Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05.04.2020 in all areas

 1. 11 points
  7,68km@5´46 + lihaskunto 32min Jäätävä tuuli puhalteli pyhäyön unihiekat silmistä kun lönkytteli hölkän tulille aamuseiskalta. Eilisillan myöhäisempi reipas rykäisy painoi kyllä ropassa ja parempi puhti loisti poissaolollaan. Unta ehätti yöllä vähän yli kuutisen tuntia joka itselle semmoinen kelpo perusannos millä tottunut pärjäilemään. Energiaakin periaatteessa riittävästi illan saunanakkeineen ja puolen litran kermajäätelö/banaaniannoksen potkimana. Vähän kuitenkin semmoinen hohhoijaa-fiilis. Jos tuulen unohtaa niin ilmahan oli upea. Aurinko tykitti sädettimellään valoa koronapimeyden ytimeen ja kylän raitti oli mustarastaan laulusta sakea. Muuten ei näkynyt ristin sielua missään. Kirkonkellot olivat vielä hiljaa kun lönkyttelin tapulin nurkalta alas urkkakenttää kohti. Mietin näin etäjumalanpalveluksen aikoina että mitenhän seurakunnan paimen kutsuu laumansa koolle pyhäaamuisin sanaa kuulemaan. Ryhmäviestikö lävähtää Pätilän peltojen yli ja tavoittaa kaukaisimmatkin mökin mummot ja paapat jotta nyt kompuutterit raksuttamaan ja teamsit tulille. Vähän kuin Hassisen Kone aikoinaan: "taivaan isä ja poika oy rakkautta tänään halvalla myy" ja näytön alareunassa näkyvään tilinumeroon sitten niitä kolehtimaksuja kiitos🙏 Laskeuduin radalle ja hölkyttelin viisi kilsaa täyteen hiukkasen kiihdyttäen @5´29. Sitten puolisen tuntia lihasrihmojen koukistus- ja ojennusliikkeitä yhteensä 600 toistoa. Onneksi oli tuplapipo latvaa lämmittämässä sillä pakkastuulen puuskat yrittivät syväjäädyttää pään. Sen verran jäi lihas- ja aivotoimintaa jäljelle että jaksoi kotilieden lämpöön ja aamukaffelle suunnistaa. Ja sai tämänkin rapon raavittua lähes ymmärrettävään muotoon. Viikon kilsat 58 yksikköä ja yksi puolen tunnin lihaspumppi. Vähän rötväilyksi meni ja motivaatiota huhuillessa. Viikon kohokohtana sentään vuoden eka tonni joka täyttyi tänään. Joka päivä juoksua tälle vuodelle toistaiseksi hiukan yli 10km keskarilla. Jatkamme puuhastelua 🙂
 2. 10 points
  Su 5.4 Keväinen sunnuntai pitkis 25,36@7.05 keskisyke 132 nousumetrejä 615m. Mainio lenkkeilysää ja joka paikassa oli ihan liikaa ihmisiä. Yllätin yhden rouvashenkilön ”pöksyt kintuissa” pusikosta. Minä ehkä selviän traumasta, mutta enpä tiedä siitä rouvasta, kun hän kiskaisi housut ylös ja pomppasi pystyyn kun rymistelin kauheeta kyytiä ohi. Saattoi siinä jäädä toimitus vähän kesken. Paljaiden pakaroiden lisäksi näin; valkovuokkoja, perhosia, sisiliskon, kyykäärmeen ja erilaisia lentäviä pörriäisiä ja kirsikkana kakun päällä vielä karanteenisaurusrex hirmuliskon siitä sain jopa valokuvan. viikon juoksut 101,4km nousumetrejä 1936 metriä aikaa kului 10 tuntia 39 minuuttia. Todella hyvä viikko.
 3. 9 points
  Su 5.4.2020: Mäkiharjoitus 4 h 22 min 32 sek, 21.05 km@12:28 min/km, keskisyke 134, nousumetrit 3005 Kun keväältä (ja varmaan syksyltäkin) kisat peruuntuivat, piti keksiä valmentajan kanssa jotain uutta hupia tekemiseen. Tähän väliin nyt parin kuukauden mäkiprojekti, jonka huipennuksena otetaan miehestä mittaa Mustavuoressa 24 tunnin ajan. Tänään tälläinen kevyt prologi.
 4. 8 points
  Aamun pikkupakkasessa 22 km 5:45 / 138. Mukava lenkki ja kelikin lämpeni niin, että oli taas kevään tuntua !
 5. 8 points
  Sunnuntailenkki 11.8 km. Hieno ilma vaikkakin tuulista. Kai tässä voi jo pikkuhiljaa vaihtaa kesätrikoisiin.
 6. 8 points
  Perinteistä hiihtoa 19,6 km, 1:29. Aurinkoiset säät jatkuvat, pakkasta -1 astetta. Melko navakka tuuli oli kuitenkin lennättänyt metsästä ladulle jonkin verran roskaa ja sen toki välillä tunsi pitovoidellun suksen ajoittaisena "tökkimisenä". Enpä silti arvannut että sitä olisi tarttunut pohjiin noinkin paljon (kuvassa ei näy läheskään kaikki).
 7. 8 points
  Jos on motivaatio kohdillaan, niin tuokin este on selätettävissä!
 8. 7 points
  PoJu 2:15 18,1km (7'27) asc 350m cad 75 peekoota Lumista polkuilua Sipoonkorvessa, rauhallisesti tunnustellen niin jalkoja kuin hengitystä. Päivä meni siivotessa, joten iltalenkki valoisaan aikaan. Lumisuus yllätti, mutta Salomonit pitivät riittävästi¦ viime kerran sisäreiden jänneongelma saattoi tulla lipsuvissa dessuista, tuolloinkin oli osa reitistä lumista. Lopussa taas vähän väsynyttä menoa ja akilliksissa turtumista - varmaan pitäisi lyhentää lenkkejä parisen kilsaa ja mielummin juosta useammin.
 9. 7 points
  La 4.4 Lasten kanssa juosten kaupassa 4km @ ~6:45 vauhdilla. Su 5.4 aamusta ensin töihi ja ip radalle vr 2,7km 6x1min/300m+ 30s/100m palautus 6min välipalautus ja sama uudestaan. 7min välipalautus ja Sit 3 noita vetoja vielä. Enempään en kehdannut panostaa, kun olin jo aikas puhki aamun mäkireenistä ketjusahan kanssa. Muuten Reeni onnistu 'hyvin', piti tehdä 10xmin mutta noi väsyneet jalat ja juuri syöty makarooni sekä jänöjussi meinas tulla ylös. Vedot meni vois sanoo pääsääntöisesti 1-2 sek yli Min. Tähän viikkoon 23,61km. Varmaan joku 3-4 viikkoo vielä niin työt toivon mukaan helpottaa ja pääsee taas raitille rallatteleen kunnolla
 10. 7 points
  Aamusta 17km Pk vauhtinen. Ihana aurinkoinen melko viileä aamu:)
 11. 7 points
  7.6km 5.21 vauhtii. Eesii... aurinkoinen sää.. vastatuuleen _takas myötäseen...maistu hyvältä...😁
 12. 7 points
  Kunhan muistaa sen, että kestävyyskunnon kasvattaminen on prosessi, jossa otetaan monta pientä askelta. Suurin osa eteenpäin, osa taaksepäin. Päämäärä saavutetaan kyllä, kun noita askelia laitetaan riittävästi toinen toisensa perään. Ei mitään suuria salaisuuksia, vaan tasaista monipuolista puurtamista. Heti kun hurahtaa ajatukseen, että nytpäs tästä räväytän, niin yleensä lopputulemana on askel taaksepäin. Pahinta kestävyysurheilijalle on joutua telakalle, eli sen välttäminen on kaiken A ja O. On tuhat kertaa parempi treenata 90% omasta kyvyistään kuin 101% ja huilia sen jälkeen muutamia viikkoja päästäkseen takaisin sorville. Eli eikun rauhallisesti ja määrätietoisesti kohti tavoitetta. Tarkasti omia tuntemuksia kuulostellen ja kaikkiin ongelmiin reagoiden. Itsekin pallopeleistä kestävyysurheiluun siirtyneenä tunnustan ongelman, joka monilla on. Yritetään liian paljon liian pian. Kestävyysharjoittelussa yhden harjoituksen merkitys on lähes mitätön, kokonaisuus ratkaisee monien kuukausien tai jopa parin vuoden aikajaksolla.
 13. 7 points
  Sunnuntai 5.4.2020: Paino 80.8 / 15.9 kg - Kävelyä 9.8 km @ 9:08, 1h30 @ 123 W. 39 % HRR. Eilen oli väsynyttä menoa, joten tänään lepoisa päivä ohjelmistona vain kevyt parisuhdekävely hienossa säässä. Vaimolla oli kolmen ensimmäisen kilometrin matkalla ensin kylmä, sitten kuuma ja lopuksi nälkä. Epäilen hänen liikkuneen liikaa lapsien seurassa.
 14. 6 points
  Maaliskuu yhteensä 354 km, uusi kk-ennätys. Edellinen enkka oli helmikuun 332km, joten vuoden eka kvartaali meni kyllä juoksun suhteen onnistuneesti. Melkein paukkui tän vuoden eka tonnikin, kasassa on 999,55km... Olis pitänyt eilen juosta 450m pidempi pitkis tai sitten käyttää vähemmän desimaaleja niinkuin @villea tuolla joskus aikaisemmin vihjaisi. Nyt siis meneillään treeniohjelman keventelyjakso kohti maratonia jota ei sitten tulekaan, joten otetaan tämä vähän niin kuin ylimenokautena. Alkuviikko lepoa ja kevyttä, torstaina vireen ylläpitämiseksi 12 km maravauhtia. Kova tuuli hyydytti vastatuuliosuuksilla, muuten kulki kevyen tuntuisesti, tavoitteena olleesta keskivauhdista @4:30 jäin sekunnin, keskisyke oli 3 pykälää speksiä korkeampi mutta laitan sen vastatuuliosuuksien piikkiin, tai sitten sunnuntainen pitkä kiihtyvä painoi vielä kropassa. Pe lepoa ja lauantaina kevyt pitkis, tänään lepopäivän ratoksi ulkoilun merkeissä erittäin kevyttä maastopyöräilyn muistiin palauttamista. Ylimenokauden jälkeen pitäisi sitten päättää alkaisiko taas panostaa maastopyöräilyyn Tahko MTB:tä varten. Toisaalta juoksu kulkee nyt sen verran hyvin että voisi pitää juoksun pääosassa siihen asti kun pääsee ulosmittaamaan kuntonsa johonkin kisaan. Alkaa olemaan iän puolesta viimeisiä vuosia jolloin voi vielä haaveilla uusista ennätyksistä juoksussa, sen puolesta pitäisi jatkaa pelkkää juoksua. Toisaalta maastopyöräily on erittäin hauskaa ja Tahko niin hieno tapahtuma että sinnekin veri vetäisi. No, annetaan päätöksen vielä hautua pari viikkoa. Viikko 14 Ma Lepo Ti Palauttava lenkki 6,17km @6:12 ks 126 Ke Kevyt lenkki 8,27 km @5:32 ks 138 To Verr + maravauhtinen 12km + verr yht 16,23km Marav.osuus 12,01 km @4:31 ks 166 Pe Lepo La Päivä: Kevyt pitkis 22,51km @6:00 ks 131 Ilta: kevyt kotigym, penkki, kyykky, leuka, vatsat, hauis, selkä Su Kevyt MTB 17,57km @11,5km/h ks 120 Yhteensä reeniä 6h 32min josta juoksua 5:00:20 ja 53,19km
 15. 6 points
  Sunnuntai 5.4.2020 Juoksua 32,1 km/3 h 38 min, @6:46 min/km, avg 137. Polkujuoksua Nuuksiossa. Jokseenkin sama reitti kuin eilen fillarilla, mutta Haukkalammen ohitus polkuja pitkin. Jonnekin 25 kilsaan asti helppoa, mutta sen jälkeen alkoi jo vähän tuntumaan. Huomaa, että pitkät puuttuu. Ja pitää taas alkaa harjoittelemaan syömistä ja juomista lenkkien aikana. Nyt meni 7 dl nestettä, jossa ei ollut yhtään energiaa - energiat tanssikahvoista.
 16. 6 points
  Paluu elävien kirjoihin! Eilen lauantaina uskaltauduin lyhyelle aamuhölkälle. Pulssi oli koholla ja tuntui nihkeältä, mutta selvisin. Päivällä höntsäfutista lasten kanssa, vähän juoksuharjoitteita tartanilla, frisbeegolfia y.m. kevyttä liikkumista. Iltasella esikoisen kanssa 9km 5min/km, todella helposti. Tänään sitten hyvin nukutun yön jälkeen päätin lähteä pitemmälle lenkille. Alkuun kilsat 5:30/km, sitten huomaamatta vauhti hieman nousi. Juoksin lopulta 25km polkuja ja latupohjia 5:05min/km. Siinä 20km kohdalla alkoi jo väsyttää ja lopussa oli energiat aivan loppu. Vika kilsa 4:05, jalat tikkasi vaikka muuten tuntui ettei jaksa mitään. Voipi olla että oli todella hölmö veto tämä melkein-pitkis, aika näyttää. Joskus olisi hyvä, jos esim kello sanoisi ei. Ei käynnistyisi ja ilmoittaisi että tänään et muuten juokse.
 17. 6 points
  Mäkikausi, viikko 2. Ma: A: 6,3 km, AP: 10,2 km Ti: A: 6,3 km, AP: 10,9 km (mäkijuoksua) Ke: A: 6,3 km, AP: 10,2 km To: A: 6,3 km, AP: 11,3 km (mäkijuoksua) Pe: A: 7,9 km La: A: 7,9 km Su: AP: 25km (viim. 10km 45.50, viim.km. 4.11) Yht. 108,7 km Hyvä viikko jonka lopuksi solidi pitkä kiihtyvä lenkki, tuli vedettyä puolimarkku n. 1.40 ihan huomaamatta. Mäkijuoksussa alkaa löytymään tuntuma, ja ensi viikolla aloitan jo vähän rassaamaan konetta.
 18. 5 points
 19. 5 points
  Viikko paketissa. Eilen tuli juostua 16.1km, tuntui vielä vähän väsyneeltä. Lisäksi uudet Altrat jaloissa eivät oikein vakuuttaneet. Tylsä juttu. Aina vähän ärsyttää, jos tulee ostettua kengät, jotka ei oikein toimi. On nimittäin noita kenkiä melkoinen vuori tuolla kaapissa jo.. Tänään 17km juoksua kevyesti. Tänään tuntui jo paljon paremmalta, kevyeltä ja iloiselta. 🙂 Viikon saldoksi tuli 50,6km, lopulta siis kuitekin vähän enemmän kuin ennakoin. Tyytyväinen voin tähän olla.
 20. 5 points
  Su 5.4.2020 1,9km vr + 10,0km@4:30 (HR 159) + 1,4km vr (yht 13,3km@4:45 / 1h03m / HR 154) Kympin VK + lyhyet verrat kirkkaassa säässä. Tuulta riittävästi, jälkimmäinen puolisko lähes kokonaan puskemista vastaiseen. Kulku nihkeetä, sykkeet ihan kynnyksellä, tosin odotettavissa edellispäivien tekemisten jälkeen. Viikko yhteensä 90,3 km. Ens viikolla mukaan ehkä joku mäkitreeni, tai mitä nyt keksitään, olettaen että toi nilkka pysyy aisoissa. Nyt se naksuu jo vähän, läpimurtoa vielä odotellaan.
 21. 5 points
  Eilen tuli juostua ensimmäinen varsinainen ultra, 71 km /1100 nousumetriä (no 50-vuotispäivänä 54 km). Tarkoituksena oli olla tällä viikolla Lapissa hiihtämässä, mutta kun korona nyt iski voimalla niin piti keksiä jotain edes vähän korvaavaa jokavuotiselle hiihtoblokille. Hiukan hommassa arvelutti se että olin vasta aloittanut kevään juoksuharjoittelun, ja peruslenkilläkin jalat hyytyivät. Kirjoitan nyt tähän siinä mielessä että olipa varsin koukuttava kokemus, oikeastaan ensimmäistä kertaa juoksupuolella. Tapahtui sama kuin hiihdossakin, ensin katselee maisemia mutta sitten huomio siirtyy enemmän sisäiseen kokemukseen. Tällaiseen tarvitaan aikaa ja matkaa. Pitääpä yrittää uudestaan kun saa hiukan juoksukilometrejä alle. Jotain jäi nyt kytemään.
 22. 4 points
  Noniin. Eka viesti foorumille. PIdemmän aikaa tullut kyllä seurattua keskustelua täällä. Lähtötiedot: -Ikä 34v, 182/67kg. - Ex-futari junnujen sm-tasolta. Lopetuksen jälkeen perus passiivuus Kaljaa ja kilojen keruuta useampi vuosi. Nyt tippunut juoksun myötä reilu 10kg painoa pois. -noin vuosi tavoitteellisempaa treeniä takana. Lähtötaso juoksuun oli reilu 2h puolikas lyhyellä treenillä viime keväänä. Elokuussa Paavolla 1:47:x. (Nyt painetaan treeneissä samaan aikaan jo pk2-vk1 sykkeillä). Karkea veikkaus tämän hetken kunnosta treenien perusteella on tasolla 1:35-1:40 ( puolimara) -Kymppi 44 min (helmikuu) ja coopperi meni erittäin pehmellä, märällä ja upottavalla kentällä 2950m viimeviikonloppuna. -vikkokilometrit tällä hetkellä noin 45-75 välillä. Nousujohteisesti menty ja paikat pysyneet kassassa. Ex urheilija tarvitsee myös kovat tavoitteet motivoituakseen. Nyt olisi sopiva aika lyödä kaasua lisää, kun elämäntilanne sallisi 100% panostuksen tähän. Eli lyödään kiinni 3h maraton tavoite täältäkin kiinni. Sivukorvalla kuullut, kun isommat pojat puhuneet jopa perusterveen määritelmästä 🙂 Tavoite pitäisi realisoida vuoden 2022 aikana. Ensimmäinen välitavoite jos Korona mahdollistaa, olisi Vantaalla syksyllä 3:30-3:15 väliin rykäistä. Ajattelin tänne myös päivitellä aika ajoin miten "projekti" etenee. Itse uskon vahvasti, että pystyn tähän ja tätä kohti lähdetään nyt töitä tekemään. Luonne on sen verran kova, että luovuttamaan ei lähdetä.
 23. 4 points
  Vähän enemmän kommentteja viikkoyhteenvedon mukana tällä kertaa: Maanantaina illalla kaverin kanssa 18 km @5:27 min/km. Jutustelu-pk, Garminin mukaan keskisyke 122 l/min. Tiistaina keskipäivällä 4,5 km ja illalla 6 km, molemmat matolla. Äärimmäisen rauhallisia palauttavia lenkkejä. Keskiviikkona illalla taas kaverin kanssa yhdessä 17,5 km sisältäen reilu 4 km 4:16 -vauhtia. Muuten keskivauhti 5:21. Torstaina illalla 10 km sisältäen mäkitreenin. Yritin parhaani mukaan tehdä Lydiardin oppien mukaisen Hill Bounding Circuitin, jossa hyppelin ruohikkoista kukkulaa ylös, pieni palautus kukkulan laella, täysillä vähän loivemmasta kohdasta alas ja pidempi palauttava hölkkä ennen seuraavaa kierrosta. Tuon tein viisi kertaa, tuntui oikein hyvältä enkä ollut täysin voipunut lopussa. Yritin keskittyä mäkeä ylös hyppiessäni siihen, että ponnistus lähtisi pehmeästi nilkoista ja suuntautuisi ylöspäin, mikä ei ollut ihan helppoa. Onnistuin ehkä 50-prosenttisesti. Motivaatiokuvana mielessä oli Pekka Vasala, kts. alla. Perjantaina illalla jaksoin juuri ja juuri käydä juoksemassa 7 km palauttavan, 5:09 min/km. Perjantaina olisi pitänyt olla myös hieronta, mutta se peruuntui harmillisesti. Lauantaina sitten viikon kruunu, 27 kilometrin pitkis yhdessä kaverin kanssa. Tällä kertaa mentiin vähän lujempaa, 4:50 oli keskivauhti. Lopussa kaikkensa antanut olo, mutta olen jo alkanut palautua noista yli 20-kilometrisistä nopeammin. Tänään sunnuntaina vain sitten palauttavaa juoksua, keskipäivällä ensin 6,5 km ja illalla vielä tilastoja kaunistellakseni 3 km, jonka jälkeen viikon saldoksi tuli 101 km! Tuo määrä tuli lopulta aika helpolla. Pari asiaa olen ymmärtänyt viime viikkoina: 1. Juoksuharrastusta ja omaa harjoittelua ei missään nimessä tule laskea kavereiden varaan, mutta pitkiä lenkkejä ei ole mikään pakko juosta yksin! Jos tarkoitus on juosta yli 1,5 h ja ystävälle sattuu sopimaan yhteislenkki, menee aika kuin siivillä verrattuna yksin puurtamiseen. 2. Minulle sopiva pitkispäivä on lauantai. Jostakin syystä olen lähes automaattisesti aikaisemmin sijoittanut pitkän lenkin mielessäni sunnuntaille, joka on minulle useastakin eri syystä aivan surkea juoksupäivä. Lauantaina saan sen sijaan pitkän lenkin mahtumaan päiväohjelmaan loistavasti. Lisäbonuksena se, että sunnuntai jää palautumiselle. 3. Ainakin näissä poikkeusolosuhteissa, kun päivien aikatauluttamisessa on ollut enemmän pelivaraa, olen nauttinut siitä etten ole yrittänytkään herätä ennen seitsemää. Olen nukkunut suosiolla pidempään aamulenkkien sijasta ja olen tuntenut itseni huomattavan levänneeksi. Tämä ei valitettavasti liene tulevaisuudessa aina mahdollista, mutta nyt tämä on jees. Hyvä viikko, positiivinen viikko. Ja näin.
 24. 4 points
  Su 5.4 13K @6:10 HR142 Aamupäivälenkura ja viikko pakettiin. Vähän koholla edelleen mutta kevenee kuitenkin. VKO14 51.39K ja maaliin se 50K tavoite. Ensi viikolle 65+ hakuun. Iltapäivällä mahtava ilma, picnic kori matkaan ja niin ulos saaristoon kuin autolla pääsee. No saman idean oli puoli Porvoota keksinyt,hakemalla löytyi kuitenkin oma grillipaikka.
 25. 4 points
  Tänään ei virvottu, vaan hölkättiin normipitkis. 20 km 6.17/km AVG 117 Paljon oli ulkoilijoita liikkeellä, mutta kelihän olikin kuin morsian.
 26. 4 points
  Seurantaa tännekin lankaan versus kahden edellisen vuoden etenemät. Pikkunättiä ja kevyttä puuhastelua vuoden alku. Saattaa kyllä jatkua samanlaisena koko vuosi 🙂 Vuosi 2018 1000km 4.3. 2000km 1.5. 3000km 25.6. 4000km 24.8. 5000km 28.10. 6000km 19.12. 6168km 31.12. yht. 592h07min @5´46 Vuosi 2019 1000km 10.3. 2000km 26.5. 3000km 25.7. 4000km 20.10. 5003km 31.12. yht. 458h17min @5´29 Vuosi 2020 1000km 5.4.
 27. 4 points
  5x1000m kiihtyvästi vk-alueen alarajoilta mk-vauhtiin. @ 4:59, 4:36, 4:15, 3:53, 3:31. Yllättävän hyvin rullasi. Toki vika oli jo aika hapokas 😅😀 Alkuun ja loppuun Peekoota. Hyvä treeni.
 28. 3 points
  Kiirettä pitänyt ja koko viikko ollut vähän väsynyt, unetkin jääneet vähemmälle. Nökyi jo tiistain treenissä, jossa toki painoi viikonlopun määrä. Keskiviikkona kevyt päivä, tunti kevyttä juoksua ja tunti kevyttä pk-pyörää. Torstaina yritin kovempaa pyörää, mutta tuntui, että parempi siirtää. Olin jo päivällä ajatellut, että pitäisikö perjantaina mieluummin, mutta päädyin torstaihin. 1h45min pyörää, sis 2x15min @97%, syke ei ollut paha, mutta tuntuma oli selkeän väsynyt lihaksissa. Lopputreeni kevyttä. Päälle reilu 20min kevyttä juoksua. Perjantaina sitten kevyempää treeniä. 1,5h pk-pyörää (213w, 117bpm), paljoa kevyempää ei kehtaakaan ajella pk-treeniä. Palauttavaa ehkä voisi lyhyempänä. Vähän jäi lyhyeksi kun piti läksiä muualle. Illasta vielä ennen saunaa 30min kevyt juoksu. Lauantaina sitten torstain uusinta. Yhteensä vajaa 3h pyörää, sis. 4x15min/5min @96%, olihan sekin vähän tukalaa, muttei niib paha kuin torstai. No, nyt tuli sitten "2 ekstra 15min vetoa viikkoon". Päälle 45min kevyttä juoksua. Tänään sunnuntaina 4h kevyt pk, pientä tehon vaihtelua, mutta avg 214w, @119bpm, syke pysyi nätisi asioissa, mutta onhan se kevyt treeni tuntunut kevyemmältäkin, ainakin henkisesti. Facebook-live yhteistreenit ja youtuben zwift-pyöräkisat pitivät mielen kasassa. Päälle 40min juoksua, jossa 2x1km reippaan kovaa. Varsin positiivinen fiilis - tuntui helpolta, asento pysyi hyvänä ja korkeana ja vaikka hiekalla juoksin niin vauhti oli tyydyttävää. Toki alaspäin on tullut, mutta nyt huhtikuussa olisi tarkoitus juosta joka päivä vähintään 20min, jotta tuntuman saa paremmaksi ja ehkä loppukuusta uskaltaa juosta pidemmän kovan testinkin. Painokin olisi hyvä saada taas sen ~ kilon alemmas, minkä pieni henkinen lama nosti tässä parin viikon aikana. Ennen kuin kisat tiedossa, jätetään se viimeinen nipistys pois kuitenkin. Viikkoon vajaa 17,5h treeniä, josta toki leijonan osa pyörällä ja pieni lenkki päivittäin. Kuminauhajumppaa melkein joka päivä, 10-30min, joita en nyt ole kirjannut, kun en niitä trainingpeaksiinkaan merkkaile. Katselin, että ihan positiivisesti kuitenkin treeniä viikkoon saanut, maanantaina tuli pieni liru tss pisteitä treenistä, niin kuin toki ajattelinkin, sitten loppuviikosta yht. N. 150tss/pv, joka on tässä vaiheessa aika se raja mitä jaksaa pidemmän päälle jos ei muita isompia velvotteita. Katsotaan pitääkö pääsiäisenä olla töissä, vai saako sitä kevyttä määrää tehtyä tavallista enemmän. Ehkä yksi yö jo ulkona teltassakin tulisi vietettyä vaeltamassa jossain jos ei pakkasia lupaile.
 29. 3 points
  Su 5.4. päivällä koko perheen ulkoilua Ukko-Kolilla, jossa kävelyä ja kiipeilyä tuli noin tunnin verran. Siihen päälle kahvit ja nuotiomakkarat, nam. Oli jonniin verran lähtenyt muitakin ulkoilemaan. Alkuillasta sitten palauttava kymppi keskisykkeellä 120, aikaa meni vajaa 56 minuuttia. Kermiitti näytti matkaksi 17km ja kympin uudeksi ennätykseksi 14:42... ja nousumetrejä reilu 17 kilometriä. Vähän jo ihmettelin tuossa päivälläkin, kun Kolin huippukohdan korkeudeksi näytti 190 metriä, kun taas alaparkin, josta ylös kiivettiin, korkeus olisi ollut 245 metriä. Jep. Viikon juoksukilometrit 95, pari pientä kuntopiiriä päälle. Tietoisesti vähän kevyempi viikko.
 30. 3 points
  Sunnuntai 5.4. 10,21km @6:02. Viikkoon 79,6km juoksua. Huono viikko. Väsytti joka lenkillä.
 31. 3 points
  Keuhkoissa on korissut jotain ylimääräistä smäidää keskiviikosta lähtien, mutta kun se ei levolla lähde, niin käydään sitten juoksemassa. Lisäksi ensi talven polttopuiden teko vie virtaa pois, mutta on tietysti tavallaan myös reeniä. Ainakin saa yrittää lyödä räjähtävästi, kun hakkuupölkyllä odottelee +60 senttinen koivupölli. PoJu 8,3km, 53:15, avg 137. Ma-to akselille pitäisi sovitella parin päivän melontaretki, sen lisäksi varmaan kaksi jalkalenkkiä, joista toinen ehkä renkaanvetoa. Saa sykkeet ylös ilman iskuja ja kai siinä lantionojennus tulee paremmin kuin juoksussa....
 32. 3 points
  Päivällä ruokaostoksilla käydessä puolison uutisvahti piippasi puhelimessa ja totesi Linkolankin sitten menehtyneen. Vähän kylmäsi kun häneen olin viitannut aamulla. Mietin että onko tässä kohtaloniva jalostanut tragikoomisuuden huipentuman ja kellistänyt Pentin koronalla. Kuolinsyytä ei kai ole paljastettu? Linkolan viimeiseksi jäänyt haastattelu jatkoi samaa linjaa mitä häneltä on aina saatu. Kovia ja inhimillisyyden kannalta kylmääviä toteamuksia mutta paha noita on huuhaa-puheiksi tuomita. Itsehän hän taisi melko pitkälle elää niin kuin opetti. Kuinkahan moni toinen ilmastokonferensseista toiseen lentelevä "luonnonsuojelija" pystyisi samaan. ”Ihminen kiihtyy, kun sen taloutta uhataan, ei maapallon takia.” Siinähän se on tiivistettynä yhteen lauseeseen. Kevyet mullat Pentille. #RIP.
 33. 3 points
  Kovaa duunia ja sitoutumista tulee vaatimaan ja varmasti vastoinkäymisiä myös. Tämä kuitenkin aika pitkän ajan projekti, niin väkisin tulee eteen kaikkea odottamatontakin. Pitää vaan yrittää päästä niiden yli 👍 Mulla onneksi myös hyvä ”takapiru” tukena tässä projektissa. Mutta kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoiset ajat edessä. Tykkään myös ottaa asioista selvää ja ymmärtää miksi tehdä mitäkin.
 34. 3 points
  Pitkis. 23,21km, 5:37min/km, keskisyke 136. Helppoa juoksua loppuun asti. Sykkeet hieman omaan normitasoon nähden koholla. Tällä lenkillä tuli myös 1000 kilometriä täyteen tänä vuonna.
 35. 3 points
  Tässä voitaisiin nyt paukuttaa kahta kärpästä yhdellä kertaa. Tämä kriisihän vaikuttaa ilmastonmuutokseen enemmän kuin mitkään sopimukset. Tästa voitaisiin nyt yrittää toipua niin että tehdään asioita uudella tavalla, vähennetään lentämistä, lisätään paikallista tuotantoa ja koitetaan pärjätä pienemmällä kulutuksella, jolloin selvitään pienemmillä tuloillakin. Voisin ennustaa että kriisi jopa pakottaa näihin kaikkiin. Pyörät pitää yrittää saada pyörimään niin että riskejä hillitään samalla. Ihmisten pitää oppia uusi hygienisempi toimintatapa, lisätään pleksejä kauppoihin yms., tehdään edelleen enemmän etätöitä, pienempiä tapaamisia, pidetään etäisyyttä, suojellaan toisia kun itse sairastuu. Ei pidä toivoa että kaikki palaa ennalleen vaan että palataan normaalin suuntaan uudella tavalla. Juoksupuuhissa paluu varmaan alkaa pienempien porukoiden omilla tapahtumilla.
 36. 2 points
  Näinhän se on. Avarin mielin kannattaa suhtautua uusiin juttuihin ja VÄHINTÄÄN kokeilla pari kertaa ennen kuin dumaa täysin. Voipi vielä epäuskovainenkin löytää jotain, joka vie eteenpäin. -juoksu 25km, 4.47/km, 142 bpm Viikko pakettiin parin tunnin juoksulla, sekunnilla taisi mennä ylite. Epistola oli 15min verraa, 90min IM-vauhtia ja 15min jäähyä. Tein kahdessa osassa ja puolessa välissä jätin koirat kotiin, otin hörpyn vettä ja geelin. Vähän kun sai kofeiinia ja energiaa, niin oli lentävä olo. Piti pidätellä koko ajan, ettei lähde laukalle. Lopulta annoin itselleni luvan vetää viimeiset 15min 150bpm eli noin puhdasta maravauhtia. Siihen mennessä olikin sitten eväät koivista aika hyvin syöty, kun ei enempää saanut nestettä eikä energiaa. Joten aavistuksen joutui jopa puristamaan tuota pätkää. Lopun 15min hölkkä oli koomista taaperrusta sitten vielä vastatuuleen. Hyvä treenipäivä tämä oli kokonaisuudessaan ja aletaan päästä siihen vaiheeseen valmistautumista, että mies alkaa olla kohtuu teräksisessä kunnossa. Alkaa tuntua siltä, että harjoituksissa joutuu pidättelemään ja tekisi mieli skaalata vähän kaikkea ylöspäin. Eli tässä kohdin on siis hyvä vetää homma seis, ottaa pari päivää tosi kevyesti ja katsella taasen testituloksia onko kehitystäkin päässyt syntymään. Epäilen, että on. Vielä on aavistuksen epäselvää, mitä ens vkl tekisi. Olisi periaatteessa mahdollista myös vetää vaikka puolimara ns. 95% maksimitestinä. Katsellaan, mitä sitä keksiikään. Viikon totaalit: 23h, juoksua 119km, pyörää 9h + kaikenlaista oheishäröilyä useampia tunteja. Aivan hyvä viikko, kuten suunniteltua niin vähän reilummin juoksua taas.
 37. 2 points
  Lauantai meni levätessä. Tänään 21,1km 6:08/km, polkua/hiekkatietä suurimmaksi osaksi. Viikko yhteensä 70,6km.
 38. 2 points
  Varsin letkeää ja mukavaa menoa Jeff Healeyltä.... Ja vaikka tämä on cover, niin Healey soittaa sen paremmin kuin alkuperäinen esittäjä...
 39. 2 points
  Ma kahvakuulaa pihalla reilu tunti. Ti 10km@5.41. Pään tuuletusta. Ke 7.28@5.43. Perään kahvakuulahaaste, minkä löysin netistä, 13 liikettä 45sek työtä, 15sek aikaa vaihtaa seuraavaan. Tein kaks kertaa. Oli hyvä! Lisäksi vatsoja, kehonpainotreeniä yms. Vajaa tunti meni. To lepo Pe 11.14km@5.41. Vatun tuuli. La vetoja, 3km kiihtyvä lämppä @5.22, 5x1000 @4.39 / 4.34 /4.35 /4.41 /4.36. Rennon kovaa, ei maksimeja. Jäähyt 2km@5.57. Yht 10km Illalla vielä tunnin setti kahvakuulaa, kuminauhajumppaa yms yms, esikoisen kanssa. Su 20k@5.50 Vko km 58 ja rapiat. Henkisesti aika raskas viikko, osin duuneista. Ihan ok treenit.
 40. 2 points
  Nyt toimittiin luonnon ja ilmaston kannalta suotuisasti, kun tuli pakkotilanne ja käsky. Eihän niitä tapoja muuten muuteta ja tingitä omista eduista. Ehkä se on pitkällä tähtäimellä hyväkin, kun tämä stoppi tuli ihmisiä uhkaavan viruksen takia. Eikä sen takia, että on jo niin saastunutta, että siksi on pakko reagoida, rajoittaa ja rauhoittua. Niin kuin siellä jossain Aasian turistisaarella laitettiin joskus rannat ja hotellit kiinni, kun oli niin roskaista. Ja ruvettiin siivoamaan ja uudistamaan systeemejä ympäristöystävällisempään suuntaan. Samoin Kiinassa välillä joudutaan rajoittamaan autolla ajamista päästämällä vain parillisella tai parittomalla numerolla alkavat rekisterinumerot liikenteeseen vuoropäivinä.
 41. 2 points
  Joo, Santasalo vaihteiden historia on mulle kyllä hyvin tuttu 🙂 . Kiinalaiset muuten ostavat kaiken, ja sitten kopioivat ja tekevät muita halvemmalla. Se on toki markkinataloutta. Kiinahan oli aikoinaan maailman suurin kauppamahti, ennenkuin Euroopassa oltiin edes herätty. Tottakai, tuotannon keskittäminen on säästöjä sekä laatua, mutta " rusinoiden nyppiminen pullasta " ei oikeastaan toimi. kahden kerroksen hankintamalli : Halpa toimittaja > Parempi tuotto on jo osin aikansa elänyt. Hengityssuojat luokituksineen ovat tästä oiva esimerkki. Työtä itsessään ei ehkä kannata viedä ulos halpamaihin, koska ne halpamaatkaan eivät ole enää halpamaita,. Oheiskustannukset ja laadunvalvonta muodostuvat lopulta merkittäviksi. Tässä on tietenkin alakohtaisia eroja. ""Suomalaisten pk-yritysten kannattaisi arvioida tarkemmin, milloin niiden kannattaa siirtää tuotantonsa halpatuotantomaihin ja milloin pysyä Suomessa, patistaa teknologian tutkimuskeskus VTT. VTT:n mukaan tuotannon siirtämisestä halvemman työvoiman maihin on tullut muoti-ilmiö, jonka oletetaan automaattisesti olevan kustannustehokas. Ulkomaille siirtyminen ei kuitenkaan aina hyödytä edes yritystä itseään. – Yritykset ovat kohdanneet usein laatuongelmien lisäksi myös kannattavuusongelmia, ja nyt onkin nähtävissä merkkejä yhä useampien yritysten paluusta takaisin kotimaahan, sanoo VTT:n pääjohtaja Erkki K. M. Leppävuori tiedotteessa. "" Näin kommentoi 2004 VTT n Leppävuori Kevennys : Kiinalaiset soittivat ja valittivat tehtaan keskuskaapin kuumenevan liikaa. Piti kuulemma Suomesta lähettää heti ilmaiseksi, takuun piikkiin korjaaja paikalle. Syy kuumenemiseen löytyi kaapin valvontakameran avulla : Kiinalaiset duunarit pitivät eväänsä jäähdytetyssä kaapissa ja lisäksi kaapin ovea hiukan raollaan, että saisivat tehtaan tuotantotilat jäähtymään. Ei ihan riittänyt keskuskaapin pienen ilmastointilaitteen teho 15.000 m2 hallin jäähdyttämiseen.
 42. 2 points
  On kyllä paha rasti tuo.
 43. 2 points
  Eipä ole Pena enää keskuudessamme hymähtelemässä, juuri törmäsin uutiseen. https://yle.fi/uutiset/3-11293151 Jokin aika sitten törmäsin Linkolan kenties viimeiseen haastatteluun liittyen korona-viirukseen. En nyt löydä tuota artikkelia, mutta ei Linkolalla ymmärrettävästi ollut kovin optimistista näkemystä siitä, vieläkö ihmiskunta saisi kurssiaan oikaistua kestävämpään suuntaan. EDIT: tuossa se yllä mainitsemani artikkeli. https://kulttuuritoimitus.fi/artikkelit/artikkelit-henkilot/pentti-linkola-ei-nae-toivoa-ei-yksi-virus-juuri-mitaan-muuta/?fbclid=IwAR1iKPCxAhqLVFp-H--8-h-0KwaLrna5mExPD8yUF6loICvGcZa-SvoRRQ4
 44. 2 points
  Se hommahan vaatii totuttelua, ei se muuten maistu. Toinen treeni parin viikon kuluttua maistuu jo varmaan vähän paremmin. Mutta se on vielä vähän hakusessa, että kuinka varovasti kannattaisi aloittaa. Varmaan se viitisen kierrosta maltilla? Ei varmaan siis kannata edes yrittää nostaa tehoja heti sinne yläkynnykselle. Muuten se menee lopussa liian paljon yli, koska ei ole vielä sitä kuntoa ylläpitää tehoja. Lähden siis liikkeelle varmaan jostain sieltä n. 150 syketasolta, ja nostelen sen n. 5 kierroksen aikana maltilla lähemmäksi 160-tasoa (mitattu anaerobinen kynnys oli syksyllä 158). Lopussa saa mennä vähän yli 160.
 45. 2 points
  7,81km@4´47 Iltakattauksena hätäisempi hypähtely. Nokivasara nakutti eka kertaa tälle vuodelle koko lenkuran keskivauhdin alle vitosta. Alkuun 5km kiihtyvänä @4´37. Sitten puuskutuksen tasoittelua kävellen hetki ja välikuolleista heräämisen jälkeen kipinkapin saunaan. Hauska keuhkojen happihuuhtelu viikon hiippailujen seuraksi 🙂
 46. 2 points
  Peruspitkis 20,69 km, 6:02 min/km, keskisyke 135. Kerrankin ei hyytynyt lopussa. Olisi ehkä pitänyt siis juosta pidempi lenkki.
 47. 2 points
  Lauantai 4.4.2020 Pyöräilyä 31,1 km/3 h 28 min, @9,0 km/h, avg 131. Maastopyörälenkki Nuuksion poluilla. Tavoitteena oli tehdä vähän pidempi matalahkon sykkeen reissu, joka onnistuikin hyvin. Sen verran kevyen tuntuista, että olisihan tuota voinut vielä pari tuntia jatkaa, jollei olisi tarvinnut olla kotona leimaamassa kellokorttia.
 48. 2 points
  La 4.4.2020 Polkuja 12,7km@7:04 / 1h30m / vert 150m / HR 139 Olihan kivaa! Tän kauden ensimmäinen varsinainen polkulenkki, poikkeusoloja edeltänyttä tiedusteluretkeä ei lasketa. Hyvät jalat, happi kulki kivasti. Nilkka yhä hiukan jumissa, pelkkä foorumin vanhan ketjun lukeminen ei vielä muuttanut tilannetta, pitäis tehdäkin jotain. Ja kiitokset @ErAh ja @epäurheilija näistä, hyviä huomioita. Siis vallan totta, tuo KK83:n tavoite ei itsessään varmaan isompaa VK:ta tai vetoja vaatisi. Taustalla sitt vähän muutakin - kaikki tavoitteet ei vain mahdu kerralla otsikkoon. Pitempien polkujen rinnalla ois kiva napata omasta puolikkaan ennätyksestä siivu pois (v. 2015 1:41:xx) ja maralta vähän enemmän (v. 2014 & 2019 3:53). Ekaan ei varsinaisia lukuja vielä ole, jälkimmäistä ehkä suunnalle 3:30, mutta katsellaan nyt milloin jotain kisoja lopulta on tarjolla (ja päivittää otsikko kun näkyvyys aikanaan paranee). Katsoin huvikseni oman viime vuoden KK83:n sykkeitä. Mä jättäydyin silloin nöyränä poikana lähdössä Hautajärvellä jälkijoukkoihin ja kiroilin sitä jonossa kävelyä varmaan kaks tuntia. Sitt petti hermot ja lähdin jossain ylämäessä varvikon kautta ohituskaistalle ja seuraavat kilometrit menikin pieniä letkoja tavoittaen ja aina sopivan sauman tullen ohittaen. Lopulta ennen Oulankaa päätin vaan antaa mennä ilman murhetta jatkosta, rallattelin viimeiset 5km ennen huoltoa VK:n yläosissa, kukaan ei tullut mukana ja tuntui ihan julmetun kivalta vedellä tyhjää polkua siinä tihkusateessa shortsit jalassa. Samoin Oulangan jälkeen sykkeet näkyi liikkuneen iloisesti syvällä VK:lla jokivarteen pudottautumiseen saakka. Ei taatusti mennyt optimaalisesti, eli ei todellakaan ollut tasaista matkavauhtia ilman höntyilyä, mutta minkäs teet kun tuli alussa töpeksittyä. Ens kerralla taidan kuitenkin (ainakin yrittää) tehdä toisin.
 49. 2 points
  La: Porottavaa 34C lämpötilaa päin 20.5km/2.18 Jokaiselle kilsalle 50-100m kävelyä. Kaksi lyhyttä juomastoppia. Lopussa enää 31C. Tuli ihan Kreikka mieleen.
 50. 2 points
  Pe 11.46 km@ 5.46 min/km La VR + 5 km+ VR Eilen porukkalenkki ja tänään matolla vähän ylämäkijuoksua. Tänään juoksin 6 min/ km vauhdilla 500m/500 m, jossa ensin tasaisella 500 m ja sitte 500 m 5 % nousulla jne..
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy