Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. 5x1000m vedot. Alkuun ja loppuun verrat. 9km. Hyvä treeni. Siirsin oikeaan päivään...heh. Eilen oli tosiaan lepoa juoksusta.....
 3. 10,06 km, 4:52 min/km, keskisyke 155. Tein aamulla päätöksen pysyä koko päivän sisällä kun katselin rankkasadetta ikkunasta. Roskia viedessä piti spurtata sadetta pakoon ja askel tuntui niin kevyeltä, että päätin sittenkin lähteä kisaamaan. Lämmitellessä vielä rankkasadetta, mutta kisan alussa enää kevyttä sadetta ja sekin loppui pian. Eli aika ihanteellinen keli juosta hapekkaassa ilmassa. Oma suoritus ihan hyvä, kerrankin onnistunut vauhdinjako enkä liikaa hyytynyt lopussa. Tästä on hyvä jatkaa.
 4. 5x1000m vedot. Alkuun ja loppuun verrat. 9km. Hyvä treeni.
 5. Tänään
 6. Ei tarvitse juosta kanttarilla. 400 m on mitattu 30 cm kanttarista. Kanttarin ulkoreunasta mitattuna rata on alle 400 m.
 7. La 11.7.2020: Polkujuoksu 57 min 15 sek, 6.65 km@8:36 min/km, keskisyke 106, nousumetrit 145 Verrojen ja 10 minuutin PK2-hölkän jälkeen kahdella askeleella vihlaisi alaselkään niin pirusti ja oli pakko pysähtyä. Isot selkälihakset löi suojakrampin päälle ja kävelin reilut 3 km kotiin varovasti vaappuen. Nyt Voltarenit ja muut rasvat selässä ja toivotaan että menee nopeasti ohi. Eipä ole juosten tälläistä vielä koskaan käynyt, viimeksi noin 10 vuotta sitten lumenluontihommissa. Meinaa olla hankala kesä...
 8. Onko joku käynyt tuolla? Olis itselle sopivan lähellä ja monen vuoden tauon jälkeen matalan kynnyksen lappujuoksu. Kymppi alle tunnin on tavoite ja siitäkin voi joustaa jos kovin haastava reitti suurien mäkien vuoksi 😆 www.herralanhukat.fi/herrala_holkka/
 9. 40.13 kymppi tänään. No nopein virallinen kymppi ja aika liki 40min rajaa joten arvosanaksi 8+. Sade loppui jossain vaiheessa kisaa, ei häirinnyt. Tuuli oli mitä oli. Vaikea sanoa paljon vaikutti. Vikalla kolmosella (vastatuuli) varmaan jonkin verran. Selkä olisi ollut vikalle kilsalle otettavissa kun 1 tuli takaa ohi, mutta ei riittänyt pää. Se selkä olisi vienyt alle 40min. Muuten joutui juoksemaan yksin 2km jälkeen. Oma Garmin näytti 10,06km, jos omia väliaikoja hieman korjailee niin kilsat meni varmaan: 3.58-3.55-3.57-4.00-4.02-4.02-4.03-4.05-4.11-4.00 ka 175, max 188 eli jos olisi repinyt lopussa sykkeen ~195 niin olis 40min ollut lähellä. Näin kuitenkin tällä kertaa. Jos ei muuta niin hyvä treeni ainakin. Täytyy jatkaa treenejä niin kulkee paremmin.
 10. Mikä tekee viime vuoden ajasta "mystisen"? Mystinen kun viittaa salaperäiseen ja salaperäinen alkuperältään tai laadultaan selvittämättömään. Onko tarkoitus vihjailla jotain? Tänä vuonna oli reilun tunnin hitaampi ja jokainen joka jotain lajista ymmärtää, tietää, että tuollaisessa 160 kilsan kisassa on aika monta muuttujaa. Ilmatieteenlaitoksen historiasta ja Maisalan haastatteluistakin käy ilmi, että normaalia hitaampi keikka oli pelkän kosteudenkin vuoksi ollut.
 11. Itselläni on GPS-mittaus antanut hyviä coopertuloksia kolme vuotta sitten. Käsittääkseni se johtuu keskipakovoimasta, eli kova vauhti yhdistettynä kaarteeseen heittää signaalin ulommaksi 🙂 ...
 12. Sateet senkun jatkuvat, tarkistetaan maton hintaa, pudotetaan hp. 400€.
 13. Aamulla saunakaljojen poistolenkki. 8,5 km / 127 / 5:44. Hiostava keli, tyyni.
 14. Aamupäivällä puolitoista tuntia metsässä, ennen sadekuuroja paarmojen ja kärpästen kanssa. punkkeja 0 Vielä on vihreitä mustikoita paikoin, mutta viikon kuluttua tilanne on parempi. Kantarelleja löytyi myös ihan mukavasti.
 15. -juoksu ~14km, sis. 5x2km, ~5min/km, 140bpm -uinti ~1500m, 1.54/km Ratapäivä, edessä 5x2km ja tavoite oli 350W. Tosin muistin kyllä ekan vedon jälkeen, että viime viikolla taisin todeta, että tavoitetta pitää laskea! Tämä oli tämmöinen puuhastelu/haaveilu juoksu, ei mennyt ihan siihen rekisteriin kokonaisuutena, mihin oli tarkoitus! Mutta kait tuostakin jotain hyötyä oli. Juoksukunto on kyllä selvästi laskenut ja tänään taisi olla vielä erityisen huono kulku syystä X. Ehkä huonot yönunet ehkä neljä yötä peräjälkeen, kun jokainen aamu herra on herättänyt 5-6 välissä noin 1h ennen unien päättymistä. Koko ajan yritän mennä nukkumaan aiemmin, mutta samaa tahtia tuntuu siirtyvän pienen miehen rytmi! No, jospa se siitä. Vedot meni siis näin: 1. 7.58, 347W, max 167bpm 2. 8.05, 340W, 166bpm 3. 8.20, 332W, 162bpm 4. 8.15, 334W, 162bpm 5. 7.57, 344W, 171bpm Näistä siis eka meni jalkojen mukaan eli liian reippaasti. Toisessa yritin jo hidastella, mutten onnistunut. Kolmas ja neljäs meni aikatavalla onnistuneesti ja viimeisessä jälkimmäinen kilsa reippaammin (3.45). Vedin 90s palautuksella. Edellisen kerran kun tein näitä pidempiä vetoloita niin vauhti oli muistaakseni lähempänä kynnysten väliä ja 5km vedoissa valui maravauhdin tuntumiin. Nyt mennään selvästi lujempaa. Mutta tulevaisuutta silmällä pitäen pitäisi saada heti ekoista vedoista alkaen vauhti tuohon noin 4.05-4.10 tahtiin tai 330W hivenen päälle. Sillä näistä hyvä tulee. Perään kävin polskimassa pääosin tekniikkaa räpylöin ja snorkkelein. Siihen loppuun vielä kokeiluna pari 95% vetoa 25m matkalle ja näköjään pääsee taas alle 20s allasvälin, äskettäin ei vielä päässyt vaikka täysiä kauhoi. Tekniikka on räpyläuintien jälkeen aina parempi! Huomenna jatketaan pidemmällä setillä. Siitä sitten vielä pari päivää treenailua, sitten lyhyet keventelyt kohti ensi Lauantaina SuurJoroista eli puolimatkan kisaa (102km pyöräosuudella).
 16. Tää on kyllä priceless. Bekele selittää kuinka 2.50/km-vauhti maratonilla ei tunnu vaikealta vaan rennolta kunhan välillä vetää radalla 2.40-vauhtia 😄
 17. Selvisi se huonon maun lähde. Minä. Illalla alkoi kurkkuun sattua ja yöllä piti ottaa kipulääkettä siihen. 😪 Ennen ysiä suht kivuttomalla kurkulla lenkille. La 11.7 9km@4:04@143/153bpm 3x10s vetoo. Tänää kumminkin suht hyväkulkuista menoa. Jotenkin myös viime Aikoina ollut jalkojen raskaus on toistaiseksi kadonnut. Huomenna nähdään olenko oikealla tiellä.
 18. Lyhyt kisaraportti Jazz-hölkästä: Kilpailu oli onnistunut sikäli, että tarkoitus oli lähteä 3:40-vauhtia liikkeelle ja katsoa, kuinka kauan jaksan. Jaksoin viisi kilometriä, sen jälkeen tuli noutaja aika nopeasti. Kilometrit 6 ja 7 menivät kellon mukaan 3:52- ja 4:01-vauhtia. Viimeiselle vajaalle kilsalle sain vähän kiriä aikaan. Keskivauhdiksi kuitenkin 3:44 min/km, mihin olen ihan tyytyväinen. Kisa oli paljon kovatasoisempi kuin ajattelin etukäteen, nuorta ja vanhempaa kovaa juoksijaa oli mukana. Sain tuohon viiteen kilometriin saakka apua neljän juoksijan porukasta, sen jälkeen en enää jaksanut roikkua mukana ja sainkin juosta yksin loppuun. Aivan lopussa meinasi joku päästä yllättämään takaa, mutta sain pidettyä paikkani. Olo oli kyllä ahtaalla maalissa, tuskin olisin paljon lujempaa saanut juostua. Toki olisi voinut lähteä ihan aavistuksen maltillisemmin, mutta se ei tosiaan ollut tarkoitus. Tämä oli oikein opettavainen kokemus ja varmasti auttaa tulevaisuudessa.
 19. Jaahas, mä luulin että on kyse tästä kisasta. Karu kisa, jäisin ilman aikaa 🙂 Pe 15,6km 5 x 3min/3min -Taas vetoja. Tuli kiire niin söin alle ruuan ja söin irtokarkkeja. Muuten oliskin ollu liian helppo juosta. Nyt vedot meni 3:26, 3:36, 3:53, 3:45 ja 3:40. Keskitahti 3:40, kiitos tuon ensimmäisen alamäkivedon. Maksimisykkeet 170 - 176.
 20. Mitään hajua tuosta säästä, että satoko siellä kovasti matkan aikana? Nyt näytti ainakin videoiden perusteella olevan hyvä sää kun pojat tuli maaliin. Voittaja Tomi Mikkola: Maisala: 3. Nieminen: ja naisten voittaja Tikka:
 21. Mielestäni tuo ei ole vain iän vaikutusta (ikä varmasti heikentää kudosta mutta polvet eivät sen vuoksi ole totaalisen sököt). Ennemmin kyseessä on polveen kohdistuvan rasituksen ja ikäheikentymisen summa. Varmasti eri ihmisillä paikat voivat genettisesti olla heikommat tai vahvemmat. Polven pitää myös palautua rasituksen välillä kuten muidenkin paikkojen tai muuten rasitus aiheuttaa tulehduksen tai joissain kudoksissa tuota hiljalleen lisääntyvää degeneraatiota eli mikrovauriota josta voi seurata isompi repeämä. Mm. akillesjänteessä voi olla nätä samantapaisia vammoja joissa jatkuva rasitus heikentää kudosta ja altistaa rakenteen repeämille. Molemmille altistavat mm. työtehtävät joissa kuormitetaan ko. paikkoja jatkuvasti ja varmasti myös lisääntyvä juoksukuormitus pitää polvienkin vinkkelistä tehdä maltilla.
 22. tahkolla portaat x 3 52.57.. kohtuu hyvä kulku.. 3 kovempaa reeniä tähän asti tälle viikolle..huomenna täytyy tsekkaa työn osuutta...
 23. Torstaina hölkättiin 15 km keskitahdilla 6:54 ja keskisykkeellä 6:54. Lenkin ohessa tein 10*100 metrin vedot. Oli kyllä synkän näköinen taivas, mutta ei sentään alkanut satamaan. Askel painoi jonkin verran. Tuo saattoi osaksi johtua siitäkin, että mies tarvitsi kantoapua saadakseen kolmenistuttavan mekanismisohvan kaatopaikalle ja lisäksi isojen puulavojen kantamisessa, joissa tulee töihin isoja metallilevynippuja. Eilen tein 20*200 metrin vedot ja hölkkäilyjä tuli yhteensä 7,43 km. Ei nyt ihan kevein tuntuma, mutta tulipa tehtyä. Synkän näköinen oli jälleen taivas ja yhden kerran kuului jyrinääkin. Tänään lähdin liikkeelle synkän harmaassa säässä. Alku tuntuma ei paljon luvannut ja ensimmäinen kilometri ainoastaan 7:41. Soratieosuudella näin hevosia laitumella sekä neljä peuraa, joista kaksi pikkuista vasaa oli liikkeellä emonsa kanssa. Jossain kohtaa meno alkoi kevenemään ja yksi kilometri mentiin jopa 6:06 tahdilla. 15 km tuli taivallettua tänään keskitahdilla 6:49 ja keskisykkeellä 144. Oikeastaan olin aika tyytyväinen tämän päivän lenkkiin.
 24. Etukäteen ajattelin, että jos pystyn alittamaan 1.50, niin se olisi kuin sata jänistä. Ihan ei mennyt tuohon, vähän liika hyytyi vauhti toisella kierroksella. Mutta olisko 1.51 sitten kuin 99 jänistä?
 1. Näytä lisää
 • Our picks

  • Garmin osti Firstbeatin dataosaamista ja dataa
   Garmin osti Firstbeat Analytics Oy:n, joka keskittyy lisensoimaan analytiikkaohjelmistoja. Emoyhtiö Firstbeat Technologies Oy jatkaa itsenäisenä yhtiönä.

   https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2020/06/30/garmin-osti-firstbeat-analytics
    • Like
   • 6 vastausta
  • Post in Polar Unite
   Tämä fitness kello Polar Unite julkaistaan tänään. Kokosin yhteen mitä kellosta tällä hetkellä tiedetään:
    
   Katotaan mitä sieltä illalla tulee. 
    
    • Thanks
  • Post in Nuuksio Backyard Ultra 26.6.2020 ->
   Onnittelut molemmille hienosta kisasta! Toki pitää myös onnitella kaikkia muitakin 57 juoksijaa ketkä rohkeni lähteä kisailemaan noihin olosuhteisiin. Se on raakaa peliä kun mittarissa on +30. Siinä käynnistyy äkkiä kierre joka päättyy keskeyttämiseen. 
    
   Se on kyllä hienoa kun juoksuun tupsahtelee aina välillä mukaan tällaisiä nimiä kuten Kati Ahokas. Nainen tulee ihan puskista ja parissa vuodessa ollaan Suomen huippuja. Juoksija-lehden maratontilastot löysi ensimmäisen maraton tuloksen vasta 14.10. -17 Vantaalta 3.59.21. Ennätys seuraavalta keväältä 3.40.04. Ennätysjuoksun jälkeen Karhunkierros 80km ja loppuvuodesta pari muuta maratonia. 
    
   Vuonna 2019 UTTF läpi ja ilmeisesti siinä sivussa yksi maraton treeninä. 2020 24h 204km ja sitten tämä eilinen juoksu. Onko tämä juoksuharrastus alkanut oikeasti vasta 4-5 vuotta sitten? Kyllä on kova nainen ja kuten on nähty niin pää näyttää kestävän hyvin. Millasia tuloksia tässä vielä nähdäänkään tulevina vuosina. 
    
    
    • Like
  • Post in Mattojuoksun 50km matkan ME yritys menossa
   Tänään tuo tuore ennätys yritetään rikkoa huippusuunnistaja Matthias Kyburzin toimesta klo 18:30 alkaen: 
    
    
    • Thanks
  • Testissä Jaybird Vista -kuulokkeet
   Uutta testiä pukkaa. Tällä kertaa Jaybird Vista -kuulokkeet. Omasta mielestä parhaat kuulokkeet mitä on tullu tähän mennessä testattua. 
    
   https://www.juoksufoorumi.fi/testit/testissä-jaybird-vista/
    

    
    • Like
   • 0 vastausta
 • Seuraa keskusteluja helpommin

  Avaa oma tunnuksesi
 • Käyttäjätilastot

  12 018
  Jäseniä
  458
  Eniten paikalla
  Tempo
  Uusin jäsen
  Tempo
  Liittyi
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy