Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12.03.2020 in all areas

 1. 10 points
  Nyt täytyy katsoa rehellisesti peiliin ja todeta, että tämä minun touhu on ollut liian ahnetta. Ei vielä riitä rahkeet näihin 10+ h viikkoihin. Jatkuvia ongelmia jo Joulukuulta alkaen. Toivoin, että flunssaviikkojen keventelyt olisivat taas laittaneet raattaat pyörimään, mutta pari viikkoa sitten ilmeni uutta ongelmaa, tällä kertaa vasemman jalan sääressä. Kuten tavallista, en välittänyt siitä koska suurin osa ongelmista menee ohi n. viikossa kun ei vain välitä, mutta tämä ei kuulunutkaan siihen joukkoon. Vaiva on pahentunut nyt niin ärsyttäväksi, että on aloitettava keventely. Ajattelin nyt vain karkeasti puolittaa määrän ja toivoa, että tilanne selviäisi sillä. Ja jos nämä riivatut jalat joskus hyväksyisivät mun hölkkäharrastuksen, voisin yrittää taas nostaa määriä jotenkin hallitummin. Eli seuraavat viikot sitten jotain 50-70 kilsaa. Sillä se jalka kyllä parantuu ellei siellä sitten ole rasitusmurtumaa (joka on kyllä täysin mahdollista, mutta toistaiseksi pidän sitä vähän epätodennäköisenä). Ei kai tässä sinänsä ole mitään ihmeellistä. Ei ne jalat vaan vielä vuodessa ole sopeutunut siihen mihin peruskunto riittäisi. Se on nyt itse asiassa aika hyvällä tasolla. Tätä aihetta sivuttiinkin jo toisessa ketjussa. Minun oli aika vaivatonta nostaa peruskunto yllättävänkin hyvälle tasolle, mutta raajat eivät oikein tahdo pysyä mukana tahdissa. Säännöllistä juoksua pitäisi olla sellainen 5-7 vuotta alla, vasta sitten jänteet, nivelet ja luusto kestää. Tiedättekö mikä on todellista lahjakkuutta näissä treenihommissa? Sellainen luontainen taito treenata oikea määrä. Se on siis vähän samanlainen taito kuin syödä oikea määrä. Kaikki tietävät varmaan sellaisia ihmisiä, joilla on luonnostaan taito säännöstellä näitä asioita. Ei heidän tarvitse laittaa exceliin kilometreja ja kaloreita, he vaan tuntevat mikä riittää. Minä olen täysin päinvastainen. Täysin tolkuton ja hillitön kaikessa. Joku bugi aivoissa kaiketi. Vai onko sellaisia luonnonlapsia edes? Ovatko taruolentoja? Mutta se siitä ulinasta. Nyt muutama viikko kevyesti ja katsotaan sitten taas miten tästä edetään kohti kesän tavoitteita. Jäljessä ollaan, mutta ei vielä kovin pahasti.
 2. 9 points
  Aamun rykäisy matolla 9,6 km maravauhtista. Ei vaan oikein kulje, mutta so w. ? Kevättä kuitenkin pukkaa, tuumii myös Mörri kissa.
 3. 9 points
  10,62km@6´11 + lihaskunto 13min. Ränttäntänttänräntää ja 6m/s tuulen tuiverrusta +1C lämmössä. Siinä aamun sääspeksit ja sitten sekaan vaan. Sen verran räntä jäi asvaltin pintaan että vähän Tracerit lipsuivat mutta noissa vauhdeissa se ja sama. Jolkkasin kummelimaista latilatihölkkää lähes Kemiran portille ja sieltä Putkinotkon kautta kentälle. Ulkosalilaitteet kevyesti sohjon peitossa mutta jumppasin sitkeästi sen 350 toistoa. Yläselkä on nyt asettunut toissapäiväisen säikäytyksen jälkeen. Jotain pientä siellä on muttei ainakaan sellaista mikä estäisi liikkumasta. Ehkä selkäpeto talven aikana nukkui ja kuoli pois mutta ennen sitä synnytti jälkeläisen. Nyt siellä joku pikku marakatti terävine kynsineen vähän uhittelee. Ei mitään hölkkähurmosta ollut tarjolla tänä aamuna mutta eihän se aina. Kirkossa soi joku hälytin ja katselin hetken näkyykö savua jostain. Kun mitään ei alkanut tapahtua jatkoin matkaa. Liekö Päivi Räsänen antanut jonkun lausunnon taas ja yön aikana tapahtunut internetissä joukkopakoa seurakunnasta. Hälyttimet pillastuivat siitä🙂
 4. 7 points
  14,8 km PK. Illalla hämärässä. Oli tahmeaa. Vauhtia vaan ei saanut nousemaan, mutta sykkeetkin oli kyllä alhaalla. Garminin setä kellosta kösin kehoitti ryhdistäytymään ja lopettamaan nuhjustelun.
 5. 6 points
  11.8 km työmatkahölkkää. Matkalla alkoi sataa vettä, jihuu, joten samalla tuli hoidettua jalkojen kylvetyskin. Onneksi oli sentään kohtuu lämmintä...
 6. 6 points
  To 12.3 Laiskuuttani menin taas hikoilemaan tuonne salin juoksumatolle. Kevyttä hipsimistä 19km aikaa kului 1.54 keskisyke 132. Vatkaaminen koronahässäkän johdosta aiheutti sen, että päätin lyödä UTTF projektin jäihin. Saatan mennä syksyllä vaaroille edellyttäen, että olen hengissä vielä silloin. Kauden päätavoite tulee olemaan taas nbu ja siellä mahdollisimman hyvän tuloksen tekeminen. Näin karsin ylimääräiset stressitekijät pois, tässä treenaamisessa on ihan tarpeeksi kuormitusta. Ennen nbu:ta on ainakin markkasen maraton ja ehkäpä jotain muutakin kivaa puuhastelua liikunnan riemun parissa.
 7. 6 points
  To 12.3.2020: Polkujuoksu 1 h 43 min 4 sek, 12.42 km@8:18 min/km, keskisyke 111, nousumetrit 358 Piti olla 1,5 h tietä mutta lähdinkin naapurin seuraksi poluille. Erittäin kevyttä polkuilua Aitovuoressa. Tänään tuli valtion taholta viimeinen niitti Plan A:lle ja Plan B:lle kevään osalta. Pitänee keksiä siis Plan C 😉
 8. 5 points
  Olen haaveillut jo pitkään hiihtomatkasta jonnekin ja tänä talvena haave on voimistunut 😄. Lapissa voisi olla kiva käydä. En ole Alajärveä pohjoisempana käynyt ikinä.
 9. 5 points
  Kevyttä hölkkää 8,13 km, 6:07 min/km, keskisyke 129.
 10. 4 points
  To 12.03 Lepo. Pähkäilyä, että mitä prkleen tavoitetta kohti tulisi treenattua epidemian tullessa voimaan. Juoksukisat tullaan perumaan yksitellen. Ajan hengen mukaan ei tullut tehtyä päätöstä, liian vaikeeta, siirrän vastuun jollekin toiselle.
 11. 4 points
  To aamulenkki lyhytversiona 7.3km ja iltapäivälenkki sitäkin lyhyempänä 6.5km. @Seppo otsikkoa voisi vielä viilata: "IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58". Kun ei sitä tiedä mitä kisoja tänä vuonna järjestetään, niin laitetaan nyt tuollaiseksi.
 12. 4 points
  Torstai 12.3. 12,13km @5:43. Rauhallinen lenkki. Tuli nukuttua toisen yövuoron jälkeen sen verran vähän et kevyt lenkki riitti.
 13. 4 points
  Osallistuminen NBU:hun alkoi juuri kiinnostamaan enemmän kuin viiden viikon palautumusaika seuraavaan pitkään kilpailuun...
 14. 4 points
  Aloitin juoksemisen Maaliskuun 20.pv viime vuonna, ja silloin tuli vain pari-kolme varovaista hölkkää viikossa. Sitten Huhtikuussa aloitin säännöllisemmän treenin, jonka seurauksena petti selkä. Sen kun sain kestämään Toukokuun alussa, ei ole enää ollut tarvetta varsinaisille välipäiville. Tietysti joku voisi olla eri mieltä. Siis että jos on esim. lonkka romuna, tarvetta olisi 😄. Mutta joo, siis kohta 300 päivää taitaa olla putki, vähintään 20min hölkkää joka päivä.
 15. 4 points
  Uintia kilsa luokkaa 17:49, päälle 2 x 50m vetoyritykset vauhdin paljoa nousematta 🤣 Mittari-palvelin-kombo muutti mielestäni harjoitustietoja, kello näytti kilsan jälkeen kilsaa mutta appi 900m. Mukamas olisin pari radanmittaa uinut sitten 30% nopeammin, joopajoo - voep siis olla että matkakin arvottu. Toki tärkeintä hyvä harjoitus, puuskutuksetkin hävisivät nopeasti mikä hyvä merkki. Toivottavasti huomenna taas hyvä juoksulenkki, hieman polven jänteitä kyllä kipeytyi eilisestä juoksusta. Harjoituksen puutetta vaiko keski-ikäisen kremppaa... piakkoin pitää pidentää pitkiksiä kohti kolmikymppisiä.
 16. 3 points
  To 12.3.2020 12,1km@5:55 / 1h11m / HR 136 Vähän oli tänään ajatukset levällään. Iltapäivän työnteko oli perin tehotonta, koska uutisfriikkinä yritin seurata noin viittä mediaa rinnakkain. Ei siinä, tavallaan onnistuinkin, mutta en mä mitään töitä siinä sitten tehnytkään. Sitt päätin häipyä lenkille, mutta ei se kaksista ollut sielläkään. Kauden tavoitteet harkinnassa. Karhunkierrokselle majapaikka varattu mahdolliselle uudelle viikonlopulle, mutta katsellaan nyt rauhassa.
 17. 3 points
  Hallituksen kannattaa luopua eri oloihin laaditusta maailmaa halailevasta budjetistaan ja suunnata varoja tämän hetken tilanteen vaatimalla tavalla. Siten saataisiin nopeasti muutama miljardi käyttöön.
 18. 3 points
  Toimenpiteiden tärkeydestä: https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
 19. 3 points
  Eilen illalla mukava kevyt 10km. Tänään pyöräilyä sen verran kun ehtii. Tässä kalenteria selailen, ja mietin missä vaiheessa yrittäisi uudelleen sitä 50km juoksua.❔ Edit. Niin, kalenteriin lisätty nyt myös Nuuksio Classic 70km. Tuolle matkalle osallistumiseen suositeltiin alle väh. maratonin mittaista polkujuoksua, sehän tulee kokeiltua kätevästi tuossa toukokuun lopulla Karhunkierroksen 83km matkalla. 😎 Sehän onkin hyvä kevyt aloitus pidemmille matkoille, eikös?
 20. 3 points
  Ke aamulenkki 8km 4:45-vauhtia, iltalenkki 12h työpäivän päätteeksi 11.5km 5:15-vauhtia.
 21. 3 points
  Ke 11.3.2020 Pilates 60 min + rullailua Hyvä treeni keskikropalle, jalat sai pääosin lepäillä. Tai no joo, pakarat tekee välillä jotain ja reidetkin vähän, mutta ei iskutusta kuitenkaan. Huomenna juostaan sitt taas.
 22. 3 points
  8.3. Lauantaisen tieteellisen kokeen ja veljentyttären syntymäpäivien johdosta vain illalla puoli tuntia lihashuoltoa. 9.3. Aamulla juosten töihin reppu selässä, 6 km ja iltapäivällä sama takaisin. Vaikka aamulla yritin juosta rauhallisesti, meno oli tukalan oloista, ehkä juuri syödystä aamupalasta johtuen. Keskivauhti 6:02/km. Iltapäivällä paljon kevyempää vauhdilla 5:38/km. Illalla puoli tuntia kuntosalilla vähän kaikkea ja sen jälkeen uintitreenit 3 km, pääsetteinä erilaisia rikottuja 300 m (4*75 ym), piti mennä 200m kisavauhtia eli aika haipakkaa. Viimeinen setti oli rikottu 12*25m pätkiin jossa piti olla joka kolmas potkuja, mutta alkoi jo vähän krampit ilmoittelemaan niin uin kaikki. Ne missä muut potkivat menivät vähän rauhallisemmin ja loput käytännnössä täysiä. 10.3. Uintia, n. 2 km sprinttivetoja, startteja, viestivaihtoja ym. 4*25 m otettiin ajalla, ja ehkä maanantai painoi jonkin verran tai muuten vain oli vähän jähmeää. Perhonen meni paremmassa vedossa 13.4 ja vapari 12.4. Puolisen sekuntia ovat tainneet molemmat mennä kovempaa. Ehkä kello kädessä hidasti... 11.3. Juoksuklubi Areenalla, yhteensä 14 km juoksentelua ja 20 min koordinaatioita ja corejumppaa. Juoksussa teemana vedot, 10*(400m + 200m kävelypalautus) + 8*(200m + 200m hölkkäpalautus) + 2*100m. Lisäksi alku- ja loppuverrat. Keskisyke koko ajalta 136 ja maksimi 174. Ihan kohtuullisesti tuntuivat vedot menevän, 400m ajat 1.36 -> 1.29 väliin kiihtyvästi, lyhyemmistä vedoista en ottanut erikseen aikoja. Vähän sellainen kutina on, että tuollaiset lyhet vedot voisivat sopia minulle juoksussakin paremmin kuin pidempi VK tai MK meininki, mutta koitetaan nyt kehittää kaikkia alueita monipuolisesti. Ainakin tuolla klubissa tulee uudenlaisia harjoitusärsykkeitä mitä ei ole itsekseen tehnyt. Katsotaan sitten kesällä millainen on vaikutus.
 23. 3 points
  Ke 11.3 Tuli yllätyslähtö kirkkonummelle töihin. Majoitus Majvik:in kongressikeskuksessa salilta löytyi juoksumatto jota päätin testailla pikkuisen. Punttisali muuttui turkkilaiseksi saunaksi, kun hölkkäilin 17 tai 19 km. Riippuen siitä uskooko juoksumattoa vai kelloa. Ehkäpä uskomme juoksumattoa?
 24. 3 points
  Ke aamu: 2km kävelyä pyörä 15.3km Ke ilta: hölkkä 9.3km/1.04 Ai niin: @Seppo otsikko on nyt sitten kiljander (2020: Spartathlon läpi)
 25. 2 points
  Ma 9.3 salilla koko kropalle treeni. Ti 8.15km@5.43. Raskas mieli, raskas juoksu. Ke esikoisen kanssa salilla: soutua alle reipas kilsa, kymmenen eri perusliikettä käyden koko kroppa läpi, loppuun reilu kilsa matolla. Olipa kivaa!!! Lisäksi fillarointia tuulessa ja tuiskussa monenmonta kilsaa. To 12.95km@5.27. Aurinko, kevät, katuhiekat poissa. Ei lisättävää. En oikein tiedä mitä ajattelisin. Esikoiselle synttärikakkua vatkatessani mietin miten erilainen maailma oli 14 vuotta sitten häntä ponnistaessani. Mietin myös miksi elämän tasaisuuteen vaaditaan aina kuhmuja ja ylämäkiä, yllätyksiä ja odottamattomia tilanteita pienessä ja isossa mittakaavassa, jotta ihminen muistaisi mikä oikeasti on tärkeää.
 26. 2 points
  Testijuoksu typistyi yhteen kierrokseen minun osalta tänään. Lämmittelyssä oli jo hieman tukkoinen olo, mutta päätin lähteä koittamaan. Tarkoitus oli kolme ekaa kilsaa juosta hieman yli an.aerobisen kynnyksen,3-8km kilsat tavoitevauhtia (175 sykkeillä) ja loput kovaa. Keli oli tänään raskas: +2 ja tiet oli vettä/loskaa täynnä, joten taas tämmöinen extreme run baana testipäiväksi (neljäs jo tälle kautta loskassa?). Eka kilsa 4:50 vauhtia loivaan ylämäkeen, toinen ja kolmas 4:36 vauhtia noin. Sykkeet pysyi 165-170 välillä.Nastatkin luisti tänään hieman. Nostin tästä vauhtia hieman eli alle 4:30 ja tavoite sykkeisiin (170-175). Keuhkoihin alkoi pistämään, mikä on mulle epätyypillistä näillä vauhdeilla. Kengät oli jo aivan märät ja loska alkoi vituttamaan siihen malliin, että päätin leikin jättää yhteen kierrokseen. 5km hieman alle 23min. Jalkojen puolesta olisi varmaan mennyt tätä vauhtia ja varmaan jopa alle 45min kymppi. Jospa tänä vuonna pääsisi paremmassa kunnossa ja kelissä juoksemaan 2-vuotta vanhan kympin ennätyksen (45:09) rikki. Loppuviikko on lähinnä pk-treeniä. Seuraava kovempi tehotreeni on mattotesti ens torstaina. Mittarit on vihreällä ja hermosto on palautunut, mutta ulkona irtoaa melko paljon limaa keuhkoista. Joko pöpö vaivaa tai astma on pahenemassa. Pitänee muutamat aamu peffit ottaa seuraavina päivinä. Pk:ta pystyy vääntämään hyvin näinkin, mutta hyvä varmaan vältellä tehotreenejä. Olo on ihan hyvä tuon kisan jälkeen, mutta varotoimet on aina fiksuja, kun tuntuu siltä.
 27. 2 points
  Minäkin olin tuolloin lenkillä. Kävin katsomassa näkyykö kirkon ovella mitään. Löysin vartiointiliikkeen numeron ja soitin siihen. Olin asiaankuuluvasti pukeutunut mustiin housuihin, mustaan takkiin, mustaan kypärähuppuun ja mustaan pipoon. Myös lenkkarit olivat pohjia kuluunottamatta mustat. Oliskohan pitänyt jäädä odottamaan vartijan tulemista 😂
 28. 2 points
  To 10.83 km@ 5.38 min/ km Parin kaverin kanssa yhteislenkki. Vuoden eka lenkki ulkona ilman nastoja. Sohjoisella reitillä ei kyllä nastoja tarvinnut, mutta kahluusaappaat olisivat varmaan olleet sopivat.
 29. 2 points
  Torstai 12.3.2020: Paino 78.8 / 15.1 kg. - Kehonhuoltoa 1h00 TYHY-kurssin ensimmäinen tunti jotain balance-juttua. Osallistuin puhtaasta mielenkiinnosta ja ehkä tästä jotain jää käteen. Tämän päiväisen perusteella tekeminen on ihan ok pilates-tyyppistä voimailutasapainoilukehonhallintavenyttelyä. Jatkossa, kun flunssat ei kiusaa, tämän perään voinee hyvin pistää tunnin peruslenkin.
 30. 2 points
  En heittänyt huulta. En lähtisi kahdelle satamailiselle viiden viikon välein vaikka maksettaisiin. Ei yhtään järkeä. Jenkkitouhuissa sitä nyt ei ole muutenkaan ylintä valtiovaltaa myöten 😉
 31. 2 points
  Tai 499 juoksijaa ja toimitsijat on piilossa.
 32. 2 points
  Suomen hallitus on torstaina 12.3. linjannut, että kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun asti. Selvitämme NUTS Karhunkierros -polkujuoksun siirtämistä 5.–6.6.2020 -viikonlopulle. Tiedotamme asioiden vahvistuttua lisää. Olemme osallistujiin yhteydessä mahdollisimman pian: jollei uusi päivämäärä sovi, osallistumisen voi siirtää vuodelle 2021. Tätä varten tulee osallistumistietoihin siirtomahdollisuus, pyydämme välttämään sähköpostiyhteydenottoja.
 33. 2 points
  12.3 40m +.. vetoja mäessä..3x 2.30.. 1 palautus .vähän eesimmät sykkeet+ ylämäet hiljempaa täl kertaa . 1. 2.30 ^ 156 2. 2.30 ^ 172 3. 2.30 ^164..näit kait vois sanoo ns. väli vauhdeiks..200m kävelin sit himaan.. toivottavasti säilyy terveenä. nyt sinkkiä ja c vitskuu naamariin...
 34. 2 points
  Liimaa takaisin. Polarin huolto voi myös hoitaa asian.
 35. 2 points
  Sitkeetä ja säännöllistä tekemistä on siulla tekeminen ollut, peukut sille👍 Taitaa olla juoksupäivien putkikin hurja, ootko yhään välipäivää joutunut pitämään siitä kun uudelleen aloitit?
 36. 2 points
  Suolaa pikku annoksia melkein joka päivä + magnesiumia kuureina jos tarvetta...tai vaik ei olis niin pore tablettii ...välillä !
 37. 2 points
  Perjantaina tulee 80 vuotta talvisodan päättymisestä. Tämä olisi ollut loistava aloituspäivä KPH:lle, mutta minkäs teet. Haastan kaikki kynnelle kykenevät hiihtämään ylihuomenna 80 kilometriä jatkaen tarvittaessa lauantain puolella.
 38. 2 points
  Keskiviikko 11.3.2020 Hiihtoa 15,1 km/1 h 35 min, @9,5 km/h, avg 112. Kevyt hiihtolenkki lievästi tahmealla ladulla. Kyllä tämä on hyvä tapa liikkua ja olla ulkona. Valitettavasti vaan hieman vaikeaa harrastaa kotiseudulla. Juoksua 12 km/1 h 6 min, @5:31 min/km, avg 138. Kevyehkö koko lailla tasavauhtinen lenkki. Sisäreidet ovat pottuuntuneet hiihtelystä, ja se haittaa kyllä melkoisesti reippaamman vauhdin pitämistä.
 39. 2 points
  Ke matolla PK 60 min sis. 10 x 100 m@3.20 min/km eli muutaman minuutin välein pikku vedot. Ihan ok, mutta livenä on nuo vedot kyllä helpompia.
 40. 2 points
  Soutua 5.100m ja päälle kevyttä juoksua 3km verran.
 41. 2 points
  1.20 h+ Kevyt... kait se tästä palautuu. Täytyy fundeeraa mitä huomenna.. 😁
 42. 2 points
  Keskiviikko 11.3. Ekan yövuoron jälkeen 10,59km @5:22. Kävin töissä vaakalla sitten joulukuun. Olipahan iso yllätys, et paino on tippunut - 10kg! En olis millään uskonut. Piti oikein pari kertaa tarkistaa et varmasti näyttää oikeita lukemia. On tästä herkkulakosta ja kovasta treenistä ollut kova hyöty. Ei edes ole ollut missään nälässä, kun on syönyt isoja terveellisempiä annoksia ruokaa.
 43. 2 points
  13,59km@5´24 Työkykyä ylläpitävää kuntoilua maalisharmaiseen aamupäivään. Lämmintä +3C ja kevyttä tuulta joten hito hyvät hölkkäolot. Ajattelin vaihteeksi jolkutella lenkin aikaohjatusti eli ambitin näytölle pelkkä ajanotto. Työosaksi kaavailin 3min puusku + 2min hölkkäpalautus ja määrää sen mukaan kuin maistuu. Maistui tällä kertaa 10x joista kuudes veto 3min30s ja viimoinen eli kymmenes 5min20s. Puuskut sillai varovasti ettei karannut sapen maulle joten raastovapaalla zonella pysyttiin. Pakkikin pysyi aisoissa, ei muljahdellut eikä tarvinnut jälkipoltolla päräyttää kertaakaan. Totuuden nimissä kuitenkin sanottava että tuommoinen @4´30 vauhti tuntuu tässä kohtaa hölkkäelämää melko kovalta. Etenemä numeroiden valossa seuraavasti: Alkuverkka 15min@6´09 3min@4´47 2min@5´57 3min@4´47 2min@6´23 3min@4´48 2min@6´31 3min@4´27 (alamäkeä) 2min@5´54 3min@4´44 2min@6´03 3:30min@4´35 3:30min@6´43 3min@4´34 2min@6´01 3min@4´34 2min@6´10 3min@4´39 2min@6´48 5:20min@4´29 (alamäkeä) Loppuverkka 6:14min@6´32 Täältä tähän ja nyt lounaan ja päikkäreitten kautta iltavuoroa kohti😅
 44. 1 point
  https://www.ku-58.fi/uutiset/seuran-harjoitustoiminta-jatkuu-nor/
 45. 1 point
  Hollenkollenin kymppi alkaa olla kohta aika hyvä valinta.
 46. 1 point
  Noin se on minullakin, eli siinä missä kello sanoo 1,0km, matto sanoo 0,7-1,1, riippuen vähän vauhdista. Tuntuma sanoo, että matto on melko lähellä totuutta. Siinä saattaa olla jonkun prosentin virhe, mutta ei se ole satoja metrejä kilometria kohden.
 47. 1 point
  Lisäyksenä vielä, katselin päiväkirjasta että aika paljon on tullut juostua muutamalla mukavilla ns. luottokengillä, joilla on 500-700 km jo mittarissa. Joku voi nyt ajatella, että eihän tuo ole mitään, että kyllähän kengillä se 1500km juoksee. No juoksee juoksee, mutta fakta on, että vaimennus heikkenee oleellisesti jo 250-300km paikkeilla useimmilla malleilla. Monet valmistajat kehoittavat laittamaan kengät sivuun jo n. 600km jälkeen. Sinänsä tuo ei ole mikään selitys, koska vaikka olisin juossut kaikki lenkit aina priimakengillä, siitä olisi ollut seurauksena vain sitten enemmän kilsoja, koska kenkien parempi vaimennus olisi mahdollistanut sen. Lopputulos on aina sama: kipuja ja vitutusta. Sellaista tämä juoksuhommeli on. Mutta kyllä niitä kenkien kilsoja kannattaa tarkkailla ja juosta kovemmat treenit ja pitkät lenkit suhteellisen hyväkuntoisilla kengillä. Minulla se raja on tästä lähtien 500km. Kun mittari näyttää yli, kengät kelpaavat enää peruslenkeille. Lisäys: Mo Farahilla on simppeli systeemi kenkien kanssa. Hän juoksee Pegasuksilla. Omien sanojensa mukaan hän juoksee neljä viikkoa ja ottaa sitten käyttöön uuden parin. Eli ehkä 700-800km / pari.
 48. 1 point
  -pyörä 38min -juoksu 13.5km Jäi sitten trainerilla ajamatta. Johtuen siitä, että paloi hermo tuohon germiittiin. Se on pari kertaa nyt menny jumiin ja lisäksi ilmeisesti google-tutkinnan perusteella barometri plus lämpötila-anturi rikki, korjaamaton tyyppivika. Joten heilautin ostaa hetken mielijohteesta uuden kellokkeen, FR945. Sitä säätäessä meni sitten tovi, että sai lenkkikuntoon. Yhdessä kohtaa tuli kysymys "haetaanko entiset urheilutiedot (tuo suoraan kuntotasosi käyttöön)". Tähän jos olisi vastannut "ei", olisi varmasti joutunut hirveästi kaikkea päivittämään ja odottelemaan useita päiviä, että tietyt hommat toimii. Toisaalta 100% varmuudella myös Garminin oma FTP-testi olisi alkanut toimimaan. Vastasin sitten kuitenkin "kyllä" ja toivoin, että urheilutiedoissa ei olisi noita viallisia tehotietoja, jotka saa FTP-testin alkamaan järjettömillä tehoilla. No oli siellä, piti tarkistaa ihan ja 255W alkaa testi. Samalla tuli haettua postista muutakin härpäkettä ja hoidettua pari liikkuvaa asiaa. Iltaikkuna harjoituksella alkoi siis uhkaavasti kutistua, joten jäi enää aikaa käydä vain juoksulenkki. Otin ensin 3.5km verraa alle kohtuu tasaisella ja siitä eteenpäin siirryin EKPn kuntoradalle, jossa kaikki mäet kiihdyttäen. Lyhyet ja jyrkät ihan spurtilla ja pidemmät ja loivemmat vain tehokkaalla reippaammalla askeleella. Eli voidaan siis puhua vauhtileikittelystä, jossa mäet kovaa ja muuten rauhallista. Keskisyke jäi 130bpm, mutta piikit melkein yläkynnyksellä 155bpm. Oikeinkin hyvä treeni ja huomasi kyllä reisissä ja muutenkin jaloissa, että joutuvat töihin. Loppuun vielä tasaisempaa junttausta joku 5km. Tulihan tuota tälläkin kasattua 191 TSS eli ehkä hyvin mielin voi jättää sen trainerisetin välistä. Pääsee vähän aiemmin nukkumaan. Huomisella ohjelmistossa voisi olla toinen kovempi päivä. Aamulla trainerilla vo2max vedot 15x1min@~115%FTP/1min@50%FTP ja sitten voisi vaihteeksi juosta töihin ja takaisin. Tulee vähän samalla nostettua juoksumääriä tässä. Iltasella sitten 90min trainerilla, sisältäen matalaa kadenssia. Jos tuon saisi toteutettua niin perjantaina voisi ottaa iisimmin, että viikonlopun jaksaa sitten keräillä taas kovin pisteitä.
 49. 1 point
  Piti tulla tästä muutenki lepopäivä...tuliki pakkolepoa. Nappasi ruokailun jälkeen kävellessä astuin hiukka vinoon ja vasempaan pohkeeseen kramppi. En tiijä kosteen kelmeet kelit, pikkasen kylmää ja en ole edellisten päivien tuntien jalkojen päällä olossa varmaankaan tarpeeksi suolatasapainoa ylläpitänyt ja oli se Pirkkakin. No Diasporalia ts magnesiumii hain nyt. Pikkusen lämpötyynyllä yritän saada kuntoutuun. Mulla on kerran ihan suunnistusrasteilla kun otin loppukiriä tullut takareisikramppeja, tää nyt tullut on uusi tuttavuus 😎
 50. 1 point
  Su 8.3 Turku rogaining Winter sprint. 2 tuntia oli suoritusaikaa otettiin kaverin kanssa varman päälle ja tultiin maaliin ajassa 1.55. Matkaa kertyi 16km pisteitä 89/215 lajina tuo oli ihan huippua ja maasto sopivan hankalaa. Kyllä tästä sellaisen kimmokkeen sain että varmasti menen suunnistuskurssille kun se vaan on mahdollista. treeniviikko pakettiin: matka: 91.5km aika: 9h 45min nousu: 1324m
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy