Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 14.10.2017 in all areas

 1. 12 points
  Pete 2.41.xx, Niko 3.00.xx, Kannisesta ei tietoa. Vissiin laatannut matkalla. No +130kg noin 6-7h maratonmiezzz pääsi alle 2.45 neljässä vuodessa, mikä on perusterveen edellytys täällä päin. Olen työni tehnyt.
 2. 10 points
  Päivän kunto oli 3.00.40. En nyt ihan tyytyväinen tuohon ole, mutta en pahasti pettynytkään. Paljon parempaan ei olisi ollut tänään mahdollisuuksia. Startissa oli tavoitteenna suunnilleen 2.55 aika ja eka puolikas menikin vielä suunnitellusti. Sen voin sanoa, että omille koiville kuusi viikkoa maastoultralta maratonille oli liian vähän. Lihakset eivät vaan palautuneet maratonille vaadittavaan iskuun. Tämän päivän juoksussa ei mitään isompaa dramatiikkaa. Jalat vain loppuivat kesken, vaikka esimerkiksi hengityksen puolesta vauhti oli koko ajan helppoa. Lähdössä moikkasin @jtv76:tä ja ensimmäiset pari kilometriä menivät samaa tahtia @sk:n kanssa. Kolmen tunnin jäniksellä oli hieman kellon kalibroinnit pielessä, kun hän lähti painamaan lähes nelosen vauhtia. Parin kilometrin jälkeen vaihdoin naisseuraa ja juoksin kiinni päivän nopeimman naisen eli Johanna Lindholmin. Hänen seurassaan meninkin lähes puolikkaalle saakka. Jossain vaiheessa seuraamme liittyi kaksi nuorta miestä, joista toinen juoksi maratondebyyttiään ja toinen juoksi jonkun triathlonkerhon varusteissa. Itse toimin nelikon vetomiehenä jonnekin 20 km saakka. Ensimmäinen puolikas 1.27.10. Hieman ennen puolikkaan täyttymistä nuori triatleetti lähti painamaan lähes 4.05/km -vauhtia, jonka seurauksena jättäydyin porukasta ja yritin jatkaa n. 4.10/km -vauhtia. Jaloista oli ollut herkkyys kadoksissa jo pidemmän aikaa ja vähitellen alkoi vauhti hiipumaan. Mukanani juossut kolmikko alkoi loittonemaan ja huomasin yhdessä vaiheessa myös @sk:n lähestyvän takaa. Olisiko hän saanut minut kiinni n. 25 km kohdilla. Laskeskelimme, että kolmen tunnin alitukseen riittäisi n. 4.20/km -vauhti. Hänen seurassaan menikin sopuisasti seuraavat noin kymmenen kilometriä. Päivän alkuperäinen tavoite oli jo menetetty, mutta kolmen tunnin alitus tuntui sopivalta torjuntavoitolta. Viimeisellä kierroksella ohitsemme meni @Jalmari17 todella kevyellä jalalla ja hänen kolmen tunnin alituksensa näytti varmalta. Viimeisen kierroksen ensimmäisellä huoltopisteellä oma menoni romahti ja putosin siinä @sk:n kyydistä. Hänenkin selkänsä loittoni hitaasti. Laskeskelin, että kolmen tunnin alitukseen riittäisi n. 4.30 kilometrit, mutta jalat halusivat mennä vain 4.40-4.50 kilsoja. Vauhdin nostaminen tuntui täysin mahdottomalta. Kolmen tunnin jänis jänistettävineen meni ohi n. 39 km kohdilla. Noin kilometri ennen maalia tuli selkä edellä vastaan @Henkinen Johtaja. Viimeiselle kilsalla yritin rimpuilla jonkinlaisen loppukirin, mutta kolme tuntia täyttyi muutama sata metriä ennen maalia. Aika oli kuitenkin menossa alle 3.01 eli kolmen tunnin aika oli sentään tuloillaan. Maalissa ei mitään suuria tunteita. Tulipahan tämäkin juostua ja nyt on kausi paketissa. Kiitos kannustuksesta matkan varrella @liukasluikku2 ja @juupe. Uimahallin sauna oli tosi hyvin lämmitetty.
 3. 6 points
  Kiitokset onnitteluista, @ruiskarhu ! Tyytyväinen pitää olla tämän päivän suoritukseen, "pika-analyysin" mukaan tasapainoinen ja nousujohtoinen juoksu ilman suurempia vaikeuksia. Niko tarjosi kullanarvoisen vetoavun aina n. 25km saakka, mistä isot kiitokset! Reittihän on aika nopea, eikä sateinen sääkään pahemmin haitannut. Järjestelyistä sen verran, että pientä palautetta täytyy antaa järjestäjille virallisemminkin, sillä hieman harmitti kylmissään ontua hotellille "viralliseen" maratonsaunaan vain huomatakseen, että saunaa ei ole lämmitetty... No, pikku vikoja, helppo korjata.
 4. 4 points
  Hyvä oli selostus. Itse en jaksa sen enempää raapustella kun että 33km kohdilla tarvis oksennella kun ei nesteet imeytyneet. Sen jälkeen vauhti putosi dramaattisesti ja loppu meni hölkkäämiseksi. Aina kun yritti vauhtia nostaa niin alkoi oksettaa. Päätin kuitenkin hölkätä maaliin kun ei jaksanut takaisin kisakeskukseenkaan kääntyä. Ensimmäinen puolikas meni helpommin kun ikinä maratonilla tavoitteen mukaisesti 1.24.03. Jalat olisivat tänään toimineet mutta maha ei. Loppuaika sitten painuikin jonnekin 3.02 tms. Ensimmäinen kerta kun mahan kanssa oli ongelmia juostessa. On nää aina erilaisia joka kisa. Onnea @sk hyvästä juoksusta ja kestävyyskierroksen voitosta. Oli mukava myös tavata @OlliL kisan jälkeen. Nyt en juokse metriäkään vähään aikaan. Ehkä se into sieltä taas joskus löytyy?
 5. 3 points
  On se ihan motivoivaa, että alkaa talvella hallilla olla < 4 min/km maratoonareita koko ajan enemmän. Vielä joskus, sit voi lopettaa tavoitteellisen maratonjuoksun. @Jalmari17 juoksi hienosti! 2.57.06 netto. Onnittelut. Nikolla meni 48s rajan yli. @jtv76 myös hyvä juoksu. Onnittelut. Juoksunopeutta riittää, joten aika vielä kohenee, jos jaksaa käydä lenkillä.
 6. 2 points
  Ei. Juoksi Rotterdamissa 2.56 -alkuisen.
 7. 2 points
  Toinen hölkkäseurakaveri jtv76 myös maalissa omalla ennätyksellään 3.07.21 h, joten onnittelut Jukka.
 8. 2 points
  Kolilla muuten tällekin pikkutaskulle löytyi aivan mielettömän hieno funktio. Sinne mahtuu järjestäjien gepsimokkula just eikä melkein! Ja vaikka mokkula pysyisi varmasti paikallaan ilman lisävarmistuksiakin, niin itse kietaisin vielä järjestäjien tarjoaman nippusiteen taskun ympäri. Repun kangashan on niin ohutta, että se ei haittaa mokkulan toimintaa. Aikaisemmin olen pitänyt mokkulaa viilekkeen taskussa, mutta nyt se vapautui muuhun käyttöön.
 9. 1 point
  Nyt olisi tarjolla ilmainen mainoskanava loppuvuoden ajaksi. Vaikka Suomi 100 hengessä tms. millä sitä nyt haluaa kutsua. Ajattelin että voisi jelpata pieniä tai vähän suurempia juoksutapahtumia tai muita juoksuun jotenkin liittyviä pienyrittäjiä yms. jos olisi mahdollisuus mainostaa omia palveluja ihan ilman veloitusta. Homma toimii myös arvonnoille, erikoistarjouksille tms. Juoksutapahtumat: -Matkan mukaan omiin ketjuihin Juoksukoulut ja PT palvelut -Omaan ketjuun/Yleistä juoksusta Jos et tiedä mille alueelle laittaisit viestisi niin laita Yleistä juoksusta -alueelle. Siirtelen niitä sitten myöhemmin eri paikkaan jos on tarvetta. Foorumilla käy kuukaudessa n. 50 000 henkeä. Näistä säännöllisesti foorumilla käyviä on päivätasolla n. 1 300, viikossa n. 5 000, kahdessa viikossa 8 500 ja kuukaudessa 15 500 henkeä. Edellä mainitut luvut ei siis sisällä niitä henkilöitä jotka tulee foorumille satunnaisesti esimerkiksi googlen hakujen kautta. Olisiko noissa kävijöissä osallistujia juoksutapahtumille, innokkaita juoksukoululaisia tai PT palvelujen ostajia? Ei sitten mitään massapostauksia kaikkiin mahdollisiin ketjuihin tai saman viestin copy-pastettamista kerran päivässä. Tuo lienee selvää.
 10. 1 point
  Nyt kun on tullut useampi yli 24 tuntinen polku-ultra suoritettua, niin uskaltaa jo jättää sattuman pelistä pois ja todeta, että ainakin minulla salikunto romahtaa pitkän ultran jälkeen. Varsinkin yläkropan työntävät liikkeet ottavat merkittävää takapakkia. Kuten penkkipunnerrus ja pystypunnerrus. Jos viimeinen penkkitreeni ennen kisastarttia menee vaikka 3x8, niin viikko kisan jälkeen menee 3x6 2,5 kiloa keyvemmällä tangolla. Takaisin kisaa edeltävässä kunnossa ollaan vasta 6-8 viikon kuluttua. On julmetun masentavaa puuhaa. Varsinkin, jos osallistuu useampaan kisaan kauden aikana. Mä olen esimerkiksi nyt penkin osalta huonommassa kunnossa kuin keväällä, vaikka salilla on käyty ahkeraan Onko muut huomanneet vastaavaa? Lihasmassaa taitaa palaa yläkropasta ikäviä määriä näin pitkissä suorituksissa. Varsinkin, jos on jotain mitä polttaa.
 11. 1 point
  Ensimmäinen postaus. Tästä lähdettiin liikkeelle.
 12. 1 point
  No klassikothan nuo. Itsellä ollut aika monet parit. Varsin kevyet possut ja hyvä polkutuntuma. Henk koht pidän näistä ominaisuuksista - käsittääkseni Oroc 280 aika sama kenkä nastoilla. Molemmilla on tullut vedettyä polkumaratoneja ja oroceilla KK 80km pari kertaa.
 13. 1 point
  Polkukengistä ensiksi kuluu nappuloista se paras pito. Eli jos kenkä pelittää märällä kalliolla silleen kuin sen toivookin pitävän, niin ei varmaankaan ole syytä hankkia uusia. Mulla Sarvan devilit kestivät sen 600 km sekalaista juoksua talvella asvaltilla ja poluilla ja kesällä metsässä. Vieläkin menisivät muuten, mutta nastat ovat lintassa kantapäistä.
 14. 1 point
  Riippuu vähän kuinka kuluttavilla poluilla ja keleillä niillä on juostu. Mulla menee polkukengät vaihtoon yleensä 600-800 kilsan jälkeen. Tosin yleensä vähintään kolme paria niitä kierrossa. Joillakin pareilla on juostu yli tonnikin, mutta harvoin ne niin pitkään kestää kuin sileän kengät.
 15. 1 point
  Aika moni ei jaksa juosta 5 km putkeen lenkkeilyn aloituvaiheessa (paitsi Baltsu :)). Minulla oli 2000 - 2010 kohtuu aktiivista kuntosalitaustaa ja kun 2010 aloitin säännöllisen lenkkeilyn, en jaksanut muutamaan kuukauteen juosta 5.7 km matkaa malmin lentokentän ympäri. Toki kaikenlainen aktiviteetti ennen aloittamista auttaa asiaan. Sitten kun aloitin 2010, niin juoksin hyvin säännöllisesti ja treenit on sen jälkeen ylhäällä
 16. 1 point
  Olikos toi @sk :lle myös enkka, aika lähelle ainakin? Voitto joka tapauksessa. Vantaalla tehtaillaan aina kovia tuloksia.
 17. 1 point
  ForrestGuurilainen ainakin juoksee menemään. 4. eka väliaika. Tsemppiä Riihimäkeläisille. Kovaa on aloitettu myös.Toivottavasti ei liian kovaa.
 18. 1 point
  Kaisalle ylistystä valmentajan haastattelussa: https://youtu.be/WbF12OvjmW4
 19. 1 point
 20. 1 point
  Ainakin Adv skin 5:ssä letkun saa tuotua alakautta. Taskuista löytyy läpivientejä letkulle. Rakon kiinnityksestä ei ole tietoa kun oon käyttänyt vain Camelbakin 2l rakon kanssa. Se kyllä pysyy hyvin kiinnittämättäkin.
 21. 1 point
  Katsottiin tänään pitkään meikäläistä. Ainoa jolla enää T-paita / shortsit lenkillä. Kaikilla jo pitkät päällä, muutamalla takin kanssa pipo ja sormikkaat. Yleensä olen syksyn viimeisiä ja kevään ekoja ohuemalla varustuksella. Ja kyllä paita oli märkä. Hiki tuli juostessa.
 22. 1 point
  Kyllähän se luultavasti niin on, että molemmat harrastukset ovat lähinnä haitaksi toisilleen. Ei siitä mihinkään pääse. Jos toisessa lajissa haluaisi jotain oikeita tuloksia tehdä, niin pitäisi keskittyä siihen ja mennä 100 prosenttisesti sen ehdoilla. Mutta itse kun on vain harrasteleva amatööri, niin voi tosiaan räpeltää molempia rinnakkain. Mulla hyvän ja huonon päivän erot lasketaan yleensä toistossa per sarja. Joskus, äärimmäisen harvoin, voi jäädä kaksi toistoa vajaaksi. Jos treenit kulkee normaalisti, niin ikinä ei ole tarvetta laittaa tankoon vähempää kuin edellisessä treenissä.
 23. 1 point
  En ole asiantuntija enkä ole juossut ultria, mutta salilla olen joskus käynyt. Voisikohan tässä olla niin, että jalkojen lihakset ovat niin katabolisessa tilassa ultrien jälkeen, että kroppa hakee jalkojen tilan korjaamiseen tarvitsemiaan aminohappoja yläkropan lihoista? Sinänsä en pidä tuota sarjapainojen laskua suurena, jos vaikka mennään 3x8x90kg => 3x6x87,5kg. Melkein tuossa on hyvän ja huonon päivän ero omalla kohdalla. Itse koittaisin ratkaista tilannetta ehkä lisäämällä hieman proteiinien saantia ja muutoinkin ehkä antaisin painon nousta hyvin maltillisesti. Silloin saisi varmistettua sen, että ainakaan miinuskaloreilla ei yritä palauttaa kroppaa. Toisaalta kun kroppa on varmaan aivan sekaisin ultran jälkeen, voisi olla ihan hyvä vetää salilla erittäinkin kevennettyä ohjelmaa, tai ainakin selvästi muunneltua ohjelmaa, vaikka normaaleilla sarjapainoilla paljon lyhyempiä mutta enemmän sarjoja. Luulisin kyllä, että ultrajuoksu on varmaan salireenin kanssa kaikkein erilaisin harrastus, mutta sen vuoksi varmaan täydentävätkin toisiaan oikein hyvin, jos kummassakaan ei ole mitään tarkoitusta mitata ihan kaikkea ulos.
 24. 1 point
  Ei menny oma 130 kilsaa ihan putkeen. Keskeytys 53 kilsaan kovan kantapääkivun takia. Alkoi oireilemaan jossain 30km kohdalla ja sitä kipua kärvistelin tuon reilu 20 kilsaa. Arvelen syyksi mulle liian matalaa kenkää (S-Lab Speed), jolla tosin olen paljon juossut, mutta en nyt pitkään aikaan vrt. vaimennetut Sense Ultra ja Ride. Blogissa pidempi tarina reissusta. :) Nyt on haavat nuoltu, jalka on kunnossa, ainakin tuntuisi olevan ja lenkkeily on taas kivaa. Leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä. :D
 25. 1 point
  Sykelukemia ei kai sinänsä kannata vertailla eri henkilöiden kesken? Koska jollain on korkeemmat sykkeet joka tapauksessa kun toisella, eli toiselle 145 voi olla pk-syke ja toiselle vk. Jos siis olen oikein ymmärtänyt
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy