Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 29.12.2018 in all areas

 1. 6 points
  Ihan turhaa spekulaatiota. Kyllähän tämäkin palsta on täynnä näitä paperilla juostuja kovia aikoja, mutta aika mitataan sekuntikellolla silloin kun juostaan. Lapsellista alkaa iltapäivälehden palstoilla miettiä, millainen aika olisi mahdollinen, kun homman voi halutessaan käydä hoitamassa nopeastikin ja kirjoittaa sitten uutisen siitä suorituksesta. Toinen asia on sitten se, että ärsyttää kun samanaikaisesti dissataan Suomen juoksua ja kerrotaan, että tuollainen maailmanluokan hapenottokone voisi päästä kymmenen parhaan joukkoon tuollaisella kovaa hapenottoa vaativalla matkalla. Eikös se nyt kuitenkin kerro siitä, että joku 8.30 on ihan kohtuullisen kova tulos?
 2. 3 points
  Kyllä paperilla juostut pitäisi myös hyväksyä. Pienentää mm hiilijalanjälkeä kun ei tarvitse matkustaa kilpailuihin.
 3. 3 points
  Helppo tulla mukaan, kun muutaman päivän päästä on jo 20 peräkkäistä tipatonta vuotta.
 4. 2 points
  Mitäs, jos lopettaisit suorittamisen ja teet sen verran, mikä tuntuu hyvältä mielelle, sekä kropalle. Sitten, kun taas paremmassa lyönnissä, niin enempi treeniä. Tämä on viheliäinen kaveri, kun on päässyt otteensa ottamaan... Mulle tuli tämmöistä mieleen.
 5. 2 points
  Eiköhän tästäkin taas tule tipaton vuosi. Omallakohdallani se onkin sitten jo 18 tätä putkea. Tsempit vaan kaikille oli sitten tipaton tai ei 😃
 6. 2 points
  Jossain FirstBeatin palautumisanalyysijutussa jo ilmeisesti yhden annoksen vaikutus näkyi esim. unen palauttavuudessa.
 7. 2 points
  Helekkari, "voitat" minut reilulla neljällä kuukaudella. Tosin foorumillahan on jäseniä, joilla on vielä pidempiä putkia... En ole absolutisti, mutta en käytä alkoholia sillä: 1) olen oman osani hoitanut, b) jossain vaiheessa se ei vaan enää huvittanut ja tärkeimpänä 3) tein silloin aikoinaan 10-vuotiaan poikani kanssa sopimuksen asiasta ja sopimukset ovat pyhiä.
 8. 2 points
  Muutama tämän päivän harmaudessa napattu kuva reitin varrelta. Kesäyössä reitti tulee olemaan todella hieno ja myös suhteellisen haastava. https://kuvat.ultrafinn.fi/kuvat/Urheilu/Suomi-Juoksu/Suomi-Juoksu+2019/Reittiesittely+28.12.2018/
 9. 2 points
  Käytännön kokemusta täydellisistä herrasmiehistä meitä tökkijöitä kohtaan on Kimpisen kentältä takavuosilta. Olympiavoittaja ja ME-mies britti Steve Ovett käväisi siellä kisaamassa 1500m ja minä tietenkin nuorena fanina verrasin, venyttelin ja jutskasin Steven kanssa reilun tunnin ajan ja kisan jälkeen syötiin Sudanilaisen Omar Khalifan palkinnoksi saamat Omar-kermakaramellit. Steve tarjosi. Omar tuli verroiltaan ja huomasi tihutyömme ja oli muka jahtaavinaan meitä sitten takaa että "you stoled my candies" eikä muka saanut kiinni. Aivan loistotyyppejä. Noin yleisemmin olen tästä aiheesta sitä mieltä, ettei juoksuharrastus ihmisen luonnetta muuta. Mulkku pysyy mulkkuna, juoksee sitten maran 2.05 tai 4.35 ja fiksu samaten. Että joka lähtöön harrastajissa löytyy.
 10. 1 point
  höpö höpö juttuja olen nähnyt maailman luokan juoksijoita edelisenä iltana oluella ja seuraavana päivänä voittajia maalissa , ei pidä yleistää , voi vaikka lopetta maidon juonnin jos haluaa ( ps, en ole tota myrkkyä juonut -vuoden 1974 jälkeen , raitista vuotta !
 11. 1 point
  Onhan se aika yksilöllinen asia miten ihminen reagoi alkoholiin. Ketjussa joku kertoi että se auttaisi masennukseen. Itse taas en siedä koko ainetta juuri yhtään jos on stressiä ja alakuloisuutta. Jos on hyvällä tuulella ja rento mieli, sitä voi vähän naukkailla ja hyvä mieli korostuu. Joka tapauksessa viimeisimmät tutkimukset kai osoittavat että etanolilla ei olisi positiivisia terveysvaikutuksia. Esim. tutkimukset punaviinin terveysvaikutuksista lienee takavuosina tehty jossain viinimaassa.
 12. 1 point
  Lipo 400 sivua jo pelkästään Purplen parissa! Baltsulle suomennos, lipo tarkoittaa sanaa lähes...
 13. 1 point
  Täällä myös raskaampaa joulua lahjaksi saadun Mika Järvisen kirjoittaman Purple-kirjan parissa. Vuosi sitten sain Bruce Dickinsonin elämäkerran ja onpahan melko monipuolinen kaveri kyseessä muunkin kuin korkealta ja kovaa tapahtuvan laulun muodossa. Rockhuuruisten lukuelämysten vastapainoksi oli pukinkontissa myös Rolf Haikolan "Lasse Virenin menestyksen portaat". Sitä aina iltalukemiseksi ja herää eloon vuoden 1976 kesä. Pikku-Pekka oli 9v ja Lassen voittojuoksujen jälkeen kokoonnuttiin kylän poikien kanssa omiin olumppialaisiin. Hurssalon parin kilsan metsätietä edestakas mentiin kilpaa ja koko ajan selostettiin ääneen juoksun tapahtumia ja vaiheita. Harmikseni en koskaan saanut olla Lasse vaan nimeni mukaan Lätsä-Pekka 🙂
 14. 1 point
  Lehdistä on tullut luettua juttua juuri päinvastaisesta ilmiöstä eli pienikin määrä alkoholia huonontaa palautumista.
 15. 1 point
  Haluaisin olla mukana tässä, mutta en jotenkin usko että onnistuisin. Omassa perheessä isäni ja äitini eivät ole koskaan juoneet - tippaakaan. Tai no faijan näin juovan yhden kaljan tullessaan maaliin Transgrancanarian maratonilta. En tiedä joiko loppuun tai joiko ollenkaan. Maalissa ojensivat käteen. Heiltä en ole siis saanut minkäänlaisia esimerkkejä tai vaikutuksia alkoholinkulutukseen. Oma alkoholikäyttäytyminen on hallinnassa silloin kun niin haluan, mutta silloin kun en halua, niin en kyllä rehellisesti sanottuna osaa käyttää kohtuudella. Tänään join 12cl viiniä kun olin ravintolaillallisella ja se jäi siihen, mutta jos lähtisin itse esimerkiksi baariin kavereiden kanssa niin yleensä tulee juotua ja liikaa. Kun juon, niin juon paljon ja tunnen saavani liiaksi energiaa. Voisin siten juoda seuraavaan päivään saakka. Olutta en juo, mutta vodkaa menee. Koska käytän kertakulutuksella paljon alkoholia niin normaalisti en sitten käytä muuten. Saatan siis juoda kunnon kännin kerran kahdessa kuussa, joskus kerran puolessa vuodessa, joskus kerran kuussa, mutta muuten en alkoholiin koske. Sinänsä siis olisi helppo lopettaa kokonaan.
 16. 1 point
  Kiitos! Pakko myöntää, että on jonkinlainen voittaja-fiilis😎, helposti on mennyt ja menee varmaan eteenkin päin. Suvussa on kyllä porukkaa, joka ottaa minunkin edestä. Osa minua nuorempia on jo haudattu, kansi kiinni ja kuulemiin, kuten Junnu lauloi.
 17. 1 point
  Juicella riittää hienoja sävellyksiä ja tekstejä. Leffaan lähdettävä varmaankin viikonloppuna katsomaan miten Riku Nieminen onnistuu roolissaan. Yksi monista omista suosikeistani Juicelta tämä.
 18. 1 point
  Kannattaa vähän jo huolestua jos ei pidä alkoholina kuin väkeviä. Puhut kuin alkoholisti isäni, hänkään ei juonut kun joi vain kaljaa. Itsekkin juon kaljaa lähes päivittäin, alkottomia saa hyvin jo pienistäkin kaupoista ja maku kuin oluella kuuluu ollakkin. Räikkösen kirja on tullut luettua, ja minä asiaa niin tulkitsin että pilkettä silmäkulmassa kun tuon heitti. Mutta jokainen tehköön elämällään mitä halajaa, miksi tästäkin Baltsu pitää tehdä numero.
 19. 1 point
  Hyvä tarkennus, aika epämääräinen tilasto👍 Tosin meikän diisselissä ei kovin kummosia eroja löytynyt välillä 3km-21,1km.Tällä kaudella paras kympin keskari tuli Midnight Runilla @4:18 ja puolikkaalla Helsinki Half Marathonilla @4:26. Cooperin tykitinkin jo selvästi reippaammin @4:08 😉 Tuommoisena kokonaisköntsänä kuiteskii kiva havaita että numerolappu rinnassa tuli vuonna 2018 rimpuiltua aiempaa selvästi pidempään ja vähän reippaamminkin.
 20. 1 point
  Mazdasta viat korjattu(takajarrulevyt+palat, lokkarinkaaret, jotka tyyppivika) Ei muuta, kuin konttorille näyttämään viat korjattuna ja leima taas vuodeksi.
 21. 1 point
  Kaikista hoitoonohjauskehoituksista yms huolimatta, tunnustan että juon viiniä tänäkin jouluna. Tarjolla tänään: Cloudy Bay, Savignon Blanc & Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud. Hyvää Joulua!
 22. 1 point
  Piti oikein miettiä ja juostessa en ole muistaakseni kaatunut kertaakaan sen sijaan kävellessä kaatunut montakin kertaa vuosien varrella. Onneksi selkäytimeen on jäänyt nuoruusvuosien Judon ukemit joten osaan vaistomaisesti laittaa leuan rintaan ja missään nimessä ei ranteella vastaan vaan koko kyynärvarrella, kuten Judossa ja selkä pyöreänä.
 23. 1 point
 24. 1 point
  Leo Tolstoin Anna Karenina 1-2 luin viimeksi. Oli kyllä sellainen urakka, että oli seuraavaksi kirjaksi pakko valita keveämpää eli Mattiesko Hytösen, rinnanympärys 106, joka sekin menee yli hilseen - eri tavalla.
 25. 0 points
  Prisman parkkipaikalla toinen auto kolhi etupuskuria. Vastapuoli ei jäänyt ihmettelemään tapahtunutta. Onneksi oli silminnäkijä, mutta olisin kyllä pärjänny loppuvuoden ilman tätäkin hässäkkää.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy