Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 17.02.2020 in all areas

 1. 16 points
  Su 34,1km 3h 52min 6:47/km s136 570 nousumetriä (Palautuminen 39% ja unta 6,5h) -Puolen päivän aikaan kohti Sipoonkorpea. Ennen lähtöä meinas mennä hermo kun ei löytyny kuulokkeita. Sen jälkeen meinas mennä hermo kun uudesta juoksuliivistä ei löytyny pilliä joka siinä pitäs olla. Pitääköhän koko reppu vaihtaa? Reppu koettelee muutenkin hermoja koska se on vissiin liian iso. Aikaisempi oli vanhempaa mallia jonka koko oli M/L. Uudessa on erikseen koot M ja L. Liikkeessä koitin M kokoa ja se oli mun mielestä sillon pienen tuntuinen. Siispä tilasin L koon koska sitä ei ollut siilloin saatavilla myymälässä. Tänään kun laitoin liivin päälle ja rintataskuun vesipullot niin repun sai kiristää edestä melkein yhteen että oli sopivan kireällä. Eli säätöä luvassa ton repun kanssa. No lopulta pääsin lenkille. Alkuun kevyttä hölkkää 13,1km 7:15/km s130. Sen jälkeen työjakso 60min eli 9,35km 6:25/km s148. Alku meni kutosen vauhtia, mutta lopussa ei jaksanu painaa ylämäkeen ja vauhti tipahti melkein kahdeksaan minuuttiin. Tuo pätkä on hieman haastava kun siellä on puita kaatunu reitille ja ne on niin korkeita että on pakko pysähtyä ja kiivetä niiden yli. Sitten muutama kohta joissa voi juosta harhaan ja niin tänään kävikin. Tostahan aika tippuu kun vaan reitti tulee tutuksi ajan mittaan. Ja voihan se kuntokin vaikka nousta joskus. Loppuun sitten vielä 11km 6:33/km s134. Tuo työjakso oli polkuja lähes koko matkan. Alun ja lopun hölkissä mettäautoteitä/latupohjia yms. ja pikkusen pyöräteitä. Siksi vauhdit on siis tommosia. Viimeiset pari tuntia oli perus vesisadetta. Toki kun oli jo viime päivinä satanu vettä niin polut oli aika märkinä. Jaloissa SealSkinzit mutta nehän hörppäs jossain vaiheessa vettä. Pipo ihan totaalisen märkä, hanskat totaalisen märät. Muutaman kerran pysähdyin vääntämään hanskoja vähän kuivemmaksi. Nuo vettä pitävät trikoot päästeli vettä läpi. Takki päästi liivin kohdalta vettä läpi sekä muutamasta muusta kohdin. Kokonaisuutena sukat ja takki pelas parhaiten. Paljon saa vielä säätää varusteiden kanssa. Ristus jos Vaaroilla sataa vettä 6h niin sen jälkeen ei oo enää kellään hauskaa kun vauhti on hidas ja kaikki vaatteen märkinä. Vaikka viikko jo paino niin tän päivän lenkki oli ihan mukava. Harvinaista herkkua kun saa mennä valosaan aikaan. Jalat toki väsyneet ja muutenkin olo väsyny. Sitten vaan kevyelle viikolle palauttelemaan. Toivotaan jos vaikka kuntokin paranisi. Viikko yhteensä 155,7km, 15h 40min ja 3350 nousumetriä.
 2. 13 points
  Maanantai 17.2 klo 7:50 Kyröskosken urheilupyhäkössä rupesi tapahtumaan. Alkuverkaksi 11min kevyttä, sisältäen yhden 100m lihaksia avaavan vedon. Ensin paineltiin 400m 1:14(1:19tavoite)/200m kävely palautus 600m 2:01(2:00)/400m 1200m 4:12(4:06)/800m 1000m 3:27(3:24)/400m 500m 1:43(1:40)/200m 200m 35sek(38) Lähes tulkoon hyvä Reeni vaikka oli taas monet yöheräilyt, tällä kertaa oli kyllä oma syy kun jäi eilen syömiset ja juomiset päivä huonolle ja illasta vedin sitten 1,5l urkkaa.. Ei tarvinnut pidätellä. Tällä kertaa ei tarvinnut yksin rataa kiertää vaan sain kaverin tekeen 800m vetoja.
 3. 10 points
  10,03km@6´13 Vähän unta välillä ja uudestaan vesisateeseen. Mielenkiintoinen helmikuu. Nyt oli sohjo jo sulanut ja aika monessa kohtaa olisi päässyt paremmin ilman nastureita. En kuiteskaan jaksanut lähteä tossuja vaihtamaan. Koetin pysyä pientareilla ja aina kun mahdollista hakea jäätä nastojen alle asvaltin sijaan. Pitkästä aikaa kurvasin lenkin suunnan Ahvenlammelle. Normisti helmikuussa tähän aikaan ei tuonne ole mitään asiaa ilman suksia. Nyt ei olisi ollut suksilla mitään asiaa. Sulaa, kuraa ja välissä jäisiä röpelöpätkiä. Voi ankeutuksen ankeus mikä näky otsalampun valossa. Taidanpa seuraavan kerran mennä tuonne joku toukokuinen aamu. Sitten kun paikka kylpee taas auringon valossa ja lintujen laulussa. Hyppäsin lenkkivermeissäni huvikseni vaakaan ennen hölkälle lähtöä. Täydessä sotisovassa digipuntari näytti "kuivapainoksi" 88kg. Reilu tunnin surffailu lätäköissä ja sateessa toi vain kilon lisää vaikka oletin 90kg menevän rikki. Silti tämä käy lähes painoliivitreenistä. Kesällä sitten kirmailua kukkakedolla shortseissa paljain jaloin ja paidatta. Sitten on kevyttä 🌻🏃‍♂️🙃
 4. 9 points
  Epäilen että tästä käydään (toivottavasti) myös keskustelua valmennuksen kanssa, mutta kun noita merkkejä (yöunet, yöhikoilu) tulkitsen niin varoitusvalot palavat melkoisen kirkkaina IMHO. Minähän näistä ylirasituksesta mitään tosin tiedä 😣
 5. 8 points
  Tänään vähän nousumetrejä keräten 8 x 1,25 km nousu (50 m) - lasku -treeni. Pääosin loivaa nousua, myös jyrkempiä nousuja seassa. Nöyrä oli fiilinki, enimmäkseen jäistä tietä juostessa, silti yllättävän hyvin lopulta selvisin. Yli 1,5 h > aerk oli toki jo siinä määrin rasittavaa, että 8. nousu - laskun jälkeen siirtymä meni enimmäkseen kävellen. 22,56 km @ 5:38/km, 83% (94%) HRmax, nousua 460 m, nousu - laskut 13:38-13:06 (8. oli nopein).
 6. 8 points
  PK@10km@58min@5min48sek@118 Kaikkea sitä mitä niin usein: - EKP - hölkkä - Politiikkaradio-podcast - jalka vähän raskas, keveni matkan myötä - syketaso matala - hyvä fiilis Oi tätä keski-ikäisen keskivertomiehen keskivertoelämää. #jonneteitiedä #mitähänedessäpäin
 7. 7 points
  7 km, nautiskellen upeasta kelistä.
 8. 7 points
  Ma: 17.2km/1.37 sisältäen ”reipasta” (=täyttä p**aa) kolmessa erässä vajaat 10km. Jos oikein puristaisi posket punaisena niin saattaisi mennä 10km alle 50min. Että semmoista.
 9. 6 points
  Ma 17.2 16.42K @6:09 HR143 Kaverin kanssa lompsuttelua ja lomaviikon alun johdosta vähän pitemmälle. Alkumatkasta tuntui tuo rannesyke urpoilevan kun näytti selkeästi enemmän tuntumaan nähden. Tiedä häntä. Kevyesti tuli koko matka ja jalat pelas hyvin. Huomenna saakin sitoa kevyemmät kengät jalkaan kunhan selviän tänään vielä höntsäfudiksesta poikien kanssa.
 10. 5 points
  Hallitreeni vr 2,7 km hallille Koordinaatiot ja avausvedot 35 min 3*2000m Loppuverkka+hölkkä kotiin 30 min.
 11. 5 points
  Lauantaina hallittu lepopäivä urheilusta, illalla nautiskelin annoksen kulttuuria mainion laulu- ja soitinyhtye Insomniumin konsertin muodossa. Pidin kovasti. Sunnuntaina olin hieman väsynyt tuon eläväisen musiikin johdosta ja kun ulkonakin oli varsin myrskyinen keli, niin tyydyin kolmen vartin keskivartaloharjoitteeseen. Raskasta. Tänään sitten perusjuoksua 12,7 km@5:33. Helppoa.
 12. 5 points
  11,02km@6´15 Nythän ehti iltalenkkiä edetä vajaa kymmenen metriä kun eka kerran osui sohjo tuulettimeen. Tai niin että vasen tossu nosti sohjomällin ilmaan ja oikea halkaisi sen volleysta. Ja sama toisinpäin. Ja ennenkuin ehti pihalta tielle oli varpaat jo läpimärät. Lupaava alku. Seuraavaksi vesikuuro käkättimeen n. kahdeksan boforin voimalla. Vastatuuli ei houkuttanut em. syystä kovin pitkään joten luovimaan sivumyötäiseen. Pikkuhiljaa alkoi hölkkä maistua ja aamuinen kohmelokin helpottaa. Eilen tuli pitkän tauon jälkeen istuttua iltaa soittoruokalassa ja jokunen sihijuoma nautittua seurustelun lomassa joten aamulenkin skippaus oli selviö. Ja vaikka vähän outoa olikin niin ehtihän tuota hölkälle vielä illallakin. Luonnonvoimain alkukantaista uhoa ihmetellen lenkki soljui loskan läpi. Kruununa kuuma sauna ja kylmä kokis. Viikkoon täyteen 70km kevyttä juoksentelua ja 3 lihaskuntoiluhetkeä ulkogymillä. Jees-meininki ja mikä parasta kiristämisen varaa on kerrankin reilusti 🙂
 13. 5 points
  Pitkästä aikaa tännekin jotain tekstiä; lenkkeilyä toki on tullut koko ajan ainakin 4-5 kertaa viikossa. Tänään tosin lenkit jäivät väliin, mutta totisesti ei ollut mikään lepopäivä, kun heiluttelin lumilapiota pihalla 4,5 h. Piti saada talon seinänvierustat vapaaksi lumesta jota on kertynyt monen metrin korkuisia kasoja varsinkin lumen katolta pudottamisten (jo kahdesti tänä talvena) jälkeen. Ihan asiallinen urakka, kun lumikaan ei ollut mitään kevyttä vaan enimmäkseen hyvinkin tiivistä ja painavaa. Erinomainen "kokovartalotreeni".
 14. 5 points
  11.2 km hölkkä-kävelylenkki. Aamulla ei ollut ihan paras mahdollinen olo, joten oli parempi ottaa rauhallisesti. Toivottavasti ei ole mikään lentsu tulossa. Extremekeli, mutta reitinvalinta osui nappiin, kun ei juurikaan tarvinnut puskea vastatuuleen.
 15. 4 points
  Jalan turvotus laski eilen, tänään työmatkapendelöintinä ja kokouspaikkojen välisiirtyminä runsas kuusi kilsaa kävelyä. Eiköhän se tästä, seuraavaa brakausta odotellessa. Nilkan tuplanaksuminenkin loppui, jokohan huomenna uskaltaisi hölkälle... on siellä vielä pientä painoarkuutta, pitäisi odottaa vielä... pitäisi... (huomenna kirjoitan varmaan "olisi pitänyt"...)
 16. 4 points
  Ma 17.2.2020 12,4 km@7:11 / vert 550m / 1h29m / HR 132 Ei pidä sanoman ettei ole tuntemuksia. Polvi vihloi sitten tänään heti aamusta, vaikka enhän mä edes tehnyt eilen juuri mitään?!? No asettui kuitenkin päivän mittaan sen verran, että menin rinteeseen sahaamaan nousumetrejä. Pudotin varuilta silti pykälän määrää ja tehoja alaspäin suunnitellusta. Nyt ihan ok, seuraillaan.
 17. 4 points
  Hiihto 61 km vapaa. Lahdessa oli kisat, joten lähdin kokeilemaan Vierumäen maksullista 2.7 km latua, joka kiersi tasaisena osin golf-kentän reunaa ja osin keskeltä aluetta urheilukentän ympäri. Vesisade oli odotettua niukempaa. Alkuun kroppa valitteli että joko taas, mutta pää sanoi että nyt hiihdät ja jo 22 km kohdalla saat vettä ja syötävää. Kyllä se siitä lähti. Viimeiset 15 km oli jo oikein mukavaa hiihtoa, mutta sitten olikin aika lopetella ja pakata kostea kokonaisuus autoon.
 18. 4 points
  Ma 17.2.2020: Lepopäivä. Suuri lihashuolto. Yllättävän hyvä tuntuma kropassa kevään ekan vähän kovemman treeniviikon (yht. ~16 h) jäljiltä. Illalla ensin rullailut + venyttelyt ja päälle 30 min kompressiolahkeissa. Viime yönä oli sentään vähän levottomat unet, eli rasitus liikkui juuri sopivasti siellä järkevän rajalla.
 19. 4 points
  Työpäivän jälkeen 10km @4:41 matolla. Olipahan porukkaa salilla. Sain viimoisen pukuhuoneen kaapin käyttöön.
 20. 4 points
  Kova on kyllä mies. En olisi edes aikoinaan pystynyt tuohon määrään puhumattakaan noilla unilla. Jäätävää (toivotaan että pysyt terveenä).
 21. 4 points
  1h+..osa tiellä osa polkua..loppu syke 140.. vähän paino jalois..eesiä tää kuitenkin oli.. +1.6 ..lämminta kelii..hyvä oli lampsutella....
 22. 4 points
  10,3 km. Juostiin kahden valtakunnan molemmin puolin taas. Supersään ennusteen mukhan lähimmä klo 11.15. Kerethin passelisti ennen räntämyrskyä kämpille. Tai no, lopun 5 min loppu näkyvyys ja vastatuuli puski päälle voimalla.
 23. 3 points
  Ensimmäinen 7km lenkki alle 8min/km vauhdilla hölkän uudelleen aloituksen jälkeen. Tuskin pääsen enää vanhoihin aikoihin, eikä nekään niin ihmeellisiä olleet, mutta kellon mukaan kuntoni on kuitenkin jo ikäryhmässä keskitasoa. Tästä on hyvä jatkaa.
 24. 3 points
  Varhainen aamulenkki 8 km. Olipas keli, piti oikein etukäteen miettiä, että miten vastatuulessa luovitaan. Mutta aina ihanammalle sauna ja jaffa maistui.
 25. 3 points
  Sumona maastavetoa 3x220kgx5, vedin melkein täyteen loppuojennukseen säästääkseni lonkkaa koska tuo loppuojennus tuntuu ärsyttävän. Eli sikäli vähän vajaa treeni, mutta kunhan maasta irtoaa niin periaatteessa sekin riittää. Tuon jälkeen keveän nopeasti 200kgx5 loppuojennukseen ja perusmaastavetoa 3x180kgx3 jotka nekään eivät painaneet oikeastaan mitään. Ei voi kuin hämmästellä miten hyvin tuo kehittyy. Kyllähän tuo lonkka kipuili taas treenin jälkeen ja saapa nähdä miten aamulla että pitääkö jättää kyykkytreeni tekemättä. Samoin pyöräilyrintamalla mukavaa, tiet melkein koko matkalta sulia ja meno melkein kuin kesällä. Vain nastarenkaat ja rahiseva sora, muistuttaa talvesta. Tätä ainakin seuraavat kaksi päivää, jos ei kolmekin. NAM!
 26. 3 points
  Vikko 7 Ma sulkapallo Ti lenkki 30min Ke ratsastus To lenkki 30min Pe kevyt ratsastus La lenkki 40min Su lepo Ti lenkki 3,9km vauhdilla 8:45 tuntui huikeen hyvältä, eikä sykkeet nousseet. To lenkki oli ensimmäinen työpäivän jälkeen valoisaan aikaan tehty lenkki tänä vuonna. Juoksin pellonreunaa, koska siellä paistoi aurinko, mutta pehmeä pohja teki juoksusta raskaampaa ja jouduin hidastelemaan jatkuvasti sykkeiden takia. La 40min lenkki tuntui ensin pitkään tuskaiselta myrskyn riepotellessa ja jalkojen ollessa väsyneet, mutta viimeiset 15 min sujuivat nautiskellen. Jaksoin siis urheilla 6 päivää peräkkäin, jihuu! Näin maanantaina jo tuntuu siltä että olis voinut lähteä baanalle, mutta lupasin itselleni kaksi perättäistä vapaapäivää. Kantapään kautta opittuani olen ehkä vähän hysteerisen tarkka levosta.
 27. 3 points
  Kalevi Saukkonen sai ensimmäisen suomalaisen tuhat maratonia juosseen naiskollegan. Vallivaara-Pastosta tuli joulukuussa maailman kuudes tuhannen maratonin nainen. Hattu päästä 👍 YLE n juttu
 28. 3 points
  To 13.2 Hiihto 8.02km/1:19:31 128bpm Pe 14.12 Juoksu 16.09km/1:16:17 @4:44 165bpm kiihtyvänä vitoset @5:06/152bpm, @4:39/164bpm, @4:11/182bpm La 15.12 Hiihto 10.34km/2:19:28 127bpm Su 16.12 Juoksu 10.48km/1:08:51 @6:34 133bpm Viikkoon juoksua 44.08km/4h2min, hiihtojen kanssa9h40min. Kehonhuolto on ollut viime viikot aika heikkoa, ja tällä viikolla olen asteittain huomannut hankkineeni sen ansiosta melkoisen yleisjumituksen kroppaan. Erityisesti taitaa olla jumissa takareisi/pakara/lonkankoukistajaseutu ja se heijastelee kipua alaselkään. Täytyy yrittää venytellä, rullailla yms. nuo pahimmat jumit auki ennen kuin telakka kutsuu. Metkan tuntuista kun normaalisti vaikkapa takareiteen kohdistuva venytys tuntuu vähän joka puolella kroppaa. Toinen mistä huomaan jumitukset on joka aamuinen koirien aamupalatarjoilu. Normaalisti noita kymppilitraisia soppasankkoja voi nostella huoletta missä asennossa vain tarhasta toiseen, mutta viime aamuina on pitänyt oikein keskittyä ettei kovin itseään satuta. Saattaahan tämä olla vanhuuttakin, mutta uskon vielä toistaiseksi hetkelliseen ohimenevään jumitukseen!
 29. 3 points
  Jazzahtavaa. Ruotsista käsin. Klassikko, jota ei ajan hammas ole nakertanut.
 30. 3 points
  Vaihteeksi kevyempi viikko, huipentuen kuitenkin kovaan kiihtyvään pitkikseen. Alkuviikko normaalia reenailua, juoksuklubissa tosin normaalista poiketen nopeuspainotteinen treeni 100 metrin vetoineen. Pitkis aikataulusyistä poikkeuksellisesti lauantai-iltana. Sokerista kun ollaan niin päädyttiin juoksemaan se pimeän, sateen ja tuulen sijasta Esportissa. Eka kymppi PK2-alueella, toinen kymppi aer.kynnyksellä ja sitten 8km maravauhtia ja loppuun 2 km verkkaa. Oli kyllä mukavat lauantaitanssit rouvan kanssa hiljaisella Areenalla kahden ekan kympin kulkiessa kevyesti. Maravauhtisella osuudella tunnelma tiivistyi suorastaan lauantai-illan huumaksi, ainakin rouvalla, jolla oli kulku päällä. Itselläni ei ollut ihan yhtä hyvä päivä kuin esim viikko sitten, sain tehdä jo töitä tosissaan että pysyin rouvan perässä, ja sykkeet nousikin lopussa vähän liian ylös vauhtiin nähden. No aina ei voi kulkea optimaalisesti, reenin jälkeen kuitenkin hyvä fiilis onnistuneesta juoksusta. Tänään vaan sitten lepoa ja syömistä 🙂 Viikko 7 Ma Lepo Ti Juoksu PK + ruskoja matolla 8,00 km 0:44:29 5:33 min/km ks 135 Hitaasti kiihtyen @6:00 -> 5:15 + Sali 20 min Kyykky 10x52kg + 3x10x72kg, penkki 10x40+3x10x60kg, vatsat Ke Juoksuklubi Verr + 3km PK2 @4:36 ks 155 max 161 + 8x100m @18sek joka toinen pal. 100m kävely, joka toinen 300m hölkkä, + lihaskuntokoord. + 3x100m + verr Yht 10,65km ks 134 To Juoksu PK 7,64 km 00:41:16 5:24 min/km ks 137 Pe Lepo La Juoksu Yht 30,00 km 2:32:39 5:05 min/km ks 154 Osuudet 10 km @5:12 ks 142 10 km @5:00 ks 155 8 km @4:42 ks 167 + verr 2km Su Lepo Yhteensä reeniä 5h 24min josta juoksua 5:04:33 ja 56,29 km
 31. 3 points
  Su 16.2.2020: Aamu: Polkujuoksu 4 h 17 min 57 sek, 31.11 km@8:17 min/km, keskisyke 115, nousumetrit 952 Ilta: Juoksu 1 h 47 min 26 sek, 18.62 km@5:46 min/km, keskisyke 122, nousumetrit 175 Sunnuntain ratoksi pientä rypästelyä. Aamusta harvinaisen ikävällä alustalla polkuilua mäkisellä reitillä. Jäätä, sohjoa, vettä ja mutaa riitti ihan kyllikseen. Ekan lenkin jälkeen suihku, ruoka ja jalat jäykistävä 3 h lepo. Sitten taas tien päälle melkoiseen tuuleen. Alussa jalat tuntuivat todella raskailta, mutta vertyivät viimeistään paluumatkan myötätuulipätkällä. Yllättävän helposti kantoi loppuun saakka. Tälläisiä viikonloppuja on nyt keväällä tulossa useampikin, totutetaan kroppaa lähtemään liikkeelle levon jälkeen.
 32. 3 points
  Matolle taivuin....sadetta ja tuulta pakoon kun muuten voi vaikka sulaa;) 16,7km Pk vauhtista. Päälle sauna. Oikein mukava harjoite.
 33. 3 points
  PK@30km@2h59min18sek@5min58sek@113 Laumahölkkää 2 h ja viimeinen tunti yksin. Kilometrit 26 ja 28 maratonvauhtia. Ei ongelmia. Koko viikko 82,3 km. Kaikin puolin aikataulussa mennään.
 34. 3 points
  17 km. Ei oikein jaksanut vetää ohjelman mukaan ja kunto se vaan Garminin mukaan laskee. No, pitää varmaan kiristää sinkkiä soukemalle ja ruveta oikeasti treenaamaan.. Tällä tahdilla ei kehitystä tapahdu. 8 C ja kohtalaisen reipas etelän puoleinen tuuli, vesisateen ryydittämänä.
 35. 2 points
  epo.. ei kun...lepo...
 36. 2 points
  Pidän tällaista skenaariota erityisen mielekkäänä. Hetken mietin jopa himo-alkuista adjektiivia vaan keski-ikäisyys ei salli kuin maltillisia ilmaisuja 🙃
 37. 2 points
  Ma 16.5km iisiä kevyellä jalalla. Yritin muuten tänään vähän katsoa mitä söin. Kaikki menikin hyvin kunnes löysin kahvihuoneeseen, enkä voinut vastustaa sinne yksin jätettyä kakkua. Enkä marjapiirakkaa. Tai suklaata. No, ainakin on taas tankattu hyvin tulevaa viikkoa varten. 😆
 38. 2 points
  #Mara alle 3.20 #Huippufudista #bissee&pizzaa
 39. 2 points
 40. 2 points
  Ajoin 5min 130W, tuntui eka minuutin mahdottoman raskaalle, lopussa epäilin, että vastus on rikki, kun ei ole mitään. Sitten perään 10min 180W, joka tuntui jo työstävälle ja soijaa alkoi pukkaamaan. Eka veto lähti siis vartin jälkeen, mutta maltillisilla tehoilla toki. Toisen toiston jälkeen jouduin myös nousemaan satulasta ehkä minuutin ajaksi (siis ihan harjoituksen ulkopuolisesta syystä). Paluun jälkeen läksi kulkemaan. Näinhän se on, että kun alkaa väsymys kumuloitumaan tarvitsee keho vähän pidemmän herättelyn. -uinti 4.5km, 1.52/100m Tänään kellumista altaassa. Kait se kunto on kasvanut, kun nyt tuo tuntui tosi leppoisalle menolle. Ihan hyvä, että tuli uitua nyt pois tuollainen pidempi pätkä, joten voip loppuviikosta uida lyhyempää sitten...
 41. 2 points
  Lenkin aikana pohdinkin tuota että takin pitäisi olla repun päällä. Niinhän se kisassakin olisi jos yhtään pää toimii siinä vaiheessa. Tuo pimeässäkin meno vielä menisi, mutta en jaksa yhtään tuota arpomista häviävien polkujen kanssa yms. Jos taas pysyy vain selkeillä urilla niin sitten on melkein sama pysyä pyöräteillä ja juosta välillä alikuluissa jotta saa mäkeä. Onneksi päivät pitenee. Tälle viikolle treeniä tulee n. 6h. Pitää jatkaa tänään pillin etsintää. Eihän tuo alue iso ole missä sen pitäisi olla niin luulis löytyvän. Olis munkin pitäny ottaa vaan se M koko. Pitää vielä testata saisko tuota settiä toimimaan tai löytyiskö sille ostaja. Tuskin sitä vaihtavat enää pienempään kun on jo käytetty. Ellei sitten sen pillin takia reppu menis muutenkin vaihtoon. Ma Lepo (Palautuminen 67%, unta 6h) -Olipa eilen illalla luksusta jäädä makoilemaan sohvalle. Onneksi sama toiminta jatkuu myös tänään. Ollaan kateltu Remontilla rahoiksi -sarjaa ja sitä olisi vielä pari jaksoa varastossa. Eli siinä on alkuviikon ohjelma. Olo on edelleen väsynyt, mutta jalat ei kipeytyny eilisestä mikä on hyvä juttu. Yöllä hikoilin taas paidan märäksi mikä kertoo taas yhdellä tavalla rasituksen määrästä. Paino aamulla 76kg. Hyvin on maistunu synttäriherkut...
 42. 2 points
  Monica Z:n musiikkikin tuli jollain tavalla tutuksi erään Ruotsissa asuneen naisihmeisen kautta. Eilen tanssahdeltiin 2-vuotiaan Touhutiinan kanssa mm. Thin Lizzyn tahtiin. Päivässä oli paljon taas vauhtia, joten ei ihme, että pilkittelin kotona nojatuolissa jo puoli kymmenen aikaan...
 43. 2 points
  Viikon avainluvut: 12:30 tuntia, 9000kcal. Keveähkö viikko kaikkineen. Lonkka on oireeton. Kyykyssä sarjoja 9 kpl. Vetoja ei ollenkaan, pedlaysoutua 5 sarjaa. Penkkiä 7 sarjaa (+4 dippi sarjaa). Ei tempaustreeniä ollenkaan. Eli kaikkineen keveät volyymit ja intensiteettikään ei kummoinen ollut. Saapa nähdä miten ensiviikko, tämän viikon työmaalle menevä tie muuttui yhdessä päivässä ja oikeastaan parissa tunnissa luistinradaksi, erittäin kova ja lämmin tuuli lounaasta. Plussakeliä lupailee pitkälle ensiviikkoon ja en tiedä yhtään missä kunnossa tulevalle työmaalle menevä tie on. Toivon mukaan suurimmaksi osaksi sulanut puhki, mutta huomenna tuon näkee. Vaikka kroppa on kivuton niin tarkoitus vielä tuleva viikko säästellä kroppaa: huomenna käydä tekemässä vähän kovempi vetotreeni salilla ja sitten keskikovaa kyykkyä+penkkiä muutamana päivänä. Eli maksimivoimailut kyykyssä nyt jää väliin, ensiviikolla sitten. Viikonloppuna on se woimamiesleiri, jonka vaativuudesta minulla ei ole hajukaan. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään bullshit-bootcamp vaan pätevän voimailuvalmentajan vetämä työpaja, eli sikäli missään "huippukunnossa" ei tarvitse olla, mutta tympiihän se jos jotakin opetettavaa liikettä ei kipujen vuoksi voi oikein tehdä.
 44. 2 points
  La 15.2. pitkiksen tapainen 26km @ 5:06, keskisyke 133. Nousumetrejä satakunta. Su 16.2. kevyt 12,3km @ 5:10, keskisyke 127. Muuten kevyttä, mutta lopussa 4x150m vedot tukkoisia jalkoja avaamaan. Viikon juoksut 100,6km. Perustekemistä sairastelun jälkeen.
 45. 2 points
  Päiväni mämmissä, laatikko nro 12 korkattu. Sunnuntai 16.2 8,01km@4:28@142/152bpm Tasavauhtinen pk lenkki piti olla, sykkeet vähän karkas ylös, muutama huonompi yö takana nukkumisen suhteen. La illalla 3*5,2%olut ja pari Jallukolaa. Lisäksi puuro oli ehkä juuri ehtinyt vatsanpohjaan. Näistä selityksiä koviin sykkeisiin. Denniksen ensi huuman koin kovin kevyenä aamulla. Jalat painoi tonnin, sekä oli lihat oudosti kipeet. Lenkin loppu verkat otettiin Leos leikkimaasta. Viikkoon 57,13km ja karva nalle 5h Huomenna radalle tekeen pyramidi harjoitusta Ehkä se tästä vielä iloksi muuttuu.
 46. 2 points
  Tänään lepopvä. Kävin tihkusateessa sahaamassa edellisen myrskyn jäljiltä Vesilahdessa yhden pikkutien auki, jos hakisi sitten tuosta vähän polttopuuta ja sahasin kuusiaitaaa pikku vesisateessa. Jonkinverran tuulee mutt myrskyä ei ole ollut so far.
 47. 2 points
  Su 16.2 10.13K @6:00 HR149 Aamupahoinvointia. Tai ihan ok tuo oli. Alkumatkasta vähän vasen lonkka jumissa mutta aukesi oikein hyvin. Muutoin jalat hyvät eilisestä huolimatta. Tihkua ja välillä puhuria niin että alamäkeenkin sai työntää että etiäpäin pääsi. Sykkeet aika ylhäällä, osa eilisen piikkiin, palautuminen vielä kesken. Vaikutti toki tuo kelikin. VKO7 76.33K ja paluu ruotuun viime viikon kahden lenkin jäljiltä. Se ois seuraavaksi lomaviikko, saattaapi napsua kilometrejä ja ehkä vauhtiakin aika passelisti kun muu rasitus alhaalla.
 48. 1 point
  -40min trainerilla, sisältäen 4x(2min@105%/2min@95%) -pyörä 28min Eilinen euforisen hyvä olo oli pelkkää silmänlumetta, se oli sellainen henkinen ja fyysinen puristus, johon näillä viimeisillä kovilla viikoilla aina joutuu. Todellisuudessa olin puolikuollut! Sain kuitenkin reilusti tankattua, mukaanlukein puoli ropehellista mämmiä, nami nami! Yö oli vaikea, olis varmaan muuten saanut kyllä ihan hyvin nukuttua, mutta Jäppinen päätti sitten huutaa kuin hyeena. Siis joka kerta kun oli nälkä ja tuon ikäisellähän se nälkä tuppaa olemaan melko usein. Isi heräili aika monta kertaa erilaisiin tehtäviin kesken yön. Aamulla vaihdoin vaippaa ja olin oikein nohevana poikana siinä. Tunnistin tilanteen: ei pissiä, joten SUURI lorovaara! Täten liikuttelin ukkoa varovaisesti lavuaarin yllä. Ja sieltähän se luri tuli. Ai että, kun tuntui hyvälle nähdä sen valuvan iloisesti viemäriin. Siis siihen asti, kunnes toisesta päästä lentänyt sinaappi valui omia housuja ja lavuaarin ulkoreunaa pitkin kohti allaskaappia päätyen lattialle ja sukille. Hieno suoritus! Toistaiseksi näille on jaksanut vielä nauraa. Kun katselin äkkiä statistiikkaa, huomasin, että olisi vielä varaa pistää kaasua (siis PKta on riittävästi yhteen lisä VK-harjoitukseen). Silläkin uhalla, että vieteri alkaa olla aika loppuun kiristetty, kun kuitenkin lepoa luvassa parin päivän päästä. Niinpä istuin trainerille ja tavoitteena oli 2x(4x(2min@105%FTP/2min@95%FTP) + 10min@140W). Alkulämppä meni hyvin, 10min kohdilla olin valmis iskuun. Tehot oli aika tasaisesti 285W/255W. Kolmannessa kovassa vedossa alkoi tuntumaan melko huonolle, sellainen vetämätön olo ja mämmi puski ulos sisuksista. Sen verran olin nöösipoika, että jätin yhteen kierrokseen ja poljin sitten pk2 verraa päälle. Ja siitä suoraan töihin kevyttä pyörää. Varmaan ihan hyvä ratkaisu, kuitenkin aika vetämätön olo oli eikä olisi oikeastaan aikaakaan ollut edes tuota mitä ajoin. Töissä sain nyt esitelmän pidettyä, eikä se varmaan ihan täysi fiasko ollut. Vähemmän yllättäen tässä tuli jo eilen uusi isompi projekti entisten jatkoksi: tämän päivän nimissä pitäisi olla 2 sivuinen synopsis valmiina. Tietystikään en ole tuota aloittanut kuin päissäni (eli se on siis puoliksi tehty)! Noh, näihin on totuttu. Kolmisen tuntia, niin homma on pulkassa, kun kaikki materiaali (=kuvat) on jo valmiina. Harjoituspuolella loppuviikon ajattelin mennä ihan edgellä. Tänään pyörällä kotiin, tunti traineria ja lyhyt hölkkä. Huomenna pyörällä uimaan (tot 1h20min kevyttä pyörää), kova ryhmäuinti ja päälle omatoimisesti 30min kelausta. Kotia tullessa akut lataukseen (=nukkumaan), sitten päivän aikana tarvittavat perhetoimet ja illasta ~20km, sisältäen 3x5km@vk2 ja tämä siis juosten. Jos menee taaksepäin, niin näissä juoksuissa on ollut jo usean viikon luontainen progressio (8x1km, 5x2km, 4x3km ja nyt 3x5km). Sunnuntaina olisi ohjelmassa about sama pyörällä eli noin 2h, sisältäen 3x30min@~90%. Sunnuntain toinen treeni saa olla sitten mitä vain, joka tuottaa riittävästi pojoja päästäkseni 1200 TSS pisteen tienoille. Eli nyt ois siis kaksi päivää ja tähteellä olisi kolme kovaa harjoitusta ja ruttokasa PKta päälle, eli lyhyesti sanoen kovin harjoitusviikko ikinä (jos nyt onnistuu)! Ensi viikolla on jokatapauksessa luvassa reilusti lepoa. TrainingsPeaks CTL on nyt noussut about 130 lukemiin eli sopiva lepoviikko lienee sellainen 650-700TSS. Kevyttä harjoittelua ja parit testit, siitäpä ne kertyy.
 49. 1 point
  Kroppa polttaa rasvaa joka tapauksessa. Jos lihaksissa ei ole glykogeenia, sitä ei sitten ole, mutta rasvaa palaa edelleen yhtä paljon (ja suoritus tuntuu paskalta jos yrittää puskea). Minun mielipiteeni on sellainen, että ihmiset ovat paljon enemmän samankaltaisia keskenään kuin eroavia. Se että kaiken pitäisi olla niin yksilöllistä on markkinointipaskapuhetta. Tietysti eroja on, mutta samaa luuta ja nahkaa me pääasiassa ollaan. Ruokavaliokysymyksistä on tehty äärettömän monimutkaisia. Katsoin juuri Netflixistä dokkareita, ja niissä kaikissa oli sama viesti: tämä tai tuo lihottaa, aiheuttaa syöpää ja diabetesta, mutta tämä toinen on luonnollista ja ihanaa. Yhdessä marssitettiin evindenssiksi ohraa syövät Gladiaattorit, toisessa Aborginaalit, joiden terveys on tuhoutunut cokacolasta. Mitä helvettiä??? Kannattaa kokeilla kaikenlaista, koska VARMAA tietoa ei tule löytymään. Olen itse testaillut omalla elmistölläni n. 15 vuoden ajan kaikenlaista, vegaanista ketodieettiin, gluteenitonta, virallisesta suosituksesta vähän härömpäänkin jne. Olen tullut siihen tulokseen, että mikään ruokavalio itsessään ei tarkoita yhtään mitään, vaan ratkaiseva tekijä on aktiivisuuden määrä. Eli pitäisi syödä järkevästi, monipuolisesti ja kohtuudella, ja liikkua runsaasti. Tämä on viesti josta ihmiset eivät tykkää.
 50. 1 point
  Seppo on nyt ollut 1,5vuotta ohjeistuksessa ja ainakin vielä hengissä on. Tällä ja viime viikolla mittaukset ovat olleet heikompia. Unta on ollut vähän ja lenkit hieman liian myöhään. Kaikkia ei täällä meidän välisestä yhteydenpidosta julkaista ja Seppoa en tällä hetkellä pakota liikkeeseen. Sen sijaan toivon että osaa itse vetää jarrua kun siltä tuntuu, keventää ja skipata harjoituksia. Eilen aamulla lähettämäni viesti: "Jos väsyttää illalla niin nuku ja jätä lenkki väliin. Jos on ok. niin ota extrakevyenä. >5:00minkm kilsoja, mieluiten sinne 5:30 tietämille ja voi lyhentää. Katotaan tarkkaan onko tuo malminkartano tai mäki järkevä ottaa tuohon väliin. Huomenna aamulla siitä fiksumpi. Varmasti vielä painaa elimistössä myös se 53km lenkki vaikka sitä ei jaloissa huomaakaan. Unta tarvitsisit myös, se on selvä juttu, mutta mennään sillä mitä on". Joten ei ne aivoitukset ole niin mustavalkoisia ja julmia kuin välillä täältä harkkoja seuratessa voi saada kuvan. Edit: ja niin kuin Seppo tuossa mainitsi niin halusi itse rajumman lähestymistavan. Itse suosittelin kevyempää jossa maalis ja huhtikuu painetaan reippaammin. Nyt mennään jonkinlaisella välimuodolla. Keventelyt aloitetaan hyvissä ajoin ja paljon aikaisemmin kuin maratonille.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy