Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04.10.2018 in all areas

 1. 9 points
  Sanonpa tähän väliin vain sen että on kovempi suoritus läpäistä aloittelevana lenkkeilijänä maraton esim 4.30 ajalla kuin ok kuntoisella painaa se tuntia nopeammin. Se on lähes liikuttavaa kun näkee paskakuntoisen kaverin taistelevan sen 42km maaliin kaikista kivuista ja vaillinaisesta kuntopohjasta huolimatta. Siitä lähtee respaa. Tulen arvostamaan vaimoni maalinpääsyä Vantaalla paljon enemmän kuin omaa juoksuani, vaikka tulenkin rajoitinta vasten juoksemaan. Helppoahan se on "hyvä"kuntoiselle.
 2. 7 points
  Tähänkin asiaan pätee sama totuun kun moneen muuhun - "Yksi mätä omena pilaa koko korin." Valtaosa foorumien kirjoituksista on fiksua ja kannustavaa, mutta ihminen on vaan rakennettu sillä tavalla, että negatiiviset asiat tahtovat pompata silmille. Niistä ei vaan pitäisi välittää, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Huomaan omissakin harjoituspäiväkirjoituksissa välillä lauseita, jotka joku voisi tulkita ylimielisiksi. Esimerkiksi jos joku harjoitus on mennyt huonosti ja tilitän vauhtia "mateluksi" tai jotain vastaavaa. Olen näitä pahimpia itseironisia lausahduksia korjaillutkin jälkikäteen, sillä jos jossain niin netissä väärinymmärrys on kovin helppoa ja selittely vain pahentaa tilannetta.
 3. 6 points
  En tiedä tapausta, mutta väkivalta ei ole keino ratkoa missään tapauksessa asioita ja väkivallan ihannointi on mautonta. Ellei nyt sitten natsit tekisi paluun ja pitäisi sotajoukot hätyyttää hätiin. Silloin hyväksyisin kyllä jos Suomi olisi tällä kertaa muiden kuin natsien puolella. "Silmä silmästä tekee koko maailman sokeaksi." "Väkivallalla voitettu voidaan pitää vain väkivallalla." "Väkivallattomuus ei ole vaate jonka voi halutessaan pukea ylleen ja riisua pois. Sen paikka on sydämessä, ja sen täytyy olla erottamaton osa ihmisen koko olemusta." - Gandhi
 4. 4 points
  Meitä on moneen junaan. Itse monesti päästän ihan oma-alotteisesti tollaisessa tapauksessa jonkun ohitseni kassajonossa. Koska: 1. Se on hyvin vi@tumaista odotella joskus kun joku tyhjentää kassalle täyden ostoskärryn täyteen tavaraa ja itse odottelee siinä jonon jatkona se yksi hiivakuutio kädessä jonka unohdit ostaa hetkeä aikaisemmin. Ja samaan aikaan vaimo ja lapset odottaa autossa kärsimättömänä miten siinä yhden hiivakuution ostamisessa voi kestää niin hel@etin kauan. 2. Se on vain pirun mukavaa jos joku tarjoaa itselle joskus samaa mahdollisuutta mennä jonossa pykälän edelle. Hyvää tekee mieli kierrättää. Vähän kuten vasta teki itsellä mieli kirjoittaa tänne foorumille jostain asiasta minkä itse olin kokenut erittäin toimivaksi jutuksi. Ei tee enää mieli, koska I take no shit.
 5. 4 points
  Palstan trolli, ei kannata välittää. Mitään järkevää ohjetta kaverilta ei ole tullut mihinkään keskusteluun. Ehkä blogin motto selittää myös jotain: "If nobody hates you, you,re doing something boring". Minulla on oikeus!
 6. 4 points
  Minulle Pohjois-Karjalan maaseudulta kotoisin olevana, missä vilpitön auttavaisuus, ystävällisyys sekä vieraanvaraisuus on hyveitä, niin ei tästä opista kyllä jäänyt mitään järkevää oppia käteen tai mieleen. Oikein kun rupeen miettimään niin olisko tälläinen oppi mitään; sikäli haluat olla kusipää, niin sitä ei kannata käydä miettimään - muuten tulee vielä itselle paha mieli.
 7. 3 points
  Syksyn ja talven koittaessa aina ajankohtainen lampputesti. Olkaapa hyvä: Valoa pimeyteen - LUMONITE Compass R
 8. 3 points
  Toivon että tämä palsta pysyy asiallisena eikä muutu kohti suoli24:sta. Kärjistetyt mielipiteet saa myös pitää omana tietonaan, kaikkea ei ole pakko kommentoida eikä provosoida muita.
 9. 3 points
  Varmaan kaikissa harrastepiireissä on sellaista asennetta aloittelijoita kohtaan. Osalla ihmisistä perusluonne vain on sellainen, että yrittää parantaa omaa erinomaisuuttaan lyttäämällä heikompiaan ja parhaassa tapauksessa nuoleskelemalla parempiaan, että kuuluisi vähän parempaan piiriin kuin todellinen taso oikeasti riittäisikään. Niistä ei kannata välittää, koska niiden mielipiteellä ei ole mitään väliä. Tärkeintä, että itse tykkää mitä tekee, ja käy treenaamassa omien tavoitteiden/tarpeiden perusteella - olipa se taso sitten mikä hyvänsä. Kuitenkin valtaosa täällä treenaa oman hyvinvoinnin takia sekä hakee terveyttä ja jaksamista jne, niin silloinhan on tärkeintä kuitenkin, että on päässyt ylös sohvalta.
 10. 3 points
  Muiden ihmisten väheksyjiä ja itsensä kehujia löytyy jokaiselta elämänalueelta. Mitä se kertoo näistä ihmisistä? Heikkoa itsetuntoa, kateutta, pettymyksiä omiin saavutuksiin, narsismia...you name it. Jokainen meistä voisi varmaan opetella lisää empatiaa ja iloita aidosti muiden ihmisten puolesta sen sijaan että mietitään, kuinka raportoin omat treenini tai kisani ja sitten haen muilta hyväksyntää. Tässäpä se
 11. 2 points
  Täysin oikein toimit tuossa tilanteessa. Ei tuollaista henkilöä, joka ei peruskäytöstapoja hallitse kuulukaan päästää ohi. Ei se toimi noin, vaan ensin kysytään kohteliaasti lupa, ja sitten vastapuolen vastauksen mukaan katsotaan jatkoa.
 12. 2 points
  En minä tietenkään mieltäni pahoita. Jos pidän osaa ihmisistä typerinä ja heidän käytöstään idioottimaisena, sekä käytöksellään kehumista harvinaisen tyhmänä, ja sikäli joskus sanon siitä, niin ei se tarkoita että mieleni pahoittaisin. Ei lähellekkään. Enemmän minä pidän heikkona itseluottamuksena tuollaista käytöstä. Todellinen sisäinen voima tulee muualta, kuin vässykyyden pelkäämisestä ja sen karkoittamisyrityksinä kassajonoissa.
 13. 2 points
  Minä ite oon semmonen jolkottelija, joka on juossu vuodesta 2011 maratoneja ja maratonin alle 4 tuntiin ja muutamia lyhyitä ultria siihen lisäksi. Jotenkin ittellä on semmonen fiilis aina missä tahansa keskustelupiirissä ym. missä juoksu on aiheena, etten kehtaa suutani avata, koska jostain syystä automaattisesti ajattelen kaikkien olevan kovempia menijöitä kuin minä 😄 ja usein varmasti näin on, ainakin tuolla some-maailmassa tuo tunne on ihan jokapäiväinen. Mutta se ei minua häiritte millään tavalla, oon vaan enimmäkseen kateellinen kun itelläni ei oo samalla lailla aikaa juosta joka viikko yli 100 kilsaa. Se ois nimittäin mahtavaa! 🙂 Samalla kadehdin kyllä niitäkin, jotka saavat juosta vuodet läpeensä vammoitta. Ollapa ittellä joskus niin hyvin nää jolkka-asiat! 🙂 Mutta minä jolkottelen omaks ilokseni vuoden ympäri ja kiitän siitä ilosta koiriani, joita ilman tämä harrastus ei ehkä edes näin aktiivista oliskaan! 🙂 Ps. juu ja annan ilomielin kassajonossa yhden tai kahden artikkelin ostajalle paikkani. Harvoin mulla siellä niin tulenpalava kiire on plus olen itekin saanut tilaa pyytämättä edessä olevilta, jos he ovat minut ja pari ostostani selkänsä takaa bonganneet. 🙂 Hymyn kera!
 14. 2 points
  En ala ketään vähättelemään, vaan totean että ko blogin pitäjää milestäni ei voi luetella kokeneeksi, jo tuo blogi kertoo miten kokenut kaveri on kyseessä. Minusta hän on enemmän vakavahko harrastelija :) Jos on oikeasti kokenut jne on itsetunto jo sillä tasolla että ei ole tarvetta mitätöidä kenenkään tasoa tai suoritusta. Itse olen aloittanut tämän lajin harrastamisen reilu 12v sitten, ja ihan paria poikkeusta lkm olen saanut hyviä neuvoja ja kannustavia kommentteja niin täällä kuin livenäkin. Eräs kokemus on jäänyt mieleen, olin valmistautumassa toiseen maratoniini ja viikko kilsat oli luokkaa 50km kovat ja kevyet 25-30km, kirjotin jotenkin näin "kova viikko takana ja reilu 50km saatu kasaan, nyt huilitaan ja odotellaan superkomppoo"(savolaisittain superkompensaatio) Eräs kolmikirjaiminen nimimerkki tokaisi "superkompensaatioon vaaditaan esin että harjoittelee" :) :) Silloinhan se vitutti ja yhteen otettiin, mutta jälkeenpäin ajateltuna, naurattaa.
 15. 2 points
  Hahhaa, olet sitten erehtynyt lukemaan @Baltsu n blogia. Olen itse lukenut tuon samaisen postauksen. Mutta älä huoli, Baltsu edustaa vain itseään ja hän kiukuttelee kaikesta. Eikä hän edes ole kokenut juoksija, vaikka itse niin kuvittelee. Kokemuksesi ovat ikäviä, mutta niihin törmää mielestäni ajoittain kaikissa lajeissa. Neuvoni on, että älä välitä. Tee vain omaa juttuasi, ignooraa idiootit ja pidä ympärilläsi ihmisiä, jotka sinua miellyttävät. Muilla ei ole mitään väliä. Vain sinun ja ystäviesi juoksuilla on merkitystä. Idiootteja riittää aina, ja heihin ei kannata uhrata energiaa, koska elämä on liian lyhyt sellaiseen.
 16. 2 points
  Hyvin se menee! Muistaakseni lähdet siinä "kilpasarjassa" eli silloin on jo kivan valoisaa. Me retkiläiset lähdetään vielä aamuhämärissä. Ja mieti pitkäsarjalaisia! Yön selkään, sysipimeään ja koleaan metsään menevät, hullut...
 17. 1 point
  Vuosi jälleen menty elämässä eteenpäin ja on vuosittaisen blogipäivityksen aika 😂 Viime viikolla käytiin Cervian kaupungissa tämän vuotinen IM Italy kilpailu, johon tuli osallistuttua. Kisa valkkaantui viime syksynä pitkälti sen sijoittumisen kalenteriin mukaan sekä sillä, että Barcelonan kilpailu oli mennyt loppuun myydyksi oletettua aiemmin. Kisa ja paikka kuitenkin vaikutti mielenkiintoiselle ja eihän tuossa mitään valittamista lopulta ollutkaan. Matkaan lähdettiin paremman puoliskon kanssa torstaina aamusella. Lento Pariisin kautta Bolognaan meni kivuttomasti noin kuudessa tunnissa. Vuokra-auto alle ja vajaan kahden tunnin kuluttua oltiinkin jo kirjautuneena Cerviassa rantahotelliin joka sijaitsi noin 3km päässä varsinaisesta kisakeskuksesta. Cervia on mielenkiintoinen, ehkä jopa omituinen pikkukaupunki. Rantaa aurinkotuoleineen ja rantaravintoloineen on Ardianmerelle silmän kantamattomiin. Hotelleja on koko rannan mitalta, mutta ainakaan syyskuun lopulla kylällä ei tunnu liikkuvan kuitenkaan oikein ketään. Viikonloppuna paikalliset jollain tapaa rantoihin löysivät, mutta tyhjyyttään paikat kaikkineen huusivat. Torstaina käytiin pyörähtämässä kylällä syömässä ja tarkistamassa missä kisan kannalta oleellisimmat paikat ml. Karaoke sijaisivat. Ravintolatarjonta oli tällä kylällä niinikään yhtä vaille tylsää pizzaa ja pastaa höystettynä lähinnä merenelävillä. Tiedä sitten mikäli rantaravintolat olisivat palvelleet iltaan asti. Perjantaina puuhattiin kalustoa kuntoon myös osittain tarjolla olleen huoltokojun avustuksella. Ilmottautuminen tuntui ruuhkautuneen aamupäivästä, mutta myöhemmin iltapäivällä tilaa riitti ja homma hoitui hyvin jonottamattakin. Kaikki vaikutti olevan hyvin kunnossa ennen kisaa. Tiedossa oli lämmintä keliä, puolipilvistä noin 28 astetta, pientä 4m/s tuulta ja vajaan 23 asteista merivettä. Lämmintä, mutta oikeastaan aika houkuttavaa. Perjantai-ilta chillailtiin ja pehkuihin mentiin hyvissä ajoin. Nukkuminenkin maittoi verrattain hyvin. Kisa-aamuna lauantaina hotellilla oli tarjolla IM aamupala ja muutenkin puoli tuntia tavallista myöhäisempi kisan alku (7.30) tuntui jotenkin dramaattisen paljon helpommalle heräämisessä. Kaikki kunnossa kisaa varten ja mieli oli oikeinkin rauhallinen. Valmistatutuminen heinä-elokuussa sujui omasta mielestä aika hyvinkin, vaikka näyttöä mistään superkunnosta ei ollutkaan. Kevään ja talven treeneistä ei sen sijaan juuri positiivista voinut löytää, mutta ehkä tuo pari kuukautta olisi riittänyt kaivamaan kisakunnon esiin. Uinnin startti suoritettiin köpösarjoissa rolling starttina, viiden sekunnin välein veteen päästettiin 6 uimaria. Matalaa rantaa kahlatessa kerkesi löytämään hyvin oman paikkansa ja tottumaan veden lämpöön joka oli todella miellyttävä. Hakeuduin oikeastaan koko uintiosuuden ajan ulkoreunoille, jossa tilaa tuntui riittävän. Rytmi löytyi melko hyvin ja ainoastaan pieni kolarointi noin 500m kohdalla hengitystä vähän sekoitti. Kokonaisuutena homma sujui leppoisasti. Uinti oli jaettu kahteen osaan noin 2km kohdalta "Australian exitillä", jossa käytiin kirmaamassa maalla parikymmentä metriä ja eikun takaisin mereen. Syvemmissä kohdissa meduusoja näkyi melko paljonkin ja niihin välillä käsiä tuli läiskittyäkin, mutta ei niistä sen enempää harmia koitunut. Jälkimmäisen puoliskon suunnistus meni itseltä jonkun verran metsään ja kurvit tuli otettua turhankin laajalti. GPS:n mukaan matkaa tuli lopulta 4,1km ja aikaa tuohon paloi 1:08. Omalla tasolla, erittäin hyvä aloitus siis koko kisalle. Ensimmäisessä vaihdossa juostiin märkkärin kera varmaan lähemmäs 500m matka ennen vaihtoaluetta. Vaihdossa tuntui olevan ruuhkaa, mutta siinähän tuo sujui muiden mukana hyvillä mielin. Vaihtoalue niinikään oli melkoisen pitkulainen ja seuraavaksi taluteltiin pyörää arviolta 300m matka. Ensimmäiseen vaihtoon aikaa menikin yhteensä yli 9 minuuttia vaikka ihan ripeälle tuntuikin. Pyöräilyosuus vedettiin kahtena kierroksena, joiden kääntöpaikka sijaitsi aivan lähdön tuntumassa. Reitti kulki maaseutua pitkin, välillä mukailleen suola-altaita, välillä pienempien kylien läpi, välillä taas tylsiä moottoriteitä pitkin. Kokonaisuutena profiili oli kuitenkin erittäinkin tasainen lukuunottamatta 45km ja 135km kohdalla ollutta mäkeä, jossa noustiin noin 4km matkalla reippaat 200m vertikaalia. Nousuun sisältyi noin 4 rankempaa lyhyttä pätkää, joissa välityksiä olisi erityisesti toiselle kierroksella kaivannut lisää. Asfaltin kunto vaihteli matkan varrella paljon ja tuossa asiassa Italialaisilla tuntuu olevan melko paljon takamatkaa moneen eteläeuroopan maahan verrattuna. Pyörä kulki ensimmäiselle nousulle asti todella hyvän tuntuisesti ja tavoitteet vilisivät silmissä. Keskinopeus pyöri tuossa vaiheessa lähempänä 36km/h tasoa. Nousu rauhoitti tilannetta ja raastoi sopivasti turhia menohaluja. Nousu tuntui raskaalle, mutta siitä mentiin vielä kohtuullisella energialla yli. Kuumuus vaati jatkuvaa tankkaamista, mutta meno tuntui vauhdikkaalle aina noin 80km asti, kunnes tajusin aloittaneeni aivan liian kovaa. Kilometri kilometrilta takki vaan tyhjeni. Puolen matkan väliaika 2:41 oli vielä kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta tuossa vaiheessa energiat oli syöty aivan pohjia myöden pois. Raahustus tuntui koko aika vain hidastuvan ja hidastuvan. Selät joita ekalla kierroksella olin kerännyt menivät kaikki yksi kerrallaan ohi ja päässäkin tuon asian käsittely söi voimavaroja entisestään - floppia kohti oltiin menossa. Toisen kierroksen nousu oli taistelua niin itseä kuin koko ajan lisääntyviä kramppeja vastaan. Jalat ehdottelivat sopivin väliajoin tilttaamista niin etu- kuin takareisienkin puolella. Nousussa henkinen kantti antoi peräksi ja lopulta taivuin taluttamaan kaksi pahimmista pätkistä. Viimeistään tuossa kohtaa päätin, etten kelloon enää päivän mittaan kiinnittäisi mitään huomiota. Taivallus jatkui hitaasti mutta tuskaisesti. Välillä ei voimaa polkemiseen saanut laittaa istualtaan eikä seisaaltaan sillä krampit alkoivat heti. Mukana ollut magnesiumia ja suolaa sisältänyt mättöpullo tuntui kultaakin kalliimmalta. Pisimmät välit huolloissa olivat 25km luokkaa, mikä aiheutti myös sen että helteessä pullot tuli kiskottua tyhjäksi liian ajoissa. Lajin lopettaminen ikuisiksi ajoiksi oli tuossa kohtaa keskeisin asia jota pystyin ajattelemaan. Kilometrit lopulta kuitenkin ehtyivät ja pääsin kuin pääsinkin vaihtoon asti. Pyöräilyn kokonaisaika oli lopulta 5:54 eli hädintuskin yli 30km/h keskinopeutta. Toisessa vaihdossa ei paljon juokseminen huvittanut, eikä se kyllä olisi onnistunutkaan. Raahustin pitkän vaihtoalueen läpi rauhallisesti jälleen reilun 9 minuutin aikana. Vaihdosta lähtiessä askeleen mitta oli korkeintaan puoli lenkkaria. Kramppikipuja oli jokaisessa lihaksessa niin etu-, taka-, sivu- ja sisäosissa jalkoja. Alaselkään koski niin, että askeleita oli sula mahdottomuus venyttää. Ähisin ääneen silkasta kivusta ja itkukin siinä pääsi useampaan otteeseen. Rehellisesti tuossa vaiheessa en uskonut hommasta enää selviäväni. Kellon olin jo jättänyt vaihtoon, joten nyt taistelu oli puhtaasti omaa päätä ja selviytymistä vastaan. Jostain imin energiaa ja päätin alkukilometreillä, että kävelyyn ei siirrytä sillä siitä ei paluuta olisi. Kuumuus oli iltapäivällä ilmeisesti noussut noin 30 asteeseen ja huoltopaikkojen viilennykset kaikki tuli otettua vastaan ilolla. Tilttiin vetävät krampit pysyivät jollain ihmeelliseellä tavalla taka-alalla ja raahustaminen onnistui. Pistävimmät kivut tasottuivat kilometrien edetessä tasaisemmin raastavaksi kivuksi ja valoa alkoi hiljakeen näkyä tunnelin päästä. Jossain 7km kohdalla muistan päättäneeni, että maaliin tullaan vaikka vihoviimeisenä ja niin pitkään juostaan kuin suinkin mahdollista. Jälkikäteen väliaikoja nähneenä vaikuttaa matkan teko olleen melkoisen tasaista. Ei mitään asiaa kiihdytyksille, mutta kävelemäänkään en lopulta sortunut, ja tästä olen erittäin onnellinen. Viimeisen kahden kilometrin aikana havaittavissa oli jopa juoksua muistuttavaa liikehdintää kun tajusi homman vihdoin ja viimein päättyvän. Ja kyllähän se laskenut aurinkokin lopulta armoa antoi. Huoltopisteet ja kannustukset auttoivat taistelussa lopulta todella paljon. Maaliin kiihdyttelin lopulta 12:02 ajassa, erittäin huojentuneena ja onnellisena. Aika oli luonnollisesti iso pettymys, mutta kun mietin mitä kaikkea päivän aikana tuli taisteltua läpi, olen enemmän kuin tyytyväinen itseeni. Maalilinjalle raahauduttiin illalla katsomaan komeita IM ilotulituksia ja perinteiset karaoketkin tuli laulettua. Tätä tämä laji taitaa olla parhaimmillaan - onnistumisia epäonnistumisen hetkellä tjsp. Nyt viikkoa myöhemmin ja Italiassa tuon ajan onnistuneesti lomailleena olen varma, että ensi vuonna mennään taas 😉 22.9. Uinti 4,1km (68min), pyöräily 180km (355min), juoksu 42,2km (280min) 30.9. Sali 45min 1.10 Juoksulenkki 10,3km (60min) 2.10. Kuntopyörä 45min, sali 45min 3.10. Uinti 1,5km (40min) 4.10. Pump 60min + spinning 50min 7.10. Juoksulenkki 9km (70min), uinti 1,6km (30min) 9.10. Spinning 30min + sali 30min 11.10. Juoksulenkki 8km (64min) 13.10. Juoksulenkki 21,2km (112min), uinti 2km (39min) 14.10. Sali 50min 15.10. Kuntopyörä 45min, spinning 45min 17.10. Juoksulenkki 9km (50min), vesijumppaa 25min 18.10. Sali 30min 19.10. Kuntopyörä 60min 28.10. Juoksumatto 15min (3,1km), sali 30min 29.10. Kuntopyörä 60min 30.10. Kuntopyörä 30min 31.10. Uinti 700m (15min) + vesijuoksu 30min 1.11. Kuntopyörä 45min 2.11. Kuntopyörä 45min 4.11. Juoksulenkki 3km (20min), uinti 1km (21min) 5.11. Juoksumatto 15min (3,1km) + sali 30min 8.11. Juoksumatto 15min (3,2km) + sali 30min 10.11. Juoksulenkki 14,7km (75min) 11.11. Spinning 45min 12.11. Kuntopyörä 45min 13.11. Kuntopyörä 45min 15.11. Kuntopyörä 45min, juoksumatto 15min (3,2km) + sali 30min 16.11. Kuntopyörä 45min, jalkapallotreeni 60min 21.11. Sali 45min 23.11. Sali 45min 24.11. Kuntopyörä 45min 25.11. Kuntopyörä 60min, spinning 45min 26.11. Kuntopyörä 45min 28.11. Juoksumatto 20min (4,2km) + sali 25min 29.11. Kuntopyörä 45min 30.11. Kuntopyörä 45min 1.12. Spinning 150min 4.12. Uinti 1,5km (30min) 9.12. Kuntopyörä 60min 10.12. Kuntopyörä 45min, juoksu 60min (portaissa 20 kertaa Kalliosuojassa) 12.12. Kuntopyörä 45min, spinning 60min 13.12. Uinti 1,5km (30min) 14.12. Kuntopyörä 45min 18.12. Spinning 75min 19.12. Kuntopyörä 45min, spinning 60min 20.12. Kuntopyörä 45min 29.12. Spinning 60min 2.1. Kuntopyörä 45min 3.1. Kuntopyörä 45min, spinning 90min 4.1. Kuntopyörä 45min 5.1. Spinning 55min + pump 60min 6.1. Hiihto 30,6km (136min) 7.1. Kuntopyörä 45min, juoksu rappusissa 75min (20 kertaa) 8.1. Kuntopyörä 60min 9.1. Kuntopyörä 45min, Uinti 2,2km (45min) 10.1. Kuntopyörä 45min, Kuntopyörä 45min 11.1. Kuntopyörä 45min 12.1. Hiihto 13,2km (62min) 14.1. Hiihto 12,2km (62min) 15.1. Uinti 2,3km (45min) 17.1. Uinti 2km (40min)
 18. 1 point
  Nutsin kesäkauden avauskisan ilmoittautuminen alkaa 10 päivän päästä, mutta jo ensi tiistaina saa Helsingissä ilmoittaudua mukaan kisaan Nuts goes to Hel tapahtumassa. Vaikka itse ajattelin toukokuussa maaliin päästessäni, ettei mun tarvitse ensi keväänä olla mukana lähtöviivalla, koska tuskin tulen suoritusta parantamaan, niin tulipahan ensi kevääksi varattua jo hotelli ja merkattu tapahtuma sen myötä kalenteriin. Toivottavasti keli suosii ensi keväänä, kuten tänä vuonna teki. Nyt on ainakin tiedossa omat heikkoudet 10 tunnin kisasta ja niitä parantamalla saa viettää seuraavat 8 kuukautta.
 19. 1 point
  Tälle ei tainnut vielä olla omaa ketjua. Tai jos oli niin nyt on sitten toinen. Miten meinaatte pukeutua omalle matkalle? Olen ensi kertaa lähdössä Kolille juoksemaan matkana 65km ja aloin tässä pähkäilemään, että mitä päälle noin pitkälle matkalle? Mitkä kengät? Pärjääkö ilman nastoja? Ja mikä tärkeintä onko @vmaksi inhimillinen olento? 😄
 20. 1 point
  Kyllä yö varmaan shortseilla menee. Yläosaan vähän lämmikettä (irtohihaa ym.) Itsellä vähän vielä flunssan räkäisyyttä, joten ehkä suojaan kaulaakin jollain. 😄 Lauantaista näyttäs tulevan kuitenkin varsin hyvä lenkkeilysää eli kunhan yön kärvistelee, niin sitten voi alkaa juoksemaan tosissaan.
 21. 1 point
 22. 1 point
  Kun kysyttiin 98v rouvalta onko katunut mitään tai mitä antaisi ohjeeksi nuoremmilleen, hän sanoi "älkää miettikö turhaan mitä muut ajattelee sinusta, kun hyvin suurella todennäkösyydellä he ajattelee vain itseään"
 23. 1 point
  Juu, on olemassa juoksijoita ja ”juoksijoita” ... Lainausmerkkien sisällä on ne juoksijat, jotka ovat aina oikeassa ja muut aina väärässä vaikka olisivatkin samaa mieltä. Olla väärin samaa mielltä, hmmm...? Joka tapauksessa sanat kertoo enemmän kuin teot (heillä). Aina on niitä jotka piikittelevät ja vittuilevat, yleensä he ovat kyllä sitten yksinäisiä, ei heillä ole kavereita juurikaan. Kunhan kiukuttelevat. Näkyy noita olevan tuolla blogimaailmassa..... mutta se siitä. itse aloitin juok#uhartastukseni ”ei ihan pohjalta”, mutta kyllä eka 4 tunnin alitus oli liikuttava (?) hetki. Eikä kukaan kyllä vinoillut että ompa surkea aika. Toiset tavoittelee 4 tuntia ja toiset kovempia aikoja. Tsemmpiä vaan treeneihin ja kisoihin, ollaan iloisia omista onnistumisista omien tavoitteitten ja tasomme mukaan.
 24. 1 point
  Mulla ei ole juuri kokemusta muista piireistä, mutta täytyy sanoa että kun muutama vuosi sitten aloin seurailemaan juoksujuttuja niin tuon suuntaista asennetta kyllä tuli vastaan. Lähtien ihan siitä, että voiko sanoa juoksevansa jos ei juokse vähintään jotain tiettyä vauhtia. Itsellä vielä lähtötaso oli todellakin pohjalla (eli juoksentelin jotain 9 min/km vauhtia ja viikkokilometrejä ei paljon tarvinnut laskea), eikä edistys todellakaan ollut mitään nollasta "kymppi tuntiin" vuoden sisällä -tasoa. Havaitsin vähitellen että oikeestaan mitään ohjeistuksia ei ole tarkoitettu tän tasoiselle henkilölle ja oli kiva lueskella noita erilaisia juttuja mistä huomaa olevansa "huono juoksija". Aika yleinen on heitto siitä, että puolimaratonin pystyy juoksemaan "kuka vaan melkein harjoittelematta ja tietysti tankkaamatta". Minkähän viestin tuo antaa kun itselle harjoittelunkin jälkeen tuo on ihan rankka suoritus... Onneks tuo nyt lopulta on vähemmistönä ja kyllä mun mielestä kokonaisuutena keskusteluissa on yleensä positiivinen ja kaikkia kunnioittava ilmapiiri. Ja ei noista ikävistä jutuista tosiaan kannata välittää tippaakaan. Ainakin itse harjoittelen vain itselleni, väitän juoksevani oli vauhti mikä hyvänsä, ja saatan käydä tapahtumassakin vaikka tiedän olevani tosi hidas. Lisäksi kun sitten itse katsot "juoksijakuplan" ulkopuolelle, ne sinunkin suorituksesi ovat enemmän kuin mihin moni muu pystyy. Pääasia, että yleensä juoksee 🙂
 25. 1 point
  Mukana. Sain lunastettua peruutuspaikan maratonille viime viikolla. Tämän vuoden ensimmäinen ja mahdollisesti ainoa startti missään juoksutapahtumassa. Vaikean vuoden jälkeen periaatteessa ihan retkeilymielellä matkaan, mutta ei se oikeasti niin mene. Sanotaan, että rennosti liikenteeseen ilman mitään tulospaineita. Edellinen kokemus Vaarojen maratonilta neljä vuotta sitten, jolloin löysin maratonin seinän jollekin vaaralle noustessa kisan puolimatkan jälkeen ja kävelin sitten loppumatkalla vähintään viisi kilometriä. Suomen parhaimmat kisabileet auttoivat pettymyksestä toipumisessa, joten hieno reissu sekin oli kokonaisuutena. Neljä vuotta sitten maratonilla kului aikaa silloin helpommalla reitillä 5.07. Katotaan meniskö nyt alle 5 h, mutta ei petytä, jos ei mene. Vaatetusta on vielä turha murehtia, kun sääennusteet vaihtuvat vielä monta kertaa. Edellisellä kerralla juoksin yöpakkasen jälkeen shortsit jalassa enkä muista palelleeni.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy