Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 23.11.2017 in all areas

 1. 4 points
  Black Friday on ollut meikäläiselle lopakkolevällään-perjantai, tai oikeastaan koko viikko. Koko viikon on ollut tarjouksia ja onhan sitä vähän tullut osteltua. Kalvojuoksutakki, saas nähdä miten toimii. Pari pitkähihaista paitaa, toinen fleece ja toinen merinovillapaita. Sit just tein päätöksen mikä on mun päämatka tulevana vuonna, Helsinki Maraton 25.8.2018. Tuli tarjous josta ei voinut kieltäytyä, tänään 30 ensimmäistä ilmoittautujaa saa/sai -30%. Olin mä tän jo alustavasti päättänyt mutta kun sai hyvän alennuksen, niin parempi pistää jo tässä vaiheessa ilmoittautuminen sisään. Yhteensä oon tällä viikolla säästänyt varmaan 200%! Kyllä mä oon ollut taitava ja fiksu.
 2. 4 points
  Saman sivuston Laskuria olikin hauska naputella. Laitoin omat maratontulokseni 44v, 45v ja tuoreen 48v. Vaikka mielestäni tuloksissa on selvästi eroa (6 min), mutta ajallisesti vähän (4v), ne ovat hyvinkin samassa linjassa. Kaikista tulee ennuste, että viimeinen 3h alitus tapahtuu 54v. 55v tulos alkaa vielä 3:00, mutta kiusallisesti hiukan päälle. Olen haaveillut 60v alle 3 tunnista ja eiköhän se haave pysy tästäkin huolimatta vielä hengissä. Voi laskurilla hekumoida myös mihin olisi muka nuorempana pystynyt. Omakohtainen taitekokemus oli maratonin osalta 44v. "Uran" aloitus 39v. Puolikkaan huippu 46v. Tuossa oli maratonin osalta ylikuntoa ja ennätyspuolikkaan jälkeen loukkaantumista osaltaan selittämässä. Voi olla, että maratonin huippukin olisi ilman niitä ollut 46v - kenties 47v (se vuosi meni koko lailla telakalla). Joka tapauksessa nyt 48v havahduin, että suunta taitaa olla vääjäämättä alas. Suht hyvin reeniä pystyin tekemään ja kisatkin onnistuivat päivän kunnon mukaan, mutta tuloksia ei vaan tullut huippuvuosien tasolle. En ole kokenut mitään motivaation laskua vielä. Ihan samaan tapaan paahdan edelleen - kropan signaaleja täytyy hieman tarkemmin kuunnella&reagoida. Omaa maksimia kylmän viileästi ja tietysti nuoremmille kiusaa tehden.
 3. 3 points
  Tällä viikolla olen nukkunut hieman huonosti, vaikka yleensä nukun kuin tukki. Saattaa johtua tuosta vuoron vaihtamisesta. Ehkä sisäinen kello ei ole vielä siirtynyt tuohon tahtiin. Tiistaina aamulla hieman väsyneenä juoksua töihin 5,5 km aikaan 36:56 keskitahdilla 6:43 ja keskisykkeellä 144. Tossu ei sinänsä tuntunut kauhean raskaalta, mutta muuten olin vielä unessa. Yhdestä omakotitalon pihasta lähti juoksemaan kaksi peuraa. Niiden kanssa en sentään uskaltautunut kilpasille. Eilen aamulla juoksua töihin 5,4 km aikaan 37:31 keskisykkeellä 143 ja keskitahdilla 6:57. Melkoisesti oli taas unihiekkaa silmissä. Töiden jälkeen oli tarkoitus mennä poika seurana salille, niin että hän katselisi tablettia sen aikaa, mutta aikomukseksi jäi. Muutaman kerran olen pojan hakenut koulusta ja antanut hänen katsella tablettia ollessani salilla ja tuskinpa ketään on häirinnyt istuessaan paikallaan ja aivan hiljaa treenini ajan. Nyt oli ovessa lappu, että alle 12-vuotiaat eivät saa salille tulla edes vanhempien seurassa. Käännyin sitten ovelta takaisin ja suuntasin kotiin. Illalla sitten poikien ollessa harrastuksissa 7 km:n hölkkäily aikaan 46:53 keskisykkeellä 135 ja keskitahdilla 6:42. Aamuun verrattuna huomattavasti pirteämpää menoa. Eilisen liikunnat 1:24:24 ja juoksua 12,4 km. Tänään aamulla kävelyä töihin 3,9 km aikaan 35:01 keskitahdilla 9:10 ja keskisykkeellä 114. Olipa kova tuuli ja luntakin satanut hieman, mikä aiheutti askeleen lipsumista.
 4. 3 points
  10,05km@5:44 Aamukymppi -6 asteen talvisessa viimassa. Kiersin otsalampun valossa mustana möllöttäneen Ahvenlammen reunareittiä. Siellä on pienimuotoinen savotta käynnissä ja metsäkoneen pyörät tehneet alustasta melko koppuraisen ja varovasti edettävän. Koppuraista oli meno muutenkin tänä aamuna. Vauhti perus tuntuma raskas. Toinen lenkki putkeen aispukeilla ja kylläpä jo kaipasi kintut kovasti Hokan hellää hyväilyä. Vai lepoako ne jo ruikuttaa. Suljen korvani edelleen moiselta mölinältä.
 5. 3 points
  Tähän väliin sopi vähän rauhallisempi lenkki 11,09km 144bpm 5:36min/km Neljäs peräkkäinen juoksupäivä ja 62km huomenna sitten lepoa, olen yleensä tottunut tekemään kaksi, tai enintään kolme peräkkäistä lenkkiä mutta nyt tällä vuorojärjestelmällä on pakko etsiä uutta rytmitystä treeneihin. Ihan ok kulku vieläkin, ehkä hivenen jäykemmät koivet.
 6. 2 points
  Noin 30min dokumentti Noora Honkalasta. Vissiin tämä on jo pyöriny täällä, mutta nostetaan vielä kertaalleen.
 7. 2 points
  Tosiaan, tuo alamäen alkaminen 35 vuodesta koskettaa varmasti niitä, jotka on treenanneet aktiivisesti ennenkin sitä. Itellä on aika satunnainen liikuntatausta. Jotain pientä olen tehnyt melkein aina mutta oikeastaan vain taekwondon harjoittelun aikana (n. 4 vuotta) yhtään enemmän niin että jotain oikeaa kehittymistä oli havaittavissa. Kun alotin juoksemisen, olin jo yli tuon 35 ja tietenkin tulokset vaan paranee koko ajan. Hapenottokyky oli vissiin aika onneton (päätellen vauhdeista ja kehittymisen hitaudesta vs. harjoittelumäärä), joten se toivottavasti tässä vielä paranee, vaikkei edistyminen oliskaan niin nopeaa mitä se olis ollut 20 vuotta sitten. Todennäköisesti tämä nyt saavutettu 40 vuoden ikä harjoitteluun vaikuttaa, mutta kun ei ole tietoa paremmasta niin eihän sitä huomaa :) Toiveena on lähinnä, että se seuraavakin vuosikymmen saavutetaan jos ei paremmassa, niin ainakin samassa kunnossa kuin nyt.
 8. 2 points
  Ti 21.11 Lepo Ke 22.11 Mäkihölkkää EKP:ssa, 15,7 km, keskitahti 5:44 ja nousumetrit 290. Seurueessa mukana @nyba ja koira, @sk ja koira sekä @von Mähönen. Keli oli tyyni ja raikas, toisin sanoen mukava lenkkisää. Lopussa tultiin viimeiset parikilsaa noin nelosen vauhtia, kun pyristelin sk:n ja koiran peesissä. Loistavaa treeniä ikääntymistä vastaan🤸
 9. 2 points
  Perusmiehen peruskevyt kymppi. Tien pinta oli pikkuisen, siis vain pikkusen sohjomärkä. Eipä juuri haitannut liukkaus tai ohut kerros luntasohjoa. Tää on nyt tätä aikaa kun mennään rauhallisen hiljaa. Meen nyt toooosi rauhallisesti tai sillei ettei juuri rasitu. Mun normaalikevytvauhti on jossain kutosen kieppeillä ja nyt mennään melkein kuuden ja puolen kilometrivauhdeilla. No, vauhti kiihtyy kunhan tässä saa vähän kilometrejä koneeseen. Mutta onhan taas mukavata päästä tien päälle, ei vaan millään malttais ottaa iisisti. Kun pidin pakkotaukoa, niin kiloja vaan tuppaa tulemaan, ei vaan jaksa tarkkailla syömisiä. Jotenkin tulee hällä väliä fiilis kun ei pääse juoksemaan. Jotenkin muka kostaa itelle ruuan kautta surkeeta tilaansa. Heti kun pääsee taas juoksemaan, niin tulee fiilis parempaan ruokailurytmiin ja ruuan laatuun. Näin se vaan menee. Tavoitteeksi olen asettanut kolmen kuukauden päähän 8 kilon pudotuksen. Tiedän ennestään, että eka viis kiloa kyllä lähtee mutta sit ne 2-3kg viimeistä on tiukassa. Huomenna lepo ja perjantaina pitkä, tai ei se vielä mikään pitkä ole, ehkä 14-15km mutta viikon pisin kuitenkin.
 10. 2 points
  Tällä hetkellä tiimiin kuuluu: PA,kaikki tietää Niko, vanha ja viisas. Ei ihan kenialaisen näköinen ruholtaan, mutta bmi 26 vedetään siihen 3 h kanttiin. Kanninen, taso oli jotain 3.10-3.15 tjsp, nyt 2.55 Seppo, taso hiimailee 3+ kantissa, menee pikkuvaivaivalla 2.50 haminoille Joni, taso oli 2.10 haminoilla puolikkaalla, nyt jossain 1.42. Ensi syksynä mara menee siihen 3 haminoille Kimmo, kuntoilumielellä. Ekalla puolikkaalla lähti taju vikalla kilsalla. Joten näkee mihin pääsee, taso tällä hetkellä noin 2.15-2.17 puolikkaalla. EI tavoitetta muuten kuin että liikunta tulisi hauskaksi elämäntavaksi. Noora, nyrkkeilee. SM-tasolla, keväällä hopeaa juniori tyttö, hiihtää, tuleva olympia kultamitalisti.
 11. 2 points
  Esportissa niillä maisemilla ei nyt kovin isoa väliä ole edes ekan 12h aikana. Terästolppa, terästolppa, terästolppa, savunpoisto, terästolppa, terästolppa, ikkuna, terästolppa..... Ja jossain kohtaa voi tulla sekin fiilis et onks pakko syödä jossei haluu :) Onko muuten sitä koskaan kysytty että jos noilla savunpoistohilppeillä vois pöräyttää pari kertaa vähän tehostettua ilmanvaihtoa ? Vaihtuis siinä huoltosuorallakin ilma astetta rivakammin. Ja saa tuolla rahalla ensiluokkaisen ensihoitopalvelun. Mites siinä raportissa joskus mulla lukikaan, jotain "juossut 130km, muuten normaali".
 12. 1 point
  Progressio. Määrää ja tehoa, mutta ei molempia alkuun yhtä aikaa. Rytmitys kuntoon. " Kovat"treenit riittävän* levänneenä, kestävyyttä voi ja kannattaa välistä treenata väsyneenä. Ei tarvitse hapottaa ja voimakkaasti hengästyä kuin 1krt/2-3 viikkoon, muuten ns kovissa treeneissä rasittavuus tulee määrän(treenin pituuden) takia, ei liian kovan tehon. Siitä on sitten helppoa ruveta kehittämään suorituskykyä kun kilpailut lähenevät. *riittävän levännyt ei tarkoita täysin palautunut. Riittävä on riittävä.
 13. 1 point
  Baltsu menee <3h, Seppo menee <3h. Jodlaaja menee rennosti rallatellen <3h. Tykkään lukea kaikkien kolmen superveljen juttuja. Jatkakaa. Noo, välillä pitäs pestä suu saippualla mutta muuten hyvää viihdettä.
 14. 1 point
  Niitä on varmaan hoidettu enemmän silloin kun murske on ollut pääasiallinen ratapinnoite.
 15. 1 point
 16. 1 point
  Baltsu vissiin rupesi baltsuilemaan tämänkin "vedon" suhteen, kun mitään ei ole täällä asiaan kuulunut. Odotellaan vielä päivä, josko järkevä ja molempia osapuolia kiinnostava sekä motivoiva veto saadaan aikaiseksi.
 17. 1 point
  Ke 22.11 Polkujuoksu 9km:ia@143 1:37 Käytiin tsekkaamassa kaverin kanssa tonttujuoksun lenkki. Vaikka olin vielä päivällä vähän sitä mieltä etten lähde mukaan kun tuntuu et flunssa voi yhäkin hyvin, niin menin silti. Se oli oikea ratkaisu sillä eihän ne keuhkot tulleetkaan ulos, eikä keuhkoissa tuntunut lainkaan pahalta. Rennosti mentiin ja tuo on kyllä niin haastava etten äkkiseltään keksi mitään muuta yhtä rankkaa reittiä. Voin ainakin sanoa, et kengät kastui jo heti ekalla 500metrillä, kuten aina ennenkin tähän aikaan vuodesta. Onneksi jouluna on mahdollisesti jo maa jäässä ja luntakin ehkä maassa. To 23.11 Pyöräily 10km 25min Polkasin pyörällä töihin pienen bonuskierroksen myötä. Oli kyllä järkyttävän kova vastatuuli ja tuntui ettei alamäessäkään pääse juuri eteenpäin. Uinnit jätin suosiolla ensi viikolle, olkoon tämä ja edellinen viikko lepoa sille.
 18. 1 point
  Täällä kävin viime keväänä hinkkaamassa yhden lenkin: http://www.nakheel.com/en/communities/palm-jumeirah/al-ittihad-park
 19. 1 point
  Viime viikolla tuli juostua kaksi lenkkiä, joista toinen kova ja toinen kevyempi rattaitten kanssa ja sisälsi kävelyä enemmän. Lisäksi kävelylenkkejä rattaitten kanssa. Kilsoja kertyi yhteensä reilut 30 ja kolmesti sain lihaskuntoakin tehtyä. Tällä viikolla kävin maanantaina kävelyllä , eilen lihaskuntoa ja tänään äsken juoksemassa 6,5km 43min 150 bpm 6.53 min/km. Aikalailla koko matka meni juosten . Tosi hyvä fiilis tuli tuosta lenkistä. Tosi iso vaikutus mielialaan kun pääsee vähän hölkälle, vaikka tykkäänkin kyllä olla kotona. Ei ole tullut töihin ikävä yhtään.
 20. 1 point
  Ikääntymisen vaikutus riippuu aika paljon urheilutaustasta, myös tietenkin yksilöstä. Hapenottokyvyn lasku ja sitä kautta hidastuminen on aika selvää. Jos joku on aloittanut kuntourheilemisen 40 -vuotiaana ja juoksee 1. maratonista vaikka 4 tuntiin, niin 45 -vuotiaana hän saattaa juosta vaikka 2.50. Kehitys on huimaa, mutta voidaan olettaa, että jos hän olisi aloittanut 20 vuotta aikaisemmin, niin olisi voinut olla vaikka 2.30 juoksija kolmekymppisenä, joten samalla tavalla ikääntyminen on vaikuttanut kuin muillakin. Tilastojen mukaan ikääntymisessä ei ole mitään selkeitä hyppäyksiä alaspäin, mutta kyllä käytännössä tuntuu sitä, että esim. 42 -vuotias voi vielä yhtä kova pitkällä matkalla (maraton tai 100 km) kuin 32 vuotias, mutta 47-vuotias ei enää maailman kärkeen mahdu, paitsi ehkä vielä pitemmällä matkalla (24-48 h). Monesti paasataan sen puolesta, että ikääntyminen hidastaa palautumista ja on harjoiteltava aikaisempaa vähemmän ja kevyemmin. Omalta kohdalta olen havainnut, että nimenomaan harjoittelun vähentäminen hidastaa palautumista ja se on helppo mieltää ikääntymisen syyksi. Tehopuolella on kyllä näin, että ei voi harjoitella niin kovaa kuin ennen, eikä oikeastaan ole edes kykyä tehdä niin kovia harjoituksia kuin ennen, mutta määräpuolella tein kyllä 49-vuotiaana suunnilleen samoja määriä kuin 30 -vuotiaana. Punttisalin voimatasot minulla on vielä melkein samat kuin aikaisemmin, mutta silti esim. pyöräilyn maksimivauhti on kaukana 15-25 vuoden takaisesta. Uinnissa on hidastusta tullut noin 2 min/km, sekä maksimi, että pk vauhtiin. Ennen pystyin tekemään ihan tehokkaita uintitreenejä punttitreenin perään. Nykyisin hiihto ja punttitreeni tappaa uinnin ihan kokonaan, myös seuraavan päivän uinnissa puntti painaa. Juoksussa tonnin tai cooperin vauhti ei merkittävästi kehittyneet 25 vuotiaan ajoista, mutta kymppi ja maraton oli parhaimmillaan 32-35 vuotiaana. 6 h ja 100 km meni vielä ennätysvauhtia 45 -vuotiaana. 12 ja 24 h vielä 47-50 -vuotiaana. Näissä pitkissäkin matkoissa kehityspotentiaali oli syöty loppuun sen takia, että vauhdit eivät riittäneet parempaan. Viikatemies tekee koko ajan työtä, mutta sitä vastaan olen yrittänyt rimpuilla matkaa pidentämällä. Mutta matkojen pidentämisessä on puolestaan tulleet rajat vastaan sen suhteen, että tuntuu olevan entistä vaikeampi pysyä vammoitta noissa pitkissä suorituksissa. On tuossa tutkimuksessa ihan sellaisia kohtia, jotka voin allekirjoittaa. Esim. se, että kovat treenit eivät vanhempana tuo enää niin paljon tulosta kuin nuorempana ja se, että joskus hankittu huippukunto ei ole mikään suoja taukoa vastaan. Etenkin ikääntyessä tuntuu, että kunto häviää kohtuuttoman nopeasti. ÖtillÖ:n jälkeen sairastin keuhkoputken tulehdusta noin kolme viikkoa ja sen jälkeen uintikunto oli niin paska, että aikaisemmin vastaava lasku olisi vaatinut noin puolen vuoden uintitauon.
 21. 1 point
  Minä lupasin tarjota oluen jollekin jollain verukkeella, jota en enää muista, joten jos joku kokee olevansa saamapuolella jonkun raivoikkaan suorituksen ansiosta, niin voipi ottaa yhteyttä. Baltsulle minäkin lupaan tarjota oluen heti kun kolmen tunnin raja alittuu.
 22. 1 point
  Olen harrastanut koko ikäni jossain määrin liikuntaa (hiihtoa, juoksua, ampumahiihtoa, hirvenhiihtoa, pyöräilyä, suunnistusta jne). Säännöllisen juoksuharjoittelun (ja yleensäkin säännöllisen harjoittelun) aloitin vasta vähän alle viisikymppisenä. Selvä käänne vauhdeissa huonompaan alkoi arviolta pari vuotta kuudenkympin jälkeen. Vielä n. kuusikymppisenä puolikas meni n. 1.26. Nyt 65 -vuotiaana 1.30 on maksimi. Muistaakseni n. 54 -vuotiaana hieman alle 1.24. Eli 54 -60 aikaan n. 2 min lisää ja 61 -65 n. 4 min. Mikään varsinainen juoksijatyyppi en ole, koska painoa on pituuteen nähden aivan liikaa (vaikka rasvaprosentti on aika kohdillaan). Kaikkein selkeimmin tuon vauhdin putoamisen huomaa suunnistuksessa.
 23. 1 point
  Jodlaajalla on ihan kiinnostava blogi, joka googlettamalla löytää. Turhaan hän välillä kommentoi juoksufoorumia vaan unohtaisi vanhat ja keskittyisi blogiin. Jodlaaja on tukevasti maanpinnan yläpuolella, mutta tuohan tekee blogin lukemisesta kiinnostavaa. On menossa Valencian puolikkaalle keväällä. Blogin mukaan vauhti on selvästi keskivertohölkkääjää parempaa Vaikea ymmärtää, miksi jotain ottaa päähän se, jos Jodlaaja uhoaa olevansa eliittijuoksija ja vertaa itseään kenialaisiin huippujuoksijoihin. Korkeintaa tuo saa hymyn huulille.
 24. 1 point
  Hyvältähän nuo kilometrimäärät näyttävät, hiki tullee jo lukiessa! :D
 25. 1 point
  Kävästään juoksun jälkeen syömässä ja sitten mennään juhlistamaan osallistumista. Olutta kaikille mukana olijoille. Laita päivämäärä kalenteriin :) Jodlaajalle tarjoan kaks tuoppia jos tulee paikalle ja juoksee maaliiin. Olis hienoa jos saataisiin kansainvälinen eliittijuoksijakin paikalle.
 26. 1 point
  Tässä aikoinaan kirjoittamani blogi, jossa hieman kerron treenistä, jolla pääsi ainakin alle 33 minuutin: http://seponkotisivut.dreamhosters.com/public_html/vb/vb/entry.php?9957-Wanhan-ajan-harjoituksista-osa-II&goto=prev (Ja seuraavissa blogeissa treeni, jolla pääsi hieman allekin 32 minuutin.)
 27. 1 point
  Jos menee 25 tuntiin niin ei taida ehtiä minkään muun sarjan kaveri ohi. Itse olin viime vuonna 24 tunnin jälkeen toinen maalintulija ja seuraavaa piti odotella melkein 3 tuntia. Ehdin käydä mökillä saunassa ja ottaa nokoset ja silti tulla maalialueelle takas :P
 28. 1 point
  Maksu pistetty tänään sisään. Toista kertaa mukana ja paljon ekasta kerrasta oppineena hyvä tulos tavoitteena.
 29. 1 point
  Tuota luokkaahan hotelliyö Espoossa taitaa maksaa. 140 €:lla ei tosin saa tässä tapahtumassa mukavaa vuodetta, rauhallista nukkumisympäristöä, ilmastointia, useita TV-kanavia ja mitä nyt hotelleissa tapaakin hintaan sisältyä. Sen sijaan saa hienon kokemuksen, mahtavaa yöseuraa, täyden ruoka- ja välipalapalvelun 24 h:n ajaksi, tulospalvelun, mukavaa musiikkia läpi yön yms. Jos tuota hintaa vertaa muihin tapahtumiin, niin täytyy tosiaankin muistaa tuo tapahtuman kesto. 24 h on hieman pidempi, kuin maksimiajaltaan kuuden tunnin maratontapahtuma. Ajallisesti nelinkertainen tapahtuma on kustannuksiltaan myös lähes nelinkertainen ja nuo kustannukset on perittävä yhteistyökumppaneilta ja osanottajilta. Ultrajuoksun näkyvyys Suomessa ei ole niin suurta, että sponsoteita olisi ovella jonoksi asti.
 30. 1 point
  Hieno tavoite, tsemppiä harjoitteluun. McMillanista en sano mitään, mutta kun itse ekan kerran alitin 32 min kympillä oli mun muiden matkojen ennätykset aikalailla dieselosastoa McMillanin veikkauksiin verrattuna: 2.10 (-85?) 4.12 (kesä -87) 8.56 (kesä -87) 15.25 (elokuu -87) 1.15.07 (yksi ainoa puolikas juostuna syksyllä -84, 18-vuotiaana) syksyllä -87 kymppi kulki silloisiin ennätyslukemiin 32.12,0 (entinen ennätys ja eka ratakymppi pari kuukautta aikaisemmin 32.49) Vuonna -88 tulostaso pyöri lukemissa 4.15 - 8.59 - 15.36, pm-kymppi heinäkuussa vei aikaa 32.23 hyydyttyäni turhan kovaan alkuvauhtiin. Syyskuussa -88 kymppi meni kuitenkin tasaisemmalla vauhdinjaolla aikaan 31.42,0 eli niukasti alle silloisen B-luokan rajan (31.50). Maantiekymppin tuloksia tuolta ajalta en noteeraa koska 80-luvulla matkanmittaus varsinkin lyhyempien matkojen osalta oli mitä oli, olen mm. juossut 19-vuotiaana "maantiekympin" 30.45, jolla sijoituin piiritason juoksijoiden joukossa ynnämuut-sijoille häviten voittajalle minuuttikaupalla. Juoksuharjoittelun olin aloittanut vuonna -83, 17-vuotiaana. Harjoitteluni 80-luvun lopulla oli äärimmäisen yksinkertaista: * viikkokilsat talvella kovilla viikoilla noin 150-160 km, kevyillä viikoilla 100 km nurkilla * pitkä lenkki 2 x vko, 25-30 km * kovavauhtiset 10-15 km lenkit, 1 x vko * reipasvauhtiset 10-20 km lenkit, 1-2 x vko Vauhdeista on turha kirjoitella mitään kun vauhtia tärkeämpää oli harjoituksen tuntuma (eikä tuolloin edes ollut mitään luotettavaa tapaa seurata lenkkivauhteja). Sykettä seurailin tuolloin paljon tarkemmin kuin nykyisin. * vetoharjoituksia hyvin vähän, avainharjoitus kesällä oli 20 x 400 m 10000-3000 m kisavauhtia lyhyillä palautuksilla (noin 30-45 sek.) * joskus 5 x 1000 m noin 3 min keskiarvoon, palautukset pitkiä (3-5 min) * 1500 - 5000 m kilpailuja juoksin jonkun verran kovina harjoituksina ilman herkistelyä 2000 m vetoja juoksin erittäin harvoin, kesäaikaan ehkä kerran tai kaksi kesässä. Joskus talvella juoksin kakkosia (yleensä tiellä, joskus harvoin sisäradalla) vaihtoehtona kovavauhtiselle lenkille, vetojen vauhti ei ollut kovin paljoa TV-kovan vauhtia kovempaa. Juuri muita vetoja en talviaikaan tehnyt. Ei se tuon kummoisempaa vaadi. Pitääpä tutkia jos vanhat harjoituspäiväkirjani löytyisi jostain, voisin ehkä kaivaa muutaman esimerkkiviikon. Lopulliset ratamatkojen ennätysnumeroni muuten olivat: 2.06 - 4.05,99 - 8.38,13 - 15.07,8 - 30.59,00 Ei edes A-luokan tulosta (raja kympillä silloin muistaakseni 30.05 ja vitosella olisiko ollut 14.25)
 31. 0 points
  Sama. Lienee jonkin herkästi tarttuvan taudin oire.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy