Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 16.01.2019 in all areas

 1. 17 points
  Ruokiksella pyyteetöntä naapuriapua. Vastapäisen talon mummon pihan eteen aura-auton kuljettaja oli lanannut Kiinan muurin korkuisen sohjoseinämän. Eihän sitä ilennyt siihen jättää kun sai ekana oman kohdan hoidettua. Puolen tunnin tehotreeni. Ensin talikolla muuri pienemmiksi paloiksi ja sitten lumentyöntimellä lohkareet lentoon kuin katapultista. Sitten suihku, lounas ja päikkärit. Ja hyvillä mielin takas töihin huilaamaan😅
 2. 11 points
  Tulos tänään oli brutto 39.23 ja netto 39.15. Eli uusi enkka jokatapauksessa. 38.xx alkuinen alkaa siis lähestyä. PK kauttahan tässä vielä pääsääntöisesti eletään. Keli oli ihan juostava, mutta ei nyt kyllä mikään paras mahdollinen. Positiivista oli se, että räntää ei tullut poikittain. Kisan jälkeen työkavereiden kanssa vielä 11km hölköttelyä
 3. 9 points
  HIenoa että tekniikka (ja vieläpä kotimainen!) tulee ihmiselle avuksi monilla tavoin. Itse olen kuitenkin sen verran jääräpää vanha ukko, että uskon asioiden yksinkertaisena pitämiseen => yritän pitää huolta nukkumisestani varmistamalla että - Nukun riittävästi (väh 8h) - Jos huolet tai liikarasitus herättää aamuyöllä, niin pyrin vähentämään huolia ja liikarasitusta Yleensä ihan peiliin katsominen on itsellä riittänyt analyysiksi.
 4. 8 points
  Muutama vuosi sitten vanhempi rouvashenkilö oli kassalla (rollaattorilla liikkui) oli lastaamassa jo hihnalta laukkuunsa tavaroitaan kun koitti maksun aika. No eipä ollut mummelilla kukkaroa sattunut mukaan, olin siinä seuraavana takana ja kun oli jo tovi mennyt ja jonoakin syntynyt kysyin "mikä teillä on ongelmana" rouva sanoi että lompakkoni jäi kotiin enkä nyt pysty maksmaan. Tulin lähemmäksi ja katsoin summaa joka oli noin 50e, niin sanoin että minä maksan tämän kuntoon. Mummelilta ja myyjältä leuka tiskiin ja kun olin omanikin maksanut pyysi mummeli tilinumeroani. No annoin mutta sanoin että maksat jos haluat, sillä minunkin pitää varmistaa taivaaseen pääsy leikkisästi, mummokin repes nauramaan ja tiemme erosivat. Noin viikko myöhemmin tililleni oli tullut 60e Että sellasta...
 5. 8 points
  Se jaksaa naurattaa vieläkin, kun taannoin ( n. 20 vuotta sitten )kuppilassa duunikaverin kanssa mentiin baaritiskille juomia hakemaan. Siinä tiskillä notkui pari tyttöä. Me ei kommentoitu mitään, mutta katsottiin kyllä, nättejä kun olivat. ” Mitäs ne papat on vailla ? - tuli aika terävästi. Otettiin ne kaljat messiin ja mentiin pöytään nauramaan.
 6. 8 points
  Taisin joskus tämän kuvan tänne foorumille laittaa, mutta kerran tuli tämmöinen selfie ketju,niin laitetaan uudestaan. Kuvassa minä,isä, serkku ja Emil Zatopek,joka voitti Helsingin Olympialaisissa 5000 m, 10 000 m ja maratonin. Eemeli oli käymässä maailman navalla 1970-80 lukujen vaihteessa.
 7. 7 points
  Laitetaas tänne oikeaan ketjuun sama uusiksi: Topi Raitanen voittanut 5k kisan https://www.fastrunning.com/events-and-races/race-reports/steph-twell-and-topi-raitanen-in-armagh/23326?fbclid=IwAR0GfX5Vd_MOEmYB5AzsY2N39VEVmv74fODRDZynK1GkWZsXSq13b8Bzs_Y In the final stages it was the strong finishing Finn who clinched the victory in a course record breaking 13:43 and led home a plethora of personal best performances.
 8. 7 points
  Garmin tulkitsee välillä myös toisinpäin eli väittää, että olen ollut hereillä, vaikka todistettavasti olen nukkunut. Polar puolestaan tulkitsee vaimon TV:n katselun usein nukkumiseksi, mutta siinä kohtaa olen - vastaväitteistä huolimatta - samaa mieltä mittarin kanssa 😉
 9. 7 points
  Loistava idea! 540 maratoonaria x 3 pistettä = 1620 pistettä, viime vuoden voittaja Jyväskylän Kenttäurheilijat keräsi 1615,5. 540 mäyräkoiraa maksaa n. 10.000 € ja ykköseksi sijoittuvan seuran palkintoraha on 15.000 €. Kun vähennetään SUL:n ja piirin jäsenmaksut ja yhdistyksen rekisteröintimaksu jää vielä voittoa n. 4.700 €. Seuran nimi voisi olla vaikka Mäyräkoiraklubi. Tuumasta toimeen vain, rahan voimalla tyhjästä Suomen ykkösseuraksi on yritetty edellisen kerran v. 1983. Edit: Tulihan tuossa nyt kuitenkin sellainen ajatusvirhe, että lisenssit unohtui. Kun lisenssistä saa pisteen, täytyisi kolmen pisteen juoksijoita olla vähän yli 400. Tai sitten pitää olla kovempia juoksijoita. Seuraliigan pistetaulukossa on todella paljon epäloogisuuksia alle viiden pisteen vaatimuksissa, mm. naisten 5000 metrillä pitää yhteen pisteeseen juosta keskimäärin huomattavasti kovempaa vauhtia kuin 3000 metrillä. P15 ja T15 4x800 m yhden ja kahden pisteen vaatimukset ovat kovempia kuin miesten ja naisten, maratonin ja puolikkaan vaatimukset ovat helppoja ratajuoksuihin verrattuna jne. Yli viiden pisteen vaatimukset ovat kohtuu hyvin linjassa.
 10. 6 points
  Kaikki asumukset ovat joko lukossa (=poronhoitokämppiä) tai mallia "Aikion kammi" eli homeisia huoltamattomia lyyhistyneitä tupia/kammeja, jossa parhaimmillaankin luxuksena vettä pitävä katto. Poikkeuksena ehkä Adolfin kammi, joka osuu tietääkseni nelisen kilometriä reitistä sivuun (Ylä-Pulmankijärven rannalla), joskin sattuu olemaan todella kauniin vesiputouksen lähellä ja onhan siinä "lähellä" myös pudonneen Junckerin hylky. Tuo hylky on lähes alkuperäisessä kunnossaan edelleen siellä keskellä ylänköä ja ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Jos itsehuoltoisesti tuota reittiä lähtee taivaltamaan niin sanoisin, että paras unohtaa juokseminen ja ottaa 3-5 päivän urakaksi homma ja kevyellä telttavarustuksella lähteä matkaan reippaasti kävellen. Juoksemalla itsehuoltoisesti pitäisi sitten varmaan jutella parille paikalliselle ja sopia yöpyminen heidän porokämpissään/drop bagit jonnekin. Tuolla kulkeminen ei ole mitenkään helppoa, edes mönkijällä, joten paree varautua kaivelemaan lompakkoa pohjia myöten - ei varmaan juuri kukaan alle neljän sadan lähde tuonne reppua viemään, ellei sattumalta ole muuta asiaa sinne! Oon tuon alueen N kertaa halkaissut erinäisiin suuntiin, erinäköisin kulkuneuvoin (kanootti, jalat, sukset) ja erinäköisissä tarkoituksissa (retkeily, kalastus, metsästys). Kerrassaan viehättävä pala erämaata kyseessä! Ihan ei soitellen sotaan kannata tuonne(kaan) lähteä, siellä ei kuulu kännykkä eikä ketään ole kuulemassa, jos tulee "äitiä ikävä". Kelitkin voi välillä olla sanotaanko vaikka mielenkiintoiset. Toinen vaihtoehto olisi tehdä tuollainen omatoimiretki toiselle puolen nelostietä eli Kaldoaivin sijaan Paistunturin puolelle. Siellä sijaitsee kuoppilasjärven autiotupa, jonne tulee polkua pitkin kylältä 15km matkaa. Sieltä pääsee pois lähes koko matkan polkua pitkin Utsjoki-Karigasniemi tien varteen, matkaa noin 20km tuolla pätkällä. Itse ottaisin kyydin tuonne tien varteen, hölköttelisin eka päivän tuonne autiotuvalle, nukkuisin siellä ja sieltä takaisin kylälle. Korkeuseroa tulee ja muutamia jokien ylityksiä, mutta vesitilanteesta riippuen kaikki pitäisi olla kyllä ihan tehtävissä ilman suurempaa uimataitoa. Periaatteessa jopa mukavammat maisemat tällä puolen, kun korkeuseroja on huomattavasti enemmän. Ylätunturissa voi huoletta juosta köpöttää myös polkujen ulkopuolella, siellä on ihan hyvä mennä lähes missä vaan (kunnes tulee suolle tahi rakkaan...). Kuoppilasjärven kanjoni on mukava mesta, järveä ei näe ylängöltä ollenkaan ennen kuin se on ihan jalkojen juuressa...
 11. 6 points
  Muutama päivä sitten rixuun citymarketin parkkipaikalla autoin jonkun raksaukon joka oli jo nukkunut yön autossa apuvirralla käyntiin. Oli auto lainassa ja siinä on aina hinaus köysi ja akkukaapelit mukana. Se ei ollut ihan simppeliä vaati mun vanhaa ammattitaitoa, kun siinä oli startti jumissa. Eli kolmonen silmään ja työnnettiin pari metriä jolloin hammasratas irtosi vauhtipyörältä. Se oli jo akkunsa tyhjentänyt startaillessa. Huom! Kaikilla nykyautoilla ei saa antaa apuvirtaa voi jotain hajota. Tuo oli sen verran vanha, että valmistaja sallii sen. Olen ennenkin auttanut ja hakenut työkalujakin jos on tarvinnut. Hyvän mielen siitä saa ja muutaman kerran pari kymppiäkin, mutta ei sitä tietenkään sen takia tee. Jotkut vaan kiittää rahalla.
 12. 6 points
  Mua kutsuttiin tänään hiihtolenkillä "sedäksi"!!!! Maailmani romahtaa!!!! "Hiihdä niinkuin tuo setä hiihtää", noinhan sitä lapselle pitää sanoa, olisi pyytänyt lapsensa peesiin matkimaan hiihtoa, niin kai lapset parhaiten oppii hiihtämään vuorohiihtoa. No, ihan mukava muistutus, ettei ole kuitenkaan ole mikään poikanen enää 🤓
 13. 6 points
 14. 6 points
  Tänään oli meillä se 1000 m testi, josta joulukuussa mainitsin. Meni alle 14 min, eli 13.52, ja vieläpä vähän kiihtyvällä loppuvauhdilla, 500 m väliaika oli 6.58. Aika paljon jouduin kyllä tuohon tavoitteeseen treenaamaan. Ikä vie nopeutta, ja nyt yritin hakea sitä vauhtipuolta lisää 25-200 vedoilla. Viimeksi meni alle 14 min vuonna 2006, mutta silloin meni 10 km sitä vauhtia ja 20 km 15 min/km vauhtia. Voi olla että tänään oli viimeinen 14 min alitus, ainakin nyt uinti vähenee ja hiihto lisääntyy.
 15. 6 points
  Jos ei muuten ole riittävän rankka tuo 300 kilometrin matka, niin voi tehdä silleen että hiihtää umpihankea siinä ladun/moottorikelkkauran vieressä.
 16. 6 points
  Tarkotat varmaan tuota Jaakko Eskelistä. Maraton 2.39. Voitti Ylläs-Pallas 134km juoksun viime vuonna, Karhunkierroksen 160km kakkonen. Oli juossu 4000km jo ennen Karhunkierrosta viime vuonna. Astetta kovempi kaveri.
 17. 6 points
  Eikä ollut Esport Arenaa, mutta oli Otahalli! Pituutta radalla oli joku 156m ja viikon parille yhteisvuorolle tunkivat kaikki alueen yleisurheilijat (joita oli vielä silloin paljon). Kaikki hitaampi kuin 3min/km ja muu hölkkä juostiin ulkona pakkasessa ja rata oli varattu vain seuroihin kuuleville yleisurheilijoille. Salilla horkkapäiset voimamiehet vittuilivat jos jätti vaatteet väärään naulakkoon, eikä sinne pääasiassa uskaltanut mennä. Vahtimestari osasi myös luoda pelon ilmapiirin äänekkäällä raivoamisellaan jos joku perseili tai rikkoi jotain kirjoittamattomia sääntöjä. Saunasta ei varmaan tarvitse mainita mitään.
 18. 6 points
  Tunnustan, että minun pajatsoa tälläinen ei tyhjennä. Enemminkin rupee etomaan, kun tässä käännetään syyllisyyttä kaikkien miesten harteille, sekä samaan hengenvetoon ruvetaan takertumaan joutaviin lillukan varsiin. On olemassa isompia ongelmia, ja on olemassa pienempiä ongelmia, kun isommat ongelmat on saatu päiväjärjestyksestä, niin sitten VOIDAAN tarttua pienempiin ongelmiin, jos aikaa sekä resursseja riittää. Sikäli ei riitä niin sitten eletään pienempien ongelmien kanssa. Näin sanoo maalaisjärki. Mielestäni tälläisessa Oulun tapauksen käsittelyssä tai sen nostamisessa framelle karkaa monelta ihmiseltä mopo käsistä ja maalaisjärki loistaa poissaolollaan. Siellä on mielestäni HELVETILLINEN ongelma, ja sitten vihervassarit nostavat kaikki miessukupuoliset syyllistäen framelle, jos jossain sketsiohjelmassa sanotaan näytä tissit. Tartutaan siis lillukan varsiin, kun pitäisi nähdä; mikä on tässä asiassa se ongelma. Seksuaalinen häirintä ja alaikäisten raiskaaminen sekä hyväksikäyttö on aina kaikissa tilanteissa paha asia, mutta eihän nyt SAATANA se jokaisen suomalaisen miehen vika voi olla, sikäli näin Oulussa käy. Varsinkaan sellaisen miehen vika, jos se haluaa asiasta keskustella ja nostaa framelle. Vihervassari feministit saavat vain bensaa liekkeihin, sikäli joku mies tämän Oulun ongelman nostaa framelle - se on väärin nostettu, sillä jossain ohjelmassa on sanottu näytä tissit, tai samainen ihminen käyttää tai on mahdollisesti EHKÄ joskus käyttänyt termiä pilluralli. Mielestäni idiotismia; silkkaa tyhmyyttä. Seksuaalinen häirintä, raiskaukset, alaikäisten raiskaukset sekä hyväksikäytöt ovat ehdottomasti pahoja sekä kiellettyjä asioita. Silti mielestäni maalaisjärki pitää olla mukana, ja tarttua niihin asioihin mitkä ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisiä. Alaikäisien suojeleminen on tärkeintä. Se että minä raakarealistisesti arvotan lasten seksuaalisen koskemattomuuden korkeammalle kuin aikuisen seksuaalisen koskemattomuuden ei tee minusta pahaa ihmistä, tai että hyväksyisin aikuisten raiskaamista. Lapsia meidän pitää suojella, sillä aikuiset voivat suojella itseään jo vähän paremmin ja osaavat tehdä parempia päätöksiä, siksi lapset ovat AINA etusijalla. Minua etoo ja voin pahoin, kun tiedän, että mitä iso- osa miehistä ajattelee (he ajattelevat raakarealistisesti kuin minäkin), mutta silti joku vihervassari menee teilaamaan heidän olemisensa ja ajatuksensa tälläisellä ”näytä tissit” parjaamisella. Kun on ongelmia, niin isot ja enemmän merkitsevät ongelmat ratkaistaan ensin, pienemmät ja vähemmän merkitsevät ongelmat ratkaistaan sitten; näin sanoo maalaisjärki. Harmi, että osalta ihmisistä se on kadonnut täysin. Raakarealistisesti ajateltuna. Ihan hirveän itsekeskeisesti ajateltu sinulta. Olettaen että olet nainen. Lapsia raiskataan ja on raiskattu, niin itsekeskeiset naiset ovat huolissaan kuinka heitä pitäisi puolustaa, kun heidät EHKÄ raiskataan. Ensin puolustetaan lapsia, sitten naisia. Näin sanoo maalaisjärki.
 19. 5 points
  Kohta perillä ja kevyt lenkki hallissa suunnitteilla 👍
 20. 5 points
  Muistan yhden hyvän työn vuosia vuosia sitten. Kovin kauaa en asuinpaikkakunnallani ollut asunut, joten paikalliset kuuluisuudet ei olleet tiedossa. Olin pitkällä lenkillä ja mäen pielessä oli pariskunta vanhan volvon kanssa joka oli jättänyt kesken taipaleen, ei ollut akussa virtaa vaan kyselivät minua työntökaveriksi. Vähän ihmettelin että kun ylämäkeen koittivat työntää autoa, sanoin että alamäki on tuossa suunnassa. No ei kai siinä, auto ympäri ja rivakasti työnnettiin pariskunnan naisen kanssa vauhtia ja hörähtihän se käyntiin. Kyllä tuli hyvä mieli, kun pariskunta sai autonsa toimimaan keskellä metsää, oli vielä sunnuntai päivä. Mukava oli läpytellä viimeiset kilometrin kotiin. No ei mennyt kuin pari vuotta kunnes tajusin että kyseessä oli paikkakunnan vakiojuopot ja varmaan tuolloinkin oltiin alkoholin vaikutuksen alaisia. 🤔
 21. 5 points
  Joo ihan juostava keli, ei ollut kireää pakkasta (+2C) tai pehmeää hankea. Vettä sen sijaan oli paljon, maassa ja taivaalta tuli lisää. Rillit huurussa jalka hakeutui pitävimmälle osalle tietä, monesti se oli missä autonrengas oli syönyt jään pois. Lapsesta jäänyt kai selkäytimeen että lätäköissä kastuu jalat, ja alkuun lätäkköjä arasteli. Mulla oli Sarvan nastakengät (vettähylkivät mutta ei vedenpitävät) + Sealskinz puolipitkät (säären puoliväliin) vedenpitävät sukat, ne on ohuemmat kuin pitkät ja menee juoksukenkien kanssa. Newline -trikoiden säären osat on vedeltä suojatut, ne vedin sukkien päälle. Jotain pientä kosteuden tuntua kengissä ehkä oli, mutta ei tuntunut siltä olisi märät sukat (joka ei tunnu mukavalta ja on kylmä). Ehkä eilen oli pientä riemuakin siitä että sai päästellä vesilätäköiden läpi kevyillä kengillä, se tuntui ennen kokemattomalta. Maalissa kaikki vaatteet olivat kuin olisi uimassa ollut, juostessa sitä ei niin huomannut. Mukava oli tulla maaliin. Kiitos kilpakumppaneille ja järjestäjille! 🙂
 22. 5 points
  Baltsulle terveisiä kotiseuduilta
 23. 5 points
  Aika vesisade Vantaalla nyt, nykäisin pimeessä iltalenkiksi Aktia 10km reitin edes-takas, 32 minuuttia meni. Sopiva verryttely niin on jalat iskussa aamulla ja voi vetää täysillä. No dreamit siksee , töistä kotia kohti, ajoin autolla reitin, pari havaintoa: - ensimmäinen 0.5 - 1 km autotietä on vesisateesta märkää asfalttia, voisi hyvin juosta kesäkengillä - 1km kohdilla on notkelmassa melkein kokotien levyinen vesilammikko, en ainakaan itse aio siinä uida, oikealta reunalta ehkä pystyy kiertämään - tie muuttuu jäisemmäksi, niin että ensin autojen tekemät urat on asfalttia ja niissä on vettä - jääkohdissa on epätasaisuutta ja nimismiehenkiharaa - ehkä 3-5km välillä tie on pääosin jäätä koko tien leveydeltä - vettä reitillä on aika paljon Olosuhteet voi kai muuttua, ja tietä voidaan hoitaa vielä, tällä hetkellä ottaisin varustukseksi: - nastat - vedenpitävät sukat, mieluiten vähän pidemmät - jos ei löydy vedenpitäviä sukkia, sitten jotain villasekoitetta ehkä Mukavia juoksuja kaikille!
 24. 5 points
  Kyl me tääl Turuss osata: https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4473562/Funikulaarin+ulkonako+puhuttaa+somessa+verrattu+muun+muassa+huussiin+ja+telkanponttoon
 25. 5 points
  Parantelen tässä vammaa ja juoksu on hetken pois laskuista, joten kävin tänään kävelemässä matolla tunnin verran. En tullut paikalle invataksilla, mutta ajattelin kyllä Seppoa koko setin ajan. Tämä olikin loukkaantumisen jälkeen ensimmäinen liikuntasuoritus, joten laitoinkin heti ns. kovat piippuun.
 26. 5 points
  Asialistalla mm.yksityisautoilun kieltäminen.
 27. 5 points
  Kauppatieteiden maisterin kanssa palaverissa: Totean: "Laitteen arvo vähenee 20 % vuodessa" KTM: "Mutta sittenhän sen arvo on nolla viiden vuoden kuluttua!"
 28. 5 points
  Pojat ja miehet erottaa toisistaan ainoastaan lelujen koko ja hinta.
 29. 5 points
  Onko mies koskaan aikuinen.... 🤔😀
 30. 5 points
  Niin joka asiaan on olemassa teoria ja sitä voidaan noudattaa, jos on selkärankaa. Kerropa miksi pleikkaria pitäisi pelata? Se on vähän sama kuin takavuosien mainos siitä, kuinka nuori menee hunningolle, jos hän saa kitaran ja tulee kunnollinen, jos saa viulun. Miksi joku vanhemmista saa haluaa lapsestaan epämääräistä pitkätukkaa. Tuollaista pleikkaripeliä ei voi pelata vähän, koska pärjätäkseen siinä jollain tavalla, vaatii se älytöntä pelaamismäärää. Jos haluaa pelata vähän, kannattaa pelata esim. pöytälätkää tai lautapelejä. Minun kasvatusmallini olisi kyllä menestykäs. Opettaisin kaikki olennaiset taidot, laittaisin hänet ranskankieliseen leikkikouluun ja saksalaiseen kouluun. Lisäksi minulla on tuhansien niteiden kirjasto, joten ei tarvitsisi lukea mitään höpöhöpöjuttuja. Jos olisin opetusministeri, muuttaisin opetussuunnitelmaa ja tekisin peruskoulusta vähintään 10 kertaa vaativamman. Se on nimittäin ihan pelleilyä ja ajanhukkaa, eikä siellä opiskella oikeastaan ollenkaan. Koska en ole ministeri, niin kotona olisi ihan eriluokan opetussuunnitelma käytössä. Vaatimustaso olisi omaa luokkaansa. En ole ns. mikään lökäpöksy ja minun älykkyydelläni varustetut jälkeläiset yhdistettynä minun motivaatiollani saada heidät käyttämään aikansa opiskeluun, tuottaisi tuloksia. Minusta nyt on tarpeeksi näyttöä, että pleikkari on ongelma. Ainakin urheilijoiden keskuudessa.
 31. 5 points
  Tuossa Jaakko, Don ja Mike Wardian:
 32. 5 points
  Oli aika pitkä juttu, enkä ihan kaikkea jaksa kommentoida, mutta eiköhän laiteta sitten hihat heilumaan. Ei kait tuo ole kaksinen homma vääntää 400-500 harjoitusohjelmaa sellaiseen jiiriin, että 3.05 menee, kunhan löytyy se 400-600 vapaaehtoista. Hoida rahoitus ja porukka, niin kyllä minä saan porukan tuon rajan alle. Kunhan vain ovat tarpeeksi nuorta porukkaa ja perusterveitä.
 33. 5 points
  Juoksin lenkillä alamäkeen ehkä 15 km/h autotien vieressä jalkakäytävällä nopeusnäytön ohi. Näyttö mittasi nopeudeksi 25 km/h ja sanoi kiitos hymiön kera.
 34. 5 points
  Thx @Pottonen! Hieno tunnelmapala sunnuntaiaamuun. Omppu Oinosen (liekö sama henkilö kuin @Pottonen itse) kanavaa tullut kuunneltua, kiitos jo aiemmasta vinkistä. Todella taitavaa kitaransoittoa. Vinkkasin tästä teinillekin joka joululahjaksi sai samantyyppisen Straton kuin videolla. Kiirehti äsken riparikirkkoon mutta aikoi sieltä palattuaan tutustua tarkemmin tähän karjalaiseen kansansävelmään. Itselleni tästä kauniista kitaroinnista muistuu mieleen kesän 2008 illat Lappeenrannan linnoituksessa. Esiinnyin tuolloin linnoituksen kesäteatterissa Heikki Luoman näytelmässä "Vieraas Maailmas" alikersantti Vilho Ritamäen roolissa. Vilho oli synkkämielinen sodasta palaaja. Henkisesti ja fyysisesti raunio joka alkoi viinalla voidella sodasta saatuja haavoja. Näytelmän loppukohtauksessa Vilholla on pitkähkö monologi, jossa hän saa puhutuksi rintamalla kokemansa trauman auki ja elo helpottaa. Vielä kun kaunis karjalainen evakko Sirkka lupautuu Vilholle alkaa sodan jälkeinen synkkyys taas saada hopeareunusta. Näytelmä loppui iltaisin hiukan kello 21 jälkeen. Monesti juuri tuon monologin aikana Ortodoksisen kirkon tapulista alkoi kuulua linnoituksen iltasoittona arvostetun imatralaisen trumpettitaiteilijan Hannu Sopasen esittämänä tämä Karjalan Kunnailla -sävelmä. Jos ei oma näyttelijäntyöni vielä saanutkaan eturivin mummoja liikutuksen partaalle, niin tämä herkkä trumpetilla esitetty kappale kaivoi takuuvarmasti nenäliinat käsilaukuista. Löytyipä vielä kuva näytelmän Vilhosta ja Sirkasta. Kyllä ensirakastajan rooli aina kelpaa. Vähän lahjattomammallekin näyttämötaiteentekijälle 😉
 35. 5 points
  Kuitenkin se tärkein eli juoksurata on liikuntamyllyssä kunnossa joten en jaksa kantaa huolta jonninjoutavuuksista kuten saunasta tai pukuhuoneen tapeteista. Asun toki kehä III ulkopuolella eikä me juntit varmaan ymmärretä hyvän päälle kuten että punaviiniä pitää juoda joka ilta treenin jälkeen vaikka se on erittäin haitallista palautumisen kannalta. Toisaalta maraton menee alle kolmen tunnin PK sykkeillä ja kaapista löytyy muitakin mitaleja kun juoksutapahtumien muistomitaleja.
 36. 5 points
  Aamu- ja iltajuoksun pros and cons: aamujuoksu: + saa positiivisen onnistumisen heti aamuun, mikä voi nostaa fiilistä + joutuu käymään yhden kerran vähemmän suihkussa, koska töihin pyöräilyn voi yhdistää aamuharjoitukseen + kroppa on aamulla parhaiten hereillä + illan tunnit voi käyttää sosiaaliseen elämään kuten kavereiden tapaamiseen, perheen kanssa yhdessäolemiseen jne + kovan treenin jälkeen on aistit hereillä ja auki ja työntekoa ei tarvitse aloittaa herättelemällä ajatuksiaan koneen ääressä + töistä pääsee kotiin aikaisemmin, kun on ajoissa jo lähtenyt liikkeelle + kun on liikenteessä ennen kuin suurin osa, saa rauhassa nauttia luonnon heräämisestä eikä tarvitse esimerkiksi liikkua keskellä liikennettä + aamurytmi kotona on luonteva. Herääminen, aamupala, lyhyt kävely, vessa, harjoitus. Ei tarvetta kikkailuille - jos aamulla aikaisin palaveri, pitää herätä luontaista herätystä aikaisemmin. Itse herään luonnollisesti klo 6-6.30. iltajuoksu: - olet jo tehnyt sen täyden työpäivän ja merkittävä määrä energiasta on jätetty töihin, treeni tuntuu lähes mahdottomalle ajatuksen tasollakin - olet jo valmiiksi väsynyt ja pitäisi vielä edistää sosiaalista elämääkin - ruokailun ja energiatason saaminen riittävän korkeaksi on haastavaa - lounas alkaa olla jo kaukana ja jos iltapäivällä joutuu kovasti töitä tekemään, pitää ehdottomasti syödä välipala ennen harjoitusta - ei voi olla kotona illalla kun muut ihmiset viettäisi vapaa-aikaa - ulkona ovat kaikki muutkin, liikennettä ja melua riittää - kroppa ei enää ota reeniä vastaan, kun koko päivän on istunut/seisonut/kävellyt töissä +reenin jälkeen ei YLEENSÄ ole välttämättömiä menoja, joten aikataulua voi tarvittaessa venyttää Muokkailin tuon Baltsun listan omasta näkökulmasta katsotuksi. Kyllähän nämä on enemmän henkilökohtaisia tapoja ja tottumuksia. Toiset herää ihan luonnostaan klo 6 ja mikään ei ole mahtavampaa kuin juosta yksin (tai omassa tapauksessa koirien kanssa) tyhjillä kaduilla ja poluilla ja nähdä kuinka kaupunki tai luonto herää uuteen päivään. Ensimmäisissä auringonsäteissä on selittämätöntä voimaa! En myöskään osta tuota "Suomessa on aamulla kylmä ja pimeä" -argumenttia. Tänäänkin Suomessa on keskimäärin ihan yhtä pimeä ja kylmä klo 6 ja klo 18. Ei eroa mitenkään, paitsi juuri noin että klo 18 on kaikki ihmiset liikenteessä ja klo 6 harvempi. Jos pystyisi aina valoisan aikaan tekemään harjoituksen niin olisihan se mahtavaa, mutta pimeys ja/tai kylmyys ei ainaskaan itselle ole mikään ongelma.
 37. 5 points
  Mielenkiintoista lukea kuinka mystistä monelle aamulla harjoitteleminen on. Väitän, että pienellä totuttelulla se ei eroa suurella osalla mitenkään mistään muusta ajankohdasta. Täysi vatsa/tyhjä vatsa keskustelukin on mielestäni vähän epäoleellista. Oleellista on palautuminen edellisestä harjoituksesta. Illalla pitää syödä aavistuksen verran tukevammin, mutta eniten merkitystä on sillä, että palautuminen on täyttänyt lihasten energiatasot: sokereilla mennään eka 1,5 h joka tapauksessa ja sen pidempää treeniä ei useimmilla ole pl. pitkis (jos tavoitematka on maraton tai lyhyempi). Oon treenannut aamuisin jo 5,5 vuotta, todella mukavaa, enkä vaihtaisi illansuutreeneihin! Hienointa on ajankäytön parantuminen. Tuntuisi kummalliselta käyttää joka päivä 1,5-2 h suihkuineen ja venyttelyineen illansuussa, aamulla klo 6-8 on siihen juuri oikea aika!! Meitä on moneksi;)!
 38. 4 points
  Se on tuo tunturi sellainen paikka, josta ei parane kotisohvalta Espoosta mennä laukomaan isompia faktoja. Säätiedotuksetkin on mitä on. Se on mentävä ite kattomaan mikä on sää ja mikä on hankikanto - nekin voi vaihtua päivän saatossa ihan toiseksi. Joihinkin poromiehiin ja muuten alueella paljon liikkuviin voipi oman luottonsa tietysti antaa, mutta tilanteet muuttuu kyllä niin nopeasti, että kun ajelet paikalle niin A on muuttunut Öksi. Mitään reittisuunnitelmia ei kannata tehdä sen mukaan, että pääsee etenemään tiettyä vauhtia! Mutta yleisellä tasolla avotunturissa on "aina" hankikanto, tai kantava kerros ainaskin siellä jossain. Se johtuu ihan siitä, että tuuli kovettaa/kuivattaa hangen pinnan. Oikeastaan tilanne muuttuu huonompaan suuntaan vasta ilmojen lämmitessä. Tämä on oma kohtainen kokemus väliltä helmikuu-toukokuu. Poikkeuksena talvi jolloin sataa jatkuvasti uutta lunta tai runsasluminen jakso, joka tekee sitten "riittävän" kerroksen puuteria päälle. Toinen asia on sitten se, miten päästä autotieltä sinne kantavalle pinnalle - joissain tapauksissa alkaa olemaan lähes mission impossible. Tuolla Finnmarkissa voi liki aloittaa reissun aavalta, joten pääsee ainaskin periaatteessa heti piakkoin kantavalle pinnalle. Tässä kohden tulee kyseeseen myös kelkkaurat, joita voi ja kannattaa hyödyntää "liityntäliikenteessä" eli noustessa ylös. Norjassa urat on merkitty noin 20m välein heijastavin kepein, joita on kohtuu helppo seurata vähän huonommassakin kelissä tahi jos itse ura on kadonnut uuden lumen alle. Ylläksen maastoilla on karkeasti ottaen yhtä paljon tekemistä Finnmarkin ylängön kanssa kuin Nuuksiolla käsivarren - eipä juur mittään. Eli tuolla ollaan hyvin loivissa ja suojattomissa maastoissa. Ollaan ihan sään orjina - ei ole paljon tuulensuojia. Toki sielläkin kukkalaa riittää ja hyvän onnen sattuessa myös tuulensuojaa löytyy leirintäeteisyydeltä. Mutta pitkät on välimatkat ja voipi sattua keli, jossa ei liikuta kuin muutama hassu kilometri päivässä. Tuonne kannattaa lähteä siinä vaiheessa, kun on luotto omiin taitoihin, että pystyy tarvittaessa leiriintymään 2-3 päiväksi ja olemaan sen aikaa paikallaan - säästä riippumatta - ja kun on taidot selvitä omatoimisesti noin 7 päivää suksien ja ahkion kanssa. Harvemmin siellä montaa päivää putkeen on loukussa ja voipi tehdä kymmenenkin viikon reissua putkeen niin, ettei ole yhtään oikeasti huonoa päivää. Vaan se on sitten sitä hyvää tuuria, johon ei ole luottaminen. Kaiken tämän lausuttua, tuollainen reisssu on kuitenkin kaiken sen säätämisen, suunnittelun, vaivan, ja kärsimyksen väärti. Maisemat on top top, kokemuksena tuollainen yksin valkoisessa tyhjyydessä päivätolkulla hiihtäminen on vaan yksinkertaisesti ihan järjettömän mahtava keikka. Eritoten kun sen tekee yksin! Tämähän ei oikeastaan liity millään muotoa enää kaukopartiohiihtoon, joka on enemmän masokistihommia ja nämä hiihtovaellukset menee sitten enemmän hedonismin puolelle. Oikeastaan tuota edellistä viestiä kirjoittaessa tuli itsellekin vähän sellainen fiilis, että voi kumpa sais keväämmällä potkut töistä...
 39. 4 points
  Huomattavana asiana edellä käytyyn keskusteluun toisin sen seikan, että pohjoisessa on paljon suota/tunturia/puutonta aluetta, jolla hanki on käytännössä vuodesta toiseen olemassa - vähintään keväisin. Tuulen tuiskuttamat pitkät selkoset sopii erinomaisesti vauhdikkaaseen eräsuksihiihtoon. Tämän osa-alueen ihan kruunaamaton jalokivi on mielestäni Finnmarkin ylänkö. Sieltä löytyy useita houkuttelevia reittejä, kuten vaikkapa Kautokeino-Alta väli, josta noin 70% olen itse suksinut talvella menemään. Ei sovi etelän-turistille ensimmäiseksi etapiksi luontoon, on meinaan täysin huoltovapaa reissu ja ylängöllä sattuu ja tapahtuu noin pitkällä matkalla 100% varmasti jotakin (minimissään kova tuuli). Toinen klassikko reitti vaikkapa Masista Iesjärven ja Stabburin kautta Lakselvalle. Tuollakin hienoa seutua, joka toki talvisin on myös melko karua. Noille molemmille reissuille on valtavan suuri synti lähteä ilman kairaa ja pilkkionkea! Jos kävisi niin onnettomasti, että joutuisin vaikkapa joku talvi työttömäksi, niin ihan ensimmäisenä lähtisin tuonne. Tekisin vaikka 2kk vaelluksen koirien ja teltan kanssa noihin erämaihin. Pari kertaa kävisi vain kaupassa "tankilla" ja loppuajan nauttisi olemisesta ja hiihtämisestä! Kyllä siinä äkkiä unohtuisi olemattomat työt revontulia katsellessa ja rautua/taimenta voissa paistellessa...
 40. 4 points
  Fiksumpi pitää päänsä kiinni ja poistuu paikalta. Ai niin. Miten tuli mieleen ; Kummelin Satu ja Tuija " toi jätkä pilas ihan kaiken "
 41. 4 points
  Lapsiperheen arki on vähän samanlaista. Arkena pääsee töissä välillä pitämään vähän taukoa ja huilaamaan, mutta illat ja viikonloput, myös ns. lomat ovat pitkälti lasten ja välillä myös vanhusten asioiden hoitoa. Ja kotona pitää joskus myös siivota. Öisin tulee usein valvottua... no se on sitä omaa aikaa. Milloinkas sitä pääsee lenkille? Vaan, muutaman vuoden päästä sitä muistelee tätä, että oli elämän parasta aikaa.
 42. 4 points
  Kohdennettua mainontaa selailuhistoriasi perusteella.😁 Minulla näkyy Stadiumin ja Kuortaneen Urheiluopiston mainokset
 43. 4 points
  Mä otin oman Ambit2:sen käyttöön 2015 alussa. Eli neljä vuotta sitten. Laitteessa ei ole mitään vikaa, vaikka olen käyttänyt sitä noin 500 treenituntiin vuodessa. En näe yhtään mitään syytä päivittää kelloani johonkin 600 euron uuteen malliin. Tämä Ambit toimii kuitenkin aivan samalla tavalla kuin uutena. Olen käyttänyt Suuntoja jo pitkään, niin juoksuhommissa, kuin vuorikiipeilyhommissa. 90-luvun lopulla hankin ensimmäisen. Nyt Suunto veti sitten maton kaiken tämän alta, tällä typerääkin typerämmällä päätöksellä. Ei kello ole minulle mikään iPhone, mikä on ilmeisen pakko päivittää aina vuoden välein uusimpaan malliin. Ja mitä kallimmalla hinnalla, niin sen parempi. Ei, en kuulu tähän lahkoon. Itse ostan laadukkaan kellon, mikä sopii omiin harrastetarpeisiini ja käytän sitä sitten pitkään. Tämähän on nyt sitten selkeä merkki siitä, että Suunnon mielestä 500-600 euron kellon elinkaari on heidän mielestään maksimissaan noin 5 vuotta. Ilmeisesti sitten tulevaisuudessa suunnittelevat kellojen sisuskalutkin sen mukaan.
 44. 4 points
  Krampit ovat monimutkaisia ketjuja, joissa yleensä enemmän kuin yksi liikkuva osa. Karkeasti ottaen asia numero 1) on nestehukan ehkäisy, sitten 2) on riittävä määrä suoloja (magnesium yleinen puuttuva palanen, muttei ainut) ja sitten on monia muita yksittäisiä asioita, joiden on huomattu vaikuttavan. Kuitenkin jos kramppeja ilmenee, niin kannattaa pistää järjestykseen asiat lähtien numerosta 1) ja siirtyen siitä 2) kautta noihin pieniin asioihin. Ei liity ehkä tähän ketjuun niinkään, mutta yksi kisoissa TODELLA hyödylliseksi havaittu menetelmä kramppien kanssa on ostaa purkki suolatabletteja. Kun kramppi alkaa tulemaan, siis ennen kuin täysi hirtto kiinni, laitetaan suolatabletti suuhun, imetään muutama sekunti ja sylkäistään mäkeen (itse puolitan tabut jo valmiiksi, ettei mene niin paljon luontoon/hukkaan). Tällöin kramppi lähtee samointein veks ja vaikutus kestää jopa 15-45min, tai pidempäänkin. Tieteellisesti ei ole pystytty täysin ymmärtämään mitä tapahtuu, mutta jotain tämmöistä. Kramppi on kehon suojamekanismi olla rikkomatta lihasta, kun se väsyy. Kun kramppi on tulossa, jo pieni määrä suolaa suussa saa kehon ymmärtämään, että on ihan turvallista jatkaa pidemmälle ja näin lihaksesta saadaan mitattua paljon enemmän irti. Itse suola ei siis ehdi tehdä mitään fysiologista vaikutusta lihaksessa vaan ihan riittävä on saada pieni määrä suolaa suuhun tuon suojamekanismin kiertoon. Itsekin nuorempana kärsin alituisesti yökrampeista, mutta sittemmin varttuneemmalla iällä tullut vähintään sama määrä urheilua, mutta ei enää kramppeja laisinkaan öisin. Nykyisin kramppeja tulee vain uidessa tai pitkissä kisasuorituksissa (>5h). Lisättäköön vielä sen verran, että tosiaan tuota lihaksen kramppikestävyyttä voi kasvattaa yllättäen muun muassa maksimivoimaharjoittelulla. Ideana on se, että lihaksesta yleensä vain osa soluista aktivoituu kestävyyssuorituksessa. Maksimivoimaharjoittelulla voidaan opettaa lihasta käyttämään kaikkia soluja lihaksen aktivoinnissa. Tällöin pitkissä alhaisen tehon suorituksissa myös kaikki lihassolut aktivoituu luontaisesti ja täten joutuvat tekemään huomattavasti pienemmän kuorman kuin jos vain osa soluista aktivoituisi -> kramppien todennäköisyys pienenee. Tämänkin sanottua tyypillisin syy pitkissä suorituksissa kramppiin on liian nopea etenemisvauhti suhteessa kuntoon. Mutta tuota kramppien esiintymiskynnystä voi kyllä siirtää ihan merkittävästi noilla yllä olevilla ohjeilla ja tietysti harjoittelemalla oikein etenkin lihaskestävyysominaisuuksia!
 45. 4 points
  Nämähän on sitten aina yksilökohtaisia juttuja eli kannattaa testailla aina silloin tällöin jotakin ja koittaa muut asiat pitää samana ja katsoa että muuttuuko mitään. Eli omaa kroppaa testilaboratoriona käyttäen. Toisilla se on viimeisen päälle fiksu ja siisti labra ja toisilla, kuten itselläni, paskainen kylpyamme jossa kaikenlaisia liemiä keitellään. No mutta asiaa: Beta-alaniinin pitäisi tehostaa haponsietoa ja antaa kivat kutinat (muistan kun ensimmäisellä kerralla otin vähän turhan kunnon annoksen! Muurahaispesä oli pään sisällä) , muistaakseni puna-juuren teho perustuu aika pitkälle samaan. Vaikka tuo artikkeli antaa toisen kuvan. Eli yleisesti kun asiaa on tutkittu niin esim 5k tuloksiin tuolla ei aina kauheaa merkitystä ole ollut, toki tarpeeksi että se hyöty kannattaa mitata ulos jos vakavissaan touhuaa. Omat kokemukset on että parantaa, ja jos haluaa kisatuloksen optimoida niin pitäisi ottaa, mutta hyödyt ei niin järkyttävät ole just jotakin parin prosentin luokkaa. Mutta tässä ihan viimeaikoina olen viisastunut erään bodarin toimesta joka sanoi että hän ottaa aina treenin alle tuota beta-alaniinia ja piti sitä todella toimivana aineena, minä tankkasin aamusta monta tuntia ennen treeniä ja suoraa treenin jälkeen (osana nestehuoltoa). Tässä voi olla yksi iso tekijä siihen miten se kenellekin tehoaa. Ja se selittäisi osaltaan miksi se joissakin tutkimuksissa toimii tosi hyvin ja toisissa ei niin hyvin. Mainittakoon nyt myös kreatiini joka on tutkitusti tehokas, vaikka selkein teho on lyhyemmillä voima-suorituksilla, mutta onhan siinä se loppukiri johon myös beta-alaniinin teho perustuu. Toki nestekertymä voi olla ongelma. Minulla on tullut nestettä mutta selkeää tehoa en ole oikein koskaan huomannut (jälleen tutkimus ja yksilökohtaisuus on kaksi eri asiaa!), siksi en käytä. Painoluokkaurheilussa just ja just parin päivän hiilari- ja nestedietillä pääsi painoluokkaan, joten mikään mikä kerryttää nestettä ei kauheasti kiehtonut. Juoksussa aivan varmasti sama, kilo tai kaksi jos tulee nesteinä painoa niin ei varmasti. Mutta ehkä monen tunnin suorituksissa hyödyttääkin jos/kun ei tarvitse kantaa nestettä niin paljoa mukana? En tiedä onko kukaan koittanut. Oma kokemus tosin on että se kreatiinin sitoma neste irtoaa hitaasti, jopa viikkojen ajan. Mutta tuo voi olla täysin omaa kuvitelmaa, kuitenkin vain kiloista puhutaan ja kroppa elää elämäänsä kokoajan. Onhan noita vaikka mitä, rauta, kaikki vitamiinit. Aika yksilökohtaista tuo varmasti on. Verikokeilla pitäisi selvittää mistä on puutetta. Tässä(kin) olisi varmaan melkein jokaisella parantamisen varaa jos tosissaan haluaa tuloksiaan parantaa, sieltä voi löytyä aika yllättäviä ongelmakohtia. Esimerkiksi itselle sinkki on ollut ihan ehdoton ja varmasti viimeinen lisäravinne josta tulen luopumaan. Korjasivat testosteronitasoja ja treenikapasiteetissa tapahtui aika dramaattinen muutos, aamuisin oli huomattavasti kivuttomampi nousta sängystä ja mielialan heittelyt (eli hermojen palaminen) ylirasitusoireena väheni, huomattavasti helpompaa perheen arjen kannalta. Lyhyt katkos oli sinkissä tuossa hetki sitten ja kyllä se heti alkoi tuntua yleisessä jaksamisessa, nyt sinkki on taas kuvioissa mukana ja mies on kuin orava jolla on voimavirtakaapeli perseessä... Siis hyvällä tavalla, vaikka onhan se aina voittajafiilis kun jotakin on perseessä. Eiku, väärä foorumi. Toki hera- ja ylipäätään proteiinijauheet sekä toki palautusjauheet (malto ja hera samassa sekoitteessa) on keskeisiä myös kestävyysurheilijoilla. Vaikka vanhan koulukunnan jäärät varmasti tuhisee karsinassaan, tuhiskoot. Toiset tykkää kun on voimavirtakaapeli perseessä ja toiset tykkää pyöriä omassa ulosteessaan. EDIT: Joko kohta on taas foorumin sosiaalinen oikeus (TM) siipi mielipahoissaan vinkumassa kun on käytetty rumaa ja asiatonta kieltä ja miten foorumin naisetkin katoaa. Alkaisi olla aika.
 46. 4 points
  Mulla on aika hyvin päässä muunnostaulukko km/h -> min/km. Sen lisäksi olen mitannut oman juoksumattoni todellisen nopeuden ja tiedän varsin tarkasti paljonko maton mittarilukema eroaa todellisesta vauhdista missäkin vauhdissa. Garmin näyttää sitten ihan omiaan, joskus osuu suhteellisen lähelle, joskus heittää kymmeniä prosentteja. Kokonaan toinen juttu sitten on se tarvitseeko juoksumattovauhteja edes verrata mihinkään. Matolla juokseminen eroaa kuitenkin sen verran todellisesta juoksusta, että mielestäni on parempi seurata sykettä ja juoksutuntumaa eikä niinkään välittää vauhdista. Myös juoksumatolla tehtävät kynnystestit ovat tästä syystä hieman epätarkkoja. Tulokseen kun vaikuttaa todella paljon se kuinka paljon testattava on juossut matolla.
 47. 4 points
 48. 4 points
  Naisia ei tulisi tarvita puolustaa.
 49. 4 points
  Komppaan täpöllä tätä. Itselleni klo 6 on ollut jo vuosia vapaapäivienkin luonnollinen heräämisaika. Noin 6h-7h unta riittää mainiosti kerta-annoksena ja selkäkin alkaa valittaa pidemmästä makaamisesta. Työpäivinä laitan herätyksen klo 4:30-5:00 jolloinka ehdin loistavasti vessassa käynnin jälkeen tehdä 60-120min aamulenkin, käydä suihkussa, syödä aamupalan ja ehtiä aamuvuoroon joka ajoittuu kello 8-12 väliin. Päivällä vähintään parin-kolmen tunnin lounas/siestatauko päikkäreineen ja takaisin iltavuoroon joka normisti asettuu väliin klo 15-21. Joskus jos oikein virtaa teen vielä kevyen iltalenkin. Harvemmin kuitenkaan, sen verran on kintut tööt päivän hierontaurakasta joka pääsääntöisesti tarkoittaa jalkojen päällä olemista n. 8-10h. Kuten Antti totesi "ensimmäisissä auringonsäteissä on selittämätöntä voimaa." Kokeepa nuo sitten täällä maaseudulla tai kesäisen Helsingin edustalla kaunista merenrantaa hölkkäillessä tulee juuri se fiilis että jess, en herännyt turhaan tänäkään aamuna. Niitä odotellessa jaksaa nää vähän tylsemmätkin kaamoksen ja "Valkoisen Kurittajan" (lol) aamulenkit kahlata läpi 🙂
 50. 4 points
  Pitää tunnustaa, että samana päivänä kun näin tutkimuksen, että itse asiassa sauna palauttaa treenin jälkeen yhtä hyvin, kuin avantouinti, niin avantouinti lakkasi hiukkasen kiinnostamasta. Sauna ainakin itselleni on se pyhä paikka, minne pitää päästä vähintää kerran päivässä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy