Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 15.01.2020 in all areas

 1. 10 points
  Netto 38.01 eli taikuri hämmästyy itsekkin. Oikeastaan pelkkää määrällistä PK:ta vedetty ja kerta viikkoon 4.15 vauhdein VK:n. Ei edes harmita etten juossut 2 sekkaa nopeammin
 2. 6 points
  Kävin vaihteeksi aamu-uinnilla Mordorin uimahallissa. Yleensä olen suosinut Immolan kura-allasta, sillä siellä saa rauhassa kauhoa omalla radallaan tai käytännössä melkein aina on koko allas omassa käytössä, jos nyt sattuisi sitä tarviimaan. Negatiivisena puolena taas kura-altaan vesi on todellakin aika karkean oloista. Hyvä että näkee päästä päähän, kun on sen vertaa sameaa. Kuitenkin tänään painoin aamulla maksuautomaatin kautta altaaseen ja mielestäni 6 euroa kerralta on vähän tyyristä lystiä lillumisesta. Kävin pari kilometriä räpiköimässä ja siinä meni 36 minsaa. Tunnelma oli mummojen seassa hakattavana ja potkittavana ollessa kuin sillillä purkissa tai ehkä blenderissä pyörivällä hedelmällä. Mietin että ainaki saa tuntumaa kisatilanteeseen. Rakennuksesta ulostautuessa hokasin, jotta vastaanotto oli auennut, ja kävin kyselee alennusta sisäänpääsymaksuun, kun edellisellä kerralla uimakoululainen vinkkasi, että meillä olisi sellaiseen mahkuja. Sehän olikin ihan asiallinen alennus kun ostin 20 kerran pääsylipun 40 eurolla eli kertakäynnin hinta putosi 6 eurosta 2 euroon, joten tämä oli asiallinen hommeli 👍🏻👍🏻 Illalla lähden lyreksipellejen uhallakin wattbike-salille myllyttämään pyörää ja päälle vähän lampsin matolla.
 3. 6 points
  Kävin fyssarilla näyttää taas vaihteeksi lantiota, ja siinä ohessa hän katsoi että yläselässä/hartoissa/niskassa on jumia (joten voitanee sanoa että veikkauksesi osui nappiin). Samalla reissulla fyssari hieroi ylätorson smirnaan, ja kävinpä muutama päivä sen jälkeen uimassa, niin myönnän että oli parempi keinutella menemään. Nyt oon reilun kuukauden ihaillut vesien virtauksia sekä yrittänyt ymmärtää veden juonta ja toivonut että alkaisin viihtymään altaassa. No, niin pitkälle en ole päässyt että viihtyisin, mutta vähän lohduttaa etten ihan joka treenissä meinaa hukkua.
 4. 5 points
  Takas aiheeseen: Tammikuinen turkulainen aamu on lämmitetty 9,0 Celsiukseen (virallinen asema). Sen verran leuto tuulahdus hiveli naamaa, että melkein voisi harkita uimaan pulahtamista kesken lenkin. Mustarastas lauleli täälläkin aamuöisin ennen joulua, eikä toki hiljaa pysynyt tässäkään kuussa, joten näinköhän löytyis soikiot pesästä jo jostakin.
 5. 4 points
  Kun kukan ei vastaa kysymyksiini, vastaan itse. Sibeliuksen biisin videossa ollaan myös Lieksan kirkkopuistossa. Tuosta loppukuvan kohdasta kun mennään noin sata metriä etuoikealle, niin ollaan merkittävässä kohdassa tupakoimattomuuteeni liittyen. Siellä kiviaiden suojassa katseilta piilossa minä ja serkkuni Antti (molemma 6-v) ketjupoltimme kauan sitten punaista Norttia. Antti oli varastanut isänsä tupakka-askin ja myö vedettiin kaikki. Voitte uskoa, että tuli paha olo eikä tupakka ole maistunut minulle sen jälkeen. Ranskan opintoihini liittyy tuo sellon soittaja Jussi Makkonen. Hänen isänsä oli opettajani, molempien kannalta valitettavasti. Huumorimme ei koskaan kohdannut. Tuo Jussi on sisarussarjan nuorimmainen eli seitsemäs. On heillä Makkosen sisarusyhtyekin. Tässä Amerikan Makkoset vanhan kansansävelmän kimpussa.
 6. 4 points
  Hieno edustaja Feetin kengille...
 7. 3 points
  Syksyn Sävelhän on ollut todellinen aarreaitta tahattoman komiikan ystäville...
 8. 3 points
  Kolin maisemahiihdossa olen muutaman kerran käynyt. Reitit todella rankat ja itse voi päättää kuinka paljon hiihtää ja missä järjestyksessä latuja ja huoltopisteitä kiertelee. Kyllä sinne vielä lunta tulee siihen mennessä. Pogostan ja Vuokattihiihdon olen myös muutaman kerran hiihtänyt. Noissa jälkimmäisissä ei oikein kiinnosta se että mennään kymmeniä kilometrejä letkassa. Aina on joku edessä ja joku takana. Omaa vauhtia pääsee hiihtämään vasta puolivälin jälkeen. Viime talvina ollaan hiihdetty myös Sonkajärven Elekkohiihto ja Ristijärven Saukkovaaran hiihto. Ne on kyllä enempi laturetkiä ja aika lyhyitä, but price is no problem ja lunta riittää. KPH:n korvikkeena hiihdettiin mettäsuksilla pari vuotta sitten mökiltä kotiin reilu 70 km. Puolimatkaan oli jemmattu kylmäkassi, jossa lämmintä juomaa ja ruokatäydennyksiä. Se keikka tehdään ehkä tänä talvenakin. Hyvin lumivarma reitti Maanselän yli Sonkajärveltä Sotkamoon.
 9. 3 points
  Tämä on erityisesti @Pasi_Plle!
 10. 3 points
  Päivän teemana oli eespäin, eespäin, tiellä taistojen. Ja jotenkin päädyin lopulta tällaiseen. En uskaltanut laittaa tätä Huono biisi -ketjuun, ettei vaan Pohjois-Korean Suuri Johtaja suutu.
 11. 3 points
 12. 3 points
  Muutaman hakemuksen ja pelastussuunnitelman yms. olen omin kätösin rustannut eikä minulle olisi tullut mieleenkään olla niitä tekemättä tai suhtautua asiaan kevyesti. Olisi aivan kammottava tilanne järjestäjälle jos jotain vakavaa oikeasti sattuisi huolimattomuuden takia tai jos tapahtuma vaikka peruttaisiin jonkin luvan tai ilmoituksen puuttumisen johdosta. Siinä olisi sitten selittämistä osallistujille. Veikkaan että monessa tapahtumassa mennään tuurilla ilman lupia ja sääntöihin on kirjattu vain että ”kukin osallistuu omalla vastuullaan”. Mitä jos jossain halli-tapahtumassa tai ulkotapahtuman pukuhuoneissa pärähtää päälle vaikka palohälytys? Hälytys, oikea tai väärä, voi sotkea koko tapahtuman mutta on tärkeää saada kaikki ihmiset hallitun rauhallisesti kokoontumispaikalle ja varmistettua ettei kukaan jää jälkeen. Harvoin mitään onneksi sattuu.
 13. 3 points
 14. 2 points
  Ei huano lainkaan 👍 Täällä piippujen varjoissa ja tuoksuissa elellään kun Pulpin tehtailla isojen poikien kertoman mukaan sellua pilattu jo toista vuosisataa🤭 Mutta kuten Irwin asian muotoili Lievestuoreen Liisan kanssa aikoinaan: "Me katsoimme likaojan juoksuun Sen kuohuissa rakkaus soi Sun hurmaavan hajuvetes tuoksu Se varmuuden leivästä toi.." Ja onhan hajuhaitat toki vähentyneet nykyisellään. Nyt kyllä vähän puhaltelee piippujen suunnasta mutta kohta lähden rohkeasti sekaan aamupäivän tykylenkin heittämään 🙂
 15. 2 points
  Olmin linkissä esiintyvä bändihän oli etelä-karjalaisen puunjalostustehtaan työntekijöitten perustama. Ainakin @Pexrun ja muut sen suunnan ihmiset ymmärtänevät huonon vitsini. Tässäpä Hey Joe -biisin ensimmäinen demoäänitys biisin tekijältä eli Billy Robertsilta vuodelta 1961. On tosin hyvin mahdollista, että tämäkin biisi on osin herra/rouva Trad:n tekemä. https://www.youtube.com/watch?v=OmrGOXJMQj0&t=2s
 16. 2 points
  Järkevintä olisi siis pikaisesti nostaa kunto maksimiin ja sitten vain asettua jonkinlaiseen hibernaatioon, leposykkeen taputellessa lempeästi 25 tahdilla. Ei kulu happea, joten maailma pelastuu?
 17. 2 points
  @Raaka Arska ihan totta. Tein oletuksia tuossa keskivertojantterista. Mielikuvissa oli joku 35-v melko hoikka kaveri, joka ehkä pelailee sählyä työpaikan jengissä ja käy lenkillä aina välillä. Ehkä tuli junnuna potkittua palloa jne. Jos taas keskivertojantteri on tukeva kaveri, jolle on bisse ja rööki maistunut, eikä liikunta niinkään, mutta 40-kymppisenä innostuu kaverin yllytyksestä kokeilemaan hiihtämistä, ei tietenkään 30 km/vk riitä yhtään mihinkään. Nyt kaipaammekin keskivertojantterin määritelmää @Jaakko_S.
 18. 2 points
  Keskeiset syyt omaan juoksumaton käyttöön: Surkeat / vaaralliset olosuhteet ulkona Mahdollisuus tarkkaan rasituksen / vauhdin kontrollointiin Pitkät, yhtäjaksoiset ylämäkitreenit jos tavoitteena on esim. Alppien vuorijuoksut, Spartathlon, Nove Colli tai joku muu pitkiä nousuja sisältävä kilpailu. Helppous, riittää kun kävelee rappuset alakertaan, vetää shortsit ja lenkkarit päälle ja aloittaa treenin.
 19. 2 points
  Viimeisinä viikkoina tämmönen yksinkertainen malli toimii tehokkaasti, jos on toimiakseen, kun on pitkä juoksutausta ja viimeisen vuoden peruskuntoharjoittelut ovat onnistuneet: Noin viisi viikkoa ennen tavoitekilpailua vajaan viikon kevennys puolitetulla kuormalla edellisiin viikkoihin nähden. Sitten seuraa kolmen viikon prässi. Prässäys eli nykykielellä intervalliblokki, jossa pidempien aerobisten lenkkien määrä vähintään puolitetaan, tasavauhtiset reippaat ja kovat jätetään kokonaan pois, mutta tehdään 90% teholla intervallitreenejä jopa puolet harjoituskerroista. Tämän jälkeen viimeinen reilu viikko hyvin kevyesti, sisältäen heti alkuun aerobiaa hoitavan pidemmän lenkin ja kolme neljä päivää ennen kilpailua normaalista kevennetyn herkistävän veto/voimaharjoituksen. Joka päivä käydään kuitenkin vähintään aamuin illoin reilu vartti jaloittelemassa ja kuulostelemassa kuinka tuloskunto nousee kohisten.
 20. 2 points
  Tuollainen puolikkaan vauhti vastannee jotain 3:25 maratonvauhtia. Sepon maraton alle 3:20 ohjelmaa kun katsoo ja ottaa siitä aavistuksen pois, niin arvaisin että jotain 75km viikko pitäisi kenkiä ulkoiluttaa.
 21. 1 point
  Olen tullut siihen tulokseen että eteläisessä Suomessa kulloinkin vallitsevalla tuulensuunnalla on melkeinpä suurempi merkitys säätilaan kuin vuodenajalla.
 22. 1 point
  Tällä hetkellä luettavana Karo Hämäläinen Miksi juoksen ” Juokseminen on täynnä ristiriitoja: kipua ja nautintoa, lamaannusta ja intoa, hulluutta ja neroutta.Karo Hämäläisen tie ultrajuoksijaksi alkoi kirjailijoiden lenkkisaunasta ja eteni kymmenen vuoden maratonputkeen, jonka jälkeen hurahdus yli 100 kilometrin kisoihin oli väistämätön.Kehitys ei ole ollut suoraviivaista eikä juoksun ilo aina itsestäänselvyys. Oikean tekniikan ja varusteiden lisäksi elämäntilanne ja itsetunto vaikuttavat suoritukseen, halusi tai ei.Poikkeuksellinen juoksukirja kutsuu ainutlaatuiseen kirjalliseen ultrajuoksuun, jonka luettua on vaikea pysyä poissa lenkkipoluilta”
 23. 1 point
  Tämän vuotinen täydenmatkan rypistys oli osaltani vuorossa Vitoria-Gasteizissa 14.7. Kyseinen kisa oli nyt ensimmäistä kertaa Ironman kalenterissa ja osui ennakolta ajateltuna hyvään ajankohtaan kesästä. Myös leppoisan kuuloinen profiili ja järviuinti miellyttivät kisassa jo ennakolta. Niinikään tuo kolkka Espanjaa oli täysin koluamatonta ja näin ollen myös oivallinen lomakohde. Vitoria-Gasteiz on Baskimaan pääkaupunki, asukasluvultaan käsitykseni mukaan noin Tampereen kokoinen paikka sisämaassa, tunnin päässä Bilbaon lentokentältä. Puitteet olivat erinomaisen komeat vanhan kaupungin kujineen, joita pitkin iso osa juoksureitistä kiemurtelikin. Muuta silmiin pistävää kaupungissa oli ainakin ruokakulttuuri. Kaikkialla myytävät pintxokset, jotka ovat ns. ”pikkusuolaisia” olivat toinen toistaan kulinaristisempia ja visuaalisesti komeampia. Nämä yhdistettynä edulliseen viiniin kannattaa pitää mielessä jos haluaa sen sortin kokemuksia hakea, näitä paikkoja Baskimaalla tuntuu riittävän. Lähdimme kauniimman puoliskoni kanssa matkaan jo torstaina. Hotelliyö Vantaalla tuntui houkuttelevalle aikaisen lennon johdosta. Perjantaina sitten täräytettiin Munchenin kautta Bilbaoon, jossa paikalla oltiin sujuvasti jo ennen puolta päivää. Nopean Bilbaon Guggenheimin kuvaamisen ja lounaan jälkeen ajoimme vuokra-autolla pyöräreitille tutustumaan. Reitti oli suurimmaksi osaksi jatkuvasti kumpuilevaa, erittäin hienoilla näköaloilla vuorten lomassa kulkevaa todella hyvä pintaista tietä. Vain pari nousujohteista pidempää pätkää, joissa niissäkään ei monen minuutin ylämäkipunnerruksia ollut kuin pari. Niinikään uintiosuuden järvi oli erittäin kauniissa miljöössä sijaitseva sopivan pieni järvi, johon tuuli ei päässyt pahemmin aaltoja nostattamaan. Kaikki vaikutti siis alusta asti todella positiiviselle ja olo oli erittäin levollinen. Majoituimme kisajärjestäjän kautta varattuun Hotel Lakuaan, joka sijaitsi noin 3km päässä itse tapahtumapaikalta ja maalilinjalta. Julkinen liikenne kaupungissa toimi kuitenkin varsin mallikkaasti ja sen suurempia kävelyitä ei tarvinnut halutessaan tehdä rampatessa. Perjantaina kerettiin hoitamaan vielä ilmoittautumiset ja tutustumaan kaupunkiin. Käytännön järjestelyt pelasivat tapahtumatelttaa myöden heti alusta alkaen erinomaisesti. Vapaaehtoisia oli riittävästi, opasteet olivat mielestäni selkeitä ja ihmiset olivat erinomaisen ystävällisiä ja avuliaita. En osaa sanoa ensimmäistäkään poikittaista sanaa järjestelyistä – tai ehkä maaliviivan jälkeen en löytänyt suihkuja ja streetbagia nopeasti. Tämäkin kaikki oli ennakkomateriaalissa tiedossa, mutta laiskana en sitä ollut kahlannut kunnolla läpi. 😃 Lauantai vieteltiin mukavasti kuljeskellen ja pyörän vienti vaihtoalueelle järven rantaan, noin 10 km päähän sujui vuokra-autolla muitta mutkitta. Tätäkin varten kisajärjestejien Shuttle bussit vaikuttivat toimivan erinomaisesti T1:n ja T2:n välillä, joten autokaan ei olisi ollut pakollisuus. Kaikki oli erinomaisen reilassa enkä koskaan ole ollut näin levollinen ennen kisaa. Nukkumaankin tuli kömmittyä jo yhdeksän jälkeen ja unikin maittoi kiitettävästi… (hirveän positiivinen sävy kaikessa…..;)) Lauantaiaamuna oli hotellilla akaistettu aamupala ja siirtyminen rantaa sujui tehokkaasti järjestäjien Shuttle busseilla. Busseja tuli riittävästi, ensimmäisiin busseihin lastattiin etusijalla kilpailijat, mutta käytännössä tukijoukkojen bussit ajoi 10min myöhemmin perässä. Aamu oli valjennut leppoisana, noin 19 asteisena ja päivälle ennusteet povasivat vain noin 24 asteista, puolipilvistä ja poutaista ilmaa joka on mielestäni heinäkuisessa Espanjassa kuin lottovoitto kisaa silmällä pitäen. Rannassa valmistauduttiin starttiin kiireettömässä tunnelmassa ja rolling startilla suoritettu uintiosuus lähti kuin huomaamatta käyntiin. Vedenlämpötila oli 21 astetta ja tuulta aamulla ei ollut juuri nimeksikään. Aivan suurimmalla selällä noin 1km uinnin jälkeen aallot hieman vaikuttivat uintiin, mutta sivuaallokkoon uintia ei ollut kuin joitakin satoja metrejä. Kauhoin menemään leppoisalla otteella. Kyseessä oli ensimmäinen avovesiuintini sitten edellisen vuoden kisan, joten sen suurempia odotuksia ei ollut oikein lupa ladatakaan. Homma sujui leppoisasti eikä törmäilyjäkään juuri matkalla tullut. Uinti taittui ajassa 1:14, joka vastasi täysin odotuksia. Ja mikä tärkeintä olo vedestä noustessa oli hyvä eikä ongelmia ollut ilmennyt. Vaihto sujui rauhallisesti mm. aurinkorasvaa levitelleen. Pyöräosuus lähti käyntiin sujuvasti ja pyörä tuntui rullaavan erinomaisesti. Pyöräreitti oli käytännössä 2,5 kierrosta samaa reilun 70km baanaa. Alkupää kierroksesta oli tasaisempaa ja paljolti laskuvoittoista, kun taas jälkimmäiselle puoliskolle osui muutamia kylien läpi meneviä kapeampi pätkiä sekä tuulelle arempia suoria. Myös ns. ”isommat” nousut osuivat kierroksen lopulle. Väliaikojen mukaan ensimmäisen puoliskon keskivauhti asettui noin 33,5km/h tasoon. Ajaminen tuntui mukavalle ja pitkin kevättä epävarmuutta aiheuttanut selkäkään ei antanut mitään merkkejä itsestään. Noin 90km kohdalla viereeni ajoi tuomari moottoripyörällä ja näytti sinistä korttia, ilmeisesti peesaamisesta. On selvää, että 12m peesivälin sääntöä rikotaan ja hivotaan kisan aikana jatkuvasti ja tuollakin hetkellä tunnustan, että ehkä 9m välimatkan kyseinen tuomari olisi voinut mitata. Olinko sitten se suurin rikollinen, siitä voidaan olla montaa mielstä, mutta yhtäkaikki 5min penalty sieltä napsahti, elämäni ensimmäinen semmoinen – jääkiekkoajat mukaan laskettuna. Rangaistuksen suoritin 100km kohdalla olleella teltalla. Sekin tuntui oikeastaan aika mukavalle jaloittelutuokiolle 😉. Jotain leppoisasta valmistautumisesta kisaan kertoo sekin, että unohdin kokonaan kompressiosäärystimet ja tämän huomasin vasta noin 30km pyöräilyn jälkeen. Myöhemmässä vaiheessa niitä ehkä olisi arvostanut, sillä tällä kertaa poikkeuksellisesti reisien sijaan herkimmillä kramppien suhteen tuntui olevan pohkeet niin pyöräilyssä kuin myöhemmin juoksussa. Tankkaaminen kisan aikana onnistui mielestäni suunnitelmien mukaan ja varsin miellyttävä ilman lämpötilakin teki siitä helpohkoa. Energiatasot pysyivät oikeastaan koko pyöräilyn aika hyvin balanssissa ja hiipuminen jälkipuoliskolla jäi vain noin 31,5km/h tasoon (ml. penalty). Juoksuvaihtoon saavuin siis tällä kertaa poikkeuksellisen hyvävoimaisena. Heti pyörän päältä hypättyäni selkä antoi hetken aikaa merkkejä, että nyt ei ole hyvä meininki. Köpöttely pyöräkengissä vaihtotelttaan oli vähän niin ja näin, mutta lopulta ihmeekseni huomasin, että tilanne parani oikeastaan heti kun pääsin lenkkarit jalassa juoksemaan. Jalatkin tuntuivat luvattoman kepeille. Pyöräkilometrejä tälle kesälle on kertynyt vaivaiset tuhat, selkää on jumpattu fyssareiden kanssa kestämään rasitusta, joten siihen nähden olin erinomaisen tyytyväinen tilanteeseen. Juoksun ensimmäinen kymppi tuntui sujuvan epätodellisen kepeästi. Tällä kertaa en pitänyt urheilukelloa kisan aikana päällä ja arvioin vauhtia vain minuuttiviisarien mukaan. Vauhti vaikutti alussa potentiaaliselle 4h alitukseen. Lopulta päivän 26 asteeseen kohonnut lämpö ja matkan pituus alkoivat tehdä tehtäväänsä. Vauhti yksinkertaisesti koko ajan hivuttautui alaspäin ja noin 15km kohdalla pohkeet antoivat ensimmäisen kerran isompia merkkejä, että ongelmia voi tulla. Vaihtopaikkojen tarjoiluissa suosin geelejä ja suolakeksejä, joiden toivoin auttavan kramppien tilanteeseen. Kerrallaan nuo ”kramppipuuskat” kestivät alussa muutamia minuutteja, jonka jälkeen hieman aina helpotti. Kertaakaan en alistunut kivusta huolimatta vaihtamaan kävelylle, vaikka meno hassulle varmaan sivusta jo näyttikin. Puolikkaan aika meni vielä noin 2h korville, mutta selkeää oli, että kokonaisaikana 11h alitus ja maratonin 4h on tälle päivälle liian kova paikka. Keskityin loppupuoliskon juoksussa siihen, että matka etenee tasaisen ”leppoisasti”. Ei tarvetta kiihdyttää, mutta poiskin reitiltä on kiva päästä. Krampit nappasivat tasaisen varmasti parin kilometrin välein ensin vuoropohkeisiin ja välillä molempiin yhtä aikaa. Aina ne kuitenkin jotenkin lopulta antoivat jatkaa matkaa. Juoksureitillä kannustus oli vähintäänkin erinomaista. Neljänä kierroksena juostulla osuudella tuli muutamia suosikkipaikkoja tutuksi ja pienellä yllytyksellä näissä hyviä aaltoja ja korviahuumaavia kannustushuutoja sai aikaiseksi. Kummasti ne aina nostattaa suupieliä pahemmissakin paikoissa. Tietysti myös oman kullan tutun hymyn bongaaminen ja muiskautukset ohimennen olivat ihan omaa luokkaansa tärkeydessä oman jaksamisen kannalta. Maaliin kurvailin lopulta erittäin hyvävoimaisena ajassa 11.09. Ei lähelläkään ennätystä, mutta tästä kisasta voin todella sanoa myös nauttineeni. Jatkoa on luvassa jälleen ensi vuonna kun kalenteriin on raapustettu jo kesäkuun lopulle rasti Frankfurtin Ironmaniin. 😃 Loma jatkui vielä 5 päivää kisan jälkeen San Sebastianin upeissa maisemissa. Suosittelen lämmöllä tsekkaamaan mitä Baskimaalla on lomailijoille tarjottavana. Tykkäsin kovasti. 14.7. Uinti 3,8km (74min), Pyöräily 180km (331min), Juoksu 42,4km (253min) 24.7. Juoksu 9,1km (50min) 25.7. Juoksu 11,1km (60min) 4.8. Juoksumatto 15min (3km) + sali 45min 5.8. Kuntopyörä 30min, uinti 30min (1km) 1.9. Spinning 45min 2.9. Spinning 45min 3.9. Spinning 50min, juoksu 9km (45min) 4.9. Spinning 45min, uinti 30min (1,5km) 5.9. juoksumatto 15min (3km)+sali 30min 6.9. Spinning 45min 10.9. juoksu 10km (52min) 13.9. uinti 1km (20min) 14.9. juoksu 11,3km (58min) 15.9. spinning 60min 16.9. spinning 45, juoksu 45min (5km + Valkealan portaat 18 kertaa) + uinti 1km (20min) 17.9. kuntopyörä 45min 18.9. kuntopyörä 45min, juoksu 40min (5,3km, hyppyrimäen raput x4) 19.9. juoksumatto 15min (3,1km) + bodypump 60min, kuntopyörä 30min 20.9 kuntopyörä 45min, juoksu 11km (64min) + uinti 1km (19min) 21.9. Spinning 60min 23.9. Juoksulenkki 8km (65min) 25.9. Sali 45min 26.9. Sali 50min, juoksulenkki 8km (60min) 27.9. Juoksu 8,5km (45min) + uinti 1km (20min) 28.9. Spinning 60min 29.9. Spinning 177min 30.9. Spinning 45min, juoksu 10,2km (60min) + uinti 1km (20min) 1.10. Spinning 45min 2.10. Spinning 45min 3.10. Spinning 45min 4.10. Spinning 45min 9.10. Spinning 65min 11.10. Juoksu 7km (40min) + uinti 500m (10min) 12.10. spinning 25min 13.10 spinning 30min , spinning 45min 14.10. spinning 45min, juoksu 10,8km (60min) 15.10. spinning 45min, juoksumatto 15min (2,8km)+sali 15min + spinning 45min 16.10. spinning 45min, juoksu 35min (4,6km sis hyppyrimäen portaita 4 kertaa) 17.10. Spinning 45min 18.10. spinning 45min 20.10. Juoksumatto 30min (6km) + sali 30min 23.10. Juoksumatto 10min (2km) + sali 35min 24.10. Juoksu 60min (7,7km) sisältää hyppyrimäen rappuja 6 krt 25.10. Uinti 30min (1km) 26.10. Juoksumatto 10min (2km) + Sali 50min, uinti 30min (1km) 27.10. Spinning 45min 28.10. Spinning 45min, uinti 45min (2km) 1.11. Uinti 2km (42min) 2.11. Spinning 70min 4.11. Spinning 60min 5.11. Spinning 45min 6.11. Spinning 45min 7.11. Spinning 45min 9.11. Juoksumatto 15min (3,1km) + sali 45min 11.11. juoksumatto 15min (3,2km) + sali 35min 12.11. uinti 2km (41min), juoksumatto 25min (5,4km) + sali 50min 13.11. spinning 60min 14.11. sali 45min 22.11. juoksu 10km (57min) + uinti 1km (22min) 23.11. spinning 75min 24.11. spinning 100min 25.11. spinning 30min, juoksu 10,5km (60min) 26.11. spinning 45min 7.12. spinning 75min 9.12. spinning 45min, sali 50min + uinti 500m (10min) 10.12. spinning 45min 12.12. Juoksumatto 20min (4,3km) + sali 40min 13.12. Juoksumatto 15min (3,3km) + sali 45min 22.12. Spinning 45min 23.12. Spinning 45min 26.12. Spinning 90min 4.1. Spinning 30min, spinning 75min 5.1. Spinning 100min 6.1. Spinning 135min 7.1. Spinning 45min, spinning 65min 8.1. Spinning 45min, uinti 1,5km (30min) 9.1. Spinning 30min 10.1. Spinning 45min 11.1. Juoksumatto 30min (6,3km)+sali 40min, sali 35min+vesijuoksu 30min 12.1. Juoksulenkki 11,3km (70min), sali 60min 13.1. Uinti 3km (65min) 14.1. Spinning 45min, spinning 75min 15.1. Spinning 45min, spinning 75min 16.1. Juoksumatto 30min (6,3km) + sali 45min 17.1. Juoksulenkki 11,3km (61min) 18.1. Spinning 65min, Spinning 90min 19.1. Juoksulenkki 14,1km (90min) 20.1. Spinning 45min, Juoksulenkki 9,2km (55min) + uinti 1km (20min) 21.1. Spinning 45min
 24. 1 point
  Kiitos @henok👍 Mainio vinkkilista joista joka ainoa vielä täällä lukematta. Mutta jos tänä vuonna juoksisi vähemmän ja lukisi enemmän 🙂 Murakamin kirja ponnahti mielen syövereistä esiin että missä olen siihen törmännyt. No, viime huhtikuussa Helsinki 10 yhteydessä olimme airbnb-asunnossa yön ja tuolta kirjapinosta sen bongasin ja aloitinkin jo hiukan. Tämä voisi mennä omalle lukulistalle aloitusnumeroksi.
 25. 1 point
  Juoksukilpailu ei ole hengityskilpailu. Saattaa tietysti johtua siitäkin, että juoksu vaatii happea sen mitä se vaatii, ja mitä parempi juoksija sen taloudellisempi, ja sitä kautta ne rajat tulevat vastaan jossakin aivan muualla kuin tarvittavassa hapen määrässä. Saattaa olla niinkin, että joku huippujuoksija saisi paremmat millit pyörän päällä jos aluksi treenaisi sitä touhua. Juoksijan kroppa on tietenkin sellainen mitä siltä vaaditaan. Ei siinä hommassa voi pärjätä pehmeänä ja pyöreäkasvoisena.
 26. 1 point
  Ok. No mutta jos jossain vilahtaa mainos niin ilmotelkaa. Mulla kun itellä näkyy mainokset niin en aina huomaa ajoissa jos joku asetus on vahingossa pielessä.
 27. 1 point
  Se voikin olla, että triathlon jää odottelemaan vielä omaa aikaansa. Ei vaan löydy tarpeeksi aikaa, että ehtisin treenailla uintia tarpeeksi. Tekniikka on vielä niiiiiin huono, että ei kyllä tulisi mitään. Tässä kun joutuu elämään mahduttamaan muitakin asioita urheiluharrastusten ohella. 😉 Tuo on hyvä pointti tuo reippaan juoksun mukana pitäminen, sen yritänkin nyt joka viikkoon mahduttaa, edes lyhyillä vedoilla. Ja pyöräilyksi kun vaihtaa jonkin pk-lenkin, on varmaan kropallekin ihan jees. Nyt kevättalvi- ja kevätkuukaudet pyhitän Karhunkierrokselle harjoitteluun, sitten toipumisaika ja uuteen nousuun maratonia varten. Joskus syksyllä sitten kokeilemaan onnistuuko tässä vai ei.
 28. 1 point
  No ei varmaan kuki. Ruoho vihertää paikoin. Nyt alkaa jo tyhmimmätkin uskomaan ilmastonmuutokseen, paitsi Trump.
 29. 1 point
  Nyt on uutisoitu, että sekä Bekele että Kipchoge osallistuvat Lontoon maratonille 26.4.2020: https://www.bbc.com/sport/athletics/51107844 Toivottavasti mitään loukkaantumisia tms. ei kummallekaan satu vaan että molemmat pääsevät viivalle huippukunnossa. Tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa.
 30. 1 point
  RR:a tuli joskus harkittua, ja tänä talvenahan voi tehdä tiukkaa saada P-Karjalankaan hiihtotapahtumia järjestettyä. Mukava olisi hiihdellä talvella kunnon erämaissa edes yhden kerran, mutta on tosiaan hintaa tapahtumalla, ja melko kaukana, joten realiteetit saattavat tulla väliin. Myös tuolla Tohmajärven seuduilla olisi hyviä hiihtomaisemia silloin kun lunta on, ja jos motivaatiota löytyy, voi lenkin heittää ilman mitään tapahtumiakaan.
 31. 1 point
  o näki ekan SM-sarjan jääkiekkopelin vuonna 1967 ja sen jälkeen lukemattomia 😉 ja tännään viimeksi paikan päällä
 32. 1 point
  Kyllä se on liukkaus joka pakottaa matolle. Vaikka olisi kuinka hyvät kengät, liukkailla keleillä on aika iso vaara loukata itsensä. Sitä kuitenkin jännittää alitajuisesti tai juoksee muuten vain väärin. Jos matolle menen, se on aika yhdentekevää siinä vaiheessa kuinka suffelia se touhu on. Pääasia että saa treenin sisään.
 33. 1 point
  Tähän ketjuun liittyen yksi tapa edetä. Ja joo ei todellakaan optimaalinen😂 Miun hölkkäharrastuksen kehityskaari alkaen myöhäisheränneestä alusta 19.3.2015. Harrastuksen sykähdyttävin enkkaparannus toukokuun 2018 sub.1:35 Lappeenrannassa. Tuon jälkeenhän mainittavaa kehitystä ei enää ole tullut. Eikä näillä näkymin tule. Juoksua 19.3.2015 - 18.9.2015 910km/27vko = 33,7km/vko keskivauhti @5´32 Kullervo puolimaraton Joutseno 19.9.2015 1h 44min Juoksua 20.9.2015 - 22.9.2017 4014km/104vko = 38,6km/vko keskivauhti @5´36 Kullervo puolimaraton Joutseno 23.9.2017 1h 39min Juoksua 24.9.2017 - 4.5.2018 3391km/31vko = 109km/vko keskivauhti @5´46 Saimaa puolimaraton Lappeenranta 5.5.2018 1h34min Tulokset ilman rytmitettyä tai muunkaanlaista ohjelmaa ja ilman sykeseurantaa (en omista mittaria) lähinnä fiilispohjaisella ulkoilulla. Syyskuusta 2017 alkaen fiilistä riitti aikalailla ahkerampaan ja säännöllisempäänkiin ulkoiluun joten kyllähän ihan noinkin voi tulosta parantaa johonkin pisteeseen asti. Nyt näyttäisi moti vähän hiipuvan taas 🙂
 34. 1 point
 35. 1 point
  jos saa paidan..siitähän voi leikata palan pois... tai maksaa 2-10e veron.. näin verot kuitattu...
 36. 1 point
  Hei Toivottavasti ei joku jo tätä tänne linkannut: https://www.rastiviikko.com/fi/kainuu-trail-polkujuoksu Monta eri matkaa ja neulasbaanaa tarjolla. Ja sitten tietysti muutamana seuraavana päivänä suunnistamaan 😉
 37. 1 point
  Taidanpa pyöräyttää jauhelihakastikkeen perunoiden kylkeen.
 38. 1 point
  Ilmiselvästi vaikea kysymys, kun on noita uskonlahko-asioita. koivuniemen herrahan se oli. keksikääs joku muu nyt....
 39. 1 point
  Melkein kuukauden tauon jälkeen aamulenkille Skinnersit jalassa. Sunnuntain kenkälenkin tahmeus ja liukastelu oli historiaa, nyt märkä lumi antoi hyvän pidon ja kevyemmillä jalkineilla jaksoi tikuttaa koko lenkin juosten. Ja näkyi matkalla metsäpeuran jäljet.
 40. 1 point
  Huomaa että kirjoitat aikamoista roskaa 🙂 Tiedät sen kyllä itsekin jos pysähdyt pohtimaan ihmisen elimistön sopeutumista sekaruokavalioon ja unohdat hetkeksi maailmaa syleilevän idealismisi. PS. Faktoja ei voi sivuuttaa edes maailmaa pelastaessaan 🙂
 41. 1 point
  No niin, nyt kolahti postiluukusta uusi 6x Pro. Pistan tahan vahan ensi-mietteita aparaatista. Edellinen kello oli Garminin Fenix 5x, eli 2v vanhan malli, sita kaytan verrokkina. - 6x on hieman ohuempi ja kevyempi. Sen todella huomaa, varsinkin kun pistin vanhan oikeaan ranteeseen, ja uuden vasempaan, painopiste on uudessa lahempana rannetta, ja se tuntuu litteammalta. Hyva. Edellinen aina vahan takerteli puseroon kun sita riisui pois. Uusi kello takertelee vahemman. Eihan tama mikaan pieni kello ole, mutta pienikin koon kutistuminen on tervetullut. - Uusi naytto on hyva, kayttoliittymassa enemman vareja kun vanhassa. Vahan hirvittaa, kun uudessa ei ole Safiiria, vanhassa oli. Saas nahda naarmuuntuuko. Nappituntuma parempi kun vanhassa, mutta onhan se vanha jo vahan kulunutkin. - Kaikenlaista uutta tilpehooria on, ihan kiva tutkia mita kaikkea uutta loytyy. On Body Batterya, ja uusia grafiikoita piisaa. Ehka vahan pienta on (on haluttu hyodyntaa parempaa resoluutiota), mutta mun wanhoille silmille ehka enemman pienta pranttia ja kappyraa kun edellisessa. Ehka siihen tottuu. - Nyt se nayttaa kuinka kauan akku kestaa, kun jonkun aktiviteetin aloittaa niilla asetuksilla mitka on valittu. Tosi katevaa kun vaikka lahtee pitkikselle (tai ultralle), voi arvioida loppuuko akku kesken menon. - Uuden kellon kayttoonotto olisi voinut olla helpompaa. Nyt se paritetaan Connectiin, mutta vanhan kellon asetuksia se ei kaikkia kopioi. Esim kayttajan ian ja painon ja muut mittaustulokset kylla siirtyvat mukavasti, mutta esim aktiviteetteihin kayttamani valikot (mita se nayttaa kun vaikka juoksu-aktiviteetti on toiminnassa) piti kustomoida uudestaan. Ja kun niita ohjelmia on monta (juoksu, polkujuoksu, hiihto/pertsa, hiihto./vapaa, pyoraily, mtb,....), tulee kustomointejakin taas luotua vaikka kuinka monta, ja siihen kului aikaa jonnin verran. - Otin pois kaytosta kaikenlaisia toimintoja joita en kayta, akun saastamiseksi: ei wifia, ei musiikkia, Garmin maksua, puhelimeen yhteys manuaalisesti paalle ja pois, ei Pulse-oxia, mutta sykemittaus kuitenkin aina paalla... - 29 paivaa akunkestoa jaljella valmiustilassa. Jes ! Akun takia uuden kellon ostinkin, viime KK:lla meinasi menna 5x sipiksi (olin unohtanut GPS+GLONASSIN paalle, enka pelkan GPS:n), ja piti matkan loppupuolella pistaa ULTRA-TRACK paalle, ja jalki oli metsassa hyppelevaa - se harmitti. Ei enaa talla kellolla ! - Kellon kaytto on hyvin paljon samanlaista, eli kaytto sujuu hyvin, eika kaytettavyyden kannalta ole tulut yllatyksia. Nyt ihan positiiviset fiilikset, saas nahda miten pitemmalla aikavalilla uudet (ja vanhat!) ominaisuudet toimivat. Edit: Yhden testin jalkeen (eli ei varmaan ole mitenkaan hirvean merkitseva tulos) GPS jalki nayttaa hieman huonommalta 6x:lla kun edellisena paivana tehty sama lenkki 5x:lla. Enemman kohinaa, valilla jalki 6x:lla tien toisella puolella, kun 5x:lla on oikealla puolella koko ajan. Ei kuitenkaan mitaan dramaattista, ja voihan olla etta 5x:lle sattui paremmin olemaan satelliitteja sina paivana.
 42. 1 point
  Warriors, warriors of the World! Eikö se ole Manowarin biisistä? Tämä putkahti jostain mieleen... ja enklanniksi kantria
 43. 1 point
 44. 1 point
  Polar Vantage -sarjan kelloille on julkaistu ohjelmistopäivitys, joka tuo mukanaan kolme uutta ominaisuutta: FitSpark-treeniopas, Kisavauhti ja Strava Live Segments. Vantagen käyttäjät saavat uudet ominaisuudet käyttöönsä päivittämällä Vantagen ohjelmiston joko puhelimen Polar Flow -sovelluksella tai tietokoneen Polar FlowSyncillä. FitSpark™ Saavuta treenitavoitteesi monipuolisten ohjattujen treenien avulla. FitSpark™-treeniopas tarjoaa päivittäin valmiita treeniohjelmia suoraan kelloon. Treenit on laadittu vastaamaan käyttäjän kuntotasoa, treenihistoriaa sekä palautumis- ja valmiustasoa edellisen yön Nightly Recharge™ ‑tilan pohjalta. FitSpark antaa päivittäin 2–4 eri treenivaihtoehtoa: yksi treeneistä sopii päivään parhaiten ja loput 1–3 ovat vaihtoehtoisia. Erilaisia treenejä on yhteensä 19, ja niistä saa enintään neljä ehdotusta päivässä. Ehdotuksissa on treenejä kolmesta eri treenikategoriasta: kardio-, voima- tai huoltava. Kisavauhti Saavuta tavoiteaikasi. Kisavauhti-ominaisuus auttaa pitämään yllä tasaista vauhtia ja saavuttamaan tavoiteajan tietyllä matkalla. Käyttäjä määrittää itselleen tavoiteajan, kuten 45 minuuttia 10 km:n juoksumatkalle. Vantage seuraa reaaliajassa, kuinka paljon jäljessä tai edellä asetettua tavoitetta ollaan. Reaaliajassa voi myös tarkistaa, mikä on tavoitteen saavuttamisen edellyttämä tasainen vauhti/nopeus. Strava Live Segments® (vain Vantage V ja Vantage V Titan) Kilpaile itseäsi tai muita vastaan Strava Live Segmenttien avulla. Strava Segmentit ovat ennalta määritettyjä reitin osuuksia, joilla käyttäjät voivat kilpailla ottamalla aikaa pyöräillessään tai juostessaan. Segmentit määritetään osoitteessa strava.com, ja kuka tahansa Stravan käyttäjä voi luoda niitä. Kunkin segmentin kärkinimet ja parhaan ajan haltija näkyvät julkisesti kaikille käyttäjille. Polar Vantage V -laite ilmoittaa, kun käyttäjä lähestyy Strava-suosikkisegmenttiään ja antaa reaaliaikaista dataa segmentin suorituksesta.
 45. 1 point
  Toiselta päivältä (14.12.) ohessa kännykkävideota kympiltä: https://www.youtube.com/watch?v=Sg3xYt1-nWI // 2.5km kohdalta, mukana lopussa myös 5km juoksijoita https://www.youtube.com/watch?v=uCLI3c3t9_s // 7.5km kohdalta Youtube prosessoi muutaman tunnin viiveellä lisää formaatteja ja kuvaa eri laatuisina, kannattaa koittaa uudestaan jos kuva ei näy tai näkyy huonolaatuisena. Kevyeltä näytti kärjen meno.
 46. 1 point
  Liikkeessä testaavat kellon vesitiiveyden. Jos itte korjailee eikä ole aivan 100% varma miten meni niin ainakin uinnit kellon kanssa on paras unohtaa. Voi tulla muuten kallis sukellus.
 47. 1 point
  Suunnon mobiilisovellus, SuuntoApp tuntuu kehittyvän ihan mukavaa tahtia ja ainakin omaan käyttöön on jo paljon parempi kuin Movescount aikoinaan.
 48. 1 point
  Vantaalla lauantaina meni 3.41 h ja n.30 km saakka 3.30 h vauhdissa. Sitten jalat olikin paskana , joten oli ihan mukava sen jälkeen kävellä leppoisassa syksyisessä säässä maisemia ihaillen maaliin. Vantaa näytti siinä vitutuksessa mainettaan paremmalle. Lisää treeniä ja ensi vuonna sitten alle 3.30 h.
 49. 1 point
  Sivusta 10k-maraton juoksijoita seuranneena, vaikuttaa omaan silmään, että harjoittelun tasapainottomuuden takia kuppi menee nurin kisakaudella vammojen tai huono palautumisen takia. Pitkiä harjoituksia tehdessä ja määrän kasvaessa palauttavan harjoittelun ja lihashuollon määrän pitäisi kasvaa myös samassa suhteessa. Tämä toki on usein se tylsin ja pitkäveteisin osa koko hommasta. Palauttavalla tarkoitan todella kevyttä pk-juoksua tai esim pyöräilyä, millä pidetään peruskunnosta ja palautumiskyvystä kiinni kauden läpi ja vielä se ettei kaikkea harjoittelua tehtäisi asfaltilla vaan pehmeillä alustoilla.
 50. 1 point
  Viimeisen viikon toiminnalla tavoitellaan enemmänkin oikeaa vireystilaa kuin varsinaista harjoitusvaikutusta. Ihannetilanteessa se hyvä pomppu tai pöljä päivä ajoittuu juuri starttiin. Jos minulla olisi kymmenen kilometrin kisa lauantaina saattaisin tehdä jotain tällaista la: kova kilpailuvauhtinen harjoitus su: huoltava pitkä ma: palauttavaa ti: helppo kilpailuvauhtinen harjoitus ke: palauttavaa to: palauttavaa pe: helppo ylivauhtinen harjoitus la: KISA Ideana tuossa on saada kilpailunomaista ärsykettä mahdollisimman lähellä kilpailua. Lauantain treeni pitää olla haastava mutta olla siinä mielessä normaalia toimintaa että siitä palautuu kisaa varten. Tiistaina intensiteetti on kilpailunomaista mutta määrä on selvästi kevyenpuoleinen. Jos käytetään vetoja palautukset ovat normaalia hieman pitemmät. Ylipäätänsä suunnittelen harjoituksen siten että olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet onnistua. Perjantaina juoksen vähäisen määrän kilpailuvauhtia selvästi nopeampia lyhyitä vetoja. Yleensä tuon setin jälkeen kisapäivänä kilpailuvauhti tuntuu helpolta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy