Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 28.11.2018 in all areas

 1. 5 points
  Maroja 546 takana ja välillä maistuu paremmin ja toisinaan huonommin. En kuitenkaan aio vapaaehtoisesti lopettaa - ainakaan vielä. Kaverit on mukavia ja monta maata näkemättä.
 2. 5 points
  18-20vuotiaana taisin olla parhaimmassa futiskunnossa. Eli jaksoi pinkoa laitapakin tai keskikentän keskustassa lukemattomia lyhyitä spurtteja aina koko 90minuuttisen. Treenejä oli 8-9kpl viikkoon ja tuntimääräisesti liikuntaa 20h/vk josta 90% futista. Silloin juoksin kylmiltään puolimaratonin pääkaupunkijuoksussa keskuspuistossa ja se meni aikaan 1:30. Lenkille ei noina vuosina ehtinyt. Eli kyllä futiksestas sinänsä hyvät pohjat saa mutta ei sillä vielä pitkää matkaa juosta kovaa. Ja peruskuntoahan futareilla ei ole ollenkaan. Noin vuoden olin ehtinyt juosta kun Mara meni alle 3:n. Silti silloinkin aerobinen kynnykseni oli vielä 5:15min vauhdeissa. Edit: Plussia futis saa siitä että siinä toimitaan jaloilla 1,5h-2h kerrallaan ja kehittää nopeusominaisuuksia. Esim. itse olin futiksessa superhidas, 30m parhaimmillaan 4,18sek. Juoksuun kun siirtyi niin piti normaalina sitä että lenkit on 1,5h-2h. Miinuksena futis antaa sen että on tottunut siihen että treeneissä tulee hiki ja sykkeet nousee. Kevyet harkat tuntemattomia ja sellaisia joista ei nauti.
 3. 5 points
  Garmin-historiani, since 2009, paras kuukausimäärä näki tänään päivänvalon. Ja kuukausihan on vielä pahasti kesken.
 4. 3 points
  59 mittarissa, eikä motivaation kanssa mitään ongelmia. Ympärivuotista kestävyysjuoksua takana liki 30 vuotta. Lisämotivaatiota antaa ensi kausi, jolloin siirryn seuraavaan ikäsarjaan.
 5. 2 points
 6. 2 points
 7. 2 points
  Tiedän useammankin jalkapallotaustaisen ultrajuoksijan. Suomessa tällä hetkellä kovin nimi taitaa olla Juuso Simpanen, joka muutama vuosi sitten pelasi Veikkausliigassa ammattilaisena ja on tähän mennessä juossut maratonin 2.39 sekä 100 km 7.38. Lisäksi mies voitti viime vuonna kolmesta 130-160 km polkujuoksusta koostuvan UTTF-kierroksen.
 8. 2 points
  55v sarjaan ensivuonna ja kummasti tuli puhtia lisää. Oma ikäsarja loistava homma, voi mittailla missä mennään.
 9. 2 points
  Minullakin on vasta vajaa kymppitonni mittarissa vaikka ikää on 64v, kun kuuskymppisenä myöhäisheränneenä aloitin, jos satunnaisia saunalenkkejä nuoruudessa ei lasketa. Vielä on nousukiito menossa kunnon suhteen ja toistaiseksi terveyttä riittää treenaamiseen. Kyllähän se laskusuhdanne joskus alkaa, mutta ensi vuonna vaihtuu sarja ja voi taas tehdä ikäluokan omia ennätyksiä. Jos menee jalat alta juoksun suhteen, täytyy keksiä jotain muuta kuten pyöräilyä ja hiihtelyä, joita voi tehdä yli kahdeksankymppisenäkin, jos muu terveys sallii. Vanhalla iällä se liikunta vasta tärkeää onkin toimintakyvyn ylläpitämiseksi, vaikkei hirmutuloksia enää saavutakkaan. Voihan sitä välillä pitää taukoakin tavoitteellisesta treenaamisesta ja jatkaa sitten joskus, jos siltä tuntuu.
 10. 1 point
  Huippu-urheilijoiden hormonien käytön vaarallisuuteen Suomessa liittyen toimittaja- ja tutkija Seppo Pänkäläinen teki parikymmentä vuotta sitten teoksessa Piikki Lihassa julkaistussa esseessään kiinnostavan havainnon: "Kun dopingin kieltävä argumentti perustuu sen terveydellisiin riskeihin ja haittoihin, toimittajien olisi tutkittava, onko näin todella. Jos dopingin käyttö esimerkiksi Suomessa oli laajaa 1970-luvulla, niin kuin on annettu ymmärtää, missä ovat ne ihmisrauniot, jotka hormonien haittavaikutuksista kärsivät? Julkisuuteen ei ole tuotu yhtään entistä urheilijaa, joka voisi osoittaa olevansa dopingin uhri". Kaarlo Kangasniemi taitaa olla poikkeus Pänkäläisen kertomaan, mutta käsittääkseni tyyppi teloi selkänsä harjoituksen yhteydessä revähdyksen tms. takia enintään välillisesti hormoneihin liittyen. Tyypin lausunnot vuosien varrelta ovat muutenkin olleet välillä outoja: - Ainakin Viikkosanomien laajassa paljastusartikkelissa vuodelta 1974 Kangasniemi väitti nostaneensa Meksikon kultansa puhtaana, ja aloittaneensa hormonien käytön vasta seuraavana vuonna. - Kalevi Tuominen allekirjoitti tunnetusti ennen vuoden 1976 kesäolympialaisia urheilijoille lähetetyn kirjeen, jossa varoitettiin hormonitesteistä ja varo-ajoista ja oikeasta annostelusta ja sen asteittaisesta lopettamisesta kisojen alla. Kun kirje nousi pinnalle uudestaan vuonna 1984 (Hymy oli julkaissut sen jo 1976), väitti Kangasniemi saaneensa samanlaisen kirjeen Tuomiselta jo vuoden 1972 kisojen alla, ja suomalaisten itse ottamat veritestit osoittivat, että 90 % suomalaisista käytti hormoneja. Omituisia väitteitä, koska 1) hormonit eivät olleet kiellettyjä vuonna 1972, 2) varoaikatestit - mihin vuoden 1976 kirje pohjautui - suoritettiin vasta Münchenin kisojen jälkeen, 3) lisäksi steroidit tuskin edes näkyvät veritesteissä ainakaan vuoden 1972 tekniikoilla, 4) ja muistaakseni "Pepsi" Paloheimon piti allekirjoittaa alkujaan vuoden 1976 kirje, mutta hän oli matkoilla tms. ja häntä tuurannut "Kallu" kirjoitti kirjeen. Samaa sattumaa tuskin olisi tapahtunut neljä vuotta aiemmin. Kiinnostavana detaljina Kangasniemi kertoo kuitenkin samassa yhteydessä vuonna 1984, että häneltä edelleen kyseltiin neuvoja hormonien käytöstä. "Viime talvenakin [ie. 1983-1984] yksi kultamitalihiihtäjä soitti ja kysyi kuinka paljon anaboleja uskaltaa ottaa". Jos oletetaan, että kyse oli suomalaisesta arvokisojen mieskultamitalistista, niin vaihtoehtoja ei ole kovin montaa, itseasiassa vain muutama Innsbruckin kisojen viestihiihtäjä. Heistä Arto Koivisto myöhemmin myönsi käyttäneensäkin hormoneja, mutta olihan joukossa myös eräs isokokonenkin hiihtäjä, jonka kanssa käydyistä saunakeskusteluista Kangasniemi muisteli jotain...
 11. 1 point
 12. 1 point
  Jep, lisäksi mm. Don Valido, Tommi Nietosjärvi (217 km 24h, viime vuodet keskittynyt enemmän rogainingiin) jne... Niin ja Suomen tämän hetken kovin ultrajuoksija ja tämän hetken menestynein suomalainen kestävyysjuoksija kv tasolla, Noora Honkala (100 km 7.52, 24h 234 km) aloitti myös jalkapalloilijana.
 13. 1 point
  Lisäksi voisi mainita Tomi Ronkaisen, jolla myös vahva jalkapallotausta. SM-maratonilla 4. ajalla 2.36,39h ja mm. 24h juoksussa muistaakseni 224,5km noteeraus. Voitti vasta kilpaillun Joensuun nightrunin 12h juoksun 134km tuloksella.
 14. 1 point
  Tänään synkronointi android laiteen kanssa kesti luvattoman kauan. Keskeytin synkronoinnin ja käynnistin Vantagen uudestaan painamalla punaista start näppäintä 10 sek. Sen jälkeen synkronointi meni läpi normaalisti.
 15. 1 point
  2015 juoksin toukokuussa HCR:llä 1.29.27 ja samana vuonna Joroisissa puolimatkalla juoksuosuuden 1.38.33. Näiden väli oli enemmän pyöräpainotteista ja tuo Joroisten juoksu ei ihan yhtä hampaat irvessä juostu kuin HCR, mutta ei myöskään erityisesti säästellen (vaikka piti kun oli täysmatka kahden viikon päästä).
 16. 1 point
  En tiedä onko tästä apua, mutta. Ainakin iPhonella olen huomannut, että jos puhelimessa on virransäästötila päällä, synkronisointi suorittiu hyvin hitaasti tai katkeaa. Kertaakaan ei mulla ole ollut ongelmia synkronisoinnin kanssa sen jälkeen, kun tajusin ottaa virransäästötilan pois päältä kun synkronisoin.
 17. 1 point
  Väittäisin mistään mitään tietämättä, että jos nuorena ei harrasta juoksua, niin jalkapallo luo muista lajeista (jätin nyt jonkun hiihdon pois laskuista) parhaan pohjan kestävyysjuoksulle. Jaloille tulee iskutusta ja pelit/harjoitukset ovat kestoltaan kuitenkin 1,5-2h. Mitään varsinaista peruskuntoa laji ei kuitenkaan luo, koska suurin osa treenaamisesta on lajinomaista eli lyhyitä spurtteja ja sitten taas hölkkää/kävelyä jne. Cooperin testissä moni kuitenkin pystyy revittelemään 3200-3400 joten ns yläkierrokset löytyvät ja jos tuohon jaksaa rakentaa pohjan niin ollaan aika nopeastikin hyvissä mara-ajoissa.
 18. 1 point
  Afrikkalaisil- Suomalaisilkin joskus..Johaug illa + monilla muilla on ohjelmat jotka puree..ja reeni ja kisat kulkee..eikä tule yli kuntoo... palautuu..ainoa vain et voi kärähtää...muuten jäätävä ""ohjelma"" plääni... millä kulkee...koko vuoden ...riskejä ken ottaa... mut jos ei ota..vastustajat mottaa...ja sit voi unohtaa sijat 1-3 ...elämä täynnä valintoja...
 19. 1 point
  En tarkkaan ole laskenut eikä prosentuaalista jakaumaa voi esittää, mutta alkuun oli tehollisesti hyvinkin paljon painotusta ensimmäisen 3 vuoden aikana. Sitten vasta tajusin ruveta vääntämään pkta huolella. Nämä olen miettinyt sillä tavalla, että yhtä patenttiratkaisua ei ole. Jokaiselle pitää löytää oma ”paras” systeemi ja painotus/jakauma mikä sopii parhaiten. Näissä on yksilöllisiä eroja kehittymisen suhteen, sekä tietysti painotusmäärät vaihtuvat urheilujan kehittymisen sekä kasvamisen myötä.
 20. 1 point
  51v mittarissa ja mukavaa hommaahan tämä juoksu vain on, jos vain on jollain tavalla terveenä. Pyöräilyä on ittellä kovin täytteenä, kun ei oikein kintut kestä mitä pää haluaisi. Ikäsarjat on kyllä hyvä keksintö.
 21. 1 point
  49v tänä vuonna..no motivaation -palatumisen kans saa välillä painia... motto- parempi tehrä kuin olla tekemättä...
 22. 1 point
  Maantie opettaa itsensä tuntemista se ei valehtele.
 23. 1 point
  Juurikin noin. Olen tainnut mainita tämän saman täällä jo aiemminkin mutta kerrataan: Eteläafrikkalainen urheilulääkäri ja ultrajuoksija Tim Noakes kirjoitti juoksuraamatussaan näin: Ten laws of running injuries: Law 8: Never accept as final the advice of a non-runner (Medical Doctor or other)
 24. 1 point
  Tänään hammaslääkärissä käydessäni ihan sattumalta tuumasin lenkkeilyn lopettamista. Monen asian olen jo lopettanut. Lenkkeilyn suhteen ei vielä ole tullut kuitenkaan mittari täyteen. Kivaahan se ei aina ole, mutta so ? Hampaiden hoitokaan ei oo kivaa, mutta sitäkin aattelin jatkaa. Tupakointi taas on jo aikaa sitten lopetettu. Pilveä kyllä pössäytän, jos on hyvää seuraa. Kaljaa otan, jos maistuu ja syön just niinkuin huvittaa. Muutenkin elelen kuin viimeistä päivää, koska tänään voi olla se viimeinen päivä. Elämäntapoja ei muutenkaan tässä iässä kannata enää muuttaa, voi vaikka kuolla vitutukseen tai sisäiseen muutosvastarintaan. Matka siis jatkuu edelleen, aloitin joskus 2004 budoilun jälkeen tämän maantie-elämän. Juossut kai n. 40 tkm. . 😝
 25. 1 point
  Aamulla oli parin sentin lumikerros maassa, mutta yhtään hiihtäjää en nähnyt. Outoa, tosi outoa.
 26. 1 point
  Minä ite oon semmonen jolkottelija, joka on juossu vuodesta 2011 maratoneja ja maratonin alle 4 tuntiin ja muutamia lyhyitä ultria siihen lisäksi. Jotenkin ittellä on semmonen fiilis aina missä tahansa keskustelupiirissä ym. missä juoksu on aiheena, etten kehtaa suutani avata, koska jostain syystä automaattisesti ajattelen kaikkien olevan kovempia menijöitä kuin minä 😄 ja usein varmasti näin on, ainakin tuolla some-maailmassa tuo tunne on ihan jokapäiväinen. Mutta se ei minua häiritte millään tavalla, oon vaan enimmäkseen kateellinen kun itelläni ei oo samalla lailla aikaa juosta joka viikko yli 100 kilsaa. Se ois nimittäin mahtavaa! 🙂 Samalla kadehdin kyllä niitäkin, jotka saavat juosta vuodet läpeensä vammoitta. Ollapa ittellä joskus niin hyvin nää jolkka-asiat! 🙂 Mutta minä jolkottelen omaks ilokseni vuoden ympäri ja kiitän siitä ilosta koiriani, joita ilman tämä harrastus ei ehkä edes näin aktiivista oliskaan! 🙂 Ps. juu ja annan ilomielin kassajonossa yhden tai kahden artikkelin ostajalle paikkani. Harvoin mulla siellä niin tulenpalava kiire on plus olen itekin saanut tilaa pyytämättä edessä olevilta, jos he ovat minut ja pari ostostani selkänsä takaa bonganneet. 🙂 Hymyn kera!
 27. 0 points
  Vähän otti päästä eilinen ortopedikäynti lokakuisten tt-kuvien (koivet) osalta. Ihan turhaa paskanjauhantaa (anteeksi termini) ja todella vastenmielinen ortopedi. Juokseminen pitäs lopettaa kokonaan (never gonna happen!) ja tilalle ottaa mm. kuntopyöräilyä, vesijumppaa, murtsikkaa ym. BS sanon minä. Juokseminen on nimittäin Respectan mittatilauspohjallisten myötä sujunut erittäin hyvin ja vaikka asentovirhe tuossa vasemmassa jalassa onkin, koipi ei ole kipuillut (kivut loppuivat kokonaan). Musta möykky vasemman säären sisäsyrjällä näkyi kuvissa, ortopedin mukaan on ollut rasitusmurtuma ja möykky lienee siinä nyt pysyvä arpeuma kautta vastaava, en tiiä mikä on.. MUTTA! Jos fysiatrini, jonka pakeilla kävin heinäkuussa magneettikuvien osalta, ei kieltänyt juoksemista kuin sen kivun ajaksi - ja hän harrastaa itse maratoneja - ei juoksua minulta yksi typerä ortopedikaan mene kieltämään. Anteeksi että haukun typeräksi, mutta miehen asenne oli aavistuksen liian ylimielinen ja huvittunut. Ugh. Olen puhunut. Ja aamulla juostiin koirien kanssa kuun möllötellessä taivaalla. :) Ähäkutti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy