Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Seppo

  Mikä mittari minulle?

  Olis, otsikko muutettu ja kiinnitetty.
 3. isi

  Alastaron Juhannuspolkaisu

  Koskaan en ole vittuillut. Kenellekään. Enkä varsinkaan ole ollut sympaattinen tai empaattinen.
 4. Today
 5. Aika mielenkiintoinen hiihto. Iivon pertsa ei oikein kulkenut vaikka yritti ekan kympin tehdä töitä. Vapaa sujuu kuitenkin selvästi paremmin kuin ennen mutta kunnon irtiottoa ei siinä vieläkään löydy vaan hiihto on vain tasavauhtista jolloin lopussa kaverit menevät aina ohi. Bolshunov näytti että Rukan ja vielä tämän kisan ekan osuuden puheet huonosta kunnosta voi unohtaa saman tien..
 6. Myydään Garmin 645 Music (musta). Ostettu 5/2019 eli takuuta jäljellä melkein 1,5v. Alkuperäinen pakkaus ja ostokuitti mukaan. Kunto erinomainen. 220e. Laite Helsingissä. Toimitus sopimuksen mukaan. Garmin Pay, Spotify jne. Musiikki toimii hyvin esim Apple Airpodseilla. Kyselyt ja tarjoukset yksityisviestillä
 7. Pontti

  Mikä mittari minulle?

  Kiitos paljon! Olisko muuten ideaa kiinnittää tämä ketju yleiseksi "mikä mittari minulle"-ketjuksi?
 8. Laillisuuskysymys on jostain syystä yritetty kääntää kysymykseen, halutaanko auttaa leirillä olevia lapsia vai ei. Haavisto on selitellyt varmistaneensa toimiensa laillisuuden useaan kertaan. Yksikin kerta olisi riittänyt. Konsulipalvelulakia toimeenpaneva virkamies, kuten virkamiehet muutoinkin, vastaa virkatoimiensa lainmukaisuudesta (perustuslaki 118 §). Konsulipalvelulaki säädettiin tapauksiin, joissa suomalainen tai Suomessa pysyvästi asuva ulkomaalainen joutuu ulkomailla tahtomattaan vaikeuksiin siellä puhkeavan kriisin tms. takia. Konsulipalveluja voidaan antaa myös muiden maiden kansalaisille, myös vastavuoroisesti esim. suomalainen voi hakea ulkomailla apua muiden Pohjoismaiden konsulaateista tai esim. Saksan konsulaatista, jos Suomella ei ole paikallista edustusta. Lakia ei tarkoitettu sovellettavaksi tapauksiin, joissa suomalainen vapaaehtoisesti hakeutuu kriisialueille. Lapsen palauttamiseen kohdistuvat lainkohdat on tarkoitettu tilanteisiin, joissa lapsi on oikeudettomasti viety pois Suomesta eli ns. lapsikaappaustapaukset ja halutaan palauttaa lailliselle huoltajalle. Laki valmisteltiin ja hyväksyttiin viime vuosituhannen puolella, eikä lakia tänäkään päivänä sovellettaessa voida venyttää sen tulkintaa omien tavoitteiden tukemiseksi. Herkästi moititaan Maahanmuuttoviraston toimintaa lainvastaiseksi (kun puolustetaan ulkomaalaisten oikeuksia), mutta tässä tapauksessa lain noudattaminen ei olekaan olennaista, kun puolustetaan omia (toki humaanisia) näkemyksiä. Tosin Päivi Räsänen kohdalla jälkimmäistä ei tunnuta ymmärrettävän lainkaan. Kun Haavisto on ajanut itsensä nurkkaan, niin alettiin moittia hänestä kirjoittanutta Ilta-Sanomien toimittajaa: opiskeli 3 vuotta, mutta ei valmistunutkaan maisteriksi ja oli moittinut joskus Carl Bildtiä. Haaviston omista opinnoista ei mainittu mitään. Haavisto oli 1980-luvulla poikkeava sen ajan vihreistä, kun hän esiintyi asiallisesti, oli taitava keskustelija ja korosti asioiden muuttamista demokratian kautta ja lakeja noudattamalla. Nyt hänen pitäisi myöntää virheensä, mutta tuskin tekee niin ja lasten asema Al-Holin leirillä säilyy tukalana, kun Haavisto asioiden edistämisen sijasta joutuu keskittymään puolustukseen. Saa nähdä, miten Komposti-lehden entinen päätoimittaja pärjää iltapäivälehdistöä vastaan. Nyt Haavisto on UM:n sivuilla antamassaan vastauksessa todennut julkisuudessa olevien tietojen olevan virheellisiä. Ilmeisesti tarkoittaa myös UM:n konsulipäällikön lausuntoja?
 9. mä olin jo 80-90 luvulla tätä mieltä..et pahimmat roistot löytyy edeskunnasta..ei oo meno muuttunu..ryöstävät vielä enemmän...
 10. Seppo

  Mikä mittari minulle?

  Polarilta M430 Suunnolta Suunto 5 Garminilta Vivoactive 3/245 ehkä kuitenkin mieluummin tuo 245 Jos noita pitää laittaa järjestykseen niin sanoisin että Suunto 5 tai 245. Se on sitten ihan omista mieltymyksistä ja tarpeista kiinni kumpi olis sopivampi.
 11. En tiedä, enkä usko sinunkaan tietävän. Näinhän tämä näyttää nyt etenevän : Pala kerrallaan Haavisto oli jo 3.12 ulkoasiainvaliokunnan kuultavana, eikä selittelyjä yksimielisesti nielaistu ( 10-3 ) Haavisto ilmoitti myös olleensa presidenttiin yhteydessä, mutta : ”Olen usean kerran virkaurani aikana törmännyt ilmaisuun ’presidenttikin on tästä tietoinen’. Tästä eteenpäin haluan esittää toivomuksen, että ilmaisija, joka näin lausuu, täsmentää, että onko presidentti tietoinen etu- vai jälkikäteen. Tässä on nimittäin pieni ero. Ilmaisusta tulee helposti kuva, että presidenttikin on osallinen johonkin toimenpiteeseen. Olisi siksi kohteliasta kertoa onko tieto kerrottu presidentille etu- vai jälkikäteen.” Niinistö / IS. En ole juristi, mutta Haavisto on ilmeisesti rikkonut mm ssa hallintolakia / Tuomainen ( lainaus HS ) ”Ainakin hallintolakia. En ota millään tavalla kantaa siihen, onko päätös sellainen, että siitä olisi säädetty rangaistus. Olen myös sitä mieltä, että ministerin päätös olisi syytä tutkia huolellisesti. Nämä ovat lakisääteisiä tehtäviä, mihin poliittinen ohjaus ei kuulu.” Lisäksi oikeuskansleri on ottanut tapauksen tutkittavaksi. Aika näyttää, mitä ja miten tutkitaan, sekä mikä on tuomio. Kokoomus on jo tehnyt kysymyksen ulkominsterin toiminnasta. https://www.verkkouutiset.fi/ulkoministerin-al-hol-toimista-kirjallinen-kysymys/ Aika helppoa nähdä tilanne näin : Haavisto, kelpo poliitikkona olisi onnistuneen ” lapset kotiin ” keikan jälkeen saanut sankariviitan ja ison pussillisen pluspisteitä. Epäonnistuminen taas olisi osunut muiden kintuille. Haavistohan ei ollut antanut määräystä. Kuitenkaan OIKEASTI niiden lapsien todellinen auttaminen ei ole se juttu, vaan politiikka jossa lapset ovat pelimerkkejä. https://www.verkkouutiset.fi/emma-kari-ulkoministeria-arvostelevat-haluavat-jattaa-lapset-leirille/
 12. Juu onnistui. Laitoin myös valon niin, että palaa aina, kun napista painaa eikä sammu. Pimeässä hyvä, kun ikänäkö on mikä on.
 13. YLE Areena, lähetys alkaa klo 11:55 ja selostajana Jarmo Lehtinen
 14. Kun olen ikuisesti känkkäränkkä, niin: Joku uskoo Jumalaan ja joku Saatanaan, mie meen kyllä iltaisin maate vaan Joku uskoo Uuninpankkoon ja joku Halla-ahoon, joku Haavistoon ja moneen muuhun tahoon Mie en! Mutta varastinkos tuon alun Juhani "Juice" Leskiseltä vai keneltä? Ja Antti Rinne kommentoi: "Sanon vain, että puhtaalla valehtelulla saattaa pärjätä politiikassa". Olikohan tuo tunnustus?
 15. No eipä kai, vaikka onhan Lou Lamoriello, 77, NHL-seuran GM. Ja 83-vuotias Antti-Jussi Tiitola puuhailee edelleen suksien ja jääkiekkomailojen kehittelyn parissa. Onkohan se sitten kovin rankka homma tuo kestävyysjuoksujohtajan työ. Leirejä urheiluopistoilla ja lämpimissä maissa, seuraa kun muut juoksee ja mietiskelee harjoitteluun liittyviä asioita. Toivottavasti tulisi jotakin radikaaleja uudistuksia kestävyysjuoksun systeemeihin. Helppo se on tietysti toivoa, varsinkin näin joulun lähestyessä. Sunnuntainahan on EM-maastot, mutta ei taida näkyä televisiossa. Peiponen ei juokse.
 16. Pontti

  Mikä mittari minulle?

  Ei mitään kiveen hakattua budjettia. Jos se kestää tarpeeksi monta vuotta, niin satanen sinne tänne ei loppupeleissä kauheasti paina. Tuo edellinen oli n. 200 €, joten olkoon nyt siis vaikka 200+100 = 300 €. En minä siis hetkellistä nopeutta käytä, vaan kierroksen keskimääräistä, ja vedon päätyttyä toinen Garmin 210 on näyttänyt esim. 3.30 ja toinen 3.25 min/km. Ero on systemaattinen eli aina samoin päin. Jonkin GPS-pohjaisen tarvitsen joka tapauksessa hiihtoa varten. Strydia voisin silti myös harkita, koska se toimii sisällä ja matolla, mutta tuo 230 € on kyllä jo aika suolainen, kun siitä kerran ilmeisesti oli aiemmin saatavilla satasen versiokin, eikä tuossa kalliimmassa ole mitään lisää mitä haluaisin.
 17. Haaviston vastaus viime päivien keskusteluun. Mutta tämähän ei millään voi pitää paikkansa, vai? https://um.fi/uutiset/-/asset_publisher/GRSnUwaHDPv5/content/ulkoministerin-kommentit-viime-p-c3-a4ivien-keskusteluun-ja-esitettyihin-kysymyksiin
 18. oli..laitto suomalaiset juoksee 40km päivässä..ura-pesti tais suomessa loppua melko äkkiä..lähtikö juoksijoilta jalat alta..eli perus kunto ei kestäny.
 19. Salazar Suomeen! Eikös meillä ollut joku kenialainen päävalmentaja 90-luvulla?
 20. tai viren..entä Afrikasta joku...laittais suomalaiset juoksee 30-40km päivä annoksia...
 21. Nyt olisi syytä kaivella esille Risto Ulmala, tai vaikka Julma-Juha.
 22. Ja jatkoa seuraa myös vuonna 2020. 143 kierrosta x 2,97 km = 424,71 km hätäisesti laskettuna. Treenaamista ja potkimista vaille valmis? Radalla tosin pitäisi pysyä 21,5 - 22 tuntia tuohon tulokseen. Tarvittaisiin myös sympaattinen, empaattinen ja (jossain vaiheessa yötä) vittuileva huoltaja, @isi?
 23. Näinhän se on. Suomalaisten 70-luvun menestys on osittain seurausta maailmanlaajuisesta maratonbuumista, joka teki juoksusta kaiken kansan harrastuksen. Väkisinkin löytyi iso määrä kylähulluja, jotka juoksivat tarpeeksi. Toisaalta vielä silloin suomalaisten mielissä eli vahva perinne, joka vielä vain lisäsi innostusta. Suomihan oli joskus yhtä menestyvä kestävyysjuoksussa kuin afrikkalaiset nykyään yhteensä. Sitä on vähän vaikea ymmärtää.
 24. Ja afrikkalaisia on paljon, suomalaisia vain muutama. Isosta porukasta löytyy lahjakkaita tyyppejä jotka kestää kovaa treeniä. 1970-luvulla suomalaisia oli paljon, afrikkalaisia vähän ja menestys sen mukaista.
 1. Näytä lisää×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy