Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 19.05.2017 in all areas

 1. 9 points
  Perjantai: yhteensä 9h unta ja johan alkoi helpottaa. Ylös klo 05.50 ja kevyelle aamulenkille. Heräävä luonto kaikkine äänineen on kyllä upea tähän aikaan vuodesta. Kaksi hyvin kesyä peuraa (eivät olleet ruokaillessaan moksiskaan kun noin 15m päästä hölkkäsin) ja paljon jäneksiä liikkellä. 9.9km@5.58/0.59/121. DNS on varmaan kyllä nyt pelastettu. Enää tarvitsee pelastaa DNF. Lauantai: Lepo
 2. 4 points
  Ma: Juoksua Les Diableretsin vuoristossa 18km ja 2h 40min, nousua 1006m. Varsinainen reissu kesti huomattavasti pidempään kun pysähtelin ottamaan valokuvia tai tutkimaan karttaa. Korkein kohta oli 2097 metrissä, missä tuli vähän lunta vastaan ja missä tietysti hairahduin vielä reitiltä niin että jouduin menemään yhden lumisen pätkän kahteen otteeseen. Oli muuten aika viileetä touhua ja tuli mieleen tuolla Karhunkierrosketjussa käydyt varustekeskustelut. Suosittelen ainakin kompressiosäärystimiä, sen verran keljulta tuollainen moneenotteseen sulanut ja uudelleenjäätynyt lumi tuntuu säärissä jos siinä tarpoo ihan vaan noin shortseissa. Jalat tuntui matkan aikana paljon paremmilta ja nyt jälkikäteen tuntuu kuin mitään ei olisi tullut tehtyäkään, vaikken syönyt liikkeelläollessa kuin yhden pienen Nutella-patukan ja junassa paluumatkalla muutaman luumun. En tiedä voiko tuo rauta noin nopeasti vaikuttaa vai tuntuiko meno helpommalta koska olin yksin liikenteessä ja sain mennä ihan omaa tahtia, mutta väliäkös tuolla. Mukavaa oli. Huomenna Lontooseen muutamaksi päiväksi.
 3. 3 points
  Tähän voisin sanoa että voihan vittu. Lähde sitten juoksemaan kympin kisaa mikä on 10,9km. Vieläkö voi perua? Perkele. Edit: Just ostin eväät LA-illan kisakatsomoon. Aattelin että mukava sitten hyvällä omalla tunnolla riipasta oikein kunnolla kun on -40min plakkarissa. Hyvää olutta ja grillattavaa. Vois oikeastaan jättää koko paskan väliin ja ruveta ryyppäämään heti aamusta.
 4. 3 points
  Niinhän siinä sitten kävi että huomenna ollaan viivalla lappu rinnassa Viikko mennyt juoksematta, mutta tänään kevyen kevyt 5,19km höystettynä muutamalla puolikkaan tavoitevauhtisella vedolla. Pyöräilyä viikolle tullut n.50km ja uintia 1300m Olisin toivonut hieman parempaa valmistautumista kisaan, mutta nyt mennään näillä ja otetaan kaikki irti mikä on otettavissa. Polvi sai kuurin arcoxia lääkettä mikä tuntuu tehoavan hyvin, lisäksi pakastehernepussihoitoa. Aluksi kylmetin kaurapussilla mutta tuolla ei saa tarpeeksi kylmää aikaiseksi. Tänään vielä iltavuoro ja aamulla Yyteriin, toivottavasti tänään ei työt veny kuten aiemmin viikolla että sais nukkua vielä hyvin ennen koitosta. Kropan pitäis kyllä olla hyvin levännyt, mutta onko liikaakin?
 5. 2 points
  Kesä tuli maantiepyöräkelit,. Aamusta 12C ...15C aurinkoa ja etelätuuli jotenka vienossa myötätuulessa 20,55km Treelle aamusta 40'40 -30,2km/h keskari max Rukkamäki 54,4km/h. No oikei siinä on 50km/h nopeusrajoitus mutta toi on hetkellinen maximi vahingossa mittarissa.... Vasen resi hiukka vieläkin sökö juoksua ajatellen, mutta paranenemaan päin toivottavasti eikä ollenkaan paha kun kadenssia on. Mainittakoon että ratavedoista kipeytyneet pohkeet alkaa varmaan koht silleen OK
 6. 2 points
  Juoksen 10km huomenna soolona kotona. Katotaan kuinka lähelle pääsee 40min. Ennätys 41.13... se nyt ainakin. Oli brändinimi tai ei tuo "kymppi", niin en vaan ymmärrä mitä järkeä on juoksuttaa jengiä tuollaisilla mitoilla. Jos siis se oikeasti onkin alimittainen. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa tehdä juuri oikean pituinen kisa. Kun kerran kisaa olla tekemässä.
 7. 2 points
  Aamulla Espoon keskuspuiston kuntorataa pari kierrosta plus hölkät sinne ja takas kotiin yhteensä 19,5 km. Upea keli ja kaunis alkukesän luonto. Tuli rakko jalkapohjaan, ei pitäis käyttää muita kuin lidlin sukkia.
 8. 2 points
  Vauhtivaihtelua 16,47km/1:19:33/@4:49 >http://www.movescount.cn/fi/moves/move157119221 Uinti 500m/12min14s Johan lämpeni. Ja alkoi ujosti vihertääkin vähän joka puolella. Mikäs siellä on hölkkäkeijun Saimaan rantoja kipitellä orastavan kauneuden ja kasvun keskellä. Keijun siksi, että paino tippui ensi kertaa vuosiin alle 90kg vaikka kuinka on yrittänyt kyrsän varressa roikkua. Koikkelehdin taas tuolla Mikonsaari-Hyötiönsaari-Tuosa akselilla. Sieltä on lyhyt matka Lauritsalan uikkariin loppupulahdukselle. Ja maisemat ovat kovasti silmänmieluisia. Alkuun mietin tonnin vetoja nelosen pintaan tai jopa vähän alle. Se tuntui ahdistavalta ajatukselta tänään joten kevensin vähän mk-rajan alle. Pari verkkakilsaa ja sitten tonnit vauhtivaihdellen: 4:29 - 5:22 - 4:28 - 5:16 - 4:22 - 5:19 - 4:21 - 5:18 - 4:16 - 5:18 - 4:20 - 5:11. Loppuun vielä n. 2,5km puolikkaan sub 1:40 tavoa. Meni vähän vauhdikkaammin @4:37 mutta olinkin sitten jo melko sipissä. Muuten tuon kaltaisen vaihtelun roppa sieti pahemmin ruikuttamatta. Reippaamman kilsan jälkeen palautuminen sujui suht kivasti, eikä kävelyhoukutus iskenyt huutamalla. Korkeintaan vähän kuiskien. Puolen kilsan kurlailu altaassa kruunasi aurinkoisen aamupäivän.
 9. 2 points
  30 km pyöräilyä alkaa pikkuhiljaa sujumaan tuo pyöräilykin. Vielä, kun saan kadenssianturin pyörään kiinni, niin pystyy vähän seuraamaan tuota poljinnopeutta. Olen tässä jo alkanut haaveilemaan jo triathlonistakin. Josko sitä kerran elämässä kokeilisi ;) Kaveri joka on uintivalmentaja lupasi vähän tekniikkaopetusta vapaauintiin. Mukava tunne, kun tulee oikein sellainen polte, että pitäisi päästä kokeilemaan jotain uutta lajia. Jalkakin on jo täysin kivuton, eli tässähän päästään varmaan ensi viikon alusta juoksemisenkin pariin.
 10. 2 points
  Jos hölkkäkilometrejä on tuollaiset 60-100km/viikko niin panostus on ollut todellakin kova harrastajalle. Ja varmasti suuriosa treenistä on kyllä valunut vähän reisille, mutta tuosta on hyvä aloittaa uudestaan ja vahva suositus on juoksukoululle tai valmentajalle. Jotta harjoitteluun tulisi jonkinlainen järki. Tuollaiset 100km viikot eivät ole tarpeen noilla sinun vauhdeillasi. Omaltakohdaltani voin suositella tuota valmentajaa. Treenimääräni ja rasitustaso putosi valmentajan myötä ja tulokset paranivat huomattavasti. Tsemppiä treenaamiseen!
 11. 2 points
  Nyt ollaan hyvässä ja reippaassa alamäessä!
 12. 1 point
  Eilen käytiin polkuilemassa. Olipa haastavaa pitkästä aikaa! N. 40min tais tulla edettyä ja matkaa kerty siinä ajassa kai reilu 4km. Tänään sitten yritysmaratonviesti hölkätty. Yks kierros oli n. 2,1km ja speksit Garminin mukaan seuraavaa: 5:19min/km, avg hr 184 / max 191 5:17min/km, avg hr 185 / max 193 5:25min/km, avg hr 184 / max 194 Järjestäjältä saadut ajat olu vähän hitaampia, mutta niissä on mukana se vaihtoaika. Oman kellon napautin päälle kun kapula oli kädessä ja sammutin kun olin kapulaa ojentamassa. Olen ihan tyytyväinen siihen, että jaksoin raastaa. Kaikissa noissa jälkimmäisen kilsan keskisyke pyöri kokoajan 190 nurkilla, mikä on jo todella lähellä maksimia. Veikkasn että tuo 194 on jopa se maksimi. Kovin päätähuimaavaa tahti ei nyt ollut, olisin toivonut että oisin päässy ainakin yhen alle 5:15 vauhdilla, mutta ei sitten kunto riittäny vielä. Keli oli kyllä ihan mieletön onneks, oli tosi huippu päivä kokonaisuutena! Ja onhan Töölönlahden ympärys reittinä kaunis, vaikka ei mitenkään supernopea sen yhden tiukahkon nousun ja sen jälkeisen alamäen takia, kun en ole alamäissäkään kovin hyvä vaan jarruttelen liikaa.
 13. 1 point
  Otan kenkälusikan ja jeesusteippiä mukaan. Niillä pitäisi pärjätä pahimpien pullistumien kanssa.
 14. 1 point
  Apua, joku on siis oikiasti löytänyt ohkasiakin Lidlin juoksusukkia..!! 5,5 kilsaa, eilinen 22,5 k tuntu vasemmassa pohkeessa jostain syystä pistona, mut verty sitte kumminki loppua kohti. Hiostava ilima, mulla turhaan takki päällä, ois pitäny nykässä pelekkä t-paita. Kämpillä käsitreeni ja lankutusta. Ja sit tirsat ja eikun yövuoroon.. :)
 15. 1 point
  Mies on hurjassa kunnossa! Nyt saa olla kyllä kertoimien asettajat hereillä. vmaksi on hurjassa kunnossa ja kelikin puoltaa. Oij-joij :) Makia malli.
 16. 1 point
  Pe 19.5.2017: Juoksu 45 min 16 sek, 10.05 km@4:30 min/km, keskisyke 148, juoksuindeksi 63, keskikadenssi 88 Viimeinen lyhyt VK ennen viikon päästä odottavaa lumihupailua. Kroppaa herkisteltiin kevään ensimmäisenä hellepäivänä työjaksolla 5 km@3:58 min/km, keskisyke 158. Tuntuma oli vähän syketasoa pahempi, mutta alle anaerobisen kynnyksen oltiin kuitenkin. Viikonloppuna molempina päivinä kevyttä polkuilua sopivan lyhyesti.
 17. 1 point
  Tai mitenkä olisi Sepon Puolimaraton läpi -ohjelma? http://www.juoksufoorumi.fi/harjoitusohjelmia/puolimaraton-lapi/ Ei tarvitse olla edes menossa puolikkaalle tuota noudattaakseen. Siinä on kuitenkin selvä progressio, kevyemmät viikot ja muut tavanomaiset juoksuohjelman piirteet. Lenkkien pituudesta voi vähän tinkiä, jos puolikas ei ole tavoitteena.
 18. 1 point
  Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin ennen kilpailua ja sen aikana. Onnea viimeistelyyn ja kilpailuun!
 19. 1 point
  Tsemppiä vaan @Muru80 treeneihin! Oletko katsonut täältä perustason ohjelmaa? http://new.midnattsloppet.com/fi/juoksijan-opas/artikkeleita/treeniohjelmaperusviikko-1-5/
 20. 1 point
  Mahtava homma. On niin himoset valmistautumispanostukset ihmisillä näille perusmatkoille, että hirvittää viimehetken sairastumiset. M
 21. 1 point
  Ti: Lepo Ke: Kuntosalilla säheltämistä 60min. Jotenkin ihan hukassa ajatus että mitä pitäisi tehdä, joten kikkailin sekalaisesti ties mitä, kunnes kyllästyin ja menin kotiin. To: Kotitreeni 30min. Elän vähän tämmösessä omituisessa twilight-zonessa tällä hetkellä, kun käyn välillä Lontoossa, missä ei ole fillaria, eikä edes lenkkareita, kun vahingossa pakkasin ne kaikki konttiin, mikä seilaa jossain Lontoon ja Sveitsin välillä (yhdessä fillarin kanssa). Salijäsenyyttä ei ole Sveitsissä, eikä Lontoossa, kun on tullu vähän mutkia matkaan ja tällä hetkellä on epäselvää, että kumpaan paikkaan tässä nyt ollaan varsinaisesti asettumassa. Joogatunnilla ei ole tullu käytyä aikoihin, kun aikataulut Lontoossa on aina epäsoveliaat, eikä Lausannesta ole oikein löytynyt kunnon joogasalia ja joogamatto on tuolla samaisessa kontissa kaikkien muiden romujen kera, että voisi edes kotona joogata. Vali vali ja #firstworldproblems, mutta tämmöstä tää nyt vähän on. Pitäis varmaan tehdä itelleen jonkin sortin viikko-ohjelma ja ostaa toiset lenkkarit, joita voi pitää Lontoossa jemmassa, että saisi vähän tolkkua tähän.
 22. 1 point
  Mitä testaaja kommentoi, mikä hänen ajatuksensa oli? Ettei sulla ole ylirasitusta kropassa? Miten treenit sujuvat? Suorituskyky (parempi/huonompi)? Ylirasitustilassa maksimisyke ja kynnyssykkeet voivat jäädä alemmaksi, Laktaatit submaksimaalisilla kuormilla ovat normaalit, tai vähän laskeneet ja maksimaalinen laktaatti pienenee. Mikä sun maksimilaktaatti ja kuorma oli edellisessä testissä?
 23. 1 point
 24. 1 point
  Tsemppiä juoksuun ja toivotaan, että kaikki palaset loksahtaa kohdilleen, niin tulee varmasti hieno aika !
 25. 1 point
  Tulin maantiepyörälenkiltä katsoon viimeset kiekkopelin 3 minuuttii ja ne oli pitkät. Jalat tarkemmin pohkeet vieläkin kipuilee, niin ettei juoksua voinu ajatella jotenka menin rennon lenkin reitillä Lempäälä Sotavalta Viiala Koskenkylä Lempäälä n 43km 1h30'30 28,4km/h keskarilla, huippu 48km/h nousugainia vajaa prosentti 280m.Taisi pohkeita aukaista tää pyörähomma.
 26. 1 point
  Huomenna 2. lukuvuoden viimeinen tentti! Pitkä ja rankka vuosi. Syksyllä laiskottelin myös opiskelun suhteen, joten ensi vuodelle jää enemmän tehtävää kuin olisin halunnut. Noh, siitä ei tarvitse vielä ressata. Hehkutan jo etukäteen, että tulee olemaan tähän asti paras treeniviikko puolikkaalle valmistautuessa. Lauantaina menossa HHM reittikierrokselle (lähtee klo11 Finlandia-talon edustalta) vetämään rauhallisen pitkiksen. Kiva mennä porukassa juoksemaan, tullut treenattua koko kevät yksin. Upeata keliäkin luvattu.
 27. 1 point
  2015 meni paluumatka (ja melkein koko menomatkakin) sauvakävelyksi. Silloin tosin sauvat sai ottaa mukaan vasta Hautajärveltä, joten nyt vähän eri tilanne. Itse koin sauvat todella hyödyllisiksi paluumatkalla. Varsinkin lopun alamäissä, kun en olisi enää ilman niitä pysynyt pystyssä, jalat olivat jo täysin finaalissa. 80km matkalle en kyllä ottaisi.
 28. 1 point
  Tänään tulivat Yo-kirjoitusten tulokset. Kuopuksemme kirjoitti oikein mainiot paperit, kaksi laudaturia ja kaksi eximiaa. Noilla papereilla on hyvä lähteä jatko-opintoihin.
 29. 1 point
  Yksi asia tuli vielä mieleeni. Hotellin jälkipelejä varten kannattaa ottaa mukaan jotkut riittävän isot tossut. Tuolla toistaiseksi ainoalla KK:n reissullani jalkateräni turposivat niin paljon, että mitkään mukana olleet kenkäni eivät mahtuneet illalla jalkaani. Hiippailin sitten hotellin lattialla sukkasillani.
 30. 1 point
  Laita mittariin näkymään sen hetkisen vauhdin sijaan keskivauhti. Sitten juokse kuukausittain vaikka tolla 8min/km vauhdilla se vitonen ja kato mitä tapahtuu sykkeissä. Joskus ongelmakohtien tunnistaminen vaatii myös aika kriittistä oman tekemisen tarkastelua. Paljonko on ollut kilsat viime vuonna per kk, entä paljonko koko vuonna? Millaista muuta liikuntaa on tullut tehtyä ja minkä verran? Onko lihaskunto heikoilla kantimilla? Paljonko tulee käveltyä hyötyliikuntana (ja voisiko sitä lisätä)? Onko painon tuomaa rasitetta? Millaisella keskisykkeellä lenkit on menny? Onko harjottelu ollu liian junnaavaa, ts. samaa matkaa samoilla sykkeillä, eli uupuuko progressio? Viikottaisten liikuttujen tuntien määrän nostaminen on varmaan perusteltua, mutta osa määrästä vois olla muutakin kun juoksua (kävelyä, pyöräilyä, lihaskuntoilua jne). Ja sitten lenkkivauhtien ja matkojen selvä vaihtelu ja viikon rytmitys. Varmaan fiksummat osaa neuvoa paremmin, mutta kyllä se usein jostain perusjutuista se ratkasu löytyy. Itsekin olen aika hyvin saanut penkoa omaa tekemistä ennenkun oon tajunnut mikä siinä omassa tekemisessä mättää. Ja mättää edelleenkin, kyllä mäkin tällä parin vuoden harrastamisella (ja näillä kilsoillakin) voisin olla paljon paremmassakin kunnossa. Ja jos oikeasti ei tapahdu mitään, niin suosittelen sitä lääkäriä. Tai jos raha ei ole este, niin voisihan näitä pohtia ihan (hyvän) valmentajankin kanssa.
 31. 1 point
  Nopea kommentti tuohon kisaan valmistautumiseen: Se ei ole ollut yhtään minkään oppikirjan mukainen. Kaipa sinulla peruskuntoa löytyy ihan reilustikin, sillä 8km puolikkaan kisavauhtia pitäisi tuntua siltä, että yleensä sen jälkeen tarvitaan päivä tai pari kevyttä tai palauttavaa päivää väliin, ennen seuraavaa kovempaa treeniä, ei niin, että illalla kävellään 30km ja seuraavana päivänä juostaan 21km kisavauhtia ja juostaan loppuverryttelyksi 15km. Tekee jo lähes 80km jaloilla liikkumista kahteen päivään. Yleisempi konsepti on, että viikossa yksi tai kaksi kovaa juoksutreeniä, jotka ovat siinä määrin kovia, että seuraavana päivänä ei teekään mieli juosta kovaa, mutta sen verran rauhallisesti, että kahden välipäivän päästä voisi jo juosta taas kovaa kuitenkin. Esim. Viikonloppuna ennen kisaa joku reipasvauhtinen lenkki/kisavauhtinen. Sitten ma: Kevyt ti: kevyt ke: 5-8km kisavauhtista + verryttelyt to: lepo pe: kevyt + muutama lyhyt 1min kiihdyttely kisavauhtia la: lepo/lyhyt 20min kevyt su: 21km puolimaratonkisa, jonka jälkeen pari päivää täyttä lepoa/kävelyä _hieman_, ei 50km... :) Luulen, että oikein tähtäämällä kisaan ja rytmittämällä harjoittelua, pääset tuonne 1.40 tuntumaan nopeastikin puolikkaalla. Aiemminhan treenistäsi on puuttunut tavoitteet/tähtäin, suunnitelmallisuus, jatkuvuus ja progressio. Nämä kuntoon ja nousukiito on taattu.
 32. 1 point
  Pari päivää ilman juoksua, tosin töissä melkoista hässäkkää ja portaita on kiivetty ainakin muutaman Valtavaaran verran. Tänään kevyt aamulenkki 10,4 km@5:30. Suorastaan pelottavan hyvältä tuntuu. Pakko kaivaa kohta pessimistiasenne jostain. Tulisi edes aivastus tai jotain.
 33. 1 point
  Aika moni pitkän matkan uuvuttama oli turvautunut metsän harvennukseen ja sauvoi karahkalla eteen päin. Ynnäilin just omia harjoitteluita ja kuukauteen on tullut 240 km juoksua ja neljä kahden kolmen tunnin polkujuoksua kahteen viikkoon. Eiköhän näillä kolmikymppisen pyristele, vaikka tunnustaa ettei harjoituskausi mennyt oikein mukavasti. µ
 34. 1 point
  Toissapäivänä käytii intervallina 9km lenkki ja eilen kävin itsekseni vielä puolen tunnin kierroksen tekemässä. Kylläpä nyt on hyvä olla, ku näitä onnistumisia alkaa tulla :)
 35. 1 point
  Tänään aamupäivästä suuntasin pitkästä aikaa Esporttiin. Mattokävelyä 60 min, matka 5,5 km, nousua 420 m. Viimeinen 20 min meni 10 asteen nousukulmalla ihan mukavasti. Kävelyn jälkeen aktiivisempi pätkä kuntopyörällä, 15 min, 7,7 km, keskitahti 104 rpm. Illalla mukavan hapekkaassa kelissä Pirttimäen maastossa kävelyä 10 km. Hyvä päivä, keho ja mieli kiittää?
 36. 1 point
  Just katselin Kuusamon 7pv ennustetta ja nyt alkaa tosiaan lämpenemään ihan urakalla. Yöpakkasetkin näyttäisivät väistyvän. Hittolainen, siellä voi kyllä vastassa ihan mitä vain
 37. 1 point
  Eilen lepo. Tänään simuloin kisa-aamua. Kello herätti puoli viideltä, tukeva aamupala ja klo 7:00 Pilpasuon klassikkopoluille kisavarustukseen sonnustautuneena. Sopivassa suhteessa liukkaita pitkoksia, märkää sammalta, upottavaa lunta ja mukavaa baanaa. Tuloksena 27,3 km@7:17 parit rupattelutuokiot ja tyhjennystauot mukaan laskien. Tuntuma oli hyvä ja kaikki toimii. Se olikin sitten viimeinen totinen treeni. Kaikki voitava on tehty ja seuraavat 12 päivää yritän pysyä terveenä ja pidän vaan tuntumaa yllä. Viimeiset 8 kuukautta oon valehtelematta joka ikinen päivä funtsaillut näitä treenejä ja strategiaa tuohon kisaan. Lumitilanne tuhoaa luonnollisesti aikatavoitteen, mutta maaliin ainakin rämmin vaikka pitäisi ryömimällä edetä.
 38. 1 point
  Muusia ja lihapullia (valmisannos kaupasta) lounaaksi. Illalla makkaroita uuniin ja lätkää tuutista :)
 39. 1 point
  No niinhän siinä kävi, että heti uuden tavoitteen asetettuani vasemman jalan nilkka kipeytyi. Nyt viikko juoksutaukoa takana. Lääkäri epäili sääressä olevan jännetulehdus ja kirjoitti 2 viikon arcoxia kuurin. Jos jalka on vielä ensi viikollakin kipeä, niin täytyy mennä uudestaan lääkäriin. Samalla määräsi keventämään jalan rasitusta ja ainakin vaihtamaan lajia vaikka pyöräilyyn hetkeksi. No tänään sain aikaiseksi hakea itselleni 20-vuoden tauon jälkeen polkupyörän. Ajellaan sillä nyt hetki jos vaikka jalka tulisi kuntoon. Ohessa kuva uudesta menopelistä.
 40. 1 point
  La: N. 16km 1h 40min. Käytiin tutkimassa Toblerone-polkua, mikä on saanu nimensä ei suklaasta, vaan kolmionmuotoisista betonihärveleistä, joita toisen maailmansodan tuoksinassa rakennettiin yksi metsänpätkän täyteen. Mukavaa juostavaa, etenkin kun oltiin menty junalla polun varteen ja juostiin Geneve-järveä kohti niin että koko matka oli leppoisaa alaspäinviettävää polkubaanaa. Ukkonen jyrisi välillä selän takana, muttei kastuttu.
 41. 1 point
  Enpä tähän mitään neuvoa osaa antaa, mutta kyllä minä ymmärrän mitä ketjun aloittaja tarkoittaa. Olen ollut yli 20-vuotta pakkomielteinen kestävyysjuoksun harrastaja. Aikoinaan ajattelin, että juokseminen on niin makeeta hommaa, että en varmasti lopeta aktiivisesti juoksemista ikinä. Paljon tuli ongelmia selätettyä, kun oikein intohimoisesti asiaan suhtautui. Aina jaksoi aloittaa homman alusta, kun lantio/lonkanseutu rupesi kränäämään, akilles repesi, sydän rupesi vikuroimaan tai vatsaan tuli mystinen vuosia kestävä vaiva. Yhden kerran sattui nousukunnossa tulemaan normaali vatsanoro ja sitten mietin, että ei tässä enää ole mitään järkeä. Nyt pakko pitää taukoa ja lopettaa - ei vain jaksa enää ahdistaa ruhoa. Ei kiinnosta ja itseasiassa vihaan koko hommaa. Pari vuotta olin vain. Kävin salilla kun huvitti - välistä 5 krt viikossa ja välistä olin viikonkin tekemättä mitään. Samalla tavalla juoksemiseenkin suhtauduin, vaikka monesti ei kyllä huvittanut hölkkäillä pätkääkään. Tosiaankin pari vuotta löysäilin, enkä juuri ahdistuslenkkejä tehnyt, vain sellaista pikkunättiä köpöttelyä. Paino tietty nousi jonkun 15kg, eikä se helpota juoksemista yhtään. Nyt taas hieman motivaatio on palannut ja jopa välistä juokseminen on ollut hauskaakin. Katsotaan miten pitkään tätä lentoa kestää, sillä olen antanut itselleni luvan lopettaa, kun hauskuus loppuu. Summasummarum. Ei kannata juosta jos ei kiinnosta. Tekee jotain muuta, sellaista mikä kiinnostaa - tulee se motivaatio takaisin, jos on tullakseen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy