Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08.12.2018 in all areas

 1. 2 points
  Lohjan tapahtuma on kyllä tosi mukava. Laiskana en itsekseni tahdo saada mitään tehoharkkoja aikaan, niin tulee sekin hoidettua sitten samalla. Sopiva kilpailuvietti pitää sykettä yllä ja tapahtuman jälkeen palkinnoksi kehoon virtaa mainio päivänpiristäjä endorfini. Mukavia jutusteluja, sekä päälle vielä lämmin sauna. Hyvä keksintö nämä talvijuoksusarjat.
 2. 2 points
  Mäkäräinen osui ja heti tuli voitto. Saattaa maailmancup olla hänen heiniään jos ammunta vähänkin onnistuu.
 3. 2 points
  Tämäkin tuli nähtyä ja varmasti uudelleen. Mieleen jäi : - tihkuvesisade - jalkakäytävällä oli muutama sentti nuoskalunta Aiempia kokemuksia ei ole näin talvisista juoksuista numerolapun kanssa. Odotin että olosuhteissa olisi ollut jotenkin kurja juosta, mutta yllätykseksi ei sitä juostessa kokenut mitenkään epämiellyttävänä, päinvastoin kivalta tuntui juosta, hyvää vaihtelua. Hyvin järjestetty tapahtuma, selkeä, vaatimaton mutta vaatimattomuus kaunistaa, ja juoksunumeron palauttamalla sai lipun viereiseen uimahalliin mikä oli mukava yllätys. 10km juoksun jälkeen olisi ollut mahdollisuus koittaa cooperin testi urheilukentällä, kiinnosti kovasti mutta juoksun jälkeen minuutti minuutilta kuuma suihku alkoi houkututtaa enemmän ja enemmän :)
 4. 2 points
  Komeat otsikot niistä ainakin saadaan. On totta että nuoret joutilaat miehet eivät ole ikinä hyvä juttu. Joo, perheitä ja naisia sekä työteliästä väkeä maahan (vai vievätkö työpaikat). Hyvät juoksijat myös tervetulleita edustamaan maatamme. Joutilaat miehet kotimaassaan sotimaan sotansa. Kuulostaako paremmalta?
 5. 2 points
  Niin ja asian voi kääntää niin, että suomalaisten pitää kohta hakea turvapaikkaa muualta, kuten koko Euroopan jos sama turvapaikka politiikka jatkuu.
 6. 1 point
  Seurattavaa sunnuntaille. Mielenkiintoista nähdä millaisessa iskussa Suomen Topi Raitanen on tässä vaiheessa vuotta. Täällä kaakonkulmalla eniten kiinnostaa LUM:n nuoren lupauksen Moona Korkealaakson (16v) meno naisten 20v-sarjassa. Moonahan voitti Islannin PM-kisan 19v-sarjan ja kuten jo aiemmin Alisa Vainion-ketjussa totesin, tästä nuoresta vielä kuullaan. Kisasivut: http://www.tilburg2018.nl/en Kestävyysurheilun juttu: http://www.kestavyysurheilu.fi/kestavyysjuoksu/20399-raitanen-testaa-virettaan-em-maastoissa-tilburgiin-myos-nuorten-joukkueet
 7. 1 point
  Ero on ennen kaikkea se, että maastojuoksu on kestävyysjuoksua, kun taas polkujuoksu on retkeilyä ja elämysliikuntaa (ja osin myös -urheilua). Suomessahan ei oikein ole maastojuoksuun lajikulttuuria ja sen takia maastojuoksun SM-kisojakin järjestetään erilaisilla kuntoradoilla, joissa alustana saattaa olla kivituhkaa tai purua. Oikea maastojuoksuhan tapahtuu nurmella.
 8. 1 point
 9. 1 point
  Nyt on ekat treenit takana, ja tässä ensifiiliksiä. Ekaks circuit-treeni kehon omalla painolla, jossa sykeseuranta ranteesta. Kello ei löytänyt sykettä ennen aloitusta ja treeninkin aikana vain kaksi kertaa hetkeksi kerrallaan ja silloinkin lukemat aivan mitä sattuu. Kokeilin kelloa eri kohdissa rannetta, tiukalla jne., mutta ei toiminut. Tokana juoksutreeni. GPS löytyi todella nopeasti ekaksi kerraksi, alle 15 sekunnissa. Odotin viel varmuuden vuoksi minuutin löytymisen jälkeen, mutta jatkossa lähden painelemaan heti signaalin löytymisen jälkeen, kuten olen tehnyt Ambit 3 Peakillakin. Jälki tasaista ja varmaa, matka sama kuin A3P:n kanssa. Nousumetrit kohdallaan ja kaikin puolin erinomaista toimintaa. Rannesyke toimi muutaman kerran matkan aikana ja näytti ihan mitä sattuu. Jatkossa en enää käytä treeneissä rannesykettä. Kenties se ei sittenkään toimi kohdallani tatuointieni vuoksi, mutta kiva, kun toimii leposykkeen ja 24/7 seurannassa. Se riittää minulle. Ja jos joskus innostun sykkeiden kanssa kikkailusta, hommaan Smart Sensor -vyön. Akunkesto on rauhoittunut ja hyvin tuntuu kestävän. Eilinen kulutus oli näköjään reippaampaa, koska räpläilin asetuksia kuntoon sekä suoraan kellossa että Suunto apissa. Suunnon nykyisestä ilmeestä tulee vahvasti mieleen Apple ja iOS. Erityisesti Suunto App on kuin suoraan Applen konseptista värejä myöten ja se on vain positiivista. Minulle Apple edustaa käytettävyyttä parhaimmillaan kaikessa minimalistisuudessaan ja on vain hyvä, jos samat vibat tulee Suunnosta. Erinomainen kello, vaikka rannesyke treenin aikana on kohdallani ihan hanurista. Mutta koska en sitä tarvitse, ei hätää. Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän masiinaan, nyt on taas motivaatiot kohdallaan kun tekoäly kulkee mukana ranteessa 24/7. No more excuses.
 10. 1 point
  Ei oo suomalaiset varsinaisia ennakkosuosikkeja, pitää toivoa venymistä. U23 races https://t.co/HfSy58PS8i U20 races https://t.co/KdNgciluIu Reitti on vissiin kunnon mutarata viikon sateiden jälkeen. Kakkoselta näytti tulevan joku lyhyt kooste huomenna iltapäivällä, mutta areenasta näytetään kisat suorana.
 11. 1 point
 12. 1 point
  eikö saksa ollut jo vahva ennen koko euta..mun mielestä heikkojen maiden kuten suomi ei ole taloudellisesti järkevää ottaa pakolaisia..niitä on täällä ihan riittävästi ..eivätkä läheskään kakki ole työllistyneet..kun kanta suomalaisetkaan eivät saa duunia..eikä kakista pakolaisista ole yrittäjiksi...jos joku haluu pakolaisia voi ottaa senkotiinsa asumaan - maksaa sen ruuat + muut menot..jos se menis noin tuliskohan tänne vielä pakolaisia..vaikka sinänsä mul ei oo ulkomaalaisia kohtaan mitään muukalais vihaa...enhän mäkään ota velkaa ja anna tutuille rahaa jos niillä ei ole...sehän ois ihan järjetöntä...saksa ,itävalta , sweitsi, Norja ovat hoitaneet maan asiat hyvin..myös jotain muitakin maita mil menee hyvin..Italia on ollu kusessa pakolaisten kanssa jo pitkään...
 13. 1 point
  EU n tulevaisuus on epäselvä, kun ei niistä yhteisistä asioista saada yksimielisyyttä, niin EU n vahvistuminen ja liittovaltiohaaveetkaan eivät vastaavasti myöskään toteudu. Hajoaminen itsessään on kyllä mahdollsta jos jäsenet niin haluavat. Onko se sitten todennäköistä ? EU n Yhteinen budjetti ja jäseniä sitova yhteinen taloushallinto ei ole neuvotteluista huolimatta saanut riittävää kannatusta jäsemaissa. Ranska siis ei saakaan laitetuksi omia velkojaan muiden piikkiin. Vapaaehtoisia maksajia ei taida löytyä, koska maksusitoumusten kasvattamista vastustavat tiukasti monet maat. Jokainen haluaa olla nettosaajan roolissa. Brittien lähtö tuo lisäksi 15 mrd n menoerän. Saksa on jo luvannut korottaa kontribuutiotaan, mutta jää nähtäväksi kuinka sitten käy. Suomihan seuraa luonnollisesti Saksan perässä. Ehkä rahaa taas painetaan lisää ? Taikaseinä auttaa ehkä. Taloudellisten ja maakohtaisten etujen eroavuuksien vuoksi myös siirtolaisvirran rajoittamisesta ei ole selvää yksimielisyyttä. Saksa ja Mm ssa Suomi haluaisivat lisää väkeä maahan. Halpatyövoiman tarve Saksassa onkin lähes rajaton, mutta Suomessa tilanne on aivan toisenlainen. Vapaita työpaikkoja koko Suomessa tänään tarjolla n. 17 000 ( MOL 8/12 ) Samoin itäinen Eurooppa, Italia ja Itävalta ja nyt myös ymmärtääkseni Ranska pyrkjvät vastaavasti rajoittamaan tulijavirtaa. GCM sopimuksesta ei olla siitäkään päästy EU ssa yksimielisyyteen, ja useimmissa maissa haluttaisiin parlamentissa avoin keskustelu ennen epäselvää poliittisesti sitovaa julkilausumaa. Kaikista ristiriidoista huolimatta rahaliiton hajoaminen on mielestäni nyt enemmänkin todennäköistä kuin EU n hajoaminen, koska erilaisten ja erikokoisten talouksien yhteenhitsaamisen ongelmat ovat entisestään kumuloituneet, eikä kehitys ole muuttumassa. Sisäinen devalvaatio lisää pienempien maiden tuskaa ja velkarahan maksaminen on ennemmin tai myöhemmin edessä. Suomen BKT n kehitys mm ssa laahaa pahasti jäljessä. Työttömyys kasvaa ja maan talous sakkaa herkästi. Kansalaisten etu on jäänyt EU n ison pääoman jalkoihin ja kansallismielisyys nousee vahvasti trendikehityksenä, koska se trendiviiva sitten kääntyy, jää nähtäväksi. Kuten myös rikkaamman osan eli Hansaliiton toiminta ja tulevaisuus osana EU ta. Kauppaliittona EU on oiva yhdistys, muusta EU n nykyisestä toiminnasta on aika hankalaa antaa plus pisteitä.
 14. 1 point
  Kun Raitanen pääsee vielä 22-sarjaan, niin enpä yllättyisi vaikka tulisi jopa mitali. Afrikkalaistaustaiset juoksijat tosin nostavat kilpailun tasoa. Israelista tulee näköjään mukaan viisi Afrikasta rekrytoitua juoksijaa.
 15. 1 point
  Tuo on kyllä totta. Olen tehnyt sen virheen että olen yrittänyt harjoitella samalla lailla kun kolme-neljäkymppisenä ja seurauksena juuri ylikuormittumista mikä on ilmennyt esim. ajottaisena unettomuutena.Nyt ikää siis 65v. PK-n lisääminen suhteessa tehoharjoittelun määrään on parantanut selvästi harjoittelua. Itse pidän myös erittäin tärkeänä voimaharjoittelua ja raakaa punttien kanssa äheltämistä. Sen merkitys korostuu nimenomaan ikääntymisen yhteydessä.
 16. 1 point
  Lottokuponki lähtee täältä sisään
 17. 1 point
  olen paremassa fyysisessä kunnossa nyt 49 kuin 20.. mut en niin hyvässä tikissä kuin 22-32... juoksu on kuin meditaatio ..tekee hyvää fysiikalle mutta myös pääkopalle- mielelle...
 18. 1 point
  Hyvin sanottu, noinhan se menee. Hetken aikaa on tyytyväinen, kunnes tyhjyys taas ottaa valtaansa. Ja sit pitää taas keksiä jotain uutta, jotta saa sisäistä tyydytystä tän aika kyynisen maailman keskellä. Treeni on parasta lääkettä mulle.
 19. 1 point
  Jottei jäisi pelkäksi jonkin lajin myyntipuheeksi, "tämä laji on hyvä, harrastakaa tätä", olisi hyvä kertoa tarkasti mitä tekee ja miten paljon. On ihan selvä, että jos harrastaa kestävyysliikuntaa runsaasti, "kunto" nousee tai pysyy samalla tasolla. Se että kunto nousee tai pysyy samalla tasolla, ei tarkoita, etteikö "juoksukuntoa" saisi survaistua vieläkin paremmalle tasolle, jos keskittyisi pelkästään juoksemiseen; jos vain juoksisi. Siksi ei kannata sanoa, että "lajit tukevat toisiaan", vaan muotoilla viesti jotenkin toisin. Jos lajit tukevat toisiaan, mieleen ei tule ainakaan, että lajit kampittavat toisiaan. Sekin on mahdollista. Lisäksi haluan kysyä: miksi pitää tehdä muutakin sen lisäksi, että juoksee, jos harrastaa juoksua? Olen ehkä taipuvainen kapinointiin, ja siksi kuuluminen joukkoon joka multisporttailee - se kun on niin suosittua tänä päivänä, ja ihan varmasti julkaisu kannustaa siihen - voi tuntua vastenmieliseltä mutta voi tässä olla muutakin. Pohjana on tietysti se, että koska ei ole urheilija eikä treenaa niin kuin kuuluu, ei tule määrää ja harjoitukset ovat vinksin vonksin, on se ja sama mitä tekee. Voi olla, että monipuolisesta lajivalikoimasta on hyötyä. Nyt puhutaan kestävyyslajeista. Punttisali on oma lukunsa. Oleellista on tietenkin se, voiko juosta. Kestääkö kroppa? Jos haluaa juosta, on oltava siinä kunnossa, että kykenee suoritukseen, eli pystyy juosta. Sanoisin, että kestää - ja heti perään, että ei kestä. Olen harrastanut lajia, juoksua, paltiarallaa vähän yli kymmenen vuotta, ja muutamaa muutaman kuukauden punttisalipätkää lukuun ottamatta - niistä on ollut hyötyä tai ei ole ollut, taas kokeillaan, onko, ja nyt erityisesti haetaan tasapainoa juoksuasentoon - en ole multisporttaillut, olen ainoastaan juossut, ja tämän vähän yli kymmenen vuoden pätkän perusteella uskallan väittää, että se, että olen aina sitonut kengännauhat ja lähtenyt lenkille, on ollut oikea ratkaisu tai ainakin parempi ratkaisu tai vähintään yhtä hyvä ratkaisu - tai en ole ainakaan vetänyt ihan vihkoon kun olen valinnut juoksun jonkin toisen lajin sijasta - kuin että olisin lähtenyt hiihtämään, pyöräilemään tai valinnut päiväannokseksi mitä tahansa muuta kuin juoksua. On ollut jos jonkilaista taukoa, muutaman viikon pätkiä etten ole juossut metriäkään (enkä siis ole tehnyt muutakaan), ja pitkiä jaksoja, jolloin olen käynyt lenkillä ainoastaan satunnaisesti, ja uskallan väittää, että juuri siitä, että olen lähtenyt juoksulenkille, enkä jonnekin muualla, on ollut hyötyä. Viimeisimpänä tämä vuosi, mutta jo aiemmin. Pyrähtelynomaista touhu on ollut neljä viisi edellistä vuotta, ja aina yhtä hämmästyttävää on ollut, kuinka helposti kunto on noussut. Niin kuin tänä vuonna. On harmi, etten juossut heinäkuussa puolimaratonia, koska pystyin silloin juoksemaan Polarkympin 35:n pintaan puolihuolimattomasti, suoritus joka olisi jäänyt aiemmin tekemättä. 5000 metrin ennätys parani ainoastaan sekunnilla lukemiin 16.28, mutta huomionarvoista ja vavahduttavaa oli se, että juoksin kilpailut läpi niin, ettei käynyt kertaakaan mielessä se, että keskeytän. Voimaannuttavin oli 3000 metrin kilpailu, heinäkuussa, jolloin taitoin matkan ajassa 9.27. Maraton ei kuulu tähän, koska en ole juossut sitä aiemminkaan.
 20. 1 point
  Minusta liha ei ole ollut ikinä maukasta, vaan varsin epämiellyttävää jo lapsena. Ihan hyvin oon pärjännyt ilman lihaa jo yli 20 vuotta ja juoksukin kulkenut kohtuullisesti sen 8 vuotta, mitä oon harrastanut.
 21. 1 point
  Voi pettymys.. @Baltsu ei vissiin aloitakkaan tammikuussa vegaanihaastetta.. Juuri kun meinasin kutsun lähettää. 🙁
 22. 1 point
  Itellä tälle vuodelle kertyy noin 1300km juoksua, 5000km pyöräilyä ja noin 190km uintia. Siihen päälle 900km nauhoiteltua kävelyä ja tietysti patikoinnit sun muut erikseen. Hiihtoa ei nyt saanut garminista äkkiseltään ulos, epäilisin jääneeni reilusti alle tonnin. Näköjään myös kaikki yhdistelmäharjoitukset ja tri-kisa tallentunut erikseen monilajiksi, jota kertynyt 500km (enimmäkseen pyöräilyä tuo). Näihin pitäisi vielä lisätä sisäpyöräilyt ja mattojuoksut, kun jaksa noista näpytellä kilsoja laitteisiin (ovat tallennettu pelkkinä tunteina). Onhan tuossa hyvä alku jo, kaikkiaan noin 700h tuntia, josta reilu 180h kävelyä...
 23. 1 point
  Entä, jos joku olisikin juossut vihdoinkin sen alle 3 h?
 24. 0 points
  Kuten todettua, pakolaisasenteet ovat kiristymässä ilmeisesti myös meillä. Miksi sitten EU on olemassa? Ei kai kaikki ole nollasummapeliä, tyyliin että joku vain antaa rahaa ja toinen saa. Jos näin olisi ajateltu, ei kai yksikään voimakkaampi ja/tai varakkaampi maa olisi mukana. Tietysti kriitikot ottavat esille, että nuo saavat meidän rahat, se on luonnollista. No, oli miten oli, joka tapauksessa ainakaan Suomi pienenä maana ei voi jäädä liittoutumien ulkopuolelle.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy