Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Kylmää terästä

  Sää

  Sähköautoilussa ja sähkölämmityksessä siis on oleellista, miten se sähkö tuotetaan. Ymmärtääkseni viimeisimmän uutisoinnin mukaan sähköautoilu vähentäisi päästöjä pitkällä aikavälillä. Periaatteessa pääsisin tykkiladulle hiihtämään, se on kestänyt, kiitos suht. otollisten marras- ja joulukuun, mutta olen sairastellut 2 viikkoa, ja sen takia suunnilleen kaikki liikunta on jäissä. Ärsyttävä tauti. Kuume ei nouse ja töistä ei kehtaa jäädä pois mutta hengityselimistö ei kestä urheilemista.
 3. jklaukka

  Sää

  Eipä ole päässyt enää juuri hiihtelemään. Joulukuussa vähän näytti olevan edellistalven kaltaista, mutta viimeinen hiihtely oli tammikuun eka päivä ja nyt latu on niin sulanut, ettei hiihtely onnistu. Sähköautoilu on lähinnä tuota omantunnon kohottamista, jolla ei kokonaisuuden kannalta ole merkitystä, kun siinä roskat siirretään vain toiseen koriin. Öljyn kulutus kasvaa edelleen, kun fossiilisille polttoaineille tulee uusia kuluttajia paljon enemmän kuin on sähköautoilijoita ja.. https://yle.fi/uutiset/3-11067069 En jaksa enää välittää koko asiasta suuremmin. Joku aika sitten syyllistettiin sähkölämmittäjiä ja nyt se onkin ekologisin ja paikallisesti päästötön lämmitysmuoto.
 4. Today
 5. Kylmää terästä

  Sää

  Norjassa joka on meitä kaikessa edellä ja parempi, on 60% myydyistä uusista autoista sähköautoja. Norjan teillä huristelee jo useampi sata tuhatta sähköautoa, vaikka kyseessä on öljyntuottajamaa. Kaipa nuo yleistyvät vähitelle täälläkin, kun maaperä tehdään sähköautoilulle suotuisammaksi. Täälläkin on kovin keväinen aamu. Jatkossa ei luvata tällaisia lämpöjä, mutta luntakaan ei käytännössä kai tule. Ostin optimistina pojalle uudet sukset. Niissä on kasvuvaraa mahdollisesti tulevallekin talvelle.
 6. Tämän voisin lukea, ellei se muu kuin juokseminen ole sitten sitä hänen tympeää politiikkaansa.
 7. San

  Sää

  Takas aiheeseen: Tammikuinen turkulainen aamu on lämmitetty 9,0 Celsiukseen (virallinen asema). Sen verran leuto tuulahdus hiveli naamaa, että melkein voisi harkita uimaan pulahtamista kesken lenkin. Mustarastas lauleli täälläkin aamuöisin ennen joulua, eikä toki hiljaa pysynyt tässäkään kuussa, joten näinköhän löytyis soikiot pesästä jo jostakin.
 8. Kävin fyssarilla näyttää taas vaihteeksi lantiota, ja siinä ohessa hän katsoi että yläselässä/hartoissa/niskassa on jumia (joten voitanee sanoa että veikkauksesi osui nappiin). Samalla reissulla fyssari hieroi ylätorson smirnaan, ja kävinpä muutama päivä sen jälkeen uimassa, niin myönnän että oli parempi keinutella menemään. Nyt oon reilun kuukauden ihaillut vesien virtauksia sekä yrittänyt ymmärtää veden juonta ja toivonut että alkaisin viihtymään altaassa. No, niin pitkälle en ole päässyt että viihtyisin, mutta vähän lohduttaa etten ihan joka treenissä meinaa hukkua.
 9. Eilen
 10. Seppo

  VJ MAXx

  Ei kellään sattuisi olemaan näköhavaintoja noista VJ MAXx:sta? https://www.vjsport.fi/fi/vj_shoe/vj-maxx/ Onko sattunu kenenkään silmiin kenkähyllyssä?
 11. Seppo

  Sää

  Tossa kattelin jos meidän perhe siirtyis sähköautoiluun. Sen hintalappu olis 70-100k euroa. Ei olla siirtymässä.
 12. Seppo

  Sää

  Ylen sivuilta löyty hyvä kuva tuosta väestönkasvusta: https://yle.fi/uutiset/3-10868974 En tajua miten tuo Afrikka voi kasvaa noin paljon vaikka siellä on pikku kähinää ja nälänhätää aina. Kaipa ne viisaammat pallon piirtäjät sitten tietää paremmin. Oon nyt kuitenkin sitä mieltä, että olishan se hienoa jos Suomi olis hiilineutraali. Jos ei muuta niin moni yritys vois ottaa tekniikasta koppia ja viedä sitä maailmalle. Toki se nyt tarkoittaa myös autoilijoiden "kiusaamista". Jostain ne verorahat pitää aina raapia kasaan. Onko meillä sitten tulevaisuudessa sähköautoja vai mitä, jää nähtäväksi. Onpa nyt ainakin positiivista että asiasta ollaan alettu puhumaan ja tekemään enemmän vuosi vuodelta. Toivottavasti into ei lopu. Vantaa huomenna +7. Menee varmaan Helmikuun alkuun ennen kuin saadaan reiluksi kuukaudeksi lunta näillekkin kulmille.
 13. X66

  Sää

  Kaikki ympäristöongelmat ovat globaalisti pahenemaan päin. Ensin siis kannattaa ajatella ajaako ja ostaako. Dieselien tarjonta on muuten laskussa.. Itse mietin joudunko Danten alempaan helvettiin kun en ole luopunut kaikesta vaikka olen Linkolani sisäistänyt jo vuosia sitten..
 14. hatapa

  Sää

  Just sanoivat TV:ssä, että meillä on nyt huhtikuu. Sen jälkeen tulee toukokuu ja kevät. Tämä talvi on jo nähty.
 15. joukor

  Sää

  Älyttömyydet ja typerät poliitikkojen ylilyönnit vielä lisäävät kansalaisiin kohdistuvaa harmia. Hyvä esimerkki lyhytnäköisyydestä on Helsingin Kaupungin päätös lopettaa hiilivoiman käyttö hanassa. Hanasaaren voimala on kuitenkin varsin maltillinen CO2 ja muiden päästöjen aiheuttaja. Eikä Helsinki tule ilman energiaa toimeen. Mm ssa korvaavaa haketta tuodaan suoraan rekoilla hanaan, tai meriteitse Vuosaaren kautta. Hakkeen hyötyarvo ja lämmöntuotto on hiiltä pienempi, joten rekkarallia odotettavissa. Paljon. Toinen huolestuttava typerehtiminen on Malmin kentän lentotoiminnan lopettaminen, jota ajetaan väkisin poliitikkojen toimesta. Ao. alueelle asuntotuotantoa ja intraa varten joudutaan perustuksia varten upottamaan 14.000 km betonipaaluja. Maaperä kun on lettoa. Betonin valmistaminen on pahimpia ympäristökuormittajia. Ilmastonmuutos on koko maapallon elinajan ollut todellista, mutta kustannuksia ja epäolennaisuuksia lisäämällä ei Suomessa ilmastonmuutosta estetä. Ilmastonmuutoksesta onkin nyt tullut oiva lypsylehmä veroluonteisten maksujen lisäämiselle ja samalla isolle pääomalle hyvä uusi tulolähde.Vrt. Tuulivoima ja sen aiheuttamat suorat kustannukset ja kansalaisille kohdistuvat maksut. Kolmas hämmentävä ’muka’ ilmastonmuutosta vähentävä erikoisuus on sähköautojen poliittinen markkinointi. Autoteollisuus kiittää toki, kun saadaan kallista kalustoa maailmalle. Samalla mm ssa akkujen raaka-aineiden kaivostoiminnan kerrannaisvaikutuksista ollaan hissukseen. Yhtä sähköautoa varten tarvitaan 12 kiloa kobolttia, 7 kiloa litiumia ja 36 kiloa nikkeliä. 60 % koboltista tulee Kongosta. Lapset työvoimana ja avokaivokset eivät voi edustaa kestävää kehitystä. Päinvastoin. Onneksi, vielä toistaiseksi toimivia, vähäpäästöisiä ja kestäviä dieseleitä on tarjolla. Btw. Kaupassa käydessä kannattaa miettiä, ostaako 10 halpaa paskaa, vai yhden hyvän. Älä muuta sano ! Marraskuu on jo nähty.
 16. Moi! Vasta hankin Vantage V Titanin, ja sellaista tässä mietiskelen, että mitenhän Flow:n kautta ohjelmoidun treenin aikana saisi tuon mittarin hiljaiseksi? 😁 Riittäisi ihan pelkkä värinä. Nyt se piippaa aika äänekkäästi joka kerta, jos vaikka syke laskee tai nousee ohjelmoidulta sykealueelta pois.
 17. Kiitos @henok👍 Mainio vinkkilista joista joka ainoa vielä täällä lukematta. Mutta jos tänä vuonna juoksisi vähemmän ja lukisi enemmän 🙂 Murakamin kirja ponnahti mielen syövereistä esiin että missä olen siihen törmännyt. No, viime huhtikuussa Helsinki 10 yhteydessä olimme airbnb-asunnossa yön ja tuolta kirjapinosta sen bongasin ja aloitinkin jo hiukan. Tämä voisi mennä omalle lukulistalle aloitusnumeroksi.
 18. Lähetin viestiä. Eli ostan jos vielä myynnissä.
 19. Inspiroivia juoksukirjoja En viitsi omaa ketjua avata tätä varten, mutta juoksukirjallisuus on myös ansainnut maininnan inspiraation lähteenä. Ja mikäli joku forumisti innostuu tämän johdosta lukemaan kirjoja, tulen tavattoman onnelliseksi. Kun lukee paljon, tulee luettua myös kirjoja, joissa sivutaan juoksua. Toki olen myös hakeutunut juoksua käsittelevien kirjojen pariin. En käsittele tässä varsinaisia harjoitusoppaita, vaan kaunokirjallisuutta ja kirjoja, joissa juoksua käsitellään muuten kuin treeniohjeiden kautta. toim. huom.: Kaikki lainausmerkeissä olevat lainaukset ovat muistinvaraisia, eivät suoraan mainitsemistani kirjoista. Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie (2002) Minun käsitykseni Kari Hotakaisesta on, että hän on nykyään lähinnä jonkinlainen hupiukko, joka istuu telkkariohjelmissa ja kirjoittaa keskinkertaisia huumorikirjoja. Siksikin on hyvä muistuttaa, että ainakin kerran hän on kirjoittanut romaanin, joka on korkeaa kansainvälistä tasoa. Juoksuhaudantiessa ei juoksu ole kuin sivuosassa, mutta kirja on aivan ilmiömäisen hyvin kirjoitettu ja tarina kaikessa tragikoomisuudessaan hieno. Sivutaan kirjassa juoksuakin; päähenkilö käy joka päivä lenkillä ja hieroo juoksijoita, joille pitää "työntää peukalo syvälle pakaralihakseen". Nuorena poikana kirjan ensimmäistä kertaa lukiessani opin myös, mitä tarkoittaa frekvenssi, kun puhutaan juoksusta: päähenkilö Matti Virtanen juoksee jonkin lähipubin ohi ja pultsarit kuittailevat, kuinka hän tikkaa kuin Singerin ompelukone. Alan Sillitoe: The Loneliness of the Long-Distance Runner (1959) Tämä on pitkähkö novelli. Kertoo pojasta, joka suorittaa rangaistusta nuorisovankilassa ("Borstel", opin kirjasta ainakin tuollaisen erikoisen sanan) ja jolla on taipumusta pitkänmatkanjuoksuun. Vankilanjohtaja laittaa pojan kilpailemaan vankiloidenvälisiin maastojuoksukilpailuihin tjsp. Koko novelli tapahtuu kilpailun aikana kun poika miettii itseään ja elämäänsä. Ei tehnyt mitenkään lähtemätöntä vaikutusta minuun. Novellista on tehty elokuvakin, jota en kuitenkaan ole nähnyt. Haruki Murakami: Mistä puhun kun puhun juoksemisesta (2007) Japanin romaanimestarin omaelämäkerrallinen kirja juoksuharrastuksestaan. Murakami on juossut ihan hyviä harrastajatuloksia, etenkin kun ottaa huomioon, että hän aloitti juoksemisen melko vanhalla iällä. Janne Holmén sanoi joskus jossakin haastattelussa, että kannattaa ehkä mieluummin lukea Murakamin muita kirjoja kuin tämä juoksukirja. Olen samaa mieltä, mutta kyllä tämänkin juoksunarkkari ihan ilokseen lukee. Sitä paitsi Murakamin kurinalainen juoksija- ja kirjailijamunkin elämä on todella ihailtavaa. Tällä tavalla hän on kuvannut päivärutiiniaan (ei tässä kirjassa): Jari Ehrnrooth: Juoksu (2012) Filosofi Jari Ehrnrooth saattaa olla tuttu Ylellä pitämästään kolumnista, jossa hän tuo oikeistolaista ja ihmisvihamielistä maailmankuvaansa esille ja valittelee sitä, kuinka ihmiset ovat niin laiskoja ja tyhmiä ja muutenkin kaikin tavoin huonompia kuin hän itse. Kun tuota samaa filosofiaa soveltaa juoksuun, se on yhtäkkiä paljon viihdyttävämpää: On hauska lukea (ja toisaalta huomata itse olevansa ivan kohteena), kuinka Ehrnrooth haukkuu esimerkiksi ihmiset, jotka "juoksevat 10 kilometriä viiden minuutin vauhtia kerran päivässä ja pitävät itseään juoksijoina". Ehrnroothilla on sinänsä ihan kovat juoksumeriitit, hän on juossut maratonilla 2.40-alkuisen ajan reilusti yli nelikymppisenä. Filosofin kirjassa ei luonnollisesti ole kyse pelkästään juoksusta, vaan pohdinnat rönsyilevät hyvin monelle eri tasolle. Miika Nousiainen: Maaninkavaara (2009) Miika Nousiaista voisi luonnehtia hyvin samalla tavalla kuin luonnehdin yllä Kari Hotakaista: Ennen laatukirjailija, nykyään hupiukko. Juurihoito-kirja jäi minulla kesken, kun se alkoi vaikuttaa lähinnä vanhan lämmittämiseltä. Eikä Nousiainen oikein taida saada enää romaaneja kirjoitettuakaan. Mikään ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että Nousiaisen kolme ensimmäistä romaania, Vadelmavenepakolainen, Maaninkavaara ja Metsäjätti, olivat hyvinkin stabiilia proosaa. Maaninkavaarassa keskiössä on omat urheilijahaaveensa lastensa kautta todeksi elävä isä, joka poikansa mystisesti kadottua alkaa pakkomielteisesti valmentaa tämän pikkusiskosta mestarijuoksijaa. Tässä kirjassa juoksua käsitellään todella paljon. Harjoituksia, dieettiä ja jopa lenkillä yllättäviä mahavaivoja kuvataan ihan ansiokkaasti. Lisäksi kirja vilisee viittauksia Väätäisiin, Vireeneihin, Maaninkoihin ja muihin viiksiniekkoihin niin paljon, että voisi kuvitella lukevansa @puujalkan päiväkirjaa. Ehdoton suositus. Cristopher McDougall: Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen (2009) Kirja, josta osittain saa syyttää paljasjalkajuoksubuumin syntymistä. Toimittaja ja jonkin sortin sunnuntaijuoksija McDougall kuvaa kirjassaan matkojaan Meksikon tarunhohtoisten pitkänmatkanjuoksijoiden, Tarahumara-intiaanien luo erikoisessa seurueessa, johon kuuluu mm. ultrajuoksija Scott Jurek. Kun on saanut joidenkin vuosien perspektiivin teokseen, sitä vähän ihmettelee sen aiheuttamaa suoranaista hysteriaa. Tieteellisesti kai kirja on melkoista soopaa eivätkä sen paljasjalkajuoksun puolesta esittämät argumentit kestä kriittistä tarkastelua. McDougall kuitenkin kirjoittaa todella vetävästi ja on todella vaikeaa olla tempautumatta mukaan tarinaan. Siitä kertoo sekin, että erittäin kriittisesti oikeastaan kaikkeen suhtautuva ystäväni askarteli itselleen käsittääkseni tämän kirjan luettuaan nahkaiset tarahumarasandaalit. Riittäköön tämä juoksukirjallisuudesta tällä kertaa. Lisäilen kirjoja, jos muistan sellaisia, joissa puhutaan juoksusta. Kehotan toki muitakin kertomaan omia kirjasuosikkejaan ja myös kritisoimaan minun tarkoituksella vähän raflaavia pika-arvioitani.
 20. Moi, Ostan jos vielä myynnissä. Voin noutaa. T, Mika Rantala p.0408412688

 21. X66

  Sää

  Aloitin ketjun jotta voitaisiin jutustella säästä, mutta mitä tulee isoihin ympäristöongelmiin niin: - liiallinen väestönkasvu, kaikki resurssit kuluvat - biodiversiteetin häviäminen, lajeja ja ekosysteemejä tuhoutuu - saastuminen ja kemikalisoituminen, terveysongelmia, hormonit sekoavat, suoraa myrkyttymistä - ilmastonmuutos, eniten huomiota - maankäyttö, ihmisen toiminta tuhoaa yhä enemmän luonnon pinta-alaa Toistaiseksi ilmastonmuutoksen synnyttämät katastrofit ovat vielä vähäisiä, ja säätilan muuttuminen tapahtuu vähitellen, poikkeamien kallistuessa lämpenemisen suuntaan. Jonkinlaista heräämistä muutokseen alkaa olla verrattuna aikaan 30 vuotta sitten jolloin itse olin jo keskusteluissa mukana. Tämä näkyy myös teknologiassa, mikä pienentää muttei ratkaise ongelmia. Ja palatakseni alkuperäiseen aiheeseen, tammikuu taitaa mennä loppuun asti lämpimänä. Toivottavasti helmikuu sitten toisi talven ja lumet ainakin Salpausselän tasolle asti.
 22. Kyllä se aika paljon lisää kulutusta. Fakta kun on se että merkittäviä terveysvaikutuksia on jo sillä että 15 minuutin välein nousee seisomaan. Melkein koko työpäivän kestävä seisominen on vielä melkoinen parannus tuohon. Parempi toki olisi jos voisi liikkua, mutta jos ei osta itselleen keveää kävelymattoa, niin tuossa on kuitenkin jo ihan merkittävä parannus siihen että istuu perseellään koko päivän.
 23. Reenaaja

  Sää

  ja toisaalta suomi on kun kärpäsen p.... isossa kuvassa.. vaikka suomesta tulis mini maalinen hiili jalan jälki..silti maailma- ilmasto saastuu..mutta eihän tästä leikistä muutenkaa selvita hengissä...
 24. jklaukka

  Sää

  Kyllä se luonto hoitaa tämänkin asian joskus jotenkin. Tästä on jo paasattu 60-70 -luvulta alkaen ja ei se suurinta osaa ihmisiä edes kiinnosta. Jo 70-luvulla puhuttiin, että kun kaikilla kiinalaisilla on jääkaappi, niin maailma hukkuu paskaan. Näperellään jotain, jotta omatunto edes vähän tuntuu paremmalta, mutta vaikutukset jäävät mitättömiksi. Asia ei ratkea kuin suuren katastrofin myötä. Linkola on tästä paasannut kymmeniä vuosia ja laittoi joskus toivon Aidsiin, mutta pettyi, kun ei siitäkään tullut väestön rajoittajaa. Jatkuva talouskasvu ja väestön kasvu aiheuttaa yhä suurempaa kulutusta.
 25. Myydään Garmin Forerunner 945. Kaikin puolin kunnossa, ollut vähällä käytöllä. Ostettu 8/19, kuitti tallella. Mukaan kaikki alkuperäispakkauksessa ollut. Nouto Nurmijärven Rajamäestä tai lähetys postin tai Matkahuollon kautta. Hinta 350€, sis. lähetyksen. Mikko Mattila mianmatt@gmail.com
 26. Seppo

  Sää

  Tuo on ihan roskaa että syntyvyyden romahtaminen länsimaissa ratkaisee tämän ilmasto-ongelman. Jos näin olisi niin silloinhan tässä oltaisiin jo voiton puolella. Tuolla on maita joita ei kiinnosta vähääkään tämän pallon pelastaminen. Hiilivoimalat vaan tupruttelee yms ja täällä porukka hajoaa roskiksella kun ei osaa päättää tuleeko tehtyä miten suuri ilmastorikos jos ei lajittele biojätteitä. Kuten aikaisemminkin oon sanonu niin hulluksi on tämä maailma mennyt jos aletaan määräilemään että ketkä saa lisääntyä. Muistaakseni asian tiimoilta on ihan sodittu täällä Euroopassa. Vai nostetaanko kaverukset Stalin ja Hitler jalustalle ja muistellaan miten hienoja ympäristötekoja nämä kaverit onkaan saanu aikaan? Jospa kuitenkin keskityttäisiin rajoittamaan ilmastonmuutosta lakien avulla ja tekniikkaa kehittämällä. Kiinassakin vois tapahtua jotain jos siellä tuotettuja tavaroita ei sais tuoda länsimaihin. Ai niin, sehän ei päättäjiä kiinnostakkaan.
 1. Näytä lisää

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy