Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 13.02.2020 in all areas

 1. 18 points
  15,11km@5´12 Torstaiaamun fiilisbingo arpoi melko hyvän hölkkäbuugin. Otsalamppu tulille viis yli viis ja Lappeenrannan suuntaan lompsuttelemaan. Ekat neljä kilsaa herätellen ja liukkailla lipsutellen mutta kuutostien reunaan päästessä pyörätie Muukkoon oli ihan sula. Siitä sitten lähes riehaannuin ja käskytin ruhoa vallattomampaan vyöryyn. Viis kilsaa talven reippainta kiihtyvää jossa menosuunta @4´52 ja paluu @4´35. Waude. Reipastelun jälkeen pikku puuskutuskuolema kävelyineen. Sitten taas loppuun yllättävän helpohkon tuntuisesti kiihtyvä 6km@5´18 jossa eka kilsa hitain @5´46 ja vika nopein @4´54. Hyvän fiiliksen aamujaloittelu touhukasta menoa. Kelikin jees alun lumikuuron loputtua onneksi alkuunsa 🙂
 2. 14 points
  Jos joku haluaa tulla seuraksi illalla/yöllä kiipeämään mäkeä Malminkartanoon niin tervetuloa! Tarjolla on 25km ja +1300 nousumetriä 🙂
 3. 11 points
  Aamulenkkeilyä matolla. 40 min. PK 2. Vauhtia oli tarpeeksi. Hieno ilma ! Aste lämmintä, tyyni ja aurinko paistaa. btw. kun auringossa seisoo hetken, niin sehän muuten lämmittää !
 4. 9 points
  12 kilsaa (piti lopun 200 metriä kiertää taloa et tuli tasaluku 😄 ) Huikeen hyvältä tuntu nyt! Sauna päälle. Pakkasta oli 2 astetta. Just passelisti alko hämärtää viien korvilla kun hölkättiin.
 5. 8 points
  13.4km eesiä... en pitäny kiirettä..nautin luonnosta - liikunnasta .. aamu syke 56..jalat vähän tönköt..eilisistä vedoista. loppu mäki vähän nostatti sykettä..vedin viel niin päin et ylä mäkiä oli enemmän..pk 1..tv...hyvä keli +2..
 6. 8 points
  Ke 20km 5:35/km s125 121m (palautuminen 41%) -Aika väsyny lenkki. Lömpsyttelin vain läpi matalilla sykkeillä.
 7. 7 points
  7km PK vauhtista matolla.
 8. 7 points
  Ke matolla 45 min@ 6.00 min/km To matolla 60 min@ 6.00 min/km Tänään oli kevyttä ja tulikin matalin keskisyke tuommoisella tunnin hölkällä, kun keskisyke oli 110. Huomenna olisi tarkoitus kokeilla matolla @Raaka Arska Special eli alkuun 2 km VK 2, sitten 5 x 1000 m vedot ja loppuun 2 km VK 2. Huomenna mietin sopivat vauhdit.
 9. 6 points
  Seppo on nyt ollut 1,5vuotta ohjeistuksessa ja ainakin vielä hengissä on. Tällä ja viime viikolla mittaukset ovat olleet heikompia. Unta on ollut vähän ja lenkit hieman liian myöhään. Kaikkia ei täällä meidän välisestä yhteydenpidosta julkaista ja Seppoa en tällä hetkellä pakota liikkeeseen. Sen sijaan toivon että osaa itse vetää jarrua kun siltä tuntuu, keventää ja skipata harjoituksia. Eilen aamulla lähettämäni viesti: "Jos väsyttää illalla niin nuku ja jätä lenkki väliin. Jos on ok. niin ota extrakevyenä. >5:00minkm kilsoja, mieluiten sinne 5:30 tietämille ja voi lyhentää. Katotaan tarkkaan onko tuo malminkartano tai mäki järkevä ottaa tuohon väliin. Huomenna aamulla siitä fiksumpi. Varmasti vielä painaa elimistössä myös se 53km lenkki vaikka sitä ei jaloissa huomaakaan. Unta tarvitsisit myös, se on selvä juttu, mutta mennään sillä mitä on". Joten ei ne aivoitukset ole niin mustavalkoisia ja julmia kuin välillä täältä harkkoja seuratessa voi saada kuvan. Edit: ja niin kuin Seppo tuossa mainitsi niin halusi itse rajumman lähestymistavan. Itse suosittelin kevyempää jossa maalis ja huhtikuu painetaan reippaammin. Nyt mennään jonkinlaisella välimuodolla. Keventelyt aloitetaan hyvissä ajoin ja paljon aikaisemmin kuin maratonille.
 10. 6 points
  Nyt kun tätä Sepon ultraharjoittelua on jo jonkin aikaa kestänyt ja sitä (sekä tuntemuksia harjoittelusta) on tässä harjoituspäiväkirjassa säntillisesti raportoitu, niin uskaltaudun kommentoimaan. Kaikki kunnia valmentajan aivoituksille, mutta jotenkin tuntuu, että ihan älyttömillä määrillä (ei absoluuttisesti, mutta suhteessa käytettävissä olevaan aikaan) ja tehoilla tätä treeniä tehdään. Sekin olisi sinällään ihan ok ja ajoittain ehdottomasti myös tarpeellista, jos harjoittelulle olisi arjessa mukavasti aikaa ja palautumisesta/nukkumisesta ei tarvitsisi harjoittelun takia tinkiä. Jos nyt taas perheellinen ja töissäkäyvä mies on puolilta öin vielä arkena lenkillä, niin pakko on ihmetellä, että onko se mattomäkiharjoitus varmasti tärkeämpi kuin kunnon yöunet ja hiukan rauhallisempi perhearki? Hiukan vähemmällä kuormituksella ei kauheasti tehtäisi hallaa fyysiselle kilpailukyvylle, mutta sillä saataisiin pientä helpotusta harjoitusaikoihin ja lisää lepoa. Uskoisin, että pullonkaulana Sepon ensimmäisissä ultrakisoissa ei tule olemaan fyysinen kunto, vaan yksinkertaisesti kokemattomuus, minkä takia kisan aikana todennäköisesti tulee eteen kaikenlaisia yllättäviä tilanteita ja tuntemuksia. Kovuuttahan tällainen harjoitusohjelma ja -aikataulu toki kasvattaa, mutta onko se ihan sen väärti kuitenkaan. Omalla kohdallani olen muutaman kevään harjoitellut sen verran lujaa, että nimenomaan Karhunkierroksen jälkeen pajatso onkin ollut jo (ennenkaikkea henkisesti) täysin tyhjä, eikä kesäharjoittelusta ole tullut pitkään aikaan yhtään mitään. Nyt pari kevättä on tullut otettua napsun verran iisimmin, niin löylyä on riittänyt paremmin koko kaudeksi. Noh, pirustakos minä tiedän, mikä on hyvä systeemi, mutta itselläni on omaan ja niiden kavereiden, joita vähän jeesailen, harjoitteluun ja harjoittelun yhdistämiseen "normaaliin elämään" melko erilainen tulokulma.
 11. 5 points
  Kyllä. Ja jotkin ovat vuoden tai kaksikin poissa esim syöpähoitojen takia. Tänään pisin kävely tähän mennessä. 1,4km 25minuuttiin. Kaksi kertaa istuin matkan varrella hetkeksi. Huomenna tarkastamaan josko haava olisi lopulta mennyt kokonaan umpeen ja samalla fyssarikäynti. Jos tästä nyt kuntoudutaan tuossa 6kk ja juoksua pystyy taas jatkaa niin otetaan uusi Kalevan Kisa projekti. Vuonna 2021 Kalevan 10 000m pääseminen ja siellä viimeisen sijan välttäminen. Tämä projekti luokoot motivaatiota kuntouttamiseen ja sille kun lopulta jossain vaiheessa rapakunnosta lähdetään liikkeelle.
 12. 5 points
  Torstai: Tasamaan uunoilut saivat tänään jatkoa. Ohjelmassa oli kevyttä juoksua mäkisessä maastossa mäet kuitenkin reippaasti juosten. No mäkeähän tässä reissukämpän lähellä riittää, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. 12km@5:33. Keskisyke 137 Nousua kertyi 120m. Nousut eivät ole isoja tässä, mutta niitä on ihan jatkuvasti. Hyvä treeni oli ja yllättävän kevyenä pystyin pitämään juoksun. Lenkin alussa oli vähän "voimaton" olo, mutta se meni jossain kohtaa ohi. Nyt saunaan ja yksi kirsikka pepsi!
 13. 4 points
  Astetta kiireempää piisannut, ei ole ehtinyt edes perinteistä kahvitauon korviketta eli foorumia päivittämään. Noh, treenattu kuiteski on, niin antakaa anteeksi tämä! Eilen: -sisäpyörä 1h, 184W, 119bpm Tänään: -sisäpyörä 50min, sisältäen 15x1min@310-338W/1min@110-150W -pyörä 28min -pyörä 32min -juoksu 12km -sisäpyörä 45min Eilinen päivä jäi kuin jäikin tyngäksi. Ehdin kuitenkin iltaisella vetää tunteroisen alakynnyksen alapuolella matalan kadenssin ajoa reseptilla 5min@150W alkuun ja loppuun kevyesti pyöritellen ja välissä 50min, koko setti aerona, ~65-70rpm. Tässä kävi nyt silleesti hassusti, että olin tilannut wigglen sedältä uudet sisäpyörähousut ja kun noihin vaihdoin oli kuin taivaassa olisi ajanut. Herranen aika, miten paljon voi pyörätuntuma muuttua housujen myötä. Tässä kävi sitten silleesti, että aeroasento alkoi maistumaan ja samalla kuin ihmeenkaupalla Garmin antoi mulle kunniamerkin "Yin ja Yan" eli 50/50 balanssi tehontuotossa. Yleensä en noita noteeraa, mutta tämä oli vähän ylläripylläri. Tänään aamulla heti vo2max vetojen pariin. Viimeksi tein 4min vetoja ja siellä sopiva arvottu teho oli noin 310W eli siitä liikenteeseen. Tuntui kyllä walk in the park -tehoille, joten hissukseen nostelin siitä ylöspäin ja vika veto oli sitten 338W eikä nyt mikään all in. Hyvin huomaa tuosta FTP-apista, milloin ollaan käyty rajoilla. Tässäkin antoi nyt 245W arvioksi eli ei likimainkaan käyty rajoilla. Siitä suoraan pyörällä töihin, iltapäivästä takaisin ja oli tarkoitus ajella siihen perään tunti trainerilla. Elämä kuitenkin puuttui suunnitelman ja oli pakko mennä käyttämään koirat eli tunti pk-juoksua tahdilla 5.16/km ja 124 bpm, hyvä kulku ja kaunis pakkasta enteilevä kuulakas keli. Ilo oli juosta. Ja sitten kotiin, pari päivän aikana rästiin jäänyttä askaretta alta pois ja trainerille. Ei ehtinyt enää kuin 45min, ja päälle vartin kuntopiiri mahalle ja persuksille. Päivä pulkkaan, jäätiin nyt 195TSS kohdille, mutta armahdan itseni, kun ei mitenkään aikataulullisesti ideaali päivä ollut. Huomenna olisi ohjelmassa lisää pyörää, ajattelin kahdella tunnilla selvitä. Ja lisäksi voisi käydä tunteroisen juoksemassa. Fiilis kropassa nyt erinomainen!
 14. 4 points
  Höntsää alkuillasta tunnin verran. Vaimo kertoi väylien olevan sulat kävelylenkkinsä jälkeen, joten jalkaan dessut. Kilsan asfalttiosuuden jälkeen alkoi tämä: Reitti loppuun ja kotiin kenkiä vaihtamaan. Korkeavartiset gorepitopohjakengät painoksi jalkoihin ja toiseen suuntaan hölökälle. Vajaan neljän kilsan jälkeen oikean akillesjänteen yläosaan rupesi tuikkimaan, joten kävellen kotiin. Pohjeharjoitusta kaipaa. 1. 36:17 6,46km (5'36) asc 40m avg 136 max 162 2. 22:43 3,62km (6'16) asc 20m avg 133 max 145 3. Kävely 12:06 1,23 km eli Ju 0:59 10,1km ja kävelyä. Lapsi ollut viikon kipeänä, nyt ti-to minä kotihoitajana, tänään tulivat tulokset - angiina. Penisilliinillä hoituu, mutta pitää omaakin olotilaa seurailla tarkemmin loppuviikko.
 15. 4 points
  13.3 km työmatkahipsuttelua. Hieno ilma, ihan kuin olisi jo maaliskuun loppu. Minunkin piti tehdä kunniakierros naapurilähiössä, jotta sain 13 km täyteen :).
 16. 4 points
  To 13.2.2020: Aamu: Juoksu 36 min 14 sek, 6.08 km@5:58 min/km, keskisyke 120, nousumetrit 52 Ilta: Polkujuoksu 1 h 19 min 24 sek, 11.49 km@6:55 min/km, keskisyke 124, nousumetrit 325 Valmentaja keksinyt keskiviikon kovahkon harjoituksen jälkeen uuden ihanuuden ohjelmaan eli lyhyen aamulenkin suoraan sängystä jäykin jaloin. Aika karmeaa oli. Illan polkulenkki oli taas lähes täydellinen vastakohta. Jalka oli kevyt ja vauhti kohdillaan syketasoon ja olosuhteisiin nähden. Loppupuolelle 6*30 sek ruskot. Huomenna oheisharjoittelua.
 17. 4 points
  Tämähän ei ollut @Don_Validon idea vaan ihan itte pyysin että mennään kevät riskillä ja korkealla määrällä. Päätä ei ole toki mikään pakko lyödä seinään jos huomataan ettei homma toimi. Kyllähän nyt mennään rajoilla ja siltä se tuntuu. Saa nyt nähdä pitääkö höllätä ennen kuin viikko loppuu. Ja sitten toki erityisen tarkasti katotaan että miten palautuminen lähtee menemään ens viikolla. Jos ei palauduta niin sitten otetaan napsu alaspäin määrissä. Halusin kovan kevään jotta ei jää mitään jossiteltavaa. Jos kesä tarjoaa vain keskeytykset/heikot tulokset niin sitten tiedän ettei tämä ollu mua varten. Ei tarvi jossitella. Toisaalta tässä elämäntilanteessa en kyllä pystyis harjoittelemaan juurikaan enempää. Viimeksi tänä aamuna mietin tätä. Mutta riskillä tässä kyllä mennään. Edit: Ja toki aletaan ajoissa keventämään ettei mies seiso lähtöviivalla jo valmiiksi takki tyhjänä.
 18. 4 points
  Matolla 45 min. PK.
 19. 4 points
  Aamulenkki taas matolla. Olen nyt löytänyt aika hyvän systeemin jäähdytykseen ja viihdytykseen. Musiikki pauhaa seinälle viritetystä ministereosysteemistä niin kovaa, että maton mekkala ei häiritse. Sen avulla mielenterveys pysyy lähestulkoon kasassa jopa kevyessä treenissä, kunhan kesto on alle tunnin. Jäähdytyksellä on myös iso rooli. Matto on viritetty eteiseen, jossa pidän ulko-ovea raollaan ja iso seinäpuhallin puhaltaa suoraan naamaan n. metrin etäisyydeltä. Mielenkiinnolla seuraan missä vaiheessa kevättä alkaa aamuisinkin ulkolenkkeily kiinnostamaan enemmän kuin sisäjuoksu. Minulla se pääasiallinen tekijä on pimeys, jota en oikein enää jaksa. Valoisaan aikaan sen sijaan juoksen mielelläni ulkona kelissä kuin kelissä. No jos on ihan perseestä tiet ja tarkoitus olisi juosta reippaammin, niin sitten mielummin matolla. Reippaammat eivät ole edes niin kypsiä sisällä. Sitten hieman kuulumisia lonkan tiimoilta. Uskallan sanoa jo nyt, että parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa, vaikka parantuminen on ärsyttävän hidasta. Nyt suurin ongelma ei enää ole varsinainen kudosvaurio lonkan alueella, eli ITB ja/tai bursa, se osasto vinkuu enää hyvin satunnaisesti. Paljon enemmän epämukavuutta tuottaa kummalliset, epämääräisen kiristelyt ja faskiakivut pakarassa ja oikeastaan jopa puolella ko. lonkan ympäristössä. Varmaan ihan normaali kroonistuneen kiputilan jälkipyykki. Hermosto kiukuttelee. Avaimena lonkan paranemiseen pidän rentouden löytymistä. Tärkein löytö fyssarilla oli tosiaankin alaselän ja kyljen alueelta löytynyt jumitus, joka väänsi vinoon kroppaa. Edelleenkin vasen puoli pyrkii jäykistymään koko ajan, niin sitkeässä se tiedostamaton suojajumi on. Olen ruvennut ajattelemaan, että treenin vastapainoksi pitäisi olla jonkinlaista rentouttavaa harjoittelua. Mitä enemmän treeniä, sitä enemmän rentouttavaa. Sellainenkin tuli mieleen, että ehkä siinä onkin venyttelyn suurin etu ja vaikutus: se rentouttaa. Siis niitä joita se rentouttaa. Mitäs muita tapoja voisi olla? Vierastan hieman joogaa ja pilatesta ja sen semmoista, koska niissäkin joko venytetään kudoksia tai tehdään jonkinlaista voimistelua. En minä kaipaa mitään sellaista. Meditointi? Siinäkin pitää olla epämukavissa asennoissa.
 20. 4 points
  No, mulle näissä aallonpohjissa ei ole mitään uutta. Ne tulee ja menee, vähän aikaa on nihkeää ja sitten on taas pitkään lentokeliä. Kunhan nyt ruikutan joutessani tässä säikeessä. Iltalenkkinä 17,9 km@5:46. Meni ihan rattoisasti Lindgren & Sihvosta areenasta kuunnellen.
 21. 4 points
  Punttis ja vitonen matolla. Tänään vielä venyttelyt telkkua katsellen.
 22. 4 points
  VR2,5km@15x400m@VR3,2km juoksua yhteensä 15,29 km. Vetoja kympin kisavauhdilla (1min44sek) ja 200 m palautus (hölkkäsin, 1min30sek) oli ohjenuora. Vedot 1-7 tasaisesti 1min44sek-1min42sek. Vedot 8-15 nousevasti 1min40sek-1min30sek. Aikas nihkeetä oli, maanantain puntti jaloille jäykisti. @SteadyRunner64 väänsi häkissä punttia ja aattelin jotta pakko kiristää ettei hän koe myötähäpeää. Askel lyhyemmäksi ja kun rintakehä ei pullistu niin edes leukaa eteenpäin. Pikkuisen houkuttelemalla vauhtia rupes löytymään. Mukavan vaihteleva mielekäs treeni. Loppurupattelut @SteadyRunner64 kanssa vielä jäähdyttelykierroksilla. #arjenluksusta🙂👟🇫🇮
 23. 3 points
  To 13.2 7.37K @6:10 HR135 Duunista Humlan purtsille. Aivan jäätävä päänsärky ja buranalla liikenteeseen. Kolmisen kilsaa kunnes helpotti. Sykepuoli kevyt ja eilisestä jumiset jalatkin aukes aika hyvin matkan edetessä. Jospa huomenna lisää kevyttä.
 24. 3 points
  Kute eilen kirjoitin läksin luisteleen Tohlopin luisteluradalle ulkojäälle heti ennen töitä. 17,81km 48min 22km/h. Lounatuuli. Ihan kiva hiukka kalvoi luistimet kantapäätä, kun ei ollut kahta sukkaa luistimissa. Ihan kiva kerrankin treenata päivännäöllä.
 25. 3 points
  Maikkarin uusi sarja Siipan saappaissa alkaa tänään. https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/ab32ea79-eb13-46a4-b37f-d4aa394abc96 Muuten olisin tullut. Not. Tsemppiä!
 26. 3 points
  Kokeile jättää hiilihydraatit vähemmälle. Energiavaje sitten maltilliseksi rasvaa lisäämällä. Vaikka ei toimisi, et menetä kokeilemalla mitään. Napauttavalle Petteri Lindbladille suosittelisin itse kokeilemaan 30 leipäviipaleen syömistä päivittäin. Saisi vähän kredibiliteettiä, jos vaikka puoli vuotta olisi itse kokeillut ja hyväksi havainnut.
 27. 3 points
  Työpäivän jälkeen 10,46km @4:47.
 28. 3 points
  Päivän lenkki sisälsi pientä kiihdyttelyä, mutta aika hillitysti. Jossakin vaiheessa tuntui niin irtonaiselta, että otin parit pienet ruskot. Virhe. Lonkka jäykistyi ikävästi. Näin tämä menee. Pari askelta eteen, yksi taakse jne. No tietääpä tämänkin, eli ei vieläkään mitään nopeaa juoksua. Juoksua tänään yhteensä n. 16,5km (6+10,5).
 29. 3 points
  Talven ensimmäinen luisteluhiihto, Kivikon hiihtoputkessa tunti ja pari minuuttia, matkasta ei arviota. Enimmäkseen työntö ja potku puolelleen eli yhden jalan liukuja, en muista tekniikan nimeä - hyvää lantion tukilihaksiston treeniä. Vauhdit ja sykkeet tasaisesti nousten, avg 143 max 172 (aika paljon, ei vastannut tuntemusta eli ei pahaa puuskutusta mössö"ylämäessä" hyppiessäkään, mutta taisihan se syke ja vauhti nousta kun ...ööö… vauhtiin pääsi), EPOC 189. Kuulemma hallin lämpötila -3 ja hilelumen -1, ihan ok luisto vaikkakin pöperöä. Kova hurina tuulettimissa, jotkut näyttivät hiihtelevän kuulokkeiden kanssa, harkittavaksi jos tätä tekisi vaikka tukiharjoitteena kerran viikossa. Halli mennee kiinni kuun lopussa jolleivat jatka kautta, sitten syksyllä avautuu taas.
 30. 3 points
  To 6.2 Juoksu 5.42km/32:10 @5:55 144bpm Pe 7.2 Hiihto 3.20km/37:50 Su 9.2 Hiihto 12.87km/2:26:49 138bpm Viikkoon juoksua kokonaiset 5km, hiihtojen ansiosta kuitenkin 11h19min kellotettua liikkumista. Ma 10.2 Hiihto 9.87km/1:58:28 124bpm Ti 11.2 Juoksu 8.76km/48:06 @5:29 145bpm Ke 12.2 Juoksu 8.76km/48:53 @5:34 145bpm
 31. 3 points
  Nautinnollinen lenkki kesätossuilla. Mii laiki. 12 km 5.45/km AVG 121
 32. 3 points
  40m ..hölkät , kävelyt , vedot.. 6x 30s "30.. loppu syke 198.. kohtuu hyvä kulku.. asfaltilla suurin osa vedoista...klo 18-42 syke 64..palautuu.. pikku hiljaa...
 33. 3 points
  Ihan kevyt ja palauttava kutonen. Jalat eilisestä hiukkasen (paljon) tönköt, oli niin mäkinen maasto, että otti vähän koville.
 34. 3 points
  Ti 20km (3x3km 4:15/km) nousua 115m (palautuminen 65%) -Olipas yllättävän liukasta. Välillä meni sutimiseksi ja piti hakea pitoa pientareen puolelta. Oikea takareisi aika kireänä ja sitä sai varoa ettei nappaa kiinni. verr. 9km 4:55/km s139 3km 4:08/km s153 3km 4:13/km s153 3km 4:12/km s152 Verr. 1km 4:59/km s144 Vedot meni helpon tuntuisesti. Tänään on kyllä ollu väsynyt olo. Lisäksi huonot unet niin eipä se muuta tarvi. Ja toki takataskussa painaa vielä se pitkä lenkki.
 35. 2 points
  Rasvanpoltolla ei ole mitään väliä jos sillä tavoitellaan laihtumista. Kaloreilla on. Jos poltat rasvaa treenin aikana niin sen ulkopuolella kroppa käyttää enemmän hiilaria ja siirtää ravinnosta saatavan rasvan tehokkaammin läskiin. Kroppa pyrkii tasapainoon ja sitä on aika vaikea millään kikkakolmosilla huijata. Näillä ajatusrakennelmilla on leikitty aika pitkään ja lopputulema on aina se että isossa kuvassa niillä ei ole mitään merkistystä. Siksi vain ja ainoastaan kalorit (ja jossakin määrin proteiini) ovat keskeisiä kun tavoitellaan laihtumista. Rasvanpolttolenkeistä on se hyöty että ne ovat matalatehoisia ja niitä voidaan tehdä paljon, eli saadaan pidettyä kalorinkulutus korkeana.
 36. 2 points
  Eilen oli pieni välipäivä, mutta tuli siinäkin kivasti ehdittyä treenata. Töiden jälkeen crossarilla 1h45min kevyttä ja päälle kotona reilu tunti kevyttä pk:ta pyörällä (n.200w) ennen tanssituntia. Tänään yllättävän kevyt jalka noista kahdesta päivästä, kun eilenkin kuitenkin ajallisesti tuli n. 3h treeniä. Pyörällä tänään reilu 2,5h, jossa lämmittelyn jälkeen 4x30’/5’ @ 277,278,279,283w (147,155,160,166bpm). Tuli loppuun asti tosi kivasti, mutta huomaa, että aeroasentoa saa jumpata vielä seuraavan 10 viikon aikana, että tuosta jaksaa lähteä juoksemaan ilman, että selkä kramppaa 😅 kolmannen vedon jälkeen piti ojentaa selkä suoraksi ja käsiä vähän pyöritellä, mukavan kireänä oli, mutta auttoi hyvin. Pahintahan tällainen tiukka asento on nopeimmilla reiteillä, joissa ei käytännössä hetkeksikään saisi nousta pois asennosta menettämättä aerohyötyä, toisin kuin mäkisillä reiteillä. onneksi aikaa on ja pääkisat vasta n. 6kk päästä alkaa. huomenna käytännössä sitten lepopäivä, kun vietetään ystävänpäivää. Viikonloppuna sitten taas määrää koneeseen.
 37. 2 points
  To 8km aamuvarhaisella. Sen verta tiukka päivä ettei energiaa iltaurheilulle jäänyt. Tiedossa myös erittäin haastava pe, niin parasta hieman säästellä paukkuja.
 38. 2 points
  Keskiviikko 12.2.2020 Juoksua 22 km/2 h 4 min, @5:39 min/km, avg 138. Keskiviikon puolipitkä Nuuksion seudun pimeitä teitä pitkin lamppulenkkinä. Todellista laatuaikaa vailla häiriöitä. Tiistai tuntui alkumatkasta jaloissa, mutta muutaman kilometrin jälkeen kulku oli pääosin erittäin kelvollista.
 39. 2 points
  Ti 12.02 Kuntosali 45 min, ei liikkunut rauta, jotenkin väsynyttä puuhastelua. Häkin ulkopuolella sen sijaan liikkui vauhtikone @ZeroDiesel rinta rottingilla👍 Loppuhölkkä 6,5 km, keskitahti 5:53, syke 128. Samalla turistiin ZD:n kanssa, kiitos seurasta👊
 40. 2 points
  Ma lepo Ti hallilla 10 km@ 4.32 min/km Kevyt viikko menossa, niin eilen lepo ja tänään reippaampi kymppi. Oli tarkoitus juosta vähän kovemmin, mutta alkuvauhtia piti vähän höllätä, kun ei tuntunut helpolle. Sykkeet nousi viimeisellä kilometrillä yläkynnyksellä, joten siinä mielessä kunto ihan kohtuullinen. Pitää ottaa pikku hiljaa mukaan kovempia vetoja, että pystyy juoksemaan välillä reippaammin.
 41. 2 points
  Kaksi viikkoa leikkauksesta. Päivä päivältä alkaa hieman asiat helpottumaan mutta toisaalta jokainen päivä tuntuu henkisesti yhä vaikeammalta. Ensimmäinen viikko meni vielä suhteellisen helposti lääkehöyryissä ja katsellen kymmeniä futispelejä, dokumenttejä. Tällä toisella viikolla alkaneet seinät kaatumaan päälle. Päiviin on kuulunut nyt toisella viikolla muutaman kerran päivässä 15min kävely, muuten sitten kotisohvalla maaten. Kävelyn olen tehnyt kodin vieressä jossa olen kävellyt 200m ympyrää ja istahtanut aina kierroksen välissä penkille. Kuusi rundia on ollut maksimi tähän mennessä. Päivässä siis noin 23h on tullut vietettyä sohvalla makuulla tai sängyllä. Tällä viikolla perjantaina fyssarilla alkaa kuntoutus. Kunhan muistan mennä. Päivistä kun ei ole enää aina kärryillä. Ei tässä hetkeen ihmeitä tehdä. Ensiksi pitää oppia kävelemään taas normaalisti. Nyt tällä hetkellä kävely sujuu ajoittain ok. mutta liikeradat pienentyneet. Selkä on suoristunut ja ensimmäistä kertaa elämässä istun ryhdikkäästi ja myös kävelen ryhdikkäästi. Jalat kun vielä saisi mukaan rytmiin. Ajoittain tulee jonkinlaisia hermokramppeja pohkeisiin, viiltävää kipua jotka on viedä jalat alta mutta helpottavat pian. Sen verran hyvin tässä on kuitenkin päivä päivältä asiat parantuneet että uskon että parin viikon kuluessa olen kykeneväinen jo kävelemään pidemmänkin matkan ja palaamaan futiskentälle tietyin rajoituksin. Tuon näköiset hökkelöt on nyt selässä:
 42. 1 point
  Sinne vaan vetoja alle vaan. Harrasteen suola on tiäytty pikku kisailukin sillon ku ehtii ja jaksaa. Itse e oo viel juoksu kunnossa mutta täältä tullaan.
 43. 1 point
  Joo ei sille voi mitään että alitajunta tekee temput vaikka tunnollisesti kirjailisikin. Syödään levy suklaata ja "unohdetaan" lisätä se päiväkirjaan. 😉 Mutta toki jonkin verran takaraivoon jää siitä punnitsemisesta, eli kykenee sitten paremmin arvioimaan mitä siinä lautasella on. Taisit tulkita tuota vähän väärin? Layne Norton kauppasi tuota ajatusta aika aggressiivisesti että säästöliekki voi johtaa jopa painonpudottamisen pysähtymiseen, johon sinäkin viittaat viestissäsi. Tätä ei tapahdu. Eritoten Lyle McDonald (urheiluravitsemuksen ISO mies) tyrmäsi tuon juuri Minnesotatutkimuksen perusteella, eli vaikka kalorinkulutus säästöliekillä pienenee niin kalorinvaje on niin iso että laihtumista edelleen tapahtuu. Olen huomannut että ajoittain juoksufoorumillakin elää usko että säästöliekki voi pysäyttää rasvanpolton kokonaan. EI Dietillä kyllä suositellaan pidettävän ylläpitokaloreita (eli plusmiinus tilannetta kulutuksen kanssa) muutaman viikon välein jotta tuo säästöliekki pysyisi mahdollisimman vähäisenä ja laihduttaminen olisi mahdollisimman mukava kokemus. Minun edellinen viestini selittää tuon painon jämähtämisen tiettyyn lukemaan, ja tippumisen kun jotakin muutetaan (joko vähennetään liikuntaa tai nostetaan kaloreita) juuri muutoksilla stressitasoissa ja nestetasapainossa. Tämä on mm Lyle McDonaldin selitysmalli.
 44. 1 point
  1v meni mulla joskus poissa lenkki poluilta....helppo oli palata taas sorvin ääreen....
 45. 1 point
  Minun ja poikani kahvinkeitto eroaa välineitten ja itse kahvinkin osalta hiukan. Vesimäärän mittaamiseen on minullakin sentään erillinen kippo...
 46. 1 point
  Tällä viikolla aamukahvina on testattavana ollut Pauligin uutuus Tanzania ja olen kyllä tykännyt.
 47. 1 point
  Ke: 17km/1.47 Kevyttä punttia 35min To: Lepo
 48. 1 point
  Ma perushölkkä duuniin aamulla 8km. Iltapäivällä lihaskuntoa ja palauttata Zwift Wattopiassa (30min/170W). Ti 20km rauhallinen 5:15-vauhtia iltapäiväjuoksu kotiin. Olin ajatellut juosta vetoja, mutta vetoa ei ollut, niin turvauduin hitaaseen hölkkään podcasteja kuunnellen.
 49. 1 point
  Oonpa vedellyt kaikki uinnit järestään noilla kellupöksyillä. En osaa sanoa vielä pitkän ajan vaikutusta uintiin noista, mutta voin toki antaa lyhyen väliraportin. Pöksyt toimii kuten niiden luvataan toimivan - ne simuloivat märkäpukua. Mulla on tuollainen välimallin housu, jossa pitäisi nostetta olla huomattavasti vähemmän ja ovat siis normiuikkareiden ja märkäpuvun välimaastossa. Mutta justiinsa sen verran ne avittaa, että jalat nousee itsellä kivasti pintaan. Tämä saa aikaan seuraavaa: -vauhti kasvaa -asento muistuttaa enemmän kisauintia -> veto on luonnollinen -hengitys tapahtuu päätä suoraan sivulle kääntäen (toisin kuin jos jalat pahasti uppoaa, pää kääntyy vinossa) -jalkojen potkuja voi hieman rauhoittaa Teknisesti housut ovat toimineet erittäin hyvin, helpohko pukea päälle ja mitään ongelmia ei käytön suhteen ole ollut. Käytän niitä siis kuin uikkareita nykyisin. Yksi oppi siinä oli, että ne joutuu solmimaan kiinni vasta altaassa. Muuten käy niin, että jää löysäksi ja sitten vesi virtaa pöksyjen sisään ja muodostuu melkoinen uintia vastustava purje! Mutta tosiaan kun menee altaaseen ja vaikka 100m lämpän jälkeen kiristää nyörit uudestaan, niin pysyy kyllä kireällä. Ja vastaus kysymykseen. Kyllä, uin tuonkin setin noilla pöksyillä. Sen lisäksi normaalisti myös tämä IM-simulaatio pullarilla. Tässä vaiheessa noilla housuilla uidessa oon alkanut huomata, että pullarilla uinnin ja normaaliuinnin ero on pienentynyt huomattavasti. Jopa niin, että kovassa vauhdissa pääsee lujempaa ilman pullaria. Ja IM-vauhti menee melkein 1:1, säästyy vain jalat pullarilla uiden. Hitaammassa vauhdissa pullarilla pääsee vielä parempaan liukuun ja helpommin. Eli tekniikassa on vielä tekemistä... -pyörä 36min -sali 1h15min Pienen mutkan kautta pyöräily kuntosalille. Erityisen kevyttä pyöräilyä. Salilla koivet tuntui ensimmäistä kertaa pariin päivään hyville ja vahvoille. Innostuin siis vetämään maastavedot 140kg painoilla, ja nehän nousi ihan kivasti. Silleen ähisten, muttei kuitenkaan arveluttanut meneekö neljä toistoa. Löysin myös painovyöt, jotka sidoin nilkkoihin ja tein pakarajumppaa noin - oli hyvä löydös ja tuota pitää jatkaa tulevaisuudessa niin saa tuohonkin sellaisen maksimivoiman tehtyä! Jalkaprässin tein taas 80kg ja oli ihan perus, voisi varmaan kohta taas lisiä painoja. Sen lisäksi olen tässä kyllästynyt kramppaileviin pohkeisiin ja ajattelin opettaa niille tapoja. Joten tuolla 80kg painolla pohjejumppaa prässissä istuen, 3x12 toistoa. Tuokin tarkoitus nyt pitää ohjelmassa, että oppivat olemaan alakoivet! Iltasella aion ajella pyörällä vain ulkona. Ajan töistä kotiin mutkien kautta ja lisäksi koirien kanssa mäkisen pururadan pari kertaa. Jos tuosta nyt saisi sen vajaat pari tuntia kasaan, niin hyvä olisi. Huomenna pyörällä hallille, jotain uimasettiä ja sitten iltasella lisää pyörää ja ehkä lyhyt juoksu, tarkoitus kuitenkin päätyä >200TSS lukuihin huomenna. Torstaina vain reilusti pyörää ja ehkä lyhkänen juoksu. Perjantaihin liian pitkä matka suunnitella...
 50. 1 point
  Ma 10.02 Iltatreeni Esportissa, 8x1 km 200 metrin kävelypalautuksilla Alkuverkka 3 km, keskitahti 5:50, syke 126 Vedot, 4:11, 4:10, 4:09, 4:09, 4:05, 4:03, 4:03 ja 4:01. Loppuverkka 2 km, keskitahti 5:59, syke 127. Aika muikea treeni😬
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy