Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04.10.2018 in all areas

 1. 9 points
  No, tässä olemme sitten eri mieltä. Keskustelu saa olla räiskyvää ja kärkevääkin, mielipiteitä saa tottakai olla. Mielestäni vaan kenenkään kutsuminen esimerkiksi "perustiedoiltaan säälittäväksi" tai "idiootiksi" ei todellakaan kuulu aikuisten ihmisten väliseen fiksuun kommunikointiin. Mutta saahan sitä toki olla sitäkin mieltä, että se on ok ja ajatella sitä pahevuksuvien olevan ylemmyydentuntoisia. Ja minä saan sitä silti paheksua. Lopultahan kaikki saavat tehdä ihan mitä lystäävät, kunhan eivät riko lakia. Onko se sitten aina kivaa ja millaisen keskusteluilmapiirin yhteisöissä kukakin pidemmän päälle haluaa olla, on tietysti toinen asia. Josta siitäkin saa toki olla montaa mieltä.
 2. 9 points
  Sanonpa tähän väliin vain sen että on kovempi suoritus läpäistä aloittelevana lenkkeilijänä maraton esim 4.30 ajalla kuin ok kuntoisella painaa se tuntia nopeammin. Se on lähes liikuttavaa kun näkee paskakuntoisen kaverin taistelevan sen 42km maaliin kaikista kivuista ja vaillinaisesta kuntopohjasta huolimatta. Siitä lähtee respaa. Tulen arvostamaan vaimoni maalinpääsyä Vantaalla paljon enemmän kuin omaa juoksuani, vaikka tulenkin rajoitinta vasten juoksemaan. Helppoahan se on "hyvä"kuntoiselle.
 3. 8 points
  Tämä ketju jotenkin kiteyttää kaiken siitä, mitä nettikeskustelu nykyään on. Äärilaitoja ja ehdottomuutta. Tässä neljässä sivussa ja reilussa vuorokaudessa on onnistuttu pääsemään harvinaisen asiallisesta aloituksesta ja sinänsä ihan tärkeästä aiheesta Neuvostoliittoon ja olemaan ilkeitä, hyökkääviä tai vähintäänkin piilovittuilevalla tyylillä henkilökohtaisuuksiiin meneviä aika monessa viestissä. Enää maahanmuutto-aspekti puuttuu. --- Ja ketjun aloitukseen: samankaltaisia kokemuksia ja ikävästi tosiaan ne negatiiviset kommentit jää mieleen. Kun asiaa kuitenkin tarkastelee hengitettyään objektiivisesti, niin onneksi suurin osa on kuitenkin asiallisia, enimmäkseen jopa kannustavia ja mukavia. Öyhöttäjien juttujen on vaan pakko yrittää antaa mennä tuulitunnelista suoraan läpi.
 4. 7 points
  Kiitos palautteesta. Tuttu on mainitsemasi kirja ja muutkin yllä esittelemäsi tapahtumat. Samoin kuin Gandhin taustat ja vaikutteet. Historiasta kun on tutkinto tällä ylimielisellä idiootilla, joten nämä ovat paremminkin kuin tiedossa. Onpa näitä koulussakin käyty opettamassa yläastelaisille. Sitä en kyllä ymmärrä että mistä moinen tilitys? Missä vaiheessa olen ehtinyt väheksymään sotia kokeneiden puolivalintoja? Tarkoitus kun oli ilmaista että väkivallan ihannointi ei minusta kuulu tänne juoksufoorumille eikä muuallekaan.
 5. 7 points
  Tähänkin asiaan pätee sama totuun kun moneen muuhun - "Yksi mätä omena pilaa koko korin." Valtaosa foorumien kirjoituksista on fiksua ja kannustavaa, mutta ihminen on vaan rakennettu sillä tavalla, että negatiiviset asiat tahtovat pompata silmille. Niistä ei vaan pitäisi välittää, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Huomaan omissakin harjoituspäiväkirjoituksissa välillä lauseita, jotka joku voisi tulkita ylimielisiksi. Esimerkiksi jos joku harjoitus on mennyt huonosti ja tilitän vauhtia "mateluksi" tai jotain vastaavaa. Olen näitä pahimpia itseironisia lausahduksia korjaillutkin jälkikäteen, sillä jos jossain niin netissä väärinymmärrys on kovin helppoa ja selittely vain pahentaa tilannetta.
 6. 6 points
  Onnistuuko vielä paluu itse otsikon aiheeseen ja ARVOSTUSTA kyseiseen aiheeseen! KIITOS! Otsikon aloittajalle tsempit juoksun harrastukseen, hyvä ja terveellinen harrastus. Prosenttijoukko on näitä vähättelijöitä. Täysijärkiset arvostavat.
 7. 6 points
  En jaksa lukea koko sivuraiteille eksynyttä keskustelua, mutta suoraan kommenttina aloitukseen: aivan käsittämätöntä perseilyä noiden kommentoijien asenne. Mun kohtaamista juoksijoista 95% on todella kannustavia ja myös aloittelijoihin ja hitaampiin juoksijoihin rohkaisevan positiivisesti suhtautuvia. Valitettavasti pari kertaa olen törmännyt siihen, että jopa yhteislenkkien vetäjien ja tapahtumajärjestäjien mielestä (rivien välistä luettuna) niihin ei saisi osallistua, jos ei ole tarpeeksi nopea ja kovakuntoinen juoksija. Tai sitten juoksijoihin, jotka turhautuvat aloittelijoille suunnatulla yhteislenkillä, jos joku pyytää hidastamaan tai kävelemään välillä. Juoksu - ja mikä tahansa liikunta - pitäisi olla iloa ja terveyttä tuottava harrastus, johon kenellä tahansa on oikeus kuntotasosta riippumatta. Onneksi nykyään myös hitaan pk-lenkkeilyn arvostus tuntuu olevan kasvussa, ja monet kertovat ylpeinä, kuinka ovat viimein oppineet juoksemaan tarpeeksi matalilla sykkeillä.
 8. 6 points
  Onneksi. Ja paremman tekemisen puutteessa voi uhota nykymiehelle sopivissa ympäristöissä, kuten kaupan kassoilla ja Internetin keskustelupalstoilla. Siinähän sitä on toimintakenttää kovemmallekin karjulle.
 9. 6 points
  En tiedä tapausta, mutta väkivalta ei ole keino ratkoa missään tapauksessa asioita ja väkivallan ihannointi on mautonta. Ellei nyt sitten natsit tekisi paluun ja pitäisi sotajoukot hätyyttää hätiin. Silloin hyväksyisin kyllä jos Suomi olisi tällä kertaa muiden kuin natsien puolella. "Silmä silmästä tekee koko maailman sokeaksi." "Väkivallalla voitettu voidaan pitää vain väkivallalla." "Väkivallattomuus ei ole vaate jonka voi halutessaan pukea ylleen ja riisua pois. Sen paikka on sydämessä, ja sen täytyy olla erottamaton osa ihmisen koko olemusta." - Gandhi
 10. 5 points
  👍 Tämä ketju on laatuviihdettä, natsi- ja neukkukorttejakin on käytetty enemmän kuin keltaista korttia futiksen MM-kisoissa.
 11. 5 points
  Hauskaa on muuten on se, että kun viisaammat ovat pää märkänä miettineet, minkälaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan, kun digitalisaatio, keinoäly ja muut tekijät muokkaavat toimintaympäristöä, niin aika vahva konsensus on siitä, että tarvittavia ominaisuuksia eli ns. tulevaisuuden taitoja ovat esimerkiksi vuorovaikutustaidot, empatia, luovuus ja ongelmanratkaisukyky. Jokainen voi itse miettiä, edistyvätkö tämän kaltaiset taidot paremmin runoja kirjoittamalla vai kassalla uhoamalla. Itse en tosin oikein ehdi kumpaakaan, kun pitää yrittää käydä lenkillä.
 12. 5 points
 13. 4 points
  Meitä on moneen junaan. Itse monesti päästän ihan oma-alotteisesti tollaisessa tapauksessa jonkun ohitseni kassajonossa. Koska: 1. Se on hyvin vi@tumaista odotella joskus kun joku tyhjentää kassalle täyden ostoskärryn täyteen tavaraa ja itse odottelee siinä jonon jatkona se yksi hiivakuutio kädessä jonka unohdit ostaa hetkeä aikaisemmin. Ja samaan aikaan vaimo ja lapset odottaa autossa kärsimättömänä miten siinä yhden hiivakuution ostamisessa voi kestää niin hel@etin kauan. 2. Se on vain pirun mukavaa jos joku tarjoaa itselle joskus samaa mahdollisuutta mennä jonossa pykälän edelle. Hyvää tekee mieli kierrättää. Vähän kuten vasta teki itsellä mieli kirjoittaa tänne foorumille jostain asiasta minkä itse olin kokenut erittäin toimivaksi jutuksi. Ei tee enää mieli, koska I take no shit.
 14. 4 points
  @Tak oot meikän uus idoli💪 Anna mulle sisältö elämään ja perusta blogi! On vähä ontto olo, kun Jodi kirjoittelee nykyisin niin harvoin...
 15. 4 points
  Ja se aspekti että paheksutaan omassa ylemmyydentunnossaan (räiskyvää) mielipiteidenvaihtoa. Onneksi sinä sen aspektin tähän lisäsit. Juokseminen on harrastus ja täällä keskustelu on omaltakohdaltani informaation saamista kuin jakamistakin, kuitenkin pääsääntöisesti ajanvietettä. Joskus voi räiskyä ja minusta ainakin sellainen on parempaa ajanvietettä kuin katsoa laimeaa keskustelua, jonka tunnetason lataus sekä mielenkiinto on samaa luokkaa kuin maalin kuivumisen seuraaminen.
 16. 4 points
  Palstan trolli, ei kannata välittää. Mitään järkevää ohjetta kaverilta ei ole tullut mihinkään keskusteluun. Ehkä blogin motto selittää myös jotain: "If nobody hates you, you,re doing something boring". Minulla on oikeus!
 17. 4 points
  Minulle Pohjois-Karjalan maaseudulta kotoisin olevana, missä vilpitön auttavaisuus, ystävällisyys sekä vieraanvaraisuus on hyveitä, niin ei tästä opista kyllä jäänyt mitään järkevää oppia käteen tai mieleen. Oikein kun rupeen miettimään niin olisko tälläinen oppi mitään; sikäli haluat olla kusipää, niin sitä ei kannata käydä miettimään - muuten tulee vielä itselle paha mieli.
 18. 3 points
  Syksyn ja talven koittaessa aina ajankohtainen lampputesti. Olkaapa hyvä: Valoa pimeyteen - LUMONITE Compass R
 19. 3 points
  Onneksi sinun argumentoinnit ovat kuitenkin priimaa 👍🏻👍🏻👍🏻
 20. 3 points
  Toivon että tämä palsta pysyy asiallisena eikä muutu kohti suoli24:sta. Kärjistetyt mielipiteet saa myös pitää omana tietonaan, kaikkea ei ole pakko kommentoida eikä provosoida muita.
 21. 3 points
  Varmaan kaikissa harrastepiireissä on sellaista asennetta aloittelijoita kohtaan. Osalla ihmisistä perusluonne vain on sellainen, että yrittää parantaa omaa erinomaisuuttaan lyttäämällä heikompiaan ja parhaassa tapauksessa nuoleskelemalla parempiaan, että kuuluisi vähän parempaan piiriin kuin todellinen taso oikeasti riittäisikään. Niistä ei kannata välittää, koska niiden mielipiteellä ei ole mitään väliä. Tärkeintä, että itse tykkää mitä tekee, ja käy treenaamassa omien tavoitteiden/tarpeiden perusteella - olipa se taso sitten mikä hyvänsä. Kuitenkin valtaosa täällä treenaa oman hyvinvoinnin takia sekä hakee terveyttä ja jaksamista jne, niin silloinhan on tärkeintä kuitenkin, että on päässyt ylös sohvalta.
 22. 3 points
  Muiden ihmisten väheksyjiä ja itsensä kehujia löytyy jokaiselta elämänalueelta. Mitä se kertoo näistä ihmisistä? Heikkoa itsetuntoa, kateutta, pettymyksiä omiin saavutuksiin, narsismia...you name it. Jokainen meistä voisi varmaan opetella lisää empatiaa ja iloita aidosti muiden ihmisten puolesta sen sijaan että mietitään, kuinka raportoin omat treenini tai kisani ja sitten haen muilta hyväksyntää. Tässäpä se
 23. 2 points
  @PA lopeta tyttöily ja rupea mieheksi.
 24. 2 points
  Tähän se menee, kun ei enää tiedot ja taidot riitä pysymään itse asiassa. Ihan perus ad hominem.
 25. 2 points
  Täysin oikein toimit tuossa tilanteessa. Ei tuollaista henkilöä, joka ei peruskäytöstapoja hallitse kuulukaan päästää ohi. Ei se toimi noin, vaan ensin kysytään kohteliaasti lupa, ja sitten vastapuolen vastauksen mukaan katsotaan jatkoa.
 26. 2 points
  En minä tietenkään mieltäni pahoita. Jos pidän osaa ihmisistä typerinä ja heidän käytöstään idioottimaisena, sekä käytöksellään kehumista harvinaisen tyhmänä, ja sikäli joskus sanon siitä, niin ei se tarkoita että mieleni pahoittaisin. Ei lähellekkään. Enemmän minä pidän heikkona itseluottamuksena tuollaista käytöstä. Todellinen sisäinen voima tulee muualta, kuin vässykyyden pelkäämisestä ja sen karkoittamisyrityksinä kassajonoissa.
 27. 2 points
  Minä ite oon semmonen jolkottelija, joka on juossu vuodesta 2011 maratoneja ja maratonin alle 4 tuntiin ja muutamia lyhyitä ultria siihen lisäksi. Jotenkin ittellä on semmonen fiilis aina missä tahansa keskustelupiirissä ym. missä juoksu on aiheena, etten kehtaa suutani avata, koska jostain syystä automaattisesti ajattelen kaikkien olevan kovempia menijöitä kuin minä 😄 ja usein varmasti näin on, ainakin tuolla some-maailmassa tuo tunne on ihan jokapäiväinen. Mutta se ei minua häiritte millään tavalla, oon vaan enimmäkseen kateellinen kun itelläni ei oo samalla lailla aikaa juosta joka viikko yli 100 kilsaa. Se ois nimittäin mahtavaa! 🙂 Samalla kadehdin kyllä niitäkin, jotka saavat juosta vuodet läpeensä vammoitta. Ollapa ittellä joskus niin hyvin nää jolkka-asiat! 🙂 Mutta minä jolkottelen omaks ilokseni vuoden ympäri ja kiitän siitä ilosta koiriani, joita ilman tämä harrastus ei ehkä edes näin aktiivista oliskaan! 🙂 Ps. juu ja annan ilomielin kassajonossa yhden tai kahden artikkelin ostajalle paikkani. Harvoin mulla siellä niin tulenpalava kiire on plus olen itekin saanut tilaa pyytämättä edessä olevilta, jos he ovat minut ja pari ostostani selkänsä takaa bonganneet. 🙂 Hymyn kera!
 28. 2 points
  En ala ketään vähättelemään, vaan totean että ko blogin pitäjää milestäni ei voi luetella kokeneeksi, jo tuo blogi kertoo miten kokenut kaveri on kyseessä. Minusta hän on enemmän vakavahko harrastelija :) Jos on oikeasti kokenut jne on itsetunto jo sillä tasolla että ei ole tarvetta mitätöidä kenenkään tasoa tai suoritusta. Itse olen aloittanut tämän lajin harrastamisen reilu 12v sitten, ja ihan paria poikkeusta lkm olen saanut hyviä neuvoja ja kannustavia kommentteja niin täällä kuin livenäkin. Eräs kokemus on jäänyt mieleen, olin valmistautumassa toiseen maratoniini ja viikko kilsat oli luokkaa 50km kovat ja kevyet 25-30km, kirjotin jotenkin näin "kova viikko takana ja reilu 50km saatu kasaan, nyt huilitaan ja odotellaan superkomppoo"(savolaisittain superkompensaatio) Eräs kolmikirjaiminen nimimerkki tokaisi "superkompensaatioon vaaditaan esin että harjoittelee" :) :) Silloinhan se vitutti ja yhteen otettiin, mutta jälkeenpäin ajateltuna, naurattaa.
 29. 2 points
  Hahhaa, olet sitten erehtynyt lukemaan @Baltsu n blogia. Olen itse lukenut tuon samaisen postauksen. Mutta älä huoli, Baltsu edustaa vain itseään ja hän kiukuttelee kaikesta. Eikä hän edes ole kokenut juoksija, vaikka itse niin kuvittelee. Kokemuksesi ovat ikäviä, mutta niihin törmää mielestäni ajoittain kaikissa lajeissa. Neuvoni on, että älä välitä. Tee vain omaa juttuasi, ignooraa idiootit ja pidä ympärilläsi ihmisiä, jotka sinua miellyttävät. Muilla ei ole mitään väliä. Vain sinun ja ystäviesi juoksuilla on merkitystä. Idiootteja riittää aina, ja heihin ei kannata uhrata energiaa, koska elämä on liian lyhyt sellaiseen.
 30. 2 points
  Hyvin se menee! Muistaakseni lähdet siinä "kilpasarjassa" eli silloin on jo kivan valoisaa. Me retkiläiset lähdetään vielä aamuhämärissä. Ja mieti pitkäsarjalaisia! Yön selkään, sysipimeään ja koleaan metsään menevät, hullut...
 31. 1 point
  Vuosi jälleen menty elämässä eteenpäin ja on vuosittaisen blogipäivityksen aika 😂 Viime viikolla käytiin Cervian kaupungissa tämän vuotinen IM Italy kilpailu, johon tuli osallistuttua. Kisa valkkaantui viime syksynä pitkälti sen sijoittumisen kalenteriin mukaan sekä sillä, että Barcelonan kilpailu oli mennyt loppuun myydyksi oletettua aiemmin. Kisa ja paikka kuitenkin vaikutti mielenkiintoiselle ja eihän tuossa mitään valittamista lopulta ollutkaan. Matkaan lähdettiin paremman puoliskon kanssa torstaina aamusella. Lento Pariisin kautta Bolognaan meni kivuttomasti noin kuudessa tunnissa. Vuokra-auto alle ja vajaan kahden tunnin kuluttua oltiinkin jo kirjautuneena Cerviassa rantahotelliin joka sijaitsi noin 3km päässä varsinaisesta kisakeskuksesta. Cervia on mielenkiintoinen, ehkä jopa omituinen pikkukaupunki. Rantaa aurinkotuoleineen ja rantaravintoloineen on Ardianmerelle silmän kantamattomiin. Hotelleja on koko rannan mitalta, mutta ainakaan syyskuun lopulla kylällä ei tunnu liikkuvan kuitenkaan oikein ketään. Viikonloppuna paikalliset jollain tapaa rantoihin löysivät, mutta tyhjyyttään paikat kaikkineen huusivat. Torstaina käytiin pyörähtämässä kylällä syömässä ja tarkistamassa missä kisan kannalta oleellisimmat paikat ml. Karaoke sijaisivat. Ravintolatarjonta oli tällä kylällä niinikään yhtä vaille tylsää pizzaa ja pastaa höystettynä lähinnä merenelävillä. Tiedä sitten mikäli rantaravintolat olisivat palvelleet iltaan asti. Perjantaina puuhattiin kalustoa kuntoon myös osittain tarjolla olleen huoltokojun avustuksella. Ilmottautuminen tuntui ruuhkautuneen aamupäivästä, mutta myöhemmin iltapäivällä tilaa riitti ja homma hoitui hyvin jonottamattakin. Kaikki vaikutti olevan hyvin kunnossa ennen kisaa. Tiedossa oli lämmintä keliä, puolipilvistä noin 28 astetta, pientä 4m/s tuulta ja vajaan 23 asteista merivettä. Lämmintä, mutta oikeastaan aika houkuttavaa. Perjantai-ilta chillailtiin ja pehkuihin mentiin hyvissä ajoin. Nukkuminenkin maittoi verrattain hyvin. Kisa-aamuna lauantaina hotellilla oli tarjolla IM aamupala ja muutenkin puoli tuntia tavallista myöhäisempi kisan alku (7.30) tuntui jotenkin dramaattisen paljon helpommalle heräämisessä. Kaikki kunnossa kisaa varten ja mieli oli oikeinkin rauhallinen. Valmistatutuminen heinä-elokuussa sujui omasta mielestä aika hyvinkin, vaikka näyttöä mistään superkunnosta ei ollutkaan. Kevään ja talven treeneistä ei sen sijaan juuri positiivista voinut löytää, mutta ehkä tuo pari kuukautta olisi riittänyt kaivamaan kisakunnon esiin. Uinnin startti suoritettiin köpösarjoissa rolling starttina, viiden sekunnin välein veteen päästettiin 6 uimaria. Matalaa rantaa kahlatessa kerkesi löytämään hyvin oman paikkansa ja tottumaan veden lämpöön joka oli todella miellyttävä. Hakeuduin oikeastaan koko uintiosuuden ajan ulkoreunoille, jossa tilaa tuntui riittävän. Rytmi löytyi melko hyvin ja ainoastaan pieni kolarointi noin 500m kohdalla hengitystä vähän sekoitti. Kokonaisuutena homma sujui leppoisasti. Uinti oli jaettu kahteen osaan noin 2km kohdalta "Australian exitillä", jossa käytiin kirmaamassa maalla parikymmentä metriä ja eikun takaisin mereen. Syvemmissä kohdissa meduusoja näkyi melko paljonkin ja niihin välillä käsiä tuli läiskittyäkin, mutta ei niistä sen enempää harmia koitunut. Jälkimmäisen puoliskon suunnistus meni itseltä jonkun verran metsään ja kurvit tuli otettua turhankin laajalti. GPS:n mukaan matkaa tuli lopulta 4,1km ja aikaa tuohon paloi 1:08. Omalla tasolla, erittäin hyvä aloitus siis koko kisalle. Ensimmäisessä vaihdossa juostiin märkkärin kera varmaan lähemmäs 500m matka ennen vaihtoaluetta. Vaihdossa tuntui olevan ruuhkaa, mutta siinähän tuo sujui muiden mukana hyvillä mielin. Vaihtoalue niinikään oli melkoisen pitkulainen ja seuraavaksi taluteltiin pyörää arviolta 300m matka. Ensimmäiseen vaihtoon aikaa menikin yhteensä yli 9 minuuttia vaikka ihan ripeälle tuntuikin. Pyöräilyosuus vedettiin kahtena kierroksena, joiden kääntöpaikka sijaitsi aivan lähdön tuntumassa. Reitti kulki maaseutua pitkin, välillä mukailleen suola-altaita, välillä pienempien kylien läpi, välillä taas tylsiä moottoriteitä pitkin. Kokonaisuutena profiili oli kuitenkin erittäinkin tasainen lukuunottamatta 45km ja 135km kohdalla ollutta mäkeä, jossa noustiin noin 4km matkalla reippaat 200m vertikaalia. Nousuun sisältyi noin 4 rankempaa lyhyttä pätkää, joissa välityksiä olisi erityisesti toiselle kierroksella kaivannut lisää. Asfaltin kunto vaihteli matkan varrella paljon ja tuossa asiassa Italialaisilla tuntuu olevan melko paljon takamatkaa moneen eteläeuroopan maahan verrattuna. Pyörä kulki ensimmäiselle nousulle asti todella hyvän tuntuisesti ja tavoitteet vilisivät silmissä. Keskinopeus pyöri tuossa vaiheessa lähempänä 36km/h tasoa. Nousu rauhoitti tilannetta ja raastoi sopivasti turhia menohaluja. Nousu tuntui raskaalle, mutta siitä mentiin vielä kohtuullisella energialla yli. Kuumuus vaati jatkuvaa tankkaamista, mutta meno tuntui vauhdikkaalle aina noin 80km asti, kunnes tajusin aloittaneeni aivan liian kovaa. Kilometri kilometrilta takki vaan tyhjeni. Puolen matkan väliaika 2:41 oli vielä kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta tuossa vaiheessa energiat oli syöty aivan pohjia myöden pois. Raahustus tuntui koko aika vain hidastuvan ja hidastuvan. Selät joita ekalla kierroksella olin kerännyt menivät kaikki yksi kerrallaan ohi ja päässäkin tuon asian käsittely söi voimavaroja entisestään - floppia kohti oltiin menossa. Toisen kierroksen nousu oli taistelua niin itseä kuin koko ajan lisääntyviä kramppeja vastaan. Jalat ehdottelivat sopivin väliajoin tilttaamista niin etu- kuin takareisienkin puolella. Nousussa henkinen kantti antoi peräksi ja lopulta taivuin taluttamaan kaksi pahimmista pätkistä. Viimeistään tuossa kohtaa päätin, etten kelloon enää päivän mittaan kiinnittäisi mitään huomiota. Taivallus jatkui hitaasti mutta tuskaisesti. Välillä ei voimaa polkemiseen saanut laittaa istualtaan eikä seisaaltaan sillä krampit alkoivat heti. Mukana ollut magnesiumia ja suolaa sisältänyt mättöpullo tuntui kultaakin kalliimmalta. Pisimmät välit huolloissa olivat 25km luokkaa, mikä aiheutti myös sen että helteessä pullot tuli kiskottua tyhjäksi liian ajoissa. Lajin lopettaminen ikuisiksi ajoiksi oli tuossa kohtaa keskeisin asia jota pystyin ajattelemaan. Kilometrit lopulta kuitenkin ehtyivät ja pääsin kuin pääsinkin vaihtoon asti. Pyöräilyn kokonaisaika oli lopulta 5:54 eli hädintuskin yli 30km/h keskinopeutta. Toisessa vaihdossa ei paljon juokseminen huvittanut, eikä se kyllä olisi onnistunutkaan. Raahustin pitkän vaihtoalueen läpi rauhallisesti jälleen reilun 9 minuutin aikana. Vaihdosta lähtiessä askeleen mitta oli korkeintaan puoli lenkkaria. Kramppikipuja oli jokaisessa lihaksessa niin etu-, taka-, sivu- ja sisäosissa jalkoja. Alaselkään koski niin, että askeleita oli sula mahdottomuus venyttää. Ähisin ääneen silkasta kivusta ja itkukin siinä pääsi useampaan otteeseen. Rehellisesti tuossa vaiheessa en uskonut hommasta enää selviäväni. Kellon olin jo jättänyt vaihtoon, joten nyt taistelu oli puhtaasti omaa päätä ja selviytymistä vastaan. Jostain imin energiaa ja päätin alkukilometreillä, että kävelyyn ei siirrytä sillä siitä ei paluuta olisi. Kuumuus oli iltapäivällä ilmeisesti noussut noin 30 asteeseen ja huoltopaikkojen viilennykset kaikki tuli otettua vastaan ilolla. Tilttiin vetävät krampit pysyivät jollain ihmeelliseellä tavalla taka-alalla ja raahustaminen onnistui. Pistävimmät kivut tasottuivat kilometrien edetessä tasaisemmin raastavaksi kivuksi ja valoa alkoi hiljakeen näkyä tunnelin päästä. Jossain 7km kohdalla muistan päättäneeni, että maaliin tullaan vaikka vihoviimeisenä ja niin pitkään juostaan kuin suinkin mahdollista. Jälkikäteen väliaikoja nähneenä vaikuttaa matkan teko olleen melkoisen tasaista. Ei mitään asiaa kiihdytyksille, mutta kävelemäänkään en lopulta sortunut, ja tästä olen erittäin onnellinen. Viimeisen kahden kilometrin aikana havaittavissa oli jopa juoksua muistuttavaa liikehdintää kun tajusi homman vihdoin ja viimein päättyvän. Ja kyllähän se laskenut aurinkokin lopulta armoa antoi. Huoltopisteet ja kannustukset auttoivat taistelussa lopulta todella paljon. Maaliin kiihdyttelin lopulta 12:02 ajassa, erittäin huojentuneena ja onnellisena. Aika oli luonnollisesti iso pettymys, mutta kun mietin mitä kaikkea päivän aikana tuli taisteltua läpi, olen enemmän kuin tyytyväinen itseeni. Maalilinjalle raahauduttiin illalla katsomaan komeita IM ilotulituksia ja perinteiset karaoketkin tuli laulettua. Tätä tämä laji taitaa olla parhaimmillaan - onnistumisia epäonnistumisen hetkellä tjsp. Nyt viikkoa myöhemmin ja Italiassa tuon ajan onnistuneesti lomailleena olen varma, että ensi vuonna mennään taas 😉 22.9. Uinti 4,1km (68min), pyöräily 180km (355min), juoksu 42,2km (280min) 30.9. Sali 45min 1.10 Juoksulenkki 10,3km (60min) 2.10. Kuntopyörä 45min, sali 45min 3.10. Uinti 1,5km (40min) 4.10. Pump 60min + spinning 50min 7.10. Juoksulenkki 9km (70min), uinti 1,6km (30min) 9.10. Spinning 30min + sali 30min 11.10. Juoksulenkki 8km (64min) 13.10. Juoksulenkki 21,2km (112min), uinti 2km (39min) 14.10. Sali 50min 15.10. Kuntopyörä 45min, spinning 45min 17.10. Juoksulenkki 9km (50min), vesijumppaa 25min 18.10. Sali 30min 19.10. Kuntopyörä 60min 28.10. Juoksumatto 15min (3,1km), sali 30min 29.10. Kuntopyörä 60min 30.10. Kuntopyörä 30min 31.10. Uinti 700m (15min) + vesijuoksu 30min 1.11. Kuntopyörä 45min 2.11. Kuntopyörä 45min 4.11. Juoksulenkki 3km (20min), uinti 1km (21min) 5.11. Juoksumatto 15min (3,1km) + sali 30min 8.11. Juoksumatto 15min (3,2km) + sali 30min 10.11. Juoksulenkki 14,7km (75min) 11.11. Spinning 45min 12.11. Kuntopyörä 45min 13.11. Kuntopyörä 45min 15.11. Kuntopyörä 45min, juoksumatto 15min (3,2km) + sali 30min 16.11. Kuntopyörä 45min, jalkapallotreeni 60min 21.11. Sali 45min 23.11. Sali 45min 24.11. Kuntopyörä 45min 25.11. Kuntopyörä 60min, spinning 45min 26.11. Kuntopyörä 45min 28.11. Juoksumatto 20min (4,2km) + sali 25min 29.11. Kuntopyörä 45min 30.11. Kuntopyörä 45min 1.12. Spinning 150min 4.12. Uinti 1,5km (30min) 9.12. Kuntopyörä 60min 10.12. Kuntopyörä 45min, juoksu 60min (portaissa 20 kertaa Kalliosuojassa) 12.12. Kuntopyörä 45min, spinning 60min 13.12. Uinti 1,5km (30min) 14.12. Kuntopyörä 45min 18.12. Spinning 75min 19.12. Kuntopyörä 45min, spinning 60min 20.12. Kuntopyörä 45min 29.12. Spinning 60min 2.1. Kuntopyörä 45min 3.1. Kuntopyörä 45min, spinning 90min 4.1. Kuntopyörä 45min 5.1. Spinning 55min + pump 60min 6.1. Hiihto 30,6km (136min) 7.1. Kuntopyörä 45min, juoksu rappusissa 75min (20 kertaa) 8.1. Kuntopyörä 60min 9.1. Kuntopyörä 45min, Uinti 2,2km (45min) 10.1. Kuntopyörä 45min, Kuntopyörä 45min 11.1. Kuntopyörä 45min 12.1. Hiihto 13,2km (62min) 14.1. Hiihto 12,2km (62min) 15.1. Uinti 2,3km (45min) 17.1. Uinti 2km (40min) 21.1. Juoksumatto 15min (2,8km) + lihaskunto 15min 28.1. Juoksu 60min (portaissa 20 kertaa) 30.1. Uinti 2km (39min) 31.1. Kuntopyörä 45min, lihaskunto 45min 18.2. Juoksu & kävely 60min (portaissa 20 kertaa) 19.2. Kuntopyörä 45min 20.2. Kuntopyörä 45min, Spinning 75min 21.2. Kuntopyörä 30min, kuntosali 45min 22.2. Kuntopyörä 45min 26.2. Kuntopyörä 60min 1.3. Uinti 2km (45min) 2.3. Kuntopyörä 60min 3.3. Kuntopyörä 45min, juoksu 10,2km (60min), spinning 90min 4.3. Kuntopyörä 60min, juoksu 60min (portaissa 20 kertaa) 5.3. Kuntopyörä 60min 6.3. Kuntopyörä 60min, uinti 1,5km (30min) 7.3. Sali 40min + uinti 1km (20min) 8.3. Kuntopyörä 45min 12.3. Uinti 2km (39min), juoksu 10,9km (61min) 14.3. Uinti 2,25km (46min), juoksu 11,6km (67min) 15.3. Kuntopyörä 90min 16.3. Spinning 60min, juoksulenkki 15km (90min), kuntopyörä 45min 17.3. Kuntopyörä 75min, sali 60min, kuntopyörä 75min 18.3. Kuntopyörä 60min, juoksu 60min (rappuset 20 kertaa) 19.3. Juoksulenkki 9,5km (57min), juoksu 6,2km (37min), spinning 90min 20.3. Juoksu 10,8km (65min), juoksu 5,2km (29min), uinti 1,5km (31min) 21.3. Kuntopyörä 60min, sali 40min + uinti 1km (20min) 22.3. Kuntopyörä 60min 23.3. Juoksu 8,9km (51min), sali 50min, uinti 2,1km (42min) 24.3. Juoksu 7km (59min) 25.3. Juoksu 11km (61min) 26.3. Uinti 2,25km (45min), juoksumatto 15min (3,2km)+sali 30min 27.3. Juoksu 15,2km (90min), sali 60min 29.3. Juoksu 9,2km (47min), kuntopyörä 45min 30.3. Spinning 70min, sali 75min 31.3. Sali 50min 1.4. Kuntopyörä 60min, juoksu 60min (raput 20 kertaa) 2.4. Kuntopyörä 60min, spinning 75min 3.4. Kuntopyörä 60min, uinti 2,2km (46min) 4.4. Kuntopyörä 60min, juoksu 12,0km (60min) 5.4. Kuntopyörä 60min, juoksu 10km (73min) 6.4. Spinning 75min 8.4. Juoksumatto 10min (2km) + sali 40min 9.4. Uinti 2,3km (46min), juoksu 11km (61min) + sali 60min 10.4. Kuntopyörä 45min + juoksumatto 9,1km (45min) yhdistelmänä (20+20+15+15+10+10) 11.4. Juoksu 13km (76min) 13.4. Spinning 70min, sali 60min 14.4. Juoksu 20,8km (117min), sali 50min, spinning 70min 15.4. Kuntopyörä 30min, juoksu 60min (rappuset 23 kertaa) 17.4. Kuntopyörä 60min, juoksu 12,5km (64min) 18.4. Kuntopyörä 75min 19.4. Juoksu 9,6km (54min), pyöräily 67km (133min) 20.4. Spinning 135min 21.4. Sali 60min 22.4. Sali 60min, juoksu 16km (90min) 23.4. Kuntopyörä 60min, pyörälenkki 40,5km (84min) 24.4. Kuntopyörä 45min, uinti 2,2km (45min) 25.4. Juoksu 10km (57min) 26.4. Kuntopyörä 45min 27.4. Pyörälenkki 88,1km (180min) 28.4. Juoksulenkki 10km (76min) 29.4. Juoksulenkki 9,3km (50min) + sali 50min 30.4. Juoksulenkki 8km (52min) 1.5. Kuntopyörä 30min 2.5. Juoksulenkki 14km (95min) + sali 45min 3.5. Juoksumatto 15min (3,1km)+ sali 45min 5.5. Spinning 105min 6.5. Kuntopyörä 45min, juoksulenkki 10,3km (60min) 7.5. Kuntopyörä 45min, juoksumatto 20min (4,2km)+sali 70min 8.5. Juoksulenkki 10km (67min) 9.5. Uinti 2,2km (45min), pyörälenkki 43,5km (103min) 10.5. Sali 60min 11.5. Spinning 60min, juoksulenkki 15km (81min) 12.5. Juoksulenkki 15km (70min) (4:40/km) , spinning 70min 13.5. Kuntopyörä 45min, porrasjuoksu 60min (20 kertaa) 14.5. Kuntopyörä 45min 15.5. Kuntopyörä 60min, uinti 2,6km (51min) 16.5. Kuntopyörä 45min, juoksu 12km (65min) 18.5. Juoksulenkki 8,1km (55min), pyöräily 88,2km (202min) 19.5. Juoksulenkki 11km (60min) + sali 50min 21.5. Pyöräily 62km (120min) 22.5. Kuntopyörä 90min 25.5. Juoksulenkki 6,2km (30min) 26.5. Juoksulenkki 25,6km (139min), kuntopyörä 90min 27.5. Kuntopyörä 45min, spinning 100min 28.5. pyörällä töihin 50,4km (108min), pyörällä kotiin 42,8km (90min) 29.5. uinti 2,4km (49min) 30.5. pyörä 67km (135min), juoksu 15km (80min) 31.5. Kuntopyörä 100min 3.6. Juoksulenkki 13,6km (76min) 4.6. Uinti 2,3km (45min), pyöräily 43,5km (98min), juoksu 10km (56min) 5.6. Sali 50min 8.6. juoksu 7,2km (41min), uinti 30min (1,5km) 9.6. juoksu 21,5km (120min), uinti 20min (1km) 11.6. juoksu 21,4km (120min) 12.6. uinti 45min (2,3km) 13.6. juoksu 23,9km (135min), uinti 30min (1,5km) 16.6. Pyöräily 185,6km (410min) 17.6. Pyörällä töihin 42,8km (91min), pyörällä kotiin 42,8km (81min) 18.6. Pyörällä töihin 42,8km (94min), pyörällä kotiin 42,8km (82min) 19.6. Pyörällä töihin 42,8km (94min), pyörällä kotiin 42,8km (81min) 21.6. juoksu 7,1km (40min) + sali 35min 23.6. Sali 50min 24.6. Juoksu 18,4km (100min)
 32. 1 point
  Nutsin kesäkauden avauskisan ilmoittautuminen alkaa 10 päivän päästä, mutta jo ensi tiistaina saa Helsingissä ilmoittaudua mukaan kisaan Nuts goes to Hel tapahtumassa. Vaikka itse ajattelin toukokuussa maaliin päästessäni, ettei mun tarvitse ensi keväänä olla mukana lähtöviivalla, koska tuskin tulen suoritusta parantamaan, niin tulipahan ensi kevääksi varattua jo hotelli ja merkattu tapahtuma sen myötä kalenteriin. Toivottavasti keli suosii ensi keväänä, kuten tänä vuonna teki. Nyt on ainakin tiedossa omat heikkoudet 10 tunnin kisasta ja niitä parantamalla saa viettää seuraavat 8 kuukautta.
 33. 1 point
  Tälle ei tainnut vielä olla omaa ketjua. Tai jos oli niin nyt on sitten toinen. Miten meinaatte pukeutua omalle matkalle? Olen ensi kertaa lähdössä Kolille juoksemaan matkana 65km ja aloin tässä pähkäilemään, että mitä päälle noin pitkälle matkalle? Mitkä kengät? Pärjääkö ilman nastoja? Ja mikä tärkeintä onko @vmaksi inhimillinen olento? 😄
 34. 1 point
  Näin on! Ja onneksi vihervasurit pysyy oppositiossa kun ei niistä ole johtamaankaan 😂😂
 35. 1 point
  Mulla oli tällainen + mallista pienempi mini compass r utmb:llä käytössä. Todella hyvä ja näppärä, kevyt sekä vähän tilaa vievä otsavalaisin. Uskallan suositella.
 36. 1 point
  Tuosta kattava kisaennakko ensi viikonlopulle. Naisten BUFF Trail Touria lukuunottamatta muilla kiertueilla voittajat ratkaisematta. Naisten 130 km:lla erityisen mielenkiintoista Maija Oravamäen osallistuminen tähän mennessä pisimpään kilpailuunsa. SP Fincke lyhentänyt kisamatkansa maratonilta 13,5 km:lle. Naisten maratonin lähtölistalla myös viime aikoina vähemmin kilpaillut vuosien 2015 ja 2016 tour-voittaja Jaana Mononen. GPS-seuranta
 37. 1 point
  Hihii, täällähän oikein testosteroni tirskahtelee, kun alfaurokset esittelevät lihaksiaan. Tunnustaudun vihervasemmistolaiseksi pehmoksi ja partakin löytyy, mutta melko hyvin olen mielestäni pärjäillyt. Juoksusta ja ylimielisyydestä sanottakoon se, että minusta on aina hienoa, jos ihmiset jaksavat harrastaa liikuntaa. Omat tulokseni eivät isompia hurraa-huutoja aiheuta, mutta yleisesti ottaen itseäni kovemmilla juoksijoilla tuntuu olevan kaikkein parhaiten ymmärrystä ja auttamishalua myös aloittelijoiden tukemiseksi.
 38. 1 point
  Hienoa. Tässä menty aika paljon ohi alkuperäisen aiheen, joten en katso tekeväni suurta syntiä jatkaen. Minä kirjoitin yhdessä aikaisemmassa viestissäni omat perusteeni täällä olemiseen(informaation saaminen ja jakaminen sekä ajanviete), niin kävin miettimään, että mitkä lie sinun perusteesi täällä hengailuun?
 39. 1 point
  Tärkeintä on kuitenkin possessiivisuffiksi 😉
 40. 1 point
  Näköjään minulla tuli yksi helvellinen väärinymmärrys. Minä luen tuon lauseesi edelleen eritavalla, mutta kerran sen noin monisanaisesti selvensit niin eipä minulla kummempia mutisemisia ole. Pyydän anteeksi.
 41. 1 point
  Jos vasemmistolaisuuteen kuuluu väkivallattomuus niin hyväksyn itseni vasemmistolaiseksi :) Pahoittelut jos se ärsyttää. Et ole idiootti, mutta ymmärsit viestini väärin. Niin kuin en minäkään ymmärtänyt ollenkaan edeltävää viestiäsi. Luin sen kolmesti suu auki enkä päässyt perille mistä kiikasti. Ymmärsin kyllä sisällön, mutta en sitä miksi se oli minulle kohdennettu. Ellei nyt sitten natsit tekisi paluun ja pitäisi sotajoukot hätyyttää hätiin. Silloin hyväksyisin kyllä jos Suomi olisi tällä kertaa muiden kuin natsien puolella. - Natsit tuli jostain syystä ensimmäisenä mieleen kun nopeasti kirjoitin esimerkin mitä vastaan väkivaltaa voisin hyväksyä käytettävän. Voi johtua siitä että eilen katsoin elokuvan joka sijoittui natsi-aikaan. The Man with the Iron Heart (2017), joka kuvasi Reinhard Heydrich:n salamurhan suunnittelua ja toteusta. Oli hyvä, suosittelen! - Puhun "natsien paluusta", en menneisyydestä. - Jos nyt natsit palaisivat, niin olen sitä mieltä että TÄLLÄ KERTAA muiden puolella oleminen olisi hyväksyttävää - omasta mielestäni. Tosin nykytilanteessa jenkkilän ja venäjän puolella oleminen olisi myös hieman arveluttavaa :) - En näe tässä kyllä mitään mikä viittaisi siihen että olisin historiallisia puolivalintoja kritisoinut. Pikemminkin päinvastoin. - Ehkä olin epäselvä ja kirjoitin huonosti nopeasti tekemäni kommentin. Tai sitten luet eri tavalla.
 42. 1 point
  Koska suoraan sanottuna tektisi oli niin... No, kauniisti sanottuna vasemmistolainen... että pisti oikein vituttamaan. Kas kun näin: "Silloin hyväksyisin kyllä jos Suomi olisi tällä kertaa muiden kuin natsien puolella." Eli et hyväksynyt viime sotien ratkaisuja ja Neuvostoliittoa vastaan sotimista kun oltiin natsien puolella? Näin tässä vähän niinkuin minun ymmärryksen mukaan lukee, toki koska/jos juoksijoiden joukossa on idiootteja niin ehkä minä olen yksi heistä? Minä en hirveästi titteleistä enkä tutkinnoista perusta, tekstistäsi ei kyllä käy mitenkään vakuuttavasti esiin että historia olisi kovinkaan tuttu aihe. Olenpahan päässyt lukemaan ihanan 70-luvun aikaista opetusmateriaalia historiaa varten ja kuinka 'Lenin setä orjuuden lopetti'. Oppimateriaali oli jostakin Tamperelaisesta koulusta ja väriltään hyvin punainen. Ihan mielenkiintoinen näkökanta historiaan, ei sen puoleen. Toki vähän täytyy opettajalle antaa ymmärrystä, pahimmista kauhuista ei vielä ollut kamalasti tietoa tuolloin. Minullakin ÄÖ on yli 130, mutta se ei tarkoita ettenkö silti voisi olla idiootti. Ja ylimielinen olen tottakai.
 43. 1 point
  Kyllä, nuo lainaukset olivat todella pehmoja - täydellisiä ääripäitä väkivallan ihannointiin. Tarkoitus olikin näin olla. Jos ne eivät olisi olleet niin kaukana omasta ideologiastasi niin et olisi reagoinut kuten nyt reagoit. Noiden pehmoisten lainausten houkuttelemana raotit ajattelumaailmaasi meille enemmän.
 44. 1 point
  Suosittelen tutustumaan siihen mitä Rauhan Valtakunnan, eli Neuvostoliiton, alle väkivallattomasti alistuneiden valtioiden väestölle tapahtui kun Isä Aurinkoinen, eli Setä Saatan- eiku Setä Stalin, ulotti Rauhan Kätensä ja silitti. Silittipä hyvinkin. Stalinilla olisi ollut oikein mukava hetki Gandhin kanssa. Ja aika monta Gandhin kaltaista kun Gulakeissa jauhettiin ihmistomuksi pitkällisen kidutuksen päätteeksi, väkivallattomuus kun näet omaa juurensa Venäjällä ja Tolstoissa jolta Gandhi otti oppia. Suosittellen sivistämään itseään, etenkin jos perustiedot on noin säälittävällä tasolla. Yleensä se kannattaa. Esim Vankileirien Saaristo on ihan hyvä kirja kahlata läpi (Youtubesta löytyy/löytyi ilmaiseksi äänikirjat, englanniksi). Voi toki henkinen terveys järkkyä. Aavistuksen. Tai vähän enemmänkin. Jos tuon jälkeen on pokkaa väheksyä sodat kokeneiden puolivalintoja niin tekeepähän sen ainakin jonkinlaisen pohjasivistyksen turvin. Muutenhan se jää vain vähämieliseksi huulten heilutteluksi tuulessa. Ei muuten mutta kun nyt näyttää sille että juoksijoiden keskuudessa on sekä ylimielisiä että idiootteja. Olisin iloinen jos käsitykseni osoittautuisi vääräksi.
 45. 1 point
  Kyllä yö varmaan shortseilla menee. Yläosaan vähän lämmikettä (irtohihaa ym.) Itsellä vähän vielä flunssan räkäisyyttä, joten ehkä suojaan kaulaakin jollain. 😄 Lauantaista näyttäs tulevan kuitenkin varsin hyvä lenkkeilysää eli kunhan yön kärvistelee, niin sitten voi alkaa juoksemaan tosissaan.
 46. 1 point
 47. 1 point
  Kun kysyttiin 98v rouvalta onko katunut mitään tai mitä antaisi ohjeeksi nuoremmilleen, hän sanoi "älkää miettikö turhaan mitä muut ajattelee sinusta, kun hyvin suurella todennäkösyydellä he ajattelee vain itseään"
 48. 1 point
  Mulla ei ole juuri kokemusta muista piireistä, mutta täytyy sanoa että kun muutama vuosi sitten aloin seurailemaan juoksujuttuja niin tuon suuntaista asennetta kyllä tuli vastaan. Lähtien ihan siitä, että voiko sanoa juoksevansa jos ei juokse vähintään jotain tiettyä vauhtia. Itsellä vielä lähtötaso oli todellakin pohjalla (eli juoksentelin jotain 9 min/km vauhtia ja viikkokilometrejä ei paljon tarvinnut laskea), eikä edistys todellakaan ollut mitään nollasta "kymppi tuntiin" vuoden sisällä -tasoa. Havaitsin vähitellen että oikeestaan mitään ohjeistuksia ei ole tarkoitettu tän tasoiselle henkilölle ja oli kiva lueskella noita erilaisia juttuja mistä huomaa olevansa "huono juoksija". Aika yleinen on heitto siitä, että puolimaratonin pystyy juoksemaan "kuka vaan melkein harjoittelematta ja tietysti tankkaamatta". Minkähän viestin tuo antaa kun itselle harjoittelunkin jälkeen tuo on ihan rankka suoritus... Onneks tuo nyt lopulta on vähemmistönä ja kyllä mun mielestä kokonaisuutena keskusteluissa on yleensä positiivinen ja kaikkia kunnioittava ilmapiiri. Ja ei noista ikävistä jutuista tosiaan kannata välittää tippaakaan. Ainakin itse harjoittelen vain itselleni, väitän juoksevani oli vauhti mikä hyvänsä, ja saatan käydä tapahtumassakin vaikka tiedän olevani tosi hidas. Lisäksi kun sitten itse katsot "juoksijakuplan" ulkopuolelle, ne sinunkin suorituksesi ovat enemmän kuin mihin moni muu pystyy. Pääasia, että yleensä juoksee 🙂
 49. 1 point
  Huhut yliluonnollisuudestani ovat vahvasti liioiteltuja 😉 Eiköhän se Eteläpään Mörkö taas kaiva totuuden esiin...
 50. 1 point
  Mukana. Sain lunastettua peruutuspaikan maratonille viime viikolla. Tämän vuoden ensimmäinen ja mahdollisesti ainoa startti missään juoksutapahtumassa. Vaikean vuoden jälkeen periaatteessa ihan retkeilymielellä matkaan, mutta ei se oikeasti niin mene. Sanotaan, että rennosti liikenteeseen ilman mitään tulospaineita. Edellinen kokemus Vaarojen maratonilta neljä vuotta sitten, jolloin löysin maratonin seinän jollekin vaaralle noustessa kisan puolimatkan jälkeen ja kävelin sitten loppumatkalla vähintään viisi kilometriä. Suomen parhaimmat kisabileet auttoivat pettymyksestä toipumisessa, joten hieno reissu sekin oli kokonaisuutena. Neljä vuotta sitten maratonilla kului aikaa silloin helpommalla reitillä 5.07. Katotaan meniskö nyt alle 5 h, mutta ei petytä, jos ei mene. Vaatetusta on vielä turha murehtia, kun sääennusteet vaihtuvat vielä monta kertaa. Edellisellä kerralla juoksin yöpakkasen jälkeen shortsit jalassa enkä muista palelleeni.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy