Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 17.12.2018 in all areas

 1. 19 points
  Keli oli talvinen ja aika vankasti nasturikeli, semmoisilla tuli myös juostua. Itsellä reissun yksi pyrkimys oli yrittää voittaa M50v ikäryhmä, jossa onnistuinkin kivasti. Alussa homma käyntiin ja tuulta mäkeä ta tappuraahan se alku oli. Hetken mentyämme hoksasin vain nuoria tai nuorehkoja edessä ja toki Alisan, joka katosi horisonttiin hyvin pian. Samassa ryhmässä oli kuitenkin tuntemattomia, joten oli vain pakko ährää puhinalle ylämäkiosuudessa, jotta hieman saa eroa. Käännössä näin ikärymäni kasvotuttuja takana ja se olikin sitten henkinen juttu vauhdin osalta hoidettu. Toki kisan edetessä se tuttu kilpailuvietti välillä sieltä lipsahtelee, mutta kun toleranssi on itsellä niin pieni, niin eipä tuossa paljon ollut tehtävissä. Olin juossut mäkiosuudella myös edellä menneen kaverin kiinni ja muutamalla sanalla sovimme vastatuuleen vuorovedot. Koittelin hoitaa oman tontin kunnolla ja siinä lipsahti meno hetkeksi hyvin epämukavalle alueelle, jossa menimme Saaran ryhmän ohitte. Vuoro vaihtui ja vauhti vain kasvoi. Kaveri omalla vuorolla menikin sen verta kovaa, että tänään seurasin vain katseella. Jäin matkalla tavoittamamme nuoren 19v sarjan kaverin kanssa juoksemaan ja muutamia sanoja siinä vaihtelimme. Mitään loppukiriä ei ollut tarkoitus tehdä, mutta meni sitten lopussa viimeinen kilometri kuitenkin kovemmin. Hoksasin takaa tulevan henkilön kovaa ja en erottanut onko papparainen vai nuori jantteri. No aivan maaliviivalla kaveri meni ohitte, hävisin sen kirin. Ei ole minusta kirimieheksi. Tämä reissu oli hieman alle 2min hitaampi, kuin viimeksi itsellä Aktiassa. Tosin ei kestänyt nyt pää ollenkaan olla siellä alueella, jossa enkat ja 37min alkuiset juoksut on minulla aina äherretty. Mukavia tapahtumia nämä kyllä ovat, hyvä että järjestetään.
 2. 14 points
  Paljonko Grete Waitz, Catherine Ndereba tai Paula Radcliffe ovat juosseet 100 km tai 24h juoksussa? Tuo Reenaajan ylimielinen vertailu on yhtä asiallinen kuin verrattaisiin Waitzin 800m ennätystä maailman 800m kärkijjuoksijoihin. Mikä helvetti siinä on, että tässä maassa jokaista, joka viitsii jotain yrittää pitää vähätellä? Kukaan ei liene väittänyt, että 2.55 olisi maailman kärkeä maratonilla, mutta on se kuitenkin kirkkaasti Suomen top-kympissä tänä vuonna ja 234+ km 24h juoksijoista ei kovin moni ole jjuossut kovempaa, joten Nooran päämatkoja ajatellen tulos on vähintäänkin lupaava.
 3. 13 points
  Käytännön kokemusta täydellisistä herrasmiehistä meitä tökkijöitä kohtaan on Kimpisen kentältä takavuosilta. Olympiavoittaja ja ME-mies britti Steve Ovett käväisi siellä kisaamassa 1500m ja minä tietenkin nuorena fanina verrasin, venyttelin ja jutskasin Steven kanssa reilun tunnin ajan ja kisan jälkeen syötiin Sudanilaisen Omar Khalifan palkinnoksi saamat Omar-kermakaramellit. Steve tarjosi. Omar tuli verroiltaan ja huomasi tihutyömme ja oli muka jahtaavinaan meitä sitten takaa että "you stoled my candies" eikä muka saanut kiinni. Aivan loistotyyppejä. Noin yleisemmin olen tästä aiheesta sitä mieltä, ettei juoksuharrastus ihmisen luonnetta muuta. Mulkku pysyy mulkkuna, juoksee sitten maran 2.05 tai 4.35 ja fiksu samaten. Että joka lähtöön harrastajissa löytyy.
 4. 12 points
  48. Suomi-Juoksu 100 km juostaan 29.-30.6.2019 Salossa. Lähtö: 29.6.2019 klo 19:00 Aikaraja: 14 h eli maali sulkeutuu su-aamuna klo 9. Sarjat: Miehet & Naiset Matkat: 100 km Huoltopisteet noin 15-20 km välein eli kannattaa varautua osin omatoimihuoltoon. Ei sähköistä ajanottoa, ei live-seurantaa, ei videostreamia, mutta runsain mitoin vanhan ajan ultrajuoksutunnelmaa. Reitti on 100 km kierros pieniä maalaisteitä pitkin. Reitti kiertää myös Perniön kautta, joten Perniön Suomi-Juoksuun osallistuneille on tiedossa nostalginen hetki runsaan 20 km juoksun jälkeen. Reiti ei tule olemaan tasainen eikä nopea, vaan pikemminkin kaunis ja haastava. Alustava reittikartta, johon voi tulla pieniä muutoksia virallisen mittauksen myötä: https://www.plotaroute.com/route/729436 Virallinen mittaus ja IAU Bronze Label tulevan kevään aikana. Ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2019. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Endurance ry & UltraFinn Oy Web: https://endurance.fi/suomi-juoksu/ Facebook: https://www.facebook.com/suomijuoksu/
 5. 10 points
  Huh hei, kovaan nimeen rinnastit kyllä meikäläisen nyt kiitosta vaan 🙂 @ForrestG:n kanssa meillä yhteistä korkeintaan ilmansuunta eli idästä ollaan. Ihmeet ja sankariteot jääköön suosiolla Guurin harteille, siellä jo oikeasti juostaankin. Ottamatta enempää kantaa foorumilla käytyihin usein tulta ja tappuraa sisältäviin keskusteluihin (joissa sanan säilät heiluvat aika-ajoin vähän turhankin verisesti puolin ja toisin) jäi itselleni mukava mielikuva Lapinjärveltä kesältä. Siellä kauden sympaattisimman kylähölkän jälkeen ehdin muutaman sanan vaihtaa @ForrestG ja @PA:n kanssa. Miellyttäviä, hauskan kuuloisella "pohjoisarjalaisella" aksentilla varustettuja kavereita joilla huumorilla sävytetty läppä lensi hyvin välittömällä tavalla. Varmaan yleisestikin ajatellen somen sokkeloihin eksyneille ja törmäyskurssille joutuneille tekisi hyvää aina silloin tällöin kohdata toisiaan ihan naamatusten. Vaikka extreemeltä saattaa kuulostaakin 😉 Kesän mukavin foorumikohtaaminen tapahtui kuitenkin sattumalta Helsinki Twilight Runin yhteydessä ja juurikin nimm. @Two horses too many:n kanssa. Jälki-ilmoittautuminen oli menossa juuri umpeen. Oltiin jonoteltu rannalla rinnakkain pitkä tovi maksaaksemme osallistumisen kun kalkkiviivoilla maksupäätteet tilttasivat ja vain käteinen kelpasi. Aloin jo kääntyä poispäin tyhmänä ja turhaantuneena kun olin luottanut liikaa korttimaksuun enkä varannut yhtään käteistä mukaan. Vielä tuossa vaiheessa minulle täysin tuntematon kaveri ojentaa vierestä 50€ ja toteaa että hänellä on vähän ylimääräistä maksa tuolla. Hieno teko joka lämmittää mieltä vieläkin. Tuli semmoinen kaveria ei jätetä fiilis ja teko ansaitsee ehdottomasti nyt tämän julkisen kiitoksen vaikken nimeä nimimerkin takaa tuokkaan esiin. Kiitos @Two horses too many 🙂 Aktiasta en osaa sanoa mutta ilmot on sisällä Helsinki 10km huhtikuussa ja HHM:lle kesäkuun alussa. Sinne ainakin taas fiilistelemään pääkaupungin juoksuatmösfääriä 🙂
 6. 10 points
  Tämä oli periaatteessa jonkinlainen peikko 4 vuoden ajan, sillä 31.12.2014 pääsin jo aikaan 35.09, joka oli silloin pieni pettymys. Pari alitusta löytyi kyllä, mutta reittien pituudesta en ollut niin varma, vaikka varmasti oli kyllä ainakin niukasti käytännössä 35min alituksia, mutta ei niitä ennätyksiksi raaskinut laskea, kun oli fiilis niukasta alimitasta. Tuon 4 vuoden takaisen jälkeen on mennyt 35.07 ja tämän vuoden toukokuussa meni 35.04. Ei vaan perhana millään meinannut alittua. Tänä vuonna on nyt juostu puolikas uusille minuuttiluvuille, 5km ennätys parani tapaninpäivänä 10 sekuntia ja tänään sitten tööttäsin 10km uudelle minuuttiluvulle. Sen verran oli pottuja maksettavana, että meinasi livahtaa jo siitäkin seuraavalle minuuttiluvulle, mutta maalissa oli tyytyminen aikaan 34.06. Tähän on hyvä tämä juoksuvuosi lopettaa ja taitaa ihan just aueta myös cava-pullo.
 7. 10 points
  Perskule siellähä veljmies on painellu 50v sarjassa toiseks ja kympin alle 40min melkosessa pöpperökelissä 💪 No voitin sen sentään määrässä tänä vuonna😎
 8. 10 points
  Helppo tulla mukaan, kun muutaman päivän päästä on jo 20 peräkkäistä tipatonta vuotta.
 9. 8 points
  Luulen, että ihmisten, jotka viettävät tipattomia vuosia 2016, 2017 tai 2019 todella tarvitseekin viettää tipattomia vuosia, ehkä jopa luopua kokonaan alkoholien juomisesta. Juominen todennäköisesti on ahdistanut, aiheuttanut huolta läheisissä tai itsessä. Minulle alkoholi on tuottanut hyvää elämää. Juon lähinnä olutta, viinejä ja väkevistä vain jaloviinaa, brandya ja calvadosta. Vanhemmiten vältän olen vältellyt juomista, joka tuntuu vielä aamulla. Parhaita juomahetkiä ovat baarien hiljaiset iltapäivät, lenkinjälkeiset oluet ja se lievä humaltumisen tuntemus (tätä on kuvannut hienosti ranskalainen kirjailija Philppe Delerm novellikokoelmassaan Ensimmäinen siemaus olutta ja muita pieniä iloja. Ruokailu ravintolassa tai muussa yhteydessä ja viinilasillistenjälkeinen yhteisyydentunne. Näitä on monia. Konserteissa tai urheilutapahtumissa en enää nykyään juo alkoholia, koska silloin tarkaavaisuus saattaa livetä. En usko, että voisin milloinkaan luopua alkoholista, joka tuottaa minulle iloa.
 10. 8 points
  Kollina. Oliskos ollut joskus hyvin hyvin kauan sitten markka-aikana. Lähdin baarista ja ostin busslilipun. Viimeiseen bussiin tietenkin. Oli kova pakkanen ja kun pääsin lämpöiseen bussiin, niin unihan siinä tuli. Kaljaakin tais veressä olla aika sopivasti kyllä. Seuraava havainto oli, kun kuski herätteli. Oltiin sitten tallilla ja aiva h-tin pitkällä himasta. Varmaan 30 km. Pakkasta lähes saman verran ja varusteet, kevyt limonaadivarustus. Rahaa oli jäljellä varmaan 4 markkaa. Ei muuta ku sitten vaan kävelemään, aikani käveltyä tuli jonkin nuhjuisen ja höyryisen baarin eteen. Sisältä kuuluui hirveä älämölö, joten siis sinne. lämmittelemään. Ostin kaljan ja vedin vikan röökin askista. Siihen tiskin kulmalle pöllähti sellainen vanha ukko, ainakin 50 v. 🙂 koivistolaislakki päässä ja kova vauhti lakin alla. Kysyi multa heti otettuaan kaljan, että tiedätkös poika missään bileitä ja hyviä mimmejä ? Joo, sanoin, tottakai. Mutta matkaa sinne on tovi. No se ei haittaa. Nyt taxi alle äkkiä ja maailmaa valtaamaan tuumas ukko. Lähdettiin sitten osoitteeseen, jonka omasta hatusta sujuvasti tempaisin. Matkahan sitten kyllä kesti, ja ukko pilkki penkillä. Vähän ennen tätä antamaani osoitetta sanoin kuskille, että josko pysäyttäis bussipysäkille. Kuselle pitäis.. Biili siis syrjään ja minä takavasemmalle, jatkoin matkaa puiston läpi himaan, nukkumaan. Vieläkin hävettää, mutta myös naurattaa.
 11. 8 points
  Nyt on käyty sepelvaltimokuvauksissa ja tuli hyviä uutisia eli verisuonet ovat hyvässä kunnossa ja ongelma johtuu rytmihäiriöstä ja saan jättää nitrot pois ja beetasalpaajaakin saa käyttää oman harkinnan mukaan. Suosittelivatkin kuitenkin käyttämään sen suojaavan vaikutuksen takia. Toisaalta sain luvan laittaa beetasalpaajan tauolle jos aiheuttaa pahoja tasapaino ongelmia. Onneksi näitä rytmihäiriöitä on ollut harvakseltaan toinen kerta tuli tässä joulukuun alussa ja nyt osasin heti lopettaa lenkin ja ottaa lääkkeet niin meni 10 min. ohi. Liitteenä kuva sykkeenmittauksesta rytmihäiriön aikana. Eli heti lähdöstä syke pomppaa normaalin 80 lyönnin sijasta tuonne 140 eli meikäläisen maksimin lähelle ja pysyy siellä riippumatta siitä millä nopeudella liikun eli tuossa lähes kävelyvauhtia.
 12. 7 points
 13. 7 points
  Tuossa iässä alkaa ne omatkin kuulat vihertämään sen verran, että kaupan kuulista ei ole niin väliä...
 14. 7 points
  Viime yönä näin unta, että olin maratonilla. Oli kesä ja sellainen melko lämmin, mutta pilvinen päivä ja juoksin maratonin paljain jaloin, muistan katselleeni jalkojani muutaman kerran juostessa ja alusta oli joko polkua tai asfalttia. Maratonilla oli myös muutama sellainen esteen kaltainen, esteissä oli kiinni aina oven kahva tai useampi, josta sain itsensä väännettyä sen esteen yli. Muistan tulleeni aina jokaiselle esteelle ihan tavattoman väsyneenä, mutta päässeeni esteiden yli ja juoksu tuntui sen jälkeen taas helpolta ja mukavalta. Maaliin tulin ajassa 4:45.
 15. 6 points
  Tällaista pukkaa eli nyt muutama päivä aikaa miettiä ja sitten eikun mukaan! Jee! 😄
 16. 6 points
  no joo..ihan hyvällä hengellä mä kommenttia heitän...jos joku loukkaantuu ..ei voi mitään.. niin se on joskus face to face elämässäkin...
 17. 6 points
  4500km tavoite tälle vuodelle on saavutettu 😊
 18. 6 points
  Ihan turhaa spekulaatiota. Kyllähän tämäkin palsta on täynnä näitä paperilla juostuja kovia aikoja, mutta aika mitataan sekuntikellolla silloin kun juostaan. Lapsellista alkaa iltapäivälehden palstoilla miettiä, millainen aika olisi mahdollinen, kun homman voi halutessaan käydä hoitamassa nopeastikin ja kirjoittaa sitten uutisen siitä suorituksesta. Toinen asia on sitten se, että ärsyttää kun samanaikaisesti dissataan Suomen juoksua ja kerrotaan, että tuollainen maailmanluokan hapenottokone voisi päästä kymmenen parhaan joukkoon tuollaisella kovaa hapenottoa vaativalla matkalla. Eikös se nyt kuitenkin kerro siitä, että joku 8.30 on ihan kohtuullisen kova tulos?
 19. 6 points
  Täällä teini 14v mutta nyt taitaa kiivain räp/hiphop-vaihe olla ohi. Poika pisti iskän tutustumaan automatkoilla mm. Eminemiin, N.W.A.han ja sittemmin Icecubiin joista mieleen jäi lähinnä että niissähän sanotaan ruma sana niinkuin se on 😉 Nythän poika ei juuri muuta kuuntele kuin vanhaa heviä ja kitaransoiton myötä löytänyt myös Dire Straitsin. Lupasin 100€ porkkanan kun vetää kitaralla Purplen Highway Starin läpi virheittä. Kohta kevenee kukkaro miulla mutta jopa menee illat rattoisasti. Mie soitan ilmakomppia ja poitsu hoitaa soolot. Läksyt jääny muutaman kerran tekemättä kun oikein innostuttu mutta pitäähän sitä nuorta kannustaa harrastuksessa 🙂
 20. 6 points
  Kaksi pappaa keskusteli keskenään ja toinen kehui, että on saanut kaksosilta. Toinen pappa kysyi, että miten sää erotit ne kaksoset niin pappa siihen, että Raijalla oli hirveen leveä perse ja isot tissit ja Raimolla parta ja silmälasit.
 21. 5 points
  Ikuinen optimisti, muutoin esim tämä minun säälittävä hölkkäily olis loppunu jo 12v sitten 😀
 22. 5 points
  Tässä oli kai suolesta kysymys. Olisikohan sinua koijattu uskomaan että ”peräsuoleen tankkaus” parantaa suoritustasi.
 23. 5 points
  pojat peli poikki ja asiaan vaikka kuperkeikkoja lumessa heitteleen jos tunteet kuumenee , hyvää uutta vuotta siitä huolimatta !
 24. 5 points
  Minä näen aika usein juoksu-unia. Yleensä olen Helsingissä juoksemassa maratonia. Alussa reitti näyttää aina normaalilta ja juoksu kulkee mukavasti. Jossain vaiheessa reitti alkaa kulkea kummallisia reittejä. Yhdessäkin unessa reitti kulki jonkun linnamaisen rakennelman läpi, jossa oli kahvila. Siellä sitten porukka istui kahvilla, kun juoksijat puikkelehtivat pöytien välissä. Usein reitti myös jossain vaiheessa muuttuu kallioilla kiipeilyksi eikä etenemisestä meinaa tulla yhtään mitään. Jossain vaiheessa reitin merkinnät samoin kuin muut juoksijat katoavat jonnekin, ja joudun kysymään vastaan tulijoilta neuvoa. Koskaan en ole unissani päässyt vielä maaliin asti. Pitänee yrittää lyhentää matkaa, jos vaikka joskus pääsisi maaliin 😁.
 25. 5 points
  Kokeilin miten onnistuu lataaminen lenkillä ollessa Polar Vantagen ja H10 kanssa liikkeellä ollessani ja hyvin näkyy onnistuvan. Koska Polar Vantagen latausliitin on litteä niin homma on todella helppo. Hyvä asia on sekin että latausjohto on sopivan pitkä että virtapankin saa mukavasti kiinni. Eli ultramatkoillakin on mahdollisuus lisävirtaan ilman että tallennusta tarvitsee keskeyttää.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy