Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Eilen
 2. Miten olisi Camelbak Marathoner? Olisi yksi joutava roikkumassa. Mukaan tulisi 2l juomarakko.
 3. X66

  reitti 2000

  Ehdottaisin pientä reittimuutosta viralliseen reittiin välillä Haukkalampi-Solvalla. Siellä menee uusi yhdysreitti mukaanlukien korkeuseroa ja portaat, kartassa keltaisella katkoviivalla (paremmin toisella sivulla), lähtien Haukkalammen parkkipaikan reunasta portaiden alta ja liittyy Solvallan kuntorataan toisessa päässä. Itse käytin tätä osakierroksella. https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/nuuksiofinsveeng.pdf
 4. Kohta mahdollisesti näemme miten seuranta ja jäljitys toimivat. Ensin koululaiset kohtasivat 2 viikkoa, nyt iso joukko nuoria terasseilla. Kuitenkin vaikuttaisi siltä että mitä vanhempi niin sitä todennäköisemmin sairastuu, usein oireettoman kantajan kautta. Kyllähän tässä sosiaalisia paineita puretaan ja noita tilaisuuksiakin pitäisi alkaa luokittelemaan sillä silmällä ollaanko sisällä vai ulkona, ja minkäkokoinen alue ihmisille on varattu. Tämä on mielenkiintoista aikaa. Foorumiltakin alkaa paljastua uutta aktiviteettia, ja nämä omatoimiultratkin ovat ihan mainioita henkilökohtaisena kokemuksena vaikka se yhteisön kohtaaminen jääkin paikan päältä puuttumaan.
 5. Viime kuussa 239,7km Tänään oli lenkkini aamulla kaksijakoinen, kävin asiakkaassa välillä, vai oliskose kumminkin asiakkaalla. Hmm. 15min@3,46km@4:20@128bpm viimeinen 1,5km loivaa alamäkee 14min tauko ja 5,06km@4:38@134 mukavan kevyen Oloista meno oli. Toisen setin alkuun oli yks pitkä loiva nousu joka kyllä ihan mukavasti nousi ilman suurempia sydämen sykkeitä..
 6. Sheba

  Harkat

  Lenkkeja viime viikolta. Kaksi iltalenkkia sykkeella keskiarvot 154 ja 155, suunnon mukaan maksisykkeessa virhetta kun 231 naytti seka paiva lenkki max 236 ja keskiarvo tuossa reenissa 149. Ja 156 toisen paivalenkin syke keskiarvo. Pituuksia ti 10 km aika 54 min. Keskiviikkona toinen iltalenkki 7 km 35 min. Pe 2 h 24 min lenkki maastossa ja metsassa. La lepo. Su 1 h 56 min lenkki maastoa ja tieta, jossa syke aika korkea, virhe max sykkeissa. Matka tassa oli 20.4 km. Ajanjakso 27.5 - 31.5. ma 1.6 lepoa ja kohta viritellaan 6.6 kisaa varten. Siina harj. Paivakirjan alkua.
 7. Ei asustele plantar fascia kantapään ulkosyrjällä. Itselläni onkin muun jutun yhteydessä ollut plantaarifaskiitin oireita, eivätkä ne nyt ihan sovi kuvaan. Tietysti ei varmaan ole poissuljettua että juoksijalla olisi yhtä aikaa plantaarifaskiitti sekä vaikkapa bursiitti kantapäässä tai akilleksen takana. Voikohan Firestarterin maihareihin änkeä jotakin pehmustetta kantapään alle?
 8. Huhtikuu Töitä ja hyötyliikuntaa. Ei juoksua. Toukokuu Töitä, hyötyliikuntaa ja lomaa mökin työleirillä (mukavaa). Ei juoksua. 01.06 Klaukkalan Tornimäen portaat 10 kertaa ylös ja alas (mukavaa) Pienin askelin kohti tulevia juoksutapahtumia. Aloitetaan mukavuusalueella ja nautitaan reeneistä. Pitääkin lähteä mätkimään muutama klapi ennen saunaa. 30 päivän puusaunaputki alkaa olla paketissa🙃
 9. Vahvasti poliittinen päätös kyllä tuokin että kaupungin joka suuremmalla terassilla voi olla 500 ihmistä sylikkäin ja vastakkain 50cm:n pyöreän pöydän ympärillä huutamassa toisilleen 12h putkeen samasta tuopista siemaillen, mutta esim. urheiluseura ei saa edes 10m turvavälillä ottaa suureen katsomoon yli 500, vaikka se olisi elinehto pystyssä pysymiselle. Tasan eivät käy onnen lahjat. Anteeksi.
 10. Kotimatkalla huomasin, että kaikkiin kadunkulmiin, jalkakäytäville ja parkkipaikoille oli ilmestynyt jos jonkinlaista terassia ja kaikki ihmisiä piukassa. Täällä suunnalla tapauksia on ollut hyvin vähän, mutta saa nähdä mikä tilanne on hetken päästä.
 11. Märkkäri päälle ja uimaan ekaa kertaa 3 kuukauteen. 550 m ihan kuin en olisi koskaan käynytkään uimassa. Perään 8 km juoksua. Huomenna aamulla uudestaan mereen, jotta vähän tulisi tuntumaa...
 12. Tuo vaatii jo vähän luovuutta kotioloissa. Näyttää siltä, että tekisi kipeää tälle mun jalalle 😄
 13. Kyllä ne tuppaa olemaan, kun pyörällä käytetään vain jalkoja ja juostessa aavistuksen käsiäkin. Lisäksi asento on sellainen, että veren pitää kiertää korkeammalle aivoihin -> hydrostaattinen paine kasvattaa vähän sykettäkin.
 14. No niin vähän arvelinkin. Minähän en saa sykkeitä pyörällä ylös millään, mutta se johtuu lähinnä siitä, että lihakset ei osaa sitä hommaa tehdä. Mahtaakohan sitten juostessa yleisemminkin olla sykkeet korkeammat?
 15. Ma 1.6.2020 4 km lämpöjä + 6*1km (2 min kävely) + 2 km vr Yht. 12,9km@5:17 / 68 min / HR 144 Hellevetoja. Kuuma. Kohtalaista tuulta. Parittomat kohtalaiseen vastatuuleen, parilliset myötäiseen (aika, keskisyke, max) 4:03 / 157 / 163 3:56 / 159 / 166 4:00 / 159 / 168 3:57 / 158 / 167 3:58 / 160 / 169 3:48 / 161 / 172 Hyvä treeni, hyvä fiilis. Lähtiessä epävarma olo, koska viikonloppuna jalat olivat sen verran raadot. Lisäksi lämpöä 25 astetta, mikä saattaisi viedä mehut. Näihin nähden hyvin onnistunut setti. Himassa puoliso aavistuksen hämmästeli läpimärkää ja valuvaa paitaa - eikä erityisesti arvostanut sitä, että jäin pyörimään keittiöön kyseisessä asusteessa.
 16. Ei varmasti ole. Pyörälläkin tässä kohtuu lähiaikoina saatu aikaiseksi 171 ja lähihistoriassa (oisko 4 vuoden sisällä) 174, ellen väärin muista. Mutta pyörällä ainaskin itsellä on sellaista epäreaktiivisuutta sykkeessä toisin kuin juosten eli hankalampi vertailla noita. Mitä yritän söpertää on, että syke ei nouse maksimiiin kovin helposti pyörällä. Riippuu olosuhteista ja muista. Toisekseen 5min tehoja ei kyllä ainaskaan omilla jaloilla ajeta ns. rajoitinta vasten, ehkä joku 2min vielä menee. Tämän sanottua palaan vielä siihen, että lopussa oli vara nostaa tehoja 20W -> ihan ei optimaalinen ollut veto. Maksimisyke tuli tuosta loppunostosta. -juoksu 11.3km, 5.33/km, 257W Tämä oli kevyt juoksulenkura, ei raportoitavaa. Paitsi, että raahasin koirat mukaan ja nuorempi oli sitä mieltä, että soittelee myöhemmin illalla Unicefiin tästä. Ei kuulemma ole soveliasta kiduttaa kuumassa. Hauskaa tässä on se, että se on ihan etulinjassa intopiukeena menossa kunnes tietää, että "käännyttiin" kotiin. Sitten menee takajoukkoihin ja ilme on sellainen "nyt hapottaa lujasti". Ei voi ymmärtää aina noita eläimen ajatuksia. Sama tapahtuu juoksinpa 5km tai 15km, aina se siitä viimeisestä kotiin käännöksestä vaan tulee seinä vastaan. Päivän aiemmasta vedosta unohtui mainita, että Xert appi kertoi FTP arvioksi 297W. Aiemminhan totesin tuon olevan kohtuu tarkasti oikeinkin jopa, tuossa se varmaan pyörinee. Alkaa se 300+W FTP-tavoite olemaan vähän löysähkö, jos tulee lähtötasotestissä tuo kellotettua. Nyt kun näköjään toistaiseksi hyvällä rekordilla nämä onnistunut, niin pitäisikö sitten iskeä suoraan 315W? En tiiä, se ois näillä lukemin ihan mahdollisuuksien päässä jopa toteuttaa!
 17. Aamulla, salilla 50 min. matolla. Oli viileää. 27 C ja tyyni. Ukkosta ilmassa.
 18. Jaaha täytyy varmaan käydä verkkokellarista kaivamassa tenniskassi esiin, jos vaiva jatkuu. Tuleepahan edes palloille pitkästä aikaa käyttöä:) Ma 1.6 Kesä polkaistu käyntiin pyörällä 91,58km @ 32,5km/h Reipasta pk2 ajelua. Kulku oli yllättävän ok, mutta jätin silti vedot tekemättä, koska tuntui että kuormaa viikonlopusta. Harvinaisen vähätuulinen keli! Lisäksi kävelyä aamulla+illalla yht. n. 5-6km. Lihaskuntoa. Huomenna suunnitelmissa kevyt päivä
 19. Aamusella 4km reipas kävely
 20. hölkkäilijä

  Asics Novablast

  Itsekkin nuita kenkiä olen katsellut ja tänään sattui olemaan alennuksessa Intersportissa niin laitoin kengät tulemaan. Toivottavasti viikonloppuna pääsee jo testailemaan.
 21. Ma 1.6 Eilinen päivä lepoa. Automatka Jyväskylästä kotiin venähti sen verran, että ei jaksanut illalla enää lähteä juoksemaan. Viime viikon kilometrit: 91 km. 9 tuntia 11 minuuttia. Nousumetrejä 1017m. ja koko kuukauden speksit 402,5km 44 tuntia 24 minuuttia nousumetrejä 7373m. Tänään sitten oli tarkoitus käydä juoksemassa maraton pk1 lenkkinä. Hyvin suunniteltu on kuulema puoliksi tehty? Kisapaikalla Ilpo 73vee kysyi multa värisevällä äänellä lähdenkö hänen jänikseksi puolikkaalle. Tiedän Ilpon entuudestaan ja olisi ollut täysin mahdoton ajatus kieltäytyä kunniasta. Hän määräisi tahdin ja minä koittiaisin pysyä perässä. Hänen puolikas tuli täyteen ajassa 1.54 tai jotain. Lääkäri kielsi häneltä ”revittely juoksut”. Joten hän ei ihan kaikkea höökiä lyönyt tiskiin. Komeat negatiiviset splitit tuli, niin kuin tulinitsellenikin täydellä matkalla jokainen kierros joita juostiin siis maratonilla neljä oli noin 2 minuuttia edellistä kierrosta nopeampi. Kun Ilpo päätti juoksunsa lähdin itse ravaamaan omaan tahtiin. Mietin juostessa, että varmaan tulee yksin juostua aika paljon hitaampaa, mutta mitä vielä, kinvarat kulki sen verran kevyesti, että tuli sitten niitä negatiivisia splittejä. Hellejuoksuksi tämä taisi mennä ja osa juoksijoista oli aika huonossa hapessa viimeisillä kierroksilla. Onneksi viivalla oli vain niitä hulluimpia, niin tuskin kenellekään mitään traumoja jäi. Kalevi Saukkonen tuli ohitettua muutamaan otteeseen juoksun aikana. Kivannäköistä touhua tuo maratonien kerääminen, sellaiseen en itse lähde koskaan. Hatunnosto hänelle ja niille muutamalla muulle, jotka hänen kanssaan kiertää tapahtumia. Oma juoksuni oli ehkä paras sileän maratonkokemus ikinä, olkoonkin että aika on myös toiseksi paskin ikinä. Ainoastaan ensimmäisen sileän maratonin olen juossut hitaampaa. Mutta nyt on päässä joku muuttunut silleen hyvään suuntaan, että osaan nauttia tästä onnistumisesta. Pari vuotta sitten olisin tuskin kehdannut raportoida moisesta ajasta 🤔😬 No fokus kun on aivan muualla kuin näissä pikamatko, niin liikuntakin on paljon mukavampaa. Lopussa tosiaan vielä viidenkilometrin loppunosto reilusti alle 5min/km. 42.19km@5.10 keskisyke 160
 22. Nyt on kyllä jengiä liikkeellä siihen malliin kaikista etäisyyksistä täysin piittaamatta että jos ei luvut käänny parin viikon päästä nousuun niin tuskin sitten mistään ainakaan kesäaikaan.
 23. En ole paras mannekiini näihin juttuihin, mutta ehkä tuosta idea selviää. Viime aikojen yksi parhaimmista huoltavista liikkeistä, jota olen tehnyt. Hellii hyvin takareiskaa. video-1591021217.mp4
 1. Näytä lisää
 • Our picks

  • Post in Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Tänään tuo tuore ennätys yritetään rikkoa huippusuunnistaja Matthias Kyburzin toimesta klo 18:30 alkaen: 
    
    
    • Thanks
  • Testissä Jaybird Vista -kuulokkeet
   Uutta testiä pukkaa. Tällä kertaa Jaybird Vista -kuulokkeet. Omasta mielestä parhaat kuulokkeet mitä on tullu tähän mennessä testattua. 
    
   https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-jaybird-vista/
    

    
    • Like
   • 0 vastausta
  • Lindgren & Sihvonen: Vieraana hiihtäjä Matti Heikkinen
   Areenasta löytyy podcastina alla oleva:
    
   "Nelinkertainen arvokisamitalisti ja vuoden 2011 maastohiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen päätti pitkän uransa keväällä 2019. Kivikasvoinen ”Happo” Heikkinen tunnettiin kestävyysurheilijana poikkeuksellisesta maitohapon sietokyvystään ja lukuisista hämärän rajamaille päättyneistä kilpailusuorituksistaan.
    
   Uransa aikana harvasanaisesti julkisuudessa esiintynyt Heikkinen on nyt omien sanojensa mukaan ”herännyt talviuniltaan” osallistuakseen ministeri Lauri Tarastin selvitystyöhön erillisen huippu-urheilulain tarpeesta. Miksi Heikkisen mielestä Suomeen tarvittaisiin huippu-urheilulakia ja mistä siinä säädettäisiin? Minkä takia kauppatieteiden kandidaatintyötään Jyväskylän yliopistossa valmisteleva ex-hiihtäjä on kokenut asian itselleen tärkeäksi? Millaisin toimin Heikkisen mukaan huippu-urheilijoiden taloudelliset resurssit tulisi turvata?
    
   Väittelyissä ampumahiihdon menestysnäkymät, 8-vuotiaan Kalle Rovanperän rallikokemukset sekä maastohiihdon massalähdöt."
    
   https://areena.yle.fi/1-50463816
    • Thanks
    • Like
   • 0 vastausta
  • Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Saksalainen Florian Neuschwander yrittää parhaillaan rikkoa 50km mattojuoksun ME:n 2:59:03. 
    
   Live video FB:n puolella: 
    
    • Like
   • 51 vastausta
  • Post in 13. ENDURANCE 24h 22.-23.2.2020
   Huhhuh. Suomen ja Irlannin ennätykset tulossa. Hienoa PRää lajille.
    
   AE pistelee 200! Onnittelut!
    • Like
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Paikalla yhteensä   2 Jäsentä, 0 Anonymous, 28 Vierasta (See full list)

 • Käyttäjätilastot

  11 972
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  Kimmo Akkanen
  Uusin jäsen
  Kimmo Akkanen
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy