Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 22.11.2018 in all areas

 1. Iina Puskala asetti itselleen mahdottomalta tuntuvan tavoitteen. Luultavasti projektista oli keskustelu perheen piirissä perusteellisesti ennen siihen ryhtymistä. Kyllä hän juoksi myös muualla, mm. 26 maratonia muilla paikkakunnilla, myös jänisjuoksuja. 146 juoksua kelpaa 100+ -tilastoihin, eli mukana ollut vähintään 3 loppuunjuossutta, ei ole tarvinnut aina yksin olla. Puskala on hevostilan emäntä Pohjanmaalta ja nainen. Jos olisi mies, niin kommentit voisivat olla toisenlaisia tai keskusteltaisiin ehkä enemmän suorituksesta, psyykestä, palautumisesta, varu
  11 points
 2. Pukkasi pitkiksen: 26 km 5.58/km AVG 110 Mainio juoksusää.
  5 points
 3. Ke 10km @4:23min/km To 28,2km @4:23min/km, 280m+. Ensimmäinen "pitkis" leikkuun jälkeen. Hyvin kulki, mutta munat jäätyi kyllä ja nännit ruvelle. Keskisyke 157 eli neljä lyöntiä alle aerobisen kynnyksen.
  5 points
 4. Täältä päin tulokseksi 7.5km Pk vauhtista mattojuoksua ilman sen suurempaa flow tunnelmaa;) Päälle sauna, teki gutaa:)
  5 points
 5. Minullakin on vasta vajaa kymppitonni mittarissa vaikka ikää on 64v, kun kuuskymppisenä myöhäisheränneenä aloitin, jos satunnaisia saunalenkkejä nuoruudessa ei lasketa. Vielä on nousukiito menossa kunnon suhteen ja toistaiseksi terveyttä riittää treenaamiseen. Kyllähän se laskusuhdanne joskus alkaa, mutta ensi vuonna vaihtuu sarja ja voi taas tehdä ikäluokan omia ennätyksiä. Jos menee jalat alta juoksun suhteen, täytyy keksiä jotain muuta kuten pyöräilyä ja hiihtelyä, joita voi tehdä yli kahdeksankymppisenäkin, jos muu terveys sallii. Vanhalla iällä se liikunta vasta tärkeää onkin toimintakyvy
  4 points
 6. Hiihtoniilo?

  Ke 21.11.

  Hiihtokauden avaus Lempäälän Hakkarin hyvällä 1,3km tykkilumella. 44min 10,4km 4'13/km elevation gain' 252m -6C luistava pakkaslumi. Avg 135bpm max 150bpm.
  4 points
 7. juhanahm

  Ke 21.11.

  Sisäkauden avaus Esportissa. Kello näytti vauhdeiksi mitä sattuu tai siis ihan liian nopean vauhdin. No kierrosaika ja määrä ei valehtele eli 15.2km 6.00 ja syke 119. Kaverilta jäi lenkkarit kotiin, mutta onneksi sai toiselta veijarilta lainaksi.
  4 points
 8. juoksulajeista järjettömin on kuitennii sadankympin aidat.
  3 points
 9. 15,36km@6:27 Varhaista käyskentelyä pimeillä neulaspoluilla. Loivat maastot-loivat liikkeet, siinä aamun teema. Eilinen tuntui ja jaloista oli veto pois. Ylämäet kävellen. Keli marraskuiseksi mainio, -1C ja polku huippukunnossa.
  3 points
 10. Ma 19.11 Esport Alkuverkka 2 km, keskitahti 5:34, syke 121 Reipas 6 km, keskitahti 4:30, syke 147 Salilla ojentajat, vatsa ja pohkeet Ti 20.11 Esport Alkuhölkkä 5 km, keskitahti 6:00, syke 119 Salilla olkapäät, hauis ja selkä Loppuhölkkä matolla 2 km Ke 21.11 Kimppalenkki Espoon juoksijoiden laumassa. Matka 12,4 km, keskitahti 5:24 ja syke 136. Aina taattua juoksun juhlaa. Kiitos juoksuseurasta @isi @ZeroDiesel @nyba ja koira.
  3 points
 11. kiritiina

  Ke 21.11.

  Mission completed, eli tämän kuukauden minimikappalemäärä lenkkejä hölkätty (12 kpl). Kilometrimäärä on kaukana siitä, mitä toivoisin mutta pääasia, että on tullut tossuja ulkoilutettua. Ai niin, tänään tuli 6 km kiepautus.
  3 points
 12. Keskiviikko 21.11 Illalla polkuilua pimeässä ja itseäni huomattavasti kovemmassa seurassa. 1:13:42, 13,00 km @5:40/km, keskisyke 141 (max 159). Parhaat kilsat 5min/km pintaan, joten aika reipasta kyytiä pimeällä polulla. Välillä jo aika kovan tuntuista menoa. Hyvä treeni. Torstain 22.11 Tänään sitten hyvinkin rauhallista alapeekoo:ta sileällä ilman hienouksia. 2:02:37, 22,01 km @5:37/km, keskisyke 124. Takana taas töiden takia valvottu yö, joten siihen nähden yllättävän hyvä ja kevyt iltalenkki. Ekat 15km sykkeet hyvinkin maltilliset, lopussa meinasi vähän karata.
  2 points
 13. Kyseisen ketjun harjoittelufilosofiaan en ole älyttömän tarkasti perehtynyt, mutta kaikilla rasitusalueilla on aikansa, paikkansa (sekä tekijänsä). Palapeli, ja kuka osaa koota palapelin kaikista parhaiten sekä viisaitten, käyttäen mahdollisimman useaa oman kuormitusalueen ”palasta” oikeissa suhteissa sekä järjestyksessä, niin silloin on mahdollista päästä lähelle oman suorituskykynsä maksimia.
  2 points
 14. Itsellä loppui Vantage V mallista matkan mittaus ongelma harjoituksen alusta kun resetoin laitteen pitämällä punaista nappia 15 sekuntia pohjassa. Tuon jälkeen on laite siis mitannut nätisti kokonaismatkan heti harjoituksen alusta eikä vasta kilometrin jälkeen 🙂 Optinen HR ei tunnu oikein yltävän sykealueen yläpäähän minulla. Tämän huomaa varsinkin intervalli vedoissa että syke on todella vaikea saada 5 tasolle vaikka kuinka paahtaa omilla maksimirajoilla. Kuvassa urheilukentällä juostu tunnin setti ja vertailuna kuukauden takaa vanhempi samanlainen harjoite M430 optista HR käyttä
  2 points
 15. Jos itselläni olisi pari kolme tuntia ylimääräistä aikaa joka päivä ja äärimmäinen intohimo toteuttaa itseäni juosten, pyrkisin pääsemään mahdollisimman hyvään maratonkuntoon. Juoksisin uhrautuvasti pitkiä lenkkejä, vauhtikestävyyslenkkejä, intervalliharjoitusta jne. Joskus palauttava lepopäivä väliin. Sitten vuoden kuluttua, jos projekti olisi mennyt putkeen, täräyttäisin pöytään kelpo maratontuloksen. Tietenkään en pääsisi tällä tavoin uutisiin enkä tv:n keskusteluohjelmaan, mutta kiikkustuolissa voisi vanhana sitäkin seikkailua muistella.
  2 points
 16. 21,95km@4:52 Kaunis aurinkoinen aamupäivä houkutteli kurnuttamaan sydän- ja verenkiertoelimistöä. Joutui palkeiden pohjasta jonkun syvemmän huokauksenkin tekemään. Muutama pakkasaste veti asvaltin pintaan ohuen kuuraparran ja aavistuksen meinasi Tracerit lipsahdella. Muuten perfect conditions. Suuntasin tossujen kulun kohti Rantatietä ja sieltä Aholaa. Alkuun ropan herättely reilu 4km@4:47. Pikku paussi ja jalkojen venyt+heilautukset ja sitten spotikasta tulvineen vaihtelevan rytmimusiikin tahdissa 20x400m palautukset 100m kävellen. Nelosiin tähtäsin puolikk
  2 points
 17. Et kai koiriasi sentään😂
  2 points
 18. En oikein ymmärrä tuota jatkuvaa PK2 -alueen jyystämistä. Useimmilla juoksijoilla kun silloin alkaa harjoitusteho puuroutua juuri noin, että kevyet juostaan liian kovina eikä tehoharjoituksissa valmiiksi väsyneenä ja huonosti palautuneena jakseta pitää kunnolla vauhtia ja koko ajan upotaan syvemmälle palautumattomuuden suohon. Maratonvauhtiin tottuu juoksemalla maratonvauhdilla, ei juoksemalla jatkuvasti "melkein maratonvauhdilla". On parempi juosta yksi maratonvauhtinen viikossa kuin viisi lenkkiä vauhdilla, joka ei kehitä, mutta ei myöskään palauta.
  2 points
 19. Pessi

  Pessi (5 km alle 20 min)

  Iltalenkki 8,6 km aikaan 48:20 (5:36 min/km) keskisykkeellä 135. Tänä aamuna oli toinen aamu peräjälkeen kun leposyke oli normaalilla tasolla ja olo muutenkin palautunut joten päätin palata lenkkipolulle. Mukava oli juosta pikkupakkasessa kauniin kuutamon alla. Ei sitä näköjään muutamassa päivässä vielä ihan kaikkea unohda 🤔😆
  1 point
 20. Anaerobinen kynnysvauhti oli 4'46 ja aerobinen 6'13min/km. Tosin juoksin tiistaina kyseistä vauhtia tunnin 7 pykälää alle aerobisen kynnyksen. En saanut maksimia irti testeissä, joten jossain vaiheessa keväällä se nähdään kisoissa. Kolme vuotta sitten on mitattu maksimiksi 213.
  1 point
 21. En. Kyseessä on laiteen uudelleenkäynnistys ilma että mitään tietoja katoaa. Tällä kertaa vaan varmistaakseni että jos laiteessa on jotain hässäkkää muisti korruptoitunut tai vastaava. Syynä oli että parilla hidasvauhtisella koiran kävelytys lenkillä alkoi sykelukemat olemaan selvästi liian suuret. Ongelma korjaantui tällä tempulla. Epäilen että synkronoinnin yhteydessä on tullut joku häiriö mistä kyseinen ongelma saattoi johtua.
  1 point
 22. To 22.11: 60min PK1 6'44min/km avg141. Testistä saadut kynnykset ovat 158 ja 185. Rasvaprosentti pihtimittauksella 19,6. Tosta 10 prosenttia hiljalleen pois.
  1 point
 23. Kenelle on, kenelle ei. Jäykkiä pökkelöitä, jotka eivät ainakaan minulle sovi.
  1 point
 24. Mikkok

  Garmin Fenix 5

  Kiitos myös täältä! Samoin, 935 tulossa!
  1 point
 25. jlaakso

  Garmin Fenix 5

  Kiitos tästä, ei lähtenyt fenixiä, mutta Forerunner 935 lähti 🙂
  1 point
 26. Tänään vertailin Garmin sykevyöllä tehtyä mittausta ja Polar Vantage V. rannesykeenmittauksella. Ennen lähtöä lenkille tein Polarin ohjeiden mukaan ja pesin rannesykemittarin ledit lämpimällä saippuavedellä ja kuivasin mittarin pehmeällä pyyhkeellä, lisäksi laitoin mittarin pari cm. ylemmäs ranteeseen josta olin parturoinut karvat pois. Parantaa kuulemma mittausta mitä enemmän on lihaa/lihaksia mittarin alla. Lisäksi käynnistin mittarin painamalla punaista nappia reilut 10.sek. Kyselin Polarilta OH1 optisesta sykkeenmittauksesta. Alla Polarin vastaus Matalat lukemat johtuvat ta
  1 point
 27. Ei ny sentään. Koirat sai joulusafkaa 😂
  1 point
 28. JH1

  Otsalamppua hankkimassa

  Tehokkaankaan (4 000 - 6 000 todellista lumenia) otsavalon ei tarvitse olla epämukava tai hölskyvä. Niissä on hyvä panta ja akulle akkuliivit. Akku on se painavin osa ja se tulee optimaaliseen paikkaan alaselän kohdalle tai hieman ylemmäs. Ihan hyvä noiden kanssa on juosta, mutta kovimmassa paikassa ainakin kevyt juoksija voi huomata 1 kg:n lisäpainon vaikutuksen. Tietysti tiheässä puskassa tehokas valo tahtoo osua jokaiseen oksaan, koska se ei ole heti silmien yläpuolella vaan enemmän päälaen puolella. Lamppu on sijoitettu näin, että sillä näkisi myös sumussa ja sateessa.
  1 point
 29. Tukkijätkä makkaraa (parilassa ei löytynyt grillihiiliä), perunaa, ruisleipää ja aina paljon kasviksia sittenhän se on melkein terveellistä.
  1 point
 30. Kokouksen jälkeen lyhyt palauttava 50min uinti, ei raportoitavaa muuta kuin vesi oli eri likaista. Huomenna klo 6 matolle juoksemaan. Ja lounastauolla tarkoitus ehtiä uimaan, saas nähdä onnistuuko suunnitelma olleskaan! Jos hotlan salilla on edes etäisesti järkevät punttausvermeet, otan perjantai-aamuna vielä salisetin. Jos nuo onnistuu tehdä, menee tämä viikko vielä kohtuu hyvin harjoitusten suhteen. Ensi viikolla riittää enemmän haasteita...
  1 point
 31. Kale

  Garmin Fenix 5

  Nyt lähtee vanhaa Fenixiä halvalla juoksukaupasta https://www.juoksukauppa.fi/black-friday GARMIN FENIX 5 S SAPPHIRE ROSE GOLD €349 GARMIN FENIX 5 X SAPPHIRE €399 GARMIN FENIX 5 SAPPHIRE €349 GARMIN FENIX 5 S SAPPHIRE €349 GARMIN FENIX 5 S €329
  1 point
 32. Perskutarallaa tuossahan ois jämäkkä tavoite vuodelle 2019. Pohjatöitä jo vähän tehtykin tämän ja viime vuoden puolella 😎😉
  1 point
 33. Tämä on omakin lähestyminen maratonille. Kunnon valmistautuminen, mikä alkaa hyvissä ajoin. Täysi keskittyminen projektiin, ja kisapäivänä all in - niin paljon irti kuin lähtee. Laatu edellä mennään. Mieluummin yksi onnistunut kuin sata sinnepäin.
  1 point
 34. Keskiviikko 21.11.2018 Juoksua 12,4 km/1 h 7 min, @5:24 min/km, avg 132. Espoon kimppalenkillä kevyttä juoksua hyvin maltillisella loppunostolla® Mukana menossa @nyba, @ZeroDiesel ja @SteadyRunner64 - kiitokset!
  1 point
 35. ZeroDiesel

  ZeroDiesel (TBD)

  PK@17,02km@1h31min49sek@5min24sek@133 Korentoportin keskiviikon kimppalenkki yhdessä @nyba @SteadyRunner64 @isi kanssa kera siirtymien. Mukavaa rupattelua tutussa porukassa kera @kiljander apokalypsin (-3 C, täysikuu). Kiitos juoksutoverit, palataan taas.
  1 point
 36. Suomi juoksu on oma kisa eikä täytelaji tai sitten ei ollenkaan !
  1 point
 37. Samoja huhuja olen kuullut minäkin, jotta KUR ottaisi täytelajiksi 100 km. Suomi-juoksu on kuitenkin Suomi-juoksu.
  1 point
 38. Liikkuja

  Ke 21.11.

  Surullista. Pahoitteluni ja voimarutistus, vaikka en sinua tunnekaan muuten kuin näin palstan kautta.
  1 point
 39. Hengästyttää pelkkä treenien seuraaminen....👍
  1 point
 40. Tästä ketjusta voisi tehdä meidän +50v treeniketjun ? Itellä alkoi myös maraton kuume ehkä, kun on käynyt kisoja kattomassa ja muita kannustamassa. Nähnyt myös yhden perusterveen 2:57 ajan syntyvän. Tämä kirja on hyllyssä, mutta sen mukaan en tee vaan 3 juoksua: intervallit, maravauhtista ja pitkis+ 2 Crosstraining per viikko. Ei vaan kroppa kestä 5-6 juoksua viikkoon ei edes puolimaralle, kun treenasin kovempaa.
  1 point
 41. Kyllä on aika samat lukemat kuin minulla lukuunottamatta BMI:tä ja maraenkkaa. Ikää on saman verran, rautakanki olen minäkin, kymppi ja puolikas on minulla kulkenut vain minuutin kovempaa, kynnysvauhtinikin on lähellä sinun vastaavia: max 3:40, anaerobinen 4:22, aerobinen 5:20. Viikkokilometrit sinulla on jonkin verran isommat. Mutta BMI minulla on 22,4 (189/80) ja maraenkka 3:15. Kyllä sanoisin että syy saattaa piillä tuossa BMI:ssä, se ei vaikuta vielä kympillä ja puolikkaalla niin paljoa mutta sitten maratonilla 30km jälkeen uskoisin että alkaa vaikuttaa.
  1 point
 42. Hiljalleen nostamassa määriä. Joitain lenkkejä viime ajoilta: Ti 18,5km 4:29min/km Aer.kynnyksen alla jokunen lyönti. Osa matkasta kevyttä kun törmäsin tuttuun lenkkeilijään To 14,5km 4:32min/km. Perushölkkää Pe 21,2km 4:27min/km. Perushölkkää. La 13km 3:51min/km. Vähän VK kiusoittelua loppuun hieman kiihdytellen. Tammikuun prokkikseen alkaa aika vähenemään joten on aika aloittaa treenit. Tällä hetkellä tuntuu että esim VK lenkeistä palaudun hyvin nopeaan ja kun jalat ei kipeydy niin sehän on mukavaa. Samanlaisia fiiliksiä kun viimek
  1 point
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy