Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 15.03.2020 in all areas

 1. 12 points
  11 km kevyt aamulenkki, luovien. Puuskainen ja navakka etelätuuli sai miettimään reitinvalintaa aika tarkkaan. Aurinko porotti, mutta ei tänä aamuna kamalasti lämmittänyt. Nyt saunaan ja jaffaa. Kotimatkalla tuulepuuska toi tuoreiden korvapuustien tuoksun kumpaankin sieraimeen ja onneksi oli vähän rahaa mukana. 😄
 2. 12 points
  36 min kävelyä auringonpaisteessa, keskisyke 81. Flunssa alkaa väistyä, mutta vieläkin henki kulkee heikosti ja välillä alkoi huimaamaan kävelyvauhdissakin. Huomenna varmaan vihdoin hölkkää.
 3. 12 points
  Jos teillä on luppoaikaa, ja miksi ei olisi näin karanteenien luvattuna aikana, niin käykääpä lueskelemassa Facebookissa koronaryhmää(-miä). Porukka on ihan sekasin. Sielläkin näkee näkee ettei meillä ole mitään huolta koska tämänkin alan asiantuntijoita meillä on ihan törkeän paljon. Eihän tämä peruslogiikka kuitenkaan ole kovinkaan paljon erilainen kausi-influenssaan verrattuna. Terve nuori ihminen ei kuole tähänkään tautiin. Aina tietysti joku nuori kuolee, mutta jos oot alle 70v eikä sulla ole jotain perussairautta niin tuskin sulle mitään käy. Tässäkin taudissa tietyn osan väestöstä täytyy tämä sairastaa jotta taudin leviäminen hidastuu. Suljetaan kaikki ja jäädään kaikki kotiin niin eihän sekään toimi jos ei ole mikään Italian kaltainen tilanne just silloin päällä. Nythän meillä ei kukaan makaa teholla ja kuolleiden määrä on nolla. Varmaan asiantuntijoilla on käyrät ja käppyrät kuinka tämä etenee ja kuinka moni tähän kuolee. Uskon että osaavat tehdä oikean arvauksen siitä milloin koulut menee kiinni ja milloin kukaan ei saa liikkua mihinkään ellei ole aivan pakko. Jonkun pitää kuitenkin pitää tätä yhteiskuntaa myös pyörimässä jotta töpselistä tulee sähköä ja kaupassa on ruokaa. Jos siihen perus kausi-influenssaan kuolee n. 500 henkeä ja tähän 10 krt enemmän niin homma on ryssitty jos kuolleita tulee vaikka 20 000 henkeä. Kuvitelkaapa miten sekaisin some siitä menee. Ja kuinka iso osa siitä porukasta on sellaisia jotka kuolisi kaikesta huolimatta seuraavan 1-2vuoden aikana. Mitä tulee keuhkojen kuntoon niin ei noista selvinneistä kerrota että työikäisten keuhkot on pysyvästi selvästi vaurioituneet. Tietysti kun googlaa niin aina löytyy joku uutinen. Että rauhallisesti myös sen suhteen. Tässä vaihtelee omatkin mielipiteet tästä päivästä toiseen, mutta panikoiminen ei taida auttaa tässäkään asiassa. Rauhallista korona päivää ja tästäkin päivästä näyttää tulevan ihan nätin näköinen ulkoilupäivä. Ulkoillaan ja muistetaan olla altistamatta niitä joille tämä on vakavampi tauti.
 4. 11 points
  Tänään hiihtoa (pertsa) 20 km. Tällä viikolla 5 lenkkiä, joista juoksua 50 km ja hiihtoa tuo 20 km. Lisäksi työmatkapyöräilyt ja lihaskuntoharjoittelua. Ihan ok viikko. Tavallisilla pk-peruslenkeillä hiihto- ja juoksuvauhdin ero itselläni näyttäisi olevan puolen minuutin luokkaa per km (hiihto siis hieman vauhdikkaampaa); toki tuossa voi olla isoakin vaihtelua kelistä ja maastosta riippuen. Kertonee ainakin siitä että olen paljolti "jaloilla hiihtäjä" eli ylävartalosta ei pahemmin tule vauhtia lisää 🙂
 5. 11 points
  26 km PK tuulen suojaa etsien. En löytänyt. Muuten oli kyllä ihan kivaa, ensimmäiset keltavuokot ( ilmeisesti ) bongattu. Pari korppia leikki tuulessa ja teki hienoja temppuja.
 6. 11 points
  14.2km. Tuuli oli tosiaan navakka ja kylmä mutta aurinko lämmitti mieltä:) Oikein nautinnollinen PK vauhtinen harjoitus.
 7. 11 points
  Korona siellä ja korona täällä. Rauhallista korona aamua 🙂 Ke salilla 10km 4:58/km s134 + painojen siirtely 23min -Tuli käytyä salilla. Saapa nähdä millon tulee mentyä seuraavan kerran. Oli väsyny olo ja to/pe väsymys vain paheni. Myös mielenkiinto tätä touhua kohtaan vähän lopahti kun KK siirty. Sain kuitenkin siirrettyä KK varaukset suht vaivattomasti. KK:n ja YP:n välistä meiltä otettiin pari viikkoa pois palautumisaikaa, mutta senkin asian kanssa on vain elettävä. Ei kannata vetää itteään ihan tilttiin KK:lla, mutta sekin asia oli jo aikaisemmin tiedossa. Saa kyllä ylipäätään olla tyytyväinen jos tapahtuma edes järjestetään ja itte on siellä lähtöviivalla. Sekin on jo voitto tässä maailmantilanteessa. Vireystila on pyöriny 50-65% välissä. Joka aamu oon mittailu, mutta jostain syystä osa mittauksista ei ole tallentunut. Vissiin itte oon jotain mokaillu. Sykkeet ollu kuitenkin koholla ke-la vaikka en oo mitään tehny. Torstain ja perjantain väsymys muuttu eilen pieneksi nuhaksi. Saa nyt nähdä mitä tästä päivästä tulee. Ilmeisesti tässä tulee nyt vielä sairastettua pari päivää ja sen jälkeen mietitään taas reenejä. Eikä tämäkään nyt ole mikään huono juttu. Ehkä ihan hyväkin pitää kevyempi pätkä jotta jalat ja mieli ehtii palautua. On tullu kuitenkin treenattua aikaisempaa enemmän ja ollaan oltu sikäli onnekkaita ettei ole tullu isompia ongelmia. Asiat vois olla huonomminkin. Se on kuitenkin aina vähän jännää kun lähdetään mopolla moottoritielle.
 8. 10 points
  1.56.0 ennätys tolla reitillä .13.4km - kävely. 8.39 keskarilla . loppu syke 120. melko lämmintä ja sulaa..töppöset säilyi kuivana.. Uneen vetäs lenkin ja syönnin jälkeen..
 9. 9 points
  Sunnuntailenkki 9.3 km. Alkumatka meni mukavasti myötätuulessa, loppumatkan saikin sitten puskea vastatuuleen.
 10. 8 points
  Lenkille tekisi mieli mutta akilles painoherkkänä, ei kuitenkaan mitään narskuntaa tmv. Oli tarkoitus tänään juosta pitkis tai vähintään mäkiharjoitus mutta tyydytään kotiportaissa eksentriseen pohjejumppaan ja syvän pohjelihaksen vahvistamiseen. Jäläkiruapustus: Tuli hommattua pulssioksimittari eli pulssin ja happipitoisuuden lääkinnällinen mittauslaite sormesta, ensikosketus tuollaiseen oli jo viisitoista vuotta sitten alppinismin merkeissä, ja hinnat nyt parin viinipullon luokkaa. Näin perussairaalle astmaatikolle voi olla ihan hyvä hankinta. Lisäksi MSR:n 142 gr painava vedenpuhdistuslaite omatoimisille ultrille, jos huolletut tapahtumat siirtyvät hamaan tulevaisuuteen.
 11. 8 points
  11,21km@6´25 Pyhäaamun lenkki auringon nousun aikaan. Pakkasta -6C ja jäätävä tuuli. Liitin vaihteeksi maantiehölkän höysteeksi kevyttä polkuilua. Luntahan ei metsässä ole lainkaan ja pakkanen kovettanut pohjat joten olosuhteet suorastaan ihanteelliset. Liukasta ei ollut edes rantakallioilla joten Hokan Rinconeilla pärjäsi tälläkin reissulla hyvin. Alkuun Honkalahden rantaan toteamaan Saimaan saaneen jäisen kannen. Ja kovasti vettä lisää altaaseensa. Pinta noussut jo puolisen metriä syksyn alimmista lukemista. Honkalahdesta suunta Punnanlahden luontopolulle ja sitä kautta Pöyhiänniemen pitkoksille. Välissä kiertelin Likosenlahden venesataman laiturit. Pari pysähdystä rantakallioilla joissa silmät kiinni ja kasvot kohti taivasta. Aamun iloksi aurinkoapteekki tarjosi ilmaisen d-vitamiinitarjoilun. Pöyhiänniemen ympäryspolku on täynnä kiviä ja juurakoita joten tuolla jos aikoo maisemia katsella on paras pysähtyä kokonaan. Juostessa on pannutuksen tai nilkan nyrjähtämisen vaara joka askeleella. Jaloille ja kropalle toisaalta erilaista haastetta maantien jälkeen kun joutuu jatkuvasti hakemaan optimikohtaa alustasta. Koetin pitää koko ajan hölkkämoodin päällä ilman kävelyä. Hitain kilsa tuolla osuudella @7´22. Paluu uudelleen Honkalahden kautta josta tehtaan kulmalta nousu kirkon suuntaan. Saimaan tasolla ambit näytti korkeutta merenpinnasta 78m ja ylimmällä kohtaa 116m. Sitkeää kiipeämistä n. @6´00 keskarilla vajaa pari kilsaa. Loppuun pieni vauhdinnosto ja vika kilsa kotipihalle @4´58. Ihan näppärä pyhäaamun aloitus ja n. 70km viikon lopetus. Jos ei nyt sitten joku mielihärö iske iltapäivällä ja tule lähdetyksi vielä toiselle kattaukselle. Nevö nou kun viilinkipohjalta vatuloi 🙂
 12. 7 points
  Ohjelman viikko 10/15. Tosin nyt meni ohjelmat ja suunnitelmat uusiksi kun Bostonista tuli viimein ilmoitus kisan siirtämisestä syyskuulle. Olihan se ollut arvattavissa jo pari viikkoa mutta nyt se on virallista. Harmi homma, tuntui että olin elämäni kunnossa, mitä tuntumaa tuki Espanjassa juostu 10km ennätys ja normilenkkien sykkeet vs vauhti. Laitoin Espanjan kisan järjestäjille viestiä että oliko reittiä mitattu virallisesti, ja sieltä tuli vastaus että se olisi ollut 9,8 km. Oma ja rouvan kello näytti 9,6 km, ja Google mapsistä mittaamalla sain 9,7 km, eli jotain noiden väliltä se oli. Aika 39:17 johtaisi siis täydellä 10km matkalla 40-41 minuutin välille joka olisi ollut vähintään 41 sekunnin parannus. Meillä on ilmoittautuminen sisällä myös Riikan maratonille toukokuun puolivälissä. Sitä ei ole vielä peruttu, ilmoittautuminen on tosin keskeytetty mutta järjestäjät elävät vielä toivossa että kisa saataisiin pidettyä. Alunperin tämän piti olla Bostonin ennätysjuoksun jälkeen enempi seuramatka kun sinne on lähdössä pari kaveripariskuntaa ja he pyysivät meitä mukaan. Nyt Bostonin peruunnuttua ja jos kisa järkätään niin täytyy lähteä juoksemaan sitä ihan tosissaan. Tämä kulunut viikko oli vuorostaan taas kova viikko. Juoksua tuli yhteensä karvan päälle 100km ja sisälsi pari kovaa treeniä ja pitkän pitkiksen. Keskiviikon juoksuklubin sijaan lähdettiin hakemaan Bostonin mäissä tarvittavaa mäkijuoksuvoimaa VK-mäellä jossa siis juostaan Metsälän 500m mittaista mäkeä edestakaisin, ylös rennon reippaasti ja alas rennon kovaa. On kyllä kova treeni josta rentous katoaa nopeasti, tuli lähdettyä ilmeisesti taas vähän liian kovaa kun heti toisen vedon jälkeen heiluttiin anakynnyksen molemmin puolin. Vauhti ylämäkeen hyytyi vähän 4., 5. ja 6. vedolla mutta vikan sain raastettua samoihin kuin kolme ekaa, ja vikaan alamäkeen kaikkein nopein kellotus. Torstain palauttelun jälkeen perjantain välimittaisella kevyellä jalat oli tuosta VK-mäestä vielä melko raskaan oloiset mutta lauantain maravauhtinen kulki taas mukavasti huomioiden vastatuuliosuudet ja kumpuilevan reitin. Sykkeet pysyi pitkään aer. kynnyksellä, vasta lopussa nousi marasykkeille (n 165) kun mentiin vika 3km vähän reippaammin @4:29. Koko 15km keskisyke 158 on noilla vauhdeilla ennätysalhainen, vain lyönnin yli aer.kynnyksen. Tänään pitkä pitkis, tuulisella merenrannalla Helsingin niemi ja Vanhankaupunginlahti kiertäen, kevyttä menoa, ainakin eka puolisko myötätuuleen... 🙂 Viikko 11 Ma Lepo Ti Kevyt lenkki sis. 8x10s ruskot ylämäkiin 10,21km @5:26 ks 142 Ke Verr + VK-mäki 8x500m/500m + verr. Yht 13,62 km. Ylämäki Alamäki Aika tahti avg/max Aika tahti avg/max 2:30 @4:59 153/165, 2:00 @3:58 161/164 2:28 @4:53 170/174, 2:01 @3:58 168/171 2:27 @4:51 173/176, 2:03 @4:01 170/175 2:30 @4:55 173/177, 2:03 @4:03 171/175 2:32 @5:02 174/178, 2:04 @4:08 171/176 2:34 @5:07 174/178, 2:06 @4:09 170/177 2:35 @5:08 174/177, 2:03 @4:07 172/175 2:29 @4:58 176/179, 1:56 @3:50 176/178 To Palauttava juoksu 7,17km @6:04 ks 132 Pe Kevyt lenkki 15,74km @5:28 ks 143 La Verr + 15km maravauhtia + verr, yht 20,4 km Maravauhtinen 15km @4:39 ks 158 Su Kevyt lenkki 33,35km @5:30 ks 139 Yhteensä reeniä 8h 59min josta juoksua 8:59:39 ja 100,5 km
 13. 7 points
  Toipumisennusteen päivitys. Huonosti nukuttu yö, yleiskunto jälleen vähän parempi, ei lämpöä tänäänkään, ei yskää, pikku nuha. Ihan hyvä merkki kun teki mieli mennä suihkuun ja syödä vahvempaa aamiaista. Oliskohan yöllä valvoessa ”pieni tulitikkumies” puhallettu jo hemmettiin. Hän kun on muutaman päivän sytytellyt tulitikkuja alaselkään tuottaen pysyvää pientä veemäistä polttelua. Tänäänkin edessä huolellista huilaamista. 5 000 askeleen kävely olis extraa. Komean aurinkoinen aamu. Noudatetaan ohjeita, pysytään terveinä!
 14. 6 points
  15.3. hölkkää 20,8 km. Keskivauhti 6:24/km, ks 135, ms 153. Espoon keskuspuiston tuntureita ympäri. Nousua tuntui olevan aika paljon, kellon mukaan tosin vain 292m. Laskua tuli 268 m, joten vanhaan kysymykseen siitä, kumpia on enemmän, ylä- vai alamäkiä, vastaus näyttää olevan että ylämäkiä on enemmän. Mäkisyydestä ja lenkin kokonaiskestosta johtuen pidän tuota mielikuvituksessani pitkiksenä.
 15. 6 points
  Sunnuntai 15.3.2020: Paino 79 / 15.5 kg - Juoksukävelyä 12.5 km @ 7:28. 1h33 @ 168 W. 76 % HRR. Vähän erilainen kävelyjuoksu. Tänään alkuun pelkkää kävelyä n. 5km ja kun jalkapohjassa alkoi poltella siihen malliin, että rakko tulossa (koska vanhan rakon kuolleet nahat olivat ns. rullalla), pistin hölkäten loppupuolen. Ikävä tuntemus laimeni ja matkakin sujui joutuvammin. Hyvä diili! Sää oli kovaa tuulta lukuun ottamatta oikein mainio.
 16. 6 points
  Su 15.3.2020 10,1km@5:29 / 55 min / HR 136 Jalkojen availua ja palauttelua napakassa etelätuulessa. Kirkasta oli, paitsi kun katupölypilvi pöllähti kohdalle. Pientä tuntemusta vasemmassa akilleessa, mikä ei sinänsä juuri yllätä, vastaavaa käynyt pari kertaa aiemminkin tänä "talvena" jäisillä reiteillä juostujen lenkkien jälkeisinä päivinä. Koko viikko 89,7 km, hyvää tekemistä. Ens viikkoa pitää vielä tänään pähkiä: nostaako progressivisesti tehoa kuten suunnittelin alun perin, ottaisko tilalle reilumman määräviikon vai nappaisko tähän väliin kevyen viikon rauhoittamaan kehoa ja mieltä (koska tässä nyt on kaikkea säätöä muutenkin).
 17. 6 points
  Hesarin artikkeleiden kommentointiosastot ja juoksufoorumin koronaketju ovat ehkä valtakunnan asiallisimmat keskusteluosastot tässä asiassa tällä hetkellä. Niitä seuraa mielellään vaikkei itselläkään ymmärrys korona-asiainhaaroista olekaan juuri mutu-tuntumaa kummempi. IS ja IL menee uutistensa ja kommentointiensa kanssa luokkaan Suomi24. Kuten sodassa niin tässäkin lienee että totuus on ensimmäinen uhri. Koha mahollisimman paljon vaan syntyy klikkailtavaksi raflaavia ja kissankokoisia otsikoita että mainosvideot ja bannerit pääsee pyörimään taustalla ja ohessa. Pahaa oloa ja paniikkia kasvatetaan. Nuo roskalehdet pitäisi ensimmäiseksi kieltää ilmestymästä kun tämän kokoluokan kriisi iskee. Sitten kun tilanne taas rauhoittuu voisivat jatkaa elämää suurempien ongelmien ihmettelyään tyyliin putosiko väärä tyyppi illan tähtitansseissa tai posseputouksessa 🤔
 18. 5 points
  Loppuviikko näytti tältä: Ke ilta 12,5 km @4:51 min/km To aamu 6,5 km @5:50 min/km To ilta 10,5 km @5:39 min/km Pe ilta 12 km @5:25 min/km La ip 9,5 km @5:17 min/km Su ap 6,5 km @5:10 min/km Su ilta 6 km matolla @4:58 Viikon saldo 93,6 km, mikä on ylivoimaisesti määräennätykseni! Se tuli lopulta aika helpolla, kun määrä jakautui 10:lle lenkille. Yhtäkään erityisen pitkää lenkkiä en tällä viikolla edes tehnyt. Toisaalta väsyttää kovasti, etenkin eilen lauantaina olin aivan naatti, joten kyllä tuo määrä vaikuttaa, vaikka suurin osa lenkeistä ollut perus-pk:ta. Tänään mattojuoksussa vedin 5 kpl 2 minuutin intervalleja maton mukaan n. 3:40-vauhdeilla (kello ei pysy perässä noin nopeissa vauhdeissa, vaan näyttää vauhdiksi jotakin 4:15 min/km). Ei ole mikään hehkeä olo lauantain kisaa (jota ei ole peruttu!) silmällä pitäen, mutta onhan tässsä viikko aikaa herkistellä. Varmaan tiistaina tai keskiviikkona teen vielä jonkin vähän vauhdikkaamman harjoituksen, mutta muuten mennään näillä.
 19. 5 points
  Ke 11.3. aamusta ennen päivän tapaamisia palauttava 10,1km @ 5:25, keskisyke 122. Aavistuksen tukkoiset jalat edellisillan vedoista. To 12.3. ruokiksella kevyt 8,2km @ 5:19, keskisyke korkeat 130. Alkuillasta saunalenkiksi kevyt 12km @ 5:26, keskisyke 122. Työpaikalta kävi käsky etätöille, joten kahden lenkin päivä onnistui sitä myöten. Pe 13.3. piti myös olla kahden lenkin päivä, vaan eipä ehtinyt töiltä. Töiden jälkeen sitten reipas 18km @ 4:36, keskisyke 141; sisältäen verrat ja 2x5km (@ 4:18, 4:16). Muutoin oli ihan mukavata menoa, mutta arvioin täysin väärin sään ja sitä kautta kengät: aiemmin päivällä oli mukavan "kesäinen" sää, ja nappasin kesälenkkarit jalkaan. No, alkuillasta olikin jo mennyt pari astetta pakkasen puolelle, ja tienpinnat aivan jäähän. Yritin siinä luistella menemään jotain 4:10-tahtia, vaan enpä pystynyt. Meinasi mennä motivaatio koko touhuun, mutta sain sentäs nuo pari vitosta pyristeltyä. Lenkin jälkeen olikin sitten tullut odotettu tieto, että Lontoon maraton siirretään syksylle. Onneksi tuli vasta lenkin jälkeen, muuten olis varmasti jäänyt vedot piippuun. La 14.3. päivällä tunnin kävely metsässä, oikein kiva hankiainen. Illalla sit kevyt 10,1km @ 5:18. Su 15.3. päivällä taas tunnin metsäkävely, polkuja ja metsäteitä. Alkuillasta perusmenoa 19,1km @ 4:49, keskisyke 136. Pitkän lenkin päivä meni "pilalle" kun tuli komennus ylitöihin (joskin etänä), ja piti pilkkoa lenkki kahteen osaan. Toisaalta oli mukavaa metsäkävelyä paremman puoliskon kanssa, ja sitten yllättävän kesäisissä olosuhteissa tuo jälkimmäinen lenkki. Meno oli sen verran mukavaa, että tein pienen ihmiskokeen ja noin 6km:n juoksun jälkeen kiihdytin vauhdin alakynnyksen tuntumaan, asetin sykenäytön päälle ja yritin pitää sykkeen 140:ssä ja kattoa, mihin vauhti asettuisi. Tuon 11km keskari oli 4:40, eli aika normaalia meikälle (kynnystesti 1/2019 mukaan alakynnys n. 4:30/min). Viikon juoksut 112km, ja päälle mittaroitua metsäkävelyä pari tuntia. Ihan mukavata perustekemistä. Aavistuksen harmittaa tuo Lontoon maratonin siirtäminen, mutta sen verran suurempiakin huolenaiheita on tällä hetkellä koronan vuoksi, että pieniä nämä juoksu"murheet". Toki pientä säätöä tuo siirto lokakuulle aiheuttaa, eli kun Lontoossa pitäisi juosta 4.10., on sitten heti seuraavana viikonloppuna eli 11.10. Chicagon maraton... Lontoon maran osallistumisesta voin toki saada rahat takaisin, mutta siirto ensi vuodelle ei onnistu, koska sain osallistumisoikeuden tuon Abbott WMM:n ikäryhmäosallistumisen kautta. Eli pitäisi juosta, tai sitten yrittää päästä mukaan ensi tai seuraavina vuosina muuta kautta - mikä ei vaikuta kovin helpolta. Chicagoon toisaalta pääsisi ajalla mukaan, mutta kun sinne ehdin jo maksaa lentoliput ja osallistumisen... ja pari kaveriakin osti jo lennot jotta lähtevät "kannustusjoukkoihin". Onhan täällä palstalla tehty kaikenlaisia ihmiskokeita, ja olisihan tässä ainekset taas yhdelle: maraton Lontoossa 4.10., ja sitten toisella mantereella Chicagossa 11.10. 🙂 Voisi olla aika hapokasta. Täytyy nyt miettiä, miten tämän yhtälön kanssa tekee; hätäillä ei toki tarvitse, kun ei tiedä millainen hässäkkä tässä vielä on edessä.
 20. 5 points
  Sunnuntai 15.3. 11,5km @5:37. Viikkoon 110km juoksua, 9t 59min ja kaksi salitreeniä. Pari työkaveria joutunut jo korona karenteeniin, kun tulivat Espanjasta viime viikolla. Ei taida onneksi kummallakaan olla mitään oireita ollut. Olisi todella iso vitutuksen aihe et hyvä treeni putki jäisi kesken jonkun viruksen takia mikä on lähtöisin toiselta puolelta maailmaa. Riski saada se hoitoalan ihmisenä on keskivertoa isompi varmasti.
 21. 5 points
  Su 15.3.2020: Polkujuoksu 4 h 0 min 44 sek, 28.72 km@8:23 min/km, keskisyke 117, nousumetrit 867 Sunnuntain peruspitkis peruslenkkiä vastapäivään. Vähän meinaa puuttua tekemiseltä fokus, kun ei ole varmuutta milloin pääsee oikeasti kisaamaan. Mutta tulipahan tallattua.
 22. 4 points
  Viikolla 11 nilkka oli edelleen kipeä, minkä vuoksi osa treeneistä jäi tekemättä. ma: Areenalla 12,4 km aikaan 1.06.23 (5.21/km): tarkoitus oli juosta 2.000 m vetoja, mutta jäi yhteen, kun jalat olivat kipeät. Aikaakin meni siihen 8.30,2, kun tavoite oli 8.20. Treenin alkuun ja loppuun 10 minuuttia kuntopyörällä. ti: lepo (hieronta) ke: ulkoilupolulla hölkkää 2 km; nilkkaan sattui parin kilometrin paikkeilla sen verran, että käännyin takaisin ja kävelin kotiin. to: Areenalla taas alkuun ja loppuun 10 minuuttia kuntopyörällä. Radalla juoksua 12 km aikaan 1.03.58 (5.19/km), syke 117. Radalla voi juosta, vaikka nilkka olikin arka, kun siinä ei tule kuopista johtuvaa nilkan äkillistä kääntymistä. pe: Saliharjoitus, kuntopyörällä 30 minuuttia ja 20,24 km, syke 99. la: Areenalla 12 km aikaan 1.01.54 (5.09/km). Tähän sisältyi 4 km pätkä (kilometrit 6 - 9) aikaan 17.23,8, missä kilometrit 4.19,7 - 4.21,8 - 4.21,3 - 4.21,0. Treenin alkuun ja loppuun 10 minuuttia kuntopyörällä. su: Saliharjoitus, kuntopyörällä 30 minuuttia ja 20,24 km, syke 98. Ensi viikolla piti olla Aktia Cup, mutta se on peruutettu. Saatan silti juosta suunnittelemani muutaman tonnin vedon, jos nilkka kestää.
 23. 4 points
  7.27Su 15.3 Sunnuntai pitkis myöhäisellä startilla ja taas vähän liian täydellä masulla. Järjetön tuuli puhalteli taas hetkittäin vasten kasvoja, mutta eteenpäin kuitenkin pääsi liikehtimään. Kova tuuli sulatti lenkin aikana edellispäivänä sataneen lumen pois, joten jotain hyvää tuosta puhuristakin oli. Sulaneen lumen alta bongasin kevään ensimmäiset leskenlehdet. Lenkin aikana sahailin matkan varrelle osuneita mäennyppylöitä muutaman kerran edes takas saadakseni edes muutaman nousumetrin tälle viikolle. 28.4km@7.27 keskisyke 137 nousumetrejä 835. Viikon juoksentelut: Kilometrit: 108,8 aika: 11tuntia 54 minuuttia. nousumetrit: 1584.
 24. 4 points
  Sunnuntain aurinkolenkura 20.37km@5.30. Jotenkin alakuloinen ja outo viikko. Tavallan lupa otta kevyemmin vaikka mieli ois tarvinnu ehkä enemmänkin hikoilua. Vko km 55 ja metrit päälle.
 25. 4 points
  Tulipa kokeiltua tämäkin, pitkis trainerilla polkien: n. 4h ja 110km kevyellä reitillä (Tacx-sovellus käytössä tällä hetkellä). Nilkka on vähän vihlonut parilla edellisellä juoksulenkillä pe 11.3km/1h04min ja la 10.2km/57min, joten pyöräily tuntui nyt fiksulta. Juoksukilometrit jäi 45km, mutta se riittänee tälle viikolle. Pyöräilyä tuli tällä kertaa enemmän.
 26. 4 points
  Reilu 18km eli 1h45min juoksua; ka vauhti 5:46 ja ka sykkeet 135. 50min alakynnyksellä, jossa vauhdit 5:29 ja sykkeet 140. Keli oli pilvinen tänään ja pieni tuuli tuntu kylmältä -4 pakkasessa. Alussa maha oli täynnä aamupalasta ja jalat raskaat, mutta puolen tunnin jälkeen tottui menoon. Vuokatin suunnalla tiet oli hieman muhkuraiset eli sai olla varovainen askelluksessa. Vähän raskaahko oli vielä tämmönen lenkki, mutta eiköhän näihin totu, kun saa kilsoja alle. 51,7km juoksua tälle viikkoa ja kaikki Sarvan nastoilla. Alustat juoksuun on ollu rännästä jäätikköön, mutta jalat on pysyny hyvässä kunnossa kaikesta huolimatta.
 27. 4 points
  No välillä vähän kolhii. Kieltämättä kulki aika mallikkaasti ennen tota ruusua saa nähdä misä ja millon kausi alkaa. Kymppi löytys Porvoosta toukokuulta ja HHM on sisässä ollu viime vuoden kisasta asti. Jalka nyt kuntoon ensin. Ja kuten moni jo foorumilla sanonut, pieniä murheita nykytilanteessa nämä siirretyt kisat. Koitetaan kaikki pysyä terveenä. Ruusu-update: eilen meinasivat jo vaihtaa suonensisäisen pois, en suostut kun nään iltapäivällä hoitava lekurin. Kysellään siltä sitten. Turvotus selkeesti vähäisempää, nilkka toki melko pallo edelleen. Sivuhuomioita päivystyksestä, maski-ihmisii alkaa näkymään enenevissä määrin.
 28. 4 points
  Itse tein tämän päkiävaivan kanssa niin, että siirryin parin viikon lepuuttelujakson jälkeen valmistavaan ohjelmaan, missä määrää on puolet vähemmän kun perusjyystössä. Tehot on taas ripoteltu usealle päivälle pienissä erissä viikolle. Ohjelma tapailee Hall Higdonin half marathon advanced ohjelmaa hieman modattuna. Ohjelma muistuttaa tavallaan Holmenin maraohjelmaa eli kaikki ”turha” on karsittu pois. Mulla kuitenkin 7 kk peruskuntokautta takana, niin voisi kuvitella, että pohja kestäisi tämän tyyppisen ohjelman. Eri asia sitten, kestääkö jalat....
 29. 4 points
  Viikon yhteenveto: n. 82km melko päämäärätöntä juoksentelua. Mukana yksi totutteleva mäkivetotreeni. En ole vielä päättänyt kumpaan suuntaan ensi viikolla. Siis jatkanko kevennettyä linjaa vai koitanko riskillä jos jalka reagoisi paremmin kovempaan linjaan. Ei siis normiviikkoa, vaan selvästi enemmän määrää. Ehkä vedän vain päivä kerrallaan ja annan mennä mihin mieli halajaa. Sinänsä pienellä riskillä menemisessä ei olisi tässä tilanteessa mitään kamalaa. Enhän minä ole kenellekään vastuussa juoksemisesta, ja toistaiseksi koko maailma on peruutettu, joten sehän olisi aika sama vaikka könkkäisin loppuvuoden kepeillä. Ainoa varma asia ensi viikossa on mäkitreenien totuttelun jatkaminen.
 30. 4 points
  Hesarissa aiheeseen liittyvä erinomainen artikkeli: Tauti X
 31. 3 points
  Blogi koronaviruksesta. Mietin tulokulmaa, sillä olen työskennellyt nyt +20.v terveysalalla. Toivottavasti kirjoitus on monelle huojentava. 🌞 http://nivala66.blogspot.com/2020/03/ihminen-elaimena.html?m=1
 32. 3 points
  Hei, nämä olivat hyviä vinkkejä, kiitos! Olinkin miettinyt miten noita liikkeitä tekisin kun ei salille kerkeä ruuhkavuosina. Laitoin lapsen jakkaran sohvaa vasten ja istuin tuolille, sitten pyysin sekä lasta että vaimoketta vuorollaan painoksi ja hyvinhän nuo menivät. Lapsi yhden jalan nostoille ja avo kahden jalan liikkeille. Nyt mukava lämmin olo pohjelihaksen alaosassa 🙂
 33. 3 points
  Keskimäärin kaikki kuollaan. Joskus. Koronaan, tai ihan mihin vaan, mutta jotkut uskovat varmaan kuolevansa vessapaperin puutteeseen. Lähiliikkeestä paperit loppu. Samoin jauheliha ( ? ) ja osa säilykkeistä ja leivistä.
 34. 3 points
  Uintia 3200m: 300m av, 300m ( 25m potkut / 75m uintia räpylöillä), 3x450m tekniikkapotpuri (tekniikkaa + uintia välissä vuorotellen), 4x200m pace changerit (50m im-vauhti, 50m css vuorotellen) ja 450m vr. Kaksisataset meni 3:31,3:41,3:38,3:36 eli aikalailla tavoitteeseen. Tuo tekniikkapotpuri, jossa tehdään sekaisin tekniikkaa ja uidaan sekaisin, kehittää kyllä uintia hyvin. Oon tehnyt noita jopa 10x500m sarjoina. Tänään kalorien kulutus 4300kcal ja 3900kcal syöty. Makrot 170g p, 540g hh, 100g rasvat. 10 viikkoon ois tarkoitus koittaa saada 4-5kg painoa alas. Paino varmaan 78kg nyt eli läskiä vois luovuttaa pois. Tälle viikkoa 11,5h liikuntaa ja tss 640. CTL pitkästä aikaa yli 70. Pe-su treeniä tuli 8h eli sai aika hyvän kehittävän jakson tähän blokin päätteeksi. Keulin jo aiemmin, ettei jaloissa ole ongelmia, mutta uinnin jälkeen it-jänne vasemmassa jalassa alkoi oireilemaan. Pari päivää lepoa nyt sekä tiistaina hieronta. Keskiviikkona kevyt uintitreeni ja torstaina mattotesti. Ens viikon jälkeen seuraavassa kolmen viikon blokissa vielä juoksukilsojen keruuta. Spring maratonin tilalla teen varmaan omatoimi puolikkaan ens kuussa.
 35. 3 points
  Juurikin StrechCordit tilasin, näitä nyt on erilaisia, mutta otin nuo lättärimallit. Niillä saa 100% varmasti aktivoitua uintilihaksia sen verran, että altaaseen/uimaan mentäessä on lihaskunto nollasta poikkeavassa jamassa ja riittää saada takaisin ote veteen! -sisäpyörä 60min, 184W, 119bpm Nyt alkaa hahmottua, että oon ilmeisesti joko i) ollut kipeänä pidemmän jakson tai ii) vetänyt itseni ihan jojoon. Nimittäin alkaa tuo pyöräily tuntua parin kevyemmän päivän jälkeen aika helskutin helpolle. Tänään pyörittelin noin 50min ~195W tienoilla, joka tuntui aivan järkyttävän iisille ja sykekin oli kivasti alle 125bpm. Teki ihan hitokseen vaihtaa 45min kohdilla 4x15min 90%FTPksi, mutta pietätin nyt kuitenkin itseni aisoissa ja vedetään tästä nyt ainaskin nelisen päivää kevyttä alle ja katsellaan sitten kuntotestejä - unohdetaan nyt kehittävät treenit, että varmasti keho palautuu! Ja sitten aion nakuttaa kaikissa paitsi uintitestissä uudet ennätykset tauluun niin että heilahtaa. Iltasella vielä toinen 45-60min pyörittely ja huomenna ehken uskaltautuu juoksemaankin jotain kevyttä. Nyt käynnissä kovat keskustelut peruuntuuko hiihtoreissu brittien osalta. Itse alan kääntyä sille linjalle, että siirtäähän tuo pitää. Kaverit vielä sinnittelee ajatuksessa, että viikon kuluttua ollaan tunturissa. Mulla itsellä on ihan fine lähteä, mutta sitten vaimo joutuisi jäämään kotiin, koska ei se voi mennä isovanhempien luokse, joiden vastuulla on heidän vanhempiensa hoito. Vähän tässä on tiukassa tulien välissä, kun ei viitsisi olla se kelju K-kojootti, joka sanoo ei, mutta katsellaan nyt hetkinen.
 36. 3 points
  Nyt kun tavoitekisat on peruttu niin voi vähän hölmöillä näiden treenien kanssa... 31,04 km, 3:41:01, 7:07 min/km, 126, 90,7 kg, 223 W On tässä "talvella" ollut aikalailla sairastelua, pikkuhiljaa aletaan olla takaisin siellä joulukuun kunnossa.
 37. 3 points
  La 8 km Tänään matolla semmoinen epämääräinen harjoitus. Alkuun kiihtyvä 5 km; 1 km@6.00+ 2 km@5.00 + 2 km@ 4.45 min/km. Sen jälkeen 20 min hölkkää nousukulmilla 6 - 8 %, jossa sykkeet VK1 alueella. Toukokuussa oli tarkoitus juosta Terwamaratonilla puolikas, mutta se on nyt peruttu ja näyttää, että kevään kaikki tapahtumat tullaan perumaan. Täytyy ilmeisesti vaan keskittyä monipuoliseen lenkkeilyyn ja mahdollisesti syksymmällä pääsee laittamaan lapun rintaan, viimeistään Berliinissä. Korona-aiheinen kevennys:
 38. 2 points
  Tilannepäivitys pitkästä aikaa. Tilanne on kohentunut viime syksystä niin, että olen pystynyt palaamaan hiihtoladulle. Marraskuussa ensimmäinen yritys hiihtää päättyi onnettomasti, en pystynyt hiihtämään vapaalla tyylillä edes kilometrin lenkkiä, vaan jouduin hiihtämään takaisin perinteistä tasatyöntöä. Pidin sitten 5 viikon tauon ja yritin uudelleen, jonka jälkeen pystyin hiihtämään jopa 5 km lenkin. Talven mittaa olen kasvattanut vähitellen matkaa, ja tällä hetkellä pisin lenkki jonka olen tehnyt on toistaiseksi 17 km. Haaveena olisi hiihtää vielä ennen lumien sulamista 20 km lenkki, mutta katsotaan. Viime syyskuussa kävin jälleen kerran ortopedilla, koska nilkka oli edelleen huonona. Kesään nähden oli tullut jopa lievä takapakki. Ortopedi diagnosoi saman asian kuin aiempi edellisenä keväänä, eli jäykkä/lamaantunut pohjelihas (gastrocnemus). Ohjeena pohkeen ahkera venyttely. Olin aloittanut edellisenä keväänä myös pohkeen venyttelyn, mutta kun en saanut venyttelyllä pohkeeseen mitään tuntumaa niin kyllästyin ja lopetin. Tällä kertaa päätin ottaa venyttelyn enemmän tosissaan. Venytin pohjetta päivittäin jopa 10 minuutin ajan siitä huolimatta, että en saanut sillä edelleenkään pohkeeseen mitään tuntumaa. Kävely alkoi lokakuun aikana tuntua hieman siedettävämmän tuntuiselta, ja pohkeessakin alkoi venyttelyn myötä tuntua jotain kireyden tunnetta. Ilmeisesti lihas oli heräämässä henkiin. Noin kilsan päähän avattiin uusi sali ja ostin sieltä jäsenyyden. Aloin käydä salilla melko ahkerasti polkemassa kuntopyörää ja soutamassa soutulaitteella. Samalla aloin venyttelyjen ohessa tehdä pohjetta vahvistavia liikkeitä, lähinnä päkiöille nousuja sekä istuen että seisten. Marraskuussa koetin aloittaa varovasti hiihtoa, mutta se ei heti onnistunut, vaan vasta lähempänä joulua pystyin jotenkuten hiihtämään. Normaalihan tämä nilkka ei edelleenkään ole, mutta se että pystyin eilen hiihtämään melko hyvin 17 km kun marraskuussa edes kilometrin hiihto ei onnistunut tarkoittaa minusta sitä, että jotakin paranemista nilkassa on täytynyt tapahtua tänä aikana. Tämä on ollut ihan rohkaisevaa, koska välillä tammikuu 2019 - lokakuu 2019 nilkan tilanne pysyi melkein koko ajan erittäin heikkona ilman merkittävää parantumista. Eli viime syksynä tapahtui joku muutos kohti parempaa. Tulkitsen muutoksen johtuneen tuosta pohkeen ahkerasta venyttelystä. Nilkka rasittui toimimattoman ja lamaantuneen pohkeen takia koko ajan väärällä tavalla, eli käytännössä nilkassa oli koko ajan päällä kestorasitusvamma. Oletan, että pohje oli ollut lamaantunut jo kesän 2018 kipsihoidon päättymisestä lähtien, ja oireilut alkoivat melko pian kovemman liikunnan alettua. Tässä tulee ilmi osaavan ja pätevän fysioterapian ja kuntoutuksen tärkeys. Minulla kävi siinä vähän huono onni. Aivan viime viikkoina olen lisännyt treeniohjelmaan "hallittuja" kävelyharjoituksia, joiden olen kokenut auttavan tilannetta lisää. Näihin kuuluu mm. - "nuoralla kävely" esimerkiksi lumessa olevaa pyörän jälkeä pitkin. - "Hiipivä" ja hallittu askellus eteenpäin niin, että jalkaterät ovat sivuttain kulkusuuntaan nähden - Hanskan tai lumipallon poiminta maasta yhdellä jalalla seisoen niin, että liike on hidas ja hallittu molempiin suuntiin alas ja ylös. Hanska tai pallo voi olla molemmilla sivuilla tai suoraan edessä. - Sivuttain ja taaksepäin kävelyt, edelleen hitaasti ja hallitusti. Näissä olennaista on se, että liikkeet tapahtuvat hitaasti ja hallitusti. Tärähdystä ei saa olla liikaa, vaan työn täytyy tapahtua pohkeen, nilkan ja jalkaterän lihasten kautta, jolloin myös jänteet ja nivelsiteet joutuvat töihin. Juoksua en ole halunnut vielä edes yrittää. Pääasia, että kävely on mennyt parempaan suuntaan eikä ole yhtä hankalaa kuin ennen. Myös se että olen pystynyt hiihtämään on ollut iso asia henkisesti. Katsotaan kesällä josko nilkka olisi sellainen, että sillä tohtisi yrittää juoksua. Kai sillä nytkin pystyisin halutessani jotenkin juoksemaan, mutta en halua enää yhtään lisää takapakkeja joten etenen nyt varovasti.
 39. 2 points
  Viikko 11 Noniin, pieleenhän se sitten meni... Viime vuodesta tuttu heikotus ja korvien humina jäi päälle maanantain sulkapallon jälkeen. Kiukuttelin ja tuskailin, mutta maltoin kuitenkin olla lähtemättä enää lenkille. Töissä pitkän tuntuinen ja raskas viikko, vapaa-ajalla harrastustoiminta ja opinnot (jep, niitäkin tässä vielä työn ohella) veivät niin tehokkaasti mehut, että loppuviikosta olo ei ollut yhtään parempi. Sen sijaan stressi alkoi jo viedä yöuniakin. Tällaisen suorittajaluonteen on kovin vaikea hyväksyä tilanne, mutta jonkin sortin uupumustahan tässä taas pukkaa, eikä hoidoksi auta mikään muu kuin lepo, hyvin kevyt liikunta ja suorittamisen vähentäminen. Päätin keventää sen verran suorittamista kevääksi, että jätän opinnot tauolle ainakin kesään asti. Koronaepidemia auttaa myös tyhjentämällä kalenterista sellaistakin, mitä itse en kehtaisi perua. Olen viikon verran tehnyt vain kävelylenkkejä ja koittanut hengitellä raikasta ulkoilmaa, ehkä ensi viikon loppupuolella kokeilen kevyttä juoksua, jos olo hiukan paranee. Vuosi sitten olin sellaisessa tilanteessa, etten osannut/pystynyt oikein vähentämään hommia ja epäilen, että juuri siksi kesti niin kauan ennen kuin pääsin taas urheilemaan. Nyt elättelen vielä toiveita, että saisin tilanteen nopeammalla reagoinnilla nopeammin haltuun. Tuntuu niin kurjalta, jos jää taas puolikas juoksematta... Vaikka siinähän tämän koko ongelman ydin on, etten ikinä osaa antaa periksi minkään asian kanssa, vaan vien aina kaiken loppuun, minkä aloitinkin. Onkohan tässä opetuksena nyt kuitenkin: älä suorita myöskään vapaa-aikaa...?
 40. 2 points
  8;22 km 5:44 / avg 126. Hieno ja jäätävän kylmä aamu Kova pohjoistuuli , -3 C Kaksi isoa merikotkaa kyttäsi lohia joen päällä ja variksia vitutti rankasti rannan puissa ( metelistä päätellen )
 41. 2 points
  La vetoja: alle 4km lämpöjä@5.44. Venyttelyt ja baanalle. 5x1000m 3min pal. 4.20/4.35/4.24/4.38/4.22. Jäähyt 3.14km@5.54 Ekassa vedossa ihmettelin miten tulee niin kevyesti. Tokassa tajusin tuulen suunnan, ei kuitenkaan paha vielä. Päätin jatkaa rennon kovaa loput vedot. Neljännessä vastatuuli jo täysin seinä, useampi voimasana kävi mielessä. Kotona ihan tyytyväinen, pahin aika kuukaudesta ja siti taistelin loppuun. Nih.
 42. 2 points
  Lauantai 14.3.2020 Juoksua 15,1 km/1 h 28 min, @5:49 min/km, avg 133. Monen tunnin autoilun jälkeen odotukset juoksun kulkemisen osalta eivät olleet korkealla, mutta olipahan vielä odotuksiakin surkeampaa menoa. Tästä on (toivottavasti) vaikea mennä alemmas.
 43. 2 points
  Seuraamme aktiivisesti koronaviruksen etenemistä ja annettuja suosituksia, ja harkitsemme kevään aikana asian vaikutusta Suomi-Juoksuun. Toistaiseksi ei ole tehty mitään päätöksiä ja tapahtumaan tähtäävät valmistelut jatkuvat normaalisti. Toivomme, että tapahtuma voidaan järjestää, mutta terveys ja epidemian rajoittaminen on tärkeää. Oheisessa kuvassa näkyy reitin merkintään käytettäviä teippilippuja, joissa oranssi väri erottuu vihreästä luonnosta, ja valkoinen teippi tuo kaivatun lisäkontrastin niille, joilla on eriasteisia värinäön ongelmia. Jokaisessa lipussa on heijastin. Lippuja on valmistunut jo satoja. Maassa näkyvä oranssi nuoli on ekologista kalkkipohjaista spraymaalia, joka tapahtuman jälkeen häipyy muutaman sadepäivän myötä jälkiä ympäristöön jättämättä. (kuvauspaikka ei liity kilpailureittiin)
 44. 1 point
  Siinähän voi rasitusta säätää sillä, missä kohtaa paino istuu, eli jos ei jaksa muuten niin pyytää vähän likemmäs omaa vartaloa istumaan. Kuulostaakin paremmalta kuin huomauttaa asiasta muilla tavoin...
 45. 1 point
  -sisäpyörä 45min, 201W, 123bpm Nonni, eikun vain paranee kerta kerralta. Ajelin nyt verraa ja nostin siinä koko ajan tehoja. Sit kun olin ajanut 20min, pysäytin noston 220W tienoille ja ajelin sillä 15min. Syke pyöri 129-131bpm, keskari oli 130bpm ja NP tosiaan 219W. Tuo on ALLE IM-sykkeen, viime vuonna esim. pyörällä oli 137bpm ja niillä tehoilla treeneissä ajoin noin 132-135 bpm sykkein ULKONA. Eli alkaa näyttää sille, että nyt ollaan niissä lukemissa, että voidaan siirtyä lihaskestävyyden pariin ja varmistamaan, että sen toivottavasti alle viis tuntia jaksaa pitää yllä noita tehoja. Taas teki mieli nostaa tehoja ja painaa intervallia, mutta vieläkin maltoin. Teki mieli myöskin ajella yli tunti, mutta maltoin senkin jättää tekemättä. Tässä vielä nämä uintikalut: https://www.altaalle.com/epages/altaalle.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Essenuoto/Products/"NZ StrechCordz with Paddles"
 46. 1 point
  Tunti superkevyttä luistelua ja kiekottelua lapsen kanssa tekojäällä. On sellainen melkein-flunssa päällä, joten mitään kuntoilua ei tee mieli tehdä. Töissäkin koronavirus jyllää, joten parempi ottaa varman päälle. Ehkä ensi viikolla sitten kevyttä hölkkää. Säiden puolesta sääli. Tänään olisi ollut vuoden parhaat pitkiskelit.
 47. 1 point
  1.07h + n. 11km eesii.. loppu syke 130 Puntteja jalkakyykky 1x 26kg x 15 1x 15x 50kg 1x 50kg x20 penkkii...jalat vielä melko tukkoset _etureidet...😁
 48. 1 point
  10,62km@6´11 + lihaskunto 13min. Ränttäntänttänräntää ja 6m/s tuulen tuiverrusta +1C lämmössä. Siinä aamun sääspeksit ja sitten sekaan vaan. Sen verran räntä jäi asvaltin pintaan että vähän Tracerit lipsuivat mutta noissa vauhdeissa se ja sama. Jolkkasin kummelimaista latilatihölkkää lähes Kemiran portille ja sieltä Putkinotkon kautta kentälle. Ulkosalilaitteet kevyesti sohjon peitossa mutta jumppasin sitkeästi sen 350 toistoa. Yläselkä on nyt asettunut toissapäiväisen säikäytyksen jälkeen. Jotain pientä siellä on muttei ainakaan sellaista mikä estäisi liikkumasta. Ehkä selkäpeto talven aikana nukkui ja kuoli pois mutta ennen sitä synnytti jälkeläisen. Nyt siellä joku pikku marakatti terävine kynsineen vähän uhittelee. Ei mitään hölkkähurmosta ollut tarjolla tänä aamuna mutta eihän se aina. Kirkossa soi joku hälytin ja katselin hetken näkyykö savua jostain. Kun mitään ei alkanut tapahtua jatkoin matkaa. Liekö Päivi Räsänen antanut jonkun lausunnon taas ja yön aikana tapahtunut internetissä joukkopakoa seurakunnasta. Hälyttimet pillastuivat siitä🙂
 49. 1 point
  Sen kun pitää mielessä, että ei tämä homma ole kenellekään helppoa. Jos olisikin aikaa ja mahdollisuutta, tulee sairaus ja juoksuvamma. Koskaan ei ole riittävän hyvä. Muuten me kaikki oltaisiin mestareita eikä mitään hölkkäfoorumin epämääräisiä hörhöjä.
 50. 1 point
  Viikolla 9 treeniä haittasi viime viikolla kipeytynyt vasen nilkka. Kilometrejä tuli tämän takia hieman suunnittelemaani vähemmän. ma: Ulkoilupolulla 11,02 km aikaan 1.04.54 (5.53/km), syke 120. Piti juosta enemmän, mutta kahdeksan kilometrin kohdilla sattui nilkkaan, minkä takia oikaisin hitaasti nilkuttaen lyhintä tietä kotiin. ti: Saliharjoitus, kuntopyörällä 30 minuuttia ja 20,27 km, syke 99. ke: Areenalla 10 km aikaan 50.54 (5.05/km), syke 121. Tähän sisältyi 3x1.000 m kierroksen hölkkäpalautuksin aikoihin 4.03,4 - 4.04,3 - 4.05,5. Tarkoitus oli juosta viisi vetoa, mutta neljännellä sattui jo sen verran, että löysäsin vauhdin ja hölköttelin vain muutaman kierroksen, jotta kymppi tuli täyteen. Treenin alkuun ja loppuun 10 minuuttia kuntopyörällä. to: Saliharjoitus, 30 minuuttia kuntopyörällä ja 20,2 km, syke 100. pe: Areenalla hiljakseen 12 km aikaan 1.05.05 (5.25/km), syke 120. Nilkka oli arka, mutta pystyin juoksemaan. Treenin alkuun ja loppuun taas 10 minuuttia kuntopyörällä. la: Saliharjoitus, kuntopyörällä 30 minuuttia ja 20,21 km, syke 99. su: Areenalla 12 km aikaan 1.01.32 (5.07/km), syke 123. Alkuun varovasti, lopussa alle 5 minuutin kilometrivauhtia. Pari kertaa nilkassa vihlaisi, mutta ei estänyt juoksua. Alkuun ja loppuun taas 10 minuuttia kuntopyörällä. Ensi viikolla jotain pitempiä vetoja, jos nilkka kestää. Nilkassa on vanha vamma, joka ärsyyntyy helposti, jos jalka tulee huonossa asennossa maahan, esimerkiksi kuopan reunaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy