Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08.10.2019 in all areas

 1. 24 points
  Oi kyllä Sepolta hieno juoksu. Saimme todistaa toista haamurajan alitusta samana päivänä. Oma juoksuni meni näin: Lähdin suhteellisen rauhallisesti liikkeelle jonkinmoisessa ruuhkassa. Ensimmäinen kilometri vähän yli 5 min, siitä pikku hiljaa kiristäen. Ensimmäinen kierros kokonaisuutena tunnustellen 51:28. Yritin pitää sykkeet vielä alhaalla ja se onnistuikin. Toinen kierros olikin sitten jo vähän kovempaa, ja ehkä hauskin osuus juoksussa. Kulki hyvin eikä vielä painanut missään. Puoliväliin ajassa 1:40:28 eli toinen kierros 49:00. Puolimatkan aika oli pari minuuttia kovempaa kuin olin kuvitellut. Tuossa vaiheessa heräsi ajatus, että tänään menee alle 3:20. Jossain vaiheessa vatsassa vähän väänteli, ja tuli mieleen tämän ketjun aiemmat keskustelut. Söin noin 1,5 h ennen lähtöä pari kananmunaa ja ennen lähtöä vielä banaanin ja kesällä vanhaksi menneen geelin. Ehkä ne siellä muuttuivat juoksukunnoksi. Pienen vauhdin rauhottamisen jälkeen pääsin taas hyvään vauhtiin eikä stoppia tarvittu. Kolmannella kierroksella alkoi matka vähitellen tuntua, mutta jalat toimivat hyvin kun käskytystä hieman lisäsi. Kierrosaika 50:08 hieman nousseella sykkeellä. Viimeiselle kierrokselle lähdin nostamaan sykettä kohti anakynnystä (ts. kohti raastoa), ja sekin sujui aika suunnitellusti. Puuskutus lisääntyi, syke nousi, ja vauhtikin vielä aavistuksen. Viimeisen kierroksen aika 49:52, kokonaisaika 3:20:28 ja siis hieman negatiivinen splitti. Keskisyke oli 158 ja maksimi 170. Syketason hallittu nousu onnistui juuri niin kuin kuvittelin, vaikka keskisyke jäi pari pykälää siitä mitä arvelin sen voivan olla. Ehkä ikä alkaa näkyä siinä. Kaikki jäi matkalle tänään. Tuntui siltä, että kaikki juoksukunnon osa-alueet sai käytettyä samaan aikaan ennen juuri ennen maaliviivaa. Ei ihan mennyt alle 3:20, mutta pari kertaa aiemmin on mennyt joten eipä tuo niin pahalta tuntunut. Juoksun aikana raja motivoi, ja se riittää. Matkamittari näytti 42,51 km, joten kilometrivauhti oli sen mukaan jonkin verran kovempaa kuin tuo 3:20 taso. Hieno kisa taas, vaikka olikin aika paljon lätäköitä matkalla. Ensi vuonna sitten ehkä ennätyksen kimppuun.
 2. 21 points
  Meni päivän tavoitteen osalta vähän tiukalle: 2.59.57 brutto. Seppo taisi kadota näkökentästä toisella kierroksella. Tuli kuitenkin uran toiseksi paras aika keväällä 2014 juostun enkan jälkeen.
 3. 19 points
  Tänään tuli kyllä noutaja. Vikalla kierroksella teboilin kulmilla tuli mieleen, että mitä jos jättäisi leikin kesken. No ajattelin etten viitsi keskeyttää. Hölkkäillä maaliin mikä sekin tuntui vaikealta. Ehkä olisi voinut ekoilla kierroksilla ottaa pari napsua rauhallisemmin. Sykkeet oli kyllä ekalla 10km aikana samaa tasoa kuin tukholman puolikkaalla vaikka vauhti oli nyt paljon rauhallisempi kuin puolikkaalla. Tokalla kierroksella sykkeet selvästi laskivat. Jalat eivät vaan totelleet ja nesteet meinasi nousta ylös mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut. Lopputuloksena oli kuitenkin toka paras mara aika, sekä puolimatka taisi olla toka paras puolimara. Yhdellä juottopisteellä tuli kyllä aikamoinen kolari. Yritin väistää mieshenkilöä joka leikkasi eteen ottamaan vettä, taisi osua kaverin käteen kun keskittyminen meni siihen en huomannut eteen ilmestynyttä naishenkilö ja juoksin suoraan päin. Pahoittelut tästä toivottavasti ei sattunut. Jotenkin tulee mieleen että jäiköhän paras isku tukholman puolikkaalle 1.23.22 vai eikö tänään vain ollut tähdet kohdillaan. Loppuaika 3.12.xx. No nyt ei muuta kuin kohti uutta kautta kun ensi lepäillään pari viikkoa.
 4. 13 points
 5. 8 points
  Pukkaa taa termiä OT, sorry! Olen ollut lappu rinnassa Vantaan Maralla vuonna 2003 (siis akillesjännerepeämän kuntoutuksen jälkeen, ennen jänteen katkeamista) ja 2007 (polven eturistisideleikkauksen kuntoutuksen päätepiste). Reitin varrella olen ollut hyvin monta kertaa ja usein juuri Teboiin lähellä on kuulunut: "Kato Pottonen, perkele". Tuo vuoden 2007 mara oli loppujen lopuksi aika hieno, olin ajatellut hölkkääväni 4:30 - 4:45 väliin sen kummemmin puristamatta. Puolen välin jälkeen vieressä edennyt nelikymppinen mies alkoi juttelemaan. Kertoi, että hän on ensimmäisellä marallaan, alle 5 tuntia on tavoite, vaimo ja lapset on maalissa vastaanottamassa ja tuntuu jo vaikealta. Ilmoitin hänelle, että minulla ei ole tänään mihinkään kiire, mennään yhdessä alle 5 tuntia. Niin siinä edettiin, huoltopaikoilla juomat rauhassa pikku kävelyllä ja pakotin sitten hänet taas hölkälle. Välit höpöttelin niitä näitä, kyselin perheestä, taustoista ja silleensä. Rauhoittelin välillä herraa, että olemme kyllä aikataulussa, menee reilusti alle. Ja menihän se eli 4:58:13 ja minulla sekunnin huonompi. Herran ja perheen tapaaminen maalissa oli kyllä iloinen tapahtuma. Kävi hän sitten vielä erikseen minua kiittämässäkin. Eli vaikka oli itseltäni NR-meininkiä, niin tuli oikein hyvä mieli.
 6. 7 points
  Keinotekoinen banaaninmaku yhdistettynä antibiottiin ei ollut kyllä hyvän makuista 27 vuotta sitten. Silloin kolmevuotiaalla pojallani oli ollut hakkaavaa yskää pitkään, pääasiassa poika oli kuitenkin ollut vauhdikas oma itsensä. Mentiin lopulta kuitenkin lääkäriin, tutkivat ja hutkivat vähän pidempään. Lääkäri ilmoitti positiivisen kautta: "On pirteä poika ottaen huomioon keuhkokuumeen". Haettiin sitten apteekista banaaninmakuista lääkettä. Lääkettä piti ottaa aamulla ja illalla. Eihän siitä meinannut tulla mitään, joten maistelin sitä itsekin. Oli kyllä pahanmakuista, joten piti ottaa perheväkivalta käyttöön. Sovittiin, että kun otti lääkkeen, hän sai mäjäyttää minua kepillä persuksille. Kyllä kirpaisi kaksi kertaa päivässä viikon verran, mutta niin parani poikakin.
 7. 5 points
  Periaatteessa muistat ihan oikein, mutta kunto on sen verran ehkä kasvanut, että pk-lenkkien vauhti on pikkuisen tuosta kiristynyt. Tänä vuonna on tähän asti juoksua yhteensä vajaa 2800 km ja kaikkien juoksujen keskivauhti on 4.58. Ihan ylivoimaisesti suurin osa lenkeistä on osunut 5.10-5.20 haarukkaan ja 70 % lenkeistä on 5 min/km tai hiljempaa. Myös pitkät lenkit olen tehnyt enimmäkseen tuota noin 5.20 vauhtia. Nyt on tässä syksyn maratonharjoittelussa kuitenkin sellainen muutos, että muutaman kuukauden ajaksi on pitkisten vauhti veivailtu selkeästi pk2-alueelle ja olen nyt takonut niitä 4.30-4.40 väliin. Perusteena se, että kun ratakauden jälkeen jäi melko lyhyt maratreenikausi, niin näistä saa samalla enemmän lajinomaisia. Varmaan sitten taas maratonin jälkeen palataan vanhaan ja tietysti vastapainoksi mennään sitten kovissa treeneissä kunnolla kovaa (tai itselleni kovaa).
 8. 5 points
  Ai-van. 😄 En sitten lopulta mitään Imodiumia ottanut. Ei silti ollut asiaa puskaan eikä mitään ongelmia sen suhteen. En kuitenkaan ruokaillut ihan yhtä extremesti kuin sinä. Banaania, mehua, sämpylää... aamupalaksi junassa kello 07 ja ysiltä vielä vähän hedelmämehua.
 9. 4 points
  Eilen kävin hakemassa Feltin DA2 pyörän olohuoneeseen röhnöttämään. Pitäisi vielä hommailla siihen sopivat kengät, niin saatan ehkä päästä sitä näille sulille keleille koeajamaan vakavammin. Voisin tietysti vaihtaa cycklosta polkimet tuohon, mutta sanotaanko ettei nyt hirveästi rassaaminen kiinnosta. Ajelen kuitenkin mieluummin pyörätreenit vielä cycklolla, jos ulos pitää mennä ajamaan. Ensi kesänä/keväänä invenstestoin vielä aerokypärän sekä vanteen, sikäli saan sen vertaa jostain fyffeä säästettyä. Kuitenkin kokonaisuutta ajatellen kaluston puolesta alkaa asiat olla ihan hyvällä mallilla. Aamulla kävin nitkuttelemassa soutulaitetta tovin. Nythän pitää treeneissä hifistellä vimosen päälle ja ottaa laktaatteja, ettei kuormitus vain mene liian kovaksi. Soutaminenhan on mulle todella hankala laji vetää kevyesti. Nyt siinä onnistuin kun puolen tunnin välein otin veret ja näyttivät 1,8, 1,6 ja lopuksi 2,2. Vauhti eikä teho noussut lopussa, mutta varmaan lihaskunto petti sen verran, että joutui samalla teholla työskentelemään vähän voimallisemmin ja nosti pikkaisen happotasoa. Kuitenkin ihan Ok treeni. Illasta käyn ( iso ehkä)ajamassa tai juoksemassa, yksi vaihtoehto tietysti on että #upouudenvegaanityttöystävän lietsomana säntään kauppaan, ostan kilon irtokarkkeja ja tuhoan ne.
 10. 4 points
  Jos joku sattuu olemaan Lappeenrannan lähistöllä perjantai-iltana niin Alisa on järjestämässä seuraavanlaista tapahtumaa Kimpisessä. https://esaimaa.fi/uutiset/urheilu/66f76790-2874-4706-8e66-f17faf4bc995
 11. 3 points
  Hojo! Nyt on ensimmäinen maraton juostu pois alta kuleksimasta ja pohjatulos haettu. Tämä kausi tähtäsi siis ensimmäisen maratonin juoksemiseen vantaalla 12.10. Viime kaudella juoksin puolimaratonin kaverin kanssa ennalta määrittelemättömällä reitillä alle kahteen tuntiin, joten aikatavoite kokonaiselle oli alle 4.30. Aloitin juoksun viimevuoden alussa, ja nyt tänä vuonna koitin keskittyä säännöllisyyteen ja harjoittelun laadun parantamiseen. Viikkoon pyrin sisällyttämään yhden pitkän (<2h) pk-lenkin, kaksi (n. 1-1.5h) maratonvauhtista sis. Lämmittelyt ja jäähdyttelyt sekä yhden 3x5min vetotreenin sielä vk/mk-alueella. Noh. Katselin tuossa vähän ennen h-hetkeä toteutuneita treenejä viimeisen kahden, "kovan" harjoituskuukauden ajalta. Elokuu 10km/vko, syyskuu 25km/vko. Radalla taisin vetotreenin juosta kerran tai kaksi, pitkiksiä kuussa 1-2 joista viimeinen 3h 3vkoa ennen maratonia. Eli tämän osalta ei todellakaan mennyt maaliin 😁 Maratonin juoksin nyt vantaalla aikaan 4.27 ja meni jotenkin niinkuin ajattelinkin: sykkeet pysyivät vk1-2 alueella painottuen vk1, ensimmäinen puolikas aikaan 2.06 ja tuntui että olis kovempaakin voinut mennä. Km 28-35 tuntui että pohkeet ja takareidet ovat tulessa ja räjähtävät ihan kohta, mutta sitten loppua kohden jotenkin sain tilanteen helpottamaan. Varsinainen kysymys kuuluu: Mitä mä ens kaudella teen 🤔? Nuo treenit otin polarin automatisoidusta maratonohjelmasta, mutta ensi kaudelle voisi rakentaa vähän spesifimmän ohjelman. Ensi kaudella aion myös määrää saada nostettua ylöspäin nyt kun nuorin lapsi on vähän vanhempi ja työtkin mahdollistavat harrastamisen joustavammin. Tavoitteena on saada maratonin aika alkamaan 3:lla, jota perustelen sillä, että vähintäänkin tuplaamalla viikkokilometrit sinne maraton/vko tuntumaan pitäisi lähteä 10% ajasta pois. Jo sillä, että saan jalat kestämään paremmin koko matkan arvioisin saavani ajasta 10min pois. Päätänkö marstonvauhtisten lenkkien nopeuden tuon sub 4h mukaan vai sykkeiden mukaan, kuinka pitkä pitkis on järkevä yms.? Send me some help!
 12. 3 points
  Edellä tummempi herra vetää lähes Pottos-tanssia, en muista kuitenkaan nähneeni häntä silloin kauan sitten Ravintola Simo Hurtassa... Eteläiseen Suomeenkin lupaavat huomisaamuksi liukasta, joten tässä Carlos Santanan Havana Moon -soololevyltä versio Bobby Parkerin vuonna 1961 levyttämästä biisistä. Led Zeppelin varasti sujuvasti Moby Dick -kappaleeseen alkuperäisestä biisistä aihiota.
 13. 3 points
  Kaikki keskustelufoorumit ajautuvat ilman moderointia tuhoon ja suurin riski kohdistuu niihin joissa keskustellaan nimimerkein, ei omalla nimellä. Lopulta foorumiin jäävät vain vanhat jäärät jotka sietävät toistensa kettuilua...
 14. 3 points
  Unelma ensi vuodelle: huippukuntoisten Bekelen ja Kipchogen yhteenotto maratonilla joko olympiakisoissa tai Berliinissä. Arvokisoissa ei ennätyksiä juosta, mutta Berliinissä ME olisi tällöin varmasti vaarassa.
 15. 3 points
  Seurantaan menevä linkki saattaa jo olla täällä, mutta tässä uudestaan https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2019_vantaa/mara/smart/1/
 16. 3 points
  Kipchoge 1500m 3.33 3000m 7.27 5000m 12.46. 10000m 26.49 puolimaraton 59.25 maraton 1.59.40
 17. 3 points
  Pikkaisen kävin taas iltatreeninä soutelee ja tällä kertaa ajattelin sellaisen rennon letkeän tunnin istua koneessa. Otin kuitenkin laktaattimittarin varuilta messiin ku ajattelin, että varmistan ”rentouden”. Joo, ilmankos nämä treenit maistuu peräsuolelle, ku puolen tunnin jälkeen oli reilu 6.0mmol ja tunnin jälkeen 7.1. Vaikka olinhan kyllä ihan saletissa ettei nämä mitään 3-3,5mmol treenejä ole(vaikka niin salaa toivoinkin). Otetaanpa siis pari steppiä taaksepäin tehoja 😬😬
 18. 3 points
  Siltajonoista ei ollut perusmatkalaisille tänäkään vuonna haittaa, kun minut ja kaikki tuntemani perusmatkalaiset päästettiin tai suorastaan komennettiin heti jonon ohi 👍
 19. 2 points
  Jatkossa asiattomasta käytöksestä, piilovittuilusta yms toiminnasta onni potkaisee ja joudut moderointijonoon. Kyseisessä ryhmässä olevien viestit eivät tule viestin kirjoittamisen jälkeen näkyviin. Viesti tulee näkyviin vasta kun olen sen lukenut ja hyväksynyt. Tavoitteena on lukaista viestit läpi arkisin kerran päivässä ja viikonloppuisin en ehkä lue viestejä ollenkaan. Jos moderointijonossa oleva viesti on mielestäni asiaton niin sitä ei julkaista tai sitten se julkaistaan muokattuna. Kyllä, se tekee keskusteluun osallistumisesta vaikeaa. En jaksa enää varoitella tai hellästi ohjeistaa asialliseen käytökseen. Kun löydät nimesi alla olevasta listasta niin tiedät olevasi moderointijonossa. En myöskään jaksa käydä keskustelua siitä mitä mieltä olet asiasta. Aloitetaan viikon pituisilla hyllytyksillä. Siitä sitten pidennetään kunnes viesti menee perille. Kuka haluaa olla ensimmäinen?
 20. 2 points
  Tämä tapahtui Barcelonan olympiakisoissa 1992 ja Skah ehdittiin jo hylätä, mutta päätös peruttiin jostain syystä myöhemmin. Eli kyllä tuo sääntö oli käsittääkseni voimassa jo tuolloin. Tässä videota ko. kisasta:
 21. 2 points
  Olipa mukavaa katseltavaa Haugin ja Frodenon juoksu. Varsinkin Anne tuli 80-luvun olkatoppauksineen todella hienolla tekniikalla! Kaisakin valitettavasti teki niin vahvaa juoksua, että piti valvoa loppuun asti. Tyyliä en voi kommentoida, sillä vaikka lähetystä katselin ehkä 95 % kisan ajasta, en nähnyt vilaustakaan Kaisasta. Noin pitkässä kisassa olisi luullut olevan mahdollista seurata pikkuisen kärjen takana kulkevia urheilijoita. Päivästä jäi Kipchogen, Sepon, Frodon ja muiden kisaajien ansiosta se kuva, että kestävyyslajeissa taso nousee kohisten. Veikkaisin, että Kaisan tuloksella olisi muutamia vuosia takaperin pärjätty sangen hyvin.
 22. 2 points
  https://www.saul.fi/kilpailu/kilpailukalenteri/?tapahtuma=185 SAUL SM hallien paikka ja aika julkaistu! Tätä onkin odoteltu. Joille SAUL toiminta ei ole ollenkaan tuttua, tässä vähän briiffausta: SAUL on Suomen aikuisurheilijoiden liitto. Aikuisurheilulla tarkoitetaan ikäsarjaurheilua 30 ikävuodesta ylöspäin, tunnetaan joskus myös nimellä veteraanisarjat tai masters-urheilu. Kilpailuihin osallistumisoikeuden saa kun on jäsenenä urheiluseurassa, joka on SAULin jäsen. Ei tarvitse mitään erillistä lisenssiä hommata tms. Nämä on hyvin järjestettyjä kisoja, joissa on hyvin osallistujia. Kuntoilijalle tosi hyvä mahdollisuus päästä juoksemaan pika- ja keskimatkoja. Taso on laaja, osa porukasta on ikäluokassaan maailman kärkeä ja sitten löytyy tavallisia kuntoilijoitakin. Hyvin on mahduttu samalle lähtöviivalle.
 23. 2 points
  Kaisa kuudenneksi pääröskisassaan. Paransi sijoitustaan taas hyvin kisan aikana ja lopulta minuutin viidennestä sijasta. YLE n juttu
 24. 2 points
  Kerro nyt kaikkia kiinnostava asia, eli miten vatsa toimi?
 25. 2 points
  Kiitos ja anteeksi sk! Sain sinulta tosi paljon apuja, kun 20 km kohdalla sain sinut uudelleen kiinni. Ei ollut paukkuja vetohommiin kun oli täysi työ tuossakin vauhdissa. Ihan hyvältähän se näytti ja pystyit kuitenkin melkoisen tasaiseen vauhdinjakoon. Vähän huonoon väliin jäit, kun edellä mennyt letka pääsi karkuun. Jäin sitten lopulta 50 sekuntia. Halonenhan ei ole esim. SM-kisoista kiinnostunut. Ei kuulu mihinkaan seuraan, eikä siten ole edes edustusoikeutta. Oman polkunsa kulkija.
 26. 2 points
  Mutta selvä voitto 10 minuutin erolla kakkoseen. Onnittelut!
 27. 2 points
  Meikämannea oikein hävettää oma arvaukseni, mutta sainkin heti rangaistukseni eli flunssaa pukkaa. 😄
 28. 2 points
  Onnittelut @Seppo! Kova työ palkittiin.
 29. 2 points
  Nyt on hienoa, hitto miten hyvä mieli sankarin puolesta!! Onnea @Seppo!
 30. 2 points
  Ilmari pentele pisteli viimeisen kympin 20min ja voitti 😂
 31. 2 points
  Erittäin hyvin tulee @Seppo! 26,3 km 1:49:32 @4´09 sij. 6. Ja just hokasin myös @ruiskarhu 26,3 km 1:51´16 @4´13 sij. 11. Hyvä äijät💪
 32. 2 points
  Ilmeisesti Baltsun blogiin ei voi ulkopuolinen kommentoida. Ehkä haluaa enemmän kertoa ajatuksistaan kuin kuunnella niitä. Yleisestikin Baltsusta riippumatta, jos jotain ihmistä ärsyttää se, että kaikki eivät viitsi ottaa treenausta tosissaan ja että häntä itseä hitaammat ovat vähemmän arvostettuja hölkkääjiä, johtaa tämä ennen pitkään kiistoihin foorumilla. Jos tuolla ajatusmallilla siirtyisi vaikka Golfaamaan, ennen pitkään ärsyttäisi se, että kaikki eivät ota Golfia tosissaan vaan käyvät silloin tällöin golfaamassa huvin vuoksi. Koko ajatus siitä, että ihmisten pitäisi panostaa 100 % johonkin yksittäiseen harrastukseen, on toki elämää kokonaisuudessa katsottaessa absurdia.
 33. 2 points
  Hienoa, sopivasti aamukahvin aikaan. Sitten jännittämään Seppoa ja muita foorumilaisia ehkä paikan päälle Youtubessa maalialueelta ja http://resultservice.fi/2019/vantaa/
 34. 2 points
  Jännä - ja hyvin positiivinen - asia on, että pienikin määrä liikkumista vaikuttaa yllättävän paljon terveyteen varsinkin "nollatasolta" lähtiessä. Itse sain hälytysrajalle kohonneen verensokerin normilukemiin noin kuukaudessa pelkillä aamulenkeillä, alle 10 km/vko keskimäärin. Nyt vuotta myöhemminkin alle 20 km/vko ja bmi edelleen sama 28, mutta terveys on hyvä ja jaksaminen parempaa. p.s. Otsikon aiheeseen liittyen, on kyllä totta että tekniikkaan kannattaa kiinnittää huomiota. Mulla ei mieli juurikaan harhaile juostessa, kun tulee melkein liikaakin vahdittua asentoa, askellusta, hengitystä... Eikös se ole oikeastaan sellaista mindfulness-meininkiä? 🙂
 35. 2 points
  Tämä on hyvä pointti pitää mielessä. Tässä asiakkaan työmaalla keskusteltiin juuri tällä viikolla kahvipöydässä juoksemisesta, urheilusta ja lenkkeilystä, ja alle kolmen tunnin maratoonari siinä ihmetteli ääneen Nuuksion ultran matkan hänestä mielipuolista pituutta ja minä kolmen tunnin maran minulle mielipuolista vauhtia. Muista pöydässä istuvista puolesta tusinasta kukaan ei juoksisi vitosta yhteen pötköön. Siinä on aika iso kuilu välissä. Pienikin liikunta on aina parempi kuin ei mitään liikuntaa.
 36. 2 points
 37. 2 points
  Kuten Baltsu talouspuolen asioista perilläolevana varmasti tietääkin, huippu-urheilija suhtautuu aavistuksen eri tavalla noihin pyörä"ostoihin". Esim. Lionel Sanders antoi vuosikausia toisille hyvää ajamalla Garneau-tiimissä, näkeehän sen tuosta asennostakin, että kaveri ei ihan rentona ole! Nythän se, onneksi, vaihtoi Canyon porukkaan ja käytännössä taitaa tällä hetkellä suurin osa parhaista parhaimmista olla Canyonin tallissa. Tänä vuonna Lionel ei varmaan pääse ihan huippukuntoon Konaa varten, mutta tullenee ajamaan silti pirun kovan bikesplitin tuolla ja sitten hyytymään juoksussa (sillä oli loukkantuminen, jonka takia ei ole juossut juurikas lainkaan, suhteessa muihin). Eliittiurheilija valitsee tallin/pyörämerkin ei pelkästään sen tarjoaman materiaalin (eli sen pyörän ja osien) perusteella vaan myös sen tallin tarjoaman tuen (=kaikki mahdolliset testit, Canyonin tapauksessa juurikin bikefitpalvelut. tuulitunnelit yms...) perusteella. Täytyy myös ymmärtää, että jokaisella pyörämerkillä on nuo huippumallit, jotka erikseen vielä sovitusosin laitetaan takuuvarmasti sopimaan niille edustusurheilijoille. Tavan pulliaiselle sen pyörän sovittaminen voi olla aavistuksen verran hankalampaa ja kalliimpaa, jos ei suoraan omilla osillaan käy edes vähän alkuun. Ja kaikki ei luonnollisesti ole edes lähtökohtaisesti hankkimassa noita 5+k€ edustusmalleja vaan niitä perusmalleja hintaluokassa 2-3k€. Niissä ne isoimmat erot nimenomaan syntyy eri merkkien kesken!
 38. 2 points
  Uskoisin että helpoiten pääsisin 20 joukkoon 34 kilsalla, sitten on aika tasoissa 55km ja 83km. Tänä vuonna luulen tason olleen kovin 83 kilsalla. Perusmatkaan on vaikea ottaa kantaa kun se ei ole itselleni edes vaihtoehto, enkä omaa kokemusta pitkistä ultrista. Siellä ratkaisee kaiketi eniten käyttökotelon kunto.
 39. 2 points
  Ostin eilen Mach 2 @Baltsun suositusten jälkeen. Vertailin myös kaupassa Mach-Rincon-Carbon X. Ensivaikutelma ei oikeastaan Carbon X:stä ollut kovinkaan hyvä, joskin hiilikuitulevyn ominaisuudet ei ehkä tule esiin vielä kaupassa kolmella juoksuaskeleella. Mach 2 vaikuttaa tähän mennessä varsin hyvältä kengältä.
 40. 1 point
  Oliko se niin, että levy-yhtiön tahdosta John Weldon Cale otti taiteilijanimen J J? John Calehan oli jo tunnettu nimi, mm. The Velvet Undergroundin takia. Tuolla Santanan soololevyllä soittaa urkuja Booker T. Jones, tässäpä herran biisi vuodelta 1962.
 41. 1 point
  Brigid Kosgei murskasi Ilta-sanomat osaa kertoa kahdesta eri ME:stä. Muissa medioissa ei tunnuta tuota mainittavan.
 42. 1 point
  Säännöt kieltävät. IAAF 144.3a, kierroksella tai melkein kierroksella kiinniotettu ei saa antaa vetoapua. Tässä on ajateltu lähinnä ratajuoksuja, mutta varmasti sovellettaisiin myös tiekierroksille.
 43. 1 point
  Kiitos tiedoista ja asiallisesta palautteesta.
 44. 1 point
  itselläni oli 70-luvun alun vihot täynnä jim hinesiä, mystinen legenda, joka voitti aina kaikki omat leikkiolympialaiset satasella, etenkin borzovin. ja olihan sillä yli 10 vuotta maailmanennätys hallussa eli aika peruskauraa urheilulössille aikoinaan. saas nähdä muistetaanko kipchogen nimi 50 vuoden kuluttua. ainakin sitten, jos alittaa normikisassa 2 tuntia ekana. vaan mitäpä tulee seuraavaksi: pannaan pituushyppyyn 10 metrin myötätuuli ja sitten juhlitaan 9 metrin ylitystä? tai jopa kymmenen metrin loikkaa. tai kiekossa 10 metriä vastatuulta samaan föhn-puhaltimeen ja menee 80 metriä, jne. --- tosin maratonin 2 tuntia lienee kyllä kaikkein legendaarisin haamuraja, jota sietää juhlia.
 45. 1 point
  Ei tuo pahasti blokkaa. Ensi vuonna tullee Applen lasit, jotka ei sitä vähääkään. Hauska sattuma jos meni!
 46. 1 point
  Huomenna olisi taas oman urheiluviihteen lisäksi penkkiurheilua, eli nuokkumista tietokoneen ääressä. 220triahtlon -sivun arveluissa Kaisa on kymmenes: http://www.220triathlon.com/news/ironman/2019-ironman-world-championships-predictions-who-will-be-crowned-queen-of-kona/13040.html Mitenkähän lähelle osuvat? Ryf taitaa olla ylivoimainen jos ei ole isompia ongelmia kuin meduusat.
 47. 1 point
  Tietovisa täältä kirjastosta. Kukapa se tässä treenasi?
 48. 1 point
  Tarpeeksi sekaisin kun pakki menee, niin vaikka kävis aamun aikana kolme kertaa ennen starttia gacalla, ei se laisinkaan takaa sitä, ettei hätä yllätä. Nimim. kaverilta kuulin.
 49. 1 point
  Kerran olen ottanut ennen maratonia. Toiste en ota. Oli sen juoksun jälkeen ummessa monta päivää ja se ei ollut kivaa eikä mukavaa. mieluummin hoidan ruokavalioni siten, että vatsa toimii sujuvasti ja nopeasti.
 50. 1 point
  Nämä ihme dietit/ruokavaliot eivät ole yksistään ratkaisu ongelmaan. Eli liikalihavuuteen tai laihduttamiseen. Mulla tulee kaks juttua mieleen. Eli ensinnäkin jos olet liikalihava ja aloitat laihduttamaan, niin kaikki trendi ruokavaliot toimii. Miksikö? No kaikissa jätetään herkut/sokeri ja alkoholi pois. Tai nautitaan kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Tämä jo saa laihtumisen aikaan. Toinen juttu on se, että nykypäivän ihminen syö aivan liian paljon kaloreita. Kun kaloreita syödään vähemmän kuin kulutetaan niin laihtuu. Kun normaalin painoindeksin omaava henkilö aloittaa laihduttamisen, niin se on taas vaikeampaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy