kävellessä siihen ei satu kun keskittyy askellukseen, joten olen tehnyt tällä viikolla loppuviikosta kolme 6-8km kävelylenkkiä ja käynyt kahdesti salilla. Ensiviikolle suunnittelin kolmea salia. Pyöräilykausi sen sijaan taitaa valitettavasti olla täällä pohjoisessa ohi. Tai ehkäpä tuolla Gravelilla voisi lumellakin pyöräillä, vaikka ei mitään talvirenkaita olekaan. Sen verran jäi hampaan koloon vitutusta, että motivaatio treenata olis kova, kunhan vaan siihen toivottavasti joskus lähitulevaisuudessa juoksun osalta pystyy. Ensvuonna juoksen alle 1:55. Piste. Ja etenkin näitä kuvia katsellessa motivaatio mennä myös sinne kuntosalille nousi, toivottavasti saan motivaation kestämään. Pitää palata näiden äärelle aina tarvittaessa.
  14 points
 14. Perjantai 15.10.2021 - Vartin puntti Sateella ajattelin mennä juoksemaan matolla Zwiftin maisemissa. Autotallissa vaan ei ollut nettiä. Puhelimella hotspot pystyyn ja menoksi! Seuraavaksi ZwiftLauncher ei saa serverille yhteyttä. Palomuuriin aukko ja menoksi! Ei onnistu. Hetken tuumailun ja parin rebootin jälkeen (Windows oli päivitystä vailla) päivitin Zwiftin. Ei onnistu. Uninstall ja uusi asennus. Lähti toimimaan, jee! En muista salasanaa. Pyydetään uusi ja annetaan koneen muistaa se. Eipä vaan tarjoa uutta ja vahvaa muistamaansa salasanaa tuohon sisäänkirjautumiseen. Uudelleen salasanan resetti ja nyt omalla helpolla salasanalla. Jo lähti! Pitää tosin ensin päivittää Zwiftin versio.....näyttää menevän noin tunti. Ei stana! Jouhevasti muutan suunnitelman leppoisasta juoksusta Watopian vehreillä reiteillä lyhyeksi puntiksi ja kömmin lämpimään vaahtokylpyyn mököttämään. Onneksi sentään Science of Ultra toimii. Huh. Huomenna sitten pihalle juoksemaan, pitäisi olla viikonloppuna hyvä kelikin. Ja Zwiftkin sai vihdoin päivityksensä tehtyä, joten ehkä seuraavalla sateella...
  14 points
 15. ZeroDiesel

  ZeroDiesel (TBD)

  Keskivoimakas sade, Turun tien ruuhkat, nouseva koronavirustilanne, hallituksen johtajuuden puuute, hallituksen jäsenten niskurointi ja Kim Kardashianin mielipiteitä jakavat aurinkolasit saa minut jättämään päivän lenkin väliin. Käännän suunnittelemattoman lepopäivän itselleni oppimismatkaksi ja teen tästä vahvuuden jonka päälle rakennan posia ja oivalluksia. Otan hetkeksi Sisäisen Protokollapäällikön roolin ja totean "Huomenna, jos Jumala suo, juoksen loppunostoon huipentuvan peruskuntokestävyyttä kohentavan pitkän lenkin". Kiinnostuneille tiedoksi puhkuisuuden olevan poissa.
  14 points
 16. Ke 11.6k 5:34min/km 137bpm +76m PK1 To 10k 5:34min/km 127bpm +53m PK1 yllättävän kevyttä vaikka edelliseen 7päivään 174km juoksua
  14 points
 17. puujalka

  puujalka (1500m 4.30)

  Tänään taas Zwiftin kanssa pelaamista. Vedin n. 60min treenin ihan hihasta, sis. 3x5min @200W (eli n. 3W/kg) ja sitten vielä 3x20s "leg speed". Pelin kanssa joutui temppuilemaan vähän liikaa. Bluetooth-napit jouduin heivaamaan mäkeen kun eivät toimineet kunnolla. Pitää varmaan hommata uusi adapteri ja/tai uudet napit. Rahaa palaa savuten, kuten aina pyöräilyn kanssa. Sitten jokin yhteys pätki koko ajan, eli pelin data meni nolliin ja ukko pysähtyi monta kertaa tielle. Ei tiedä hyvää mahdollisten yhteislenkkien kannalta: Kaikki kiinnostuneet vain mukaan! Mitään tapahtumia ei vielä ole olemassa, koska en vielä osaa niitä järjestää, enkä ole varma onko tämä mun nykyinen setti tarpeeksi vakaa. Mutta viikon-parin sisään saisi varmaan jo ensimmäiset tapahtumat pystyyn. Sitä odotellessa perustin jo discord-palvelimen, tiedot yllä.
  14 points
 18. Viikkoraportti: maratonilta palautumista eli sekalaista puuhastelua. Perjantaina uskaltauduin salillekin koronatauon jälkeen, jalkakyykyssä lämmittelysarjan jälkeen heti kun laittoi 10kg smith-tangon päihin niin alkoi tuntua sellaista mikrorepeilyä takareisi-pakaraliitoksen alueella niin jätin homman kesken. Jospa tällä viikolla saisi tehtyä tuon ekan sarjan loppuun asti... Keskityin sitten ylä- ja keskikroppaan, Viikonloppuna mökillä sen talviteloille laittoa, lauantaina piti käydä saunalenkillä mutta puuhaa oli sen verran että en ehtinyt ennen Suomi-Ukrainaa joten keskityin sitten siihen ja oluen juontiin ja sen jälkeen saunaan ja oluen juontiin. Sunnuntaina, muutakaan kun ei osaa sunnuntaiaamuna tehdä, niin trikoota jalkaan ja vähän pidemmälle lenkille. Edellisen illan hyvän nesteytyksen siivittämänä juoksu alkoi tuntua jo melko hyvältä, extra kevyesti kuitenkin vielä, isoimmat ylämäet kävellen. Viikko 40 Ma Uinti 2km Ti Spinning PK 68min ks 137 Ke Juoksu PK 8,39km @6:09 ks 142 To Pyöräily PK maastopyörällä ulkoilureittejä 19km 60min ks 133 Pe Crosstrainer 20min + salikauden avausyritys + loppuverr kuntopyörä 10min La Lepo Su Juoksu PK 20,08km 2:08:03 @6:23 ks 130 Yhteensä reeniä 6h 47min josta juoksua 2:59:37 ja 28,47km
  14 points
 19. Ma 11.10.2021 Polut 8,6km@6:44 - 58 min - vert 100m - HR 136 Aamupäivästä rento polkulenkki. Kivaa oli. Pientä tuntemusta takareidessä lenkin aikana, mutta hävisi aika pian enkä ole päivän mittaan enää jalkaa miettinyt (kirjailen näitä tähän siltä varalta, että haasteen mahdollisesti hankaloituessa voi vähän jäljittää vauvan kestoa ja kehitystä.) Kokeillaan otsikon päivitystä uusiksi, edellisen @Seppo missasi varmaankin kiireessä. Eli päivittäisitkö ehtiessäsi otsikon muotoon mml (KK83 11h; YPH160 debyytti). Kiitos. (toinen vaihtoehto on, että ylläpito totesi tuollaisen tavoitteen hölmöksi ja jätti sen päivittämättä toivoen että ymmärtäisin vihjeen pysytellä perusmatkojen sijaan lyhyemmillä retkillä.)
  14 points
 20. To 14.10 iltajuoksua 8,24km@4:43@130/139bpm Vastatuulta sun muuta. Ihan hyvä tuntuma. Pe 15.10 synttärikirmailut Verkkaa 2,7km+1km@3:56@140+9,5km palauttavaa +1km@3:54@146/156bpm+2,8km verkkaa Yht. 7,67km Ei ihan paras jalka, jotenkin jäykkä varsinkin ekassa vedossa.. Jos sitä huomenna starttaisi jollain tuollaisella 3:50-55 vauhdilla ja katsoisi sitten kuinka kauas jaksaa juosta puolikasta kankaanpäässä. Toivottavasti pystyy kiristää vauhtia loppua kohden ja paljonkin. Edit:siis palauttavaa välissä 0,5km ei 9,5km
  13 points
 21. To 14.10. Tarkoitus oli tänään käydä aamusta salilla, mutta kun nukkuu n. 4h niin ei paljon huvita. Juoksu sen sijaan onnistuu lähes aina, joten vähän klo 8 jälkeen poluille juoksemaan. 13km@6,40/km. Keskisyke nousi PK2 alaosaan (131), kun juoksin/ hölkkäsin myös kaikki ylämäet. Muuten oli kyllä rauhallinen tahti. Nousua 208/ laskua 209m. hrTSS 61. PTE 2,8. EPOC 50. Paljon askelia ja energiankulutusta. En syönyt aamulla ennen lenkkiä mitään, vaan join kaksi mukia kahvia ja muutaman lasin vettä. Ei ollut nälkä, kun eilen illalla vedin karmean kebabin lohkoperunoilla ennen uusimman Bondin katsomista. Oli hyvää; sekä mättö että leffa!
  13 points
 22. Ti 12.10. Yösuunnistusta pimeässä ja märässä metsässä. Lamppu päässä; järki ei. Meni ihan vihkoon koko touhu ja piti nelosrastia hakiessa pyytää apua paikannuksessa. Tässä vaiheessa olin jo lähdössä pois. Kun sitten löysin rastin n. puolen tunnin sekoilun jälkeen, niin loppu meni ihan ok. Autolle päästessä oli jo hyvä mieli siitä, etten lopettanut kesken. Treeni se on huonokin treeni. Fysiikan ja kestävyyden kannaltahan tämä oli ihan hyvä rymy. Aikaa paloi B-radalla (3,9km; 12 rastia) 1h15min ja kilometrejä kertyi mittariin 7,2. Keskisyke oli paljosta seisoskelusta johtuen vain 127 (max 155). PTE 3,2. EPOC 76. Nousua/ laskua muka 692m 😆 Mikähän mittaria taas vaivasi? Ne olivat seuran viimeiset yörastit tälle syksylle. Vielähän sitä voisi omatoimirasteja hakea, kun niitä maastossa vielä on. Edit: Aamulla oli toinen koronapiikki. Varmaan siksi ei kompassi toiminut.
  13 points
 23. No niin. Olipahan viime viikko raskas. Juoksua ainoastaan kolmena päivänä. Töitäkin ihan liikaa. Ma 4.11 5,66km palauttavaa Ti 5.11 10km tv-kova, ei mun vaan vaimon🤣 To 7.11 6km palauttavaa Ei ollut oikein tuo pirkan hölkkä sellainen läpihuutojuttu, kun tulee ongelmia. Tänään taas sitte hyvällä jalalla kevyttä aamujuoksua. 11.10 10,7km@4:48@127/136bpm Jalat oikein ahmi askelia, jotenkin oli kyllä jaloissa hyvä olo, taisi tehdä muutaman päivän totaalilepo hyvää.
  13 points
 24. ZeroDiesel

  ZeroDiesel (TBD)

  ”Raastepöydästä voi aloittaa” rimmaa ”loppunostoon voi lopettaa” kanssa hienosti. Viileään aamuun liikkeelle vaan auringonnousu helli juoksijan kevyttä lampustelua alle 6 min/km. Loppunostona kilometrit 20-24 hiukan alle 5 min/km. Salivoimailu yhdistettynä loppunostoon tuntui lonkan seudun jäykkyytenä. Kokonaisuutena todella hyvä lenkki. Edessä siintää kevyt viikko.
  12 points
 25. Su 10.10. Kuntopiiri 3 kierrosta /40min + palauttava 34min/3,8km kävely Ma 11.10. Lepo+kehonhuolto Ti 12.10. 20min VK1-sykkeillä (n 4:00/km vauhtista) + 20min verkat alkuun ja loppuun. Yht 12,7km/60min Ke 13.10. PK1 9,0km/45min 5:04/km, keskisyke 123/min To 14.10. PK2 13,2km/60min (4:36/km), keskisyke 136/min. Ihan hyvä vauhti/sykesuhde. Tosin pari vuotta sitten samaa Jyväsjärven lenkkiä meni 140/min keskisykkeillä 4:12-vauhtisesti. Silloin tosin oli maraton-kesä...
  12 points
 26. Kauden mara tulokseksi tuli 3.01.42, joka tuli turussa. Vantaalla kunto ei nyt sitten enää ollut kohdillaan. Tai jos on polarin running indexiä uskominen niin oltiin menossa alaspäin. Vuoden takainen enkka oli luokkaa 3.05.xx. Sanoisin, että otsikon treeniohjelma on nyt nykymuodossaan kokeiltu riittävästi. Polarin running indexin mukaan peruskuntokausi puree, mutta sitten se pureminen loppuu tai ei tuota ainakaan toivottua tulosta. Sanoisin että nyt pari viikkoa vedetään henkeä ja hölkkäillään ja sitten aletaan hiljakseen lisäämään kevyttä PK:ta. Peruskuntokausi pysynee aika sama kuin ennen, ehkä tuohon viikon yhteen VK:n enemmän variaatiota. Toinen peruspilari on puolipitkä PK2 ja kolmas viikonlopun pitkä, mutta se kevyesti. Niin ja Aktian 10km kisat sopii tuonne vielä hyvin. Se miten kuntoa terävöitetään sitten kohti kisaa ja vielä nähtäväksi, jos näyttää hyvältä niin vain pieniä muutoksia. Se mitä EI tehdä niin viikossa ei juosta kahta puolipitkää PK2:lla ja vielä samanmoinen vauhdikkaampi pitkä viikonlopulle ja normi VK. Määräähän olisi tarkoitus vielä nostaa, mutta maltillisella vauhdilla ja mieluiten hiekalla
  12 points
 27. LauriH

  LauriH (5 km < 20 min)

  Ti 12.10. Matolla: Kiihtyvä (PK1-VK2) / 63 min / 12 km / 5:15 min/km / 153 (79%) / 214 W Lähdin harjoitukseen sillä idealla, että nostetaan nopeutta kilometrin välein ja kuulostellaan mikä on fiilis jaloissa. Jos tuntuisi meno heikolta niin vauhdin voi pitää kokonaisuudessa PK:n puolella. Juoksu soljui kuitenkin ihan kohtuullisesti, joten nostelin nopeutta aina anaerobiselle kynnykselle asti. Viimeinen kilometri jäähdyttelyhölkkää. Lähtövauhti 5:57 min/km ja viimeinen nopea kilometri oli 4:27 min/km. Vaikka ei vauhdin tai sykkeenkään puolesta menty äärirajoilla niin kyllä viimeiset 3 km tuntui pitkiltä. Viime viikon nilkan kolotuksesta ei ole ollut nyt useampaan päivään mitään havaintoa, joten taisin selvitä säikähdyksellä. Mikälie nyrjähdys ollut. Louhitaan tällä viikolla suunniteltu noin 70 km ja ensi viikolla sitten kevennys.
  12 points
 28. ZeroDiesel

  ZeroDiesel (TBD)

  VL@10km@54min11sek@5min25sek@126 Reippaampaa verryttelyhölkkää, 4 x ~ 2min ~ 440 m ylämäkeen ja 3 min hölkkäpalautus, lopuksi hölkkä kotiin. Vedoissa max anakynnyksellä joten olisiko vedot sitten lipaisseet koko sykeskaalan ja keskimäärin mentiin vk-alueen keskellä. Hengitykseen ja jalkoihin treeni tuntui ilman hapotusta sopivasti.
  12 points
 29. ZeroDiesel

  ZeroDiesel (TBD)

  PK@13,13km@1h38min18sek@5min59@116 Ei ehkä hurmosta mutta sopivasti hikeä. Tietystä syystä ilmassa leijaili vanhan laatukonjakin tuoksu 🥴 Parin kk päästä palataan tuohon harrastamiseen ja juostaan tässä välillä. Vuodesta 2020 siirtynyt https://www.milanomarathon.it/en/ saanut nyt päivämäärän 3 aprile 2022. Samalla pääsee katsomaan Zlatania, Simon Kjaeria ja Ante Rebicia AC Milan - Bologna -matsiin. Uskaltaakohan rouvaa kysellä mukaan kun vaatekaapit jo pursuaa kenkälaatikoita🤫
  12 points
 30. Su 10.10. Lepoa treeneistä. Vkon 40 liikunnot listattuna: - Juoksua poluilla 4h16min; 37,5km (2 lenkkiä, PK-mättöä). - Sauvakävelyä 3h28min; 19,7km (1 lenkki) - Voima-/ lihaskuntoharjoittelu 1h54min (2 harjoitusta) - Suunnistus 48min; 5km (1 juoksu, pimeä) - ja 10min pyörällä suunnistuksen yhteydessä Yht. 10h34min. Tunteja paljon, mutta käytännössä vain yksi kovempi treeni.
  12 points
 31. LA 9.10. 22,05km sis. Vantaan Maraton 1/2 1:20:50 (3:49/km) Mitähän tästä nyt sanoisi. Tavallaan vähän jopa harmittaa, rohkeammalla taktiikalla olisi 1:20 alitus ja sen myötä oman sarjan kolmospaikka voinut olla mahdollinen.. mutta kun en ollut kolmeen ja puoleen vuoteen kisannut tällä matkalla, niin silleen kohtalaisen kiitollisena otan tämän kolmen ja puolen minuutin ennätysparannuksen vastaan! Ja onhan se tavallaan hyväkin jäädä vähän nälkäiseksi, tiedän että tämä voi mennä vielä jonkun verrankin paremmin. Toki tiedän myös että olen 45-vuotias. Mutta vielä paranee! No niin. Jalat olivat kerrankin tuntuneet koko viikon hyviltä ja olo kisapäivän aamuna oli kaikin puolin valmis. Menin paikalle taas kerran aika viime tipassa ettei tarvitse siellä hermoilla ja palella. Siinä vaiheessa meinasin kyllä jo pelästyä, kun olin vielä auton takaluukussa vaihtamassa vaatteita ja tajusin lähtöön olevan alle neljä minuuttia. Mutta ei se mitään, 20 sekuntia ennen paukkua olin viivalla. Siitä sitten liikenteeseen, meno tuntui rauhalliselta. Oli pieni shokki kun ensimmäinen kilometri piippasi ajassa 3:41. Petollista?! Oli pakko kevyesti himmata tahtia, toinen kilometri 3:48. Tuntui todella helpolta mutta kun ei ollut oikein luottoa omaan kestävyyteen tällä matkalla, oli pakko pitää rajoitinta päällä. Näissä merkeissä meni ensimmäinen kierros, välillä oli joitain 3:45 kilsojakin mutta hyvin tasaisena kokonaisuudessaan pysyi tahti. Puolivälissä jalat edelleen tuoreet. 15 kilometriä täyttyi kun saavuttiin toisen kerran Teboilille eli Downtown65-bailupisteelle, silloin uskalsin laittaa seuraavan pykälän silmään ja ohitin muutaman edellä menneen juoksijan. Sitten ne loppuivatkin kesken, olin yksin eikä edes horisontissa näkynyt ketään samaa kisaa juoksevaa, ohiteltavia maratoonareita kyllä riitti. Jossain 18 kilometrissä kapulat olivat jo aika puutuneet mutta ei sillä vauhtiin ollut vaikutusta ja hengityskoneiston puolesta olin todella hyvissä voimissa. Tämän puolesta olisi ehkä voinut antaa mennä kovempaa jo aikaisemminkin. Mutta sainpahan nousevan fiiliksen loppuun. Hieno kisa kyllä. SU 10.10. 7,04km @5:53 Vuoden kankeimmat jalat. Mitään muuta ei tietenkään ollut odotettavissakaan. Eipä ole kiire minnekään hetkeen. Olin etukäteen ajatellut että voin olla tämän päivän juoksematta ja vaikka useammankin jos tarve vaatii, mutta kun se ei vaatinut niin miksi olisin. Kun oli aamusta myöhäiseen iltapäivään istunut töissä, kyllä ulkoilu maistui. Kilometrejä kisaviikolla 63,10.
  12 points
 32. La 16.10. Aamupäivällä metsään. Räntää satoi ja tuuli. Lämpöä n +1. Oli välillä ihan kylmä, kun kamppeet oli litimärät. Vasemman jalan päkiä ja varpaat meinaa mennä tällaisessa touhussa jäähän. Piti reilun 2h kohdalla soittaa vaimolle, jos voisi alkaa paistamaan puita saunan kiukaassa. Poluilla, kelkkareitillä ja sorallakin 26,8km@6,49/km. Sykeseurantaa en laittanut päälle. Tuntuma oli sellainen PK2 paitsi ylämäissä, joista pisimmät/ jyrkimmät kävelin. Nousumetrejä en tiedä, kun kellon mielestä niitä oli yli 1200m (toinen tällainen korkeussekoilu noin vkon sisään). Treeni oli hyvä.
  11 points
 33. vmaksi

  vmaksi (Spine Race 2022)

  Pe 15.10.2021: Reitinmerkkaus 3 h 49 min 44 sek, 12.21 km@18:49 min/km, keskisyke 99, nousumetrit 193 Voimaa Metsästä - tapahtuman reitin merkkausta pimenevässä Kaupin metsässä. Hyvää jumppaa selälle kun kyykisteli noin miljoona kertaa lippuja ja nauhoja viritellessä 😉 La 16.10.2021: Reitintarkastus 1 h 16 min 58 sek, 9.47 km@8:08 min/km, keskisyke 126, nousumetrit 175 Aamulenkki Kaupissa reittimerkintöjä tarkastaen ja paikkaillen. Selkä antoi jo vähän hölkätä, vaikka voimantuotossa onkin edelleen isoja ongelmia alaselän jäykkyyden takia.
  11 points
 34. To 24.9k 5:45min/km 134bpm +471m Työmatkajuoksua+yhteislenkki Pe 10.67k 4:44min/km 154bpm +53m Noin 5km alkulämmittely ja siihen päälle 10x400m 3:27min/km 60s palautuksilla Pe 11k 5:36min/km 131bpm +100m Palauttava
  11 points
 35. Hyvin on pystynyt makaamaan päivät sohvalla. Ei ole tullu lipsumisia. Elävää kuvaa viimeisestä päivistä ennen Vaarojen starttia. Tai siis DNS:ää.
  11 points
 36. Ti 10k 4:56min/km 157bpm +120m Kiihtyvä PK2 lenkki joka lopussa vähän meni VK1 alueelle 1. km 6:29min/km 139bpm 10. km 4:16min/km 173bpm Ke 12km 4:32min/km 160bpm +60m 4k 5:10min/km 142bpm 8k 4:13min/km 170bpm Alkulämpö 4k+Vk1 8k
  11 points
 37. MA 11.10. 7,29km @5:26 Kyllähän se nopeasti helpotti onneksi. Tämä vastasi yleistuntumaltaan ehkä kympin kisan jälkeistä päivää. TI 12.10. Lepo Aivan kujalla aamuvuoropätkän päätteeksi. Futisviihde voitti oman urheilun. Onneksi pelissä kävi hyvin. Olen itseni kanssa sopinut että tämän lokakuun ajan tällainen on vielä ookoo... lisäksi ilmoittauduin kuitenkin vielä yhteen kilpailuun vaikka olin ajatellut että kausi on tässä. Olin joka tapauksessa lähdössä pistäytymään mummolaan ensi viikolla kun on lasten syysloma ja siellähän on tuollainen kympin mittainen Pärnu Beach Run-kisa. Nimi kuulostaa melko kesäiseltä, mutta todellisuus taitaa olla toisenlainen. Reitillä näyttää olevan vähän erikoiskäänteitä taas ja on todella arka tuulelle. Tasokin näyttää viime vuosina olleen aika hyvä mutta +/- 38min-tuloksella voisi oman sarjan pronssipaikka olla tähtäimessä.
  11 points
 38. Ma 11.10. Illalla korista. 5vs5; 1h13min; keskisyke 125 (157); 1000kcal. Taukojen ja vaihtojen ajan kello oli seis. Lopussa alkoi heittokin jo vähän uppoamaan. Hauskaa oli taas!
  11 points
 39. ZeroDiesel

  ZeroDiesel (TBD)

  1h18min38sek ✔️🙃 Kerran kirjoitin tehneeni drillejä missä nostelin sarjoina polvia pakaroihin. Perustellusti joku kyseli siitä tarkempia teknisiä neuvoja jos kyse omista pakaroista🥴
  11 points
 40. Pe Poju 0:34 4,8km (7´09) asc 190m avg 132 max 151 PTE 2.6 + dallailu 0:13 1,2km Su PoJu 1:14 10,8km (6´52) asc 360m avg 144 max 172 PTE 3.2 pal 24h hrTSS 96 Polkuilua Puijolla. Perjantaina varalta heitin leikin kesken nilkkatuntemuksen vuoksi, tänään nilkka toimi paremmin. Kiirettä pitänyt, ei foorumillekaan kerennyt.
  11 points
 41. Pistetään päivä ja samalla viikko pulkkaan. Henkisesti tavallista rankempi viikko mutta fyysisesti ihan ok. Yksi täysi vapaapäivä tuli treeneistä pidettyä muiden tärkeämpien menojen vuoksi, muuten aika sitä samaa kuin edellisetkin viikot. Ma: 62min pyöräily, kevyt + 60min juoksu, kevyt Ti: 1h37min pyöräily, sis. vajaa 50min Zwift-kilpailu (AP 288w, NP 318w, syke 164bpm), ihan hyvät kirit yleisesti ottaen irtosi kun ei omaa vahvuusaluetta kuitenkaan Ke: 1h45min juoksu, sis. 60min @3.37/km vk2 (@162bpm, syke ei näyttänyt nousevan ihan yhtä herkästi kuin aiempina viikkoina) To: Lepo Pe: 2h10min juoksu, kevyttä La: 1h43min pyöräily, sis. 3x30sek all out sprintit /5min palautus @10-11w/kg + 5min @6.2w/kg + 3x25sek all out sprintit /3min palautus @10-10.5w/kg + 4min @6.2w/kg (alku ylikovaa, keskellä hyytyminen, loppuun takaisin nosto), simuloimassa ensi viikon kilpailua + 1h25min juoksu, kevyttä (hieman tavallista reippaampi pk, 5min/km) Su: 2h10min juoksu, kevyttä
  10 points
 42. tästä puuttuu s edestä...
  10 points
 43. villea

  villea (IM < 11h)

  13.10. Lepopäivä. Käytiin tytön synttärin kunniaksi Fazerilla tutustumiskäynnillä, eikä sen jälkeen oikein treeni irronnut. Eipä ollut kyllä mitään erityistä suunnitelmissakaan. 14.10. Seuran treeneissä uintia 3,1 km. Menin vähän etukäteen ja uin puolisen kilometriä omaa alkuun. Pitää epätoivoisesti opetella rauhallinen perhosuinnin tekniikka, kun laitettiin viestiin viikon päästä uimaan pitkällä radalla 100 perhosta. Siinä voi nimittäin tulla armoton seinä vastaan. Muuten ohjelmassa aika samanlaista menoa kuin tiistaina, kovavauhtisia 50 m vetoja 6 kpl keskellä 100 m settejä. Vedot päädystä n. 33-34,5 s. Aika paljon porukkaa altaassa tällä kerralla. Lopussa vielä otettiin halukkailta aikoja 25 m matkalta. Ensin ajattelin ettei nyt kannata mennä testaamaan, mutta menin kuitenkin. Pohje kramppaili heti pintaan noustua, joten potkin vain toisella jalalla ja toinen jalkaterä oli koukussa. Vähän tuo muutenkin pysäytti menon. Reilu 14 s meni tuolla tavalla starttipallilta. 15.10. Hieroja 1,5 h aamusta. Ei muuta tälle päivälle.
  10 points
 44. Ke 13.10 21,05km @5:49 To 14.10 21,74km @5:49 Hyvää tekemistä tällä hetkellä. Ei paina jaloissa juurikaan yhtään. Lomalla jaksaa painaa pidempää lenkkiä yllättävän hyvin vaikka arki onkin muuten aika hektistä lasten kanssa.
  10 points
 45. Ke 6.10 ja to 7.10 Lepo. Niinhän se kolmosrokote teki kuumen päälle ja lihakset hiton kipeäksi. Meni kyllä onneksi nopeasti oireet poiskin. Pe 8.10 8,5km @6:43 La 9.10 11,20km @5:37 Su 10.10 15,38km @5:43 Viikkoon 67km, 6t 33min juoksua. Ma 11.10 24,62km @5:35 Ti 12.10 22km @6:08 Tämä viikko on lomaa, niin yritän saada mahdollisimman paljon määrää aikaiseksi.
  10 points
 46. LauriH

  LauriH (5 km < 20 min)

  Pe 15.10. TV-kevyt (PK1-2) / 69 min / 12,1 km / 5:41 min/km / 139 (72%) / 205 W Takareidet edelleen tönköt. Nyt sentään jaksoi suunnitellun matkan, mutta vauhdikkaampaa menoa ei kannata tänään yrittää. Päivän vaihtoehtoina oli ulkona tuuli ja vesisade tai sisällä matolla tylsistyminen. Valitsin ensimmäisen vaikka kyllä sitä lenkillä tuli mietittyä sitä toistakin vaihtoehtoa vastatuuleen puskiessa. Tulipa kuitenkin käytyä lenkillä. Vähän olen tässä mietiskellyt miltä pohjalta sitä yrittäisi muodostaa jotain pidemmälle aikavälille tarkoitettua harjoitussuunnitelmaa. Jack Danielsin kirja löytyy ja siitä löytyy minusta ihan hyvältä vaikuttavia ohjelmapohjia vitosellekin. Viikkorunkohan niissä on aikalailla sama mitä tulee jo nytkin noudatettua, mutta siitä saisi erityisesti viikottaisiin erikoisharjoituksiin ja pidemmän aikavälin harjoittelun painopistealueisiin jonkinlaisen punaisen langan ja järjestyksen. Pitää jatkaa asian pohtimista vielä paperilla.
  9 points
 47. KE 13.10. 12,09km @5:06 Perus. TO 14.10. Lepo Sairaan lapsen kanssa kotona iltapäivään asti, sitten lennosta vaihto vaimon kanssa ja iltavuoroon töihin. PE 15.10. 8,96km sis. 5x1k/2" @3:33 Olin jo henkisesti varautunut kirjoittamaan tälle päivälle samaa kuin eilen mutta kas, ihmeparantuminen oli tapahtunut. Piti nyt liikutella jalkoja välillä taas reippaammin kun meinaa sen kympin vielä ensi viikolla juosta. Rento kulku oli kyllä, sai nauttia tästä tämänhetkisestä hyvästä kunnosta. Ei siitä ole kauaa kun tuollainen tahti olisi ollut itselle ihan utopistinen mutta nyt sai vaan nauttia kyydistä, ei tarvinnut väkisin puskea eikä tuskassa haukkoa henkeä.
  9 points
 48. Howdy! Tuli pitkä tauko kirjoitteluun. Työrintamalla rasitus on noussut merkittävästi ja sen takia sekä kirjoittelu, että treeni vähentyneet. Oon yrittänyt juosta pari viikkoa 70-90km/viikko, viikossa yksi nopeampi setti, yksi 25-30km ja muut sekalaista sen mukaan miten on aikaa riittänyt. Ja parin viikon treenin jälkeen kevyempi viikko aina, jolloin ehkä 40km juoksua. Kerta viikkoon uintia ja kerta viikkoon kuntosalia. Viime viikko meni ihan plörinäksi, vaikka piti olla nostoviikko. Onnistuin urheilemaan vain 3.5h, ja sitä edeltävä vain 3h. Mutta tää viikko toistaiseksi ok. Joku lappujuoksu tähän syksyyn testiksi, sitten huilia ja ens vuodesta uusin ottein mukana. Töiden pitäis helpottua vuoden vaihteesta.
  9 points
 49. Päivitetty. Mutta jos YPH:n aikana herää ajatuksia, että mitä *elvettiä mä täällä teen niin koitin kyllä varoittaa. 🙂
  9 points
 50. Viime viikko oli rauhallista palautumista. Jalat oli kipeät ke asti. Lähinnä portaiden kävely alas oli se kipeämpi homma. Kävelyä ja oleilua. Saunaa. Pe pyörällä töihin. Ylämäessä hapottaa vielä kivasti. La ulkoilua Su kävelylenkkiä ja vähän lihaskuntoa. Tällä viikolla taas tossujen päälle. Ma vielä pyörällä töihin ja ti varmaan sitten pyörällä töihin ja juosten pois. Tästä se pk:n nylkytys alkaa. Pomarkun maraton kiinnostaa 13.11.. Jos menisi sinne nappaamaan sen 4h alituksen niin saisi paremman lähtöryhmän Tukholmaan. Eipä siihen kummia. 3 viikkoa olisi aikaa "treenata" ja sitten olisi taas jo kevyt viikko edessä. No treenit käyntiin ja kuunnellaan miltä tuntuu. Ilmoittautuminen menee kuitenkin aika loppumetreille.
  9 points
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy