Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 19.01.2020 in all areas

 1. 2 points
  Lunta tullut taas lisää ja sitä taitaa olla jo ainakin 80 cm. En lumen ja hiihdon ystävänä todellakaan valita 🙂
 2. 2 points
  Myös 50+ mittarissa.. Jospa nuorempana olis tämän hokannut ja lukenut Lydiard-läksynsä ja taapertanut vihreällä alueella.. Mutta eipä jästipää ymmärtänyt. Nyt syksyn ja alkutalven kerännyt hitaita kilometreja, kun kelit ovat siihen kohdillaan. Kokeilinpa pitkästä aikaa cooperia ja voi taivas kuinka hyvin kulki.. tätä menoa rikon armeija-aikaisen ennätykseni. Kehittymispotentiaalia siis löytyy myös ikääntyvälle äijälle. Hitaasti kiiruhtaen ei mene ns "hapoille" vaan on potkua useammalle päivälle viikossa. Lisäksi huomasin, että kun syö Granny Smith- omenan ja banaanin heti lenkin jälkeen, niin D.O.M.S vaivat ovat vähäisemmät. Kokeilkaapa piruuttain.. Luultavasti siinä tapahtuu jokin entsymaattinen juttu, joka lieventää ja jopa poistaa pohjekivut kokonaan.
 3. 2 points
  Kiitos, aika mielenkiintoinen puhe. Sinänsä siinä, että treenistä 80-90% on kevyttä ei ole mitään uutta tai ihmeellistä, mutta puhuja tekee muutaman mielenkiintoisen huomion: - Ainakin osa kevyestä on siis TODELLA kevyttä, esim. ylämäet kävellen - Kannattaa välttää sitä "keltaista välialuetta", koska se kumuloituu helposti liian kuormittavaksi - Tämä pätee aivan erityisesti kuntoilijoille, joiden ongelma on ajankäyttö. Heille tulee helposti sellainen fiilis, että rajallinen aika kannattaa hyödyntää tehokkaasti, ja sitten ajaudutaan sille keltaiselle vyöhykkeelle, joka siis sinänsä on tosi kehittävää (ja kivaa! - tämähän on se "feel good"-alue), mutta kun siihen yhdistyy päiväittäinen stressi työstä ja muista jutuista, metsään menee. Tässähän ei ole kyse siitä, että keltainen alue ei kehittäisi - päinvastoin. Käsittääkseni tämä välialue oli nimenomaan sitä mitä Lydiardin treenisysteemi painotti ns. "marathon condition"-kaudella. Lydiardin mukaan hitaampi juoksu kyllä ajaa saman asian, mutta hitaammin. Ehkä niistä ajoista on opittu se, että mielummin vaikka vähän hitaampi kehitys mutta terveenä. En kyllä aivan täysin allekirjoita sitä, että välialuetta ei saisi olla juuri ollenkaan, tai ainakin vähemmän kuin "punaista aluetta". Mitäpä muuta esim. maratontreeni on kuin sitä välialueen rassaamista? Itse kyllä nostan tehot monta kertaa viikossa keltaiselle alueelle jos tuntuu hyvältä, enkä koe tunnontuskia. (No, mulla on nyt ollut kohta jo kuukauden lonkka paskana, joten ei se ehkä olekaan sitten niin järkevää... 😄 )
 4. 1 point
  Ok. No mutta jos jossain vilahtaa mainos niin ilmotelkaa. Mulla kun itellä näkyy mainokset niin en aina huomaa ajoissa jos joku asetus on vahingossa pielessä.
 5. 1 point
  Juu taisi olla kuukkelin juttuja jossa mainos vaihtuu etusivun alareunassa. Kännykällä kun tässä kattelen niin ei näy mitään. Päivällä kun käytin läppäriä niin silloin näkyi. Eikä tuo varsinaisesti häiritse, nyt on hyvä kun sivujen yläosa ja oikea reuna ei enää tuputa mainosilotulitusta 👍
 6. 1 point
 7. 1 point
  Sovitaanko tässä ja nyt, että pidätte sen siellä pohjoisessa? Kiitos.
 8. 1 point
  Se voikin olla, että triathlon jää odottelemaan vielä omaa aikaansa. Ei vaan löydy tarpeeksi aikaa, että ehtisin treenailla uintia tarpeeksi. Tekniikka on vielä niiiiiin huono, että ei kyllä tulisi mitään. Tässä kun joutuu elämään mahduttamaan muitakin asioita urheiluharrastusten ohella. 😉 Tuo on hyvä pointti tuo reippaan juoksun mukana pitäminen, sen yritänkin nyt joka viikkoon mahduttaa, edes lyhyillä vedoilla. Ja pyöräilyksi kun vaihtaa jonkin pk-lenkin, on varmaan kropallekin ihan jees. Nyt kevättalvi- ja kevätkuukaudet pyhitän Karhunkierrokselle harjoitteluun, sitten toipumisaika ja uuteen nousuun maratonia varten. Joskus syksyllä sitten kokeilemaan onnistuuko tässä vai ei.
 9. 1 point
  Tää oli hyvä vinkki thx Seppo👍 Nyt on mieleinen näkymä, ei yhtään kaupallista härpäkettä vilkkumassa missään kohtaa. Rauhoittavaa 🙂 Ai saattana kehuin liian aikaisin, vielä pari venäläistä ilolintua visertää alabannerissa. No olkoon jos tuolla pysyvät 😉
 10. 1 point
  No ei varmaan kuki. Ruoho vihertää paikoin. Nyt alkaa jo tyhmimmätkin uskomaan ilmastonmuutokseen, paitsi Trump.
 11. 1 point
  No nyt näyttää hyvältä. Kiitokset!
 12. 1 point
  Toinen kova juoksija-Lasse täytti tänään 70 vuotta ja on oheisen jutun perusteella edelleen hyvässä kunnossa. Voi vain arvailla mihin olisikaan yltänyt ilman loukkaantumisia. https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000006360146.html Tässä Orimuksen, Virenin ja kumppanien menoa Kalevan kisojen 5000 metrillä vuonna 1976:
 13. 1 point
  Äh, väärät asetukset oli kopioitunu. Nyt on kunnossa. Ja jos yläosan mainokset näkyy niin vaihda tuosta alhaalta VIP teema niin nekin häviää. Pahoittelut.
 14. 1 point
  Kai työ tiesitte, että Jean ja Aino Sibelius matkustivat häämatkallaan Lieksaan? Majoittuivat silloin Monolanniemeen, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Lieksan keskustasta Nurmeksen suuntaan. Tätä videotahan on kuvattu myös Monolanniemessä. Kun @olmi tiesi Risto Jalon Otetaan kilpailu -ketjussa aivan liian nopeasti (epäilen siis salaliittoa), niin tässä pari lisäkysymystä. Miten tämä video liittyy ranskanopintoihini ja tupakoimattomuuteeni? Muutkin saavat vastata...
 15. 1 point
  Tämä riippuu tosiaan hyvin paljon esim iästä, liikuntataustasta, elintavoista ja lahjakkuudesta. 30 kilsaa ei minulle olisi riittänyt edes 25 vuotiaana, saatika nyt kuusikymppisenä. Kolmekymppisenä meni 1:15 7000km vuosikilsoilla. 25 vuoden tauon jälkeen 55 ikäisenä piti reenata reilu pari vuotta ja ottaa alle noin 6000 km ennenkun meni alle 1:40, silloin viikkokilsat jotain 60...80 km Lahjattomien pitää treenata, ei voi mitään....
 16. 1 point
  Ranskankielinen kasaripoppi ei ole varsinaisesti ominta alaani, mutta on niitä tätä pöllömpiä biisejä tehty. Toimi jo silloin 80-luvun lopussa, kun radiosta kuulin. Biisihän on omistettu mm. Ella Fitzgeraldille ja tuossa nimessä on sanaleikki. Se voisi olla vaikka, että se jokin hänellä on. Tämä suomennos kaikella sillä vakuuttavuudella minkä saa, kun opiskelee vuoden ranskan kieltä ja istuu siihen päälle kaksi vuotta tunnilla.
 17. 1 point
  Miten muuten sitten käy, jos termistä talvea ei tänne etelää koskaan tule? Tuleeko termisen syksyn jälkeen suoraan terminen kevät? Kolme kertaa olen tänä talvena tarvinnut nastoja liukkauden takia, olisi hyvät tarjouksetkin Suunnistajan kaupassa, mutta en viitsi edes mennä käymään, kun kolmet toimivat nastakengät löytyy kaapista.
 18. 1 point
  Kiva paikka jos on tarvetta ostaa 1000 kpl aktiivisuusrannekkeita, kuten eräiden tuotteiden minimitilausmäärä tuolla on. Tuohon rahti ja tullit päälle niin lieneekö enää kovin halpaa. En tosin tiedä miten liittyy Gamin-keskusteluun. Garminin (piraatti)rannekkeita tuolta muuten näyttää saavan todella halvalla jopa niinkin pienissä erissä kuin 10 kappaletta.
 19. 1 point
  Kovia oli äijät tuohon aikaan. Hattu päästä.
 20. 1 point
  Vantaalla lauantaina meni 3.41 h ja n.30 km saakka 3.30 h vauhdissa. Sitten jalat olikin paskana , joten oli ihan mukava sen jälkeen kävellä leppoisassa syksyisessä säässä maisemia ihaillen maaliin. Vantaa näytti siinä vitutuksessa mainettaan paremmalle. Lisää treeniä ja ensi vuonna sitten alle 3.30 h.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy