Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Tunnin sisään
 2. Tänään
 3. Kilpailu on vielä kesken, mutta Juha Jumisko rikkoi vanhan 24 h:n nousumetriennätyksen.
 4. PK@57,57km@5h38min33sek@5min52sek@117@väliaikana maraton 4h08min Varsin vaihtelevassa säässä elämäni ensimmäinen yli maratonin mittainen matka. Suht tasaista menoa ja noin 4 km välein juomatauko. Km-välillä 43-46 lonkissa ohimenevästi tuntemuksia. Juoksu meni selvästi helpommin kuin odotin. Iso kiitos mainiolle juoksuseuralle. Meitä taisi olla kaikkiaan noin 15 hlöä joista 5 nautti koko matkan. Onnittelut @sverre , ensi vuonna hiukan enemmän! Kaksi 101 km viikkoa takana. Juoksu kulkee ja maittaa. Nyt ryykimällä pääsee telakalle intoilemaan. Kevyt viikko siis edessä.
 5. Muutama minuutti sitten tuli ME Suomeen - James (JJ) jatkaa hurjia tempauksiaan, nyt Tampereella; https://ultrajuoksu.fi/mustavuori-24h-5-6-6-vuorokausi-makea/#more-13994
 6. Kisojen välissä Kevyehkö lenkki, vähän vielä ohut olo. Pitänee varovasti vedellä huomenna jos kykenee. 6,6km@4:56@129bpm On tää vaan suurta urheilujuhlaa
 7. Treenimahdollisuudet on hyvät, ja onhan niitä kisojakin ympäri vuoden kunhan ei nirsoile. 5-10 kilsan talvijuoksisarjat pyörii joka puolella, ja alkuvuodesta myös hallikisoja. Vähän sellainen ajatus on nytkin mulla, eli kausi etenee normaalisti, ja jos on kisoja niin sinne mennään. En minä rupea muuttamaan kausiani sen takia että ei ole kisoja. Jos treenaisin maratonille, asia olisi jo paljon mutkikkaampi. (Taas yksi syy miksi en treenaa maratonille, aikataulut olisi muiden armoilla).
 8. 2017 mukailin kahden kauden taktiikka ja jälkeenpäin ajatellen olen silloin luultavasti ollut parhaassa kunnossa pappaiässä. Ensimmäinenkausi huipentui maaliskuun alun testipuolikkaaseen ja toinen piti saada esiin kesäkuun alkupuolelle. Eipä osunut silloinkaan kohdille, vaan paras kunto tuli vasta heinäkuun alkuun, kun ei enää mitään kisoja ollut tarjolla. Elokuussa oltiinkin sitten jo ohikunnossa, mutta kokonaisuutena paras kausi ja paras kunto. Kaikki muut vuodet onkin menty yhden kauden taktiikalla ja tulos on lähes aina se, että kuntohuippu tulee huhtikuulle. Tarkemmin kun miettii niin näin kävi myös nuoruusvuosina. Silloin sai tosin muutamana vuonna elokuulle uuden kuntopiikin kyhäiltyä. Nyt tosiaan kun on talvellakin mahdollisuus reenata laadukkaasti esim matolla, niin kaksi kautta onnistuu helpommin. Ratajuoksioille ehkä vaikeampi ajoittaa ne, kun taas maantiejyrille varsin ok.
 9. Kainuulainen pk- lenkki pyörällä: 100,5km , 03:31:27, 28,6km/h, avg watit 186 ja np 202w (if 0,75), keskisyke 133. Nousuakin kertyi 832m. Reipasta ajoa pari tuntia. Lähtiessä oli +15 lämmintä. Alkuun poljin noin reilut 20min lämmöt Vuokatin vaaran nousun alkupuolelle ja siinä 6x1,5min 110-120% ftp:stä matalalla kadenssilla mäkivetoja 3,5min palautuksin . Seuraavaan tuntiin 6x10min puolimatkan tehoilla 5 min palautuksin ja mäkiin matalalla kadenssilla. Loppuun kiersin Naapurinvaaran kautta ja ajelin IM-tehoilla reilun tunnin kumpuilevassa maastossa. Ensimmäiseen puoleen tuntiin en juonut mitään ja ensimmäinen geeli alas tunnin kohdalla, kuten IM:llä. 3 geeliä, 1 paketti chewitsejä, 2 litraa urkkaa ja yhteensä 230g / hiilaria meni lenkillä eli 1g/ painokilo. Lopussa hieman kivisti mahaa ja tuntui lämmön nousu (+20 oli palatessa lämpöä). Seuraavaan lenkkkiin vaihdan lidlin urheilujuomat ja testaan GU:n juomaa, jonka mausta en kauheana tykkää, mutta uppoaa alas. Nestettä kului punnituksien mukaan 0,7l/tunti ja join 0,6l/tunti eli nestettä pitäisi ottaa hieman enemmän (+ testata suolatabletteja lämpimällä kelillä). Nuo alkuun tehdyt kovemmat vedot varmasti toi lenkkiin hieman samanlaista stressiä kuin kisassakin. Tämä oli viimeinen osuus näitä pitkiä lenkkejä, joissa keskityttiin voimakestävyyteen ja seuraavat pitkikset teen kisavarustein IM-tehoilla (+ 1 ylipitkä hieman vajailla tehoilla) ja näitä on ohjelmassa yhteensä 5-6 kpl.
 10. Parkanon Urheilijoiden 80v. juhlakisat
 11. La Karttulan katujuoksu 2.05 km aikaan 7.36 min. Ihan ok juoksu treeneihin nähden.
 12. Torstaina jäi pylräily mutta kävin kauhomassa 20x100m.ens kerralla altaassa lyhyempää, ettei huono tekniikka jää päälle. Eilen 4h kevyttä pyöräilyä työpäivän jälkeen (220w/118bpm) ja päälle 42min IM+ tehoisena pieni kisailu (ap 270w/np280w /150bpm). Varsin kevyt jalka oli kyllä. Lyhyeksi jäi yöunet, mutta olipahan jo klo 7.30 31km juoksulenkki tehtynä. 1km verraa ja 20km @4.09/km ja 10km @4.00/km. Keskisyke 156bpm, joten ei nyt paha. Siinä kynnyksen molemmin puolin varmaan oli. Nyt sitten 4h betonivalun purkua ja kantamista kellarista, kädet ihan hapoilla ja pk-sykkeillä tekemistä 😵
 13. La 6.6.2020 Juoksu 21,57km @ 4:49min/km @ 142bpm avg Viikon pitkä lenkki. Kuten viime viikolla suunnittelin, otin nyt progressiota ja pidensin viikon takaisesta n. 15min (tänään siis 1h44min). Viime yönä tuli nukuttua taas heikommanlaisesti jo toinen yö peräkkäin, niin aamulla ei ollut mikään virkein olo ja mietin jaksaako tänään lenkille ollenkaan. Onneksi aamulla tuli kuitenkin vettä kuin esterin per****tä, joka antoi tuumailuaikaa. Söin aamupuurot rauhassa ja lueskelin lehdet. Klo 10 jälkeen sade rupesi hellittämään ja päätin kuitenkin lähteä heittämään lenkin ajatuksella, että kilometrejä ne on ne hitaatkin kilometrit. Loppujen lopuksi ihan hyvä lenkki hienossa jälkeisessä kelissä. Jalat yllättävän ok, vatsa tosin meinasi reistailla. Viikon tärkeimmät liikuntasuoritteet kasassa, joten viikonloppu menee rennoissa merkeissä ->jätskiä ja hyvää lukemista. Aloittelin eilen Riitta Kylänpään kirjoittamaa Pentti Linkolan elämänkertaa "Ihminen ja legenda". Kirja voitti Tieto Finlandian 2017 ja ainakin ensimmäisen 100 sivun perusteella palkinto mennyt oikeaan osoitteeseen, on mukaansa tempaavaa tarinaa. Linkolan tapauksesessa tarkennettava, että en todellakaan allekirjoita läheskään kaikkia herran ajatuksia, mutta kova oli mies fysiikaltaan ja luki paljon (näitä kahta asiaa arvostaa aina). Ehkä käyn huomenna jonkun lenkin tekemässä, jos siltä tuntuu ja kelit suosii.
 14. alku loppu verat ..vedot.. 660m 2.16+.. 5" 200m 31.53- hiili murska -lenkkarit..kohtuu hyvä kulku...poikaa oottelin radalle , mut nukkuu vielä..no loma.. herra sports trackerin mittaamat matkat..tarkotus oli vetää 700m..mut speksit sekos..lopetin ekan vedon 400m hujakoille..kun ois pitäny kipittää viel 40m..no.. Il. Poika mukana poika veti 2x200m ^ 7 1. 32 .69 2.33.84 iskä veti 100m 13.66 pituus poika 3.40 iskä 3.50
 15. -uinti 3km, 1.58/100m Aamusella heti huomasi, että jalathan on ihan normaalit. Vasemmassa jalassa osumaa ryttyyn menneen pohjallisen johdosta. Mutta ei paha. Unet oli täysin normaalit, joten tänään voikin sitten jatkaa treenaamista täysin normaalisti. Kävin uimassa 4x500m+4x400m+200m ja tavoitteena oli vetää kevyttä aerobista noin IM-vauhtia vähän hiljemmin. Pari tonttua meni vielä noin 1.55/100m ja sitten ei vaan paletti pysynyt kasassa, varsinaisesti ei väsyttänyt, mutta uin vaan hitaammin, vaikka omasta mielestäni pidin samaa vauhtia yllä. Kyllä uinti aina opettaa, ettei pidä itsestään liikoja luulla! Eilen kokeilu potan kanssa osoitti, että sopii hyvin päähän ja pikainen testi kertoisi, että juuri ne asiat, jotka vaivasi edellisessä on tässä paremmin. Sen sijaan pääsyy, miksi edellisen ostin eli reilu tuuletus on tässä uudessa selkeästi enemmän kysymysmerkki. Kesäkuumalla varmaan saattaa tulla aivoille liian hiki. Unohdin tänne raportoida, että tuossa joku tovi sitten tuli lajivamma joogaillessa. Oli sellainen setti, jossa mentiin käsien varaan, polvet kyynerpäiden päällä ja seisottiin pelkkien käsien varassa. Yllättäen ei ranteiden liikkuvuus riittänyt tuohon ja oikeasta kädestä "napsahti" kivasti joku ranteen jänteistä. On se nyt ollut pari viikkoa aika kipeä, mutta lajitreenissä haittasi oikeastaan vain pyöräilyssä jarruttamista (tämä pätee cyclolla ei tri-pyörällä). Nyt tuo alkaa olla aika normaali, eikä missään nimessä haittaa uintia. Tänään varmaan kevyt pyöräily vielä iltasella tai juoksu ja huomenna sitten pidempää pyörää kehiin uusien kamojen testauksen merkeissä. Tosin pitäisi hommata vielä klossit kenkiin...
 16. Liekkö tuo optimi minkään ikäiselle? Tämä suomalainen yksi pitkä kausihan johtuu osittain pitkästä talvesta, jollloin ei aikaisemmin voinut muuta kuin kyntää lumessa. Juuri näin! Se on järkevin tapa tehdä edelleen "ennätyksiä". No tämä menee nyt vielä sen piikkiin, että nyt on eka kunnon treenikesä tauon jälkeen. Ensi kesänä osaan varmaan jo suhteuttaa asioita paremmin, enkä enää vertaa 10-15 vuoden takaiseen itseeni.
 17. Pe 5.6. Juoksu 8 km / 54 min Rauhallinen iltalenkki. Keskisyke 132, joka itsellä tarkoittaa vajaa 10 lyöntiä pk2-rajan alapuolella ja miltei 30 lyöntiä kynnyksen alla. On kyllä mielenkiintoista, kun pystyy edes jotenkuten juoksuksi kutsuttavalla tavalla etenemään noin alhaisilla sykkeillä. Tänään jossain vaiheessa taas ulkoilemaan. Täytyy hieman tutkia sadetutkaa että missä vaiheessa olisi hyvä slotti lähteä ulos. Illaksi lupaili jopa auringonpaistetta, joten voi olla että tiedossa on hieman myöhäisempi lenkki tänään.
 18. Aamusta 10.2km. Väliin mahtui 8x100m kovat pyrähdykset. Foorumilaisille palauttavan viikonlopun toivotukset:). Tasapuolisesti.
 19. Jos tuossa joku pääsee kuin koira veräjästä, se on erityisavustaja joka järjesteli koko koulutuksen.
 20. Lauantai 6.6. 13,70km @6:06. Rentoa juoksua. Lapset pyöräilivät mukana.
 21. Ei kait pienistä epä onnistumisista kannattais liruttaa pissaa huosuun..mut päätös oli hänen..taustalla voi olla muutakin..kierojahan politiikot ovat..voin olla väärässä, mutta epäilen sitä itsekkin..
 22. Kulmunin eron junaili SDP jotenkin. Tai voi olla Sipiläkin taustalla. Nämähän on aina kostanut toisilleen Jäätteenmäki, Rinne jne. Kepu ja SDP kostajapuolueet toisilleen. Joka tapauksessa Kulmuni töppäsi tämän 50k€ "koulutuksensa".
 23. Punkkikarkoitetta käytetään toimii, ulko-ja sisäkissoja. Kaksi kpl molemmat viihtyy ulkona(muutama h Max. on jo seniori-iässä). Pitääpä laittaa leipurin, maalarin tai sairaanhoitajan vaatteet ulkoiluun 😁.
 24. No niinpäs näyttää käyneen. Kunnallisvaalit tulossa, kuinka käy nyt Kepun ? Vaikea tilanne, 10,7 % kannatus on limbo. Kuka on seuraava yrittäjä Kepun puikoissa, olisko kuningas Väyrynen taas kova sana. 🙂. Vai lautakasoistaan tunnettu Vanhanen ? Vaikka toisaalta, Ruotsissakin Centerpartiet on pienpuolue. Tuo Kulmunin koulutukseen liittyvä hankintalain rikkominen muuten saattaa poikia ikävyyksiä ja vieläpä aika laajassa mitassa. Taustalla on mm ssa Sipilä. Ei mennyt tällä kertaa ihan puikkareihin Kepun kaveribusiness. No, tekihän myös PM Katainenkin 700.000 euron diilin kaverinsa, Himasen kanssa tulevaisuustutkimuksesta. Ilman kilpailutusta. Ja selvisi tekosistaan, kuin koira veräjästä Brysselin suojatyöpaikkaan touhustamaan.
 25. Täällähän on ollut hyvää pakinaa viime viikkoina, kun olen loistanut poissa ololla. Melko vahva vitutus ollut päällä jo pari kuukautta tuon päkiävaivan ja muutenkin kunnottomuuden johdosta, joten harvakseltaan olen tällä foorumin parhaalla päiväkirjalla käynyt vilkuilemassa. Olisi paljonkin näkemyksiä ja omakohtaisia kokemuksia näihin viime kuukausien teemoihin, mutta jotenkin osallistumisen kynnystä en ole ylittänyt. Ehkä tässä vielä aktivoituu.... muutama lyhyt laini: - yksi pitkä kausikierto vuoteen ei ole ikämiehelle optimi. Ei osu ponnistus lankulle. 2 kpl kuulostaa hyvälle. Oma kuntohuippu osui tänä vuonna huhtikuulle, kun päämäärä oli kesäkuun alku....onneksi tuli korona ja kisat peruttu- pienempi pettymys - ikämies ei voi luopua tehoista, mutta ei paljon määrästäkään, osin tyyppi(lihassolu) kysymys -> polarisaatio on yksi keino pitää tunnit ylhäällä ja silti tehot mukana. Kevyttä siis oikeasti kevyttä ja palauttavaa tarvitaan adaptaatioon etenkin jos halutaan juosta kovaa yli 10k matkoilla - vo2 max laskee iän myötä, vittumaista, mutta nyt se on todennettu omakohtaisesti 58 v iässä, 3 vuotta meni, ennen kun uskoin. Ei auta kun rimpuilla. Age grade laskuri on kaivettava esiin , jos meinaa pitää motivaatiota yllä . - harjoittelua nuoruudesta säännöllisesti jatkaneilla kunto putoaa hitaammin kun taukoja pitäneellä. Lienee itsestäänselvyys, mutta piti ihan kirjoittaa se tähän, että itsekkin sen uskon Puujalalla on kyllä yllättävän hyvin jousi pysynyt (sopivasti) kireällä pitkästä kaudesta huolimatta ja jos minulta kysytään, niin kehitys on ollut erittäin hyvää, vaikka mies itse ei sitä meinaa myöntää...😬😏👍👌
 26. Larin alkuvuoden treenit eivät ole menneet hukkaan hurjaa menoa yksikseen painaa menemään tuolla. Kovia toki ovat kaikki vielä mukana olevat.
 27. Tottakai monet käyttää nyt korona aikaa hyväkseen..se on selvä..
 1. Näytä lisää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy