Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Unettoman (liian myöhään iltakahvit) ohjeita 3500 cooperiin: - juoksua 40km viikossa - treeniä vähintään 250 tuntia vuodessa ja 5 tuntia viikossa - nopeus pitää olla 100m 14s ja 1000m alle 3 - kestävyys 10km reilusti alle 40min - kuntopiiriä kerran viikossa ja pari kertaa kuussa nopeusvoima esim 5 x 3-loikka, 5 x porrasjuoksu, 3 x 60m aidat - voimatreeni kerran viikossa pohjenousu 20 x 25kg ja penkille hyppelyä ilman painoja 2 minuuttia yhteen putkeen - kerran viikossa joku kovempi treeni 1-2 tuntia esim juoksua, suunnistusta tai hiihtoa "täysillä" n. puolen vuoden ajan joka viikko - säännöllistä kilpajuoksua 1-6km matkoilla - kannattaa kävellä ainakin 2-3km päivässä, enemmänkin - painoindeksi n. 20 Nuo ohjeet on miehille sekä pojille 15-16v ja siitä ylöspäin. Naiset, tytöt ja pikkupojat tarvitsee 3500 cooperiin kovempaa treeniä. Joku lahjakkuus voi päästä vähemmällä mutta sitten jos vetää 3900 tuolla treenillä niin suosittelen että etsii valmentajan mieluiten ulkomailta ja alkaa tähdätä ratakympin Suomen ennätykseen tuollaisella 5 vuoden projektilla Jos on painoindeksi reilusti yli tuon niin kävelemällä, hiihtämällä tai juoksemalla paino vähitellen kevyemmäksi. Ohjeet perustuu omiin kokemuksiin nuoruudesta. Tällä hetkellä olen 3500 kunnossa, hölkkään n. 40-50km viikossa, lisäksi vähän muuta ulkoilua, pari kertaa viikossa suunnistan ja pari kertaa viikossa yleisurheilua hyvin kevyellä intensiteetillä, siinä kaikki, omalla kohdalla 3800 nuorena vaati keskimäärin 60km viikossa mutta 3900 ylitys keskimäärin 120-140 ja kovimmat viikot yli 200, vuodessa 6000-7000 ja ennätysviikko 305, jokaisella meillä on rajamme, itse arvelen että cooper-kehitys tyssäsi kahdesta syystä: 1. en panostanut siihen vaan painopiste oli liiaksi maratonissa ja vieläkin pidemmissä matkoissa jota myös seurasi tietynlainen väsymys ja jumi, parhaimmillaan 2xcooper meni melkein samaa vauhtia kuin yksittäinen, vaikka en nyt noihin tuloksiin mikään erityisen hidas tyyppi ole (huipulle kyllä, siihen pitäis vetää 100m 12s tai alle, oma enkka 12.9, jumin ollessa pahimmillaan meni n. 14s, ei sitä ymmärtänyt haitaksi kun ei se aerobisella kynnyksellä edes haittaa), 2. välillä olin päästänyt kunnon rappeutumaan, nuorena sitä oli vielä kaikin puolin luontaisesti kunnossa, kimmoisuus yms Juoksu kestää vain 12min joten ei siihen mitään ultrajuoksutreeniä tarvita. Toisaalta pitää mennä 3.5 kilometriä joten on selvää ettei pikajuoksuharjoittelulla pärjää.
 3. Today
 4. Tänään oli ensimmäinen osa Kisakallion urheiluopistolla, ravintoon liittyvä aihe kiinnosti ainakin mua melkoisesti. Varsinkin Ida Heikuran ravinnon ja luutiheyden yhteyteen liittyvä juttu oli itselleni ajankohtainen. Tallenne on kuunneltavissa youtubessa:
 5. Tosi selkeä ja monipuolinen video👍 Potkupallovuosina nuorempana treenattiin tuollaisia jonkun verran muttei noin kattavasti. Pitääpä koettaa ottaa taas ohjelmaan tämmöisen vanhemman muulinkin jos saisi vähän uutta jujua iänikuisen nylkyn joukkoon.
 6. Paras on 1,5 tunnin urheiluhieronta. Jos ottaa tavaksi merkitä harjoituspäiväkirjaan myös pidemmät kehonhuollot, näyttää että olisi tehnyt kunnon harjoituksen. Sen jälkeen on mukavan usvainen olo, ja parasta on jos pääsee sen jälkeen vielä kunnon päikkäreille. Pahimpia ovat pitkien kisojen jälkeiset useammat kokonaan tyhjät päivät, kun keho on vielä kierroksilla vaikka yrittää levätä. Paitsi jos voi maata kylpylässä ja hörppiä olutta.
 7. Tämä olikin hyvä topikki, itse tässä jo olen ehtinyt ihmettelemään, että mitäs nyt sitten tehdään? Kaksi päivää ultran jälkeen, jalat ovat suurinpiirtein saman tuntuiset kuin maratonin jälkeen... vaikka niitä tuli yhteen putkeen 3 ja puolikas. Leposyke tosin on koholla, joten ennen sen normalisoitumista en ole lähdössä edes kevyelle hölkälle. Ohjelmassa on koko viikko lepoa, joten totellaan nyt ainakin kerran kaudessa valmentajaakin. Uimaan tekisi mieli, mutta onko sekin liian aikaista, jos ihan kevyesti kelluisi vaikka rintauintia.
 8. Kisojen avauspäivänä eli pe 27.9. illalla (keskiyöllä 23.59 niin Dohan kuin Suomen aikaa) starttaa naisten maraton. Se on tätä Dohan kisojen eksotiikkaa kun päivällä on aivan liian kuumaa..
 9. Taitaa olla valmistautumassa Turkin lämmössä. Toivotaan että kaikki menee nappiin!
 10. Arkisin tulee yleensä lepopäivänäkin jonkin verran liikuntaa ainakin työmatkapyöräilyn muodossa (meno-paluu yht. 7 km eli ei paljoa). Toisinaan myös hieman kevyttä jumppaa + venyttelyä, tai sitten tietysti mitä tahansa muuta puuhastelua joka ei välttämättä ole liikuntaa. Harvemmin siis ihan pelkäksi löhöilyksi menee. Itselläni näitä lepopäiviä on joka viikko vähintään yksi, useimmiten kaksi. Minusta lepopäivät ovat mukavia, varsinkin tietysti jos on hieman treeni- tai muuta väsymystä kertynyt. Lepopäivän jälkeen sitten kulkee taas 🙂
 11. @hatapa Minulle ei ole vielä tuota sattunut mutta Eliud Kipchogella ja Nikella saattaa olla tietoa tästä...
 12. Ei ole käynyt, mutta jos oikein ymmärsin tilanteen, niin riittäisikö vaikka pieni pala kaksipuoleista teippiä pohjallisen alle? Tai kaksi palaa, eteen ja taakse, riippuen vähän siitä, mikä siellä liukuu.
 13. Hyvä video! Selventää treeniä paljon. Näyttää soveltuvan myös alku/loppuverryttelyiksi?
 14. Hyryläisen kanssa ovat molemmat maratonilla. Pitkästä aikaa on peräti kaksi juoksijaa.
 15. Unta ja ruokaa. Unta ehkä vielä enemmän noista. Omalla kohdalla lepään sen verran kuin tarvitaan siihen, että tulokset paranevat.
 16. No niinpä. Ei ehkä kannata nyt startata. Palataanpa asiaan parin viikon kuluttua. Pikkuisen unessa olin, kun unohdin kokonaan MM-kisat...
 17. Eikö Alisa ole Mm-koneessa? Jalassa ollut taas hieman vaivaa, toivottavasti paranemaan päin.
 18. epäurheilija

  Hoka One One

  Arpajaisvoittona backyard ultrasta voitettu hoka lahjakortti lähti tänään lunastukseen. Palvelu oli kyllä hyvää langan toisessa päässä, polkujuoksukenkiä en ottanut, koska niitä on tuolla kaapissa 4 käyttämätöntä pari vaikkakin muuta merkkiä ja vielä kierrossakin on kolme paria. Päädyin sovittelun jälkeen Rinconeihin. Nuo saattaa jäädä talvenajaksi mattojuoksukengiksi, mutta kenkä tuntui todella hyvältä jalkaan. Hypistelin kaupassa uutta challenger atr5 ja se vaikutti, kyllä todella mielenkiintoiselta kengältä. Vai onko tuo nyt uusi? Minulle se on 🙂 Edelliset hokan kengät oli speedgoat ykköset, eli ehkä nyt oli hyvä hetki voittaa arpajaisissa ja antaa kengille uusi mahdollisuus.
 19. Taitavat vaivat jatkua, kun ei ole puolustamassa maratonin SM-kultaa ensi lauantaina.
 20. Rentoa askelta hyvällä hyötysuhteella haetaan, ei niinkään räjähtävyyttä. Kuormitus on vähän erilaista eli kannattaa aloittaa tässäkin rauhallisesti ja lisätä vetojen määrää pikkuhiljaa. Edit. Koordinaatioharjoituksia löytyy netistä...
 21. Lyhyt videopätkä ensimmäisestä lähdöstä päiväreitille:
 22. Täytyy käydä kokeilemassa, ilmoitan sit miten meni. Veikkaisin että yksittäiset 400m vedot tuota vauhtia ei tuota suurempia ongelmia. Cooper ehkä hikisesti yli 3000m hyvänä päivänä. @Ben! nuo nopeustreenit eivät siis kovinkaan paljon pitäisi kuormittaa kroppaa vaan enemmänkin haetaan rentoutta ja räjähtävyyttä? Ideana olisi siis ihan yleisesti kehittää (juoksu)kuntoa paljon vuoden aikana, tietty tavoitteen olisi voinut ilmaista vaikka 5K tai 10K tavoiteajalla. Mitä mieltä olet tuollaisista raastotreeneistä (esim. 5km-8km kovaa, 6x1km tai 5x2km), pitäiskö tuon tyyppisiä tehdä kerran viikossa tai parissa viikossa?
 23. Jos kysyisit neuvoa maratonille valmistatumiselle, vastaukseni olisi täysin erilainen. Paljon kilometrejä matalalla teholla, iskutukseen totuttautumista jne. Nyt kuitenkin kysy Coopper tuloksen maksimoinnista henkilölle joka tekee 15 tuntia jonkinlaista aerobista lajiharjoittelua. Koordinaatio/nopeusharjoittelulla tarkoitan esim tunnin harjoitusta jossa teet tyypillisiä pikajuoksuharjoitteita eli muutama sarja peruskoordinaatioliikkeitä + 50-60 metrin hallittuja kiihdytyksiä lähes täyteen vauhtiin. Nämä harjoitukset parantavat juoksutekniikkaasi, tuovat väljyyttä juoksuun ja parantavat juoksun hyötysuhdetta. Eli uskon, että jonkinlainen peruskunto on olemassa tuolla 15 tunnin tekemisellä, pitää oppia siirtämään se maksimaalisesti 12 min matkalle. Varsinaiset kovemmat tehotreenit pitäisi aloittaa keväällä ja jatkaa hyvällä progressiolla kohti kesän Coopperin testiä. Aina parempi jos pystyt nostamaan juoksumäärät 40-50 km per viikko. EDIT: pitäisi varmaan tietää taustoista enemmän...
 24. Snakster

  Sähköajanotto

  Varmaankin tosi monentasoista ja kehtaaminenhan riippuu itse kunkin omasta kehtaamisesta. Ja vaikka tuonne kai periaatteessa tarvittaisiin lisenssi, niin varmaan näihin tämän tason kisoihin pääsee mukaan, kun lähestyy järjestäjää ja kysyy asiasta. Mutta aina siis kehtaa.
 25. Pakki sekaisin. Koko päivä mennyt loikoillessa ja vessassa. Nyt sentään jo pystyy varovasti syömään. Aika perseestä.
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy