Jump to content
Juoksufoorumi.fiLeaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12.10.2019 in all areas

 1. 34 points
  Oma juoksu oli tänään melko kehno, vähän alle kolmen tunnin, niin kuin kolme viikkoa sitten Sm-maratonillakin. Aika riitti kuitenkin tänään 1 sijaan. Tämä taisi olla 9 kerta alle 3 tunnin. Tän vuoden paras kunto oli keväällä, syksyllä sitä ei onnistunut samaan samalle tasolle. Kiitti kovasti kannustajille, se piristi! Ja kiitti huoltoavusta @OlliL ja tietty @ForrestG Mieleen jäi myös kolmannen kierroksen vastatuulipätkä Teboilin jälkeen, jossa eräs takaa tullut maratonviestiläinen (edit. tai oletin että oli maratonviestiläinen, mutta saattoi olla marallakin) jäi vetämään mulle sen pätkän, kun pätkä päättyi hän toivotti tsempit ja jatkoi vauhdikkaampaa menoaan. 😊
 2. 33 points
  Vaikka täällä hieman moitittiinkin naisten kisan vastusta, niin kyllä siellä ykkössijan takana sai juosta silti itseään vastaan ihan tosissaan. Neljäntoista vuoden maratontauon jälkeen ennätys parani kuitenkin 15 minuuttia ja pääsin alle A-luokan rajan ensimmäistä kertaa elämässä. Matkaan piti lähteä 3.15 alitus mielessä, mutta jotenkin vauhti karkasi ja puolivälissä liian aikaisin, eli alle 1.33:n Katastrofaalisen paljoa ei toinen puolisko onneksi kuitenkaan hidastunut (alle 4min), joten ihan tyytyväinen sai olla, kun tuntui varsin hirveältä viimeiset 10km ja pääsin alle 3.10. millä kehtaa ensi vuonna SM-maratonille varmaan osallistua, vaikka kärjestä paljon jäädäänkin. Reitti oli kyllä mitä mainioin ja ei enää harmittanut, että Kankaanpään maraton peruttiin ja piti juosta nykyisessä kotikaupungissa. Vastatuulessa sai juosta yksin (tai miehet auliisti kyllä peesasivat, mutta vetoavuiksi ei heistä tuntunut olevan), mutta mäkiähän tuolla ei kyllä ole. 14 vuotta sitten juostiin muuten aika lailla fiiliksellä vauhdeista mitään tietämättä, varustuksena viisarikello, H&M:n puuvillatoppi ja pelishortsit. Nyt on varustelutaso hieman parantunut (vaikka pelishortseja käytän edelleen juoksuvarustuksena) ja aikoja on helppo laskeskella kun saa kilometrin väliajat ja juostun matkankin näkee koko ajan. Oma ihmiskoe, eli onnistuuko maratonin juokseminen ilman maravauhtisia lenkkejä myös onnistui; peruslenkkivauhti mulla siis 6-6.30min/km ja sitten on kovat treenit, joissa juostaan esim. 3x12min @4.10min/km tai mäkivetoja tai erilaisia vauhtileikittelyjä. Lyhyempiä kisoja sitten toki myös muutamia alla ja viikottaiset iltarastit. Hitaat hitaina, kovat kovina, tähän filosofiaan olen aina uskonut ja taidan jatkaa uskomista tämänkin jälkeen.
 3. 26 points
  Oma Vantaalle paluuni sujui hienosti ja hyvissä merkeissä. Ihan ensimmäiseksi täytyy kiittää järjestävää organisaatiota hienosta kilpailusta sekä toimivista ratkaisuista. Kaikki tarpeellinen oli lähellä ja missään vaiheessa en joutunut jonottamaan mihinkään. Kisan jälkeinen pullakahvi hieronnan sekä saunan ohella kruunasi kaiken. Kiitos! Oma juoksuni sekä tehtäväni oli toimia jäniksenä kaverille, joka tavoitteli alle 3.10 aikaa. Toki luotettava kaveri hommansa hoitaa ja sainkin kunnian toimia puskurina liian innokkaille koirille sekä aukoa bajamajan ovea sekä vastatuuliosuuksilla tuulta. Loppumatkasta tehtävääni kuului toki piiskurina toimiminen sekä (jopa) kannustaminen. Loppuaika olikin himppu alle 3.08, joten maalissa oli kaksi tyytyväistä juoksijaa. Oma juoksu oli eilen vaivatonta ja kun ei tarvinnut puristaa aivan kaikkea ulos, oli aikaa seurailla maisemia sekä (oikeasti) kannustaa muita juoksijoita. Eilinen menikin hyvästä treenistä. Tällä hetkellä jalat ovat hieman kankeat, mutta illalla ehkä pieni lenkki ja kevyen alkuviikon jälkeen keskiviikkona sitten jotain kuormittavampaa. Eilinen juoksu toimi myös starttina uuteen harjoituskauteen, jossa ensin keskitytään Aktia-cupiin (kymppi alle 36 minuutin) ja keväämmällä sitten johonkin muuhun. Onnittelut kaikille eilen juosseille sekä toki erityisonnittelut vielä ennätyksistä!
 4. 25 points
  Oi kyllä Sepolta hieno juoksu. Saimme todistaa toista haamurajan alitusta samana päivänä. Oma juoksuni meni näin: Lähdin suhteellisen rauhallisesti liikkeelle jonkinmoisessa ruuhkassa. Ensimmäinen kilometri vähän yli 5 min, siitä pikku hiljaa kiristäen. Ensimmäinen kierros kokonaisuutena tunnustellen 51:28. Yritin pitää sykkeet vielä alhaalla ja se onnistuikin. Toinen kierros olikin sitten jo vähän kovempaa, ja ehkä hauskin osuus juoksussa. Kulki hyvin eikä vielä painanut missään. Puoliväliin ajassa 1:40:28 eli toinen kierros 49:00. Puolimatkan aika oli pari minuuttia kovempaa kuin olin kuvitellut. Tuossa vaiheessa heräsi ajatus, että tänään menee alle 3:20. Jossain vaiheessa vatsassa vähän väänteli, ja tuli mieleen tämän ketjun aiemmat keskustelut. Söin noin 1,5 h ennen lähtöä pari kananmunaa ja ennen lähtöä vielä banaanin ja kesällä vanhaksi menneen geelin. Ehkä ne siellä muuttuivat juoksukunnoksi. Pienen vauhdin rauhottamisen jälkeen pääsin taas hyvään vauhtiin eikä stoppia tarvittu. Kolmannella kierroksella alkoi matka vähitellen tuntua, mutta jalat toimivat hyvin kun käskytystä hieman lisäsi. Kierrosaika 50:08 hieman nousseella sykkeellä. Viimeiselle kierrokselle lähdin nostamaan sykettä kohti anakynnystä (ts. kohti raastoa), ja sekin sujui aika suunnitellusti. Puuskutus lisääntyi, syke nousi, ja vauhtikin vielä aavistuksen. Viimeisen kierroksen aika 49:52, kokonaisaika 3:20:28 ja siis hieman negatiivinen splitti. Keskisyke oli 158 ja maksimi 170. Syketason hallittu nousu onnistui juuri niin kuin kuvittelin, vaikka keskisyke jäi pari pykälää siitä mitä arvelin sen voivan olla. Ehkä ikä alkaa näkyä siinä. Kaikki jäi matkalle tänään. Tuntui siltä, että kaikki juoksukunnon osa-alueet sai käytettyä samaan aikaan ennen juuri ennen maaliviivaa. Ei ihan mennyt alle 3:20, mutta pari kertaa aiemmin on mennyt joten eipä tuo niin pahalta tuntunut. Juoksun aikana raja motivoi, ja se riittää. Matkamittari näytti 42,51 km, joten kilometrivauhti oli sen mukaan jonkin verran kovempaa kuin tuo 3:20 taso. Hieno kisa taas, vaikka olikin aika paljon lätäköitä matkalla. Ensi vuonna sitten ehkä ennätyksen kimppuun.
 5. 23 points
  Kotona vihdoin, väsyneenä mutta onnellisena. Tavoiteaikani oli 3.39 koska halusin parantaa ennätystäni (joka on 11 vuoden takaa, en ole tässä viimeisen 11 vuoden aikana juossut kuin yhden maran - keväällä HCM - niin ja nyt tietty tämä). Vanha enkkani oli 3.42 ja osia. Lähdin juoksemaan aivan liian kovaa. Puolikas meni aikaan 1.43. Liian kovaa siis kuntooni nähden, mutta toisaalta peli veti ja arvasin, että loppu tulee kuitenkin hitaammin. Liian kovaa lähdin osittain siksi, että kellon perhana ei suostunut laittamaan gps:ää toimintaan eli en tiennyt kunnolla etenemisnopeuttani. Käytännössä juoksin joidenkin ryhmien kanssa suht. samaa vauhtia ja toivoin että josko olis oikein. Kyllä se gps siitä tokeni sitten, mutta näytti kokonaismatkaksi vain 38 km joten ei palkintosijaa Polarin M200 -kellolle tästkäkään. Kolmannella kierroksella tuli jo pienoinen uuvahdus, mutta vähän geeliä naamariin niin kyllä se taas iloksi muuttui. Vika kierros oli sitten totaalista taaperrusta. Jalat menivät ihan puupökkelöiksi, hädin tuskin sain pistettyä tossua toisen eteen. Vikat 3 km antoi kuitenkin hieman toivoa, että maaliin tullaan. Maaliin pääsin ajassa 3.38,50 ja tästäpä erittäin iloinen oli hän. Alun "kirmaaminen" pelasti loppuaikani. Olen tosi tyytyväinen päivään kaiken kaikkiaan. Mukava maraton, ei ruuhkia. Välillä sain jopa juosta ihan yksin, mikä ei toki sekään ole mukavaa.
 6. 22 points
  Meni päivän tavoitteen osalta vähän tiukalle: 2.59.57 brutto. Seppo taisi kadota näkökentästä toisella kierroksella. Tuli kuitenkin uran toiseksi paras aika keväällä 2014 juostun enkan jälkeen.
 7. 20 points
  Itsellä ei lähtökohdat ollut ihan kohdillaan tänään. Pari edellistä päivä vedetty buranaa nivus- ja pakaranseudun vaivaan. Eilen vielä käveleminen oli hyvin haasteellista. Aamulla kuitenkin päätin että lähden kokeilemaan, menee miten menee. Ja ihan hyvinhän tuo menikin ensinmäiset kolme kierrosta. Aika jäykkää menoa mutta aikataulussa ja muutama minuutti hyvääkin, mutta viimeisellä vitosella hyytyi täysin. Jalat oli kuin puupökkelöt eikä totellut käskyjäni juosta kovempaa. Niinpä aika painui 1 min ja 29 sekuntia alle tavoitteen, eli alle 3.30. No eipä tuota kannata jäädä suremaan. Edellisestä marasta jo neljä vuotta aikaa niin ihan tyytyväinen että pääsin maaliin. Onnittelut @Seppolle perusterveen papereista. Mielenkiinnolla olen projektia seurannut. Onnittelut myös muille maran läpäisseille ja onnistujille. Edit. Nythän mä vasta hokasin että kirjoitin väärin. Aika meni siis yli tavoiteajan tuon 1min 29sek. 😖
 8. 19 points
  Tänään tuli kyllä noutaja. Vikalla kierroksella teboilin kulmilla tuli mieleen, että mitä jos jättäisi leikin kesken. No ajattelin etten viitsi keskeyttää. Hölkkäillä maaliin mikä sekin tuntui vaikealta. Ehkä olisi voinut ekoilla kierroksilla ottaa pari napsua rauhallisemmin. Sykkeet oli kyllä ekalla 10km aikana samaa tasoa kuin tukholman puolikkaalla vaikka vauhti oli nyt paljon rauhallisempi kuin puolikkaalla. Tokalla kierroksella sykkeet selvästi laskivat. Jalat eivät vaan totelleet ja nesteet meinasi nousta ylös mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut. Lopputuloksena oli kuitenkin toka paras mara aika, sekä puolimatka taisi olla toka paras puolimara. Yhdellä juottopisteellä tuli kyllä aikamoinen kolari. Yritin väistää mieshenkilöä joka leikkasi eteen ottamaan vettä, taisi osua kaverin käteen kun keskittyminen meni siihen en huomannut eteen ilmestynyttä naishenkilö ja juoksin suoraan päin. Pahoittelut tästä toivottavasti ei sattunut. Jotenkin tulee mieleen että jäiköhän paras isku tukholman puolikkaalle 1.23.22 vai eikö tänään vain ollut tähdet kohdillaan. Loppuaika 3.12.xx. No nyt ei muuta kuin kohti uutta kautta kun ensi lepäillään pari viikkoa.
 9. 17 points
  Itse tällä kertaa mukana huoltajan ominaisuudessa ja hyvinhän huollettavana ollut Soili hoiti voiton kotiin varmalla perusjuoksulla, vaikka päivän kulku ei ollutkaan paras mahdollinen. Siinähän oli Soilin kanssa useampikin mies samassa porukassa juoksemassa, mutta niin vaan suurin osa heistä tippui lopulta kyydistä, vaikka Soilillakin hieman vauhti hiipui. Kokemus on valttia tässä lajissa. Seppo oli yksi vähiten hyytyneistä siitä n. 4.10/min -vauhtia startanneesta ryhmästä. Tässä ketjussa oli ennen kisaa keskustelua sääntöjenmukaisesta omasta huollosta kilpailijoille. Itsekin lueskelin asiasta kiinnostuneena SUL:in ja IAAF:n ohjeita asiasta. SUL:in ohjeissa sanotaan, että kilpailijoita saa huoltaa kilpailun huoltopaikan välittömässä läheisyydessä myös kisaorganisaatioon kuulumaton valtuutettu avustaja. Mistään tekstistä ei kuitenkaan selvinnyt kuinka tuo valtuutus saadaan, mutta koen sellaisen saaneeni Vantaalla. Mentyäni juoksijoiden omille juomapulloille varatun pöydän luo ja ryhdyttyäni etsimään sieltä oikeita pulloja älähti viereisellä yleisellä huoltopaikalla ollut nainen isoon ääneen ja komensi minut pois pullojen kimpusta. Hän otti sitten minut puhutteluun ja kysyi tietenkin missä asioissa siinä pöydän luona puuhastelin. Esiteltyäni itseni ja kerrottuani oman roolini tapahtumassa sain luvan jatkaa toimintaani. Nöyrästi vielä tiedustelin missä paikassa sain omaa huoltotehtävääni suorittaa. Kuulustelun pitänyt nainen oli kuulemma vastuussa huoltopaikasta ja yhtenä vastuuna oli myös kilpailijoiden omien juomien valvominen. Tällä estetään esim. juomien mahdollinen sabotointi. Vantaan maratonille pisteet tästä erittäin särmästä toiminnasta. Huoltopaikan pomosta ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Huoltopaikan luona jututin myös yhtä miestä, joka kertoi, että eräälle omalle huoltajalle oli annettu lupa huoltaa juoksijaa myös muualla kuin varsinaisen huoltopaikan luona. Tämähän on yleisten kisasääntöjen vastaista, mutta kai paikallinen kisajärjestäjä voi sitten soveltaa joitain sääntöjä, jos se ei erikseen ilmoita, että kaikkia SUL:in tai IAAF:n sääntöjä noudatetaan. Tässä vielä kuva maratonin startista. Mukana oli myös Topi Raitanen, joka juoksi avausosuuden yhdessä maratonviestin sekajoukkueessa. 10.55 km osuuteen Topi käytti aikaa 34.35. Kärjessä mies Kamerunista, joka piti pitkään hallussaan maratonin kärkipaikkaa, mutta sitten tulikin takaa ohi muuan Halonen ja vei voiton mukanaan Kotkaan. Lopuksi maininta mukavasta tapaamisesta urheilutalon kahviossa, jossa kävin evästämässä kisan aikana. Siellä samaan pöytään istuutui 77-vuotias mies, joka hieman valitteli, kun puolikkaalla kuluu aikaa jo 2.15. Siinä tavoitetta nuoremmille hölkkääjille.
 10. 16 points
  Oma juoksu oli tasaista puurtamista, mutta viimeisen kierroksen alun vastatuuli pätkä yksin imi mehuja ja viimeiset 5km oli taistelua kramppeja vastaan tankki tyhjänä. Maalin silti ja lopputulos 2:58:58 netto ja M45 #3
 11. 14 points
  Olin muutama päivä sitten kuuntelemassa luentoa tunteista ja siellä mainittiin että hymyily itse asiassa antaa aivoille ärsykkeen, että nyt on kivaa ja kuulemma stressikin eli kortiosolin määrä elimistössä vähenee, vaikka hymyilisi väkisin. Muistin asian tänään lenkillä ja hymyilin aika ahkerasti, no ensinnäkin syke oli tavanomaista matalampi ja parasta oli tietenkin, etä vastaantulijat (onneksi niitä ei ollut montaa) tervehtivät ja hymyilivät minulle. Aika harvinaista näillä seuduilla. Tai sitten sain ikuisen kylähullu-leiman. 😄
 12. 13 points
  Paras aikani pariin vuoteen, 3.50,39. Juoksu oli kaikenkaikkiaan helppo, sää lähes täydellinen maratonille, kunnossa vähän toivomisen varaa. Seuraavaksi nokka kohti Veronaa ja sadatta maratoniani.
 13. 13 points
 14. 11 points
  Kaikki kynnykset liikkumattomien edestä tulee poistaa, niin että kukaan ei koe omien pienten askelten kohti parempia elämäntapoja olevan turhia. Ihmiset luulee että ne hyvät elämäntavat saa ainoastaan radikaaleilla elämäntaparemonteilla kun oikeasti paljon hyvää saa aikaan jo pienillä teoilla ja käyttämällä mielikuvitusta. On todella ikävää jos me juoksun harrastajat vähättelemällä muiden ponnisteluja olemme positiivisten elämäntapamuutosten esteenä.
 15. 11 points
  Onnittelut vielä kerran täältäkin!!! Ohessa Sepon maaliintulo. Voitolla yöhön? 😁 MOV_0055.mp4
 16. 10 points
  Sepon kanssa maalissa juteltiin niin hakee kuulemma keväällä 2:55 Helsinki Spring Maratonilta. Sanoi että ehdottomasti ottaa samanlaisen projektin ja vuolee 3min ajasta. Armoton kaveri! Nyt pari päivää lepoa ja uuden ohjelman kimppuun. Feikkiedit: Oikeasti sanoi että ei tarvitse juosta maratonia enää ikinä 😁
 17. 9 points
  Avaanpa tällaisen erillisen ketjun johon kaikki voivat asettaa itselleen riman ensi kaudeksi ja tarkastella myös muiden suunnitelmia. Ja sitten vain toteutetaan tavoite. Toivottavasti tulee kaikenlaisia tavoitteita: ajallisia, maaliinpääsy-, harjoitus-, terveys- tai fiilistelytavoitteita. Itse lähestyn nyt asiaa numeroiden valossa eli räpsäytetään enkka neljällä matkalla ja paino takaisin alas. 12 min 3100 m (kesä 2020) 5 km < 20.00 (kesä 2020) 21,0975 km < 1.33.59 (huhtikuu 2020) 42,195 km < 3.25 (lokakuu 2020) Paino 90,5 kg -> 83 kg tai allekin, asteittain Nyt ollaan kaukana ja kaikki tarkoittaisivat enkkoja (paitsi paino), mutta trendi on kyllä lenkkivauhtien ja fiiliksen suhteen aika vahvasti oikeaan. Painonpudotuksen onnistuessa pitäisi laskureiden mukaan olla jo sellaisella sopivan haastavalla iskuetäisyydellä kaikista että onhan nämä pakko ottaa kauden tavoitteiksi. Maratoniin on onneksi hieman reilummin aikaa jotta lihaskestävyys ehtisi parantua.
 18. 9 points
  200 mailisen vuoriultran (TOR tai Swiss Peaks) kunniallinen läpäisy. Siinäpä sitä riittääkin tavoitetta ensi kaudelle 😉
 19. 9 points
  Kyllä se päätavoite on päästä säännölliseen ja nousujohteiseen treeniin käsiksi. Olen hahmotellut progression, jonka avulla toivon pysyväni terveenä, ja ajalliset tavoitteet ovat siis oikeastaan vain sivutuote ja "looginen" seuraus (1500m alle 4.50 on päätavoite, jonka pitäisi mennä sillä treenillä jonka olen hahmotellut itselleni sopivaksi). Yleensäkin olen sellainen, että en motivoidu mistään yksittäisestä numerosta tai kilpailusta tai mistään sellaisesta, vaan kunnon treenistä. Silloin sitä tuntee elävänsä! Kisat ovat kivaa vaihtelua ja treenin tarkistuspisteitä.
 20. 9 points
  Tässä aprikoin seuraavan kauden treenejä ja tässä oma kehitys ollut aika lailla seis viimeiset 4 vuotta. Kun perusteista lähdetään liikkeelle niin tässä pari kysymystä/keskustelun herättäjää kun täällä tietoa on. Olen luoksinut palstalaisten treenipäoväkirjoja niin muutamia nimiä poimittu sieltä. Peruskuntovauhti. Tässä tuntuu olevan kahta eri koulukuntaa noin 3h menijöillä. @Seppo ei tainnut montaa kilometriä 3,000 urakasta 5:00min/km hitaampaa hölkötellä. @Jalmari17 (alle 2:50-55?) tuntuu nakuttelevat kevyitä 5:30-5:45 tahdilla, @toofast (3:15) 6:00-6:30 tahtia ja jos oikein muistan niin @Snakster vannoo kanssa hitaiden pk nimiin eli 5:30 tai hitaampi tahtisiin pk-lenkkeihin. Lähestymistyylejä tuntuu olevan siten kokolailla erilaisia. Itsellä helposti käynyt niin että PK tahti ollut noin 5-5:30 ja ainakaan ei ole kunto noussut joten joko se on liian hidasta tai liian kovaa? Syke tuolla on noin 5-10 pykälää alle aerobisen kynnyksen. Toinen aprikoinen aihe on vetotreenien rasittavuus. Vaikka 6x1000m vedot. Osa tuntuu latovan ne kaikki anaerobisella kynnyksellä ja 2 vikaa yli kynnyksen. @Jalmari17 taas tuntuu ettei käy edes viimeisessä kynnyksellä ja jos käy niin ehkä kerran kesässä. Osa aloittaa aerobiselta ja vika veto anaerobisella. Itselläni on tuntemus että yritän tehdä nuo liian kovaa. Tai sitten roppa ei ole levännyt ja vauhti tuntuu kovalta vaikkei sitä ole. Tasavauhtisissa VK treeneissä lienee kokolailla yhdenmukainen kattaus ja ne kaiketi tehdään noin kynnysten välissä. Aloittaen aerobiselta kynnyksellä ja nostattaen tuonne vähän kynnysten puolivälin yläpuolelle. Seuraavaan kauteen lähdettäessä oma ajatus on seuraava. Nyt talvella voimakuuri jaloille ja reilusti todella kevyttä PK1. Kerran kuussa Aktia Cup jossa ainoastaan käydään punaisella. Keväällä nopeusvoimakuurin jälkeen otetaan alkuun yksi VK treeni viikkoon ja myöhemmin 2. Toinen kovempi treeni voisi olla lyhyitä vetoja 10x200m esim. Mitään tavoitteita ei sikäli ole mutta jos vaikka puolikas 1:26-1:28. Tähän voi kommentoida omasta treenifilosofiasta ja lähinnä noista vauhdeista kun tuntuu olevan monenlaista lähestymistapaa ja molemmilla hyviä tuloksia. Nyt kuitenkin huilataan kunnolla ettei mene yli.
 21. 9 points
  Ensimmäinen maraton juostu Vantaalla :)! Maaliin päästiin ja palautuminenkin on alkanut ihan mukavasti. Tavoitteena oli kokeilla juoksun läpipääsyä, mutta maaliintuloaika alta 4 h 15 min. ylitti omat odotukset. Kilsat 25-30 ja 36-42 olivat kyllä aika tiukassa, kun jalat meinasivat sanoa sopimuksen irti. Olo oli muuten mainio, mutta jalat aivan finaalissa, kun treeniä/kilsoja ei kuitenkaan mitenkään hurjasti alla (n.40-50 km/vko muutama kk, sitä ennen vähemmän). Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.
 22. 9 points
  Omalta osalta jäi varsin positiiviset tunnelmat kun tavoite täyttyi ajalla 3.26. Nätti keli oli juosta ja huolto toimi hienosti! Uima-allas lilluttelu teki gutaa. Se ihmetytti kun aika vähän tuntui olevan juoksuseuraa, vai enkö vaan osannut sovittaa tahtia sopivaksi? Vai juokseeko muut tasaisemmin? Itselläni tuli 4min neg splitti. 2 kierroksella koitin hetken pysyä selässä kiinni joka meni 3.20 tavoitetta kohden niin se saattoi vähän pahentaa lopun väsähtämistä. Sivuhuomatuksena hiukan hintavalta tuntui lasten mini fun run osallistuminen (30€), kun samaan aikaan HSM mainostaa ilmaista juoksua lapsille... Anyways hienoa että tuollaisia järjestetään, kaksi aika iloista juoksijan alkua tuon nautiskeli😊
 23. 9 points
  Ketju kuitattu Vantaan Maratonilla 2:58:58 M45 #3
 24. 8 points
  Motivaatio kohonnut, joten jos näin (toivottavasti) jatkuu, niin tavoitteena maratonilla sub omaennätys.
 25. 8 points
  1. tärkein tavoitteeni on jaksaa treenata säännöllisesti koko vuosi 2. selvittää joku 50-80km pitkä polkujuoksu kunnialla ja hyväksytysti läpi 3. tehdä sellaisia asioita että jalat pysyy kunnossa ja ei joutuisi telakalle
 26. 8 points
  Maraton on kyllä hieman keski-ikäisten harrastus. Sellainen sopiva matka josta voi selvitä jos haluaa. Aikaisemmin porukka ei ollu juossu maratoneja ja sitten se innostus lähti käsistä. Vähän jokainen halusi koittaa. Sitten tuli paljon kisoja ja nyt innostus meni ohi. Ottaa varmaan sen 10-15v että taas on iso määrä ihmisiä jotka ei ole juossu maratonia ja sitten herää taas kiinnostus. Kyllähän tässä on meneillään muutos myös lajien suhteen. Ei ole pakko harrastaa jotain tiettyä. Ei löydy omia tähtiä jotka vetäisi lajin pariin porukkaa. Yksilölajien Suomesta on tulossa joukkuelajien Suomi. Nuoret elää tällä hetkellä ihan erillaista arkea kuin mitä me ollaan eletty. Liikunta ei ole enää siinä samassa asemassa ajanvietteenä kuin ennen. Tässäkin jutussa mainittiin että ihmiset haluaa elämyksiä. Mitä tavalliset maratonit tarjoaa? Monen maratonin kohdalla se tarkoittaa että ilmoitetaan juoksun olevan päivänä xx.xx.xxxx. Siihen ympärille ei koiteta rakentaa mitään ihmeellistä. Maalissa mitalli + paita ja mehua. Kyllähän se meille aktiivisemmin liikkujille voi riittää, mutta ei se saa sieltä sohvan pohjalta porukkaa innostumaan tästä elämyksestä. Varsinkaan jos se maraton on jo kertaalleen juostu 5 vuotta sitten. Aika monena vuotena oon koittanu ehdottaa muutamille tapahtumille aktiivisempaa mainostamista. Ei ole kiinnostanut. Eikä todellakaan ole ollut hinnasta kiinni. Suomen mittakaavassa eräälle isolle maratonille laitoin viestiä niin sieltä tuli takaisin viestiketju että lupaavat tutustua tähän Juoksufoorumi systeemiin. Harmi kun siihen samaan viestiin oli jäänyt sisäistä pohdintaa että tietääkö kukaan mikä tämä Juoksufoorumi on. Ja ei, eivät olleet panostaneet niin kovasti someen että eivät pitäneet foorumia vain ajankohtaisena. Eli siellä vaan toistetaan samaa kaavaa vuodesta toiseen eikä panoste someen millään tavalla. En tiedä miten kuvittelevat että osallistujat löytävät tapahtuman jos sitä ei mainosteta missään. Pitäisi tajuta että mainostaminen oli ennen sitä että kerrottiin milloin tapahtuma on. Nyt mainostaminen on sitä että pitäisi myydä se elämys ihmisille. Ja se ei näytä onnistuvan sitten millään. Kattokaa mitä NUTS tekee ja verratkaa sitä katumaratooneihin. Ei tarvi ihmetellä sitä laskevaa osallistujamäärää. Totuus on kuitenkin se, että kyllä tuolla riittää keski-ikäisiä jotka liikkuu. Ei ne ole minnekkään hävinneet.
 27. 8 points
  Peiponen oli eilen hurjassa vauhdissa Iissä. Hieman kisarutiineissa häikkää kun myöhästyi startista järjestäjien mukaan noin 40 s, silti 34'16.
 28. 8 points
  Onnea @Seppo! Hienoa ja keskittynyttä oli juoksu. Mukava oli olla letkassa reiluun puoleen matkaan. Sit alkoi vaikeudet 21-24 km pistoksena. Päätin heti, että maaliin etenen, tai juomat jää sihauttamatta. 3. ja 4. kierros meni juoksu-kävelynä, jälkimmäinen puolikas minuutin kilsalta hitaammin 😀. Hyvin kesti sukunimikaima @ossik vastatuulivetonsa Teboililta, kun myöhemmin Sepolle totesin, että Ossi saattaa hyytyä. No kuka hyyty...... Löpinät sikseen, tää on Sepon juhlapäivä! edit: ja hyvältä vaikutti @sk:n juoksu myös
 29. 8 points
  Pukkaa taa termiä OT, sorry! Olen ollut lappu rinnassa Vantaan Maralla vuonna 2003 (siis akillesjännerepeämän kuntoutuksen jälkeen, ennen jänteen katkeamista) ja 2007 (polven eturistisideleikkauksen kuntoutuksen päätepiste). Reitin varrella olen ollut hyvin monta kertaa ja usein juuri Teboiin lähellä on kuulunut: "Kato Pottonen, perkele". Tuo vuoden 2007 mara oli loppujen lopuksi aika hieno, olin ajatellut hölkkääväni 4:30 - 4:45 väliin sen kummemmin puristamatta. Puolen välin jälkeen vieressä edennyt nelikymppinen mies alkoi juttelemaan. Kertoi, että hän on ensimmäisellä marallaan, alle 5 tuntia on tavoite, vaimo ja lapset on maalissa vastaanottamassa ja tuntuu jo vaikealta. Ilmoitin hänelle, että minulla ei ole tänään mihinkään kiire, mennään yhdessä alle 5 tuntia. Niin siinä edettiin, huoltopaikoilla juomat rauhassa pikku kävelyllä ja pakotin sitten hänet taas hölkälle. Välit höpöttelin niitä näitä, kyselin perheestä, taustoista ja silleensä. Rauhoittelin välillä herraa, että olemme kyllä aikataulussa, menee reilusti alle. Ja menihän se eli 4:58:13 ja minulla sekunnin huonompi. Herran ja perheen tapaaminen maalissa oli kyllä iloinen tapahtuma. Kävi hän sitten vielä erikseen minua kiittämässäkin. Eli vaikka oli itseltäni NR-meininkiä, niin tuli oikein hyvä mieli.
 30. 7 points
  Matka: Motivaatio on ollut kuurupiilosilla viime kuukaudet. Suurin tavoitteeni siis ensi vuodelle on löytää taas juoksemisen ilo ja saada vähintään 2000 km kasaan. Aika: HHM2020 tiketti tuli hankittua joskus aikoinaan kun halvalla sain ja sen verran uskoa tulevaisuuteen pitää olla, että pb aikaa sieltä lähdetään tavoittelemaan. Ja mieluusti alle 1:30. Paino: -2kg rasvaa pois talven aikana. Tätähän olen tavoitellut tuloksetta joka talvi varmaan vuodesta 2016, eli se siitä.
 31. 7 points
  100m 13. 70 200m 31 400m 65 800m 2.20 pitempiä matkoja täytyy fundeerata...puolikas läpi.. ei niin aika tavoitetta...
 32. 7 points
  Yleisurheilukausi on ohi, ja nyt voi katsoa ketkä oli maan parhaat juoksijat 2019. Joulukuun EM-maastoihin ei saata ihan Suomen parhaat osallistua. Alisa Vainio voi juosta vielä maratonin, mutta ei sieltä kai mitään mullistavaa ole odotettavissa. Miesten sarja: 1. Topi Raitanen: MM-edustaja, olympiaraja tehty, esteissä kaikkien aikojen tilaston viides. Kilpaili matkoilla 1500m, 3000m ja esteet, kaikilla teki ennätykset. 2. Joonas Rinne: 1500m 3.41, Universiadien voitto, kaikkien aikojen tilaston sijalla 30. Ennätys myös 800 metrillä. 3. Eero Saleva: Suomen tilaston ensimmäinen 5000 ja 10000 metrillä. Ennätykset 14.02 ja 29.51. 4. Aki Nummela: Maratontilaston ensimmäinen 2.19.51 5. Arttu Vattulainen: Puolimaratonin tilaston ensimmäinen 1.07.09 Naisten sarja: 1. Sara Kuivisto: MM-kisoissa kahdella matkalla. Ennätyksillä 2.01,85 ja 4.08,85 kaikkien aikojen tilaston sijoille 5 ja 6. 2. Camilla Richardsson: MM-kisoissa mukana, ennätykset esteissä 9.35 ja 5000m 15.37. Niissä kaikkien aikojen listalla sijat 2 ja 5. 3. Anne-Mari Hyryläinen: MM-maratonin sija 19. Puolimaratonin aika 1.13 oli ihan hyvä. 4. Nathalie Blomqvist: Todella hyvät ajat 18-vuotiaalle: 1500m 4.15 ja 3000m 9.19. Nuorten kaikkien aikojen tilastossa sijoilla 5 ja 8. U20 EM-kisojen neljäs 3000m kisassa. 5. Johanna Peiponen: 10000 metrin Suomen mestari. Kauden paras 33.46. Vuoden kestävyysjuoksijoiksi valitaan siis Sara Kuivisto ja Topi Raitanen. Vuoden juniori on Nathalie Blomqvist. Poikien sarjoissa vuoden juniori on Eemil Helander, jonka 5000 metrin ennätys 14.20 oli äärimmäisen kova 18-vuotiaan juoksemaksi. Kovempikuntoisempia junioreita ovat olleet luultavasti vain Ari Paunonen ja Samuli Vasala (18-vuotiaana 14.17,97) ja tilastoista löydetyt Raimo Mäkinen (3000m 8.09 vuonna 1971), sekä Mika Maaskola (3000m 8.07). Vuoden valmentajaksi valitaan Don Valido. Suomen johtavan juoksubloggaajan titteli pysyy Baltsulla.
 33. 7 points
  Tähän vielä sellainen lisäys, että kun treenailee, pitäisi pystyä erottamaan hyvä fiilis kevyestä. Monesti sellainen hyvä ja lennokas fiilis on lähempänä maravauhtia, koska se nyt vain sattuu tuntumaan hyvältä. Joku varmaan osaa selittää mitä elimistössä tapahtuu silloin lääketieteellisestä näkökulmasta, mutta kova vauhti vain yksinkertaisesti tuntuu hyvältä. Ja juuri sellainen "semikova", joka ei pistä puuskuttamaan ja hapottamaan tuntuu parhaalta. Mutta tämähän on täysin eri asia kuin kevyt. Jos liian suuri osa lenkeistä on (tai olisi, jos olisi) tuollaisia lennokkaita, se on minulle signaali siitä, että määrää pitäisi lisätä. Ei suinkaan siitä, että nyt on hyvä kunto ja löylyä lissää. Tästä on ollut paljon puhetta, mutta sanotaan se nyt vielä toisella tavalla: sitä volyymia tarvitaan myös ohjaamaan oikealle rasitustasolle. Sopiva kokonaisrasitus on sellainen, että jos kerran viikossa, tai pari kertaa kuussa tulee pk-lenkillä pöljä päivä ja tossu on kevyt, niin antaa vain palaa. Hyvähän se vain on jos välillä kulkee. Ja vielä toisesta näkökulmasta: kevyt ei välttämättä (itse asiassa ei useinkaan) tarkoita kevyttä askelta, hyvää fiilistä jne. vaan saattaa olla jäykkää ja synkkää köpöttelyä. Kunhan se on elimistön näkökulmasta aidosti kevyttä. Tässä hieno kuva Keith Livingstonen kirjasta Healty Intelligent Training, jossa tällainen "Feel Good" juoksentelu voi johtaa kropan hajoamiseen:
 34. 6 points
  NUTS Ylläs-Pallas 107km (vai miten pitkä se nyt olikaan) alle 16h 30min. Ja olisi mukava juosta 5km testijuoksu täällä kotipaikkakunnalla lähelle 20min tänä talvena ja 10km testi selvästi alle 45min.
 35. 6 points
  1. Ekaa kertaa tulisi juostua läpi talven. Edes jollain tapaa säännöllisesti ja tietysti mielekkäästi, eikä nyt vain siksi että on mennyt keksimään jonkin tavoitteen. 2. 5k enkka olisi ensin kesänä (korkeintaan) 26.xx. 3. Ehkä puolimaratonillakin voisi käydä, monen vuoden tauon jälkeen. Toisaalta läpijuoksu ei oikein innosta, vaan sitten pitäisi juosta vähän kovempaa, eli ehkä vasta 2021.
 36. 6 points
  Tsiisus mikä kuolleisuus! Mä luulin, että juokseminen on terveellistä!
 37. 6 points
  Toinen yritys ja 3:17 Missään vaiheessa ei tullut pahoja vaikeuksia, ihan sitä kunnon mukaista perussuorittamista. Jokainen kymppi edellistä vähän nopeampi ja ensimmäinenkin alle tavoitevauhdin. Lopussa tietysti energiat vähissä ja lihakset väsyneet. Viimeisellä kympillä ajattelin, että tämähän menee ainakin minuutin nopeammin kuin edellinen. Lisäsin käskytystä jalkoihin ja sain aikaan reilusti lisää puuskutusta ja ähkimistä. Armoton kello ei tietenkään anna säälisekunteja ääntelystä, hitusen parani keskivauhti kuitenkin. En hyytynyt lopussa kuten edellisellä yrityksellä ja siksi maalissa aivan huippufiilikset. Sain treenata terveenä ja paikat ehjinä Sepon alle 3:20 ohjelman 9 viimeistä viikkoa. Toimivaksi todistettu jälleen kerran. Kiitos ohjelmasta @Seppo Nyt viikko sohvalla makoilua. Toivottavasti tulee oikein kurjat kelit ja saan maksimoitua nautinnon😀 Sen jälkeen voikin alkaa tuumailla alle 3:10 treenejä. Ei kai siinä mitään sen kummempaa kuin alle 3:20 treeneissä, vai onko? Maltillisesti lisää määrää ja tehoa. Kun tuntuu, että rasitusta on liikaa niin kevennetään.
 38. 6 points
  Nyt on aika tulla antamaan suuret kiitokset tämän foorumin tietäjille: pääsykokeet olivat tänään ja flunssasta huolimatta selvitin 1500m juoksun ajassa 6.54 eli kuusi sekuntia alle rajan. Eli kiitos teille vinkeistä! 🤗
 39. 6 points
  Vantaan maratonilla lokakuussa 2019 aikani oli 3.38. Kyllä nyt tämä lähtee tavoittelemaan tuota 3.30 alitusta ensi vuonna. 🙂 Koska uskon että tasaisemmalla vauhdinjaolla se olisi ollut mahdollinen jo tässä kunnossa - seinä esteli matkan taittumista vikalla kympillä sen verran ikävästi.
 40. 5 points
  jep ..no sen verran lisää tavoitteisiin et. 1. homma pysyy mielekkäänä . 2. ei tulis luokkaantumisia-yli kuntoo. 3. riittävästi unta..palautuminen..4. muu hässäkkä vähemmälle.. 5. alkoo kohtuudella...
 41. 5 points
  Aha, tekin olette huomanneet 😄 Tätähän olen yrittänyt selittää. Ylös ulos ja lenkille klo 5. Kukaan ei ole kiinnostunut siitä mitä joku tekee klo 5, kaikki normaalit ihmiset nukkuu silloin. Töiden ja muiden velvoitteiden jälkeen voi sitten vain rötväillä. Älä ole normaali, vaan liity anonyymeihin aamulenkkeilijöihin!
 42. 5 points
  Ahdistaa, jos ei ehdi / pääse / voi lähteä lenkille. Toisaalta v..aa, kun pitää lähteä lenkille. Jakomilelitautisen hommaa on tämä kyllä. 😄
 43. 5 points
  Statuksen takiako tätä tehdään? Selvästi eksynyt sitten väärään lajiin.
 44. 5 points
  Toivottavasti olisin jo. Urheilu on ehkä ainoa addiktio jota addiktiivisuuteen taipuvaisen kannattaa tietoisesti vaalia, koska se poissulkee kaiken muun huomattavasti vahingollisemman addiktion. Olkaa siis urheiluriippuvaiset onnellisia! Ilman sitä elämänne olisi todennäköisesti päin helvettiä.
 45. 5 points
  Erittäin mielenkiintoinen kysymys johon ei välttämättä liene kaikilla urheilua enemmän harrastavilla kovin selvää vastausta. Olen mieltänyt itseni aina jotenkin helposti ”koukkuun jääväksi”, tiedä sitten onko tuossa ajatuksessa sen suurempaa totuuspohjaa. Sanotaan nyt silti ainakin näin, että useasti pohdin kuntoiluni tiedostettuja ja tiedostamattomia motivaatiotekijöitä ja vähintäänkin lievään riippuvuuteen viittaavia tunnusmerkkejä tunnistan ainakin ajoittain. Harrastamisen koen silti täysin positiiviseksi seikaksi, elämänlaatua parantavaksi ja pyrin toisaalta jatkuvasti pitämään mielessä myös sen, että homman saa menemään ja se voi mennä vahingossa ”överiksi”.
 46. 5 points
  Vantaalla lauantaina meni 3.41 h ja n.30 km saakka 3.30 h vauhdissa. Sitten jalat olikin paskana , joten oli ihan mukava sen jälkeen kävellä leppoisassa syksyisessä säässä maisemia ihaillen maaliin. Vantaa näytti siinä vitutuksessa mainettaan paremmalle. Lisää treeniä ja ensi vuonna sitten alle 3.30 h.
 47. 5 points
  Erään toisen, pienempipiirisen foorumin ajoilta opin käyttämään omaa nimeäni foorumilla jossa tulen viipymään. En tähän asti ole kokenut ahdistusta nimen leviämisestä mutta moni provokaatiopitoinen viesti on kyllä jäänyt tekemättä kun en huutele puskista. 🙂
 48. 5 points
  Tunnustan heti ajatukseni olleen väärä. Oikean nimen käyttäminen ei nostanut keskustelun tasoa. 😉
 49. 5 points
  Periaatteessa muistat ihan oikein, mutta kunto on sen verran ehkä kasvanut, että pk-lenkkien vauhti on pikkuisen tuosta kiristynyt. Tänä vuonna on tähän asti juoksua yhteensä vajaa 2800 km ja kaikkien juoksujen keskivauhti on 4.58. Ihan ylivoimaisesti suurin osa lenkeistä on osunut 5.10-5.20 haarukkaan ja 70 % lenkeistä on 5 min/km tai hiljempaa. Myös pitkät lenkit olen tehnyt enimmäkseen tuota noin 5.20 vauhtia. Nyt on tässä syksyn maratonharjoittelussa kuitenkin sellainen muutos, että muutaman kuukauden ajaksi on pitkisten vauhti veivailtu selkeästi pk2-alueelle ja olen nyt takonut niitä 4.30-4.40 väliin. Perusteena se, että kun ratakauden jälkeen jäi melko lyhyt maratreenikausi, niin näistä saa samalla enemmän lajinomaisia. Varmaan sitten taas maratonin jälkeen palataan vanhaan ja tietysti vastapainoksi mennään sitten kovissa treeneissä kunnolla kovaa (tai itselleni kovaa).
 50. 5 points
  Kaakonkulman kojootti toivottaa kaatosateessa heitetyn 23km aamu-ugalin myötä kevyitä kinttuja ja juoksumieltä kaikille forkkalaisille🙋‍♂️ Te ootte sankareita (juoksu)elämän ihan jokainen🏃‍♂️🙏🙏
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy