Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05.07.2019 in all areas

 1. 4 points
  Aika paljon tiedotuksen kritiikissä on ruodittu yhtä, kieltämättä kömpelösti muotoiltua, lausetta kilapilullisen edun tavoittelusta. Kun puhutaan auton käytöstä maantiejuoksukilpailuissa, niin vuosien varrelta löytyy paljon tapauksia, joissa autokyytiä on käytetty suunnitellusti huijauksena, jolla on tarkoituksella lyhennetty juostavaa matkaa ja voitettu aikaa. Tässä sen sijaan kyseessä oli selkeästi suunnittelematon virhearvio, jolla korkeintaan pyrittiin kompensoimaan eksymisessä menetettyä aikaa ja matkaa (Tämäkin on toki sääntöjen vastaista ja siksi hylkäys). Näillä kahdella asialla on minusta valtava ero, ja tiedotteessa olleen huonosti muotoillun lauseen tarkoitus oli alleviivata tätä eroa. Ettei kukaan tiedotettava lukeva, joka ei tunne tapausta tarkemmin, erehtyisi luulemaan että kyseessä on suunnitelmallinen yritys huijata autolla. Kilpailunjohtajana tämä tapaus harmittaa minua Jyrkin ja kaikkien tähän soppaan osallistuneiden puolesta erityisesti siksi, että Jyrki olisi selkeästi voittanut kilpailun ja koko tältä episodilta olisi vältytty, jos kilpailun järjestäminen olisi onnistunut kuten me kaikki halusimme. Vaikka jotkut näyttää pitävän hylkäystä pienenä rangaistuksena, niin itse olin tekemässä päätöstä melkoisen raskaalla miellellä, kun itse olen kuitenkin päävastuussa siitä että koko tilanne syntyi heikon reitin merkkauksen seurauksena. Vihjaukset siitä, että asian käsittelyyn olisi vaikuttanut ystävyyssuhteet ja se kuka oli kyseessä, koen jossain määrin loukkaaviksi. Omalta osalta voin sanoa suoraan, että asian käsittely ja kommentointi olisi edennyt täysin samalla tavalla riippumatta siitä kuka on kyseessä. Joka muuta väittää ei tiedä mistä puhuu. Tapahtuma ja siitä seurannut sanktio onkin jo aika selkeästi kaikilla tiedossa, joten tämän tapauksen kommentointi alkaa osaltani riittää. Jos tämäkin oli väärin kirjoitettu ja perusteltu, niin ei voi mitään.
 2. 4 points
  3315 m, eli 75 m parannus. Näyttää metrit olevan aika tiukassa tällä iällä. Kohta pitää jo alkaa uskomaan niihin enkelmanin taulukoihin.
 3. 4 points
  @ForrestG lle kymysys. Kun mainitsit, etten uskalla kilpailla ja vastasin, ettei kunto riitä, niin nyt kysyn, onko hyvä idea ottaa pk-kauden jälkeen nyt vauhtikausi ja sen jälkeen alkaa tehdä jotain ohjelmaa? En oo tänä vuonna oikein vk:ta juossut. Niinpä seppolaiseen tapaan 6x1000m kiihtyvänä 2min palautuksiin. 3.45, 3.40, 3.37, 3.32, 3.28, 3.20. Alussa eivät tahtoneet sykkeet nousta, mutta viimeinen tuntui loppupuoliskolla niin pahalta, että viimeksi samalta on tuntunut varmaan 9 vuotta sitten yhden kisan loppumatkasta. Polvet tärisi, tuntui niin hirveältä, että teki mieli lopettaa joka sekunti eli se oli kuntoon nähden ylivauhtia. Sain tästä nyt sellaisen ajatuksen, että juoksen nyt lähiaikoina vauhtia, kun kerran pk-pohja pitäisi olla kunnossa. Sitten kun vauhtia on, alan tehdä jotain ohjelmaa. Ei kai se voi olla huono idea kun ottaa huomioon, että alkuvuosi on mennyt perseelleen ja oon vain lönkötellyt? Kuten kuvasta näkee niin viimeisen jälkeen olin aika nakit ja muusi vaikka alku treenistä oli pelleilyvauhtia.
 4. 3 points
  Denial-vaihe oli tällä kertaa aika lyhyt. Tosiasiat on pakko myöntää jopa minun, leposärkyäkin on jo vähän. Kickbike-hoidon eli -treenin jälkeen pystyy vähän hölkkäämään, muuten ei ole tarvinnut. Koska en halua enää vetää ibuprofeiinia yliannostuksia, se on DNS. Viikonloppuun tuli onneksi vaihtoehtoista toimintaa, pääsen pojantyttären kanssa taas järjestelemään papereita työhuoneessani. Huomatkaa myös kuvassa oleva 1980-luvun alun hieno A-luokan vahvistin, sihteeri Nea on jo vääntänyt ns. nupit kaakkoon. Kajarit vähän rahisivat...
 5. 3 points
  Mitä jos tradeoffaat 10-20 km / vk -> 0.5-1 h unta lisää per yö, kokeeksi vaikka kuukauden kaksi? Luulen että näkyisi tulostasossa ja parantaisi elämänlaatua.
 6. 3 points
  Niin, sitten viimeisellä 6-8 viikolle sijoittaa noita 6-8x1km kovia MK-treenejä, niin se nostaa kynnyksiä yllättävän hyvin, jolloin alkaa löytymään kaipaamaasi väljyyttä siihen maratonvauhtiin. Lisäksi jos luonnollisesti hieman vähentää sitä ns joutavaa määrän mättämistä, ja keskittää tekemisen (onnistuneisiin) avainharjoituksesta avainharjoitukseen, niin se antaa suorituskyvylle mahdollisuuden nousta tarpeeksi kovaksi. Pitää sitten olla tarkkana, ettei ”polta kuntoa” liian kovetehoisilla VK-treeneillä juuri ennen maratonia. Järkevä progressio kun on mukana, niin maratonin lähtöviivalla on sitten hyvässä vireessä ja hyvin ”juoksunälkäisenä” tekemään kunnon mukaisen suorituksen, sekä realisoimaan tulokseksi tehdyn harjoittelun.
 7. 3 points
  Tää särähtää korvaani siksi, että se aliarvioi voittajaa ja kaikkia muita osallistujia. Ymmärrän tarkoitus on hyvä, nostaa järjestäjän puolelta kättä ylös virheen merkiksi, ja kenties hyvittää autoa käyttäneelle kilpailijalle virheestä aiheutunut vahinko. Jokaisessa kilpailussa on aina parannettavaa seuraaville kerroille. Varmaan tällaisessa tapauksessa järjestäjän on vaikea suhtautua asiaan neutraalisti, mutta myös kilpailijoilla on vastuita, eikä niistä järjestäjän kuulu ottaa kontolleen. Mukavaa viikonloppua kaikille kun sinne päästään!
 8. 2 points
  Tämä oli hauska kommentti, vaikka itse asiassa olenkin enemmän Snaksterin linjoilla.
 9. 2 points
  Jos kiihkotippa on björnborgeista jo kuivunut, niin kysyisin vielä tarkennuksia. Siis 291 295 yksittäistä ihmistä kävi oopperan ja baletin näytännöissä? Vai sittenkin niin, että (suuri) osa luvusta on samojen ihmisten käyntejä? Matti ja Hilkka Ahde kävivät varmaan kahdestaan 200 kertaa. Oopperan ja baletin suurkuluttajiahan saattaa olla 1000 - 5000 ihmistä, jotka voivat käydä näytännöissä vaikkapa 1 - 3 krt/vko. Pihtiputaan mummo ei välttämättä ehtinyt vuonna 2018... Ja paskasta tuli mieleen, että nykyooppera on usein Parvella toskaa -laatuista. Tosin myönnän olevani juntti.
 10. 2 points
  don validolle voin vastata olin paikalla huoltamassa teija honkosta ja tämä autokyyti tuli mulle myös tietoon vasta tiistaina ,joten en tiedä asiasta sen enempää ,ja lisäksi en ollut kisan organisaatiossa mukana tällä kertaa !
 11. 2 points
  Minä sinuna lähtisin suoraan tekemään ohjelmaa kohden syksyä. Katsoisin kisan mihin asettaisin tähtäimen, siihen realistinen aikatavoite, ja lähtisi sitä kohden tekemään sopivan nousevalla rasituksella treenejä. Tämä 6x1k treeni on liian kuormittava toistettavaksi riittävän usein ajatellen syksyn treenejä/kisaa. Ei kestä paikat, ei kestä psyyke, eikä muu terveyskään. Tämän luontoinen treeni on juuri sopiva viimeiselle 6-8 vkolle ennen kisaa, kun hakee viimeistä viritystä hapenotosta ja MK-tasoja ylöspäin. Nyt katsoisin, että joka toinen viikko (siis 1krt 10-14vuorokaudessa) tekisi erityyppisiä vetoja (300-3km), mutta alkuun maltillisemmalla rasitustasolla. Siihen lisäksi viikottain 1-2 oikea VK-treeni noin maravauhti plus/miinus n10 sekunttia, matkassa 6-20km eli jos juoksee 6-10km treenin niin vauhti on 10 sekkkaa kovempaa kuin maravauhti ja siitä sitten skaalaa niin, että joku 20km vk voi olla 10 sekkaa maravauhtia hiljaisempaa. Sitten pari treeniä viikossa voi olla noin 10-18 pituisia ja vauhdiltaan maratonvauhti plus 15-30 sekkaa. Sitten muut saa olla suht kevyttä, ja pitkä tietysti tosi keveesti. Nyt kun aika treeniin on alkamassa, niin määrät ja vauhdit saavat olla niitä hitaampia ja lyhyempiä vaihtoehtoja, ja kohden tavoitetta rupeaa progressiota etsimään vauhteja kiristellen ja välistä määrääkin lisäten (maltilla). Kuitenkin pyrkii siihen että päätreenit eli MK-vedot, VK-vedot ja muut VKtreenit olisi mahdollisimman palautuneena, sitten pitkät ja kevyet saa painaa väsyneenä jumissa. Käy hivauttamassa sellaisen 20km vauhdilla maratonvauhti+10sekkaa, niin seuraavana päivänä ei pitkää 30+km treeniä tee mieli juosta keulien liian kovaa 👍🏻👍🏻 Viimeiset 6-10 vkoa ennen maratonia ovat lopputuloksen kannalta tärkeitä(tärkeimpiä), että silloin saa suorituskyvyn nousemaan lähelle tavoitevauhtia, ennen sitä ei kannata kovinkaan takkiauki (liian kovilla tehoilla)treenailla, sillä meno kerkeää hiipua ennen starttiviivaa monta kertaa..
 12. 2 points
  Spartathlolonissa on ihan hyvä systeemi reittimerkintöjen osana, että merkataan tietyllä merkillä myös se väärän reitin alku, johon olet lähtemässä. Esim. oranssia rastia asfaltissa ja neonväriset nauhat tien varren puskissa tai pylväissä.
 13. 2 points
  Sivusta on heitelty mielenkiintoisia kommentteja. Esim. mainittu ”autorun” voisi itse asiassa olla mielenkiintoinen oma lajinsa, rallia ja juoksua voisi yhdistää, eri etapeilla voisi olla erilaisia autoja 😄. Voisi olla Bemarit, Toyotat ja Mersut odottamassa 10km juoksun jälkeen 🚘🚖🚔 ja sen jälkeen rallietappi. Kokeilin googlettaakin, mutta maailmalta ei haussani löytynyt tuollaista, jokuhan voisi tuolla idealla isot rahat vuolla 😀 Mutta vakavoidutaan hieman, ymmärrän useiden kirjoittajien tunteenpurkaukset. Omat kommenttini juoksuun osallistuneena ovat alla. Ensinnäkin Suomi-juoksun järjestäjillä oli käsittääkseni rajalliset resurssit ja ymmärtääkseni tekevät hommaa palkatta rakkaudesta lajiin. Reittikartta oli julkisesti saatavilla kilpailujärjestäjän sivulla (sähköisessä muodossa). Eksymisiä ei siten voi laittaa kokonaan järjestäjien piikkiin, vaikka merkinnöissä olisikin joidenkin juoksijoiden mielestä ollut epäselvyyksiä. Toki kritiikki ja kehitysideat ovat useimmiten toivottavia, erityisesti jos on ajatuksia siitä, miten asiat voisi hoitaa paremmin seuraavalla kerralla. Eksyminen voi sattua kaikille, mutta jos autokyydillä viiletetään epävirallisen 100km maantiejuoksun SM-kisan voittoon, olisi tekijällä viimeistään palkintojenjaossa pitänyt kellojen soida (erityisesti, jos ei tavoiteltu kilpailullista etua ja tapahtuman piti oli vain kevyt treenilenkki). Kisan järjestäjien on ollut varmasti haastavaa käsitellä asia ja päättää, miten se tulisi ratkaista ja viestiä ulospäin. Tästä on varmasti aiheutunut heille lisätyötä. Koska voittaja ja mitalistit vaihtuivat, tästä on myös asiaankuuluvaa käydä julkinen keskustelu. Tapahtuman ohjeissa todettiin selvästi: ”Kilpailu järjestetään pitkällä reitillä ja kilpailun järjestäjällä ei ole mahdollisuutta itse valvoa kilpailijoiden reitillä pysymistä ja liikenneturvallisuutta kilpailun aikana” sekä ”Reittiin kannattaa tutustua reittikartan (https://www.plotaroute.com/route/729436) avulla mahdollisimman tarkasti ennen kilpailua”. Lisäksi todettiin ”Pienempiin ongelmiin (esim. eksyminen) voi kysyä apua kilpailun johdosta”. Silti turvauduttiin kyytiin, tultiin juosten minun ohi hieman ennen 75km huoltopistettä, hieman sen jälkeen levänneillä jaloilla juostiin kisan kärkeen ja napattiin kultaa palkintojenjaossa sekä vastattiin ympäripyöreästi kysymyksiin. Lopuksi asian tultua selville myönnettiin tapahtunut ja pahoiteltiin. Tämä oli tekijältä lopulta oikea päätös, ja sen huomioiden suorituksen hylkäys ja asian julkinen puiminen olivat teon vakavuuteen suhteutettuna mielestäni asianmukaisia rangaistuksia. Ihmisiähän kaikki olemme, ja rikkomuksesta seurasi rangaistus. Rangaistuksen kärsittyään voi ottaa opiksi ja jatkaa kohti uusia juoksuja. Oman kokemukseni pohjalta Suomi-juoksu oli mahtava tapahtuma ja oli upea kokemus juosta kesäillassa sekä yössä, huolto toimi hienosti (suklaa ja lakritsi maistuivat erityisesti vikalla pisteellä), reitti oli kaunis ja järjestäjät toimivat mielestäni hyvin kisan aikana sekä jälkeen. Uskon tulevani uudestaankin (erityisesti, jos on yhden kierroksen yökisa). Joku kommentoi, että kisan voisi siirtää päiväsaikaan. Omasta mielestäni ei missään nimessä kannata siirtää kisaa aamulle tai keskipäivälle, sillä kesäyön taika oli käsinkosketeltavaa ja viilenneessä illassa sekä yössä oli mahtava juoksukeli 🙂
 14. 2 points
  Pukinmäen kentällä juostiin eilen Jyryn järjestämä cooper. Ei mennyt vieläkään 3.000 m, jäin tulokseen 2.917 m. Jos lasketaan tasoitus 69 vuoden iän mukaan (täytän tosin vasta ensi viikolla), niin tulos on 3.940 m. Kuvaa juoksusta:
 15. 1 point
  Gerry and the Pacemakers -biisi suomeksi, sanat Junnu Vainio. Rumpali Suntsi Järvinen laulaa ihan hyvin. Ja eksäni (torikauppias, matkajärjestäjä, mainosnäyttelijä ja myös musiikkiagentti) järkkäsi tämän keikan: http://www.kanneltalo.fi/fi/tapahtumat/event/055FEE9149E16ECEE5D7D4B7033EAE55/The_First
 16. 1 point
  kuolemahan ilmeisesti kopauttaa joskus kaikkia meistä...et siitä asiasta ei tartte fundeeraa...
 17. 1 point
  Reittimerkinnöistä on pakko mainita täysin sivullisena sen verran, että pitkillä polku-ultrilla reittimerkintöjä on 20-100 metrin välein. Ja reitti on 60-160 kilometriä yhteen suuntaan. Maastossa. Erämaassa. Että kyllä sitä luulisi löytyvän joku tapa merkitä tielläkin juostava kisa. Vaikka merkintöjä pitäisi laittaa jopa 500 metrin välein. Karhunkierroksellakin oli jokaisessa risteyksessä 5-10 viittaa ohjaamassa oikeaan suuntaan. Ja tähän päälle sitten varsinaiset reitillä olevat merkinnät.
 18. 1 point
  noi ikä jutut on ihan - tai osittain potaskaa...sehän riippuu ihan siitä miten on lähi vuosina reenattu...50v voi vetää cooperin kovempaa kuin 22v...riippuu reeneistä-pohjista - tän hetken kunto...
 19. 1 point
  Kuulostaa kyllä loogiselta tuo päätelmäsi. Pakko kyllä lopettaa juoksu kokonaan ennen kuin alan lukea mitään ikätaulukoita. Tulkaa sanomaan sitten kun kannattaa laittaa pillit pussiin. Sen jälkeen alan golffata urakalla. Siellä on tasoitukset.
 20. 1 point
  Ehkä vähän, mutta luulisin että vielä kärjistetymmin. Tuskin kertoimet perustuvat saman riittävän ison urheilijajoukon tulosten hiipumiseen usean kymmenen vuoden aikana, kun harjoitusaktiivisuus pysyy samana, vaan vertailu tapahtuu eri porukoiden välillä. Tämä on tietysti vain veikkaus.
 21. 1 point
  Olisi aivan täydellinen sää! Tosin tähän kisaan toivoisin vähän tuultakin, jotta ötökät pysyisivät paremmin koloissaan 😄
 22. 1 point
  Eikö nuo taulukot ole laadittu eri ikäsarjojen kovimpien tulosten perusteella? Aktiivi-iässä olevia ammattimaisesti harjoittelevia on paljon enemmän kuin vanhempia (harva treenaa ammattimaisesti yli 50 v iässä), jolloin näennäisessä hidastumisessa on tilastoharhaa. Jos sama henkilö harjoittelee samalla intensiteetillä 25 v iässä ja 50 v iässä, luultavasti hidastumista on vähemmän kuin taulukko ennustaa.
 23. 1 point
  ^ No joo ihan tyylikkäät vetimet (vähän överit) mutta tuossa on onneksi munat piilossa. Vapauden risti muistuttaa vähän liikaa toista arvomerkkiä. Esteettinen kaveri.
 24. 1 point
  Valkoiset trikoot on hyvät silloin, jos ne ovat oikeanlaisessa asussa. Sitten kun saan hankituksi itselleni Ludwig II:n asun, alan järjestää illallisia, joissa olen pukeutunut juhlallisesti. Käyttäisin myös sitä asua mahdollisesti häissä, jos sattuisin joskus menemään naimisiin. Tosin sitä asua pitää jotenkin personoida, jotta se olen minä, eikä Ludwig, mutta sininen samettitakki, valkoiset trikoot jne. täytyy olla.
 25. 1 point
  Noin viikon on nyt ollut Apple Watch 4 testissä. Aikaisempi kello oli Polarin M430 ja siirtminen Vantage V:n ei sujunut kivuttomasti, joten päädyin kokeilemaan tätä. Apple Watch toimii yhteen Polarin OH1:n kanssa, joten pelkästään Applen oman sykemittauksen varassa ei tarvitse olla. Käytän juoksulenkeillä WorkOutDoors-sovellusta, joka osoittautui iSmoothRunia hiotummaksi ja paremmin omiin (Polar-pohjaisiin) tottumuksiin taipuvaksi. Puhelimessa on HealthFit-sovellus, joka huolehtii siitä, että lenkit siirtyvät automaattisesti Stravaan, Final Surgeen sekä TrainingPeaksiin. Olisi mukava viedä harjoitteet myös Polar Flown suuntaan, mutta Polar ei tarjoa tarvittavia rajapintoja tähän. Viikon testailun perusteella oma fiilikseni on, että AW4 höystettynä kombinaatiolla WorkOutDoors & HealthFit & OH1 tarjoavat juoksulenkeille M430:stä vastaavan kokemukset ja muut Apple Watchin ominaisuudet nostavat kellon tarjoaman kokonaiskokemuksen Polarin edelle. Kuuntelen paljon podcasteja & audiokirjoja pitkien lenkkien aikana ja tärkein parannus aikaisempaan on ollut se, että puhelimen voi nyt jättää kotiin: Podcastit soljuvat suoraan kellosta kuulokkeisiin. Kellolla voi myös halutessaan vastaanottaa puhelut, jos haluaa jättää puhelimen kotiin ja olla silti tavoitettavissa. GPS:n tarkkuuteen en pysty vielä ottamaan kantaa. Joitakin lenkkejä olen juoksennellut M430 toisessa ranteessa ja lukemat ovat vastanneet hyvin toisiaan. Haasteitakin on tullut jo vastaan: * Akku pitää käytännössä ladata joka yö, eli kellon käyttäminen unen seurantaan ei ole mahdollista. Vaihtoehtoisesti pitäisi keksiä jokin muu sopiva hetki kellon lataamiseen. * Sykemittaus suoraan ranteesta ilman OH1:stä toimii itsellä yleensä noin 3 kilometriä hyvin, mutta tämän jälkeen syke jää jumiin. Kuivaamalla paidan kulmalla ranteen ja kellon välistä saa sensoria / ihoa kuivattua sen verran, että homma lähtee taas rullaamaan. Pitää kokeilla olisiko siitä apua, jos kellon kiristäisi vielä tiukemmalle. Kannattaa huomata, että en saanut Vantage V:n rannesykemittausta toimimaan edes näin hyvin, joten kokemukset voivat vaihdella. * Harjoitteiden vieminen Polar Flown ei onnistu.
 26. 1 point
  Tämä oli hyvä selvennys tuon tiedotuksen osalta. Kiitos siitä. Itse en sinua kilpailunjohtajana epäillyt kaverin suosimisesta, enkä kyllä tuonut epäilyksiä tästä kenenkään muunkaan osalta. Ultrapiirit ovat kuitenkin sen verran pienet varsinkin Suomessa, että helposti tällaisessa tapauksessa epäilyjä nousee, varsinkin, koska tässäkin tapauksessa on ollut muitakin osapuolia, jotka eivät tiettävästi ole kuitenkaan asiaa mitenkään kommentoineet. On avulias autokuski, on kanssakilpailijoita joille tapahtuneesta on väitetysti heti kisan jälkeen puhuttu. Ja varsinkin kun itse alkuperäisessä meriselostuksessa tuntuisi olevan ristiriitaisuuksia, joita koitin edellisessä viestissäni kysellä. Toisaalta, kuten Two horses two manyakin, särähtää vielä tässä (ja muutamassa muussakin) vastauksessa ajatus siitä että "Jyrki olisi selkeästi voittanut kilpailun". No kova juoksijahan hän on, ja varmaan todennäköisesti olisi voittanut, mutta tuo on tosiaan muiden kilpailijoiden että itse ultrajuoksun aliarvioimista. Kropan lisäksi pään on toimittava aina maaliviivalle asti. Kilpailua ei ole käyty ennen kuin se on käyty! Tästä käsittääkseni tiedotettiin tiistai-iltana, eli pari kokonaista päivää tästä nyt on puhuttu. Ja aluksi puhuttiin aika paljon asian vierestäkin. Minusta tämä nyt ei ole vielä loputtomiin. Ymmärrän, että tällainen saattaa tuntua rankalta asianosaisille. Todettakoon kuitenkin että prosessia nopeuttaisi se, jos pidättäydyttäisiin, sinänsä inhimilliseltä, selittelyltä ja myönnettäisiin virhe, tai sitten kerrottaisiin asioista ihan avoimesti. Ok, virhe myönnettiin mutta samalla koitettiin kuitenkin väännellä ja selitellä asiaa parhain päin. Selityksissä oli mielestäni kuitenkin melkoisia ristiriitaisuuksia: -Koitettiin löytää risteys josta harhauduttiin, vaikka näyttää Stravan flyby-jäljen mukaan vahvasti siltä, että tästä risteyksestä autokyyti vasta alkoi. Löytyisikö tähän muuten jo vihdoin jotain hyvää selitystä vai eikö sellaista vain ole? -Laitettiin treeni Stravaan vaikka arvattiin että jäädään kiinni. Sitten kuitenkin oikeasti seliteltiin ja peiteltiin kun asia huomattiin ja Stravassa siitä kyseltiin. -Selitellään että tarkoitus oli vaan olla kevyellä treenilenkillä. Sillä, että oltiin SM-kisoissa ei ollut mitään väliä? -Oli 1. yhden kierroksen ultra. Tätä pidän jossain määrin uskottavana mutta kokemattomasta juoksijasta ja kilpailijasta ei ole missään nimessä kyse. Itse toivon Jyrkille hyvää ja tsemppiä tuleviin koitoksiin. Tästä varmaankin opitaan. Miksi siis jatkoin tätä keskustelua? Koska Suomi-juoksu on hieno ja perinteikäs tapahtuma, reitti oli käsittääkseni tänä vuonna erittäin hieno ja toivon olevani tulevina vuosina myös itse tässä kisassa tuolla reitillä juoksemassa. Ja de facto 100 km sm-kisana mentiin. Mielestäni urheilussa, varsinkaan niin hienossa mutta kuitenkin pienessä lajissa kuin ultrajuoksu, pitää olla täysin rehellinen. Tsemppiä jatkoon kaikille osapuolille ja hyvää viikonloppua!
 27. 1 point
  Ensimmäiset sääennusteet näyttävät ihan lupaavilta: ...oma kunto taas on aika iso kysymysmerkki 🙄 Ärhäkkä kesäflunssa pääsi yllättämään juuri kun piti aloitta kaksi viimeistä viimeistelyviikkoa tätä kisaa varten (suunnitelmassa näille viikoille oli yli 200 km juoksua ja noin 6000m nousua, josta toteutui vain 50km ja 1000m nousua), ja aika meni sitten levätessä treenaamisen sijaan. Tämä ei varmaan olisi ollut niin paha jos olisin treenannut normaalisti kesäkuun alun, mutta pidin pari todella kevyttä palauttavaa viikkoa Karhunkierroksen jälkeen joten lepoa tuli nyt yhteensä kuukauden verran 😶 Jossain vaiheessa ajattelin että jätän koko kisan väliin, mutta kun juuri tätä kisaa varten olen treenannut koko talven, järkännyt lomat, matkat ja hotellin niin lähtöviivalle kyllä tullaan ...hyvin levänneenä jos ei muuta 😃
 28. 1 point
  Kesän ekat kantarellit ovat saapuneet. 🙂 ovat vielä pieniä ja toistaiseksi vain polkujen varsilla. Parin viikon sisällä sesonki etelässä käynnistyy. Mustikkaa tulee tänä vuonna erittäin vähän, viime kesän kova kuivuus vei voimat pensailta. Puolukkaa ja vadelmaa tulossa reilusti.
 29. 1 point
  Hyvä tulos! Kannattaa suhtautua pienellä varauksella taulukoihin kuitenkin. Ne perustuvat tilastoihin, eivätkä ole siis mikään luonnonlaki. Poikkeuksia löytyy vaikka kuinka paljon. Heitetään nyt vaikka Lagatin 41-vuotiaana juoksema 5000m 13:06, joka taulukoiden mukaan tarkoittaisi 12:17 aikaa. Maailmanennätys on kuitenkin 12:37. Lagat itse juoksi parhaassa iskussa 12:53.
 30. 1 point
  Veljekset muuttavat Keniaan ja treenaavat kovaa. Lopulta työ palkitaan ja molemmat edustavat maataan MM-kisoissa.
 31. 1 point
  Maailmankirjat aivan sekaisin. Etelän paratiisisaarella keskitalvella +20C vaikka pitäis olla hiihtokausi parhaimmillaan. Viime kesän +30C helleputken katkaisi lumimyräkkä tuoden puoli metriä lunta ja parin päivän päästä jatkui +30C helleputki.
 32. 1 point
  Totta, Wihalla toki maratonia ja muita lyhyempiä matkoja, teillä oli tämä 100 km nyt ainoastaan, aika tasoihin menee. Jyrki myönsi virheensä, sai siitä ansaitun rangaistuksen. Kohtuutonta kilpailun järjestäjille tai Jyrkiä kohtaan puida tätä loputtomiin.
 33. 1 point
  Vanteessa voisi lukea varmaan mitä siihen voi laittaa, mutta todennäköisesti kun ovat maantiepyörässä alunperinkin, vähintään 23mm sopii.
 34. 1 point
  entä mitä liikunta tekee henkiselle -fyysiselle itsensä haastamiselle...ihan omalle kropalle-psyykkeelle..ja kunto pysyy hyvänä pitkään..
 35. 1 point
  Joo ja hölkkää varmaan riittäisi monelle vähempikin. Kenties 2x30 minuuttia tai 3 x 20 min niille jotka ei ole ottaneet juoksuaskelia vuosikausiin. Monelle tekisi hyvää aktivoida elimistöä hölkkäämällä tai hiihtämällä.
 36. 1 point
  Mietin joskus sellaista kokeilua, että kunnassa olisi kaikki liikuntapalvelut ilmaisia kaikille. Mutta tosiasia on, että on iso joukko, jota ei voisi vähempää kiinnostaa. Jos annettaisiin oikeita liikuntareseptejä, joissa olisi vaikka, että 4 x 1 h liikuntaa viikossa, vähän niin kuin lääkkeitä annostellaan ja niitä pitäisi oikeasti noudattaa. Moneen vaivaan olisi hyvä resepti.
 37. 1 point
  Olisiko Suomea olemassa ilman Gallen-Kallelaa, Sibeliusta ja kumppaneita? Kolehmainen ja Nurmi toki juoksivat Suomen maailmankartalle. Vastakkainasettelu on turhaa. Yhtä lailla joku kritisoi urheilun rahoittamista sillä, että kilpaurheilu kuitenkin on dopingia. Ja siltähän se näyttää, jos vaikkapa tätä foorumia lukee. Oopperassa on tullut käytyä yhtä usein kuin lätkämatseissa. Taidemuseoissa paljon useammin kuin urheilutapahtumissa paikan päällä.
 38. 1 point
  Kyllä niitä on, ja ovat nykyään RDS radiolla ja BT llä. Tämä esim. on ihan kelpo laite. Ollut jo muutaman vuoden vanhempi Sandisk käytössä. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/12535/kcgtm
 39. 1 point
  Eipä tästä varmaan kauheasti kannata mielenmurhetta ottaa. Kisassa univajeesta väsyneenä ei välttämättä hirveän syvällisesti jaksa ajatella. Kisahan on täysin amatöörimäisesti, sekä vähällä ymmärryksellä kestävyyslajeja kohtaan järjestetty, jos tämäntapaisessa kisassa ei reittiä merkitä riittävän selkeästi. Meininki kuin HCMllä kuunaan. Sen vertaa taisi olla reitiltä eksymisiä, että pitäisin järjestäjien puolesta kisaan osallistujien väheksymisenä moista. No retkeilyä. Ruotsalaiset kehitti swimrun:in, ja kehitys kehittyy joten kuuminta hottia on autorun.
 40. 1 point
  Kesän kunniaksi ajankohtainen klassikko
 41. 1 point
  Aika reippaita kertoimia antaa tuo laskuri. Minun 3240 m tulos 52 vuotiaana antaisi 0,8606 kertoimella tuloksen 3765 m ja jos parantaisin tasan 200 m, niin oltaisiin jo 4000 m tuloksessa. Sanoisin, että laskuri sortaa yleisen sarjan tuloksia, tai ainakaan se ei ymmärrä, että joku pystyisi vielä kanuunaiässä treenaamaan kovaa. Tämän vuoden tähän astisella juoksutreenillä en kyllä missään iässä olisi juossut yli 3600 m tulosta.
 42. 0 points
  19.5 fillarilla turvat..asfaltti ihottumaa tuli...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy