Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12.09.2019 in all areas

 1. 4 points
  Suklaamoussekakkua, paljon 😄
 2. 3 points
  Miksi pitää olla joko mustaa tai sitten valkoista, miksi ei vaikka tasaisen harmaata? Itse olen tykästynyt venäläiseen ajatukseen tukea kaikkia Master of Sports tason saavuttaneita urheilijoita tuetaan pienimuotoisella urheilijaeläkkeellä. Nykyään tuo koskee lähinnä olympialajeja koska Putin panostaa sinne, enkä tiedä miten tuota aletaan maksamaan ja maksetaanko sitä koko loppuikä, mutta kuitenkin. Suomalaisittain tuo Master of Sport taso tarkoittaa kansallisen huipputason saavuttaneita, oliko SM-taso SUL-taulukoissa, maratonilla miehillä sijoittuu johonkin 2:40-2:30 välille? Raha valuu harvojen huippujen sijaan paljon isommalle porukalle jotka kaikki jo tekee ihan oikeasti töitä tuon tason saavuttamiseksi vaikkei lahjat ihan sinne kirkkauteen riittäisi, nykyisellä systeemillä minusta juuri tämä kusee, sinun täytyy olla äärimmäisen menestynyt ennen kuin mitään alkaa herua. Jotenkin tuntuu että meillä on iso tiedostamaton alue siinä kuntoilijan ja huippu-urheilijan välissä: @ForrestG teki juoksufoorumillakin ison teon lanseeratessaan Perusterveen käsitteen joka toi jotenkin valokeilaan alle 3:00 menijät ja sen että kyllä se ihan realistisesti on monen saavutettavana. Ja minusta tämä sai ihan oikeasti massaa heräämään ja pistämään monoa toisen eteen vähän rivakammin. Ehkä tuo urheilijaeläke saisi porukkaa aktivoitumaan vähän laajemmallakin rintamalla koittamaan vähän enemmän? Kenties tuolla mallilla huippu-urheilu kärsii, en kyllä ihan varma olisi, mutta minusta tuntuisi että jotenkin se tervehdyttäisi urheilun asennetta paljon laajemmin ja toisi kuntoilijat ja huiput lähemmäs toisiaan ja ehkä toisi huippu-urheilunkin lähemmäs koko yhteiskuntaa pelkän olymposmaisen jumalihanteen sijaan. Saattaisi niitä sponsori€ herua aavistuksen enemmän kun urheilu liimautuisi voimakkaammin osaksi kansakunnan jokapäivästä identieettiä, jälleen. Paska ideahan tämä varmaan lopun viimein on ja vaarana on että käy kalliiksikin.
 3. 2 points
  @kimmoke, yksi tämän illan unilauluista?
 4. 2 points
  Näin se menee. Sponsorien hakemisesta ja saamisesta=saamattomuudesta olen tarpeeksi vouhannut kirjassani ja tällä palstalla, mutta sekin asia välillä risoo, että nuoret maajoukkueurheilijat, siis heidän vanhempansa, joutuvat joissain lajeissa rahoittamaan omien kulujen lisäksi myös matkalle lähtevien huoltoryhmän kuluja. Molemmat poikani harrastivat aikaisemmin hiihtosuunnistusta. Eivät harrasta enää. Kumpikin kävi nuorten EM/MM -kisoissa ja muutamassa muussa ulkomaan kisassa. Liiton järjestämällä kisamatkalla yhden pojan kustannus oli samaa hintaluokkaa, jolla olisin vienyt koko 4 henkisen perheemme kyseiseen kisaan matkoineen ja majoituksineen. Kerran ilmoitin yhdestä Pohjois-Ruotsin kisasta, että mennään omalla kyydillä ja omalla majoituksella. Vastaus oli, että sitten ette saa edustaa Suomen maajoukkuetta. Kummankin pojan kisamatkaan olisi liiton taholta tullut 100 euroa/nuppi ns. valmennusmaksu. Edellisenä talvena kyselin järkyttävän kalliin MM-kisamatkan kustannuksista ja tässä oli Petteri Kähärin vastaus: "Se, että omavastuu tässä tapauksessa arvioitiin alun perin toteutunutta pienemmäksi, johtui pääosin järjestäjien heikosta etukäteisinformaatiosta ja totuttua kovemmasta hintatasosta. Mm. kuljetus- ja majoituskustannukset olivat lopulta merkittävästi arvioitua suurempia. Osanotto-, majoitus- ja ruokailukulujen lisäksi urheilijat maksavat omavastuissaan myös valmennukseen/suksihuoltoon liittyviä kustannuksia, mikä on myös hyvä tiedostaa. " Itse maksoin triathlonin arvokisoissa omat matkat ja majoitukset, mutta ei sentään koskaan tarvinnut maksaa joukkueen johdon kuluja ja monesti joukkueen johdosta ei mitään hyötyä ollutkaan, paitsi hauskaa matkaseuraa.
 5. 2 points
  Tämä Luca-niminen sankari rauhoittui Satien musiikista. Ja nimihän oli annettu italiaisen jalkapalloija Luca Tonin innoittama.
 6. 2 points
  Ei oo mikään yllätys, että vähemmän on enemmän. Sama koskee myös satulaa, turhan iso satula aiheuttaa isompia haittoja. Myöskin satula saa olla aika jämäkkä, ei liian pehmeä. En ihan varma oo miten se voi noin mennä, mutta kokemus kertoo, että noin se vaan menee. Tahi sitten oon vaan niitä tyyppejä, jotka tykkää ottaa kovaa takapuoleen...
 7. 2 points
  Aamulla oli ensimmäinen juoksulenkki melkein vuoteen ettei koskenut lantioon. Sehän oli mukava juttu. Painoi toki pakaraan ja jäykkäkin se tuntui olevan, mutta sellainenhan se on ollut pääsääntöisesti viimeiset 10 vuotta, niin siitä ei jaksa murehtia. Päivällä sättäilin lyreksipellen kanssa ja yritin houkutella sitä kaveriksi illan treeniin, mutta ei kuulemma voi ku väsyttää, tuulee ja ehkäpä jopa sataa vettäkin. Nauratti kun huomasin, kuinka kivasti olen päässyt sukeltamaan ihon alle, tykkäsin vielä tuosta maraton mikki hiiri-lisänimestä 👍🏻. Tiiä vielä vaikka tälläkin suunnalla rupeaisivat lyreksipellet treenaamaan. 😀😀😀 Yksin piti sitten lähtee veivaamaan sateeseen ja tuuleen. Välistä hieman tympi, mutta ei älyttömän pahasti, sillä vesisade oli vielä suht lämmintä. Kokeilin nyt ohuemmalla pehmukkeella olevaa pyöräilyshortseja, ja yllättäen jopa perse ei mielestäni mennyt niin helläksi kuin yleensä. Pitää vähän testailla tätä juttua lisää.
 8. 1 point
  Meillä meni yksi samankaltainen vamma seuraavasti: Tammikuussa jalkapöytä ja nilkka alkoi oireilla, nilkan liikkuvuus heikkeni. Helmikuun alussa ortopedille jossa myös röntgen, mutta ei löytynyt syytä kivulle. Sitten lähete magneettiin jonka tulokset saatiin vasta helmikuun loppupuolella. Siellä näkyi sitten kuutioluussa aika reilusti nestekertymää eli ödeemaa, mutta ei varsinaista murtumalinjaa. Lähdettiin kuitenkin hoitamaan rasitusmurtumana ja kolmen viikon rasituskielto. Vesijuoksu ja keskivartalon lihaskunto sallittuja. Maaliskuun alussa mentiin fyssarin pakeille keskustelemaan mahdollisista syistä. Nilkka oli lukossa ja kuutioluun liikkuvuus heikko ja pienen käsittelyn jälkeen lukko oli auki ja nilkka alkoi toimia taas paremmin. Luultavasti mennyt lukkoon kun nilkka oli pari kertaa muljahtanut talven liukkailla ja epätasaisilla alustoilla. Sitten kun sen nilkan jäykkyyden ajateltin johtuvan vain kireistä pohkeista niin aika äkkiä se luu otti siinä osumaa. Fyssarilta saatiin lisäksi hyvät jumppaohjeet lantion kontrollin parantamiseksi joita alettiin toteuttaa sekä teippausohjeet joilla jalkaterän saa tuettua oikeaan asentoon. Kolmen viikon kuluttua diagnoosin saamisesta otettiin mukaan kuntopyörä ja ensimmäinen pieni juoksukokeilu maaliskuun lopussa (ei kipuja) ja sovittiin uusi vierailu fyssarille. Tapaamisessa todettiin että jalkaterän liikkuvuus on pysynyt hyvänä ja lantion hallinta on parantunut. Juoksuun palaamista jatkettaisiin lenkeillä, jotka on juoksun ja kävelyn yhdistelmää, pikkuhiljaa juoksun osuutta lisäten. Rinnalla oli koko ajan vesijuoksut, lihaskunto ja kuntopyörä. Siitä se sitten tokeni ja toukokuun alussa oli jo aika normaalia juoksuharjoittelua ja osa treeneistä maantiepyörällä.
 9. 1 point
  Käväisin pikaisesti kaupassa ja mukaan tarttui kirjolohifilee ja smetana-purkki. File leivinpellille, merisuolaa kupeeseen ja smetanat päälle. Koristeeksi tilliä ja kylkeen perunaa. Vei kielen mennessään.
 10. 1 point
  Tässä vielä se sähköposti, jonka lähetin Kähärille: Hei, Olen Sampo Hyppölän isä. Lievästi sanoen pöyristyttää tuo parin päivän Norjan hisu-kisan hinta. Omavastuu 820 euroa. Alun perin oli puhetta noin 600 euron kustannuksista ja sekin oli jo ihan kipurajalla. Tiedän kyllä, että urheileminen ja kilpaileminen maksaa. Olen itsekin harrastanut kilpaurheilua jo 40 vuotta. Ehdottomasti 820 euroa on mahdollista satsata nuoren urheilijan kehittymiseen paljon järkevämmälläkin tavalla kuin käydä yhdessä kansainvälisessä kilpailussa Norjassa. Esimerkiksi samalla hinnalla hän voisi leireillä useita viikkoja Lapissa tai saman hinnan maksaa hänen 2 kk Turussa asuminen ja harjoitteleminen. Jos Suunnistusliiton tuki ja kisareissujen hinta-arviot lupaaville nuorille ovat tätä luokkaa, niin pitää kyllä vahvasti miettiä mihin jatkossa uskaltaa lähteä mukaan. Ihan varmasti tuollaiset Norjan kisat tuovat hyvää kokemusta ja ovat hienoja reissuja, mutta samalla hinnalla olisimme vaikka koko perheellä matkustettu Norjaan viikoksi.
 11. 1 point
  Tälläinen se Venäjälläkin on. Erittäin pieni lisäeläke näille suurmestarin arvon saaneille.
 12. 1 point
  Luca, kuten myös toinen samanrotuinen (cirneco dell'etna) Jago ovat poikani ex-tyttöystävän koirat. Luca on erityistapaus, vähän herkkä ja ahdistuu helposti. Paukkuherkkä, joten vuoden vaihtuminen ei ole juhlaa. Jago sen sijaan on sellainen mäiskisräiskis-koira. En ollut nähnyt noita koiria pitkään aikaan (ainakin puolitoista vuotta oli väliä), kun joitakin vuosia sitten kickbike-treenin yhteydessä tapasin ne. Jago oli, että tuo on mukava tyyppi, mutta kuka se oikein on? Luca sen sijaan muisti heti, tarttui ranteesta kiinni ja ärisi minulle niinkuin ennenkin (missä olet ollut?), sitten silittettelyä ja rapsuttelua ja erotessa taas ranteesta kiinni (älä mee). Nuo oli niitä meidän rituaaleja silloin kauan sitten. Luca on nykyisin ilmeisesti Porvoon suunnalla ja Jago Helsingissä. Onneksi on Dumbo-veijari, mutta tämä lällärikasarihitti olkoon Lucalle.
 13. 1 point
  hienoa että Topi Raitanen ei opiskele..satsaa täysillä juoksuun..juoksu on hyvä elämän koulu..
 14. 1 point
  Okei tässäpä Lucalle biisi(ei välitetä pikku k:stä sama nimi eri kieli) tarina surullinen, Lucalla näköjään hyvät olot:
 15. 1 point
  Tänään Tavastialla. Meiän kylän pojat rokkaa
 16. 1 point
  Moderointijonossa: @Baltsu 15.10. asti (Asiaton käytös)
 17. 1 point
  Sinänsä ei ihme että Hokaa näkyy somessa. Onhan Hokan "lähettiläitä" jo jonkin verran. Rata Mm Minna Syvälä (mm. mukana Kalevan kisat) Ossi Kekki (mm. muutamat Piirikunnalliset voittanut) Suvi Miettinen Ultrat Mm Jaakko Eskelinen (polku-ultrien piirikunnallisten voittaja) Ville Maksimainen (sama kuin Jaska) Saara Päätalo (sama kuin edelliset) Ismo Eskelinen (piirikunnallisten hyvää tasoa) Henry Aalto (nuori lupaus) Satu Kähkönen (nuori lupaus) Maantiet ja marat ym Forrest Guurin joukko; FG, Soili, grigori.. Mattilan Marko täältä. Hiihto: Mm. Katri Lylynperä Perttu Hyvärinen Eveliina Piippo Juoksukoulut Vauhtisammakko, Anni ja Mikko Liukka Triathlon Henna Junnila (täysmatkan SM-kulta) Suunnistus Marika Teini ... Ja varmasti moni jäi mainitsematta.
 18. 1 point
  Värvääkö Hoka näitä piirikunnallisen tason juoksijoita lähettiläikseen vai mikä juttu tämä on? Siihen kun törmää somen jokaisessa käänteessä täysin epäuskottavan hehkutuksen saattelemana. Lisäksi kengät ovat äärettömän rumia.
 19. 1 point
  Turha tulla minulle muovikasseista avautumaan. Minulla on ollut muovikassi jo ennen kuin olet syntynytkään. Minulla on myös ollut muovikassi uimahallin pesuhuoneen naulassa roikkumassa ja kun tulin sitä hakemaan, niin kassia ei enää ollutkaan. Ehkä siksikin mieluummin pidän sen kellon kädessäni.
 20. 1 point
  Jaah, pitäisiköhän sitä koittaa venyttää kilpailukautta vielä tämmöiseenkin hölmöilyyn? 🤔
 21. 0 points
  Jalkapöytä alkoi kipuilemaan heinäkuussa ilman mitään selkeää syytä. Vaihtelevasti vaivannut, joutunut vähentämään erityisesti juoksua mutta myös suunnistusta ja kipeytyy myös pyöräillessä. Vaikka hiukan tuntui menneen paremmaksi kävin sitten ortopedillä joka lähetti magneettitutkimukseen. Löydös oli "voimakas ödeemi cuneiforme II ja muissa vähäisempää". Eli semmoset neliskanttiset luut pitkien varvasluiden ja oliko se nyt veneluun välissä ovat rasittuneet ja luuydin on turvoksissa (tai jotain semmosta). Kuukauteen ei saisi nyt sitten juosta/hiihtää/suunnistaa/pyöräillä. Onko kellään kokemuksia mistä tommonen voi tulla ja miten paranee ja miten voi jatkossa välttää ? Mystisesti tuli semmosella hetkellä missä liikuntaa oli oikeastaan normaalia vähemmän.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy