Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kaikki tapahtumat

Tämä sivu päivittyy automaattisesti     

 1. Today
 2. KooTee

  Lätkäliiga 2018-2019

  Ei liene kovinvaikea arvata miksi kannatan HPKta, kun tämä mies pelaa rivissä https://m.facebook.com/teemu.turunen.9?tsid=0.6065561952787226&source=result, joten uskon tänä vuonna oranssiin kevääseen... Go HPK Go...
 3. Eilen
 4. Baltsu

  Baltsu 8K

  No niin. Tuli 8,01km, mutta se oli mahdotonta saada tasan. Jos otin pykälän pois, niin olisi ollut 7,99km ja oikeissakin kisoissa mitta aina vähän yli, jopa enemmän kuin tämä. Keilasataman bussipysäkin kohdalla voi ainakin oikaista, koska menin koko matkan oikeaa laitaa, kun siellä kulki niin paljon fillaristeja, enkä halunnut jäädä yliajetuksi. https://www.strava.com/segments/20348657
 5. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006076403.html Valtiovarainministerin salkku on raskas, mutta Orposta on sen kantajaksi.
 6. Oho. Puhut kuin dosentti. Heitä lisäkysymykset pöytään, äläkä pyörittele kuin dosentti. En ole koskaan voinut ymmärtää sitä, että Israel toimii niin kuin toimii. Luulisi, että kun on saanut nyrkistä, tietää, miltä se tuntuu.
 7. Baltsu

  Baltsu 8K

  Ei ole kisa, mutta voidaan järjestää epävirallisesti. Reitti on nyt tehty, teen Strava-segmentin tänään myöhemmin. Pari huomiota. 2 tien ylitystä, Westendiin sillan jälkeen siinä asemalla mennään tien yli suojatietä. Toinen tien ylitys tulee Westentiellä siinä vaiheessa, kun vasemmalla puolella loppuu jalkakäytävä. Siinäkin on tien ylitys. Treenatessa ei paha, koska voi katsoa tuleeko autoja, mutta jos isompi porukka, niin tulee hankalampaa ehkä. 500m ennen maalia on se kohta missä tulee eka sillan alitus, 300m ennen maalia vasemmalla puolella kolmiomerkki, 150m ennen maalia risteys, josta risteää kolmeen suuntaan, tämä kevyenliikenteen väylä menee keskeltä. Hyvä reitti treenata vauhtikestävyyttä, koska ei juurikaan korkeuseroja. Loppu ylämäkeen ja on siellä aiemminkin vähän jotain, mutta aika flätti. Strava näytti elevation gain 57m. Alkupisteen lähellä Koivusaaren metroasema. Se lähtee Länärin pohjoispuolelta siitä kohdassa, missä on sellaisen sillan elementin päättymissauma. Loppupiste on lyhtypylvään kohdalla, missä asfaltissa on sauma. Jossain vaiheessa yritän saada ne merkattua maalilla tms. Ajattelin aluksi, että koko reitti olisi asfalttia, mutta teinkin sen Westendin uimarannan kautta ja siitä rannan edustalta menee pätkä hiekkatietä. Olisi voinut assua pitkin kiertää ison tien kautta, mutta tuo on suorempi tie. Sen joutuu sitten kestämään, että sutii vähän aikaa vähän enemmän. Kun saan sen segmentin tehtyä, niin sen saa sitten kuka hyvänsä käydä juoksemassa ja kilpailla virtuaalisesti itseä ja muita vastaan. Tosin jos reitti on epäselvä, niin voidaan käydä juoksemassa sitä porukalla lenkillä. Tänään meni juoksu ihan päin honkia. En oo 2,5kk juossut yhtään reippaampaa ja 4.22 min/km keskari tuntui samalta kuin 3.50 min/km, mutta tavoite on se, että kesällä pystyisin juoksemaan jo 3xBaltsun 4 min/km vauhdilla. Eli vähän kevyttä väliin ja sitten taas kasi, sitten taas kevyttä ja vielä kaksi. Aloitetaan kuitenkin nyt rauhallisesti. Olennaista on saada työkalu kunnon parantamiseen ja se on tässä.
 8. Tiesin, että SDP on ajanut suomalaisten hyvinvointia alas ja tässähän tämä lainattu US:n sivulta. On tietysti vaikka mitä muutakin. "Lipponen kurjisti eläkeläiset Eläkeläisten kurjuuden taustalla on vuonna 1995 Paavo Lipposen ”sateenkaarihallituksen” hyväksymä eläkeindeksi. Vuosina 1995-1999 toimineen hallituksen muodostivat Sdp, kokoomus, Rkp, vasemmistoliitto ja vihreät. Nämä puolueet hyväksyivät ns. taitetun indeksin. Se tarkoittaa sitä, että eläkkeitä tarkistetaan vuosittain indeksillä, jossa kuluttajahintojen paino on 80 prosenttia ja palkkojen vain 20 prosenttia. Selkosuomella: valittu linja nakertaa kuin rotta eläkkeiden ostovoimaa ja heikentää eläkeläisten asemaa suhteessa palkansaajiin. Aiemmin eläkkeitä nostettiin niin sanotulla puoliväli-indeksillä, jossa hintojen paino oli 50 prosenttia ja palkkojen 50 prosenttia ". Nyt näyttäisi tulevan samanlainen Hallitus...
 9. Puolikkaalla on tärkeätä se, että on kovia kirittäjiä. Mitä suurempi tapahtuma, sitä helpompi tehdä enkka. Viimeiset pari kilsaa pitäisi olla tasaista tai alamäkeä ja loppusuora mielellään jopa kilometrin jotta näkee, missä maali, kun raastaa kohti maalia.
 10. Äläpäs nyt! Viralliset tilastot ei ehkä tunne, mutta Juoksija-lehden maratontilastossa on ainakin nettoaikoja. HSM:sta sen verran, että epäilen että kellot eivät ihan sekunnilleen mitanneet oikein. Sammutin kelloni maaliintulon jälkeen, mutta se kysähtyi näyttämään samaa aikaa kuin virallinen tulos, vaikka siinä taatusti oli noin 2 s viive.
 11. Onhan se niinkin. Mutta niin kauan kun koirat saa kuseskella ympäri kaupunkeja, en koe kovinkaan paljon huonoa omaatuntoa asiasta, kun vaan pitää huolen etttei ole ihan suoraan kenenkään silmissä. Hyvin ehti, noin 4 min enne starttia...
 12. Varmaan ollaan ihan samaa mieltä siitä että tapahtumassa on paljon parannettavaa, mutta eikös Helsingin keskustan liepeillä ole jo muutamia juoksutapahtumia? Tuskinpa HSM sinne siirtyy ja ihme on jos edes kehittyy, kun tietää porukan, joka sitä on puuhailemassa.
 13. 83km matkalla verttiä 2067m.
 14. Käppyrät ovat aika viitteellisiä. Kyllä se Vantaakin ihan samalta korkeudelta alkaa kuin mihin päättyy, toisin kuin tuossa graafissa.
 15. Mites KK:n nousut? Tuossa Bodom Trailin alalenkillähän ei ole paljoakaan nousua tai yhtään vaikeampaa osuutta - onko KK siis pelkkää rullausta ja naatiskelua... Loppunousut kai pahoi tönkkösuolatuille jaloille? Kyselee nimimerkki Liian vähän treenannut
 16. Aloita ketjun, johon voi postilla mitä vain itseotettuja kuvia, mitkä liittyvät lajiin tai foorumiin. Ensimmäinen kuva on omistettu @Pottonen:lle. Stadin reinot ovat Timberlandit. Ostin nämä 2004 kesällä, kun oikea käsi oli mennyt poikki, enkä saanut sidottua kengännauhoja. Nämä oli helpoin vaihtoehto saada jalkaan. Sittemmin ko. jalkineet ovat olleet käytössä esim. parvekkeella hengaillessani. Kengissä on hiton paksu pohjallinen, se on nahkaa päältä ja siinä lukee comfort zone. En tiedä mitä se kumi siinä pohjallisessa oli, kun keula hapertui kokonaan veke. Siinä on myöskin aina ollut päällä tollainen kankainen lituskapohjallinen, jonka myivät samalla kun ostin kengät. Joo, yksien Hugo Bossin loafereiden lisäksi nämä ovat olleet kengät, joita käytän sisällä. Tällaisella kelillä lähdin jopa sen verran ulos, että meni nämä jalassa taloyhtiön saunaan. Pottonen, täällä ei ole Reinoja niinkuin Lieksassa, mutta on Timberlandit.
 17. Kampanjaa pukkaa... Super PEP 2019 -tapahtumaan 30.4. mennessä ilmoittautuneet osallistuu lukuisiin arvontapalkintoihin! Nyt on hyvä tilaisuus laittaa ilmo sisään! 👍🤠 https://www.facebook.com/pyssymakiextreme/
 18. Toisaalta onko isompi maratontapahtuma edes kilpailu suurimmalle osalle? Luulen, että ei. Mukava olla mukana, kerätä osallistumismitali ja saa paidan. No ehkä monet yrittää ennätystään (tavallaan oma kilpailu tietäen ettei itse tapahtumassa sijoitu korkealle) tai sitten juoksee muuten vaan saaden mitalin ja paidan (kuten itse). Molemmat ajathan (brutto ja netto) saa ja netto on kyllä se oikea aika ainakin minulle. Taitaa olla tavalliset harrastelijat ja oikeat kilpailijat aika lailla eri ryhmä juoksutapahtumissa. Olihan Helsinki Spring Marathonissakin osallistumäärät aika hyvällä tasolla ja tavalliset harrastajat kun tulevat paikalle niin juoksutapahtuma pyörii jatkossakin (tapahtumien osallistujakadosta oli aikasemmin juttua toisessa otsikossa).
 19. Kakkosen kaltaista ei ole karhulla. Tai jos on niin 200m. Ensimmäisillä kerroilla kellossa reittikartta. Nyt tietenkin menee jo silmät kiinnikin kun sen juossut päälle sata kertaa.
 20. Tuolla puheenvuoroissa ( US ) on käsitelty jo aiemmin SDP ssä toiminutta niinsanottua ” lelukauppiasta ” , tämä kauppias sitten tuomittiinkin rikoksistaan vankilaan. ( 19 syytettä ) Nyt näyttää siltä, että SDP on saanut riveihinsä uuden uljaan kansanedustajan. Hussein Al-taen. Sananvapauden lukuun tästä kaverista ei ainakaan US n palstalla saa infoa lähdetietoineen julkaista, eli miehen omia kommentteja somesta. Eletään vapaan sanan yhteiskunnassa. Salaamalla taas kerran kummallisuuksia ei lisätä ainakaan avoimuutta, mutta sensuroinnin motiivit herättävät heti lisäkysymyksiä ja saavat asiat kummaliseen valoon. Ottamatta kantaa sen tarkemmin tuon kansanedustajan edesottamuksiin hämmästyttää kyllä kovasti jos nuo jutuissa mainitut tiedot ovatkin totta ? Toivottavasti SDP n vaikutusvaltainen johto oikaisee mahdolliset väärinkäsitykset ja esittää vastaavasti myös faktat ao. tapauksesta. Juttu on sen verran raskas. En toki halua uskoa, että demarit tukevat missään muodossa antsemitismiä tai muitakaan uskonnollisten sekopäiden ja hörhöjen järjettömyyksiä. Kansanedustajan on ehdottomasti nautittava kansalaisluottamusta ja oltava myös luottamuksen arvoinen. http://tonivoutilainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274716-sensuuri-iski ( oheisen linkin takaa pääsee asian julkaisseen blogistin omalle saitille. )
 21. Wauchti

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Pari kertaa olen perusmatkan vaeltanut, kummallakin kerralla ilman sauvoja. Tänä vuonna tosin jää väliin. Ensimmäisellä kerralla sauvoista olisi ollut hyötyä lähinnä loppupuolen alamäissä, koska toinen jalkapöytä turposi palloksi ja alamäet olivat aika tuskallisia. Paluumatkalla niistä voi olla hyötyä myös mutaisissa kohdissa kostealla kelillä, kun suuri joukko lyhyempien matkojen juoksijoita on tarponnut paikat aikamoiseksi velliksi. Kärkijuoksijoilla ei ole tässä samassa määrin ongelmaa, koska ehtivät ennen lyhytmatkalaisia. Näin siis oli ensimmäisellä kerralla. Viime vuonna oli taas oli kuivaa eivätkä jalat turvonneet tavanomaista enemmän, jolloin mitään isompaa hyöytä sauvoista ei olisi ollut. Ehkä jotain lopun ylämäissä. Ainahan sauvat voi kantaa mukana varmuuden vuoksi. Jos tulee jalkaongelmaa tai alamäet menee tuskaisiksi tms niin ne voivat nousta arvoon arvaamattomaan. Kenkiä en ole kisassa vaihtanut eikä ole ollut tarvettakaan. Eipä tainnut olla dropbageissäkään. Jos keli on erityisen kostea ja lisäksi viileä, niin vedenpitävät sukat voivat olla hyvä valinta. En niitä KK:lla käyttänyt, mutta ensimmäisellä kerralla olisivat kyllä olleet loistavat. Viime vuonna minulla taisi jo sellaiset olla olemassa, mutta en laittanut päälle, kun oli sen verran kuivaa ja lämmintä. Yhdessä toisessa kisassa viime vuonna käytin ja jalat säilyivät kuivina yhteen joen ylitykseen asti 100km paikkeille. Niin syviä kahluita ei KK:lla pitäisi olla tai sitten keli on jo tosi hurja, kunhan valitsee pitempivartiset sukat. Ja vaikka joen ylityksessä hieman vettä pääsi yläkautta sisälle, niin jalat olivat silti lämpimämmät kuin normisukilla. Jalat olen yleensä nytemmin rasvanut tavallisella jalkarasvalla ottaen kuurin ennen kisaa ja sitten ainakin kahteen kertaan kisapäivänä. On yleensä riittänyt hyvin.
 22. Meilahdessakin painavat rojut roikkuivat itselläni kaulassa. Ei kivaa, kun joka huoneessa ja käytävällä oli monitorit, josta näki oman sykkeen. Ei yhtään kivaa, kun yritti hiipiä mahdollisimman hiljaa vessaan ja syke näytti 160. Mulla kesti sydänlihastulehduksen jälkeen 3 vuotta, että pelot katosivat. Kun oli tyyliin melkein puoli vuotta käyty usein EKG-testeissä, niin sitä oli oppinut luulemaan kaikenlaista. Heti jos tuntui jossain jotain, niin luuli, että joku on vialla. Kerran sain autoillessa sellaisen hyperventilointikohtauksen, että ajoin saman tien Meilahteen, eivätkä löytäneet mitään. Nousi sellainen tuskan hiki takaraivoon vähän väliä. Se oli vaikea aloittaa kevyttäkään liikuntaa tuon takia. Sitten lopulta meni syksyllä vatsan ja ruokatorven seinämät pahasti tulehtuneeseen tilaan ja se kesti seuraavan talven. Tuon jälkeen vastustuskyky oli jo niin huono, että jouduin jälkitautien kierteeseen. Aika meni kuin humauksessa ja yht'äkkiä huomasin, että oho 2 vuotta on mennyt sairastellessa.
 23. Baltsu

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  en ole kilpailemassa, vaan tietopaketti on polkujuoksuun nollasta. Polkujuoksu under construction -termin alla. Ehket ole perehtynyt asiasta käytyyn aiempaan keskusteluun mortti-ketjussa. Siis sellaista polkujuoksua, missä ei ole verttiä. Jos tulee nousumetrejä niin saa tulla, eikä niitä lasketa tai rehvastella kapakassa asiasta. Nythän siis kerätään vasta asiantuntija-arvioita, eikä tehdä mitään päätöksiä. Polkujuoksumaastonkin olen löytänyt Uutelasta. Se on niin lähellä Vuosaaren metroasemaa, että tottumatonkin voi lähteä sinne. Ei tartte minnekään hevonkuuseen mennä tai pohtia, onko lunta vai eikö.
 24. juusok

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Silloinhan se juuri on helppoa, ei häiritse oma subjektiivinen kokemus liikaa 🙂 Toisaalta sanoisin, että juuri hänelle ko kisa voisi olla silmiä avaava ja suhtautumista muuttava kokemus. Useammalla tavalla kuin yhdellä.
 25. en ole päässyt vielä, mutta se asia on työn alla. Se on parhaita ns. edullisia kenkiä, ovh 110 Euroopassa. Näin sen ensimmäistä kertaa joskus marraskuussa ja suoraan sanoen harmitti, ettei sellainen korallinvärinen tullut kuin naisille. Se olisi ollut muy bueno. Kenkä kiinnostaa samoin kuin yksi toinen Reebok. Mulla on tietynlainen oletus siitä, että se mitä Reebok tekee nyt, on se tie, mitä adidas tulee tekemään myöhemmin. Reebokin kengät ovat tällä hetkellä tietyllä tavalla adidasta edellä ja se on mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu addun puolella seuraavan vuoden sisällä. Floatride Fastissa oli Pebax-välipohja niin kuin Vaporflyissa tai Pegasus Turbossa (puoliksi), mutta tässä Floatride Energyssa pitäisi olla TPU-välipohja niin kuin Boost on, mutta kevyempi. Mä en tiedä miten se on mahdollista, koska TPU on yleensä painava. Esim. Sauconyssa se EVERUN on todella painavaa ja sen takia sitä on kevyemmissä kengissä vain ohut kerros. Nyt sanotaan, että välipohja on kokonaan TPU:ta ja se on kevyt. Sitä mietti väkisin, että onko se sitten jotenkin harva rakenteeltaan, mutta väittävät, että se on todella responsiivinen eikä vaimennus kuulemma häviä käytössä, vaan on kestävä, joten yhdistelmä on hämmentävä. Se pitäisi nähdä ennen kuin uskoo. Se on joka tapauksessa yksi tämän vuoden kiinnostavin uutuus kaikki merkit mukaan lukien. Sillä voi juosta kuulemma kaiken tyyppiset lenkit ratavedoista pitkiksiin asti. Mitä tulee kokoihin, niin tietojeni mukaan ne ovat isoa kokoa. Mä olen ajatellut mitata viivottimella Reebokin ohjeiden mukaan. Luulin alun perin, että mitoitus olisi sama kuin adidaksella, kun se on adidaksen omistama merkki, mutta se ei kuulemma ole ollenkaan niin.
 26. Bodom ykkönen = se 12 km "alempi" lenkki? Kakkonen on mielestäsi liian teknistä KK-verrattuna?
 1. Näytä lisää


 • Alennus jopa -70% kaikesta treenistä, jalkapallosta, juoksusta ja paljon muuta


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy