Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 29.06.2020 in all areas

 1. 10 points
  Ma 29.6.2020 2km vr + 17,0km@4:33, hr 154 + 1,6km vr (Yht. 20,6km@4:47 / 1h38m / HR 150) Tavoitevauhtisella tähän viikkoon, pitkästä aikaa asfaltilla. Ei ollut kaksiset lähtökohdat. Jalat väsyt, huono yö ja ennen kaikkea ihan hillittömät allergiaoireet. Eilinen päivä puutarhassa puskien alla oli lähes sietämätön (mutta ei tietenkään voinut jättää kesken...), eikä olo ollut aamulla yhtään parempi: punaisten silmien, vettä valuvan nenän ja jatkuvan aivastelun takia olisin varmaan päätynyt monessa paikassa äkkiä karanteeniin. Juoksu silti ihan kelpo, vaikka hengitys tahmaa. Olon takia päätin juosta sykkeiden pohjalta: pysytään VK1:llä, vauhti ois mitä ois. Tää toimi ok, sykkeet ylempänä lähinnä pikkunousuissa jne, pääosin pysyi hyvin tuossa. Lopulta 17km meni tavoitevauhdissa, mikä allergia huomioiden ihan kiva. Joku vois tosin kysyä, ovatko treenien painotukset ja progressio ihan kunnossa, sillä juoksin kolme kuukautta sitten samalla reitillä käytännössä saman ajan samoilla sykkeellä. Sää puolipilvinen, +22. Kohtalaista tuulta, puoliväliin asti sivuvastaista. Rinconit tuntui muuten hyviltä alla, pitääkin tilata uusi pari. Mä oudoksuin noita alkuun jonkun aikaa, mutta nyttemmin diggaan jo ihan.
 2. 10 points
  No eipä sitä sadetta sitten tänään tullut, vaikka n. 386 kertaa tarkastin säätutkasta, joko kohta onnistaisi. Itseasiassa tänään tuntui olevan jopa vielä tukalampi ilma kokonaisuutena kuin eilen. Ehkä enemmän kosteutta? Muutenkin oli vähän epämääräinen olo koko päivän. Ehkä vielä univelkaa. Viime yönä toki sai jo 8h nukuttua mutta lauantai-makuupäivän unia Garmin ei ollut edes merkannut uneksi. Ehkä liian lyhyitä siivuja, pari kertaa alta 2h. Meidän talon mittariin paistaa aina klo 19 tienoilla ilta-aurinko. Eilen tuli koko kesän kovimmat lukemat tauluun juuri tasan 19.00, 42,4c. Joten tiedossa oli että illallakin se juoksijaa lämmittää. Vähän ennen kasia oli kuitenkin pakko haistattaa ..tut sääpomoille ja sitoa tossut jalkaan. Bostonit pääsi toiselle lenkilleen. Päätin että kilsa saa riittää pohjille, ja otinkin sen vähän kovempana, aloin kiihdytellä jo hyvissä ajoin ennen kuin palasin takaisin kodin kohdalle josta nää kellotukset aina alkaa ja päättyy. Tavoite oli alle 19.30 ja niin että 2 ekaa kilsaa 3.50, 2 seuraavaa 4.00 ja sitten viimeinen loppukirillä alle 3.50. Kovalla alulla siis raastamaan. Toki reitin maastonmuodotkin tukevat tuota suunnitelmaa. Palkintona taas 2xolut jos menee. Meinasi sitten lähteä vähän turhankin tiukasti liikkeelle. Kun katsoin 1.kerran kelloon, kokonaisaikaa oli mennyt vajaa 1.30 ja vauhti oli 3.33/km... siitä sitten rentouttamaan tahtia. 1.kilsa kuitenkin 3.43. Vähän oli räväkkää mutta ei ihan kauhealta vielä tuntunut joten jatkoin vauhdin ylläpitämistä loivaan alamäkeen. Mietin että jos 3.50 menee niin on 7s hyvää tohon mainittuun suunnitelmaan. Se menikin 3.49 ja sitten alkoi tulla eteen loivia ylämäkiä. 3km vähän yllättäen pysyi alle nelosessa (3.56), mutta oli jo kovaa. Ehkä toi ~25c myös rupesi tuntumaan. Mieli oli kuitenkin suht luottavainen kun laskeskelin että 4.00/km riittää tavoitteeseen. Ja nyt oli se kierrostahtikin kellossa näkyvillä. 4.kilsa ja reitin kovin pieni nousu ehkä hieman säästellen, katse kelloon ja tahti kilsan puolivälissä oli 4.05/km. Kiristää piti vaikka pahaa teki. 4.kilsa 4.01 ja keskisyke kilsalla 180. max 187. 5.km alku taas hieman "säästellen" ja , 500m kohdalla keskivauhti 4.03/km ja siitä kiristäen kotikadulle ja viimeisell 400 metrille, jonka puolivälistä 200m loppukiri ja urakka valmis. 5km ka.syke "vain" 175, loppukirissä kuitenkin mittariin 186. 19.3: 21.14 01.4: 20.41 16.4: 20.20 29.4: 19.53 16.5: 19.46 26.5: 19.42 18.6: 19.36 28.6: 19.24 (3.53/km) avg 172, max 187 (3.43-3.49-3.56-4.01-3.55) Viikkoon 54km, ihan jees ottaen huomioon että joka päivä oli hellettä ja duunikierto oli ti-pe. Huomenna jatketaan vähän iisimmällä tahdilla. Vähän harkinnassa että jätetään normaalisti tässä välissä pidetty vapaa kokonaan pitämättä ja hölkkäillään 8pv putkeen ennen kuin duunit taas jatkuu perjantaina.
 3. 10 points
  Tulipa taas lähdettyä melkoiseen savottaan. Yö meni alkulämmittelynä ihan mukavasti. Mitä nyt vasemman pohkeen yläosassa oli huolestuttava tuntemus jo aikaissa vaiheessa. Ei kuitenkaan haitannut juoksua. Tämän vuotinen yöreitti oli niin helppo, että energian säästely hitaalla vauhdilla tuntui ajoittain vähän tylsältä. Teki mieli juosta kunnolla, mutta maltti piti. Päiväreitille siirtymisen jälkeen lämpö alkoi tuntua tukalalta yllättävän aikaisin. Aamulla jo oli tunne, että kehon ydinlämpö ei meinaa pysyä hallinnassa. Lippalakin ja juoksuvaatteiden kastelu tauoilla auttoi hetken, mutta tuossa kelissä vaatteet kuivui alle vartissa. Siinä vaiheessa huollon kanssa improvisoitiin froteekäsipyyhe lippalakin alle, mistä syntyi hassu mutta toimiva päähine. Ratkaisu toimi hienosti, ja pyyhe pysyi kosteana ja viilentävänä koko kierroksen. Ihmettelinkin juostessa kuinka vähän muilla juoksijoilla oli viilentävää päällä kierrosten aikana. Olisikohan ollut joskus 18 kierroksen vaiheilla, kun muutaman tunnin kaikki oli hyvin ja homma tuntui peräti helpolta ja mukavalta. Samalla porukka harventui ympäriltä vauhdilla, ja näytti ettei kovillakaan ole helppoa. Tuli ajatus, että minähän saatan jopa voittaa tämän kisan. Ennen vuorokauden täyttymistä meni kuitenkin kasvavassa määrin vaikeaksi. Vasemman jalan koko ajan jatkunut pohjevaiva yltyi ja alkoi vetää koko jalkaa pökkelöksi, ja samalla lämpö ja uupumus kumuloitui niin, että aikataulussa pysymiseen vaadittiin kunnon puskemista. 24 kierroksen jälkeen tiesin lopun olevan lähellä, ja meinasin heittää hanskat tiskiin, mutta huolto sai puhuttua jatkamaan. Viimeinen 25. kierros vaati limitillä puskemista alusta loppuun, mutta sain puristettua alle tuntiin. Olin henkisesti ja fyysisesti lopussa. Keskeytyksestä huolimatta täytyy olla tyytyväinen, että näin kovassa joukossa selvisin neljänneksi. Keväällä asetin itselleni tavoitteeksi vähintään 30 kierrosta, mutta sää ei ollut silloin tiedossa. Vaikea arvioida olisinko päässyt tavoitteeseen hyvissä olosuhteissa. Kiitos taas kilpailun järjestäjille. Tässä tapahtamussa on ainutlaatuinen tunnelma. Iso kiitos kuuluu myös ensiluokkaiselle omalle huoltajalle. Onnittelut Juhalle, Katille ja Visalle, jotka olivat liian kovakuntoisia ja sitkeitä vastuksia minulle. Onnittelut myös muille ja kiitos seurasta.
 4. 9 points
  On noissa mittareiden tarjoamissa unenmittauksissa se hyvä puoli että ne kannustaa parempaan uneen. Menet aikaisemmin nukkumaan, nukut enemmän, et mene suoraan lenkiltä nukkumaan ja et nauti alkoholia ennen nukkumaanmenoa. Kaikilla noilla keinoilla saat parempia tuloksia mittarin unenmittauksissa. Äkkiä sitten huomaakin panostavan noihin jotta saisi parempia tuloksia. Onhan se vähän hölmöä, mutta kyllä se vaan motivoi.
 5. 8 points
  Su 18,6km 6:22/km s134 -Uimareissun jälkeen metsien kautta kotia. Välillä piti kuvailla videota yms niin vauhti oli aika maltillista. Koko viikko yhteensä: 107,6km ja 10h Ihan hyvä treeniviikko. Vielä ehtii parisen viikkoa treenailla ennen tuota Reitti 2000 reissua.
 6. 8 points
  Ma 29.6 Vähän iloisempi postaus, back in business! Hopeasidos on taivaallinen juttu, haava paranee silmissä ja kipu hävis lähes kokonaan kun ammattilainen putsas liat pois, jännä juttu.......kevyt fillari jo eilen, 22km. Tänään varoen aamulenkille, 7.43km@5.54. Ei kipua. Heräteostoksena asicsin evoride kengät, uusi merkki kokonaan mulle. Tosi hyvät jalassa ja vaimennustakin riittävästi pidemmille lenkeille. Sen tuntuset, että vauhdikkaammatkin lähtee. Ilon kautta!
 7. 8 points
  Loppuviikko meni muissa puuhasteluissa kuin varsinaisessa urheilussa. Tuli tässä joku kerta vaimon kanssa puheeksi, että hiekkalaatikko joutaisi purkaa pois, kun lapset on siitä ajasta kasvaneet jo aikoja sitten pois. Pohdiskelin ääneen (hölmöyksissäni), että siihen tilalle voisi tehdä grillikatoksen grillille ja savutuspöntölle. Ja siitähän se idea sitten lähti ja varmaan projektin edetessä taas karkaa se mopo käsistä. Kohta mien huomaan rakentavani kesäkeittiötä ja vedän sinne sähköjä ja juoksevaa vettä ja asennan samantien tiskikonetta sinne. Yritetään nyt pitää jokin raja tässä projektissa. Perjantai meni tarveaineita hankkiessa ja lauantaina pääsin projektin kimppuun. Sunnuntai meni mökillä puuhastellessa, olihan se jo aika laittaa laituri veteen ja veneeseen perämoottori. Lisäksi kaivoin ojaa tulevalle sähkökaapelille. 70 metrin ojasta ehdin kaivaa noin 50 metriä. On ne puun juuret kyllä pirullisia. Että semmosta "telakan" pitoa mulla.
 8. 7 points
  Ohhoh, olipas "mukava" lukea omaa ketjua vuosien takaa. Lähes 3 vuotta sitten viimeksi kirjoittanut ja myönnän, etten meinannut tunnistaa omia tekstejäni.. Onhan tässä ollut kaikenlaista tänä aikana. Liikunnan ilo oli pitkään kateissa vaikka tullutkin kävelytä, hölkkäiltyä ja muuta pienissä pätkissä. Mitään suurempaa tavoitetta en ole itselleni asettanut, mutta syyskuun alussa katsoin, että lähellä olisi 10 km:n hölkkä johon voisi mennä. Ilmoittautuminen onnistuu vasta paikan päällä. Mikään nopea juoksija en ole koskaan ollut, 5.30 min/km on itselleni jo reipasta menoa. Mulla juoksuasennon korjaaminen on nyt projektina, kipeä selkä on vaivannut jo kauan, ei juostessa mutta makuulla. Istuva juoksuasento notkoselällä voi hyvinkin olla yksi syy... Lisäksi painoa 8 kg ylimääräisenä, kesäkuun alussa paino oli 73.8 kg, tänä aamuna 71.5 kg. Toukokuun saldo 124.31 km juoksua, lisäksi kävelyä, kahvakuulailua ja vähän pyöräilyä Kesäkuun saldo on nyt 151.16 km ja huomenna ohjelmassa joko 10 km maastossa tai veto-/tekniikkaharjoitus radalla junnujen kanssa, ei ole vielä ihan varmaksi päätetty kumpi toteutuu. 161 km about Lisäksi nuo ohjeislajit.
 9. 7 points
  Ma 29.6 10.35K @5:53 HR139 Ysiltä startti aurinkoon mutta huomattavasti mukavampaan keliin. Näkyikin kulussa heti ja koko matka nautinnollista menoa. Sykkeet hyvinkin kurissa, helteellä 20,sekkaa hitaammat kilsat aavistuksen korkeammilla sykkeillä. Eli huomenna sateessa 5x1K ja jos noi kulkee tuonne @4:15 nurkille nätisti niin vaihdan ensi viikolla 2K vetoihin. Nuo kakkoset tuntunu itelle paremmilta vauhtikestävyyden parantamiseen.
 10. 7 points
  En olisi uskonut kirjoittavani näin, mutta tämä helle ei ole ollut pelkästään positiivista. Kuumuus ja hikoilu ovat heikentäneet yöunia ja vointia muutenkin. Perjantaina tuli yhtäkkiä todella huono olo, jonkinlainen lämpöuupumus varmaan. Olo parani nukkumalla ja urheilujuomaa juomalla. Perjantaina en sitten juossutkaan yhtään, mutta muuten on ollut hyvä treeniviikko. Ma lounaalla 6,5 km @4:57 Ma ilta 16,5 km @5:28 Ti ip intervallitreeni: 8 x 70 s -20 s Pitkä tauko 12 x 20 s - 15 s Pidemmät lyhyet intervallit radalla, lyhyemmät ilman kenkiä stadionin nurmella. Pidemmissä paras keskitahti 3:17 min/km ja hitain 3:25 min/km. Lyhemmissä enemmän hajontaa, nopein keskari 3:15 ja hitain 3:32. Ke ilta 6 km @5:38 erittäin väsynyttä menoa To ilta 10 km tasavauhtinen @4:32 Pe lepo La ap 7 km juoksumatolla @5:01 + salitreeni (yhden jalan hypyt, penkki ja mave). La ilta 7x1km täydellä palautuksella. Vetojen ajat 3:34, 3:29, 3:27, 3:26, 3:30, 3:32 ja 3:30. Tämä oli yllättävä treeni. Etukäteen ei tuntunut ollenkaan hyvältä, lisäksi oli valtavan kuuma, enkä juossut vetoja radalla vaan vaihtelevalla asfaltti- ja sora-alustalla. Parin ensimmäisen vedon jälkeen olin ihan varma, että olin asettanut intervallin pituuden kelloon väärin, niin nopeasti vedot tuntuivat olevan ohi. Hyvä kulku jatkui loppuun asti, vaikka toki tuo oli raskas treeni. Olen suorastaan hämmentynyt omasta nopeudestani. En minä ole ikinä juossut noin paljon noin kovaa. Tarkoittaako tämä, että olen kunnossa? Hurjaa. Varmasti nuo lyhyet intervallit, joita olen tehnyt pari kertaa, ovat myös tuoneet nopeutta. Su ip 7,5 km @5:13 juoksumatolla Su ilta 5 km @5:39 Tänään olikin sitten sellainen olo, että eilen mentiin vähän lujempaa. Etenkin iltalenkillä olo oli aika surkea. Reilu vuosi sitten Aurajoen yöjuoksun jälkeen aloin tuntea kipua alavatsassa, noin lonkkaluun korkeudella vasemmalla. Se ei ole suuremmin häirinnyt elämää, mutta kipu on palannut silloin tällöin kun olen juossut oikein lujaa. Eilisen jälkeen siellä on ollut taas tuntemuksia. En ole sinänsä huolissani, jos joku vatsalihas olisi revähtänyt, se olisi varmaan huomattavasti kivuliaampaa. Mutta ikävä tuollainenkin vamma on, enkä oikein tiedä miten sitä pitäisi hoitaa tai ennaltaehkäistä. Pitäisikö lämmitellä myös vatsalihakset ennen treeniä tekemällä jotain lankkuja? Tuntuisi hassulta. Viikon kilometrit yhteensä 82,1 kpl.
 11. 6 points
  Ma 29.6.2020: Lepopäivä. Lihashuolto. Tänään otetaan kevyesti, mutta yritän nyt tälle viikolle saada kasaan kuitenkin 11-12 h harjoittelua. Mennään sitten tunteella ja välittämättä sykkeistä mitään jos ei pysy kurissa. Ei tätä jatkuvaa laiskotteluakaan vaan jaksa. Yöunet ovat nyt menossa parempaan suuntaan ja pahimmat helteet katosivat, niin lähtökohdat ovat edes vähän paremmat 😉
 12. 6 points
  PK@12,15km@1h09min22sek@5min42sek@116@55 Rauhallisesti ja kevyesti eilistä ravistellen. Illan suussa hieronta. Lantion seudulla rasitusta.
 13. 6 points
  Vielä eilisestä vitosesta. Oli koko juoksuhistorian 3.nopein vitonen. Edelle menevät vain 13.3.2017 juostu 19.13 ja 12.6.2017 juostu 18.55, joka oma ennätys. Viikko tuosta pamahti selkä ja se kunto meni sitten siinä. Molemmat noista lenkeistä juostu alle 15 asteen lämpötilassa. Eilen oli ~25c. Molemmat noista juostu ns. "vakivitosella" (tosin eri päin). Eilen en tuota reittiä viitsinyt käyttää kun menee kylän ainoan terassin vierestä. Merkille pantavaa on se että eilen 2km väliaika oli 8s kovempi kuin ennätysjuoksussa. Ja eiliseen reittiin verrattuna ekat 2km on täysin samat. Eilen 2km meni 3.46/km ja enkassa 3.50/km. 3km kohdalla jokaisessa juoksussa väliaika oli lähes sama (11.27-11.29). Takkiin tuli sitten kahdella vikalla kilsalla. Enkkajuoksussa 3.48 ja 3.38. Eli vielä ei olla pikamatkalla ihan parhaassa kunnossa ikinä mutta jo puolen minuutin sisällä, ja ehkä tuostakin olisi jo nyt 10s otettavissa viileämmällä kelillä ja rauhallisemmalla alulla. 5s/km kun noissa vauhdeissa on aika paljon. Eli ihan hyvässä nousussa edelleen. Näitä pohtiessa eteenpäin. Tänään kaverin kanssa kimppalenkille ja koitetaan pysyä terveinä. Edit: Nyt kun tuo 10.7 Hml 10km meni järjestäjän taholta peruutukseen niin onko esim. stadin suunnalla mitään virallista tai epävirallista pikamatkaa (5-10km) tarjolla. Radalla tai maastossa. Ja jos ei niin pitäisikö sellainen 10km/40min ratakymppi järjestää? Mieli tekisi juosta kova rykäsy heinäkuun 3 ensimmäisen viikon aikana. Siis sellaisen jossa ei ole vain yksin raastamassa.
 14. 6 points
  Back in Business! Viikon Burana- ja Voltaren-kuurin jälkeen kävin maanantaina kokeilemassa kestääkö nivunen juoksua. Ei se täysin terve ole, tuntui vähän koko ajan mutta ei ollut varsinaisesti kipeä, joten päätin että nyt loppuu poteminen ja aletaan taas juosta. Ajattelin nyt kokeilla mitä tällä Just Enough Training Approach -ohjelmalla saa aikaiseksi, vaikka se ei varauksetonta kannatusta saanutkaan kun siitä täällä foorumilla kyselin: https://bridgerridgerun.wordpress.com/2015/03/30/how-to-run-a-3-hour-marathon-a-just-enough-training-approach/ Tavoitteena ei nyt sentään alle 3h vaan oma ennätys, mielellään alle 3:10. Paikkana tod.näk. Tampereen maraton 30.8. Tod.näk. koska siinä on vielä pari muuttujaa, joiden takia voidaan joutua vaihtamaan se Helsinki Maratoniin 22.8. tai Vaasan maratoniin 5.9. Tuohon oli viikon alussa 10 viikkoa aikaa joten aloitin ohjelman viikolta 4 (paitsi tempo viikolta 3), ja jätän viikon 12 pois jotta siitä tulee 10 viikkoa. Pari kisaa johonkin väliin, ja tuntuman mukaan jokin viikko voi pitää kevyempänä. Lisäksi joitan Jassoja saatan muuttaa pidemmiksi vedoiksi. Nivunen kesti hyvin myös tiistain temmon ja torstain Jassot, samoin tämän päivän pitkiksen. Tuntuu vähän pottumaiselta mutta ei satu. Tänään nukuttiin pitkään joten päästiin lähtemään vasta puolen päivän maissa kuumimpaan aikaan. Kävin mielenkiinnosta ennen lenkkiä ja heti sen jälkeen vaa'assa nähdäkseni paljonko tuossa kelissä hikoaa. Lenkin aikana join 7dl vettä, se huomioiden paino tippui 3,5kg eli kyllä aika paljon enemmän olisi pitänyt juoda. Kyllä se täysin auringossa ilman yhtään varjopaikkaa juostun 6km loppunoston aikana tuntuikin, eka 4km meni suht ok mutta sitten loivaan ylämäkeen sykkeet pomppasi ja vauhti hyytyi. Viikko 26 Ma Juoksu PK 5km @5:45 ks 136 Ti Juoksu verr + 8km marav. @4:41 ks 162 + verr, yht 11,75km Ke Lepo To Juoksu verr + Jassot 5x800/400 + verr, yht 11,66km Vedot: No Aika Avg/max 1. 3:14 162/172 2. 3:14 166/176 3. 3:14 168/178 4. 3:14 170/177 5. 3:12 172/179 Pe Lepo La Lepo Su Juoksu pitkis: 18km PK @5:46 ks 137 + 6km marav. @4:54 ks 164 + verr, yht 25,47km Yhteensä reeniä 4h 56min josta juoksua 4:56:20 ja 53,88km
 15. 6 points
  26-27.6 NBU2020 Koko alkuviikon ajan vointi oli jotenkin voimaton. Toki oli kyllä ihan tarpeeksi raskasta helteiden puolesta, vaikka ei tehnytkään mitään. Ja sitähän tutkailee tuntemuksiaan ihan erilailla juuri kisan alla, kuin normaalisti. Olipa muutamana päivänä jopa vähän normaalia pahempia allergiaoireitakin. Kisapaikalle saavuin jo hyvissä ajoin torstaina kävin noutamassa mökin avaimen joka sijaitsi aivan haltian luontokeskuksen alapuolella siinä järven rannassa. Aivan mahtava paikka ja mukava oli mökkikin. Ilta kului järvessä kelluessa ja syödessä. Kisapäivän aamuna heräsin jo tyyliin 8 aikaan, eikä sen jälkeen ollut enää toivoakaan nukkumisesta. Tuli siis juoksun lisäksi valvottuakin aika tavalla. Puolen päivän aikaan huomasin, että facebookissa oli postauksen jossa Mikael ja Sari olivat jo kentällä puuhastelemassa ja päätin lähteä auttamaan kisapaikan rakentamisessa. Kentälle päästyäni ensimmäinen kysymys oli mitä minä siellä jo teen? Ja, että juoksijat eivät saa tehdä töitä, kun heidän olisi tarkoitus juosta sitten illalla. Hetken siinä kentällä pyörin ja sitten Mikael tuli pyytämään apua yhden "raskaan" laatikon kantamisessa. Se laatikko sisälsi sipsejä ja painoa oli varmaan yhden kilon. Ymmärsin vihjeen ja päätin lähteä takaisin kämpille. Syömistä ja uimista, sekä tavaroiden pakkaamista. Huomasin aurinkorasvan olevan häviksissä! Hitto käänsin koko repun ympäri ja ei sitä ei vaan löytynyt mistään. Sitten muistin, että olisin kaivanut sen vielä repusta varmistaakseni, että siinä olisi korkki paikalla... Jäiköhän se kotiin? Kauhella kiireellä kylille ostamaan aurinko rasvaa. takaisin kämpille päästyäni menin sängylle makaamaan ja koitin lepäillä. Käsi osui johonkin kovaan seinän vieressä ja kas siinähän se aurinkorasva sitten olikin. No nyt on sitten rasvaa 🙂 Kun seurueemme muut saapuivat kisapaikalle rakentelimme huoltopisteen kuntoon. Meillä oli selleinen 3x3m katosteltta jossa oli myös ulkoseinät. Oikein mukava muutos viime vuotiseen, jolloin oli sellaisessa grillikatoksessa yksikseni. Kisa alkoi taas parilla päivälenkin kierroksella. Lämpötila oli klo 18 vielä varsin lämmin. Koitin mennä todella rauhallisesti, mutta sykkeet oli taivaissa. Päässäni pohdiskelin aika synkkiä juttuja, että tässäkö tämän vuotinen nbu-sitten olisi pääsisin ehkä 100km tai ehkä vähemmän? Tämmöisiä sitä siis tuli pohdittua jo ensimmäisen 4 kilometrin jälkeen. En millään päässyt sisälle päivälenkin kiemuroihin, reitti tuntui luvalla sanoen jopa paskamaiselta mennä. Aika pientä polkua ja kun siellä mennään pitkässä letkassa tiiviisti niin siinähän alkoi vähän jopa ärsyttämään. Toinen kierros oli ehkä vähän parempi sykkeiden puolesta, mutta ei tuntunut yhtään sen paremmalta. Tosiasiassa sitten ne keskisykkeet olivat; lap1 142 aikaa kului 50.53 tämä siis omasta kellosta virallinen aika saattaa olla jotain muuta. Ja lap2 130 ajasta ei tietoa, kun huomasin kellon jääneen päälle huollossa. Mutta varmaan aika samoissa kuin eka kierroskin. Sitten päästiin yölenkille. @isi ja oliko @Tupun kanssa hölkkäiltiin leppoisia kierroksia niitä näitä jutustellen. Oma tekemiseni tuntui koko ajan vaan paremmalta ja mikäs siinä oli mennessä. Ilta oli viileä ja fiilis oli korkealla. Semmoinen huomio tuli tehtyä, että vaikka nykyään profiloidun melko vahvasti "polkujuoksijaksi", niin vahvuuteni taitavat edelleen olla tasamaan juoksussa. Sen verran helppoa tuo oli. Toki "yöjuoksut" ovat minulle aina todella helppoja. Nestettä meni melko tarkkaan koko yö silleen, että tunnissa nautin reitillä puolilitraa vesi ja suola seosta. Ja huollossa sitten 0,7l Tailwindiä. Yöllä kun ei silleen hikoillut, niin joka toisella kierroksella joutui pitäkään tyhjennystauon. Suolaa otin vielä erikseen joka huollon yhteydessä sellaisen hyppysellisen. Loppuyöstä oli hetkittäin jopa vähän kylmä, mutta pitkähihaista en tarvinnut. Yön kierrokset 1 @7.03/130 2 @7.20/126 3 @7.41/124 4 @7.39/120 5 @7.49/123 6 @7.48/123 7 @7.44/121 8 @7.41/121 Sitten olikin siirtyminen takaisin poluille. Matka jatui edelleen @isi kanssa. Jutut taisi olla tässä kohtaa jo vähän juteltu ja keskustelu oli vähän satunaisempaa, mutta edelleen hyvillä mielin. Koko kisan ihmettelin mihin Hobbsilla ja Veidellä on niin kauhea kiire? Kamalia kierrosaikoja tekivät. Jotenkin ajattelin, että kyllä ne siitä sitten rauhoittuu. Varsinkin yön osuudella hobbs meni kamalaa kyytiä, poluilla taisi rauhoittua ainakin hetkeksi, kunnes sitten katkesi totaalisesti. Mutta niin katkesi Veidekin. Siitä nämä backyard ultrat ovat hienoja tapahtumia, että sitä pääsee lähietäisyydeltä näkemään näiden "yli-inhimillisiä" kykyjä omaavien ultratykkienkin matka saattaa katketa aivan samalla tavalla, kuin meidän kuolevaistenkin. Iltapäivällä jossain kohtaa ohitin Veiden ja siinä rinnalla tsemppasin häntä, että meno on näyttänyt koko kisan tosi hyvältä ja vieläkin näyttää. Kiihdytin siinä sitten takaisin omaan vauhtiin, hän ei jatkanut kisaa sen kierroksen jälkeen. Siinä iltapäivän tunteina juoksin myös koko ajan enemmän ja enemmän kärjen kanssa ja siinä pääsi näkemään, että ei tämä ole helppoa heillekään näissä helteissä. Välillä jo luulin, että Hannes tai Jumisko ei enää lähde seuraavalle kierrokselle, kun siellä oli jotain pientä vaikeutta. Hanneksen pohje kramppaili jossain kohtaa todella pahasti. Mutta sitkeästi hän jatkoi matkan tekoa. Nesteet putoilivat oikeastaan koko päivän tosi hyvin, eikä tullut huonovointisuutta, kuin viimeisellä kierroksella sitten. Mulla oli mukana 2 puolen litran lötköä ja ja ne oli miltei tyhjiä jo ennen puoltaväliä... Suu alkoi kuivumaan ja samaan aikaan hikoilu loppui. Tiesin että tämä on nyt lopun alkua... Viimeiset 2 kilometrit tultiin ensin Hanneksen kanssa ja hänen jäätyään tyhjennykelle juoksin vielä Mikon ja Visan kiinni, mutta sitten alkoi simmutkin menemään jo kiinni ja tiesin, että tämä oli tässä. 100mailia. 160 kilometriä. Pienet onnen kyyneleet taas ennätys pitkä matka. Tavoitteena oli päästä vielä yökierroksille mukaan, mutta ei harmittanut keskeytyspäätös olin antanut kaikkeni. Laitoin tuonne loppuun vielä päiväkierroksien keskitahdit ja sykkeet. Hyvin huomaa, että sykkeet ovat ihan liian korkeat lämmöstä johtuen. Vauhtia ei voinut enää oikein vähentää, kun halusin makoilla märkien pyyhkeiden alla koittaa viilentyä mahdollisimman paljon. Jossitella voi olisinko päässyt pidemmälle, jos olisin tehnyt toisin. Siihen en kuitenkaan tällä kertaa lähde. Sellainen hauska huomio, että kaaduin lenkillä kerran siellähän oli siis juurakkoa, kalliota ja kiviä vaikka kuinka paljon, mutta minäpä onnistuin kaatumaan sellaiseen kosteaan turvekosteikkoon. Ei mitään kovaa vastassa. 100% onnistuminen pannutuspaikan valinnassa. Päiväkierrokset 1 @7.53/135 2 @7.34/137 3 @7.38/140 4 @7.39/142 5 @7.38/146 6 @7.45/144 7 @7.42/145 8 @7.35/148 9 @7:35/148 10 @7.36/148 11 @7.50/147 12 @7.46/148 13 @7.42/148 14 @8.17/142 Ja sitten vielä kuukauden liikunnat: Juoksua: 50 tuntia 8 minuuttia. 433.6km nusumetrejä 6507m. Suorituksia 18 Sähköpyöräilyt: 13 tuntia 47 minuuttia. 261km. Nämä voinee laittaa tänne jo nyt, tuskin tulen harrastamaan liikuntaa muutamaan päivään 😄
 16. 5 points
  Ma: Matolla 15km/1.29/124 Helppoa. Dohan naisten maraa Joutubesta. Kiva keli sielläkin.
 17. 5 points
  Viime viikolla liikunnat sujuivat näin: Maanantai: Aamulla juoksua töihin 6,2 km keskitahdilla 6:45 ja keskisykkeellä 138. Illemmalla juoksua 4 km keskitahdilla 7:07 ja keskisykkeellä 141. Tiistai: Kävelyä 4,2 km Keskiviikko: Aamulla juoksua töihin 6,6 km keskitahdilla 6:53 ja keskisykkeellä 141. Illemmalla juoksua 4,8 km keskitahdilla 7:00 ja keskisykkeellä 141. Torstai: Juoksua illemmalla 5,2 km keskitahdilla 6:57 ja keskisykkeellä 147. Perjantaina: juoksua aamulla töihin 6,2 km keskitahdilla 6:32 ja keskisykkeellä 145. Sunnuntaina viikon pitkis varsin kauniissa maalaismaisemissa 16 km keskitahdilla 6:58 ja keskisykkeellä 151. Asfalttitiellä oleva kyy kiertyi kerälle lähestyessäni, mutta pysähdyttyäni jatkoi matkaa. Hevosiakin oli laitumella matkan varrella. Kävin uimassa ennen lenkille lähtö ja kävin viilentämässä päätä vedellä uimarannalla matkalla, mutta eipä se pitkään auttanut helteessä. Sinänsä kuitenkin ihan mukavasti sujui lenkki. Viime viikon liikunnat: - juoksua 49 km - kävelyä 9,5 km Ohessa muutama kuva sunnuntain lenkin varrelta.
 18. 5 points
  viikko taas kipitelty Ma lepoa Ti 3,8km töihin ja 5,45 pois takaisin semmoista semireipasta keksitahti 5:30 ja syke 129. Ke 7,33km pk 6:14 ja 118 varmaan tää oli semmoinen pk1 To 3.8km aamuhiivintä ja sitten iltapäivällä TV-VK. Idea oli tarpoa se noin 7km 5:00 tahtia. 4km jaksoin ja sit vaan hyyty. Pistän ihan lämmön piikkiin. Ei vaan irronnut. Join illalla varmaan 3 litraa nestettä ja aamulla vielä janotti. Ennen lenkkiä olin mielestänit juonut ja kaikkea. olosuhteisiin nähden siis hyvin ja alkaa toi vitosen tahti tuntua aika kivalle kun olen sitä nyt joka viikko juossut. Toki semmoinen 10km pitäisi olla kevyttä kauraa viikkotasolla jos nyt haluaisi maran joskus juosta tuolla tahdilla, mutta tässähän sitä määrää yritetään koko ajan nostaa. Pe 4.2km aamuhiippailut la hedonistinen rappio, eli kevyttä oluen nauttimista hela dag pitsaa ja jätskiä su otin vetovastuun perheen hoitamisesta ja en päässyt lenkille Yhteensä 32,7km Tällä viikolla sitten on taas hieman kuviot auki. Remppa etenee, mutta voi olla, että on viikonlopun joku naputtamassa lattiaa ja pitäisi hoitaa itsensä evakkoon. Lisäksi kaikkea muuta säätöä. Eli hieman sekavaksi menee. No juostaan taas kun ehditään.
 19. 5 points
  Pe: 12km, 5:47/km, keskisyke 145. Loppuakohden helle alko painaan ja sykkeetki aika reippaat vauhtiin nähden. La: 6km, 5:50/km, keskisyke 135 Su: 25,5km poluilla ja hiekkateillä, jonkun verran mäkiäkin. 6:27/km, keskisyke 134. 1,5l litraa nestettä, josta puolet urheilujuomaa ja yksi geeli tuli nautittua matkalla, jos parikin kilsaa ois pitäny vielä jaksaa niin liian ohkaset eväät olis ollu. Loppussa alko hyytymään, muuten oikein hyvä lenkki. Porin puolikkaan jälkeen ensimmäinen eheä juoksuviikko, 80km kerty kilometrejä + yksi voimareeni.
 20. 5 points
  Tilinteon hetki jälleen. MA: Aamupäivällä penkki ja kulmasoutu, molemmat 4x4x120. Illalla ylä-pk 18,13km pääasiassa tasaisia maastoja. Tahti 5:08, syke 132. Vähän lämmintä vielä illallakin mutta muuten ok. TI: Matolla 20min lämpöjen jälkeen ylämäkivetoja: 6x3min/2min palautus, vedoissa kulma 7% ja tahti 5:25. Aika sopiva setti ja helpompaa se on mäkivetoja matolla tehdä kuin luonnossa. Pysyy tahti paremmin vakiona nääs. Fillarilla salilta kotiin missä vielä vähän fysiojumppaa. KE: Töihin 14km "kevyttä" polkua töihin, tahti 6:28, syke 126, nousu 216m. Jalat raskaat vedoista mutta jotenkin oli sellainen mieleenpainuva omituinen hyvänolontunne koko ajan. Vähän kuin joku rapsuttelisi hellästi nyyttejä. Illalla vielä 30min hölkkä kotiin. TO: Leukaa muistaakseni seiskoja 20:llä, kyykky 5x4x135, fysiojumppa. PE: Verttitonni Paloheinässä. Vitun kuuma, onneksi vaimo toi lisää juotavaa kesken treenin. Huomasin siinä tampatessa että Garminin nousumetrien laskenta on kyllä siihen suuntaan - mallia. Kotona kun katselin ihmelaitteeseen piirtynyttä korkeuskäyrää niin siinähän on treenin sisällä jumalauta 15 metrin heittoja Paloheinän huipun korkeussijainnilla. Ihmettelin kun välillä yksi nousu tuotti 25 metriä lisää hyvää ja välillä taas jotain 18 metriä, vaikka samaa uraa menin ylös-alas koko ajan. Kattokaa ny tota käyrää. Täytyy varmaan laskeja nousukertoja jos jotain vertailua haluaa verttitreenien kesken tehdä. Tällä kertaa keskisyke 129 ja aikaa meni 1h52min. Alamäissä meni aikaa kun himmailin polven takia. Kesti kuitenkin loppuun asti. LA: 40min palauttelevaa, päälle fysiota. Illalla olkapäitä ja keskivartaloa. SU: Polkupitkis 30,2km. Tahti 7:14, syke 115, nousu 520m. Jalat väsyneet ja keli lenkkeilyyn ihan perseestä, joten otin rauhallisesti kun ei ollut kiinnostusta keitellä aivosoppaa siihen malliin kuin takapihan miehillä ja naisilla Nuuksiossa. Nestettä meni hieman vajaa neljä litraa. Tällä kertaa ei kommelluksia... Yhteensä 10h45min, polvi 9/10.
 21. 4 points
  Päivitetään nyt vielä viime viikko pintapuolisesti: Viikko 26 Ma: Juoksu 11km Ti: Pyörä 68km Ke: Pyörä 52km To: Juoksu: yritys -> ei onnistu Pe: Pyörä 59km + 1h reipas kävely La: Pyörä 202km Su: Pyörä: 140km Reisille meni vaivojen takia. Oli tosin vkl mahtavat pyöräilykelit:) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ma 29.6 Juoksu 4km + kävelyverryttelyt alkuun ja loppuun. Voimistelua Tänään sitten "pit stopin" jälkeen hölkkäaskelia, ei voi kevyeksi sanoa. Pakara-alaselkä kremppaa edelleen + jalat niin pökkelöt viikon tauosta & pyöräilyistä. Nyt yritän aiemmin esitellyllä taktiikalla vielä kerran uusintastartin juoksutouhuun. Katsotaan onnistuuko, toivottavasti. Jos ei, niin sitten on vaan luovutettava.
 22. 4 points
  28.6. mökiltä kotiin vanhemman tytön kanssa, kun sillä alkoi rippileiri tänään. Illalla tripyöräilyä 63,2 km, s 134/169, P 142/200 W. Alussa 5 mäkivetoa, joista 3 isolla vaihteella ja 2:ssa normi tehopyöritykset. Tuntui melko vetelältä. Siirtymän jälkeen 17 km tempo, 36,74 km/h jonkin verran tuulisessa kelissä. s 160/169, P 230/234W eli noin sweet spot sykkeillä mutta hieman korkeammilla tehoilla, ellei FTP ole sitten vähän kohollaan. Teho siis oikeastaan oikein hyvä tuolle sykkeelle, eikä mäkivetojen velttous jatkunut. Jäi sellainen tunne, että olisi voinut puristaa vähän kovempaakin tai pidempään. Kotiin päin ajellessa mietin, että hieman pidempiäkin voisivat pyörätreenit hyvin olla. Yöllä oli jostain syystä kuitenkin melko levoton olo. Tulin lenkiltä kotiin vasta noin 21.30, mikä lämpötilan ja valoisan kesäillan puolesta oli oikein hyvä, mutta ehkä vaikutti kuitenkin uneen. 29.6. Päivälenkki sykevyön pariston vaihtamisen jälkeen, mutta ennen saderintaman ennustettua saapumista. 12,6 km: verrat ja pääsetti 6*1 km / 2' kävely. Vedot 4:01.9/55.3/50.5/56.5/54.3/51.9 ja max sykkeet 170/177/177/180/179/181, eli mentiin mukavasti korkeampiin kierroslukuihin. Aika tuulista, periaatteessa parittomilla oli myötätuuli ja parillisilla vastainen, mutta tuuli oli aika puuskittaista ja pyörteilevää. Melko hiostava keli myös. Juoksutuntuma oli hyvä, jalat liikkuivat ja sain pakarat aktivoitua vauhdikkaampaan menoon. Kroppa ei muutenkaan ihmetellyt kun mennään reilusti anakynnyksen yläpuolelle. Hapenotto rupesi lopussa selvästi rajoittamaan menoa, mutta tällä kai sitä saa parannettua. Kello ilmoitti lenkin jälkeen, että uusi kynnys havaittu, 4:31/km sykkeellä 170. Minusta syke voisi olla oikein, mutta tuolla sykkeellä pitäisi kyllä päästä eteenpäin kovempaa vauhtia vähän pidempäänkin. Kello pärähti suihkussa lenkin jälkeen, että nyt on viikon tehominuuttitavoite täynnä. Suihkun se siis vaati vielä mukaan.
 23. 4 points
  Tuota itsekkin miettinyt tai sit ihan vaan ottais reilusti vapaapäivän kun tuntuu ettei kulje, tän viikon yritän vielä pyristellä Ja juosta itseni monttuun. Kivaa on kumminkin kun löytää itsestä uusia kipeitä paikkoja juostessa sekä levossa. Ja onhan se kovaa kun kaikki lenkit assulla. Ma 29.6 aamun reippailu 10, 24km@4:10@144/155bpm Seassa neljä kpl ruskoja, oli kyllä vaikeita tehdä. Jotenkin on tosiaa piesty olo jaloissa. Onneksi on tälläkin viikolla hierontaa luvassa. Vähän vielä irtoaa limaa keuhkosta ja nuhaa, mutta koko ajan vähenemään päin. Vatsa tosin on ollut arka ja löysä, seuraavaa tautia pukkaa.. Tää yö oli rauhallisempi kuin edellinen mutta silti oli aktiivista liikehdintää useampi kerta yöllä.
 24. 4 points
  Kardio pitkä 2h5min 21,1km avg131. Näkyy sopivan viileässä ja/tai yöjuoksut paremmin. Edellinen yö meni mökillä sääskien kanssa sotiessa niin ettei kello rekisteröinyt sitä edes uneksi. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi ohjelma arpoi pitkän lenkin tälle päivälle. Edellinen lenkki oli oma juoksuindex ennätys 69 ja tämä nukkumattoman yön jälkeinen ja kesken lenkin vuorokausikin vaihtuva 66. Palasin näiden kahden lenkin myötä samalle tasolle takaisin, missä olin ennen vasemman polven oireilun alkua n.2kk sitten.
 25. 4 points
  Su: ap: kevyt 8km (4.11) ilta: kevyt 6km (4.13) Viikon saldona huoltavaa tai kevyttä 90 km ja reipas tunti pyörää. Ensi viikko vielä kevyempää, mutta viikonloppuna maksimi vitosen testijuoksu, niin näkee missä mennään ja kuinka paska se kunto on kun pystyy vertaamaan aiempiin kyseisen reitin aikoihin.
 26. 4 points
  VK1@20,1km@1h40min12sek@4min59sek@138 8km-5km-4km ajat 39.48min-24.08min-18.25min ja km-vauhti 4.59min-4.49min-4.35min ja loppuverryttelynä kolmisen km lönkytellen. Aamupv hikinen lenkki. Vitosen vauhti menee helposti, neljänkolmenkymmenen vauhti vaikeasti. Hoka Rincon parempi asfaltilla kuin soralla. Viikko 75 km + 2h10 min pyöräilyä.
 27. 4 points
  Lauantaina lepoa, oli kokoajan jotenkin kuuma olo. Sunnuntaina melontaa 19,3km, 1:54:50, avg 161. Voinee ajatella että meloen yläkynnys on jotain 160 luokkaa. Tuskin paljoakaan yli kynnyksen kahta tuntia meloo, vaikka aika tiukilla pidin itseäni koko matkan. EDIT: Kirjoitellaan nyt kuitenkin pieni "kisaraportti" Gullö Runtista, vaikka retkisarjassa meloinkin. Aerobista liikuntaa melontakin kuitenkin on, eikä pumppu sen suuremmin välitä mihin se veret pumppaa. Ennakko arvioissa pidin mahdollisena, että pysyisin hyvällä melonnalla vähintään puoleen väliin kärjen peesissä ja suunnitelmana olikin peesata edellä mennevien kajakkien vanavedessä niin törkeästi kun kehtaisin, toki osumatta kertaakaan peesattavaan. Lähtöviivalla oli pieni yllätys, että "retkisarjassa" oli mukana porukkaa kilpureilla, mutta ehkä kyse olikin enemmän harrastajasarjasta ja kuvittelin, että varmaan olivat edeltävinäkin vuosina meloneet kilpureilla. Lähdössä kuuluttaja sanoi kaksi minuuttia lähtöön ja noin 3 sekunnin perästä sanottiin voi lähteä. Oli pieni yllätys että kaksi minuuttia oli niin lyhyt. Sain kuitenkin heti hyvän peesin ja alkuspurtissa haettiin paikkoja jollain +12km/h vauhdilla, joka nosti sykkeen samantien yli 160:n. Luotin siihen, ettei se tahti kyllä kovin kauaa voi jatkua, tai sitten menee moni muukin hapoille, kuin minä. Aika nopeasti vauhti putosikin sellaiseen mukavaan marssivauhtiin ja alkoi siitäkin hidastumaan vähitellen, joten 2,5 kilsan kohdalla sain jostain älynväläyksen polkaista kaasu pohjaan ja harventaa porukkaa heti alkumatkasta. Kolmen kilsan vedon jälkeen olimmekin toisen melojan kanssa hieman irti ja siirryinkin siitä käytännössä seuraavan 10 kilometrin ajaksi peesaajan paikalle, tarkkailen kärkimiehin eleitä ja vahvuuksia erisuuntaisissa tuulissa. Päättelin aika nopeasti, että jos haluan päästä hänestä irti, niin isku pitää tehdä sivutuulessa. Olin ajoitellut iskua etukäteen noin 16 kilsan kohdalle, mutta eikös kärkiukko lyönyt lämän tiskiin 13 kilsan kohdalla ja meinasin jo alkaa kärsimään enemmänkin, mutta onneksi hänen veto ei kestänyt kuin kilometrin ja hiipui aavistuksen seuraavalle puolelletoista kilsalle. Siinä vaiheesa aloin suunnitella oman iskun aikaistamista ja samassa vilkku päälle ja kaasu pohjaan, kävi miten kävi. Kisakaveri oli ilmeisesti hieman tummentanut omalla iskulla itseään, joten eroa alkoi tulemaan hivuttamalla ja kun pääsimme melomaan sivutuuleen kaveri jäi samantien vähän pidemmälle. Hyvää "kisassa" oli kyky pitää itseäni ahtaalla pari tuntia. Huonoa ehkä se, että raukkamaisesti peesasin kilpakumppania liki 10 kilsaa, melkein hävettää. Melonnassa peesissä tulee liki pyöräilymäinen hyöty, joten olisihan sitä pitänyt antaa itse enemmän peesiä myös muille. Tälle vuodelle maksettuja tapahtumia on vain Bodomi, jos sen saisi juostua edes 161 keskisykkeellä, niin olisin todella tyytyväinen. Tälle viikolle 35,4km juoksua, jos en olisi ollut eilen niin finaalissa, niin olisi mennyt ehkä pikuisen yli 40 kilsaa, joak on tässä vaiheessa ihan hyvä määrä ja sitä voisinkin tavoitella ensi viikolla, kun kelit jäähtyy. Edit: kisoissa paras puoleni taitaa olla **tuksen/tukalan olon sieto, pystyn vetämään **skalla ololla sen pari tuntia näköjään, vaikka reenit ovat olleet vähän mitä sattuu. Ensi vuodeksi Viper 46 tai Viper 48 alle niin pitäisi päästä paljon nopeampaan aikaan ja nuo ovat vielä kuntokajakkeja. Auklanditkin reenasivat paljon meloen, toki olivat hyviä juoksijoitakin, joten heistä kait pitäisi hiihtäjänä ottaa jotain oppia... Mielessä tietenkin jo maksettu Finski...
 28. 3 points
  Samaa mieltä kyllä kuin herrat edellä, kannattaa ehdottomasti lähestyä eri vinkkelistä tuota juoksuhommaa. Itsekin toteat, että juoksussa suurin limitteri on vauhtikestävyys (tai sen puute) ja tähän ongelmaan pahinta mahdollista myrkkyä on juosta pitkiä PK2 juoksuja! Miksi? Koska se ei isommissa määrin kehitä vauhtikestävyyttä ja toisekseen saa aikaan kohtuullisen merkittävän rasituksen kehoon, joka puolestaan estää vauhtikestävyysharjoitteet. Eli tuon sijaan tekisin lyhyempi juoksuja pk1 vauhdilla eli oikeasti hiipimällä ja sitten sitä vauhtikestävyyttä maltillisin määrin, vaikkapa vk1 tasavauhtisena noin 30-40min kestoltaan. Kehittäisin harjoitusviikot siten, että tuossa vauhdikkaammassa juoksussa olet freesi eli alle 2 päivää sekä kevyttä että lyhyttä. En olisi kauhean huolissani pitkien juoksulenkkien puutteesta, jos nyt jo tuossa juoksit 5min/km vauhtia 20+km niin kyllä sitä peruskuntoa pitäisi löytyä. Samaa kertoo 340km pyörää kahteen päivään! Juoksussa määrää pitää kyllä kerätä huomattavasti kevyemmin kuin pyörällä eli pk1 sykkein ja mahdollisimman kevyesti edeten. Sinun tasolla voisi olla hyvä yläraja joku 5.30/km eli juokset sitä hitaammin. Olisi hyvä jäädä sellainen fiilis kotiin tullessa, ettei mitään ole tehnyt!
 29. 3 points
  Ma Lepo -Vähän ajattelin että josko tänään pikku lenkin olis käyny heittämässä, mutta sitten kuulin että mulla on lapsenvahtivuoro. Se siitä lenkistä. En nyt jaksa lähtä joskus 22-23 tonne vesisateeseen hipsuttelemaan mitään palauttavaa. Meen aikasin nukkumaan niin siinä taitaa olla parempi palauttava. Sama tilanne voi olla huomennakin jonka jälkeen pitää miettiä vähän uusiksi viikon ohjelmaa. Yks vaihtoehto olis juosta matolla, mutta saa nähdä kestääkö pää. Katotaan sitä huomenna. Huominen on kuitenkin vasta huomenna. Eilen sain kuulla kunniani kun lenkki vähän venähti. Piti olla 75min lenkki, mutta kun Grit juoksutti mua metässä miten sattuu ja piti kuvailla niin lenkille tuli tunti lisää mittaa. Kotona oli kuulemma mietitty että pitääkö lähteä ettimään. Sinänsä turhaa koska juoksin poluilla. Mutta taas yksi hyvä esimerkki siitä miksi olisi hyvä kantaa puhelinta mukana.
 30. 3 points
  Maanantai 29.6. Työpäivän jälkeen kiihtyvä 15,03km @5:07. Lenkin alku oli todella nihkeää. Juoksin osittain polkuja pitkin hyvin hitaasti. 8km jälkeen alkoi kulkemaan ja loppu tulikin ihan reipasta menoa.
 31. 3 points
  Päivitystä kremppatilanteeseen. Vasen pakara on jo parempi. Hitaasti mutta hitaasti kaikki liikkuvuustreeni, voimailu ja keventely on alkanut puremaan. Sen sijaan oikean jalan polvi on nyt tosi ärtynyt. Eilinen 1h 20min lenkki ja tämän päivän kevyet stridet saivat sen nyt suorastaan pillastumaan. On aivan helvetin kipeä, eikä oikein kestä painoa. Tämä oli kyllä arvattavissa, mutta pakko oli vähän testata tuota pakaran tilannetta. Suo siellä vetelä täällä. Se on omituista, että polvi kolotteli muutama viikko sitten kun oli treenit päällä, mutta ei ollut kovinkaan paha. Sitten neljän päivän totaalisen tauon jälkeen se oli pahempi, sitten se oli tuossa viime viikon lopulla muutaman päivän parempi, ja nyt sitten ihan finaalissa. Taitaa olla sama vaiva joka sai keskeyttämään treenit vuonna 2009, ja oikeastaan siihen ne jäikin. 2010 vielä innostuin lenkkeilemään parin kuukauden ajaksi, ja siinäpä se. Ja nyt sitten 2019 aloitin taas uudestaan. Ei taida tuo polvi oikein kestää kunnon treeniä. Mutta periksi en anna tällä kertaa kuten silloin 2009. Olin aika löysä vetelys siihen aikaan. Nyt katsotaan kumpi tässä vie, polvi vai minä. Tietysti on selviö, että varsinaiset treenit ei voi alkaa ennen kun se on kivuton, mutta en todellakaan jää makailemaan tai masentumaan sitä odotellessa. Menkööt vaikka jalka poikki, mutta kevyttä lenkkiä käyn veivaamassa edelleen päivittän. Täytyy vain löytää ne rajat jotka häiritsee sen toipumista. Nähtävästi kaikki yli tunnin lenkit ja stridet täytyy nyt jättää siksi aikaa. Päivän kuntoutukset: 15 km (6+9) ja välissä fyssarijumppaa.
 32. 3 points
  Juoksua 75min @ 5:38, sykkeet 124 (rannesyke). Mäkisellä reitillä reilu 13km, nousua 128m. Uintia 3600m @ 2:03/100m. Kilsan verrat + tekniikat, 6x400m im-vauhtia ja 200m verraa. Yösykkeet oli 54 keskimäärin (+10 normaalista) ja hrv oli matala. Katsoin yön sykedatat tarkemmin ja nukkuumaan mennessä sykkeet huiteli 60-70 välillä ja siitä ne yön aikana tasaiseen laski. Kolmen jälkeen sykkeet ja hrv olivat normaalit jo eli aika hyvin hermosto palautui yön aikana. 8h unta yhteensä ja palauttavan unen määrä hyvä. Jalat olikin sitten aika jumissa eilisestä. Oikean jalan pohkeen ja takareiden sain jotenkin toimimaan venyttelemällä. Tarkoitus oli juosta mäet pk2 ja muuten pk1. Rannesyke tuntui matalalta, mutta tehodata tuki sykkeitä. Tuntumaltaan oli ehkä pk2-tasoa. Jaloissa tuntui mäet aika reppaasti, mutta ihan ok jalalla nuo pikku nyppylät jaksoi kiivetä. Aamupalan jälkeen ajelin Otanmäen maauimalaan ja tulipahan tuokin maakunnan nähtävyys korkattua. Hieno keli oli uintitreeneihin. Tarkoitus oli keskittyä tekniikkaan. Perjantaina peesasin venettä uintilenkillä ja samalla kuvattiin uintia. Näytti aivan hirveältä ja laiskan näköistä menoa. Tähystyksestä pää jää melko ylös, mikä rikkoo uintiasentoa. Käsien palautukset tuli kummallisesti enkä saanut selkälihaksia toimimaan, joten ojentajat rasittui melkoisesti. Keskityin uintiasentoon tekniikkasetissä + lapojen aktivointiin. Vähän alkoi jo juju löytyä uintiin. Ensimmäinen 400m 7:12 (1:48/100m). Muihin vähän rauhoitin tahtia ja ne meni noin 7:20. Pitänee avovedessäkin ottaa vastaavalla tavalla korjausliikettä. Hieman vasen olkapää otti osumaa, joten vielä on pientä hienosäätöä tekniikassa (tod.näk. käsi menee välillä mahan alle). Viikon kertymä 14h ja 800tss. Viikonloppuun tuli vajaa 8h. Pyörää 7,5h, juoksua 40km, uintia reilu 7000m + jumpat.
 33. 3 points
  Vko 26 22.6-28.6 Ma: Jalkapallo 90min 6,1km ks: 168 Kaveriporukan futispelit 6vs5 -miehityksellä. Vääntämällä pallon perässä sykkeetkin nousevat hieman eri tasolle kuin juostessa. Päivän maksimisyke oli 194. Juostessa 189bpm tuntuu jo maksimien maksimilta. Peli sisälsi paljon nopeita spurtteja ja käytännössä koko pelaamisen ajan sykkeet pyörivät VK-alueella (58min) ja MK-alueella (22min). Ti: Rantalentopallo 2h Rantalentopallo onkin hieman rauhallisempi peli, varsinkin kun pelasimme 5vs5 -peliä, jolloin yksittäisen pelaajan ei tarvitse sykkiä jokaisen pallon perään. Pelatessa tulee tehtyä pomppuja varsin runsaasti Ke Aamu: 13,5km 5:35/km ks: 140 Ilta: Maastopyöräily 1h37min 26km ks: 121 Kokeilin elämäni enismmäistä kertaa maastopyöräilyä ja sehän osoittautui oikein mukavaksi liikuntamuodoksi. Maastot olivat teknisiä, mutta todella tasaisia, joten ne soveltuivat hyvin myös aloittelijalle. To: Lepo Pe: 3km lämmittely + 12km 4:13/km ks: 170 + 3km jäähdyttely Juoksin tempo-osuuden kiihtyvänä niin, että vauhti kiihtyi neljän kilometrin välein. Ensimmäiset 4km: 4:/26km, toiset 4km: 4:13/km ja viimeiset 4km; 4:01/km. La: Aamu: 8km 5:30 ks: 135 Ilta: 15,5km 4:55/km ks: 150 Su: Maastopyöräily 2h40min 40km ks: 128 Ja heti perään jo toisen kerran maastopyöräilyä. Tällä kertaa alla oli fatbike ja ympäristönä Rokuan maastot. Tällä kertaa reitit olivat helpommin ajettavia, mutta korkeuseroa löytyi huomattavasti enemmän. Etureidet tyhjentyivät mukavasti nousuissa, joten eiköhän tässä malta hetkisen palautella kovan viikon jälkeen. VIikko kokonaisuudessaan: Juoksua (ja jalkapalloa): 6h 25min 61,7km. Maastopyöräilyä: 4h 20min 66,2km. Lentopalloa: 2h. Yhteensä pyöreät 13h liikuntaa. Se oli lajien osalta varsin monipuolinen viikko. Vaikka treenitunteja kertyi reippaasti ei tekeminen tuntunut missään kohdin erityisen raskaalta. Väsymystä oli havaittavissa vain sunnuntaina maastopyöräillessä ylämäkeen. Sitä onkin tullut harjoiteltua huomattavan vähän, joten ei ihme jos reidet ovat huomenna ihmeissään tästä aktiviteetista. Alkavan viikon maanantai meneekin lepäillessä ja junaillessa takaisin kotimaisemiin. Tiistaina pääsen taas totuttelemaan tavanomaiseen tasamaan juoksuun.
 34. 3 points
  Su: Ulkona 11.9km/1.20 Vajaa litra juomista riitti juuri ja juuri. Todella kosteaa ja tossutkin vettyivät hikoilusta. Viikko: Reilut 12h ja köpöä 100km
 35. 3 points
  Reissusta palailtu ja ehditty vähän treenaillakin jo! Tosiaan Valtimon tienoilla tuli oltua vajaa viikko, sieltä suuntimilta ovat omatkin vanhemmat ja siellä paljon aikaa viettänyt, kun oma mökkikin siellä suunnin sijaitsee. Vähän herätti kyllä suoraan sanottuna huonoa omaatuntoa lähteä sinkoilemaan erämaahan kanootin kanssa vajaaksi viikoksi kesken about tärkeimmän valmistavan kauden. Yrittänyt tässä itselleni perustella, että kyllä se kuuden päivän "mindfullness" retriitti Inarijärvelle teki ihan hyvää, ja olisihan joku voinut olla flunssassakin viikon kesken treenikauden. No, tehty mikä tehty ja nyt katseet eteenpäin. Itse reissu oli aika perus: kevyttä melontaa pitkin vesistöä päivittäin, uuden retkikodan testailua, auringossa löhöilyä ja kalastusta. Kala ei oikein syönyt, mutta ainahan sitä ruokakalat nyt saapi. Yksi mörkö oli kiinni ja jos se oli taimen, kuten vähän pelkään, niin ois ollut kyllä heittämällä oma ennätyskala, sanotaan varovasti ~5kg. Vei siimat kiveen. Saattoi olla toki hauki. Syötiin harria, alamittaisia taimenia tuli muutamia. La-To: -melontaa yhteensä noin 80km, kohtuu kevyttä pääosin joskin pari vasta-aallokkoa myös ja yksi 5h mittainen päiväkin sattui sekaan Pe: -avovesiuinti 1500m, sis. 6x200m "lujempaa" La: -pyöräily 20km, kevyttä 108bpm Su: -uinti 2600m, 1.47/100m Matkustuksien jälkeen tänään ensimmäinen varsinainen harjoitus. Pari päivää joutui vähän vain happihyppelemään, kun keho oli vielä matkustusmoodissa sekä aavistuksen väsynyt reissusta muutenkin. Toisekseen allergiaoireet aika pahoina takaisin sivistykseen paluun jälkeen sekä kuumakin ollut. Tänään kuitenkin kävin uimassa CSS-vauhdein 3x(3x100m+1x200m) ja yllättävän positiivisesti vedot meni 1.40/100m pintaan, osa alle ja osa yli. Vikassa sarjassa toisen vedon joutui keskeyttämään 50m kohdilla pohjekramppiin ja tein sitten seuraavan vedon 150m ja vika pätkä 300m mittaisena. Tänään varmaan vielä kohtapuoliin juoksemaan hiki pintaan (ei liene kovin haastava tehtävä!), jos vaikka parit ruskot sekaan heittäisi. Pienimuotoinen ongelma tässä on, että kyynertuki ei ole saapunut, joten pyörällä ei voi oikein nyt ajaa. Ajelen varmaan syklolla tahi sisällä jarrukahvoilla. Ainaskin tuo yksi pitkä testi pitää tässä tulevalla viikolla tekaista. Toisekseen ke pitäisi uida 2km avovedessä kisana, joten nyt huomenna tarkoitus vetää vielä kova uintisetti ja tiistaina varmaan käyn myös uimassa, mutta kevyemmin. Jos loppuviikosta sitten pääsisi jo paremmin pyöräilemään.
 36. 3 points
  Helle. Se on ollut viikon teema, joka on kyllä näkynyt juoksuissani. Nimittäin ihmiselle, jonka luontainen sulamispiste on noin 20 asteessa, liikunta yli 25 asteen lämpötiloissa on melkoinen rottakoe. Ei hirveästi auttanut herätä edes viideltä, kun aurinko möllötti valmiudessa jo silloin ja lämpö tervehti kotiovella huumaavasti. Siitä huolimatta on juostu. Tai yritetty ainakin. Ma kevyt ja palauttava 6,26 km (6:51/km). Ti 10,6 km (5:41/km). To yritys juosta kilsoja. Välissä aina 200 metriä hölkkää. Eka kilsa 4:23, toka 4:23, kolmas 4:32. Sitten uskonpuute ja 2 kilsaa (4:59/km). Lisäksi lämmöt 6,6 km. Fiilis: Ihan persiistä koko treeni. Pe yritys juosta 10 kilsaa vauhdilla. Eka viisi kilsaa 24:58. Sitten loppuu usko ja vauhti, ei välttämättä tuossa järjestyksessä. Pienen manailun jälkeen 2 kilsaa (5:18/km) ja heti perään 2 kilsaa (5:34/km). Lisäksi 1,2 kilsaa 5:55/km. Ei hyvä. Jostakin syystä, laitetaan nyt vaikka helteen piikkiin, ilmoittaudun motivaation lisäämiseksi Vantaan maratonille. Tätä ehkä kadun vielä. Mutta onpahan jokin tähtäin tekemiselle. Su juoksua 24,5 kilsaa (5:45/km). Lämpöä vähemmän, ja heti helpompi juosta. Matkaan sisältyy keskimääräistä nopeampi 10 km (5:22/km). Koko viikko 63,1 kilsaa (5:47/km). Sateita odotellessa.
 37. 3 points
  La 33,4km 5:35/km s138 -Kieltämättä oli aika lämmin 🙂
 38. 3 points
  Pe 26.6.2020 Lepo. Viimeinen työpäivä ennen lomia = säätöä, venähti pitkäksi. Lisäksi muuta hässäkkää, joten ei asiaa lenkille. La 27.6.2020 26,0km@5:09 / 2h14m / HR 150 Hellepitkis reppu selässä. Suunnitelma oli juosta 15km tavoitevauhtia, mutta oli siellä kuitenkin sen verran lämmin, että jaoin tuon kahteen osaan: 8,5km@5:43 / 48:35 / hr 136 7,0km@4:41 / 32:50 / hr 158 2,0km vr 7,0km@4:36 / 32:15 / hr 161 1,5km vr Kulku helle huomioiden ihan ok, ei mitään säkenöivää, mutta ei erityisen heikkoakaan. Suuta kuivasi ja jano riivasi loppupuolella, vaikka olikin nestettä mukana ja yritin sitä hörppäillä vähän väliä. Kroppa ei vaan oikein ottanut enempää vastaan. Tuolla matkalla tästä ei ehtinyt tulla ongelmaa, mutta pitemmällä ois voinut aiheuttaa haasteita. Rispektit Nuuksioon.
 39. 2 points
  Ma: ap: kevyt 6km ip: kevyt 8km (4.07) Kevyen vauhti näköjään paranee silmissä kun ei tee yhtään rasittavia harjoituksia.
 40. 2 points
  https://guzey.com/books/why-we-sleep/ Tässä on niin sanottu akateeminen niskalaukaus kyseisestä kirjasta... Eli lyhyesti sanottuna jo kirjan intro on täynnä vääristeltyjä tilastoja jossa faktat silotellaan pois kirjoittajan agendaa palvellakseen. Jos Lontoo sujuu niin suosittelen tutustumaan tuohon jo ihan senkin vuoksi että miten ohuella langalla noita "tieteellisiä" kirjoja joskus kirjoitellaan, tietääpähän sitten suhtautua skeptisesti kaikkeen muuhunkin tieteelliseen.
 41. 2 points
  Muuten olisi kiinnostanut, mutta ei osu duunivuorojen kanssa yhteen enkä jaksa lähteä sumplimaan. 16.7 kun on päivä jolloin tulen duunista klo 7 kotiin ja uusi vuoro alkaa taas klo 19. Vielä on se Nuuksion keikkakin ehdottamatta mutta onhan tässä kesää (ja syksyäkin) jäljellä. Tänään aika kevyesti 14km, 5.27/km, avg 137. Yllättävän hyvin tuli alku, mutta kympin jälkeen rupesi eilinen riuhtominen tuntumaan jaloissa. Kuukauden kertymä nyt 258km... huomenna kaverin kanssa kesäkuun päätös ja ehkä joku 12km. Se on ihan ok kun menee 250-300km. Maalis/huhti/touko oli 213-255-277.
 42. 2 points
  Ti: PK 10,46km, 01:01:15, keskisyke 140bpm Ke: kiihtyvä intervalli 4x 1km+0,6km+lepo 0,4 51:53 keskisyke 138bpm Pe: PK 13,54km, 01:18:40, keskisyke 142bpm La: kävely 15,42km, 04:03:20, keskisyke 87bpm Su: PK 26,68km, 2.38.07, keskisyke 150bpm Viikon kilometrit (juoksun osalta): 59,3km kestoltaan 5h49min kaloreita 5369 kcal. Keskiviikkona kiihtyvä intervalli, kilsa pk:ta, ja sitten 0,6km rennon kovaa ja sitten 0,4km hitaasti palauttavaa ja tätä toistettiin 4 kertaa. Lauantaina vaimon kanssa rauhallista kävelyä maisemia katsellen ja kelistä nauttien. Pari seuraavaa viikkoa onkin sitten kisaviikkoja.
 43. 2 points
  Jos katsoo stravan juoksufoorumista mitä UTTF:n voittajat juoksee, niin ei ne ainakaan vähän juokse. Tai sitten oma "paljon" on vääristynyt. Oma "paljon" on +5000km vuodessa, kun puhutaan työssä käyvistä ihmisistä. Itsehän juoksen noin 1000 km vuodessa, mutta en olekaan juoksija.
 44. 2 points
  Iltapäivä hikinen, keskellä kuuminta hottia. Harmittaa kun en ole samalla tavalla patinoitunut runomies kuten @Pexrun 28.6 pitkis 19,19km@5:12@127bpm Nesteitä oli mukana litra, kaikki meni 100 minuuttia assulla tassuttelu on vaan kuumaa puuhaa puolenpäivän jälkeen. Vahvat jalkalihakseni kipeämmät kuin eilen, mutta ei niin kipeet kuin torstaina. Paino ennen lenkkiä n. 86kg ja lenkin jälkeen 83. Tuulinen keli kuivatti hyvin hien ihonpinnalta heti kun sellaista siihen tuli. Viime yö oli ihmeellinen, lapset vaelteli talossa ja piti hereillä. Viikkoon 87,48km 7h12min
 45. 2 points
  Fillarilla Harjulle 2 km + 6 tuntia jalkojen päällä auringonpaisteessa + fillarointi kotiin. Ihan hyvät kisat.
 46. 2 points
  10.3 km oli tänään ihan tarpeeksi. Viime yönä oli ihan turkasen kuuma, ja nukkumisesta ei meinannut tulla mitään. Nyt sataa, ihanaa!
 47. 2 points
  Ju vr 3,6 + 4 x 1 (4´15, 3´51, 4´00, 3´45) + vr 3,5 = 11,1 km Ensimmäinen lajinomainen harjoitus vuosikausiin, vetoharjoitus keskipäivän helteessä pitkin Vanhaa Lahdentietä. Etelään päin enemmän loivahkoa ylämäkeä ja hieman vastatuulta mikä näkyy ensimmäisessä ja kolmannessa vedossa, lisäksi tunnusteleva aloitus. Aloitin näin neljällä vedolla alkuun, jotta ei liian kangistavaa, hengitys aukesi tarpeeksi näinkin. Viimeisessä vedossa kadenssi 87, kun normilenkeillä 78-80 - hyvä, hyvä. Palautukset hidasta kävelyä hengityksen = puuskutuksen tasaamiseksi. Ekaa kertaa kellon intervalliharjoitus käytössä, ei sujunut Spartanin käyttö intuitiivisesti. Täten ensimmäinen ja viimeinen veto omina harjoituksinaan, ja toinen ja kolmas yhtä pötköä ilman että sovelluksesta näkisi vaikkapa tauon pituutta. Vetojen jälkeen pulahdus Keravanjokeen (Kimalaisen ranta kartan mukaan) ennen hölkkäystä kotiin. Pitäisikö tässä tuoda julki Cooper-tavoite vuoden, kahden ajalle: ensin takaisin kolmeen tonniin, ja sitten kohti kolmenkymmenenkolmen vuoden takaista ennätystä lukioajoilta: 3355. Vaikka ei tuohon nuoruuslukemaan pääsisikään, niin harjoittelu avaa juoksutekniikkaa ja röörejä (jos pysyn poissa telakalta) Muutoin viikko meni harjoittelun suhteen huti, kiirettä ja pari iltatapahtumaa. Eilen koko päivä helteistä kodinsiivousta ja kunnioittavaa ihmettelyä NBU:n suorituksista.
 48. 2 points
  Su Rauhallinen 21.17 km Tänään rauhallinen pidempi lenkki "tyhjällä mahalla " ja ilman juomaa lenkillä. Lopputuloksena lenkin jälkeen jano ja nälkä. Nyt molemmat tarpeet tyydytetty, niin onpa raukea olo!
 49. 2 points
  La iltaan vielä 34km/1h49m fillarilla teinin kanssa. Meillä molemmilla oli vähän tylsää, joten huviteltiin kiertämällä järvi. Su 28.6.2020 Polut 8,5km@6:42 / 57min / HR 134 + 60 min jumppa Viikon päätteeksi kevyt pyörähdys poluilla. Jalat jonkin verran väsyt, mutta olo ja kulku varsin raikas. Sykkeet kivasti alhaalla, askel terävähkö - rauhallista tahtia toki, mutta silti kiva huomata. Helleviikon saldo 81,5km. Kuusi lenkkiä, joista kolmella kovempaa, kolmella rauhassa. Lisäksi eilinen fillarointi ja kolme settiä jumppaa (30-60 min). Hyvä viikko. Ens viikolla suunnilleen samaa kaavaa sopivalla progressiolla. Lomakaudella pitäis ehtiä, joskin aikatauluja saa miettiä enemmän kuin rutiinien mukaan menevässä arjessa.
 50. 2 points
  Ke 24.6. palauttavaa juoksua 10,6km @ 5:31, keskisyke 120 pinnassa. Kävin välillä uimassa, joten pieni tauko lenkkiin tuli. Mukava viilennys kuitenkin. To 25.6. edelleen kevyttä 10,1km @ 5:19, keskisyke 120. Sekaan 3x200m vedot, noin 41s pintaan per veto. Pe 26.6. vain pieni verryttely 6,1km @ 5:24, keskisyke 123. Hieman koholla sykkeet, mutta ainakin osittain mennee helteen piikkiin. La 27.6. liki paikalliset veteraanikansalliset jossa 3000m aikaan 10.31,03. Ei mennyt tavoitteeseen eli alle 10.30, mikä kyllä kismittää, sillä pienestä osallistujamäärästä huolimatta oli tarjolla juuri meikän vauhtiin sopivaa vetoapua eli kilpakumppanin kanssa mentiin samaa tahtia aina 2200 metriin saakka, jolloin kaveri kiristi tahtia ja tarjosi hyvän loppuvedon. Tänään ei vain ollut paukkuja vastata, eikä viimeisen tonnin vauhti ollut toivottua tai ennakoitua. Muutoin juoksu meni aika lailla pelisuunnitelman mukaan eli eka tonni just alle 3:30, toinen muutamaa sekuntia hitaammin mutta kolmanteen en saanut "normaalia" nostoa. Viimeisellä kierroksella takasuoran vastatuuli hyydytti vähäiset voimat, eikä loppusuoran kiri myötäiseen enää riittänyt. Olosuhteet olivat tuulta lukuun ottamatta mukavat, vain 24 astetta. Joka tapauksessa oma ennätys tuli, viimevuotinen aika parani parilla sekunnilla, mutta odotukset olivat kyllä hieman korkeammalla. Juoksun jälkeen tunnin verran pientä verraa ja lepäilyä, ja toisena matkana 800 metriä aikaan 2.29,75. Alkuaan tuntui, että jalat olivat aivan pökissä aiemmasta juoksusta, mutta yllättäen eivät siitä matkan edetessä pahemmin jäykistyneet, ja tavoitteena ollut 2.30 alittui ja oma ennätys tuosta tuli. Juoksun jälkeen meni kurkku aivan kuivaksi ja karheaksi, ja loppupäivän on ollutkin kurkunpää omituisen tuntuinen. Liekö lämpö vai mikä tuon aiheuttanut, mutta eipä ole ennen tällaista ilmiötä tullut vastaan. Illasta vielä verryttelyä ennen saunaa 6,1km @ 5:26, keskisyke 115. Juoksua päivään vähän yli 15km.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy